Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Binck« Terug naar discussie overzicht

Vrijdag 15 - 12 de dag van het bijzondere ras

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. dickk 14 december 2006 23:20
    20061214 Vrijdag 15 december de dag van het bijzondere ras

    Ik ben tot de ontdekking gekomen dat wij, hier op dit forum en als online beleggers, van een bijzonder ras zijn. Wij maken namelijk gebruik van internet om onze beleggersdrang te bevredigen. Er zijn anderhalf miljoen beleggers in Nederland. En er zijn 100.000 beleggers bij Alex actief en 50.000 beleggers bij BinckBank. Laten we stellen dat er nog eens 350.000 zijn die via andere wegen online beleggen. En er komen dagelijks enkele honderden particuliere beleggers bij.
    Dat betekent dat er nog ruim één miljoen beleggers zijn die –gechargeerd- nog de telefoon pakken en hun bank of commissionair opdracht geven te handelen. Ze missen dus HET moment, de spanning en de sensatie, met andere woorden de kick.
    In mijn omgeving zijn ook enkele van dit soort beleggers. Als ik aan hen vraag waarom ze dat op die manier doen, krijg ik steevast het antwoord dat het online allemaal zo moeilijk is en dat ze het niet begrijpen. Dat ze geen ervaring hebben en daardoor bang zijn hun geld te verliezen en dat niemand ze vertelt hoe het werkt.. Ik haal ze dan naar mijn huis toe en zet ze achter de computer. Laat ze de site van BinckBank zien en de eenvoud van inloggen. Laat ze zien welke hoeveelheid informatie er ter beschikking staat op de Trader site en ga samen met ze een order plaatsen, zodanig dat ze de cijfertjes in het boekje zien veranderen. Ik laat ze ook direct weer de order annuleren en ook dat zien zij online gebeuren. Dit herhalen we een paar keer en als je dat 5 keer achter elkaar hebt gedaan, dan beginnen ze het leuk te vinden en een lichte vorm van enthousiasme maakt zich van hen meester. Uitleggen, uitleggen, uitleggen is het devies.
    Niet direct de zaken te veel belasten en na deze eerste ervaring dan ook eerst maar eens een kop koffie gaan drinken. Koffie ja, want we zijn nog niet klaar en moeten helder blijven. Na de koffie log ik in op IEX en dit forum. Ik leg ze uit wat voor nut het forum heeft, of beter gezegd, wat het kan hebben. Ik laat ze zien welke sites ik zo langzamerhand al heb vergaard in de map Beurs in mijn favorieten en wat ik daar allemaal mee kan doen. Langzaam maar zeker begint dan bij hen het besef te groeien dat het toch wel heel interessant is die hele online-beleggen-materie. En de lichte vorm van enthousiasme wordt een stevige vorm van enthousiasme en inderdaad ze gaan kicken.
    De volgende stap is 1 of 2 dagen later. We herhalen dan de les van de vorige keer met een sneltrein vaart. En gaan daarna beginnen met de opbouw van een visie. Natuurlijk gebruik ik daarvoor het aandeel BinckBank. Met alle gegevens die we bij elkaar kunnen schrapen uit alle sites die ter beschikking staan en ook met de hoeveelheid van informatie die we in Trader vinden, zoals de kerncijfers etc. en de columns van IEX en DFT, om er maar een paar te noemen en de meningen van het forum en de TA’s die we te pakken kunnen krijgen, bouwen we een visie op. Ik kan u melden, men is om en gaat onmiddellijk een account aanvragen bij BinckBank.
    Wat ik hier eigenlijk mee zeggen wil is dat er nog een enorm potentieel aan nieuwe klanten, aan bijzonder ras, aanwezig is hier in dit land. Het gaat er alleen om die klanten op de juiste manier te benaderen en bij hen de juiste snaar te raken en te interesseren om naar de mentor te luisteren. Er moeten bepaalde acties of ideeën zijn om dat voor elkaar te krijgen. Brainstormen, komen tot omzetten van ideeën in werkmethoden en die weer om te zetten in daden lijkt me een uitdaging van de eerste orde. En ik weet er wel een paar. Kom op mijnheer BinckBank hier moeten toch enorme mogelijkheden liggen. De juiste methoden vinden zal een stroom aan nieuwe klanten toevoegen aan het bestaande bijzondere ras. Bij Alex is men al een tijdje bezig om op actieve creatieve wijze nieuwe cliënten naar binnen te halen. Bij BinckBank kunnen we dat natuurlijk véél beter, een bijzonder ras creëren, nietwaar Jonneke.

    dick

  2. [verwijderd] 14 december 2006 23:57
    Dick,
    Goede morgen!

    Weer een prachtig stuk, is het niks voor jou om een een brief met je cv naar de vijzelstraat te sturen?

    Alleen met je rekensommetje over het aantal beleggers zit je denk ik een beetje fout. Het lijkt me niet dat er nog 1 miljoen mensen beleggen via de telefoon, ik denk namelijk dat dit fondsbeleggers zijn en dus niet zelf actief op de beurs.

    Heb zelf ook een collega, altijd grote verhalen over beleggen etc en als je dan door vraagt blijkt ie elke maand 100 euro in robeco te stoppen. Tuurlijk heeft ie een leuk rendement en soms ook meer als ik als ik een slecht jaar heb, maar dat kan je geen belegger noemen toch?
    En het lukt mij niet om hem over te halen om eens met Binck te gaan spelen, heeft liever meer zekerheid.

    Maar er zullen er idd ook genoeg zijn die dat wel eens willen proberen en ontdekken hoe leuk het is.

    Dus Dick kom op!! laat zien wat je kan!!

    Misschien een id om al je openingsdraadjes bij je cv toe te voegen!!

    groet
  3. diederique 15 december 2006 00:12
    geinteresseerd je verhaal gelezen

    de postbank in het bijzonder en alex zijn goed bezig hun boodschap aan het bijzondere ras te verkondigen.

    misschien mis ik de uitzendingen van BB vaak, maar ze maken minder indruk op mij

    wat wel indruk maakt is de koersvorming gisteren, een mooie uptrend en laat in de middag winstnemingen van maar enkele 'kleinere' beleggers (niet bagatelliserend bedoeld)

    ik heb het gevoel dat de kracht opwaarts uiteindelijk zal overwinnen de komende tijd en ons een mooie jaarwisseling zal schenken

    misschien vandaag al een eerste aanzet daartoe........
  4. [verwijderd] 15 december 2006 02:16
    Gisteren op een feestje met 2 vrienden gesproken.
    Ze beleggen maar, jawel in fondsen.
    De een loopt een beetje te switchen tussen z'n fondsen. De ander is begonnen maar weet niet zo goed hoe. Beide een jaar of 37 (ikzelf 43) Ik probeer ze over te halen eens wat verder te kijken.
    Ze zijn al blij met 7% winst op jaarbasis.

    Als ik meld dat ik bij een aandeel als Binck op dagbasis soms al 3% kan halen kijken ze me onnozel aan en zeggen dan dat ik veel meer weet.
    Ze zien mij als een pro terwijl ik mezelf als een ukkie zie.

    Als ik zeg dat ze eens moeten kijken bij IEX voor mijn commentaar dan wordt er niet gekeken.

    Ik loop me suf te piekeren hoe je dat soort gasten kunt overtuigen.

    Het probleem is de activiteit. (luiheid wel te verstaan)
    Dat zie je ook bij die domme reclames. "Bij de bank had ik een rente van zoveel maar bij dti of dat een rendement van 7%" en ze trappen er nog in ook.
    Ik wil geld verdienen maar ik wil er niks voor doen.

    Wakker schudden!! Voorbeelden geven want er bestaan nog veel te veel vooroordelen over het risicogehalte van beleggen.
    Men kruipt in fondsen en men betaalt bakken aan bewaarloon vanuit de overtuiging dat het safe is.
    Ze worden gewoon geript. Want die fondsen staan gewoon stil en er wordt niet actief op de huidige stand van zaken als rente olie of dollar ingespeeld.
    Beleg in small cap Jappen en de hele zaak dondert in mekaar en er is geen actie want u had in Small cap Jap geinvesteeerd. 20% in de min.

    Weten zij veel. Maar hoe leg je ze dat uit?

    Indien Binck en Alex de handen ineen slaan.... HA dat zou ik nou mooi vinden. Dat zou echt een mooi blok vormen.

    Mvg Rob
  5. [verwijderd] 15 december 2006 07:45
    quote:

    vissekop schreef:

    Ps Dick.
    Kun je af en toe wat alineaatjes/openingen in voegen in je schrijflust?
    Leest wat makkelijker.
    Wel leuk hoor, verder geen commentaar.Is een leuke gedachte die je beschrijft.
    Mvg Rob
    Ja en Dick, het is vandaag wel vrijdag, maar een jaar later: 15 december. ;)

    groet
    Multimaat
  6. dickk 15 december 2006 08:47
    quote:

    Multimaat schreef:

    [quote=vissekop]
    Ps Dick.
    Kun je af en toe wat alineaatjes/openingen in voegen in je schrijflust?
    Leest wat makkelijker.
    Wel leuk hoor, verder geen commentaar.Is een leuke gedachte die je beschrijft.
    Mvg Rob
    [/quote]
    Ja en Dick, het is vandaag wel vrijdag, maar een jaar later: 15 december. ;)

    groet
    Multimaat
    stom, stom, stom.
    Heb IEX gevraagd te veranderen.
    Bedankt voor de tip.

    dick
  7. dickk 15 december 2006 09:05
    quote:

    MasterKloet schreef:

    Dick,
    Goede morgen!

    Weer een prachtig stuk, is het niks voor jou om een een brief met je cv naar de vijzelstraat te sturen?

    Als ik dat al zou willen, moet ik het niet op deze manier doen. Stukjes schrijven op dit soort forums (positief bedoeld)is niet bepaald een aanbeveling bij je CV. Het wekt wat weerstand op bij het lijdend voorwerp. In dit geval BinckBank. En ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Al dat geneuzel van de betweters die geen inzicht hebben in de interne gang van zaken en niet geremd worden door enige kennis van interne besluitvorming is natuurlijk bar irritant. Dus zal ik bij BinckBank wel als zodanig ervaren worden. En dan hebben ze waarschijnlijk nog gelijk ook.

    dick
  8. [verwijderd] 15 december 2006 09:17
    quote:

    dickk schreef:

    [quote=ibal]
    weer zoeen dagje net als gisteren?
    [/quote]

    vooralsnog is de bid te dun. Zal rood zijn om 9,30 uur en vanaf dat punt langzaam weer naar de 14, maar die zullen we vandaag niet gaan slechten.

    dick
    Verschil bied-laat wordt kleiner. Dick, doe mij anders even een ander mailadres. Mail schijnt niet goed aan te komen.
  9. dickk 15 december 2006 09:51
    quote:

    gpsurfer schreef:

    [quote=dickk]
    [quote=ibal]
    weer zoeen dagje net als gisteren?
    [/quote]

    vooralsnog is de bid te dun. Zal rood zijn om 9,30 uur en vanaf dat punt langzaam weer naar de 14, maar die zullen we vandaag niet gaan slechten.

    dick
    [/quote]

    Verschil bied-laat wordt kleiner. Dick, doe mij anders even een ander mailadres. Mail schijnt niet goed aan te komen.
    komt er aan.
  10. [verwijderd] 15 december 2006 17:57
    Buff, na de top in april is het niet meer voorgekomen dat er een trede in de grafiek is gebouwd. Ik bedoel dat een horizontale periode na een stijging het afgelopen half jaar altijd werd gevolgd door een daling ipv een verder stijging.

    Waarom zou die trend nu gebroken gaan worden?
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.