Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Moolen, van der« Terug naar discussie overzicht

Overname voor 6 euro

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2006 10:26
    De New York Stock Exchange (NYSE) wil de commissie voor specialistbedrijven als Van der Moolen en LaBranche bij transacties in aan hen toegewezen aandelen afschaffen. Het aandeel van de Midkapper staat desondanks onveranderd op EUR 3,99.
    -----------------------
    Kan iemand mij vertellen wat dit precies inhoud en wat dit voor VDM betekent?
  2. bin(c)k 1 december 2006 15:03
    ^=New Yorkse beurs wil commissie specialisten afschaffen
    1-12-2006 11:28
    Door Merel Stikkelorum

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De New York Stock Exchange (NYSE) wil de commissies op transacties voor specialistenhuizen als Van der Moolen Holding nv afschaffen om op die manier het handelen via deze beurs aantrekkelijker te maken.

    In plaats daarvan zal de NYSE een omzetdelingsprogramma op transacties implementeren en de vaste kosten van specialisten verlagen door niet langer bepaalde fees te heffen.

    Voor analist Cor Kluis van Rabo Securities komen de maatregelen niet als een verrassing. Hij schat in dat de commissie-inkomsten uit de specialistenactiviteiten van Van der Moolen als gevolg daarvan de komende twee jaar zullen halveren, van zo'n EUR20 miljoen naar circa EUR10 miljoen.

    "Voor de nettowinst van Van der Moolen zal dit echter niet zoveel uitmaken," aldus Kluis. Specialisten krijgen volgens de analist dan wel geen commissies meer op transacties, maar tegelijkertijd hoeven ze door de komst van het nieuwe, deels elektronische handelssysteem in New York ook minder kosten te maken. Onder het nieuwe systeem worden er namelijk ook minder transacties afgewikkeld via de specialisten. "Daarom is het logisch dat de NYSE minder aan de specialisten betaalt," aldus Kluis, die een hold-advies hanteert voor het aandeel.

    In het derde kwartaal van dit jaar nam Van der Moolen een last van EU34,2 miljoen vanwege een afboeking op de Amerikaanse specialistenactiviteiten. Redenen waren een forse omzetdaling in het afgelopen kwartaal en lager te verwachten inkomsten in de toekomst bij dit onderdeel.

    Eerder gaf Van der Moolen aan halverwege volgend jaar meer te kunnen zeggen over het aantal banen dat zal verdwijnen in Amerika, waar het bedrijf 200 werknemers heeft.

    Het aandeel Van der Moolen noteert omstreeks 11.05 uur onveranderd op EUR3,99.

    Volgens Chief Financial Officer (CFO) van de NYSE, Nelson Chai, blijven specialistenbedrijven een belangrijke rol spelen op de New Yorkse beurs. "Hun vaste kosten zullen lager worden en ze zullen deelnemen in een omzetdelingsprogramma dat hun zal belonen voor het zorgen van liquiditeit in de markt," aldus Chai.

    Behalve voor specialisten verandert ook de tariefstructuur voor leden van de NYSE. Doel van de maatregelen is het transparanter en eenvoudiger maken van de prijsstelling, wat de aantrekkelijkheid van het handelsplatform moet vergroten.

    - Door Merel Stikkelorum; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; merel.stikkelorum@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    December 01, 2006 05:27 ET (10:27 GMT)

    Copyright (c) 2006 Dow Jones & Company, Inc.
  3. [verwijderd] 1 december 2006 18:37
    quote:

    vinny j schreef:

    Willem,

    de 7 grootste banken ter wereld willen hun eigen "NYSE" oprichten. Hierin kunnen ze VDM waarschijnlijk goed gebruiken.
    natuurlijk niet die banken geven winst niet aan v/d Moolen die houden ze zelf daar gaat het juist om minder kosten voor de klant want dat is nu te hoog door bedrijven als v/d Moolen !
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.