Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Sif Holding AEX:SIFG.NL, NL0011660485

Laatste koers (eur) Verschil Volume
11,700   +0,040   (+0,34%) Dagrange 11,600 - 12,060 56.274   Gem. (3M) 41,8K

Sif Holding 2024

406 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 december 2024 11:06
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 4 december 2024 18:17:

    Shell versus Windparken versus 'samenwerking met SIF'.

    Ik hoop dat de afspraken met SIF gewoon 'blijven lopen'.
    Edit.

    Bron: Bolero

    Shell trekt zich terug uit nieuwe offshorewindinvesteringen

    Het Britse energiebedrijf trekt zich terug uit nieuwe offshorewindinvesteringen en splitst zijn energiedivisie na een uitgebreide bedrijfsbeoordeling. Deze veranderingen maken deel uit van een bredere kostenbesparingsstrategie die CEO Wael Sawan in 2023 heeft gelanceerd, waarbij de focus ligt op activiteiten met de hoogste rendementen. Shell blijft geïnteresseerd in bestaande offshorewindprojecten en zal zich richten op de verkoop van elektriciteit aan klanten en de ontwikkeling van batterijopslaglocaties. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden verschillende offshore windprojecten, waaronder in Zuid-Korea en de Verenigde Staten, teruggeschroefd.

    - De relatie Shell/SIF is een bestaand project, dus geen impact, zou men denken.
    - SIF is toch ook met Z-Korea samen gaan werken voor een windparkproject (?): open staat dan nog of daar impact is.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 december 2024 10:47
    Gerelateerd nieuws.

    Fastned heeft een afname-overeenkomst afgesloten voor windenergie uit de Eemshaven. Deze overeenkomst, een zogeheten CPPA, is gesloten met energiepartner Scholt Energy en een lokale windproducent, die ondersteund wordt door Topwind. Dit maakt het snellaadbedrijf vrijdagochtend bekend.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2024 13:20
    Nóg meer windmolens en zonnepanelen helpen niet tegen klimaatverandering. Laten we daar dus mee stoppen
    WW Van Andel 5 december 2024
    Windpark Westermeerwind bij Urk. Foto: Remko de Waal, ANP Foto.
    Door Maarten van Andel
    5 december 2024
    Geplaatst in EnergieKlimaat

    Deel dit artikel:

    In 2020 had Duitsland 115 gigawatt opgesteld zon- en windvermogen, ruim twee maal zoveel als het gemiddelde landelijke verbruik van 50 gigawatt. In 2023 hadden onze oosterburen hun capaciteit met 30 procent uitgebreid naar 148 gigawatt opgesteld zon- en windvermogen, drie maal het gemiddelde landelijke verbruik. Die 30 procent extra wind- en zonneparken hebben echter maar 5 procent meer wind- en zonnestroom opgeleverd. Dat komt doordat er steeds vaker overschotten van variabele wind- en zonnestroom zijn, die het elektriciteitsnet niet op kunnen en ook niemand kan gebruiken.

    In Nederland hebben we momenteel 35 gigawatt opgesteld zon- en windvermogen, ruim 2,5 maal zoveel als ons gemiddelde landelijke verbruik van 13,3 gigawatt. Onze geachte oosterburen laten ons tegen wil en dank zien dat meer zon en wind bijbouwen voorlopig geen zin heeft, omdat die extra wind- en zonneparken hun stroom toch nauwelijks kwijt kunnen en steeds vaker moeten worden afgeschakeld.

    Dat is onbetaalbaar, niet duurzaam en slecht voor mens en milieu. Symptomen van de toenemende inefficiëntie van zon en wind zijn netcongestie, stijgende stroomprijzen, onhoudbaarheid van de salderingsregeling voor particuliere zonnepanelen, en – let daar maar eens op – stilstaande windmolens.
    Netuitbreiding en energiebesparing

    We moeten Duitsland vooral niet achternagaan. Het energiebeleid van de belangrijkste industriële natie in Europa is tenenkrommend slecht. Behalve het almaar bijbouwen van steeds meer werkloze wind- en zonneparken is vorig jaar ook de laatste kerncentrale gesloten. Daarom heeft Duitsland nu veruit de hoogste stroomprijzen van de EU (ongeveer anderhalf keer het gemiddelde), de hoogste CO2-uitstoot per inwoner van heel West-Europa en een langzaam maar zeker afkalvende concurrentiekracht van onder andere de auto-industrie. Het is een raadsel wat de toch als rationeel bekend staande Duitsers bezielt, maar het belooft in elk geval weinig goeds voor hen en voor ons.

    Laten we niet visieloos wind- en zonneparken blijven bijbouwen. Laten we tot 2035 vol inzetten op netuitbreiding en vooral op energiebesparing. Dat reduceert veel meer fossiel en CO2 dan extra zonnepanelen en windmolens die grotendeels stilstaan. Bovendien besparen we daarmee miljarden euro’s, stimuleren we economie en werkgelegenheid, verminderen we onze internationale afhankelijkheden, en besparen we kostbare ruimte in onze woon-, landbouw- en natuurgebieden. Ons grootste natuurgebied is zoals u ongetwijfeld weet de Noordzee!

    De overschotten en tekorten van variabele wind- en zonnestroom zijn veel te groot om met aanbodgestuurd verbruik op te vangen. Wind en zon kunnen per uur, dag en nacht schommelen tussen helemaal niets en meer dan twee keer teveel. Daar komen de langere termijn weers- en seizoensinvloeden bovenop. We hebben weken met windstil bewolkt weer, afgewisseld door weken met winderig zonnig weer. We hebben in de zomermaanden veel zonnestroom maar weinig vraag en in de wintermaanden andersom.

    Die dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse onbalans tussen vraag en aanbod van wind- en zonne-energie kunnen we in de verste verte niet opvangen met onze vrieskisten, warmtepompen, straatlantaarns, datacenters, bedrijfsprocessen, batterijpakketten en waterstoffabrieken. Ons anticyclische leef- en werkpatroon is niet houdbaar naarmate we ons meer afhankelijk maken van weer- en seizoenafhankelijke energiebronnen. Veel dieren zoals vleermuizen leven daarom cyclisch. Ze gaan in winterslaap als er weinig energieaanbod is, en zijn actief in de warme zomer.

    Onze samenleving evolueert niet in die richting, integendeel. In najaar en winter, als de zon laag staat, werken we ons uit de naad en verbruiken we veel energie. In voorjaar en zomer zetten we de verwarming uit, nemen we meer vrije dagen, sluiten we onze bedrijven vaker en gaan we luieren in de zon. We leven precies andersom als vleermuizen, en volledig uit fase met de hoeveelheid zonlicht en warmte die de natuur ons geeft. Dat is alleen mogelijk met weer- en seizoenonafhankelijke energiebronnen zoals fossiele brandstoffen en kerncentrales.

    Dit is precies de reden waarom we onze welvarende geïndustrialiseerde samenleving in de vorige eeuw op fossiele brandstoffen en kerncentrales hebben gebaseerd. Dat was ons met alleen zon en wind nooit gelukt. Duitsland laat zien dat het ons in de afzienbare toekomst ook niet zal lukken om die welvarende geïndustrialiseerde samenleving in stand te houden met alleen zon en wind. Het eilandstaatje Vanuatu en een honderdtal andere landen eisen nochtans bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag dat we dat toch moeten doen, maar wat heeft zo’n eis – met alle respect voor de eisers – voor zin?
    Vanuata onder water?

    We willen vanzelfsprekend niet dat Vanuatu of welk land dan ook door klimaatverandering onder water loopt. Het is echter niet boven gerede twijfel verheven dat dat niet zal gebeuren als de hele wereld zich keurig aan het Klimaatakkoord van Parijs houdt. Het is evenmin boven gerede twijfel verheven dat allerlei klimaataanpassingsmaatregelen niet veel effectiever zijn dan CO2-reductie om Vanuatu en de mensheid in het algemeen te beschermen tegen klimaatverandering.

    Bovendien is het niet boven gerede twijfel verheven dat een keurige naleving van het klimaatakkoord niet zal leiden tot veel grotere rampen dan die de eisers willen voorkomen, zoals onomkeerbare milieuschade door mijnbouw, desastreuze ontbossing door biomassagebruik, en miljoenen extra doden door honger, kou, ziektes en geweld.

    Het is een raadsel waarom het onafhankelijke en drukbezette Internationale Gerechtshof deze zaak überhaupt ontvankelijk heeft verklaard, zelfs zonder dat er door iets of iemand een mogelijk strafbaar feit is gepleegd. Ik vraag mij af in hoeverre het hof zich in deze laat leiden door het politiek correcte klimaatnarratief en de publieke opinie daarover. Ik vraag mij tevens af in hoeverre het hof met het accepteren van deze zaak buiten zijn jurisdictie treedt.

    Het gaat hier in essentie niet over de vraag in hoeverre landen zich aan hun internationaal overeengekomen verplichting tot CO2-reductie zouden moeten houden. Het gaat hier in essentie over de vraag of het voldoen aan die internationaal overeengekomen verplichting tot CO2-reductie zal voorkomen dat de eisende landen onder water zullen lopen of anderszins ernstige weer- en klimaatschade zullen oplopen.

    Die vraag kunnen geen tienduizend weer- en klimaatdeskundigen met redelijke wetenschappelijke zekerheid en eensgezindheid beantwoorden, net zo min als dat ze kunnen voorspellen wat voor weer we over een maand zullen hebben. Het is zeer wel mogelijk dat de huidige weer- en klimaattrends niet op afzienbare termijn beïnvloed zullen worden door de mate waarin we het Klimaatakkoord van Parijs uitvoeren. Het is bovendien zeker dat we dat nooit zullen kunnen verifiëren.

    Er zijn vier denkbare toekomstscenario’s in 2050:

    We komen wel in de buurt van net-zero emissies, maar Vanuatu verdwijnt toch in de golven;

    We komen niet in de buurt van net-zero emissies, en Vanuatu verdwijnt in de golven;

    We komen wel in de buurt van net-zero emissies, en Vanuatu verdwijnt niet in de golven;

    We komen niet in de buurt van net-zero emissies, maar Vanuatu verdwijnt toch niet in de golven.
  4. Goede-keuze-op-verkeerde-moment 6 december 2024 13:26
    Ze hebben weer een mooie order binnen! Voor Heerema Vlissingen B.V. gaan we 28 legsecties en 16 jacket piles produceren. Deze onderdelen zijn bedoeld voor het Substation IJmuiden Ver Beta (Zeevonk II). De productie van de legs start in Q2 2025, terwijl de piles volgen in Q4 2026. Samen goed voor een totaal gewicht van zo'n 8.500 ton

    Opdrachtgever: Heerema Vlissingen B.V, in opdracht van Seatrium.
    Project: IJmuiden Ver Beta Jacket, onderdeel van TenneT's offshore net.
    Specificaties:
    Maximale liftgewicht jacket: 9.500 ton.
    Ondersteunt een topside met een maximaal operationeel gewicht van 7.717 ton.
    Acht pile sleeve clusters en zestien funderingspalen met een diameter van Ø2438 mm.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 december 2024 14:48
    quote:

    Goede-keus- op- verkeerde-moment schreef op 6 december 2024 13:26:

    Ze hebben weer een mooie order binnen! Voor Heerema Vlissingen B.V. gaan we 28 legsecties en 16 jacket piles produceren. Deze onderdelen zijn bedoeld voor het Substation IJmuiden Ver Beta (Zeevonk II). De productie van de legs start in Q2 2025, terwijl de piles volgen in Q4 2026. Samen goed voor een totaal gewicht van zo'n 8.500 ton

    Opdrachtgever: Heerema Vlissingen B.V, in opdracht van Seatrium.
    Project: IJmuiden Ver Beta Jacket, onderdeel van TenneT's offshore net.
    Specificaties:
    Maximale liftgewicht jacket: 9.500 ton.
    Ondersteunt een topside met een maximaal operationeel gewicht van 7.717 ton.
    Acht pile sleeve clusters en zestien funderingspalen met een diameter van Ø2438 mm.
    Bron?
    Vind niks op zoektermen: SIF, Seatrium, IJmuiden Ver Beta Jacket en Heerema Vlissingen..
    Bedankt.
  6. forum rang 4 The Munger Games 7 december 2024 16:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 december 2024 13:20:

    Nóg meer windmolens en zonnepanelen helpen niet tegen klimaatverandering. Laten we daar dus mee stoppen.

    In 2020 had Duitsland 115 gigawatt opgesteld zon- en windvermogen, ruim twee maal zoveel als het gemiddelde landelijke verbruik van 50 gigawatt. In 2023 hadden onze oosterburen hun capaciteit met 30 procent uitgebreid naar 148 gigawatt opgesteld zon- en windvermogen, drie maal het gemiddelde landelijke verbruik. Die 30 procent extra wind- en zonneparken hebben echter maar 5 procent meer wind- en zonnestroom opgeleverd. Dat komt doordat er steeds vaker overschotten van variabele wind- en zonnestroom zijn, die het elektriciteitsnet niet op kunnen en ook niemand kan gebruiken.

    ...
    Zonne-energie blijft in alle scenario's de grootste energiebron voor de toekomst, met daarnaast wind. Simpelweg omdat het de goedkoopste bronnen geworden zijn én omdat het voor onafhankelijkheid zorgt.
    Met een Trump kan dat tijdelijk vertragen, maar die evolutie is niet te stuiten. Ik ga niet ontkennen dat dat uitdagingen met zich meebrengt, maar ook daar worden oplossingen voor gevonden. Op korte termijn wordt er veel van batterijen verwacht om de pieken die met wind en zon gepaard gaan op te vangen. Die prijzen zijn intussen ook zo hard gedaald (en de kwaliteit is toegenomen) dat dat nu economisch zeer rendabel wordt.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 december 2024 17:04
    Het is en/en, wind- en zonne-energie uitbreiden en het netwerk (misschien in een versneld tempo, ook goed voor Alfen) updaten.
    Zelfs voor de maand november blijft het interessant.

    NB: ik ben afgelopen jaar vwb kernenergie bijgedraaid. Maar dit is nu toch te laat, hadden we eerder in moeten investeren naast wind en zon. Als we kernenergie eerder hadden ingevoerd, was het helemaal prima geweest en zou het qua CO2-emissie-beleid meer rust gegeven hebben om rustig 'verder te bouwen aan zon en wind'.
  8. forum rang 4 The Munger Games 7 december 2024 20:05
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 7 december 2024 17:04:

    Het is en/en, wind- en zonne-energie uitbreiden en het netwerk (misschien in een versneld tempo, ook goed voor Alfen) updaten.
    Zelfs voor de maand november blijft het interessant.

    NB: ik ben afgelopen jaar vwb kernenergie bijgedraaid. Maar dit is nu toch te laat, hadden we eerder in moeten investeren naast wind en zon. Als we kernenergie eerder hadden ingevoerd, was het helemaal prima geweest en zou het qua CO2-emissie-beleid meer rust gegeven hebben om rustig 'verder te bouwen aan zon en wind'.
    Ik hoorde vorige week van mensen uit de sector dat de discussie omtrent netcongestie snel achterhaald zal zijn omdat batterijen dat probleem gaan oplossen. Maakt me wat terughoudend om in Alfen te stappen. Zou dan eerder AMG overwegen.

    Voor kernenergie ben ik ook bijgedraaid, maar opnieuw: in de meeste scenario's voor de toekomstige energiemix wordt daar maar op een klein percentage voor gerekend. Zon en wind vormen de hoofdmoot. En dus ga ik voor DEME en Sif! (zonnepanelen zijn een moeilijke markt, de panelen worden nu met verlies verkocht door overproductie in China)
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 december 2024 14:10
    Tsja, die fossiele oliebedrijven doen maar wat en zijn niet consequent...
    De ene bezuinigt (Shell en de andere stapt nieuw in).
    :)

    BP vormt offshore wind joint venture
    Het oliebedrijf en het Japanse energiebedrijf JERA zijn overeengekomen om hun krachten te bundelen en zo een van 's werelds grootste offshore windenergiebedrijven te vormen. Dit is een belangrijke stap in de inspanningen van CEO Murray Auchincloss om BP's focus op hernieuwbare energiebronnen te verminderen. De 50-50-onderneming, JERA Nex bp genaamd, zal vrijwel al haar operationele activa en ontwikkelingsprojecten samenvoegen met een potentiële opwekkingscapaciteit van 13 gigawatt (GW).
    >bolero

    Ligt het aan mij?
    BP's focus op hernieuwbare energiebronnen te verminderen
  10. forum rang 6 Nakennis 11 december 2024 10:29


    Artikel 4-12

    www.beleggersbelangen.nl/2024/12/04/s...

    Sif | Opwaarts potentieel van 47% ondanks plannen Trump
    Leestijd ongeveer 2 minuten

    Dat Donald Trump begin november werd verkozen als de zevenenveertigste president van de Verenigde Staten, heeft beleggers in het thema hernieuwbare energie niet onberoerd gelaten. Ook de beurskoers van het Nederlandse Sif kreeg een tik.

    Het aandeel van de producent van monopiles voor windmolenparken op zee is in twee maanden tijd alweer met 20% gedaald. Trump gaf eerder dit jaar tijdens een verkiezingsbijeenkomst aan dat hij de stekker uit offshore windprojecten zou trekken.

    Luister terug Voorkennis | Trump zal duurzame aandelen de nek niet omdraaien

    Volgens analisten is het koersverlies van Sif niet terecht, omdat de onderneming zich vooral richt op Europa en de activiteiten in de VS maar zeer beperkt zijn. Daarnaast kwam het bedrijf de laatste maanden meerdere malen met positief nieuws naar buiten. De forse uitbreiding van de productiecapaciteit loopt volgens plan en binnen budget, zegt de bedrijfsleiding. Hierdoor lijkt een winstexplosie in het verschiet te liggen. Dit jaar rekent Sif nog op een ebitda van €35 mln, maar in 2025 gaat het bedrijf al uit van €135 mln. Tegen 2026 moet het operationeel resultaat (ebitda) op ten minste €160 mln uitkomen.

    De zes analisten die Sif volgen, voorzien het aandeel – met een geschatte k/w 2025 van minder dan 10 – allen van een koopadvies. Het gemiddelde koersdoel bedraagt €18,37. Bij de huidige beurskoers van €12,52 is het opwaarts potentieel daarmee 47%
  11. dr know 11 december 2024 11:30
    Ik vind het een beetje onbegrijpelijk de koers van SIF.

    1. Rente is omlaag de afgelopen maanden. Dat is de grootste kostenpost
    2. Staal prijs vlak sinds oct
    3. Trump is federal government, niet de staat. Ieg heeft het amper invloed op de winst van SIF

    Het enige negatieve nieuws dat ik zie is de opkomst van Chineze turbines. Eerste contract meen ik gesloten voor een Italiaans park.

    Maar Chineze monopiles is een ander verhaal. Levering moet op tijd de halve wereld rond. De kwaliteit van staal uit China en de controle daarop is een probleem. Allemaal makkelijk lokaal te houden.

    Ik vond zelf dat de koers iets te hard omhoog schoot naar 15 Euro. Nu op 11.80 is echt onzin. De traders draaien hun posities weer terug? Ik breidt mijn posities weer uit.

    PS dat verhaal van de zwarte ridder dat je niet meer windmolens nodig hebt vanwege netwerk congestie en overschot aan energie is de grootste flauwekul. Natuurlijk wordt je windmolen minder rendabel naarmate je die meer moet uitschakelen. Tegelijkertijd zal je meer positieve piekprijzen zien als je meer afhankelijk bent van zonne en windenergie. Uiteindelijk gaat de belasting op fosiele brandstof omhoog en worden windmolens ook steeds groter en efficienter. Netwerk congestie wordt allemaal opgelost over tijd. Dus ik zie hier geen probleem.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 december 2024 11:34
    quote:

    dr know schreef op 11 december 2024 11:30:

    Ik vind het een beetje onbegrijpelijk de koers van SIF.

    1. Rente is omlaag de afgelopen maanden. Dat is de grootste kostenpost
    2. Staal prijs vlak sinds oct
    3. Trump is federal government, niet de staat. Ieg heeft het amper invloed op de winst van SIF

    Het enige negatieve nieuws dat ik zie is de opkomst van Chineze turbines. Eerste contract meen ik gesloten voor een Italiaans park.

    Maar Chineze monopiles is een ander verhaal. Levering moet op tijd de halve wereld rond. De kwaliteit van staal uit China en de controle daarop is een probleem. Allemaal makkelijk lokaal te houden.

    Ik vond zelf dat de koers iets te hard omhoog schoot naar 15 Euro. Nu op 11.80 is echt onzin. De traders draaien hun posities weer terug? Ik breidt mijn posities weer uit.

    PS dat verhaal van de zwarte ridder dat je niet meer windmolens nodig hebt vanwege netwerk congestie en overschot aan energie is de grootste flauwekul. Natuurlijk wordt je windmolen minder rendabel naarmate je die meer moet uitschakelen. Tegelijkertijd zal je meer positieve piekprijzen zien als je meer afhankelijk bent van zonne en windenergie. Uiteindelijk gaat de belasting op fosiele brandstof omhoog en worden windmolens ook steeds groter en efficienter. Netwerk congestie wordt allemaal opgelost over tijd. Dus ik zie hier geen probleem.
    De wal gaat het schip keren, dus geen windmolens meer over een paar jaar.
  13. forum rang 6 Nakennis 11 december 2024 16:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 december 2024 11:34:

    [...]

    De wal gaat het schip keren, dus geen windmolens meer over een paar jaar.
    Zou me daar niet druk om maken ZR: Voor mij een perfecte koopkans vandaag weer.

    Zoals FD in november al schreef:

    De bouw van de nieuwe fabriek ligt op schema en is binnen budget. Het orderboek voor 2025 is volgens Van Beers goed gevuld. Voor 2026 is al de helft van de productiecapaciteit verkocht. Er is nog ruimte voor de productie van funderingen voor één windpark.

    De topman noemt ook de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen, maar voorziet geen grote gevolgen voor het bedrijf. De Republikein Donald Trump staat een stuk minder positief tegenover het aanjagen van duurzame energie dan de Democraten. Maar Beers benadrukt dat Sif vooral gefocust is op de Europese markt waar momenteel veel windparken worden aanbesteed.
  14. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 december 2024 17:42
    Lees net een artikel van een concurrent en kan het geheel niet hier plaatsen.

    Er duiken risico's voor SIF:

    - China heeft toch een truc gevonden piles hier te krijgen: Chinese Dajin Heavy Industries bijvoorbeeld heeft een overeenkomst gesloten met een Deense haven. Het Chinese bedrijf wil dat als hub gebruiken om haar monopiles op de Noordzee te zetten. Voor: Denemarken, Duitsland, Schotland en Frankrijk

    - Ook enigszins zorgwekkend is dat de Deense regering bij het uitschrijven van een nieuwe tender voor een windpark geen enkele inschrijving heeft ontvangen.

    - Gaat het Trump toch spelen? Het empire wind 2 project in New York waarvoor SIF monopiles zou leveren is al gestopt, met Empire Wind 1 (54 monopiles) is SIF nu begonnen. In november maakte het bekend de eerste monopile te hebben geproduceerd. Het in the hold zetten kan plaatsvinden.
  15. 911 is back 11 december 2024 17:50
    quote:

    Nakennis schreef op 11 december 2024 16:46:

    [...]

    Zou me daar niet druk om maken ZR: Voor mij een perfecte koopkans vandaag weer.

    Zoals FD in november al schreef:

    De bouw van de nieuwe fabriek ligt op schema en is binnen budget. Het orderboek voor 2025 is volgens Van Beers goed gevuld. Voor 2026 is al de helft van de productiecapaciteit verkocht. Er is nog ruimte voor de productie van funderingen voor één windpark.

    De topman noemt ook de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen, maar voorziet geen grote gevolgen voor het bedrijf. De Republikein Donald Trump staat een stuk minder positief tegenover het aanjagen van duurzame energie dan de Democraten. Maar Beers benadrukt dat Sif vooral gefocust is op de Europese markt waar momenteel veel windparken worden aanbesteed.
    Oké, gelukkig niets aan de hand en voor jou zijn er weer uitstekende mogelijkheden om je GAK te middelen!!
406 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.