Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Kabinet Schoof

767 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 De amateur 9 augustus 2024 11:55
    Nou Peter eindelijk iets met je eens dat je ook zelf wat opzij moet zetten voor je pensioen. Ik ben 34 en doe het al een jaartje of 10. (Vast bedrag maandelijks gespreid inleggen tegen zo laag mogelijke kosten) Doel om of eerder te kunnen stoppen met werken of tegenvallers van mijn pensioen tzt op te vangen.
  2. forum rang 8 Succes 13 augustus 2024 19:58
    Premier Dick Schoof prees de Nederlandse olympiërs tijdens hun inhuldiging in Den Haag. Volgens Schoof was het hele land tijdens de Spelen “Team NL”.

    ... Het is de Nederlandse olympiërs gelukt waar maar weinig politici in slagen: Nederlanders een “clubgevoel” geven, aldus de minister-president: “Jullie hebben het allerhoogste bereikt: de top van de Olympus met een medaille om het te bewijzen.”

    De premier, die zelf aanwezig was bij de Spelen, beschreef de herinnering aan Sifan Hassan’s gouden marathon als onvergetelijk, mede gezien zijn eigen ervaring als fervent marathonrenner.

    Kritiek op Schoofs aanwezigheid bij de Spelen
    Ondanks de lof was er kritiek op Schoofs aanwezigheid bij de Spelen, vooral omdat zijn kabinet bezuinigingen overweegt die de sportsector 45 miljoen euro kunnen kosten.

    Critici noemden dit hypocriet, maar Schoof weerlegde deze beschuldigingen. Zelf weersprak hij de kritiek: “Ik was daar om de sporters een hart onder de riem te steken”, zei hij in het programma Humberto à Paris.


    x.com/MinPres/status/1822703827084296...

    tpo.nl/2024/08/13/premier-schoof-prij...
  3. forum rang 8 Succes 13 augustus 2024 20:02
    Kabinet trapt politiek seizoen af op Catshuis

    De leden van het kabinet zijn voor het eerst sinds hun vakantie bij elkaar. Onder leiding van premier Schoof hebben de ministers en staatssecretarissen in het Catshuis in Den Haag een informele bijeenkomst, die als een 'startberaad' wordt gezien.

    Er is geen formele agenda en er worden ook geen besluiten genomen. De sessie is ook bedoeld als een soort cursusdag. Naar verluidt worden er onder leiding van ambtenaren "realistische, fictieve casussen" besproken.

    ...

    nos.nl/artikel/2533143-kabinet-trapt-...
  4. forum rang 8 josti5 14 augustus 2024 18:58
    Ben benieuwd naar de antwoorden:

    ‘Kamervragen aangaande internationaal aanhoudingsbevel tegen Oekraïner’

    Kamervragen van de leden Wilders, De Roon en Pool (allen PVV) aan de Minister-President, de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister van Defensie over het nieuws dat een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd is tegen een Oekraïner die bij de aanslagen op Nord Stream betrokken zou zijn.

    Ben u bekend met het bericht ‘Internationaal aanhoudingsbevel tegen Oekraïner om Nord Stream-sabotage’?[1]

    Wat is uw oordeel over dit bericht waaruit blijkt dat er een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd door een Duitse rechter tegen een Oekraïner die betrokken zou zijn bij de aanslag op Nord Stream en twee andere Oekraïners die ook als verdachte zijn aangemerkt? Wilt u een uitgebreide reactie geven op deze ontwikkelingen? Zo nee, waarom niet?

    Deelt u de mening dat de aanslag op de ook voor ons relevante energie-infrastructuur een zeer ernstig misdrijf is ook tegen essentiële belangen van de Nederlandse Staat met grote gevolgen ook voor de Nederlandse samenleving en dat alles in het werk moet worden gesteld om de verantwoordelijkheid daarvoor te achterhalen? Zo nee, waarom niet?

    Denkt u dat Oekraïne achter deze aanslag zit? Heeft u of hebben de Nederlandse inlichtingendiensten eerder signalen ontvangen over mogelijke betrokkenheid van Oekraïne? Zo ja, wanneer heeft u die informatie precies ontvangen, waar bestond die uit en wat heeft u daar precies mee gedaan en wanneer?

    Bent u het ermee eens dat, als Oekraïne inderdaad achter deze aanslag zou blijken te zitten, dit niet zonder gevolgen kan blijven als het gaat om de relatie van Nederland met Oekraïne? Bent u bereid die relatie dan te heroverwegen? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

    Bent u bereid deze vragen nog deze week te beantwoorden?

    [1] Internationaal aanhoudingsbevel tegen Oekraïner om Nord Stream-sabotage (nos.nl)

    Vooral (het antwoord op) deze vraag interesseert mij zeer, als Nederlandse burger:

    Deelt u de mening dat de aanslag op de ook voor ons relevante energie-infrastructuur een zeer ernstig misdrijf is ook tegen essentiële belangen van de Nederlandse Staat met grote gevolgen ook voor de Nederlandse samenleving?

    Hoog tijd, dat de onderste steen van deze (om maar een héél net woord te gebruiken) 'sabotage' eindelijk eens boven komt - al is dat, gezien de belangen, natuurlijk een utopie.
    Hoe dan ook: in mijn sociale kring is 'Nord Stream' nog steeds een zeer gevoelig punt, met voornamelijk als argument: de portemonnee, bestaanszekerheid.
  5. forum rang 7 rene l 15 augustus 2024 10:09
    quote:

    josti5 schreef op 14 augustus 2024 18:58:

    Ben benieuwd naar de antwoorden:

    Hoog tijd, dat de onderste steen van deze (om maar een héél net woord te gebruiken) 'sabotage' eindelijk eens boven komt - al is dat, gezien de belangen, natuurlijk een utopie.
    Hoe dan ook: in mijn sociale kring is 'Nord Stream' nog steeds een zeer gevoelig punt, met voornamelijk als argument: de portemonnee, bestaanszekerheid.

    Ik heb geen enkele illusies John, want Rutte heeft altijd al met droge ogen verteld dat hij flink wat stenen boven water wilde halen, net als al die vele loze beloftes en leugens van hem.
    Hij heeft juist het nodige onder het tafelkleed weggemoffeld.

    Bij ons wordt het akkefietje ook nog regelmatig besproken, en waarom, heel simpel, het vernietigen van deze gasleidingen heeft ons als burgers diep in de portemonnee getroffen, en bovendien, de Gasunie, een overheidsbedrijf, dus ook deels eigendom van de burgers, was grootaandeelhouder met een volgens mij een 9% belang.

    Onze regering was na de vernietiging van de leidingen zeer zwijgzaam, behalve Paternotte van D66.
    Het eerste wat hij deed was de Russen de schuld geven en hij was duidelijk, hun zijn de daders, en niemand anders.
    Maar ja, als er bijvoorbeeld ergens een trein ontspoort dan geeft hij de Russen ook direct de schuld.
    En deze man krijg geen enkel tegengas, iederéén accepteert zijn vermeende beschuldigingen die niet bewezen zijn.
    Deze man krijgt volledig vrijspel en mag zeggen en doen van wat hij denkt.
    Maar kom hier maar eens mee aan als je rechtsdenkend bent, je word direct in het verdomhoekje geplaatst en afgeschilderd als een completdenker die monddood gemaakt dient te worden en die ze het liefst voor langere tijd opsluiten.

    Zelf herinner ik mij nog de uitspraak van Kees de Kort direct na de aanslag, hij kwam met namen en rugnummers van degenen die er bij betrokken zouden zijn, ik zal de namen hier niet benoemen uit vrees voor sancties.
    Ik heb er zelf overigens ook geen bewijs voor, daar ben ik heel realistisch in.

    En nu een paar jaar later, ik keek best wel verbaasd op bij het horen van het nieuws, nota bene de Duitsers wijzen een Oekraiener aan die bij een duikschool werkte als duikinstructeur en hij zou er bij betrokken zijn, c.q. hij zou de aanslag gepleegd hebben, samen met wat handlangers van hem.
    Nu komt het bericht als volgt, de Duitsers hadden hem blijkbaar al heel lang in het vizier, maar toen puntje bij paaltje kwam en er eindelijk een arrestatie bevel volgde was de Oekraiener plotseling "onvindbaar".
    De vogel was gevlogen, richting elders.

    Maar zou hij dit plan nu helemaal zelf bedacht hebben omdat hij een gigantische hekel had aan de gasleidingen.
    Waarschijnlijk wel, hij heeft wat speurwerk verricht waar de leidingen precies liggen en een plan bedacht hoe hij onder de radar toe kon slaan.

    Hij heeft vervolgens op de Zwarte Markt de nodige zware professionele explosieven gekocht en zich op internet ingelezen hoe hij deze moest monteren en laten exploderen op afstand.
    Daarna heeft hij een zeilboot gehuurd en heeft hij met behulp van wat helpers zijn snode plan uitgevoerd.
    En niemand heeft het in de gaten gehad, ze werden door niemand gezien, ja, echt waar, helemaal niemand heeft hun opgemerkt.
    Zo moet het volgens mij ongeveer gegaan zijn, tenminste, van wat ik in de media zo lees.

    Ik zal het er hier verder maar bij laten, ik denk er het mijne van, maar voor mij was het vanaf het begin al duidelijk dat het een doofpot-affaire diende te blijven en dat er hogere belangen dienden.

    En het meest bijzondere, wij krijgen nog steeds Russisch gas in Nederland, wel via een omweg, en we zijn een heel stuk duurder uit in onze portemonnee.
    En zeker dat laatste is voor mij het belangrijkste argument om deze zaak niet los te laten.

    Want het is ook een feit, kijk eens wat die linkse Eurofielen allemaal in petto hebben voor ons en wat hun snode plannen zijn.
    Ze wanen zich onschendbaar, te zot voor woorden en halen alles uit de kast om Rechts Realistisch Europa op het zijspoor te zetten.

    Je ziet ook de recente uitspraak van die enge linkse man in de EU die in het openbaar even een briefje schrijft aan Elon en wel even laat zien hoe de democratie werkt in zijn ogen.
    Allemaal engnekken die ons hun wil op willen leggen.

    Ik benieuwd hoe het ons in de toekomst zal vergaan, onze generatie zal het nog wel uitzitten, maar onze jongeren, ik wens ze veel succes, en droom maar lekker verder.

    www.youtube.com/watch?v=Qr8g4d6gxZ8
  6. forum rang 8 Succes 16 augustus 2024 13:23
    Geld zat, maar toch klaagt iedereen steen en been.

    Tja, Nederlands ... rupsjes nooitgenoeg!

    -------

    Koopkracht alle Nederlanders omhoog, wel zorgen om toekomst

    Den Haag - De Nederlandse economie lijkt de wind weer in de zeilen te hebben. Nederlanders houden meer geld in de portemonnee over door stijgende lonen en ook door de aantrekkende wereldhandel zal komende tijd een ’gematigde groei’ van de economie ontstaan.

    Dat redelijk rooskleurige beeld schetst het Centraal Planbureau vrijdag. Zo zien de rekenmeesters dat na een aantal magere kwartalen de komende tijd een ’gematigde groei’ gaat ontstaan, onder meer omdat de koopkracht stijgt. De koopkracht neemt niet alleen toe als gevolg van hogere lonen, maar ook door lastenverlichtingen die aangekondigd zijn door het nieuwe kabinet.

    ...

    www.telegraaf.nl/financieel/203612524...
  7. forum rang 6 De amateur 16 augustus 2024 14:01
    quote:

    Succes schreef op 16 augustus 2024 13:23:

    Geld zat, maar toch klaagt iedereen steen en been.

    Tja, Nederlands ... rupsjes nooitgenoeg!

    -------

    Koopkracht alle Nederlanders omhoog, wel zorgen om toekomst

    Den Haag - De Nederlandse economie lijkt de wind weer in de zeilen te hebben. Nederlanders houden meer geld in de portemonnee over door stijgende lonen en ook door de aantrekkende wereldhandel zal komende tijd een ’gematigde groei’ van de economie ontstaan.

    Dat redelijk rooskleurige beeld schetst het Centraal Planbureau vrijdag. Zo zien de rekenmeesters dat na een aantal magere kwartalen de komende tijd een ’gematigde groei’ gaat ontstaan, onder meer omdat de koopkracht stijgt. De koopkracht neemt niet alleen toe als gevolg van hogere lonen, maar ook door lastenverlichtingen die aangekondigd zijn door het nieuwe kabinet.

    ...

    www.telegraaf.nl/financieel/203612524...
    Horeca zit hier iedere dag stampvol dus zo slecht gaat het zeker niet. In mijn omgeving de grootste klagers is allebei omdat ze bijna met pensioen willen. 1 heeft ze gehele leven gedeeltelijk zwart gewerkt en dat allemaal uitgegeven en dan verbaast zijn dat je pensioen bagger is. De ander ZZP'er en had ook nooit wat opzij gezet.
    En dat terwijl de 2 kennissen in de bijstand juist nooit klagen maar er gewoon het beste van maken.
  8. forum rang 6 Plein777 17 augustus 2024 09:14
    ,
    www.nrc.nl/nieuws/2024/08/16/de-minis...

    De ministers van Schoof willen géén vechtkabinet worden. ‘Marjolein Faber is een lieve vrouw’

    ACHTERGROND
    Kabinet-Schoof De partijleiders van de coalitie maakten ruzie, in het kabinet willen ze het helemaal anders doen. „Juist omdat het ter discussie wordt gesteld, denken wij: laten we die vier jaar dan ook maar gaan volmaken.”
  9. forum rang 7 JP Samosa 17 augustus 2024 10:04
    quote:

    De amateur schreef op 16 augustus 2024 14:01:

    [...]

    Horeca zit hier iedere dag stampvol dus zo slecht gaat het zeker niet. In mijn omgeving de grootste klagers is allebei omdat ze bijna met pensioen willen. 1 heeft ze gehele leven gedeeltelijk zwart gewerkt en dat allemaal uitgegeven en dan verbaast zijn dat je pensioen bagger is. De ander ZZP'er en had ook nooit wat opzij gezet.
    En dat terwijl de 2 kennissen in de bijstand juist nooit klagen maar er gewoon het beste van maken.
    Eens.
  10. forum rang 7 JP Samosa 17 augustus 2024 10:10
    quote:

    Succes schreef op 16 augustus 2024 13:23:

    Geld zat, maar toch klaagt iedereen steen en been.

    Tja, Nederlands ... rupsjes nooitgenoeg!

    -------

    Koopkracht alle Nederlanders omhoog, wel zorgen om toekomst

    Den Haag - De Nederlandse economie lijkt de wind weer in de zeilen te hebben. Nederlanders houden meer geld in de portemonnee over door stijgende lonen en ook door de aantrekkende wereldhandel zal komende tijd een ’gematigde groei’ van de economie ontstaan.

    Dat redelijk rooskleurige beeld schetst het Centraal Planbureau vrijdag. Zo zien de rekenmeesters dat na een aantal magere kwartalen de komende tijd een ’gematigde groei’ gaat ontstaan, onder meer omdat de koopkracht stijgt. De koopkracht neemt niet alleen toe als gevolg van hogere lonen, maar ook door lastenverlichtingen die aangekondigd zijn door het nieuwe kabinet.

    ...

    www.telegraaf.nl/financieel/203612524...
    Wat een giller van deze sprookjesvertellers.
    Kijk naar prijsstijgingen van bijv. Autoverzekeringen,zorgverzekeringen,horecaprijzen,supermarkt, auto occcasions, ov, huizen.bouwmaterialen.etc.
    Nee, de koopkracht stijgt echt niet
  11. forum rang 7 A3aan 19 augustus 2024 22:43
    quote:

    JP Samosa schreef op 19 augustus 2024 18:35:

    Huishoudens in twee jaar fors meer kwijt aan water: gemiddeld gezin betaalt nu €733 per jaar
    Is dat zo? Zelf betaal ik ongeveer 100 euro vastrecht per jaar plus ongeveer 1,20 per cuub. Met 2-persoon huishouding gebruik ik zo'n 80 cuub per jaar. Eerlijk gezegd vind ik water niet duur, hoewel de prijs wel aardig hoger is geworden van 0,90 naar 1,30 dus.
  12. forum rang 5 DurianCS 19 augustus 2024 23:19
    quote:

    A3aan schreef op 19 augustus 2024 22:43:

    [...]

    Is dat zo? Zelf betaal ik ongeveer 100 euro vastrecht per jaar plus ongeveer 1,20 per cuub. Met 2-persoon huishouding gebruik ik zo'n 80 cuub per jaar. Eerlijk gezegd vind ik water niet duur, hoewel de prijs wel aardig hoger is geworden van 0,90 naar 1,30 dus.
    Ja, wij verbruiken relatief weinig, maar ook een gemiddeld gezin komt volgens mij nooit in de buurt van die genoemde prijs. Geen idee waar dit vandaan komt.
  13. teppo 19 augustus 2024 23:24
    quote:

    A3aan schreef op 19 augustus 2024 22:43:

    [...]

    Is dat zo? Zelf betaal ik ongeveer 100 euro vastrecht per jaar plus ongeveer 1,20 per cuub. Met 2-persoon huishouding gebruik ik zo'n 80 cuub per jaar. Eerlijk gezegd vind ik water niet duur, hoewel de prijs wel aardig hoger is geworden van 0,90 naar 1,30 dus.
    Ik dacht ook dat het wel erg veel was, maar is niet alleen wat je rechtstreeks betaalt aan het waterleidingbedrijf, maar ook inclusief via de belasting.
767 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.