Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

AFM-rapport onthult tekortschieten hypotheekadviseurs

De AFM heeft na tien jaar de kwaliteit van hypotheekadviseurs weer eens onderzocht. Het rapport onthult dat veel adviseurs het renteaftrekverleden van klanten verwaarlozen, wat risico’s met zich meebrengt voor u als huizenbezitter.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Jos Koets

Auteur:

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. eddygoed 25 oktober 2024 16:39
    Ik vind het rapport van de AFM wel magertjes en het bevat zaken waar adviseurs nog een flinke kluif aan gaan krijgen. Vragen naar uitgavepatroon en spaargedrag? Ik snap dat het belangrijk is, maar wat moet een adviseur daarvan vinden?
    De AFM noemt het een verkennend onderzoek, maar dan verwacht ik wel dat ze een aantal zaken toetsen die minimaal verplicht zijn in een hypotheekdossier. Zelfs dat niet, een beetje gebabbel voor de bühne. Ze moesten zeker iets laten zien nadat het laatste onderzoek 10 jaar geleden was.
  2. forum rang 7 am1993 25 oktober 2024 18:53
    Goed verhaal weer Jos. Het verhaal van de AFM zal wel weer zeer uitgebreid zijn, maar als dit de kern/samenvatting is moeten ze er de volgende keer maar een (paar) deskundige(n) opzetten in plaats van een schoolverlater. En u maar eens raadplegen, voordat ze aan een vervolgonderzoek beginnen.
    En hypotheekrenteaftrek: daar mogen ze m.i. in 2025 al mee beginnen met (stel) 5% per jaar minder aftrek. Dan zijn we er in 20 jaar vanaf zonder grote schokken in de huizenmarkt. Ofschoon ik dat niet verwacht, gelet op het grote tekort aan huizen en de huurprijzen.
    Dan kunnen huurders in de vrije sector, die nu de hoofdprijs betalen, ook weer (sneller) een hypotheek krijgen als de woonlasten worden vergeleken tussen huur en koop. En via AI moet dat straks een peulenschil worden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.