Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Hoogtepunt beurzen gezien

3.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 179 180 181 182 183 184 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 3 augustus 2024 14:06
    quote:

    Marcel H. schreef op 3 augustus 2024 13:38:

    [...]

    Menige belegger verkeerde al ongeveer 7 maanden in dromenland.
    De analisten (!) deden ook mee en de weg omhoog lag voor de hand.
    Dan is de ontwikkeling van de laatste weken voor sommigen een
    bittere pil.
    Elke belegger/trader weet dat de weg omhoog altijd onderbroken wordt door dalingen. Soms zijn de dalingen van korte duur, soms is het een langdurende glijdende schaal omlaag. Soms gaat de daling diep, soms is het niet meer dan een kleine dip.

    Als troost ... bij beursbrede dalingen, zoals zeer recent, ligt de oorzaak nooit bij één individueel aandeel. Alleen zijn sommige individuele aandelen wat gevoeliger dan gemiddeld voor piek- en dalvorming. Wie dat moeilijk te verkroppen vindt, moet beleggen in saaie aandelen. Of nog beter, zoek een paar simpele etf's op.
  2. forum rang 4 bearishbull 3 augustus 2024 14:06
    Helemaal maar fffff eens.

    Meest irritante zijn mensen die maanden iets roepen. Bijvoorbeeld ‘het gaat dalen, want…’. Opeens daalt het maanden of weken later een keer en dan kloppen ze zichzelf op de borst dat ze het zo goed gezien hebben. Zelf een aap kan met dartpijltjes weleens een proffesional verslaan.

    Beurzen bewegen nou eenmaal in golven. Was een lange rit omhoog, tijd om eens wat terug te geven. 3 stappen vooruit en 2 stappen terug. Het nieuws boeit opzich niet zo. Er is altijd wel een trigger en achteraf kun je dat verklaren. Heb je verder weinig aan. Toekomst kun je niet voorspellen en wat we wel al weten of met zekerheid verwachten zit al in de koersen.

    Mijn kijk op de markt vandaag is het volgende:
    De landing is ingezet. De FED verhogingen lijken klaar en in september gaat de FED verlagen. Dit betekend dat de economie dus aan het afkoelen is (wat de bedoeling is van verhogen). Vraag is. Is de FED te laat met verlagen? Gaan we harder landen dan verwacht? Laatste cijfers baren wat zorgen. Het is toch echt tijd te verlagen nu. Op de hele lange termijn niet heel relevant maar op korte en middellange termijn is het verschil tussen te laat, op tijd en te vroeg significant. Er is wat onzekerheid op dat vlak en daar houden belegger niet van. Dat gezegd hebbende, een correctie hoort er ook gewoon bij. Was lang geleden.

    Wat ook speelt zijn de capex van msft, goog, amzn en meta en paar andere grote AI powerhouses. 40 miljard per jaar per bedrijf! Met opmerkingen van ceo’s dat het risico van te weinig investeren nu in AI infrastructuur groter is dan te veel investeren. In andere woorden is er een wapenwedloop bezig. Nvidia is lachende 3rde. Maar voor investeerders alweer wat spannend. Deze alsmaar groeiende investeringen worden die terugverdiend? Ik denk dat het uiteindelijk toekomstige groei oplevert dus ik houd mijn meta en amzn stevig vast, maar het zijn wel verschuivingen en onzekerheden waar beleggers over het algemeen niet van houden. Maft had bijvoorbeeld geklaagd dat de huidige groei maximaal was en dat als ze eerder waren begonnen ze harder waren gegroeid. Denk dat tussen nu en 5 jaar deze tech powerhouses de estafette overnemen van Nvidia en de chippers.
  3. forum rang 4 bearishbull 5 augustus 2024 07:41
    quote:

    Jan2022 schreef op 5 augustus 2024 07:21:

    Nikkei -8,5%
    Dit roept toch wel herinneringen op
    De weg omhoog gaat altijd gecontroleerd, lage volatility. De weg omlaag schiet de vola altijd omhoog en krijg je swings van velen procenten. Die volatiliteit is meestal op zijn top rond de bodem, daarom lijkt kopen rond de bodems ook altijd zo eng en lastig te doen als je het niet van tevoren planned.

    Ik ga ervan uit dat mijn eerste kooppunt deze week komt S&P500 5200. Daar hou ik mij aan. Mijn onderbuik zegt dat het volgende koop punt rond S&P 4700 binnenkort ook zal komen. Rond dat getal verwacht is een draai.

    Vind dit altijd interessante tijden. Mooi om te zien hoe snel nieuws en sentiment om kan slaan en daarna (kan maanden duren) alles weer koek en ei is.
  4. forum rang 6 Op en Neer 5 augustus 2024 07:46
    quote:

    bearishbull schreef op 5 augustus 2024 07:41:

    [...]

    De weg omhoog gaat altijd gecontroleerd, lage volatility. De weg omlaag schiet de vola altijd omhoog en krijg je swings van velen procenten. Die volatiliteit is meestal op zijn top rond de bodem, daarom lijkt kopen rond de bodems ook altijd zo eng en lastig te doen als je het niet van tevoren planned.

    Ik ga ervan uit dat mijn eerste kooppunt deze week komt S&P500 5200. Daar hou ik mij aan. Mijn onderbuik zegt dat het volgende koop punt binnenkort ook zal komen.

    Vind dit altijd interessante tijden. Mooi om te zien hoe snel nieuws en sentiment om kan slaan en daarna (kan maanden duren) alles weer koek en ei is.
    De Fed gaat eerder ingrijpen. Er speelt nu van alles. Buffet verkoopt BAC en Apple voor miljarden. Uitstel van super chip + gevolgen, spanning midden Oosten. Nu springen veel turbos en erf. Deze worden verkocht.
  5. forum rang 4 bearishbull 5 augustus 2024 07:52
    quote:

    Tralie B schreef op 5 augustus 2024 07:46:

    [...] De Fed gaat eerder ingrijpen. Er speelt nu van alles. Buffet verkoopt BAC en Apple voor miljarden. Uitstel van super hip, spanning midden Oosten. Nu springen veel turbos en erf. Deze worden verkocht.
    Markt gaat uit van 1% verlaging van de FED sinds vorige week. Daarvoor was het -0.50%. Wss 50bps in september en dan nog 2x een kwartje. Denk dat er nog niet gepaniekt wordt.
  6. forum rang 6 Op en Neer 5 augustus 2024 08:52
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 5 augustus 2024 08:48:

    Dit is slechts een kleine correctie , volgend op de absurde stijging van de big 7. Bekeken op 1 jaar is dit peanuts.

    De FED zal helemaal niet ingrijpen ; een kleine renteverlaging is mogelijk, maar kan zo weer uitgesteld worden.
    Beloofd waren 4 renteverlagingen dit jaar nog en het moet nog allemaal komen. De inflatie was te hoog. Nu iedere maand een stap maken. De verkiezingen in America moeten rustig verlopen en de banken willen ook geholpen worden.
  7. simidoc 5 augustus 2024 09:02
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 5 augustus 2024 08:48:

    Dit is slechts een kleine correctie , volgend op de absurde stijging van de big 7. Bekeken op 1 jaar is dit peanuts.

    De FED zal helemaal niet ingrijpen ; een kleine renteverlaging is mogelijk, maar kan zo weer uitgesteld worden.
    Als de FED nu komt zeggen de renteverlagingen zo weer uit te stellen kelderen de beurzen 20%.
  8. forum rang 4 bearishbull 5 augustus 2024 11:55
    quote:

    simidoc schreef op 5 augustus 2024 08:15:

    Als de beurzen blijven kelderen zal de FED heel snel en drastisch ingrijpen.
    Wait and see !
    Ytd staan de S&P 500 en de aex bijvoorbeeld nog ruim 10% hoger

    Als je bedoelt dat er nu een vrije val van nog eens 30% komt zou je wel gelijk hebben, maar wat er nu gaande is, is nog niet zorgwekkend genoeg voor de FED direct in te grijpen.

    Het was een tijdje geleden dat de beurs daalde, maar dalingen gaan nou eenmaal vaak met hogere volatility en een hoop paniek artikelen.

    We zitten middenin de landing. De draai van rentestijging naar daling. We gingen van Hard landing verwaching, naar soft landing, naar no landing. Lijkt nu weer richting soft landing te gaan.
  9. forum rang 4 bearishbull 5 augustus 2024 16:02
    Kan niet meer updaten dus weer een nieuwe post.

    Dus dit was mijn S&P breekt 5200 aankoop.

    Volgende grotere aankoop is ongeveer 10% lager rond 4600-4700.

    Tussentijds heb ik mijn ogen ook op Nintendo die ik mischien wil bijkopen.

    Achteraf gezien als het weer stijgt is het balen als het niet dieper gaat. Deze manier van denken maakt zo een daling alleen maar interessant. Mijn angst level is 0,0. Ik snap dat het voor trader met kortere horizon of als je met leverage werkt het anders zit.
  10. forum rang 7 ffff 11 augustus 2024 13:41
    quote:

    ffff schreef op 1 augustus 2024 11:23:

    . Als ik terugkijk zijn die beslissingen soms goed, soms niet. Over het algemeen bij elkaar opgeteld maakt het niet zoveel uit..........

    Bearishbull,

    Je verwoordt met dat zinnetje ook mijn........ tientallen jaren......... ervaring. Het doet altijd deugd om ervaringen van andere beleggers te lezen en dat is dan ook precies de reden dat ik reageer.

    Net als Hirshi beleg ik al meer dan 50 jaar. Dat is dus wel degelijk gruwelijk veel ervaringen op de beurzen. Maar ik ben bewust geen trader. Daar vaak goed over nagedacht en ieder mens maakt zijn keuzes.

    Vrijwel consequent "buy and hold" is voor mij allerminst saai: Integendeel: Ik barst regelmatig van het werk. Maar echt barsten van het werk bij het beheer van zo'n portefeuille. Daarvoor hoef ik echt niet uit mijn portefeuille levendigheid erbij te creëren door ook nog wat extra te gaan verkopen en kopen.

    DAGELIJKS komt er nieuws op je af waarbij je de binnenkomende dividenden weer aan het werk kan gaan zetten. Of de aandelen die van de beurs worden gehaald. Om over de gigantisch job jaarlijks voor teruggaven van teveel ingehouden dividenden maar te zwijgen. Dat kost je zeeën van tijd.

    Op "dynaniek" van de beurzen inspelen....Tja: ook daarbij zit het zowel goed mee als vies tegen...... Kijk alleen al dit jaar naar de verkiezingen die Macron aankondigde en de volledige halfjaarwinst van 2024 op de Franse beurs kostte of kijk naar de politieke beïnvloeding van ASML voor wat betreft China: Er kan plotsklaps 200 Euro per aandeel af om, zoals eergisteren het bericht komt dat ASML wellicht niet aangepakt gaat worden weer 60 Euro te stijgen.......... In mijn ogen: Geen mens die dat allemaal kan inschatten.

    Peter
    Bearish Bull,

    Ik haal toch even mijn posting van 10 dagen geleden aan, omdat we nog geen vier dagen later het allerbeste bewijs voorgeschoteld kregen: De beursval van vele indexen op maandag 5 augustus, maar dan toch ook weer het miraculeuze herstel. Sons zelfs in 24 uur, maar ik lees in mijn lijfblad dat op vrijdagavond bij sluiten van de beurzen er diverse waren die iets hoger waren gesloten dan de vrijdag van een week ervoor. Dus enorme dreun en weer enorm herstel.

    Zoals altijd met beleggen heeft IEDERE strategie zijn voor- en nadelen. Ik ben geen trader maar een langetermijnbelegger die met " idiote"diporders werkt. Op maandag, een beroerde dag met al die koersinplosies.... zelfs vijf diporders aangetikt en iets meer dan de helft van de liquiditiet uit dividenden herbelegd. Ondertussen vermogen flinke dreun. Maar op vrijdagavond, dus ook nu: ALLE diporders staan in de plus, pure mazzel natuurlijk, omdat de koerssverlopen gewoonweg absurd deze afgelopen week waren. En vermogen weer als ruim een week geleden.

    En zo heeft iedere strategie zijn voor- en nadelen. Als je daar maar goed bewust van bent.

    Eé'n order net niet gehaald op twee dubbeltjes na. En als echte beheerder brom je heel eventjes, want staat nu ruim 5 Euro hoger...... Een mens kan niet alles hebben.

    Peter
  11. forum rang 4 bearishbull 13 augustus 2024 09:29
    Heb zelf ook aankopen gedaan vorige week maandag rond de lows (zie eerdere post). Ik ben nog niet overtuigd dat deze correctie (binnen de bullmarkt) over is. Puur gebasseerd op onderbuik waar ik niet op handel, behalve dat ik rond S&P 4700 weer bij zal kopen.

    Beetje een buy the rumor sell the fact gevoel. Eerst vooruit kijken naar rente verlaging. Nu zijn we daar bijna aanbeland. Wat nu? Verkiezingen zullen ook wat volatility geven. Al denk ik dat nu Biden niet meer in de race is het steeds duidelijker wordt dat Trump niet zal winnen.

    Na regen komt vaak zonneschijn. Na een (diepe?) correctie komt er uiteindelijk ook een tegenbeweging omhoog. Ik zie in 2025 een S&P van 6500 of een AEX van 1100 wel voor me.
  12. forum rang 6 Op en Neer 18 augustus 2024 09:04
    Op woensdag 28 augustus komt Nvidia met de cijfers en ook met een verwachting voor het volgende kwartaal. Krijgt Nvidia nog last van de productieproblemen van de nieuwe chip? De cjjfers en de verwachting gaat de richting richting van de beurzen zetten.
    De mag7 en AI zijn allemaal afhankelijk van de koers van Adyen. Belang is enorm. Ik kijk hier ontzettend naar uit.
  13. forum rang 4 bearishbull 18 augustus 2024 21:16
    Grootste reden dat Nvidia zo in de belangstelling staat van de hele markt is dat het aandeel een soort van macro indicator is geworden wat betreft AI.

    Als Nvidia verwachtingen omlaag bijstelt wordt er dus minder in AI geïnvesteerd. De consensus is dat AI over de hele markt productiviteit zal doen toenemen en over de hele lange termijn de kosten verlagen. Een hint dat dat kans verkleind of vergroot heeft markt impact. Nvidia is op het moment de beste indicator.

    Uiteindelijk verschuift het naar degene die de chips hebben gekocht. Microsoft, meta, Amazon en Google.
3.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 179 180 181 182 183 184 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.