Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Sif Holding AEX:SIFG.NL, NL0011660485

Laatste koers (eur) Verschil Volume
12,260   +0,120   (+0,99%) Dagrange 12,100 - 12,300 14.052   Gem. (3M) 35,6K

Sif Holding 2024

416 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 november 2024 10:19
    Funderingsspecialist Sif beleeft sterk 2024 ondanks kostenstijging
    Gert van Harskamp

    2 uur geleden in Financieel

    Amsterdam - Funderingsspecialist Sif ziet dat gunningen bij aanbestedingsprojecten voor windparken op zee iets vertragen. De bouwer van funderingen voor offshore windmolens beleeft ondanks een iets terugvallend derde kwartaal door stijging loonkosten en investeringen een sterk 2024.

    De inkomsten van Sif daalden van €34,8 miljoen in het derde kwartaal van 2023 naar €32,8 miljoen in dezelfde periode dit jaar. Over de eerste negen maanden van 2024 ziet Sif die omzet ten opzichte van vorig jaar echter groeien met 4,5%.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/175506010...
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 november 2024 11:17
    Bolero bron... KBC vat het zo samen.

    Sif herhaalt verwachtingen voor ’24, ’25 en ‘26

    De Nederlandse funderingsspecialist, zag de EBITDA in het derde kwartaal iets onder druk staan, maar herhaalde de verwachtingen voor zowel dit jaar als voor 2025 en 2026. De uitbreiding van Maasvlakte 2 vordert binnen budget en de eerste volledige monopile zal medio november richting het coatingproces gaan. Sif realiseerde in het derde kwartaal een productie van 42 kiloton, wat resulteerde in een omzet van 32,4 miljoen euro.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 november 2024 13:17
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 8 november 2024 11:17:

    Bolero bron... KBC vat het zo samen.

    Sif herhaalt verwachtingen voor ’24, ’25 en ‘26

    De Nederlandse funderingsspecialist, zag de EBITDA in het derde kwartaal iets onder druk staan, maar herhaalde de verwachtingen voor zowel dit jaar als voor 2025 en 2026. De uitbreiding van Maasvlakte 2 vordert binnen budget en de eerste volledige monopile zal medio november richting het coatingproces gaan. Sif realiseerde in het derde kwartaal een productie van 42 kiloton, wat resulteerde in een omzet van 32,4 miljoen euro.
    Ik vrees dat de winst grotendeels wordt opgevreten door de financiering en de kosten voor de nieuwe fabriek.
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 24 november 2024 22:07
    Ik dacht dat ik ‘m al geplaatst had (?).

    Bij deze.

    Fred van Beers is Havenman van het Jaar 2024
    Redactie 23/11/2024
    De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft Fred van Beers gekozen als Havenman van het Jaar 2024. Hij is CEO van de Sif Group.

    De Sif Group, de in Rotterdam en Roermond gevestigde producent van fundaties voor windparken op zee, heeft afgelopen zomer de eerste productielijn van de uitgebreide fabriek op Maasvlakte 2 in gebruik genomen. Met de 328 miljoen euro kostende uitbreiding van de faciliteiten verdubbelt het bedrijf zijn productiecapaciteit.

    Funderingen voor windmolens

    De uitbreiding is nodig om tegemoet te komen aan het groeiend aantal orders. Afgelopen jaar sloot Sif contracten voor het leveren van funderingen voor offshore-windparken in de Noordzee (Oranjewind, ruim 50 kilometer uit de kust van IJmuiden en East Anglia 2 voor de Engelse kust) en in de Baltische Zee (Baltyk II en III, voor de kust van Polen).

    Sinds zijn aanstelling als CEO in 2018 is Fred van Beers verantwoordelijk voor de investeringen van Sif in de haven van Rotterdam. Die investeringen passen in het streven van het Havenbedrijf Rotterdam om de belangrijkste offshore-haven van Europa te zijn. Om de uitbreiding van Sif mogelijk te maken, verlengde het Havenbedrijf de diepzeekade in de Prinses Arianehaven met 200 meter tot een totaal van ruim 600 meter.

    Allard Castelein

    Fred van Beers is de 44ste havenprominent op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding krijgt uitgereikt, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto. Hij wordt de opvolger van Allard Castelein, voormalig CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, de Havenman van het Jaar 2023.

    Volgens traditie zal de onderscheiding worden uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst op de tweede maandag van het nieuwe jaar (13 januari 2025). Dat gebeurt in het bijzijn van oud-Havenmannen en -vrouwen, havenautoriteiten, leden van de havengemeenschap en vertegenwoordigers van de media.

    De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsors van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar
    .
    binnenvaartkrant.nl/fred-van-beers-is...
  5. forum rang 6 Nakennis 26 november 2024 10:34

    AI betekent enorme push voor zonne- en windenergie

    Schroders verwacht een grote toename van de vraag naar groene stroom voor datacentra. Daarvoor is naar schatting 115 miljard euro extra nodig. Het biedt kansen voor beleggers.

    26 november 2024 08:30

    Door IEXProfs Redactie

    Groene energie komt de laatste jaren soms negatief in het nieuws vanwege de volatiele stroomproductie en de lage rendementen. Toch ziet Schroders enorme kansen voor beleggers in deze sector, want de vraag naar zonne- en windenergie zal nog jaren explosief groeien.

    Dat schrijft de Britse vermogensbeheerder in het rapport The role of renewable energy in the AI revolution.

    Eén factor is uiteraard de algehele trend weg van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven. Een andere is de opmars van energieslurpende datacentra, die door het gebruik van AI steeds sneller gaat.

    14% per jaar
    De cijfers die Schroders presenteert, laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Zo steeg in de periode van 2012 tot 2023 de vraag naar elektriciteit vanuit datacentra met 14%, tegenover slechts 2,5% voor de totale vraag.

    Volgens een rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA) zal het aandeel van datacentra in de wereldwijde vraag naar elektriciteit in 2026 zijn verdubbeld ten opzichte van 2022. In Ierland - waar veel grote technologiebedrijven zitten - zal tegen die tijd zelfs 32% van het totale verbruik komen van datacentra, tegenover 17% nu.

    AI is nog lang niet uitgerekend
    En 2026 is alleen nog maar een voorproefje op wat komen gaat. Voor de rekenprocessen van AI zijn immers heel veel datacentra nodig. Alleen de eerste 4 maanden van dit jaar werd er volgens bureau Linklaters 22 miljard dollar geïnvesteerd in nieuwe datacentra. In 2023 was dat ook al 36 miljard dollar. McKinsey denkt dat de rekening de komende vijf jaar verder oploopt richting de 250 miljard tot 300 miljard dollar.

    De meeste van die datacentra worden gebouwd door Big Tech-spelers. Amazon Web Services heeft dit jaar bijvoorbeeld aangekondigd dat het tot 2033 17 miljard dollar wil investeren in Spaanse datacentra en nog eens 10 miljard dollar in het VK. Microsoft heeft voor 16 miljard dollar aan investeringen gepland in de VS, Europa en Azië. Google blijft daar niet ver bij achter.

    Datacentra hebben stroom nodig
    Al die datacentra hebben gigantische hoeveelheden stroom nodig. Schroders komt voor de komende 10 jaar uit op een extra vraag van ongeveer 100 Gigawatt. Dat vereist investeringen van ongeveer 115 miljard euro die er ook echt moeten komen, want steden als Amsterdam en Dublin lopen nu al tegen hun capaciteitsgrenzen aan.

    Aangezien de techgiganten hebben beloofd CO2-neutraal te willen worden, is er voor hun geen andere uitweg dan groene stroom. Dat zou eventueel ook kernenergie kunnen zijn, maar aangezien dat geen optie is voor de korte termijn - de bouw van een kerncentrale duurt jaren - moet de extra stroom vrijwel volledig komen uit wind- en zonnecentrales.

    Grote kansen
    Alle reden voor Schroders om optimistisch te zijn. Voor de goede orde, de vraag van datacentra komt bovenop de normale toename van de vraag naar groene stroom. Kansen liggen er bijvoorbeeld bij:

    Beursfondsen die zich bezighouden met technologische innovaties zoals de tijdelijke opslag van stroom of betere zonnecellen
    Bij klassieke stroomleveranciers
    Of nieuwkomers op dat terrein
    Een trend die bijvoorbeeld nu helemaal in is bij Big Tech-bedrijven is om buiten de reguliere markt om langetermijnovereenkomsten te sluiten rechtstreeks met een elektriciteitsproducent, zogenoemde power purchase agreements (PPAs). Het voordeel daarvan is dat het beide partijen zekerheid biedt: veilige financiering voor de een in ruil voor een gegarandeerd elektriciteitsaanbod voor de ander.

    De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 november 2024 16:49
    Kritische noot uit België.

    KBC AM: "Offshorewindenergie haalt doelstellingen niet"
    15:02

    De wereldwijde offshorewindindustrie heeft een jaar vol tegenslagen achter de rug, waaronder geannuleerde projecten, kapotte turbines en afgeblazen leaseverkopen, waardoor het een uitdaging is geworden om de ambitieuze overheidsdoelen voor de productie van hernieuwbare energie te halen, stelt KBC Asset Management-analist Jonas Theyssens.

    Een kloof in wording
    Offshorewindtechnologie is een cruciaal onderdeel van overheidsstrategieën om hernieuwbare energie te promoten en de koolstofuitstoot in de wereldwijde energiesector te verminderen, omdat het grote hoeveelheden elektriciteit kan produceren in dichtbevolkte kustgebieden. Als deze doelstellingen bij lange na niet worden gehaald, ontstaat er een aanzienlijke kloof die wellicht moeilijk te dichten is.
    Volgens een wereldwijde studie van Reuters, met input van offshorewindbedrijven, onderzoekers uit de sector, handelsverenigingen en overheidsfunctionarissen, heeft de sector te kampen met escalerende kosten, projectvertragingen en onvoldoende investeringen in de toeleveringsketen, wat de voortgang van de installaties belemmert.

    www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/b...
  7. forum rang 4 The Munger Games 30 november 2024 17:00
    Zoals beloofd is de eerste monopile in november afgewerkt (zie persbericht hieronder). En zo blijft alles volgens plan verlopen. Het volgende moet de bevestiging zijn van een volledig gevuld orderboek tot eind 2026, waardoor de voorspelde EBITDA haalbaar wordt. En dan lijkt het me aan de huidige waardering zeer goedkoop.

    sif-group.com/en/investor-relations/f...
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 30 november 2024 18:04
    quote:

    The Munger Games schreef op 30 november 2024 17:00:

    Zoals beloofd is de eerste monopile in november afgewerkt (zie persbericht hieronder). En zo blijft alles volgens plan verlopen. Het volgende moet de bevestiging zijn van een volledig gevuld orderboek tot eind 2026, waardoor de voorspelde EBITDA haalbaar wordt. En dan lijkt het me aan de huidige waardering zeer goedkoop.

    sif-group.com/en/investor-relations/f...
    Bedankt voor de alertheid en het plaatsen.
  9. stockmarket 4 december 2024 16:07
    Sif | Opwaarts potentieel van 47% ondanks plannen Trump

    Bron: Beleggers Belangen Beleggers Belangen4 december 2024, 14:50

    Sif | Opwaarts potentieel van 47% ondanks plannen Trump
    Leestijd ongeveer 2 minuten

    Dat Donald Trump begin november werd verkozen als de zevenenveertigste president van de Verenigde Staten, heeft beleggers in het thema hernieuwbare energie niet onberoerd gelaten. Ook de beurskoers van het Nederlandse Sif kreeg een tik.

    Het aandeel van de producent van monopiles voor windmolenparken op zee is in twee maanden tijd alweer met 20% gedaald. Trump gaf eerder dit jaar tijdens een verkiezingsbijeenkomst aan dat hij de stekker uit offshore windprojecten zou trekken.

    Luister terug Voorkennis | Trump zal duurzame aandelen de nek niet omdraaien

    Volgens analisten is het koersverlies van Sif niet terecht, omdat de onderneming zich vooral richt op Europa en de activiteiten in de VS maar zeer beperkt zijn. Daarnaast kwam het bedrijf de laatste maanden meerdere malen met positief nieuws naar buiten. De forse uitbreiding van de productiecapaciteit loopt volgens plan en binnen budget, zegt de bedrijfsleiding. Hierdoor lijkt een winstexplosie in het verschiet te liggen. Dit jaar rekent Sif nog op een ebitda van €35 mln, maar in 2025 gaat het bedrijf al uit van €135 mln. Tegen 2026 moet het operationeel resultaat (ebitda) op ten minste €160 mln uitkomen.

    De zes analisten die Sif volgen, voorzien het aandeel – met een geschatte k/w 2025 van minder dan 10 – allen van een koopadvies. Het gemiddelde koersdoel bedraagt €18,37. Bij de huidige beurskoers van €12,52 is het opwaarts potentieel daarmee 47%.

    ik heb geen abbonement van Beleggers Belangen, kan dus verder niet lezen.
416 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.