Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,256   -0,036   (-0,84%) Dagrange 4,250 - 4,316 334.796   Gem. (3M) 843,7K

BAM december 2024

622 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 amice 10 december 2024 16:31
    [quote alias=zaza id=15534610 date=202412101207]
    [...]

    Vanaf 1992 rijden er al hogesnelheidstreinen in Spanje. De snelste gaan nu tot 350 km per uur.
    Misschien waren er wat opstartproblemen maar dat de treinen nu maar 80 km per uur kunnen rijden is totale onzin. Het netwerk in Spanje is groter dan in Frankrijk bijv. Veel grote steden worden met elkaar
  2. forum rang 4 amice 10 december 2024 16:33
    quote:

    amice schreef op 10 december 2024 16:31:

    [quote alias=zaza id=15534610 date=202412101207]
    [...]

    Vanaf 1992 rijden er al hogesnelheidstreinen in Spanje. De snelste gaan nu tot 350 km per uur.
    Misschien waren er wat opstartproblemen maar dat de treinen nu maar 80 km per uur kunnen rijden is totale onzin. Het netwerk in Spanje is groter dan in Frankrijk bijv. Veel grote steden worden met elkaar
    Ik heb het woord Spanje niet genoemd in mijn bericht.
  3. HrundivBakshi 10 december 2024 16:36
    quote:

    gpjf schreef op 10 december 2024 14:34:

    Tsja met het werk zit het wel goed maar nu de koers nog . Het lijkt er toch aardig op dat we in de tang gehouden worden. Morgen de woontop van Mona Keijzer. Verwacht er eigenlijk helemaal niks van maar wie weet komt er iets opbeurends .
    Tja waarschijnlijk weer veel gel..., en daar kun je nog steeds niet in wonen...
  4. forum rang 6 OnoMatopee 10 december 2024 18:07
    Datagestuurde 'DIGGER' helpt HS2-aannemer bij winnen van belangrijkste duurzaamheidsprijs

    De belangrijkste aannemer voor civiele werken van HS2, EKFB, heeft de 'Platinum'-status gekregen van de Supply Chain Sustainability School
    De door de industrie geleide school beoordeelt praktijken op de bouwplaats om emissies te verlagen en de ingebedde koolstof in de bouw te verminderen

    (Persbericht HS2:) Een innovatief project waarbij gebruik wordt gemaakt van continue gegevenstoevoer van honderden vrachtwagens, graafmachines en ander grondverzetmaterieel om de efficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen, heeft een van de grootste aannemers van HS2 geholpen een belangrijke prijs voor duurzaamheid te winnen.
    Luchtfoto met een graafmachine

    EKFB, een joint venture van Eiffage, Kier, Ferrovial Construction en BAM Nuttall , dat een aantal van de grootste sleuven en taluds voor de nieuwe hogesnelheidslijn aanlegt, heeft de 'Platinum'-status gekregen van de Supply Chain Sustainability School (SCSS).

    De school werd in 2012 opgericht en wordt medegefinancierd door de Construction Industry Training Board (CITB) en partners uit de industrie. Het doel is om kennis en samenwerking op het gebied van de gebouwde omgeving te vergroten.

    De nieuwe status werd toegekend als erkenning voor de inzet van EKFB voor duurzame praktijken, waaronder het gebruik van het Digital Earthworks-programma en verbeteringen in het beheer van de toeleveringsketen.

    Het Digital Earthworks-programma – bekend als DIGGER (DIGital Graphical Earthworks Reporting) – is een partnerschap tussen EKFB en bouwmaterieelleverancier Finning om grondverzet te stroomlijnen. Het heeft al geleid tot een besparing van meer dan £ 25 miljoen voor het project door onnodige voertuigbewegingen te vermijden en het brandstofverbruik te verminderen.

    Er wordt uitgebreid gebruikgemaakt van gegevens van 700 grondverzetmachines. Deze zijn uitgerust met elektronische gewichtssensoren om de miljoenen kubieke meters aan gesteente en aarde te bewaken die over het 80 km lange centrale deel van de lijn moeten worden verplaatst. Ook wordt gebruikgemaakt van telemetrieapparatuur die de inzet van machines op de locatie bewaakt.

    Dit omvat graders, laadschoppen, bulldozers en verdichtingsmachines die op de bouwplaats worden gebruikt, evenals vrachtwagens en graafmachines. Anti-idling is ook een belangrijke prioriteit, niet alleen om de energie-efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen, maar ook als beschermende maatregel om de blootstelling van werknemers aan roet te minimaliseren, hun werkomstandigheden te verbeteren en de lokale gemeenschap ten goede te komen. Dit wordt bereikt door het gebruik van telematische gegevens en training van werknemers.

    Andrea Davidson, HS2 Ltd's Head of Carbon & Climate Change zei: 'Platinum status is een fantastische prestatie voor EKFB en ik wil iedereen die erbij betrokken is feliciteren. Hun nieuwe processen verminderen al onnodige voertuigbewegingen en helpen ons grondverzetprogramma te optimaliseren en ons supply chain management te verbeteren. Tijdens het hele project blijven we onze CO2-voetafdruk in de bouw verkleinen en het is geweldig om te zien dat onze aannemers samenwerken met de Supply Chain Sustainability School om ervoor te zorgen dat best practices actief worden gedeeld in de hele sector.'

    Craig Downs, Plant Manager van EKFB, zei: ''Dit is een geweldige prestatie, niet alleen voor EKFB, maar voor onze hele toeleveringsketen. In slechts zeven maanden zijn we van goud naar platina gegaan - een ongelooflijk bewijs van de onwrikbare toewijding van iedereen die erbij betrokken is. Door niet alleen vast te houden aan het HS2 Non-Road Mobile Machinery (NRMM)-proces, maar ook de gestelde doelen te overtreffen, hebben we aanzienlijke reducties in koolwaterstoffen en uitlaatemissies bereikt, evenals duidelijke verbeteringen in motorfasen. Deze mijlpaal onderstreept onze gezamenlijke toewijding aan duurzaamheid en uitmuntendheid.'

    De bouw van het HS2-project, dat de reis tussen Londen en de West Midlands zal verbeteren en tegelijkertijd ruimte zal vrijmaken op de bestaande West Coast Main Line voor meer vracht en lokale diensten, is nu in volle gang.

    Als onderdeel van het project – van de Chilterns tot het zuiden van Warwickshire – moet EKFB 60,5 miljoen kubieke meter aan gesteente en aarde verplaatsen. De Digital Earthworks-processen spelen hierbij een belangrijke rol door ervoor te zorgen dat de voertuigbewegingen zo efficiënt mogelijk verlopen.

    Naast het DIGGER-programma erkende de school ook de vooruitgang van EKFB bij het inbedden van best practices in hun toeleveringsketen. Dit omvat een verbintenis om te voldoen aan de hoge standaard van het charter, samen te werken met alle partijen en het aanbieden van e-learning om te bewegen naar een duurzamere aanpak van de bouw.

    Alan Silvester, Carbon Manager van EKFB, zei: 'Het DIGGER-systeem is van onschatbare waarde geweest voor EKFB, omdat het ons helpt de prestaties van zware machines, het brandstofverbruik en inefficiënties te monitoren. Door realtimegegevens te gebruiken, willen we de CO2-uitstoot verminderen door verbeterde training van de machinist en milieuvriendelijke praktijken. Het systeem ondersteunt ook datagestuurde beslissingen, zoals belastingoptimalisatie en het oplossen van problemen met de weg op de bouwplaats, het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de uitstoot.'

    De school heeft in 2020 het Plant Charter opgericht om de ambitie van het Verenigd Koninkrijk van Net Zero in 2050 te ondersteunen. Ondertekenaars worden aangemoedigd maatregelen te nemen om emissies op bouwplaatsen te verlagen, uitlaatemissies aan te pakken en te verminderen en personeel te trainen in waarom en hoe emissies te verminderen. Deze maatregelen resulteren in een verbeterde luchtkwaliteit en milieuvriendelijkere werkmethoden.

    Om de platina-norm te behalen, moeten bedrijven voldoen aan de normen van de SCSS, elke 12 maanden opnieuw worden beoordeeld, blijk geven van een grotere competentie op het gebied van duurzame praktijken, meerdere trainingsevenementen bijwonen en vooroplopen bij het delen van best practices met andere bedrijven.

    James Cadman, hoofd Consultancy & Climate, Supply Chain Sustainability School, zei: 'Het Plant, Tools and Equipment Charter is een duidelijke verklaring dat organisaties zich inzetten om tastbare stappen te ondernemen om de impact op de luchtkwaliteit en de CO2-uitstoot te verminderen. EKFB heeft haar toewijding aan deze doelen herbevestigd door een van de eerste bedrijven in het Verenigd Koninkrijk te zijn die de Platinum-certificering in het Charter heeft behaald. De recente introductie van het Platinum-niveau benadrukt de hoogste standaard van uitmuntendheid en de prestatie van EKFB erkent de uitstekende inspanningen die ze hebben geleverd - en blijven leveren - om de impact op de luchtkwaliteit te minimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen.'

    EKFB was de eerste HS2-aannemer die door de SCSS werd gecertificeerd en kreeg in 2022 de Bronze-status en het jaar daarop de Gold-status, samen met collega-hoofdaannemer SCS, een joint venture van Skanska, Costain en STRABAG die de tunnels in Londen bouwen. EKFB is nu de eerste HS2-aannemer die de hoogste status heeft gekregen: Platinum.
  5. forum rang 6 bartbas 10 december 2024 23:56
    quote:

    HenkdeV schreef op 10 december 2024 15:13:

    [...]

    Zou kunnen, maar ik bedoel Ien Dales
    Wie kent haar niet:-).
    In Nijmegen wordt jaarlijks de Ien Daleslezing gehouden. ben er een paar keer geweest. indrukwekkend gebouw, goede lezingen, die vaak landelijk nieuws worden. Sprekers zijn bekende Nederlanders. n de restauratieve verzorgeng mag er ook zijn.
  6. forum rang 6 Zwijnash 11 december 2024 06:37
    Er worden versneld bijna 40.000 woningen gebouwd op locaties waar de bouwprojecten de afgelopen jaren niet van de grond kwamen. Woonminister Mona Keijzer presenteert de 'doorbraakaanpak' woensdag op de langverwachte woontop in Nieuwegein.
    www.nu.nl/politiek/6338613/woontop-le...
622 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.