Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Crucell« Terug naar discussie overzicht

2006 beslissend voor toekomst Crucell

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 josti5 30 december 2005 18:03
    Ja, mooi!
    Een prachtig visitekaartje naar wetenschappers, artsen, ziekenhuizen, verkopers, overheden, burgers, buitenlui, konkurrenten, Berna, Novartis en de rest van de bliksemse bende, aandeelhouders, investeerders, daghandelaren, zakenbanken, zwartkijkers, analisten, IBers en overige kleine zelfstandigen.
  2. [verwijderd] 30 december 2005 18:17
    quote:

    joie1 schreef:

    .... en dit jaar was hij ook weer een van de drijvende krachten achter het Top farma instituut.

    Joie
    Kun je hier een link van geven Joie?? Ik zoek me namelijk suf naar deze info.

    Naar mijn weten is Jaap Goudsmit afkomstig van het AMC in Amsterdam en juist dit instituut heeft besloten om niet aan Top Farma mee te doen. Voor zover mijn kennis reikt.....

    Dus ik ben zeer benieuwd naar je antwoord.........

    Babs
  3. [verwijderd] 30 december 2005 18:43
    Hoi Flosz....

    Dit draadje kende ik....

    Daaruit blijkt dat Jaap mee doet in Top Farma vanuit CRXL-oogpunt. Het AMC heeft afgehaakt.........

    Ik ben echter vele malen meer geïntresseerd om te horen of Jaaps AMC-verleden en zijn onderzoek aldaar ook mee telt.

    Want dan kan het nog wel eens interessant worden...

    Babs
  4. [verwijderd] 30 december 2005 19:23
    Babs,

    dank aan Flosz voor de link met de berichten over het Top Pharma gebeuren waar Goudsmit's naam voorkomt onder zowel productietechnologie als onder infectieziekten.

    als je mijn posting nog eens goed leest, zie je dat ik niets heb geschreven over de wetenschappelijke kwaliteiten of de specifieke virologische deskundigheden van Goudsmit. ik heb het over zijn kwaliteiten als mede-strateeg en gezichtsbepaler naast Brus en Kruimer gehad. dat is iets geheel anders. ik heb het AMC ook nergens genoemd.

    als je kijkt naar de wereld van hen die zich bezighouden met de financiering uit publieke middelen van internationale gezondheidsinitiatieven - en in die wereld zit ik op dit moment zelf - dan heeft Goudsmit daar een uitstekende reputatie en contactennetwerk op het terrein van vaccinontwikkeling. door zijn activiteiten in o.a. IAVI en EUROVAC is hij zelfs een van de weinige Nederlanders die in die wereld vrij algemeen bekend zijn.
    dat zal ongetwijfeld Crucell's positie bij het verkrijgen van financiele bijdragen van NIH, IAVI en de Gates Foundation versterkt hebben. en daar hebben wij als aandeelhouders dan ook weer wat aan.

    als je het op de laatste beursdag van het jaar wil hebben over het wetenschappelijk gehalte van in het verleden door Goudsmit verricht onderzoek moet je niet bij mij zijn. in de eerste plaats ben ik geen wetenschapper en in de tweede plaats richt ik mijn oog liever op de toekomst.

    groet, Joie
  5. yinx 31 december 2005 12:17
    Zoals beloofd het hele artikel uit de nrc:

    Biotech is niet hot', Crucell wel

    Friederike de RaatElske Schouten

    Nederlands bedrijf aast op Zwitserse vaccinfabrikant

    Crucell maakte nooit winst, toch is de beurskoers in 2005 verdubbeld.De gewenste overname van de veel grotere vaccinmaker Berna moet Crucells ontwikkeling bespoedigen.

    Cruciaal? Nee, de overname van Berna Biotech is niet cruciaal voorCrucell, vindt algemeen directeur Ronald Brus. Maar, zegt hij, het zou deontwikkeling van Crucell wel versnellen. Deze maand deed Nederlandsgrootste zelfstandige biotechnologiebedrijf een bod op de Zwitsersevaccinfabrikant, die qua werknemers ruim twee keer en qua omzet zo'n zeskeer groter is. Maar ook farmaciereus Novartis, eveneens Zwitsers, aast ophet honderd jaar oude Berna. Brus: Als dit niet doorgaat, moeten we deexpertise die zij hebben zelf opbouwen. Er zijn vast nog andere bedrijven,maar Berna is de meest geschikte partner voor ons. Samen kunnen we een vande sterkste spelers ter wereld worden op de markt voor vaccins.

    Crucell wil een omslag maken. Nu verkoopt het Leidse bedrijf alleen noglicenties van zijn zelf ontwikkelde PER.C6-technologie: een kweek vanmenselijke cellen waarin medicijnen kunnen worden geproduceerd. Maar hetbedrijf wil met die technologie ook zelf nieuwe medicijnen op de marktbrengen, wat veel meer geld kan opleveren. En daarbij kan Berna een rolspelen. Brus: Berna heeft alles wat wij missen en andersom. Berna heeftfabrieken, wij niet. Zij hebben bezuinigd op research waar wij juist sterkin zijn. Wij verkopen aan farmaceuten, zij hebben eindgebruikers alsklant. Brus denkt met Berna ook sterker te staan tegenoverlicentiepartners. Wanneer een licentiehouder van Crucell een product op demarkt zal brengen, krijgt Crucell tussen de 3 en 10 procent van de omzet.Met Berna kan Crucell meewerken tot een verder stadium van de ontwikkeling.Brus: Dan kunnen we zeggen: we willen 50 procent.

    Crucell ontstond in 1999 en haalde 145 miljoen op met een gang naar debeurs, kort voordat deze in 2000 in elkaar stortte. Daardoor heeft hetbedrijf geen last van het chronische geldgebrek dat menig zelfstandigbiotechbedrijf de das om doet. Elk bedrijf heeft een goed gesterntenodig, zegt Brus. Iets anders dat volgens hem goed uitpakte, is dat hetbedrijf zich richtte op infectieziekten, die destijds lang niet zo in'waren als nu. Verder raakte Merck, een van de grootste farmaciebedrijventer wereld, geïnteresseerd in de PER.C6-technologie, wat een belangrijkestimulans betekende.

    Maar de ontwikkeling van PER.C6 levert tot nu toe nauwelijks geld op.Sterker nog, Crucell heeft tot nu toe alleen maar verlies geleden. Wanneerworden jullie winstgevend? is een vraag die Brus dan ook met groteregelmaat krijgt. Brus: Het is typisch Nederlands om het riskant te vindendat je veel investeert terwijl je niets verdient. In de VS zeggen ze:waarom hebben jullie maar 10 miljoen euro geïnvesteerd terwijl je zo veelkasgeld hebt?

    Als het meezit, kan Crucells eerste product in 2008 op de markt komen.Het gaat om een vaccin tegen het dodelijke ebolavirus, dat Crucell inopdracht van de Amerikaanse overheid ontwikkelt in het kader van eenmogelijke bioterroristische aanval. Maar als een van zijn licentiepartnersvoor die tijd een succesvol product op de markt brengt, zou het bedrijfeerder winstgevend kunnen worden, zegt Brus. Zo werkt Sanofi-Aventis metde PER.C6-technologie aan een griepvaccin en ontwikkelt Merck een vaccintegen hiv.

    Ondanks de aanhoudende rode cijfers is de koers van het aandeel hetafgelopen jaar verdubbeld en is Crucell nu zo'n miljard euro waard. Is hiersprake van een biotech-zeepbel? Biotechnologie is helemaal niet hot alsje naar de index van biotechbedrijven kijkt, zegt Brus. Als bedrijf zijnwe hot, omdat onze technologie aanslaat en griep een van onze speerpuntenis in een tijd dat de hele wereld zoekt naar een remedie tegen vogelgriep.Ook andere infectieziekten, waar wij ons op richten, zijn in opmars. Hetenige dat wij gemeen hebben met de internetbedrijven van de jaren negentig,is dat we geen winst maken. Maar bij ons heeft dat een duidelijke reden: je moet eerst alle fasen van klinisch onderzoek door.

    Veel biotechnologiebedrijven worden uiteindelijk overgenomen door eengrote farmaceut. Brus ziet dat met Crucell niet gebeuren, ook niet als deovername van Berna mislukt. We worden vaak door bedrijven uitgenodigd omte komen praten, zegt Brus. Maar wij denken dat onze eigen toekomst zozonnig is, dat we er geen behoefte aan hebben te worden overgenomen. Wekunnen ons die zelfstandigheid veroorloven, want we hebben cash genoeg. Zobehouden we onze cultuur van wow, waarin wilde ideeën mogelijk zijn.Uitvinden is waar het bij ons om draait. Dat is een van de redenen dat wezo snel groeien. Als Crucell wordt overgenomen, raken we dat kwijt.

    Foto-onderschrift: Biotechnologiebedrijf Crucell groeide het afgelopen jaar van200 tot 280 medewerkers, voor het grootste deel wetenschappers.
    Trefwoord: Bedrijfsleven; Geneesmiddelen; Biotechnologie en genetica
    Organisatie: Crucell; Berna Biotech
    Persoon: Ronald Brus


    Op dit artikel rust auteursrecht van NRC Handelsblad BV, respectievelijk van de oorspronkelijke auteur.
  6. aossa 31 december 2005 13:07
    Mooi artikel cq. interview met Brus om het jaar af te sluiten.
    Alhoewel Brus nog erg voorzichtig is in het aangeven van de waarde van de tandem Crucell-Berna licht hij toch een klein tipje van de sluier op en dat geeft een goed gevoel. Want het bevestigt gewoon wat we al vermoedden.
    Goed jaareinde aan allen en een succesvol Nieuw Crucell-jaar. En aan de borrelaars: 'glaasje op laat je rijden'.
  7. [verwijderd] 31 december 2005 14:21
    Van harte welkom weer in ons midden Zeker.
    Mooi verwoord.
    Dus geen overname Cucell.
    Te veel animo.
    Te gecompliceerd
    en niet gewenst.

    Bedankt Y in X voor de genomen moeite.
    Jouw verhaal past ook goed op de voorpagina
    Misschien een nieuw draadje opstarten?

    2008 het eeste eigen gebrouwen product op de markt.
    Met om te beginnen een goede kans op een order van $ 90 miljoen voor het Amerikaanse leger.

    Go Crucell Go

    Louis

  8. [verwijderd] 1 januari 2006 14:16
    De inkomsten zullen omhoog gaan door de vele nieuwe licenties voor Perc.6 en STAR (1e licentie is al binnen). Afhankelijk van de kosten voor de verschillende (verwachtte) klinische fase I onderzoeken is winst mogelijk. West nile inmiddels al in fase I. Verlies over 2006 zou ook als positief kunnen worden uigelegd. N.l. veel produkten in fase I. Is duur heb ik me laten vertellen.

    Crucell wil niet worden overgenomen (NRC en AVA 2005). Dit geeft, zoals al aangegeven, het enorme ZELFVERTROUWEN aan en de WIL de alom bekende DOELSTELLINGEN te bereiken.

    Hoe dichter we de eerste verkoopbare produkten naderen, destehoger wordt de verwachtingswaarde in de koers. Dit in combinatie met groeiende inkomsten zal de stijgende lijn van 2005 instandhouden en dus sowieso minimaal een verdubbeling van de koers rechtvaardigen ~ € 44,-. Een koerswinst van 300% is niet uittesluiten, maar voor nu veel te voorbarig. Er zullen nog vele hindernissen overwonnen moeten worden.

    De casus Berna gaat een beslissende fase in. WEL of NIET.

    WEL : Crucell troeft in dat geval een gigant af. Crucell komt bovendien in het bezit van een TURBO. In dat geval is n.l. de verwachting dat in 2007 de eerste produkten op de markt komen. De pipeline wordt daarnaast vergroot en Crucell kan in de toekomst nog zelfstandiger opereren. De overname zou zeer positief zijn. Na de overname even afwachten wat de Berna aandeelhouders gaan doen. Ik verwacht GEEN ECHTE biedoorlog aangezien Crucell die niet kan winnen.

    NIET : Misschien toch wat teleurstelling. Aan de anderekant kunnen dan de nieuwe Perc.6 licenties, STAR licentie en de West nile klinische fase I op waarde worden geschat. En de angst voor verwatering (die er eigenlijk niet is) en een hoger bod verdwijnt. Zoals Brus al meldde, de overname is niet van levensbelang.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.