Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,725   -0,001   (-0,14%) Dagrange 0,724 - 0,733 330.059   Gem. (3M) 3,7M

Pharming Q3-2024

6.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 fanaat 16 augustus 2024 11:06
    De 70 cent horde wordt niet echt genomen. De aanloop om over deze hoogte te springen is te beperkt. Daarnaast stond het management in de weg en waren de geschetste vooruitzichten minder florissant dan door de baas was aangegeven en zijn dus de bescheiden vooruitzichten debet aan de lage koers.
    Het wordt eindelijk duidelijker dat dit bedrijf nooit kan brengen wat de baas van dit fonds wel durft te uiten. Van twee waarheden is er een juist en een niet. Ondanks de fantastische door de baas geuite toekomstbespiegelingen wil het maar niet lukken om een koers op de borden te krijgen waar velen op dit forum naar uitkijken of ook wel naar snakken maar nu steeds duidelijker wordt dat het management van dit bedrijf zichzelf schromelijk overschat en dus niet brengt wat ze al jaren roepen wordt het tijd om afscheid te nemen van het over het paard getilde managers van dit bedrijf.
    Van ruim 1.40 bij introductie van het zogenaamde tweede medicijn is de koers gekelderd naar amper 70 centen. Op dit 7 maal 10 station verblijft het bedrijf ondertussen al een paar weken en de tijd is rijp om verder te dalen en niet wat hier nog steeds wordt gesuggereerd te stijgen want voor dit laatste ontbreekt alles. De intrinsieke waarde is nog altijd beduidend hoger dan de beurskoers en ook al lijkt het eigen vermogen van dit bedrijf nog iets voor te stellen veel is het niet en afgezet per aandeel heel weinig. De enige post waar vaart in zit is de post deferred tax assets van bijna 40 miljoen.
    Deze nep bezitting geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid en om de post te verwezenlijken moet er op korte termijn veel winst worden gemaakt. De uitgestelde belastingvorderingen is een toegestane truc om het resultaat op te vijzelen.
  2. forum rang 7 Beur 16 augustus 2024 11:11
    quote:

    Helmut schreef op 16 augustus 2024 10:50:

    [...]

    Zeker dat dit zal afnemen op termijn, irrelevant is dat dit het enige eigen medicijn is. Die emissie zal dan ook niet plaatsvinden om de terugval van Ruconest op te vangen.
    Dit zal zijn om opnieuw, net als Leniolisib, een nieuwe middel in de markt te zetten.
    Uit dat oogpunt lijkt mij die emissie zeker wel interessant, ben benieuwd.
    Een emissie nu - bij deze koers - is redelijk fnuikend. Hoe goed de daartoe opgegeven reden ook mag zijn. Een emissie voor een overname dan wel de ontwikkeling of verwerving van producten met een redelijke kans van slagen, zou een uitgifte van een enorm aantal aandelen behoeven.
    Met het volgens de statuten toegestane aantal (nieuwe) aandelen en bij deze koers dus "koop" je niet zoveel. Vooral hoop dat het goed gaat. Maar Ph.-aandeelhouders hebben inmiddels jarenlang genoeg op "hoop" geleefd.
  3. forum rang 7 LL 16 augustus 2024 11:18
    quote:

    roon schreef op 16 augustus 2024 11:04:

    [...]

    Nee,sharen.Boven 0,74 sluiten betekent voor technisch volgers dat ze gaan kopen meestal 10%.Tenzij het sentiment te negatief is op de beurs.

    Das ook de reden dat shorters nu helpen om de koers te drukken zodat de er geen koop flow komt,doen ze goed.
    Aldus onze man van de AFM....
  4. forum rang 6 Triple A 16 augustus 2024 11:21
    quote:

    Rodrio schreef op 16 augustus 2024 10:05:

    Weet nog wel dat zo’n wegloop-LTer als nachtzwaluw wel even van zijn tak ging maken bij HAE instanties hoe slecht Takhzyro wel zou zijn. Grote verhalen over Ruconest die tegelijk met profylaxe op de markt had kunnen komen.
    Dat liep even helemaal anders in tegenstelling wat die zogenaamde ‘kenner’ wel zou weten.
    Takhzyro kwam de markt op, biedt op lange termijn nog steeds goede prestaties en Ruconest kwam met profylaxe in het doofpotje terecht. Weet je wie nachtzwaluw daar al voor waarschuwde? Tip: het was niet techspec maar had wél iets te maken met een monitor.
    -

    Sinds de FDA goedkeuring van Takhzyro (augustus 2018) is de Ruconest omzet met circa 40% gestegen.

    Heel veel hinder van de komst van Takhzyro heeft Pharming dus niet ondervonden. Of het moet zijn dat Pharming nog meer omzetgroei met Ruconest had geboekt als Takhzyro niet op de markt was gekomen.

    Als De Monitor sinds 2017 de HAE concurrentie van Pharming breed uitmeet als grote bedreiging, dan is er uiteraard een realistische kans dat die bedreiging op zeker moment waarheid wordt. De vraag alleen is of dat dan komt door visie of puur door het verstrijken van vele jaren.

    -
  5. Helmut 16 augustus 2024 11:30
    quote:

    Beur schreef op 16 augustus 2024 11:11:

    [...]Een emissie nu - bij deze koers - is redelijk fnuikend. Hoe goed de daartoe opgegeven reden ook mag zijn. Een emissie voor een overname dan wel de ontwikkeling of verwerving van producten met een redelijke kans van slagen, zou een uitgifte van een enorm aantal aandelen behoeven.
    Met het volgens de statuten toegestane aantal (nieuwe) aandelen en bij deze koers dus "koop" je niet zoveel. Vooral hoop dat het goed gaat. Maar Ph.-aandeelhouders hebben inmiddels jarenlang genoeg op "hoop" geleefd.
    Dat zou sowieso op dit moment erg slecht gekozen zijn, geloof er om die reden ook niet zo in op korte termijn.
    Dat van die " hoop " is ook wel een beetje synoniem aan de hele sector, dus ja hélemaal eens.
  6. forum rang 6 Lord Apollyon 16 augustus 2024 11:43
    quote:

    roon schreef op 16 augustus 2024 11:02:

    [...]

    Ik denk het niet tenzij het sentiment erg negatief is.Maar wat het technische verhaal aangaf is toch gebeurd vandaag tot nu toe.Koers naar 0,739 euro en daarna druk op de koers en nu onder 0,73 euro.Misschien komt er vandaag als het sentiment beter wordt nog een aanval op de 0,74 euro.
    Misschien komt dat omdat de analyse achteraf wordt gemaakt??
  7. [verwijderd] 16 augustus 2024 11:48
    quote:

    Beur schreef op 14 juli 2024 19:34:

    [...]Of het overmoed was om er vanuit te gaan dat koeien-Ruc probleemloos door het screeningsproces van de FDA zou gaan zullen we nooit precies weten.
    Maar misschien had Ph. in 2020 toch eerst wat meer overleg moeten plegen met diezelfde FDA alvorens te gaan investeren in downstreamlocaties/grondstofproductie-faciliteiten en wat minder hoog van de toren moeten blazen naar de beleggers toe:

    Uit het PB van 5 maart 2020:

    "Om aan de toekomstige vraag naar rhC1INH te kunnen voldoen, die vele malen groter zou kunnen worden dan de huidige capaciteit, ontwikkelen we C1-esteraseremmer uit koeien, waardoor veel grotere hoeveelheden grondstofzijn te winnen. Daarnaast zijn we gestart met de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe downstream verwerkingsfabriek in Nederland, die de huidige verwerkingscapaciteit van Pharming zal verdubbelen. Samen zullen deze maatregelen ons in staat stellen om voor de grotere indicaties te leveren zodra goedkeuring wordt verkregen.
    Om ondertussen te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag van RUCONEST® voor erfelijk angio-oedeem, hebben we onze productiefaciliteiten voor grondstoffen reeds uitgebreid met de eerste van maximaal drie faciliteiten die is goedgekeurd door het European Medicines Agency (“EMA”) in Europa. De aanvraag voor goedkeuring voor de VS is momenteel in behandeling bij de Amerikaanse
    Food & Drug Administration ("FDA").

    Helemaal mee eens.
    Wat mij ook stoort is dat Pharming dit pas veel later door liet schemeren en de belegger hier zelf achter moest komen. Er is nooit duidelijk over gecommuniceerd. Niet dat dat vreemd is overigens, Pharming weerhoud alle tegenvallers bij de belegger en blaast iedere keer weer te hoog van het torentje.
    Ik vraag mij dan ook sterk af wat voor persoonlijkheid schuil gaat achter een dergelijke incapabele ceo, dat moet toch al eens gaan knagen?
    [...]
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
  8. Simon de freeze 16 augustus 2024 11:54
    Pre-eclampsie is nog steeds een groot probleem in de zorg. Ruconest in koeien zou best eens de oplossing kunnen zijn. Er zal alleen een grote speler aan moeten haken om dit weer uit de "koker" te trekken. Daarom heeft die asset ook nog steeds een bepaalde waarde in het bedrijf die naar mijn idee nu niet in de koers zit.
  9. [verwijderd] 16 augustus 2024 12:02
    quote:

    Helmut schreef op 16 augustus 2024 11:30:

    [...]

    Dat zou sowieso op dit moment erg slecht gekozen zijn, geloof er om die reden ook niet zo in op korte termijn.
    Dat van die " hoop " is ook wel een beetje synoniem aan de hele sector, dus ja hélemaal eens.
    Wat de belegger hoopt of gelooft is irrelevant. Pharming ziet ook wel in dat er meer nodig is dan een product met opkomende stevige concurrentie en een medicijn voor een ziekte die nauwelijks voorkomt.
    Nu vind jij deze koers ‘laag’ maar gezien de verliezen en zicht op lage winst is deze misschien zelfs nog hoog en is een emissie juist nu interessant.

    De twee directieleden verkopen niet voor niets juist nu.
  10. [verwijderd] 16 augustus 2024 12:03
    quote:

    Simon de freeze schreef op 16 augustus 2024 11:54:

    Pre-eclampsie is nog steeds een groot probleem in de zorg. Ruconest in koeien zou best eens de oplossing kunnen zijn. Er zal alleen een grote speler aan moeten haken om dit weer uit de "koker" te trekken. Daarom heeft die asset ook nog steeds een bepaalde waarde in het bedrijf die naar mijn idee nu niet in de koers zit.
    Dan moet er eerst veel geld in de koeienlijn geïnvesteerd worden en daarna de onderzoeken opnieuw starten.
    Pharming vond dat duur en te hoog risico. Dat is ook zo.
  11. forum rang 6 Natal 16 augustus 2024 12:08
    quote:

    Rodrio schreef op 16 augustus 2024 12:03:

    [...]

    Dan moet er eerst veel geld in de koeienlijn geïnvesteerd worden en daarna de onderzoeken opnieuw starten.
    Pharming vond dat duur en te hoog risico. Dat is ook zo.
    Inderdaad een doodlopende weg.

    Dan zijn er wel andere indicaties die vlugger resultaat geven. Ik weet niet of er nog ruconestkoeien op stal staan.
  12. [verwijderd] 16 augustus 2024 12:12
    quote:

    Triple A schreef op 16 augustus 2024 11:21:

    [...]
    -

    Sinds de FDA goedkeuring van Takhzyro (augustus 2018) is de Ruconest omzet met circa 40% gestegen.

    Heel veel hinder van de komst van Takhzyro heeft Pharming dus niet ondervonden. Of het moet zijn dat Pharming nog meer omzetgroei met Ruconest had geboekt als Takhzyro niet op de markt was gekomen.

    Als De Monitor sinds 2017 de HAE concurrentie van Pharming breed uitmeet als grote bedreiging, dan is er uiteraard een realistische kans dat die bedreiging op zeker moment waarheid wordt. De vraag alleen is of dat dan komt door visie of puur door het verstrijken van vele jaren.

    -
    Pharming profiteert van de doorbraakaanvallen, zoals ze zelf melden.
    Echter zijn er concurrenten die laten zien dat er tot een factor 4 minder doorbraakaanvallen voorkomen, afgezien van Intellia die complete genezing kan bieden.
    Dat gaat inderdaad forse concurrentie opleveren, al zal Ruconest nog gebruikt worden hoor. Echter neemt het gebruik per patiënt dan sterk af.
    Daarnaast kan de pil van Pharvaris wel naast Takhzyro gebruikt worden, al is dat nog niet voor dit en volgend jaar.

    Leuk dat je weer terug bent analytisch denker, ondanks dat je al 2 keer gezegd hebt niet meer terug te komen. Je kunt het niet laten.. :-)
  13. [verwijderd] 16 augustus 2024 12:14
    quote:

    Natal schreef op 16 augustus 2024 12:08:

    [...]

    Inderdaad een doodlopende weg.

    Dan zijn er wel andere indicaties die vlugger resultaat geven. Ik weet niet of er nog ruconestkoeien op stal staan.
    Doodlopende weg helaas. Erg jammer vind ik persoonlijk.
    Stier Herman zit in de vriezer voor de 2 euro bbq van de roze brilletjes, maar dat vlees is in de vriezer zelfs al aan het rotten.
  14. [verwijderd] 16 augustus 2024 12:15
    quote:

    Rodrio schreef op 16 augustus 2024 11:48:

    [...]

    Helemaal mee eens.
    Wat mij ook stoort is dat Pharming dit pas veel later door liet schemeren en de belegger hier zelf achter moest komen. Er is nooit duidelijk over gecommuniceerd. Niet dat dat vreemd is overigens, Pharming weerhoud alle tegenvallers bij de belegger en blaast iedere keer weer te hoog van het torentje.
    Ik vraag mij dan ook sterk af wat voor persoonlijkheid schuil gaat achter een dergelijke incapabele ceo, dat moet toch al eens gaan knagen?
    [...]
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
    Beste Henk,

    Op grond van welke regel zou dit niet inhoudelijk zijn? Het gaat over de CEO, dat lijkt mij zeker relevant.
  15. forum rang 10 voda 16 augustus 2024 12:17
    quote:

    Rodrio schreef op 16 augustus 2024 12:14:

    [...]

    Doodlopende weg helaas. Erg jammer vind ik persoonlijk.
    Stier Herman zit in de vriezer voor de 2 euro bbq van de roze brilletjes, maar dat vlees is in de vriezer zelfs al aan het rotten.
    Hahaha, aan stier Herman zit weinig vlees hoor. :-)

    topstukken.naturalis.nl/object/stier-...
  16. [verwijderd] 16 augustus 2024 12:17
    quote:

    Beur schreef op 16 augustus 2024 10:32:

    [...]Die Jules! :) Ik kan me uit die tijd jou niet herinneren als iemand die zo pregnant aanwezig was als dat je nu bent. Noch herinner ik me de fantastische bijdragen die je nu claimt te hebben gedaan.
    Je was en bent vooral iemand die met een redelijke kennis van beleggen en van Ph. hier graag de expert uithangt met daarbij de onophoudelijke behoefte jezelf een veer in de kont te steken. Tijd om eens volwassen te worden kerel!
    Gelieve je persoonlijk gerichte provocaties voor je te houden, bvd.
6.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.