Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel SYENSQO BRU:SYENS.BL, BE0974464977

Laatste koers (eur) Verschil Volume
80,440   +2,510   (+3,22%) Dagrange 77,650 - 80,720 141.138   Gem. (3M) 161,6K

Forum SYENSQO geopend

109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 september 2024 09:03
    PERSBERICHT: Syensqo kondigt aandeleninkoopprogramma van EUR300 miljoen aan
    30-sep-2024 08:30

    Syensqo kondigt aandeleninkoopprogramma van EUR300 miljoen aan

    Brussel, België - 30 september 2024 -- 8u30 CEST

    Syensqo kondigt vandaag aan dat haar Raad van Bestuur een nieuw aandeleninkoopprogramma heeft goedgekeurd om tot EUR300 miljoen terug te geven aan aandeelhouders, ondersteund door de robuuste financiële positie van de Vennootschap en haar streven om aandeelhouderswaarde te creëren, met behoud van een sterke investment grade credit rating.

    Het doel van het programma is om de kapitaalstructuur en efficiëntie van Syensqo verder te verbeteren, door alle aandelen die als onderdeel van het programma zijn ingekocht te annuleren en daarmee het uitgegeven aandelenkapitaal van het bedrijf te verminderen.

    Het programma zal worden uitgevoerd onder de voorwaarden die zijn goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 8 december 2023. Het zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving en worden uitgevoerd door een onafhankelijke tussenpersoon onder een discretionair mandaat.

    Afhankelijk van de marktomstandigheden zal het nieuwe aandeleninkoopprogramma naar verwachting van start gaan na de voltooiing van het bestaande aandeleninkoopprogramma www.globenewswire.com/Tracker?data=Sb... , dat in juni 2024 werd aangekondigd en dat de huidige en toekomstige verplichtingen in het kader van de huidige lange termijn bonusplannen voor werknemers van Syensqo dekt.

    Dr Ilham Kadri, CEO van Syensqo, licht toe: "De aankondiging van Syensqo's aandeleninkoopprogramma van EUR300 miljoen is een sterke indicatie van het vertrouwen van de Raad van Bestuur en het managementteam in onze toekomstige prestaties en het genereren van cash. Daarnaast zullen we prioriteit blijven geven aan de allocatie van kapitaal aan organische groeiprojecten met het meest aantrekkelijke rendement, in overeenstemming met ons middellangetermijnplan."

    Bijlage

    -- 20240930_Share buyback program PR_NL (1)
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  2. fil 30 september 2024 10:25
    Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Syensqo verlaagd van 100,00 naar 90,00 euro, op basis van lagere verwachtingen voor het derde kwartaal, maar handhaafde het koopadvies. Zo bleek maandag uit een analistenrapport.

    De analisten rekenen op een daling van de aangepaste EBITDA met 14 procent op jaarbasis tot 360 miljoen euro, wat ook ten opzichte van het tweede kwartaal een daling van 5 procent zou zijn.

    Vooral bij Materials & Corporate & Business Services voorziet Deutsche lagere resultaten. Gezien het zwakke economische klimaat, dat slechter werd voor de auto-industrie, heeft de bank zijn verwachtingen aan de onderkant van de bandbreedte gelegd die het bedrijf zelf heeft afgegeven.

    Voor 2024 rekent Deutsche op een EBITDA van 1,405 miljard euro, een daling van 2 procent, en voor 2025 is dit 1,440 miljard euro, een verlaging met 3 procent. De analistenconsensus van 1,54 miljard voor 2025 is optimistisch, stelde Deutsche.

    Wanneer de koers daalt op korte termijn, omdat de consensusverwachtingen dalen, dan kan dit een interessant instapmoment zijn, denkt Deutsche Bank, gezien de kwaliteit van de activiteiten. Het koopadvies bleef dan ook staan.
  3. forum rang 10 voda 3 oktober 2024 08:34
    PERSBERICHT: Syensqo - Participatiemelding van BlackRock Inc.
    03-okt-2024 08:30

    Participatiemelding van BlackRock Inc.

    Brussel, België - 03 oktober 2024 -- 8u30 CEST

    In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (12 Throgmorton Avenue, London EC2N 2DL, UK) een transparantiemelding naar Syensqo gestuurd om aan te geven dat de drempel van 3% is overschreden. Hier vindt u de samenvatting van de bewegingen:

    Aan stemrechten gelijkgestelde
    Datum van Stemrechten na financiële instrumenten
    drempeloverschrijding de transactie na de transactie Totaal
    ---------------------- -------------- ------------------------------ ------
    September 27, 2024 3.01% 0.78% 3.79%
    ---------------------- -------------- ------------------------------ ------

    De laatste kennisgeving van 30 september 2024 bevat de volgende informatie:

    -- Reden van de kennisgeving: Verwerving of overdracht van
    stemrechtverlenende effecten of stemrechten

    -- Kennisgeving door: BlackRock Inc.: Een moederonderneming of een
    controlerende persoon

    -- Datum van drempeloverschrijding: 27 september 2024

    -- Overschreden drempel van directe stemrechten: 3% opwaarts

    -- Noemer: 105 876 417

    -- Toegevoegde informatie: de informatieverplichting ontstond doordat
    stemrechten verbonden aan aandelen voor BlackRock, Inc. boven de 3%
    daalden.

    -- Kennisgeving Plichtige personen: Zie bijgevoegd bestand
    De verklaringen en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen waardoor het bedrijf feitelijk wordt aangehouden, is beschikbaar in de Investor Relations-rubriek www.globenewswire.com/Tracker?data=ts... op de website van Syensqo.

    Bijlages

    -- 20241003_BlackRock_Notification_NL
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

    -- Syensqo SA_2024-09-27_Issuer_signed
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  4. forum rang 7 Hopper58 5 oktober 2024 08:08
    Deel I van een artikel in De Tijd van 04/10:

    Een herontdekking van Syensqo? It's up to you, New York

    Kurt Vansteeland
    Redacteur Beleggen

    04 oktober 2024 18:08
    Syensqo worstelt met een forse korting ten opzichte van zijn sectorgenoten op Wall Street. Dat Euronext niet thuis geeft als CEO Ilham Kadri goed nieuws kan melden helpt niet.

    Dan heb je in een erg moeilijk eerste jaar een leuk nieuwtje, rolt het als tuimelkruid voorbij het koersenbord. We spreken over Syensqo. De in december van Solvay afgesplitste materialengroep kondigde maandag voorbeurs aan voor 300 miljoen euro eigen aandelen te gaan inkopen.

    'Een sterke motie van vertrouwen van de raad van bestuur en het management in onze toekomstige cashgeneratie', zei CEO Ilham Kadri. Het is de bedoeling de ingekochte aandelen door de versnipperaar te jagen, zodat die toekomstige cashflow over minder stukken verdeeld moet worden en de winst en het dividend per aandeel een boost krijgen. De inkopen zullen starten als het huidige inkoopprogramma voor managementopties afgelopen is, waarschijnlijk in december.

    Helaas bleek 'voorbeurs' een rekbaar begrip. Euronext moest met een stevige blos op de wangen een 'operationeel probleem' erkennen waardoor maandag de hele dag geen handel in het aandeel Syensqo mogelijk was. Meer nog: het hele orderboek bleek uitgewist. Wie een limietorder had uitstaan, moest dat opnieuw ingeven.

    We vermoeden dat de problemen gelinkt zijn aan de eerder in september aangekondigde beslissing van Syensqo om de notering in Parijs uit kostenoverwegingen op 30 september te laten schrappen. Mogelijk is meteen heel de notering geschrapt, terwijl op Euronext zo'n 'tweede notering' niet meer dan een - vrij duur betaald - label is: Euronext kent al vele jaren een centraal orderboek, de handel in 'Parijs' is gewoon dezelfde als die in 'Brussel'.

    Pas dinsdag was er in uitgesteld relais - bescheiden - applaus van de belegger. Tot nader order kan de maatregel een vrij kritisch analistenheir in de Londense City niet vermurwen. Beurshuis Jefferies, dat al voor de ontdubbeling van Solvay in december sceptisch stond tegenover de hele operatie, blijft bij het lauwe advies 'bijhouden'.

    Wereldmarktleider
    Jefferies-analist Chris Counihan erkent dat de winst per aandeel zonder grote impact op de nettoschuld een boostje van enkele procenten kan krijgen, 'low single digits' in het vakjargon. Counihan merkt fijntjes op dat Kadri de inkoop kan doen omdat de kapitaalinvesteringen lager dan verwacht uitvallen. Een belangrijk project in de Verenigde Staten, een nieuwe fabriek in de Amerikaanse 'batterijgordel' die de voor herlaadbatterijen cruciale chemicaliën pvdf zou produceren, wordt getemporiseerd door de afzwakkende verkoop van e-auto's. Solvay is wereldmarktleider in materialen om anodes en kathodes van elkaar te scheiden en maakt ook hittebestendige kunststoffen die verwerkt worden in (auto)batterijen.

    Morgan Stanley blijft de hardnekkigste Syensqo-criticus met een verkoopadvies en een koersdoel van 66 euro. 'Dit is een eerste stap in het wegwerken van de onderwaardering. Het aandeel noteert ver onder de som van de onderdelen die we op 105 euro inschatten', schrijft analist Tom Wrigglesworth. Maar hij blijft kritisch: 'De inkoop van eigen aandelen schept geen waarde, maar brengt alleen waarde naar boven. Om de korting echt aan te pakken zal het management superieure groei moeten rapporteren.'

    Wat die groei betreft: even geduld a.u.b. Kadri temperde afgelopen zomer nog de outlook. De bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) zal dit jaar minstens 9 procent dalen tegenover de 1,62 miljard euro over het boekjaar 2023. De vraag naar composietmaterialen voor de luchtvaart en defensie-industrie blijft stevig, maar in andere markten zoals de auto-, elektronica- en landbouwsectoren is dat niet zo. Luidens de beleggerspresentatie die Syensqo in november gaf, is luchtvaart goed voor 12 procent van de verkopen, landbouw (13%), industrie (15%) en auto's (16%) wegen iets zwaarder door.

    www.tijd.be/dossier/weekboekbeleggen/...
  5. forum rang 7 Hopper58 5 oktober 2024 08:09
    Deel II:

    Degroof Petercam legde vorige maand in een lijvige update over Syensqo - waarin al opgemerkt werd dat er ruimte was voor een inkoopprogramma - de vinger op de wonde: de spin-off heeft Syensqo nog niet echt een nieuwe groep beleggers doen aanboren. Dat in contrast met Solvay, dat na fanmail van de invloedrijke Amerikaanse hefboomfondsbeheerder David Einhorn deze lente een forse spurt heeft getrokken.

    Lees meer
    Kantoorkoffie bij de reünie van de klas van 1998
    Degroof Petercam-analist Frank Claassen merkt op dat Syensqo er in principe in zou moeten slagen om in tegenstelling tot het oude Solvay meer op duurzaamheid (ESG) gefocuste beleggers te verleiden, aangezien de vaak verketterde sodafabriek in het Toscaanse Rosignano bij Solvay 2.0 zit. Maar dan is het misschien wel zo verstandig de niet bepaald ESG-friendly olie- en gasafdeling - chemicaliën voor schaliegaswinning - te verkopen. Tussen haakjes: een van de eerste beleidsdaden van Kadri in 2019 was een forse afboeking van die tak, meteen een erkenning dat voorganger Jean-Pierre Clamadieu in 2013 een wel heel stevige prijs had betaald (1 miljard euro) voor Chemlogics.

    Claassen merkt op dat de afdeling olie en gas al in de etalage staat van voor Kadri in maart 2022 de splitsing van Solvay op tafel legde. Alleen was het management op dat ogenblik niet tevreden over de geboden prijs, terwijl de spin-off de jongste jaren sowieso prioriteit kreeg. 'Nu lijkt een verkoop weer kans te maken, als de prijs dit keer wel juist is.'

    Lees meer
    Citi-analist: 'Verhuis Syensqo naar Wall Street zou logisch zijn'
    De Degroof Petercam-analist merkt op dat er nog een manier is om een grotere groep beleggers te bereiken: een tweede notering op Wall Street. Beleggers waarderen Syensqo, schulden inbegrepen, op ongeveer 7 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda). Vergelijkbare materialengroepen als Celanese (12 keer de ebitda), Avient (14x) en Hexcel (17x) halen op Wall Street een veel hogere waardering. Pikant detail: de geruchtenmolen koppelde Solvay vier jaar geleden aan Hexcel, een belangrijke rivaal in lichtgewicht composietmaterialen voor vliegtuigen.

    Ook beurshuis Citi had deze lente bij de start van de opvolging van het aandeel Syensqo al geopperd dat bij grote beleggers 'een debat woedt' of op termijn een transfer van de hoofdnotering naar Wall Street niet logisch zijn. Slide 16 van de eerder genoemde beleggerspresentatie maakt nu al duidelijk dat Syensqo in belangrijke mate een Amerikaans bedrijf is, zij het met hoofdkantoor in Brussel: Noord- en Latijns-Amerika zijn goed voor meer dan 40 procent van de omzet, Azië volgt op korte afstand met 36 procent terwijl Europa minder dan een kwart voor zijn rekening neemt.

    'Zodra Syensqo weer op het groeipad zit, lijkt een transfer ons waarschijnlijk', schreef Citi-analist Sebastian Satz. Een transfer is voor een bedrijf met lange roots en familiale aandeelhouders in ons land misschien te drastisch, maar Degroof Petercam vindt een tweede notering alleszins steek houden. Lang verhaal kort: New York vaut bien une messe, in tegenstelling tot Parijs.
109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.