Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - Toets van Koets: Gmackelijk

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ehcklein 23 juni 2006 12:40
    Het opstellen van een inkomensverklaring kan fraude uitlokken. Controle zal pas plaats vinden indien klant niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Met de komst van de wfd zullen veel adviseurs de verklaring naar waarheid invullen.

    Voordeel van deze verklaring kan zijn dat inkomen uit ww , bijstand en winst van een zojuist gestarte ondernemer meegenomen kan worden.

    Bij de reguliere banken stuit dit veelal op grote beperkingen of afwijzingen.

    Gr.
    Erwin.
  2. jan66012 23 juni 2006 12:41
    Even een opmerking over de taxateur:
    De taxateur die mag taxeren voor gmac moet aangesloten zijn bij taxatiebureau 5.20. De taxateur komt vaak van heinde en verre. De beloning bedraagt slecht € 145,00. Indien de taxateur de waardes niet haalt welke hem/haar worden voorgeschreven dan zal de 'beloning'slechts de helft zijn oftewel € 72,50. Dus is het aannemelijk dat: 1) de taxateur eerder de gevraagde waardes zal opschrijven en 2) de taxateur voor deze zeer geringe beloning geen deugdelijk rapport (met benodigde recherche) kan opmaken. 3)de taxateur vaak helemaal niet op de hoogte is van de huizenmarkt ter plaats 4) de taxateur geen opdrachten meer krijgt indien hij/zij niet de waardes opschrijft die gedicteerd worden. Overigens betaalt de klant wel het (meer dan) reguliere tarief (ca. 2 promille) voor het rapport. Het verschil verdwijnt in de zakken van het taxatiebureau en/of de tussenpersoon, vaak vele honderden euro's tot duizenden euro's.
    Onbegrijpelijk dus dat gmac een bureau als 5.20 inschakeld, de kans op een betrouwbaar rapport (een basis waarop de gelden verstrekt worden) neemt door deze handelswijze zeker niet toe!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.