Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Visie goed, geld weg

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2006 12:59
    Blijkbaar overschatten wij consequent de groei van ondernemingen en onderschatten wij waarde aandelen. Meer van dit soort leerzame vergelijken zoals genoemd in het artikel van de heer van Zeijl zijn te vinden in het boek 'The future for investors' van Jeremy Siegel. Na het lezen hiervan koop je geen enkel (te) duur groeiaandeel meer.
  2. forum rang 7 ffff 10 augustus 2006 13:21
    Beste Corné,

    Wat een prachtartikel! Ondergetekende is hel levende bewijs van uw analyse. Mensen die mij hier al jaren volgen weten dat ik kapitalen verloren heb met ICT-coryfeëen als Excite& Home, Worldcom, Lernout& Hauspie, Flanders language Valley, Lucent, Landis etc. etc.

    En toch zijn we na ruim dertig jaar beleggen echt rijk geworden.
    Hoe komt dat toch in godsnaam, heb ik ook zo vaak gedacht. Omdat de bleeders, de loosers toch , gelukkig goedgemaakt worden door de winnaars; de Aalbertsen, de ING, de Philips ( ik kocht ze nog voor ruim 2 Euro) de RD, de Unilevers ( waaraan ik al zo vaak heb aangegeven: ik gooi ze d'r toch niet uit, de L"Oréal, de Arbed, de Hunter Douglas, de Nedlloyd etc. etc.

    Het blijft verschrikkelijk lastig. Maar ik ben ook geen fanatiek belegger meer in de biotech sector, ook al heb ik diverse biotech bedrijven in portefeuille want de Sanofi-Aventissen, de Glaxo's, de Gist Brocades deden het uiteindelijk toch heel wat beter dan de Crucell's, de Isotis, de Pharmings. Mij vangen ze niet meer met Galapagos. Het gaat in Merck KGaA, het ging nog begin dit jaar in Schering en NU met grote bedragen in Bayer.

    Corné, je bent aardig op dreef met je recente bedenkingen over de small caps. Er zijn best aardige small caps, dat weet jij ook wel, maar ik heb toch ook de voorkeur voor de grote bedrijven.

    Vooral ook vanwege een betere liquiditeit, een sapect dat je niet noemde en ik uitgebreid in je draad toelichtte.

    Je artikel is natuurlijk op het lijf geschreven van een buy-and-holdbelegger, NIET voor een trader of voor iemand die van een hype gebruik wilt maken.

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 10 augustus 2006 13:31
    Ikzelf kijk tegenwoordig vooral naar de aandelen in de Cac-40, de Bel 20, de AEX en de DAX. dan heb je sowieso als meer dan 100 aandelen die goed verhandelbaar zijn, die dagelijks veel informatie verspreiden, die overal goed gevolgd worden.

    En je hebt keuze genoeg.

    Natuurlijk kijk ik wel eens naar de small caps of naar al die onbekende kleine bedrijfjes waarover zo vaak gepost wordt: wellicht goed om mee te traden, ( DAT WEL), maar voor lange termijn belegging, verdiep ik me liever in een E.On, Gazprom, een SUEZ etc. etc.

    Peter
  4. forum rang 8 josti5 10 augustus 2006 14:05
    "Op zoek naar de nieuw Microsoft? Google? Tom Tom? Pas op, op lange termijn bezuurt u het..."

    Krek: deze eerste regel van het stukje geeft direkt al de oplossing, of het nu de small caps betreft waar de heer van Zijl sinds kort zijn wantrouwend oog heeft gericht, de grotere jongens (Aegon, Ahold, Getronics, KPN, ING), als complete (hoofd)indexen: het draait allemaal om het pyramide-effect: bijtijds instappen, en bijtijds weer wegwezen.
    Bedrijven zijn net vliegtuigen: de opstart wordt mogelijk gemaakt door ondernemer-eigenaar(s), op de voet gevolgd door de durfkapitalisten.
    Zodra het vliegtuig (nog laag) vliegt stappen vele eigenaars en zeker de durfkapitalisten uit, en neemt de aandelenbeurs het vehikel over, waarna alsnog vele vliegtuigen weer ter aarde storten, en een aantal niet: die redden het, en vliegen verder, waarna ze door het grote geld gehyped worden (het begin van de pyramidevorming), waarna uiteindelijk de diehard LT-er en de te late instapper de klos zijn, en door het grote geld geslachtofferd worden, waarna er mogelijk weer een hype plaatsvindt, als het vliegtuig maar lang genoeg blijft doorvliegen: simple as that...

    Ergo: selekteer de goede vliegtuigen (o.a. kas, inkomen, pijplijn, cashburn), maak een leuke (kortere of langere) rit mee, wees bijtijds tevreden, en neem afscheid.

    En inderdaad Peter: Isotis staat op neerstorten, maar zowel Crucell als Galapagos zullen imo nog een hele tijd zelfstandig doorvliegen, of (waarschijnlijker) worden ingeslikt door een grote jumbo.
  5. [verwijderd] 10 augustus 2006 14:17
    Dank je wel voor het artikel en ook velen bedankt voor het delen van hun ervaringen in het draadje.

    De genoemde boeken ga ik zeker met het vooruitzicht van twee weken ligvakantie bestellen!

    Dit soort artikelen en reacties zijn de reden dat ik hier graag kom en, ondanks een startverlies, een goed gevoel heb bij mijn nieuwe hobby beleggen. Maar ik las in een ander draadje dat je door vallen opstaan de beste leerschool krijgt.

    Fijn dat jullie er aan bijdragen!

  6. [verwijderd] 10 augustus 2006 14:55
    [quote=Kiam]
    Inderdaad, fundamenteel beleggen voor de lange termijn verdient de voorkeur boven de korte termijn.
    Echter, wat te doen als je geen 10, 20 of zelfs 40 jaar leven meer voor de boeg hebt?
    Je bent dan min of meer veroordeeld tot technisch beleggen voor de korte termijn.

    Geachte Kiam

    TA kunt (in mijn ogen MOET) u altijd gebruiken.
    Ook als u nog 40 jaar voor de boeg hebt. Voorbeelden genoeg Ahold, Kpn etc.[/quote

    gr.]
  7. forum rang 4 theo1 10 augustus 2006 15:39
    quote:

    Kiam schreef:

    Inderdaad, fundamenteel beleggen voor de lange termijn verdient de voorkeur boven de korte termijn.
    Echter, wat te doen als je geen 10, 20 of zelfs 40 jaar leven meer voor de boeg hebt?
    Je bent dan min of meer veroordeeld tot technisch beleggen voor de korte termijn.
    Integendeel, het wordt dan verstandig om te sturen op inkomen. Dus ofwel obligaties met hoge rating ofwel stabiele dividendbetalers (voor het inkomen, niet primair voor koerswinst).
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.