Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

Laatste koers (eur) Verschil Volume
742,800   +1,000   (+0,13%) Dagrange 740,000 - 747,200 31.454   Gem. (3M) 659,8K

ASML 2024

19.699 Posts
Pagina: «« 1 ... 564 565 566 567 568 ... 985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erieperie 1 augustus 2024 17:13
    quote:

    Jochie1962 schreef op 1 augustus 2024 16:49:

    [...]

    Zekers.

    Nu even de kunstmatige intelligentie ingeschakeld, gebaseerd op ASML-chips:

    "De huidige marktdynamiek laat zien dat we op een cruciaal punt zijn aangekomen. De Bollinger Bands wijzen op een significante compressie, wat duidt op een naderende volatiliteitsuitbarsting. Gezien de Fibonacci-retracementniveaus, lijkt het erop dat we steun vinden rond het 61,8% niveau, wat historisch gezien een sterke koopzone is.

    De MACD-indicator toont een duidelijke bullish crossover en de RSI bevindt zich in het oversold gebied, wat aangeeft dat een opwaartse correctie waarschijnlijk aanstaande is. Bovendien suggereren de recent gepubliceerde economische indicatoren dat er een potentiële sectorrotatie gaande is van technologie naar duurzame consumptiegoederen.

    Ik houd ook nauwlettend de 50-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden in de gaten. Een gouden kruising lijkt op handen te zijn, wat doorgaans een sterk bullish signaal is. Daarnaast biedt de Ichimoku Cloud verdere ondersteuning voor een opwaartse beweging, gezien de prijsactie zich boven de Kumo-wolk bevindt.

    Het blijft echter belangrijk om te letten op de geopolitieke spanningen en de aankomende FOMC-vergadering, aangezien deze factoren aanzienlijke invloed kunnen hebben op de marktvolatiliteit en het beleggingssentiment. Risicomanagement en het diversifiëren van je portefeuille zijn cruciaal in deze tijden van onzekerheid."

    En blatieblatieblah .... zónder spelfouten, dat dan weer wel.
    Je zult nooit bij IEX kunnen werken of analist worden.
    Bij de eerste lullen ze maar net hoe de wind staat; voor het tweede lullen ze vooral achteraf.
    ;-)
  2. forum rang 4 Jochie1962 1 augustus 2024 17:19
    quote:

    Erieperie schreef op 1 augustus 2024 17:13:

    [...]

    Je zult nooit bij IEX kunnen werken of analist worden.
    Bij de eerste lullen ze maar net hoe de wind staat; voor het tweede lullen ze vooral achteraf.
    ;-)
    Ik heb het even voorgelegd aan ChatGPT, waar die tekst van afkomstig is. Het antwoord:

    "Dit stuk combineert veelgebruikte beursjargon en technische indicatoren zonder in te gaan op specifieke details, wat het perfect maakt als algemeen beursgebral voor een forum."

    tsja, als chatgpt het zegt.
  3. Veenbrandt 1 augustus 2024 17:32
    Op Yahoo Finance

    "US stocks erased earlier gains on Thursday as weak economic data trickled in, despite better than expected Meta (META) results and hints from the Federal Reserve of a September rate cut."

    Een mogelijke verklaring waarom het daalt.....

    "Earnings from Apple (AAPL) and Amazon (AMZN) due after the bell could test the Meta-driven bullishness for techs. They will also test the chances the AI trade can deliver on its promise, which took a hit from earlier disappointing "Magnificent Seven" earnings."

    Als het goed is zal ASML stijgen.....tenminste in de ochtend.
  4. forum rang 4 Jochie1962 1 augustus 2024 17:37
    quote:

    Inion schreef op 1 augustus 2024 17:29:

    De 10-jaar inmiddels onder de 4%, maar de market worried door. Bij 5% stond de market hoger. De rente is te laag nu.
    Nu ik toch bezig ben, bovenstaand stukje tekst voorgelegd aan ChatGPT. Dit was het antwoord:

    "Het stukje tekst lijkt te gaan over de rente op 10-jaars staatsobligaties (ook wel de "10-jaars rente" genoemd) en de reactie van de markt op veranderingen in deze rente. Laten we dit stap voor stap ontleden:

    1. **"De 10-jaar inmiddels onder de 4%"**:
    - Dit betekent dat de rente op 10-jaars staatsobligaties is gedaald tot onder de 4%. Staatsobligaties zijn leningen die door de overheid worden uitgegeven met een vaste rente (coupon) die periodiek wordt uitbetaald, en ze worden beschouwd als relatief veilige investeringen.

    2. **"maar de market worried door"**:
    - Ondanks de daling van de rente lijkt de markt bezorgd te blijven. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals zorgen over economische groei, inflatie, of andere macro-economische factoren.

    3. **"Bij 5% stond de market hoger"**:
    - Toen de rente op 10-jaars staatsobligaties rond de 5% was, presteerde de markt beter. Dit suggereert dat een hogere rente niet noodzakelijk slecht is voor de markt, en dat er mogelijk andere factoren in het spel zijn die de marktsentimenten beïnvloeden.

    4. **"De rente is te laag nu"**:
    - Dit deel geeft aan dat de huidige rente als te laag wordt beschouwd door sommige marktdeelnemers. Een lage rente kan worden gezien als een teken van economische zwakte of als een gebrek aan vertrouwen in toekomstige groei. Het kan ook betekenen dat beleggers minder rendement verwachten van hun investeringen in staatsobligaties, wat hen zou kunnen dwingen om naar risicovollere activa te zoeken.

    ### Samenvatting:
    Het fragment geeft aan dat de rente op 10-jaars staatsobligaties onder de 4% is gedaald, maar dat dit de zorgen in de markt niet heeft weggenomen. Toen de rente hoger was (rond de 5%), presteerde de markt beter. De lage rente wordt momenteel als problematisch gezien, mogelijk omdat het wijst op een zwakke economische situatie of omdat het beleggers dwingt om naar risicovollere beleggingen te zoeken om voldoende rendement te behalen.
  5. Veenbrandt 1 augustus 2024 17:39
    Wat ik niet begrijp aan die market orders. Je vult een aantal in en dan zou ik verwachten dat het tegen de huidige marktprijs wordt aangeschaft. Wanneer ik dat doe, dan krijg ik de melding dat ik onvoldoende vrije ruimte heb omdat ze ook moeten uitgaan van een worse case scenario. Oke, snap ik..... maar als ik de koers dan ga terugrekenen, dan gaan ze uit van een koers van ruim 960,- euro, terwijl we nu rond de 830 zitten.....
  6. forum rang 10 bp5ah 1 augustus 2024 17:45
    quote:

    Veenbrandt schreef op 1 augustus 2024 17:32:

    Een mogelijke verklaring waarom het daalt.....

    "Earnings from Apple (AAPL) and Amazon (AMZN) due after the bell could test the Meta-driven bullishness for techs. They will also test the chances the AI trade can deliver on its promise, which took a hit from earlier disappointing "Magnificent Seven" earnings."

    Als het goed is zal ASML stijgen.....tenminste in de ochtend.
    Niet als de boel tegen gaat vallen en de futs blijven doen wat ze doen, alle sectoren kruk vandaag, financials ook door het putje, wat dat betreft ist één pot nat vandaag.

    AAPL en AMZN die zullen de trend moeten keren, futs nog geen uptick te bekennen, maar kijken hoe 't wordt om 22:00 uur.
  7. forum rang 10 bp5ah 1 augustus 2024 17:52
    quote:

    Inion schreef op 1 augustus 2024 17:44:

    Blijft wel de vraag: wie had daar gisteren op gerekend deze intensifying selloff?
    Gewoon niet te veel doen in slecht sentiment en nivotjes kijken 776- 822 -868 -897

    Koop dan eventueel gespreid en doe rustig an, timen op low of high lukt toch zelden, en verkoop af en toe wat, niks daalt of stijgt in één lijn.

    Low deze week 804 high 895, dus kansen zijn/waren d'er wel.

    Dat onderstreepte rijtje is recent allemaal gezien, op die twee buitenste na , die 776 werd niet gehaald daar veerde 't op bij 784 en bij die 897 ketste 't gisteren bij 895.

    Al die nivo's moeten weg op slotbasis en dan zit je nog in een dalende kt trend, kou is nog lang niet uit de lucht imo.
19.699 Posts
Pagina: «« 1 ... 564 565 566 567 568 ... 985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.