Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

Laatste koers (eur) Verschil Volume
2,170   -0,030   (-1,36%) Dagrange 2,160 - 2,205 164.820   Gem. (3M) 603,4K

Avantium 2024

4.255 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pitmans 13 november 2024 23:26
    Ach vooruit, jullie hebben gelijk. Op dit moment is het nog niet verplicht, maar hebben de meeste fondsen de laatste jaren droog geoefend voor wat ze wisten wat er aan zat te komen.
    Als trump uit het klimaatakkoord stapt, is het overigens maar de vraag welke richting populistisch Europa zal kiezen, maar ik kan die wel raden als EU-bedrijven in de US nauwelijks meer kunnen concurreren door de regeldruk waaronder ze hier moeten produceren.

    "Vanaf boekjaar 2024 moeten grote beursgenoteerde ondernemingen met meer dan 500 medewerkers verplicht verslag uitbrengen over duurzaamheidsbeleid en prestaties. Vanaf boekjaar 2025 en 2026 gaat dit voor nog meer bedrijven gelden. Dit is het gevolg van de Europese richtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Bedrijven moeten deze duurzaamheidsrapportage laten toetsen door een accountant."
    ondernemersplein.kvk.nl/grote-bedrijv...
  2. forum rang 5 K. Wiebes 14 november 2024 09:27
    Ja. Dié worden van tevoren uiteraard gepolst hóeveel ze er nog, tegen wélke prijs zouden
    lusten. Is dat dan handel met voorkennis? Waarschijnlijk wel; maar niet of moeilijk te be-
    wijzen.
    En nadat er dan reeds wekenlang is rondgebeld door en met diverse partijen, krijg je dan
    weer dat grapje met "versnelde" bookbuilding, waarbij de kogel dan ogenschijnlijk binnen
    'n paar uur door de kerk wordt gejaagd. Onzin natuurlijk.

    Oplopende koersen richting een emissie, om de verwatering te beperken c.q. het op te
    halen bedrag te maximaliseren, zie echter ook wel langskomen.
  3. Ray 14 november 2024 09:37
    Leerzaam leesvoer:
    uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=...

    Bevat de nodige onderwerpen die hier langs komen:
    - lokale / nationale / regionale / globale wet- en regelgeving, verdragen, etc.
    - ketendenken
    - vraag en aanbod

    De hoofdstukken:
    7.4

    De opbouw van dit arrest is als volgt:

    ? Hoofdstuk B gaat over klimaatverandering en mensenrechten. Hierin wordt besproken dat de bescherming tegen gevaarlijke klimaatverandering moet worden beschouwd als mensenrecht.

    ? Hoofdstuk C gaat over de indirecte horizontale werking van mensenrechten. Hierin wordt de doorwerking van het recht op bescherming tegen gevaarlijke klimaatveranderingen in private verhoudingen besproken.

    ? Hoofdstuk D gaat over de klimaatwetgeving van de Europese Unie. Hierin komt aan de orde hoe de vorderingen van Milieudefensie c.s. zich verhouden tot de bestaande klimaatwetgeving.

    ? In hoofdstuk E volgt een tussenstand. Hierin zal de vraag worden beantwoord in hoeverre op basis van de hoofdstukken B tot en met D kan worden vastgesteld dat op Shell een rechtsplicht rust haar CO2-emissies te beperken.

    ? Hoofdstuk F gaat over de vraag of nieuwe investeringen in olie en gas in strijd zijn met de maatschappelijke zorgvuldigheid en wat een positieve beantwoording van die vraag zou betekenen voor de vorderingen van Milieudefensie c.s.

    ? In hoofdstuk G zal het hof de verplichtingen van Shell ter zake van scope 1 en 2 bespreken. In dit hoofdstuk zullen conclusies worden getrokken over de toewijsbaarheid van de vorderingen van Milieudefensie c.s. ter zake van scope 1 en 2.

    ? In hoofdstuk H zal worden ingegaan op de verplichtingen van Shell met betrekking tot scope 3. Hierin wordt besproken of Shell gehouden kan worden aan het gemiddelde mondiale reductiepercentage van 45%, dan wel of er een voor Shell geldende sectorale norm is te formuleren. Tot slot zal in dit hoofdstuk de vraag naar de effectiviteit van de vorderingen ter zake van scope 3 worden behandeld.

    Enkele fragmenten:
    7.55
    <<
    In de vorige hoofdstukken is vastgesteld dat de bescherming tegen gevaarlijke klimaatverandering een mensenrecht is en dat wereldwijd wordt erkend dat een staat de verplichting heeft het zijne te doen om zijn burgers te beschermen tegen de nadelige effecten van gevaarlijke klimaatverandering. In privaatrechtelijke verhoudingen kunnen de mensenrechten – waaronder de bescherming tegen gevaarlijke klimaatverandering – doorwerken via open normen, zoals de zorgvuldigheid die in het maatschappelijk verkeer betaamt. De zorgvuldigheidsverplichting ter zake van het klimaat kan nader worden ingevuld aan de hand van soft law zoals de UNGP en de OESO-richtlijnen. De inhoud en omvang ervan kan per onderneming verschillen, naar gelang de bijdrage van een onderneming aan de klimaatverandering en de mogelijkheden die een onderneming heeft om de klimaatverandering tegen te gaan. Uit de besproken instrumenten volgt dat de maatschappelijke zorgvuldigheid meebrengt dat ook op ondernemingen een verplichting rust om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van gevaarlijke klimaatverandering.
    >>

    7.57
    <<
    Anderzijds zijn deze regelingen en instrumenten ook niet uitputtend, in die zin dat ondernemingen, om te voldoen aan de zorgvuldigheid die in het maatschappelijk verkeer betaamt, steeds kunnen volstaan met de naleving van de in deze regelingen en instrumenten opgenomen verplichtingen. Naast de naleving van deze maatregelen hebben ondernemingen een maatschappelijke zorgvuldigheidsplicht om hun uitstoot te reduceren.
    >>

    7.61
    <<
    Om de klimaatdoelen van de Overeenkomst van Parijs binnen bereik te houden, zullen de emissies tegen 2030 drastisch moeten worden gereduceerd. Het hof acht het aannemelijk dat daarvoor niet alleen nodig is dat maatregelen worden genomen om de vraag naar fossiele brandstoffen te verminderen, maar ook dat het aanbod van fossiele brandstoffen wordt beperkt. De maatschappelijke zorgvuldigheid, ingevuld aan de hand van de art. 2 en 8 EVRM en soft law als de UNGP en de OESO-richtlijnen, vergt van producenten van fossiele brandstoffen dat zij in dit opzicht hun verantwoordelijkheid nemen. Van olie- en gasbedrijven kan worden verlangd dat zij ook bij hun investeringen in de productie van fossiele brandstoffen rekening houden met de negatieve gevolgen die een verdere uitbreiding van het aanbod van fossiele brandstoffen voor de energietransitie heeft. De voorgenomen investeringen van Shell in nieuwe olie- en gasvelden kunnen hiermee op gespannen voet staan. In deze procedure behoeft het hof echter niet de vraag te beantwoorden of de voorgenomen investeringen van Shell in nieuwe olie- en gasvelden in strijd zijn met haar maatschappelijke zorgvuldigheidsverplichting. Waar het in deze zaak om gaat is of aan Shell een verplichting kan worden opgelegd om haar scope 1, 2 en 3 emissies met 45%, 35% of 25% te reduceren.
    >>
    Het bij de bron aanpakken van het verminderen van fossiele grondstoffen door het stoppen/verminderen van nieuwe velden was geen onderdeel van de vordering, dus kan er geen uitspraak over gedaan worden, maar er is dus wel een toelichting op gegeven. De genoemde %'s staan in de vordering.

    Veel leesplezier!
  4. forum rang 7 mvliex 1 14 november 2024 09:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 november 2024 08:38:

    Ik zie grote verkopers en heel weinig kopers.
    Dat kan niet goed gaan.
    Jij hebt inzicht in welke pakketten aandelen door dezelfde partij worden verkocht?

    En letterlijk, jij ziet grote verkopers ziet en weinig kopers? Daar een transactie betekent dat er altijd hetzelfde aantal aandelen worden verhandeld is het toch logisch wat je ziet en niet verontrustend?

    Bij grote verkopers heb je er dus weinig en bij weinig kopers zijn het dus grote kopers.
    Je probeert iets logisch dus als verontrustend neer te zetten maar je begrijpt het duidelijk niet.
    ;-))
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 november 2024 09:53
    quote:

    mvliex 1 schreef op 14 november 2024 09:47:

    [...]Jij hebt inzicht in welke pakketten aandelen door dezelfde partij worden verkocht?

    En letterlijk, jij ziet grote verkopers ziet en weinig kopers? Daar een transactie betekent dat er altijd hetzelfde aantal aandelen worden verhandeld is het toch logisch wat je ziet en niet verontrustend?

    Bij grote verkopers heb je er dus weinig en bij weinig kopers zijn het dus grote kopers.
    Je probeert iets logisch dus als verontrustend neer te zetten maar je begrijpt het duidelijk niet.
    ;-))
    Gelukkig weet jij alles........!!!!!
  6. forum rang 4 Pitmans 14 november 2024 10:41
    quote:

    mvliex 1 schreef op 14 november 2024 09:47:

    [...]En letterlijk, jij ziet grote verkopers ziet en weinig kopers? Daar een transactie betekent dat er altijd hetzelfde aantal aandelen worden verhandeld is het toch logisch wat je ziet en niet verontrustend?

    Bij grote verkopers heb je er dus weinig en bij weinig kopers zijn het dus grote kopers.
    Je probeert iets logisch dus als verontrustend neer te zetten maar je begrijpt het duidelijk niet.
    ;-))
    Hoewel ik het op het punt dat grote aandeelhouders vóór een emissie vaak verkopen met DZR niet eens ben, klopt het wel dat normaalgesproken uit de uitgevoerde orders afgeleid kan worden of een grote partij aan het verkopen is.
    Dan staan in de ticklist bij een dalende koers veel uitgevoerde orders aan dezelfde prijs op hetzelfde moment.
    Logischerwijs kunnen alleen grote partijen (of shorters) grote aantallen aanbieden.
  7. forum rang 7 mvliex 1 14 november 2024 11:15
    quote:

    Pitmans schreef op 14 november 2024 10:41:

    [...]Hoewel ik het op het punt dat grote aandeelhouders vóór een emissie vaak verkopen met DZR niet eens ben, klopt het wel dat normaalgesproken uit de uitgevoerde orders afgeleid kan worden of een grote partij aan het verkopen is.
    Dan staan in de ticklist bij een dalende koers veel uitgevoerde orders aan dezelfde prijs op hetzelfde moment.
    Logischerwijs kunnen alleen grote partijen (of shorters) grote aantallen aanbieden.
    Even los van het feit dat 'grote verkopers' er baat bij hebben om hun orders op te knippen, als grote partijen grote aantallen verkopen en DZR ziet maar weinig kopers kan het niet anders dat deze weinige kopers grote aantallen kopen en dus ook 'grote kopers' zijn. Zijn 'beeld' dat er veel wordt verkocht en weinig wordt gekocht kan niet kloppen. Die aantallen zijn gelijk.
  8. forum rang 4 Pitmans 14 november 2024 12:27
    quote:

    mvliex 1 schreef op 14 november 2024 11:15:

    [...]Zijn 'beeld' dat er veel wordt verkocht en weinig wordt gekocht kan niet kloppen. Die aantallen zijn gelijk.
    Klopt, maar je kunt dus wel afleiden of het reguliere handel is of (ver)koop door een grote partij.
    Voorbeeld van vandaag van een niet heel grote order :
    1ZIVICORM 10:43:16 2,225 10 Exchange Continuous
    1ZIVICOQ9 10:41:25 2,215 95 Exchange Continuous
    1ZIVICOQ8 10:41:25 2,22 100 Exchange Continuous
    1ZIVICOQ7 10:41:25 2,22 850 Exchange Continuous
    1ZIVICOQ6 10:41:25 2,22 9829 Exchange Continuous
    1ZIVICOQ5 10:41:25 2,22 70 Exchange Continuous
    1ZIVICNWW 10:20:31 2,22 100 Exchange Continuous

    De koers vóór 10:41:25 was 2.22 , het laatste deel van de order van 10:41:25 wordt uitgevoerd tegen 2.215. Betekent dus dat 1 partij verkocht heeft en 5 partijen gekocht.
    Om het helemaal zeker te weten, zou je ook nog het bied/laatboek van dat moment (en er net voor) moeten weten, maar dan wordt het al bijna bigdata analyse.

    Overigens wijkt deze order op 1 punt af van een typische grote partij-order, omdat de aantallen bij elkaar geteld niet op een rond getal uitkomen. Meestal is dat ook nog eens zo. Kan idd. te maken hebben met opknippen, maar zoals gemeld : dit is geen heel grote order, dus mogelijk niet van een grote partij.
  9. forum rang 7 mvliex 1 14 november 2024 13:42
    quote:

    Pitmans schreef op 14 november 2024 12:27:

    [...]Klopt, maar je kunt dus wel afleiden of het reguliere handel is of (ver)koop door een grote partij.
    ......................
    Helder maar waar het met name om gaat is dat er nog steeds evenveel aandelen worden verkocht als gekocht. Dus als er volgens DZR weinig kopers zijn en er worden veel aandelen verkocht met nagenoeg geen daling van de prijs, kopen die weinigen wel veel en zijn het grote kopers!
  10. forum rang 5 Daexter 14 november 2024 14:31
    quote:

    mvliex 1 schreef op 14 november 2024 13:42:

    [...]Helder maar waar het met name om gaat is dat er nog steeds evenveel aandelen worden verkocht als gekocht. Dus als er volgens DZR weinig kopers zijn en er worden veel aandelen verkocht met nagenoeg geen daling van de prijs, kopen die weinigen wel veel en zijn het grote kopers!
    Klopt, je kunt je ook afvragen wat grote orders zijn. Vanmorgen stond er een verkooporder van 15000 stuks. Vind ik niet groot, ik heb er zelf wel een stuk meer en als ik daghandelaar zou zijn, zou ik me best kunnen voorstellen dat je met dat aantal trade. Grote orders heb ik de afgelopen dagen niet gezien, ten tijden van de shortuitbreiding zag ik geregeld orders variërend tussen de 70.000 stuks en de 125000 stuks.
  11. forum rang 5 Daexter 15 november 2024 21:31
    quote:

    Daexter schreef op 10 oktober 2024 21:39:

    [...]

    Het leven zit vol teleurstellingen :) Maar dank voor de reminder, ik was het blijkbaar al weer vergeten.

    Ik denk overigens dat er nog meer teleurgestelden zijn op dit forum. De grootste ziener op dit forum tipte namelijk op 10 september 3 aandelen die volgens hem een veel betere belegging zouden zijn dan Avantium

    Avantium Envipco Renewi Theon
    10-sep 1,63 5,25 7,48 11,12
    10-okt 2,57 5,2 7,69 10,18

    57,7% -1,0% 2,8% -8,5%

    Overigens is het goed mogelijk dat Avantium vandaag zelf wat van de 5,5 mln aandelen die ze van de aandeelhouderhouders mochten verkopen, verkocht hebben. We gaan het zien bij de eerst volgende update.
    11-nov. 2,26. 4,94. 7,36. 8,86
    38,7%. -5,9%. -1,6%. -20,3%
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 november 2024 13:07
    Europa verliest concurrentiekracht op wereldwijde plasticmarkt
    1 uur geledenin Financieel

    DEN HAAG (ANP) - Europa boet snel aan concurrentiekracht in op de wereldwijde markt voor plastic, waarschuwt Plastics Europe. Volgens de brancheorganisatie daalt de plasticproductie in de Europese Unie sterker dan verwacht en laat de productie van gerecycled plastic ook voor het eerst een afname zien. Het afnemend concurrentievermogen vormt volgens de organisatie een ernstige bedreiging voor de overgang van de sector naar herbruikbaar plastic.
4.255 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.