Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

TRUMP

74.346 Posts
Pagina: «« 1 ... 3673 3674 3675 3676 3677 ... 3718 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 4 augustus 2024 11:14

    Trump beschuldigd van 'breken van voorwaarden van zijn borgtocht' door 'aanvallen van getuigen' tijdens rally in Georgia
    David McAfee
    3 augustus 2024 10:49PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/news/trump-bail-viol...

    Donald Trump besteedde zaterdag een groot deel van zijn rally in Georgia aan het aanvallen van de Republikeinse gouverneur van de staat en andere lokale GOP functionarissen, waardoor sommigen zeggen dat de voormalige president zijn borgtocht heeft geschonden.

    Trump, die in Georgia is aangeklaagd voor vermeende inmenging in de verkiezingen van de staat in 2020, richtte zich specifiek op de gouverneur, Brian Kemp, en de staatssecretaris, Brad Raffensperger. Raffensperger was degene die het beruchte telefoontje kreeg waarin toenmalig president Trump hem vroeg om 11.000 stemmen te "vinden".

    Tom Joseph, @TomJChicago, ging naar X met zijn mening.

    "Veroordeelde misdadiger Trump breekt nu de voorwaarden van zijn borgtocht door getuigen in zijn GA strafproces aan te vallen, gouverneur Kemp en minister van Buitenlandse Zaken Raffensperger," schreef Joseph zaterdag. "Trump is boos omdat ze hem niet wilden helpen de verkiezingen in 2020 ongedaan te maken en ze zullen hem ook niet helpen de verkiezingen in 2024 ongedaan te maken."

    Advocaat Jeffrey Evan Gold verwees naar de obligatieovereenkomsten van Trump en voegde eraan toe: "Die lijken me hoe dan ook voldoende intimidatie om te kunnen worden aangemerkt als de mogelijke schending van zijn voorwaarden voor vrijlating in Georgia."

    @ajknight51 had een soortgelijke reactie. "Ah. Donald Trump die zijn borgtochtvoorwaarden schendt, wat onder andere inhield dat hij zich niet mocht bemoeien met getuigen zoals Kemp en Raffensperger."

    @supernobodyy vroeg: "Schendt Trump de voorwaarden van zijn borgtocht door getuigen in zijn rechtszaak aan te vallen?" Daarna voegde hij eraan toe: "Hij mag het niet over Kemp hebben. Arresteer hem onmiddellijk!"

    Een Trump-aanhanger uit Georgia bracht de borgtochtkwestie niet ter sprake, maar had desondanks een paar harde woorden voor de MAGA-leider.

    "Wat een Dumbf--- move bij een gouverneur van Georgia die populairder is dan jij. Het domste wat je volgens mij ooit hebt gedaan en misschien wel hebt gezegd," schreef de gebruiker op

    Truth Social als reactie op de ex-president. "Ik realiseerde me niet dat de kogel hersencellen uit het oor kreeg."

    De Republikeinse insider Erick Erickson reageerde ook op de aanvallen.

    "De Trump-rally in Atlanta maakt het waarschijnlijker dat Kamala Harris wint. Hij is zijn eigen ergste vijand."

    x.com/TomJChicago/status/181987778132...
  2. forum rang 9 gnocchi. 4 augustus 2024 11:23

    'In de voorwaarden werd Biden niet genoemd': Pollster blaast belangrijk Trump-gesprekspunt over debat op
    David McAfee
    3 augustus 2024 9:45PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/news/trump-debate-te...

    Donald Trump zegt dat hij alleen akkoord ging om te debatteren met president Joe Biden, en niet met vice-president Kamala Harris, op ABC, maar volgens een opiniepeiler stond dat niet in de voorwaarden van de feitelijke debatovereenkomst.

    Trump verklaarde in het weekend dat hij weigerde om Harris, die nu de Democratische nominatie heeft binnengehaald, te debatteren op het netwerk en zei dat hij in plaats daarvan zou aandringen op een Fox News debat met publiek. Harris van haar kant heeft gezegd dat ze zal komen opdagen bij het eerder overeengekomen debat, of de voormalige president nu aanwezig is of niet.

    Trump beweert dat de beslissing van Biden om af te haken een nieuwe onderhandeling rechtvaardigt met het team van Harris over de nieuwe voorwaarden van hun debat, maar dat is niet helemaal waar, volgens de Democratische opiniepeiler en strateeg Matt McDermott zaterdag.

    "Ik blijf een discussiepunt zien van Trump-aanhangers dat Trump akkoord ging met een 'debat met Biden' op ABC. Dat klopt niet: Trump ging akkoord met debatvoorwaarden die alle kandidaten uitnodigen die voldoen aan een kiesdrempel. In de voorwaarden werd Biden niet genoemd," schreef hij op sociale media. "De voorwaarden van het ABC-debat zijn hetzelfde gebleven. Er is absoluut niets veranderd."

    McDermott zegt verder: "Het enige dat veranderd is, zijn de kandidaten die aan de voorwaarden voldoen."

    "Trump trok zich terug om één reden: hij is bang om met Kamala Harris te debatteren," zei de opiniepeiler. "Er is geen andere verklaring."

    Hij ging verder met een link naar de site van ABC met de bestaande voorwaarden voor het presidentiële debat.

    "Hier zijn de voorwaarden van het ABC News debat. Je zult zien dat, ondanks pogingen van Trump-aanhangers om te beweren dat Trump alleen akkoord ging om 'te debatteren met Biden,' de naam 'Joe Biden' nul keer wordt genoemd in de debatvoorwaarden," voegde hij er zaterdag aan toe.

    Je kunt de link die hij gaf hier vinden.

    x.com/mattmfm/status/1819742162730340...
  3. forum rang 10 luchtschip 4 augustus 2024 13:26
    quote:

    Opentop schreef op 4 augustus 2024 10:22:

    Hoe zit het met Jack Smith?
    In de documenten zaak besliste de rechter dat hij niet gevolmachtigd was.
    Hoe is dat dan bij de zaak die rechter Chutkan doet ?

    Moet dit niet eerst duidelijk gemaakt worden?
    tuurlijk heeft rechter Aileen Canon in de documentenzaak niet beslist dat Jack Smith niet gevolmachtigd is.

    Want dan zou het betekenen dat de rechtszaak vervallen moet worden verklaard, want aanklagen zonder de autoriteit daarvoor te hebben is geen basis voor een rechtszaak.

    Kun je ons een link geven om jouw bewering te onderbouwen ?

    Rechter Chutkan heeft de rechtszaak over het aanvechten van Trump van de verkiezingsuitslag van 2020 weer hervat

    Zij houdt op 16 Augustus een zitting met de aanklager en verdediging om een tijdschema vast te stellen voor het verdere verloop van de rechtszaak

    Zij heeft bovendien 2 moties van Trump, waarin hij onder meer de rechtszaak ongrondwettelijk en op basis van wraak heeft bekritiseerd, afgewezen

    Op een slinkse manier heeft de rechter Trump de hint gegeven om zich te onthouden van het indienen van moties zonder juridische onderbouwing, enkel bedoeld om de rechtszaak te vertragen

    De rechtszaak wordt verder voortgezet en er is vooralsnog geen twijfel of Jack Smith niet gevolmachtigd was.

    Hier 2 blogs van Mueller she wrote met uitleg van het voortzetten van de rechtszaak door rechter Chutkan en toelichting over het afkeuren van de moties van bezwaar. van Trump

    www.muellershewrote.com/p/judge-chutk...

    www.muellershewrote.com/p/more-from-j...
  4. forum rang 9 gnocchi. 4 augustus 2024 14:58
    Trump 'caught himself' admitting his campaign is stumped by Harris during rally: CNN
    Tom Boggioni
    4 augustus 2024 7:56AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-caught-himself...

    In een reactie op de toespraak van Donald Trump tijdens een rally zaterdagavond in Atlanta, haalde Alayna Treene van CNN een opzienbarend moment naar voren toen de voormalige president zijn frustratie uitte over het feit dat hij het moest opnemen tegen vicepresident Kamala Harris.

    Nadat ze had uitgelegd dat de voormalige president terug leek te vallen op zijn 2016 draaiboek toen hij het opnam tegen Hillary Clinton en zich wentelde in puur persoonlijke aanvallen, wees ze erop dat het huidige gespreksonderwerp van de Trump-campagne is om zijn nieuwste vrouwelijke tegenstander als "nep" te bestempelen.

    Maar, merkte ze op, er was een moment waarop hij toegaf dat hij een probleem heeft met het "definiëren" van Harris, wat zijn campagne belemmert.

    "Ik wil jullie aandacht vestigen op iets dat ik heel interessant vond, omdat Donald Trump op een gegeven moment toegaf dat ze haar moeten definiëren," legde Treene uit. "Ze zijn nog steeds aan het uitzoeken hoe ze haar moeten definiëren."

    In een clip is Trump te zien terwijl hij opmerkt: "Weet je, vier maanden geleden werd ze door het nepnieuws nog beschouwd als zeer incompetent. Nu zeggen ze, 'Oh, ben je niet geweldig, is ze niet geweldig', nee ze is niet geweldig."

    Hij vervolgde: "Dus we moeten hard werken om haar te definiëren. Ik wil haar niet eens definiëren, ik wil gewoon zeggen wie ze is, ze is een horrorshow, ze zal ons land vernietigen."

    "Dus, ik bedoel, een beetje het stille deel hardop zeggen daar," verklaarde Treene. "Hij betrapte zichzelf en zei dat ik haar eigenlijk niet hoef te definiëren, ze is verschrikkelijk. Dit is iets wat vaak naar voren is gekomen in mijn gesprekken met de adviseurs van Trump, namelijk dat ze Harris de afgelopen maanden, eigenlijk deze hele verkiezingscyclus, volledig hebben genegeerd."

    "Hun hele draaiboek was om te proberen achter een impopulaire 81-jarige zittend president aan te gaan," ging ze verder. "Nu zijn ze de hele campagne opnieuw aan het bedenken, natuurlijk zo vlak voor november. en het is een beetje een strijd geweest. Ik denk dat je kunt horen dat hij de keuken gootsteen van aanvallen naar haar gooit omdat ze proberen uit te zoeken wat blijft hangen."

    Bekijk hieronder

    www.youtube.com/watch?v=Y5kwgH-cICc
  5. forum rang 6 Opentop 4 augustus 2024 15:56
    quote:

    luchtschip schreef op 4 augustus 2024 13:26:

    [...]

    tuurlijk heeft rechter Aileen Canon in de documentenzaak niet beslist dat Jack Smith niet gevolmachtigd is.

    Want dan zou het betekenen dat de rechtszaak vervallen moet worden verklaard, want aanklagen zonder de autoriteit daarvoor te hebben is geen basis voor een rechtszaak.

    Kun je ons een link geven om jouw bewering te onderbouwen ?

    Rechter Chutkan heeft de rechtszaak over het aanvechten van Trump van de verkiezingsuitslag van 2020 weer hervat

    Zij houdt op 16 Augustus een zitting met de aanklager en verdediging om een tijdschema vast te stellen voor het verdere verloop van de rechtszaak

    Zij heeft bovendien 2 moties van Trump, waarin hij onder meer de rechtszaak ongrondwettelijk en op basis van wraak heeft bekritiseerd, afgewezen

    Op een slinkse manier heeft de rechter Trump de hint gegeven om zich te onthouden van het indienen van moties zonder juridische onderbouwing, enkel bedoeld om de rechtszaak te vertragen

    De rechtszaak wordt verder voortgezet en er is vooralsnog geen twijfel of Jack Smith niet gevolmachtigd was.

    Hier 2 blogs van Mueller she wrote met uitleg van het voortzetten van de rechtszaak door rechter Chutkan en toelichting over het afkeuren van de moties van bezwaar. van Trump

    www.muellershewrote.com/p/judge-chutk...

    www.muellershewrote.com/p/more-from-j...
    Als referentie verwijs ik naar de postings van 15/7 in deze draad.
    Ik hoop dat je gelijk hebt maar zo zeker ben ik niet.

    Het recht in de USA is toch niet zo strak als gedacht wordt.
    Zo is er sprake van verdeeldheid over de aansprakelijkheid van een president.
    Zo is een waarborgsom bespreekbaar.
    Zo worden rechters volledig door een xray scan gehaald waar een 25$ donatie al als bewijs van vooringenomenheid wordt gebruikt.
    De zaak ligt toch stil momenteel?
  6. forum rang 10 luchtschip 4 augustus 2024 17:34
    quote:

    Opentop schreef op 4 augustus 2024 15:56:

    [...]

    Als referentie verwijs ik naar de postings van 15/7 in deze draad.
    Ik hoop dat je gelijk hebt maar zo zeker ben ik niet.

    Het recht in de USA is toch niet zo strak als gedacht wordt.
    Zo is er sprake van verdeeldheid over de aansprakelijkheid van een president.
    Zo is een waarborgsom bespreekbaar.
    Zo worden rechters volledig door een xray scan gehaald waar een 25$ donatie al als bewijs van vooringenomenheid wordt gebruikt.
    De zaak ligt toch stil momenteel?
    "Als referentie verwijs ik naar de postings van 15/7 in deze draad.
    Ik hoop dat je gelijk hebt maar zo zeker ben ik niet."

    Op 15 7 '24 heeft rechter Aileen Canon, in de documentenzaak, geoordeeld, dat Jack Smith onrechtmatig is aangesteld, omdat hij niet door de president of de senaat is benoemd, maar door het Department of Justice ( DOJ ).

    Daarmee is juridisch technisch gezien deze rechtszaak komen te vervallen.
    Echter Jack Smith kan in Hoger Beroep gaan bij het 11th Circuit --de algemene verwachting van juristen is dat het 11th Circuit de uitspraak van rechter canon ongedaan zal maken, de rechter ontslaan en en andere rechter aanstellen.

    En dan zal de documentenrechtszaak weer verder gaan onder een andere rechter.

    Het wachten is op een Hoger Beroep aanvraag van jack Smith.

    Tevens loopt er de rechtszaak van Jack Smith tegen Trump over Trump's activiteit om de 2020 uitslag van de verkiezingen ongedaan te maken

    Deze zaak wordt behandelt door rechter Chutkan

    Zij had de zaak tijdelijk opgeschort in afwachting over de immuniteitsuitspraak van de Hoge Raad ( Supreme Court ).

    De Supreme Court heeft inmiddels uitspraak gedaan en geoordeeld, dat een president voor zijn officiele functies immuniteit geniet.
    De Supreme Court heeft het Hoger Beroep in deze rechtszaak terugverwezen naar rechter Chutkan, waarbij bepaald moet worden of de beschuldigingen tegen Trump wel of niet onderdeel zijn van de officiele functie van een president.

    De zaak gaat nu verder en bepaald zal moeten worden welke aanklachten geldig zijn omdat ze buiten de officiele functie van een president vallen.
  7. forum rang 9 gnocchi. 5 augustus 2024 07:58

    Palmer Rapport
    Donald Trump flipt als hij zich realiseert dat hij misschien toch moet debatteren met Kamala Harris
    Bill Palmer | 8:31 pm EDT 4 augustus 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Zelfs toen anderen een week geleden aan het schreeuwen waren dat "Donald Trump nooit met Kamala Harris zal debatteren, wat er ook gebeurt", legde Palmer Report uit dat de dingen niet echt op die manier werken. We wezen erop dat als Trump achterop zou raken in de peilingen, hij geen andere keuze zou hebben dan serieus te overwegen de gok te wagen door met haar te debatteren.

    En ja hoor, Trump begint iets achter te raken in de peilingen en hij is al aan het terugkrabbelen naar een debat. Natuurlijk probeert hij het debat af te dwingen op Fox News, wat niet gaat gebeuren. Maar dat geeft alleen maar aan dat hij verwacht dat hij uiteindelijk op neutraal terrein met haar zal moeten debatteren.

    Nu praat Trump openlijk alsof een debat onvermijdelijk is. Dit postte hij vandaag op sociale media: "Wat gebeurt er als ze het debat verliest en ten onder gaat? Zullen ze haar vervangen door weer een andere kandidaat???? Ongekende ramp voor de VS."

    Met andere woorden, Trump geeft toe dat er waarschijnlijk een debat komt. Dat is niet verrassend. Als je tegenstander al het momentum heeft en je loopt achter, dan heb je echt niet veel keus. Zou Trump zo'n debat verliezen? Vrijwel zeker. Maar hij weet ook dat als hij weigert met haar te debatteren, hij sowieso de verkiezingen zal verliezen.
  8. forum rang 6 pietje-2005 5 augustus 2024 08:45
    Neem aan dat Trump geen schijn van kans meer heeft, nu ?
    Zal toch echt "iets" moeten vinden om tegenstander daadwerkelijk aan te kunnen vallen met iets van modder, want op gebied van werk en programma is het allemaal om het even.
    Het "intelligente" kiezersvolk zal ook een gun-factor voor Harris ontwikkelen, nu , nu ze wat meer in het echte nieuws komt als iemand die ook wel wat gaat doen met Amerika ?
    Komt nu ook "presidentieler" over met reageren op domme uitlatingen van Trump ?
  9. forum rang 6 Opentop 5 augustus 2024 12:29
    quote:

    luchtschip schreef op 4 augustus 2024 17:34:

    [...]

    Op 15 7 '24 heeft rechter Aileen Canon, in de documentenzaak, geoordeeld, dat Jack Smith onrechtmatig is aangesteld, omdat hij niet door de president of de senaat is benoemd, maar door het Department of Justice ( DOJ ).

    Daarmee is juridisch technisch gezien deze rechtszaak komen te vervallen.

    Ik heb jouw antwoord iets ingekort. Dat geeft toch duidelijk aan dat de rechtszaak is komen te vervallen.
    Dat is toch hoe de zaak er nu voorstaat ?
    De vraag hoe en of dat dan ook niet zou moeten gelden voor de zaak van Chutkan is dan toch legitiem?

    Jouw antwoord komt neer op anticipatie, jij verwacht een beroep en gaat ervanuit dat dit zal slagen.
    Het zou kunnen dat je gelijk hebt, maar het valt nog maar te bezien.
    Net zoals een waarborgsom ook niet vast bleek te staan.
    Net zoals een uitspraak over welke straf volgt na een schuldig bevinding door een jury ook niet binnen de normale termijn blijkt te worden gedaan.

    Ik stel het, niet om met jouw een polemiek aan te gaan, maar om vraagtekens te plaatsen bij Jack Smith.
    Waarom is er nog geen beroep aangetekend? Zou er op de achtergrond onderhandeld worden ?
    Trump stapt op, zaak gaat niet in hoger beroep, zo komt Trump ervan af, en is de USA verlost van een polariserend figuur.

    Just asking for a friend

    PS als Trump geen deal kan sluiten, moet die wel in de race blijven namelijk. Nu met Kamela als prima kandidaat zullen de D's minder interesse hebben te dealen. Echter een deal is zekerheid, een verkiezing een gok.
  10. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2024 14:03
    quote:

    Opentop schreef op 5 augustus 2024 12:29:

    [...]

    Ik heb jouw antwoord iets ingekort. Dat geeft toch duidelijk aan dat de rechtszaak is komen te vervallen.
    Dat is toch hoe de zaak er nu voorstaat ?
    De vraag hoe en of dat dan ook niet zou moeten gelden voor de zaak van Chutkan is dan toch legitiem?

    Jouw antwoord komt neer op anticipatie, jij verwacht een beroep en gaat ervanuit dat dit zal slagen.
    Het zou kunnen dat je gelijk hebt, maar het valt nog maar te bezien.
    Net zoals een waarborgsom ook niet vast bleek te staan.
    Net zoals een uitspraak over welke straf volgt na een schuldig bevinding door een jury ook niet binnen de normale termijn blijkt te worden gedaan.

    Ik stel het, niet om met jouw een polemiek aan te gaan, maar om vraagtekens te plaatsen bij Jack Smith.
    Waarom is er nog geen beroep aangetekend? Zou er op de achtergrond onderhandeld worden ?
    Trump stapt op, zaak gaat niet in hoger beroep, zo komt Trump ervan af, en is de USA verlost van een polariserend figuur.

    Just asking for a friend

    PS als Trump geen deal kan sluiten, moet die wel in de race blijven namelijk. Nu met Kamela als prima kandidaat zullen de D's minder interesse hebben te dealen. Echter een deal is zekerheid, een verkiezing een gok.
    Even de feiten op een rijtje :

    op 15 Juli 2024 oordeelde rechter Aileen Cannon, dat de. aanstelling van Special Counsel Jack Smith onrechtmatig was en dus de rechtszaak aangaande de documenten komt te vervallen.

    direct daarop heeft aanklager Jack Smith een officieel bezwaarschrift ingediend bij de Hoger Beroep Rechtbank, het 11th Circuit.

    De 11th Circuit Hoger beroepsrechtbank bepaalt dat

    >> de openbaar aanklager uiterlijk 27 Augustus een uitgebreide toelichting moet geven met argumenten om welke reden het Hoger Beroep heeft aangetekend

    >>de verdediging van Trump uiterlijk eind September een toelichting moet geven met argumenten waarin zij de argumenten van de openbaar aanklager weerleggen

    >>de openbaar aanklager moet uiterlijk midden Oktober een antwoord geven waarin het de argumenten van de verdediging van Trump kan weerleggen

    abcnews.go.com/US/court-sets-aug-27-d...

    >>>door deze Hoger Beroepszaak is de rechtszaak aangaande de documenten, dus nog niet komen te vervallen
  11. forum rang 8 Succes 5 augustus 2024 16:17
    Opmars van Kamala in de peilingen is dramatisch

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/opmar...

    Volgens recente peilingen heeft de overstap van Joe Biden naar Kamala Harris als Democratische presidentskandidaat geleid tot een dramatische verschuiving in de Amerikaanse verkiezingsrace. Volgens The Economist, heeft Harris de achterstand op Donald Trump in nationale peilingen vrijwel weggewerkt en geniet ze meer steun onder cruciale kiezersgroepen.

    ...

    Onder belangrijke demografische groepen geniet Harris aanzienlijk meer steun dan Biden. Ze leidt Trump met 59% tegen 41% onder kiezers jonger dan 30 jaar, heeft 81% steun onder zwarte kiezers tegenover 19% voor Trump, en 64% steun onder Latino's tegen 36% voor Trump. Vrouwelijke kiezers denken overwegend dat Harris hun belangen beter zal behartigen dan Trump, wat bijdraagt aan haar voorsprong in deze cruciale groep. Deze verbeterde prestaties onder sleuteldemografieën versterken Harris' positie aanzienlijk ten opzichte van Biden's eerdere campagne.
  12. forum rang 9 gnocchi. 5 augustus 2024 18:41
    quote:

    Succes schreef op 5 augustus 2024 16:17:

    Opmars van Kamala in de peilingen is dramatisch

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/opmar...

    Volgens recente peilingen heeft de overstap van Joe Biden naar Kamala Harris als Democratische presidentskandidaat geleid tot een dramatische verschuiving in de Amerikaanse verkiezingsrace. Volgens The Economist, heeft Harris de achterstand op Donald Trump in nationale peilingen vrijwel weggewerkt en geniet ze meer steun onder cruciale kiezersgroepen.

    ...

    Onder belangrijke demografische groepen geniet Harris aanzienlijk meer steun dan Biden. Ze leidt Trump met 59% tegen 41% onder kiezers jonger dan 30 jaar, heeft 81% steun onder zwarte kiezers tegenover 19% voor Trump, en 64% steun onder Latino's tegen 36% voor Trump. Vrouwelijke kiezers denken overwegend dat Harris hun belangen beter zal behartigen dan Trump, wat bijdraagt aan haar voorsprong in deze cruciale groep. Deze verbeterde prestaties onder sleuteldemografieën versterken Harris' positie aanzienlijk ten opzichte van Biden's eerdere campagne.
    Haar leven kan in gevaar komen. Maar ze zullen alles gebruiken om haar opgang te stoppen.
  13. forum rang 9 gnocchi. 5 augustus 2024 20:09
    Een kind snapt nog wel dat deze machtigste rechters van Amerika Donald zullen beschermen. Want zij weten als Kamala president zou worden het afgelopen is met hun corrupte macht.

    ==================================================
    'Impeach hem nu': Critici beschuldigen 'corrupte' Clarence Thomas van nieuwe onthullingen
    Sarah K. Burris
    5 augustus 2024 1:53PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/news/clarence-thomas...

    Senator Ron Wyden (D-OR) onthulde maandag dat Clarence Thomas, rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, nog meer giften in de vorm van privévluchten betaald door GOP-megadonor Harlan Crow niet heeft gemeld.

    Dit nieuws komt slechts een paar weken nadat bekend werd dat Thomas was doorverwezen naar het Ministerie van Justitie omdat hij de giften niet had gemeld.

    Opperrechter John Roberts, die belast is met het toezicht op ethiek en het handhaven van de regels, heeft tot nu toe verzoeken van de Senaat van de Verenigde Staten om vragen te beantwoorden over de activiteiten van Thomas afgewezen.

    MSNBC-producer Kyle Griffin legt uit: "Volgens de wet moeten rechters elk jaar een financieel informatieformulier invullen, met onder andere externe bronnen van inkomsten en giften. Maar het formulier van Clarence Thomas voor 2010 vermeldt geen vluchten met het vliegtuig van Harlan Crow."

    Justitiële verslaggever Mark Joseph Stern van Slate vroeg zich af: "Dacht Clarence Thomas echt dat de Senaat de gegevens van deze geheime vliegreizen niet zou blootleggen? Gewoon een verbijsterende tactische zet om ze te blijven verbergen en te hopen dat niemand erachter kwam."

    Juridisch analist en tegenstander van Donald Trump George Conway veinsde shock: "Sla me omver met een instapkaart van een commerciële luchtvaartmaatschappij (niet dat rechter Thomas zou weten wat dat is)."
    Slate judicial reporter Mark Joseph Stern questioned, "Did Clarence Thomas really think the Senate wouldn’t uncover the records of these secret jet trips? Just a baffling tactical move to keep concealing them and hope nobody found out."

    Legal analyst and Donald Trump foe George Conway feigned shock: "Knock me over with a commercial airline boarding pass (not that Justice Thomas would know what one is)."

    "Zoals jullie vast al vermoedden, is Clarence Thomas nog corrupter dan eerder gemeld," reageerde schrijver Jason Karsh op het nieuws op X.

    "Als je een rechter bent, laten ze je je gang gaan. Je kunt alles doen," zei politicoloog Dr. Miranda Yaver, verwijzend naar de "Access Hollywood" tape van Trump.

    Dr. Steven Buckley, docent media en communicatie, eiste: "Impeach hem nu. Zijn corruptie is op dit moment zo flagrant en belachelijk."

    "Wat een oplichter en een leugenaar. Er zijn mensen naar de gevangenis gegaan voor veel minder dan dit," postte tennislegende Martina Navratilova.

    Toen hij reageerde op het nieuws dat Wyden een aanbeveling naar het Ministerie van Justitie had gestuurd, postte televisieschrijver, producent en stand-upcomedian Steve Marmel een gif van een langzaam bewegende schildpad met de tekst: "Merrick Garland gaat eindelijk richting Clarence Thomas".
  14. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2024 22:35
    Kyle Griffin, MSNBC journalist :

    Jenna Ellis is omgedraaid ( flipped ).

    Procureur-generaal van Arizona, Kris Mayes, heeft een samenwerkingsovereenkomst bereikt met ex-Trump-advocaat Jenna Ellis in de zaak van de nep-kiezers van de staat.

    Mayes heeft ermee ingestemd de aanklacht tegen Ellis in te trekken in ruil voor haar medewerking met de aanklager.

    x.com/kylegriffin1/status/18205516156...
  15. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2024 22:49
    Donald Trump, officiële kandidaat van Groyper America, ontvangt zijn nieuwe Cybertruck als Groyper King.

    video 0:24 minuut geluid aan

    x.com/AdamKinzinger/status/1820538498...

    toelichting Groyper :

    Groypers, ook wel het Groyper-leger genoemd, is een groep alt-rechtse en blanke nationalistische activisten, provocateurs en internettrollen.
  16. forum rang 9 gnocchi. 6 augustus 2024 11:38

    Hooggerechtshof weigert Donald Trump op borgtocht vrij te laten, geeft toestemming voor veroordeling in zijn strafzaak
    Bill Palmer 6:21 pm EDT 5 augustus 2024.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/supreme...

    De zitting voor de veroordeling van Donald Trump in zijn strafzaak in New York staat gepland voor volgende maand. Gezien het feit dat hij is veroordeeld voor vierendertig misdrijven, kan hij een gevangenisstraf tegemoet zien. Maar wat als het Amerikaanse Hooggerechtshof tussenbeide komt en de hoorzitting uitstelt? Nu blijkt dat dat niet gaat gebeuren.

    Het Hooggerechtshof heeft vandaag een beroep verworpen dat gericht was op het uitstellen van de hoorzitting over de veroordeling van Trump. Dit betekent dat de hoorzitting inderdaad zal plaatsvinden op 18 september zoals gepland.

    Niemand weet zeker wat rechter Juan Merchan zal doen in termen van veroordeling. Als hij Trump veroordeelt tot gevangenisstraf, zal hij hem misschien niet onmiddellijk bevelen om zijn straf uit te zitten. Maar we weten wel dat Trump na zijn hoorzitting van 18 september een soort straf zal krijgen voor zijn veroordeling voor een misdrijf, wat zijn toch al tanende politieke levensvatbaarheid nog verder zal belemmeren.
  17. forum rang 9 gnocchi. 6 augustus 2024 12:43
    Steeds meer prominente Republikeinen keren Trump de rug toe
    De ratten verlaten het schip nu duidelijk is dat het zinkt. Een hoog tempo kondigen vooraanstaande republikeinen aan dat de Trump niet (meer) steunen. Een greep:
    www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/s...

    Republikeinse senatoren

    Onder de huidige Republikeinse senatoren die hebben aangekondigd niet op Trump te zullen stemmen, vallen enkele invloedrijke namen:

    Bill Cassidy (Louisiana)
    Jerry Moran (Kansas)
    Mitt Romney (Utah) - zal niet op Trump stemmen vanwege zijn stemmen om Trump te veroordelen tijdens de impeachment-processen
    Todd Young (Indiana)
    Deze senatoren vertegenwoordigen een kleine maar significante groep binnen de Republikeinse partij die openlijk afstand neemt van Trump, ondanks de druk om zich achter de voormalige president te scharen.
    Voormalige Republikeinse Leiders

    Een aanzienlijk aantal voormalige Republikeinse leiders heeft zich uitgesproken tegen Trump's kandidatuur voor 2024. Onder hen bevinden zich Charlie Baker, Jeb Bush, Chris Christie, Jim Edgar, Bill Haslam, Larry Hogan, Asa Hutchinson, John Kasich, Pat McCrory, George Pataki en Arnold Schwarzenegger. Opvallend is dat sommigen, zoals Jim Edgar en Bill Weld, zelfs zover zijn gegaan om Kamala Harris te steunen, terwijl anderen zoals Larry Hogan en Bill Haslam respectievelijk Nikki Haley en Tim Scott hebben gesteund.

    Deze groep voormalige gouverneurs en partijleiders vertegenwoordigt een breed spectrum van de Republikeinse partij, van gematigden tot conservatieven, die om uiteenlopende redenen hebben besloten Trump niet te steunen. Hun standpunten variëren van het simpelweg niet stemmen op Trump tot het actief steunen van Democratische kandidaten.

    Andere Prominente Republikeinen

    Naast senatoren en gouverneurs hebben ook andere invloedrijke Republikeinen zich uitgesproken tegen Trump. Mike Pence, de voormalige vice-president, heeft verklaard niet op Trump te zullen stemmen, maar ook niet op Harris. Liz Cheney, voormalig afgevaardigde van Wyoming, overweegt een conservatieve derde partij te vormen. Paul Ryan, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, zal een andere Republikein invullen op zijn stembiljet. Geoff Duncan, voormalig luitenant-gouverneur van Georgia, heeft Biden gesteund, terwijl Kurt Bardella, een voormalig Republikeins adviseur, stelt dat steun aan Trump gelijkstaat aan medeplichtigheid aan het ondermijnen van de democratie. Deze diverse groep illustreert de groeiende kloof binnen de Republikeinse partij met betrekking tot Trump's kandidatuur.
  18. PeterW 6 augustus 2024 14:45
    “Kamala-crash”: Trump haalt uit naar Harris na wereldwijde daling beurzen

    Donald Trump zegt dat de wereldwijde daling van de beurzen te wijten is aan zijn rivale en de Democrate Kamala Harris. Volgens Trump is er sprake van een “Kamala-crash”, zo schrijft de oud-president op zijn sociale medium Truth Social.

    Trump publiceerde maandag een hele reeks berichten over de slechte beursdag. In Azië daalde de Nikkei 225, de belangrijkste Japanse aandelenindex, met ruim 12 procent. Het gaat om het grootste verlies in een dag sinds een beurscrash in 1987.

    Ook in de VS heerst er onrust bij beleggers. Maandag was de slechtste dag in bijna twee jaar voor de beurs in New York. De Dow-Jonesindex eindigde met een verlies van 2,6 procent en de breder samengestelde S&P 500-index moest 3 procent inleveren. Dat zijn de scherpste dalingen voor de beursgraadmeters in bijna twee jaar. Techgraadmeter Nasdaq zakte 3,4 procent.

    “Ze zal de markten vernietigen”
    Volgens Trump is de onrust op de beurs “een voorproefje van de wereldmarkten zonder Donald J. Trump in het Witte Huis”. De oud-president schrijft dat dit “allemaal niet zou gebeuren” onder zijn toezicht. “Kamala en de markten gaan niet samen. Ze zal de markten vernietigen. Ze is nu aan de macht en kijk wat er gebeurt.”

    “Natuurlijk is er een enorme marktdaling. Kamala is nog erger dan crooked Joe”, aldus Trump.

    Trump heeft de Democraten eerder al eens de schuld gegeven van negatieve trends op de aandelenmarkt. Toen de indexen in januari recordhoogten bereikten, schreef Trump de stijging aan zichzelf toe. Volgens de oud-president was de positiviteit bij de beleggers te wijten aan zijn goede resultaten in de peilingen.

    www.hln.be/buitenland/kamala-crash-tr...
74.346 Posts
Pagina: «« 1 ... 3673 3674 3675 3676 3677 ... 3718 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.