Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel EBUSCO HOLDING AEX:EBUS.NL, NL0015002AG2

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,150   -0,021   (-1,76%) Dagrange 1,110 - 1,192 1.162.892   Gem. (3M) 1,5M

Ebusco 2024

12.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 383 384 385 386 387 ... 638 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nakennis 10 september 2024 09:08
    quote:

    Wilbar schreef op 10 september 2024 09:04:

    [...]

    Maar u vindt het wel leuk om er over te blijven schrijven. Wat een ballenkennis zeggen we dan ;)
    Hoop dat heet snel eindigt idd. Een bedrijf dat binnen enkele jaren het volledige geld van de aandeelhouder verbrandt wens ik maar 1 ding toe: een faillisement!
  2. forum rang 5 Gaasp 10 september 2024 09:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2024 09:09:

    De huidige aandeelhouders zitten nu met een flink dilemma: als ze niet mee doen met de emissie raken ze al hun geld kwijt en als ze wel meedoen raken ze misschien hun geld kwijt.......!!!
    Nu stoppen is inderdaad geld kwijt, jammer maar helaas.
    Wie met de emissie mee doet raakt nog veel meer geld kwijt.
  3. forum rang 4 Jokeltje 10 september 2024 09:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2024 09:09:

    De huidige aandeelhouders zitten nu met een flink dilemma: als ze niet mee doen met de emissie raken ze al hun geld kwijt en als ze wel meedoen raken ze misschien hun geld kwijt.......!!!
    Het is omgekeerd. Enkel door mee te doen met de emissie geraak je nog meer geld kwijt dan nu al het geval is. Het is m.a.w. niet verstandig om nog meer geld in een bodemloze put te gooien.
  4. forum rang 5 StoplossBurner 10 september 2024 09:27
    quote:

    Bert-Jan schreef op 10 september 2024 08:50:

    [...]

    Dit inderdaad. Hiermee ga je het tij niet keren. Waarom niet één goede emissie zodat je echt iets kunt doen aan de financieringsstructuur? Nu sta je begin volgend jaar weer met je pet klaar.
    Omdat ze die keuze niet hebben. Dit is de verlenging op de verlenging van de verlenging. Dan zal je het moeten doen met wat je gegeven wordt en dat zal hooguit 36 miljoen zijn tegen een gigantische verwatering.
    Maar dan hebben ze toch de verwateringsoptie gekozen omdat de enige mogelijkheid lijkt te zijn om nog geld op te halen. Als ze allemaal in de markt worden gezet zonder backing van grootaandeelhouders gaat dit toch nooit slagen. Of zou er nog een bus vol Pico's, Diegy's, Happy's, Drs. P, Groeneguru's, LucasD's, Gruithuisjes e.d. voorbij komen die Ebusco de helpende hand toe gaan steken? Lijkt mij toch hoogst onwaarschijnlijk. Zoals anderen al zeggen; de maximale opnieuw gevulde oorlogskas is al leeg als je alle kortlopende schulden wegwerkt eind oktober.
  5. forum rang 5 StoplossBurner 10 september 2024 09:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2024 09:09:

    De huidige aandeelhouders zitten nu met een flink dilemma: als ze niet mee doen met de emissie raken ze al hun geld kwijt en als ze wel meedoen raken ze misschien hun geld kwijt.......!!!
    Verliesaversie en beleggingsbeslissingen: Een krachtige psychologische factor
    Verliesaversie is een psychologisch fenomeen waarbij mensen het verlies van iets meer betreuren dan ze de winst ervan waarderen. Dit betekent dat we vaak meer moeite doen om een verlies te voorkomen dan om een winst te behalen. In de wereld van beleggen kan deze bias een aanzienlijke invloed hebben op de beslissingen die we maken.

    Hoe verliesaversie beleggingsbeslissingen beïnvloedt
    Het aanhouden van verliezende posities: Een veelvoorkomend voorbeeld is het te lang vasthouden aan aandelen die in waarde zijn gedaald. In plaats van de verliezen te realiseren en het geld in te zetten in meer veelbelovende investeringen, hopen beleggers vaak dat de koers weer zal herstellen.
    Het te snel verkopen van winnende posities: Omgekeerd kunnen beleggers ook geneigd zijn om winnende posities te snel te verkopen uit angst dat de koers weer zal dalen. Dit beperkt de potentiële winst.
    Risicoaversie: Verliesaversie kan leiden tot een grotere risicoaversie. Beleggers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor veilige beleggingen met een laag rendement, in plaats van risicovollere beleggingen met een hoger potentieel rendement.
    Het vermijden van verliezen boven het behalen van winst: In plaats van actief op zoek te gaan naar kansen om winst te maken, kunnen beleggers vooral gericht zijn op het minimaliseren van verliezen.
    De gevolgen van verliesaversie voor beleggers
    Verliesaversie kan leiden tot suboptimale beleggingsbeslissingen en een verminderd rendement op de lange termijn. Enkele mogelijke gevolgen zijn:

    Minder diversificatie: Beleggers kunnen hun portefeuille te veel concentreren op een beperkt aantal beleggingen, waardoor het risico op grote verliezen toeneemt.
    Onderbelegde portefeuilles: Uit angst voor verliezen kunnen beleggers te weinig beleggen, waardoor ze kansen op groei missen.
    Hogere transactiekosten: Door te vaak te handelen kunnen beleggers hogere transactiekosten maken.
    Hoe omgaan met verliesaversie
    Hoewel verliesaversie een diepgewortelde psychologische bias is, zijn er enkele strategieën die kunnen helpen om de invloed ervan te verminderen:

    Zelfkennis: Het is belangrijk om je bewust te zijn van je eigen neiging tot verliesaversie.
    Lange termijn perspectief: Focus op je langetermijndoelen in plaats van je op kortetermijnschommelingen te concentreren.
    Diversificatie: Spreid je beleggingen over verschillende activa om het risico te verminderen.
    Automatische beleggingsplannen: Door regelmatig kleine bedragen te beleggen, kun je emotionele beslissingen vermijden.
    Professioneel advies: Overweeg om een financieel adviseur in te schakelen.
    Kortom, verliesaversie is een krachtige psychologische factor die een aanzienlijke invloed kan hebben op beleggingsbeslissingen. Door je bewust te zijn van deze bias en de juiste strategieën toe te passen, kun je betere financiële beslissingen nemen en je rendement op de lange termijn verbeteren.

    Wil je meer weten over verliesaversie of andere psychologische aspecten van beleggen? Stel gerust je vraag!

    Mogelijke vervolgvragen:

    Hoe kan ik verliesaversie in mijn eigen beleggingsgedrag herkennen?
    Welke andere psychologische biases beïnvloeden beleggers?
    Hoe kan ik een goede balans vinden tussen risico en rendement?

    Disclaimer: Deze informatie is bedoeld voor algemene kennisgeving en mag niet worden beschouwd als professioneel financieel advies. Het is altijd aan te raden om een gekwalificeerde financieel adviseur te raadplegen voordat u belangrijke beleggingsbeslissingen neemt.

    Verliesaversie herkennen in je eigen beleggingsgedrag
    Verliesaversie kan subtiel zijn en zich op verschillende manieren manifesteren. Hier zijn enkele signalen waar je op kunt letten om te zien of verliesaversie jouw beleggingsbeslissingen beïnvloedt:

    Emotionele reacties op koersbewegingen
    Angst bij dalende koersen: Voel je een sterke drang om een aandeel te verkopen zodra de koers begint te dalen, zelfs als je nog steeds gelooft in de onderliggende waarde?
    Opluchting bij stijgende koersen: Ben je vooral opgelucht wanneer een aandeel weer in waarde stijgt, in plaats van dat je actief op zoek bent naar nieuwe investeringsmogelijkheden?
    Slaapproblemen: Lig je 's nachts wakker te piekeren over je beleggingen, vooral wanneer de markt volatiel is?
    Gedragsmatige patronen
    Te lang vasthouden aan verliezende posities: Hoop je dat een aandeel weer zal herstellen en ben je bang om de verliezen te realiseren?
    Te snel verkopen van winnende posities: Ben je geneigd om winst te nemen bij de eerste tekenen van een koersdaling, uit angst dat de koers verder zal dalen?
    Vermijden van risicovolle beleggingen: Kies je liever voor veilige beleggingen met een laag rendement, in plaats van risicovollere beleggingen met een hoger potentieel rendement?
    Overmatige focus op verliezen: Ben je meer bezig met het voorkomen van verliezen dan met het behalen van winst?
    Cognitieve biases
    Confirmation bias: Zoek je vooral naar informatie die jouw bestaande overtuigingen bevestigt, en negeer je informatie die daar tegenin gaat?
    Anchoring: Laat je te veel leiden door de aankoopprijs van een aandeel, waardoor je moeite hebt om de huidige waarde objectief te beoordelen?
    Hoe kun je hiermee omgaan?
    Zelfreflectie: Houd een beleggingsdagboek bij om je gedachten en gevoelens over je beleggingen te volgen.
    Educatie: Leer meer over beleggen en de verschillende beleggingsstrategieën.
    Diversificatie: Spreid je beleggingen over verschillende activa om het risico te verminderen.
    Lange termijn perspectief: Focus op je langetermijndoelen in plaats van je op kortetermijnschommelingen te concentreren.
    Professioneel advies: Overweeg om een financieel adviseur in te schakelen.
    Onthoud: Verliesaversie is een normaal menselijk gedrag. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze bias en te werken aan het verminderen van de invloed ervan op je beleggingsbeslissingen.
  6. forum rang 4 Jokeltje 10 september 2024 09:38
    Een belangrijke klant die contracten verbreekt en aanzienlijke schadevergoeding eist, veroorzaakt mrestal een sneeuwbaleffect nl. geen nieuwe klanten meer in de toekomst ( wie gaat nog vertrouwen stellen in Ebusco) en meer bestaande klanten die afhaken en schadevergoeding eisen (heel wat orders afgesloten de voorbije 3 jaar die niet of niet tijdig konden uitgevoerd worden)
    Nog ?)
  7. Huubke 10 september 2024 09:56
    quote:

    Jokeltje schreef op 10 september 2024 09:38:

    Een belangrijke klant die contracten verbreekt en aanzienlijke schadevergoeding eist, veroorzaakt mrestal een sneeuwbaleffect nl. geen nieuwe klanten meer in de toekomst ( wie gaat nog vertrouwen stellen in Ebusco) en meer bestaande klanten die afhaken en schadevergoeding eisen (heel wat orders afgesloten de voorbije 3 jaar die niet of niet tijdig konden uitgevoerd worden)
    Nog ?)
    Dat is één van de redenen waarom ze een oud DB man aangenomen hebben.
    Die heeft de meeste kans om de boel bij (een van) de grootste klanten glad te strijken.
  8. Huubke 10 september 2024 09:58
    quote:

    Nakennis schreef op 10 september 2024 08:52:

    Ik steek geen eurocent meer in deze tent.

    Hoop op een zo spoedig mogelijk faillissement!

    Zal er dan een overheerlijke fles champagne op drinken om dat te vieren!
    Toch een van de meest sneue reacties van de dag.
    Er mogen dan pipo's aan de top hebben gestaan, maar er zijn ook honderden werknemers bij betrokken die een onzekere toekomst tegemoet gaan.
12.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 383 384 385 386 387 ... 638 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.