Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

Laatste koers (eur) Verschil Volume
115,150   -4,000   (-3,36%) Dagrange 114,650 - 119,950 501.474   Gem. (3M) 406,1K

Besi Semiconductor jaardraadje 2024

6.527 Posts
Pagina: «« 1 ... 314 315 316 317 318 ... 327 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. silverbullet 30 juli 2024 11:10
    quote:

    Chipie schreef op 30 juli 2024 10:57:

    [...]
    Ook hier loop je achter helaas Apple is zijn eigen chips aan het produceren !
    Nvidia komt handen tekort om chips aan te leveren in 2025 , Apple wil 2 chips gaan verbinden , en ja daar is een kleine jongen als Besi voor nodig ! En ga zo maar door , de automotive en de telefoon sector zijn effe de boze gasten , ik kan me vergissen maar ook daar gaan
    Ze AI chips voor inzetten enz enz , is dit het einde dan ? Kom op zeg het gaat nog een aantal jaren vooruit .
    Ik begrijp jouw verhaal ook niet helaas ,
    Voor mij is Besi op termijn goud , daar mag jij anders over denken , zou dan maar Flow kopen daar kwam hier laatst ook een verhaal van voorbij dat ze weer de hoogte opzochten , helaas
    Gezonde discussie op dit forum over topic besi is juist goed met voor en tegens.
    Apple zal waarschijnlijk nooit direct chips gaan produceren, sterker nog Apple is een marketing verdien model en laat productie en assemblage aan derden over voor al zijn producten.
    Nvidia is al langer op zoek en bezig naar andere methode dan bonding technieken die bij besi van toepassing zijn

    Prima als voor jouw Besi goud is maar wat heeft Flow Traders van doen met besi en mij?
    Je kan mij visie eventueel terugvinden hierover waar het thuis hoort op het FT forum
  2. forum rang 5 Chipie 30 juli 2024 11:10
    Welke sectoren bieden nu de beste AI-kansen?

    AI gaat de wereld veranderen. Zoveel staat vast. Maar het zijn volgens Amundi niet per se de Amerikaanse technologiereuzen die van deze ontwikkeling het meest profiteren.

    30 juli 2024 08:00

    Door IEXProfs Redactie

    Amundi Investment Solutions vindt dat het tijd wordt voor een reset op de beurs en dan met name bij Amerikaanse technologieaandelen die hard gestegen zijn op de kunstmatige intelligentietrend. Dat schrijft de vermogensbeheerder in een onlangs gepubliceerd rapport over de invloed van AI op de beurs.

    Amundi is zeker niet negatief over AI. Het staat volgens de Franse vermogensbeheeerder vast dat AI op de lange termijn een positief effect zal hebben op de productiviteit en economische groei. Maar het zal wel met ups en downs gaan en ongelijk verdeeld over sectoren.

    Over- en ondergewaardeerd
    AI is volgens Amundi een unieke technologische innovatie die impact zal hebben op alle soorten banen, van fysieke tot functies waar het aankomt op creatieve en cognitieve vaardigheden. Het is nu zaak om de winnaars en verliezers van de toekomst te identificeren om vervolgens te kijken welke beurswaarderingen daar bij horen.

    Voor het vinden van de aangewezen bedrijven, onderscheidt Amundi vier vormen van AI:

    Tech providers: dat zijn aanbieders van AI-technologie zoals halfgeleiderbedrijven en de ChatGPT’s van deze wereld
    Tech enablers: bedrijven die AI mogelijk maken of ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan datacentra en cloudproviders
    Tech deployers: bedrijven die AI het best weten te gebruiken om hun activiteiten te transformeren
    Tech disruptors: nieuwkomers die met behulp van AI oude meesters van hun troon stoten
    Op basis van deze analyse zijn Amerikaanse auto- en halfgeleiderbedrijven momenteel overgewaardeerd, terwijl deze sectoren in Europa juist relatief goedkoop zijn.

    Drie fases
    Amundi ziet drie fases in de ontwikkeling van AI:

    De eerste bestaat uit innovaties en grote investeringen, maar nog zonder grote productiviteitswinsten
    In de tweede fase wordt AI op steeds grotere schaal gebruikt door bedrijven en overheden. Nu wordt de impact op de productiviteit zichtbaar
    De derde fase is de verzadigingsfase, waarbij nieuwe toepassingen van AI steeds minder bijdragen aan de welvaart
    Amundi verwacht dat de technologiebedrijven die nu fors investeren in AI-technologieën de grootste voordelen zullen hebben in de toekomst. Dat wil echter niet zeggen dat zij de enige zijn die profiteren. Bovendien kunnen de huidige marktleiders te maken krijgen met tegenslagen, nieuwe concurrentie en (verkeerde) kostbare strategische keuzes.

    Er zullen volgens Amundi in vrijwel alle sectoren AI-winnaars en -verliezers zijn

    In de techsector gaat Amundi op zoek naar enablers en providers met concurrentievoordelen en een redelijke waardering. De beste kansen liggen wat dat betreft momenteel qua waardering in Europa.
    In de software- en dienstensector kan generatieve AI nu al zorgen voor betere bedrijfsresultaten zowel bij enablers als providers. De kwaliteit van eigen data wordt steeds belangrijker.
    Healthcare als sector behoort tot de grote winnaars. AI heeft grote gevolgen voor de snelheid waarmee nieuwe medicijnen worden ontwikkeld tegen lagere kosten. Maar wie precies de winnaars zullen zijn, is nu nog onzeker.
    Dat geldt ook voor de industrie, waar veel toepassingen mogelijk zijn voor AI. De early movers hebben waarschijnlijk een voordeel. Verder ziet Amundi door het groeiende aantal datacentra en digitalisering de vraag naar elektrische componenten toenemen. Europa heeft hier een aantal hete ijzers in het vuur.
    De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .
  3. forum rang 5 Chipie 30 juli 2024 15:30
    Generatie artificiële intelligentie

    In november 2022 maakte de wereld kennis met ChatGPT. De komst van generatieve artificiële intelligentie zette de beurzen in vuur en vlam. De koersen van de Magnificent Seven - Microsoft (NASDAQ:MSFT), Alphabet (NASDAQ:GOOGL), Amazon (NASDAQ:AMZN), Apple (NASDAQ:AAPL), Meta (NASDAQ:META), Tesla (NASDAQ:TSLA) en Nvidia (NASDAQ:NVDA) - explodeerden en met hun zware weging trokken ze de indices mee omhoog. De Nasdaq 100-index verdubbelde in deze periode bijna in waarde. Verreweg de grootste winnaar van de AI-revolutie bleek echter de leverancier van de benodigde rekenkrachtige chips, Nvidia . De koers ging twaalf keer over de kop in minder dan twee jaar tijd.

    Liever te veel dan te weinig

    AI gaat ons leven veranderen. Hoe en in welke mate weten we nog niet. Maar grote technologiebedrijven investeren duizelingwekkende bedragen in generatieve AI. Volgens topman Sundar Pichai van Alphabet is het risico om te weinig te investeren groter dan te veel. De AI-revolutie is overal zichtbaar op de beurs. De grote winnaars zijn tot op heden vooral de leveranciers van de noodzakelijke infrastructuur als datacenters en chips.

    Energieslurper

    AI is echter ook een energieslurper. Google schat het stroomverbruik van een opdracht aan ChatGPT tien keer zo groot als dat van een normale zoekopdracht. De wereld wordt in hoog tempo volgebouwd met datacenters. Microsoft (NASDAQ:MSFT) zet er iedere week wel ergens één neer. De bestaande energiesystemen zullen moeite krijgen het stroomverbruik bij te benen. Het is niet voor niets dat sinds enige tijd ook de aandelen van elektriciteitsbedrijven in de VS zijn gaan stijgen. Energie is een waardevolle commodity geworden in de wereld van AI.

    Een zieltogende sector

    De AI-revolutie brengt zelfs zieltogende sectoren weer tot leven. Bijvoorbeeld die van de Bitcoin miners. De koers van de Bitcoin – en andere crypto’s – beweegt zich sinds dit voorjaar voornamelijk zijwaarts. De laatste halving van de Bitcoin heeft de inkomsten van de crypto mijnbouw geen goed gedaan. De inkomsten liepen hard terug. De koersen ook. Tot vorige maand. Toen sloot cloudprovider CoreWeave – ondersteund door Nvidia - een overeenkomst met miner Core Scientific (NASDAQ:CORZ). De datacenters van Core Scientific zullen vanaf nu AI-gerelateerde hardware gaan huisvesten.

    Dubbele marges

    De crypto miner zal de datacenters van de benodigde energie gaan voorzien. Het verkrijgen van een aansluiting op het bestaande elektriciteitsnetwerk duurt al gauw 4 tot 6 jaar. Zoveel tijd heeft Big Tech niet in zijn nietsontziende AI-strijd. Miners als Core Scientific streken voorheen brutomarges van 40 procent op. Het hosten van AI-gerelateerde klanten is veel interessanter. De marges lopen op naar 80 procent. Door hun AI-potentieel verdubbelen crypto miners volgens zakenbank Morgan Stanley (NYSE:MS) in marktwaarde. Een verandering van het businessmodel wordt opeens erg lucratief.

    Chapter 11

    Core Scientific was juist uit een periode van faillissementsbescherming herrezen. De koers steeg in twee maanden van 2 naar 11 dollar. De index van de 14 Amerikaanse beursgenoteerde crypto miners steeg sinds de deal met 22 procent. De Bitcoin daalde in dezelfde periode met 12 procent. De AI-revolutie kon voor de crypto miners niet op een beter moment komen.

    Een upgrade is wel nodig

    Niet alle crypto miners zijn echter geschikt om AI-klanten te hosten. Ze maken doorgaans gebruik van minder rekenkrachtige chips en ook de koelinstallaties en watervoorziening zijn minder geavanceerd. Een upgrade van de gebouwen is noodzakelijk. Een bitcoin mining site kost 300.000 dollar per megawatt. Een AI-datacenter al snel 8 miljoen dollar. Er zijn dan ook forse koersverschillen merkbaar tussen de verschillende miners.

    Veel energie nodig

    Voor Big Tech is het van vitaal belang om over voldoende energie te beschikken. De bouw van datacenters voor High Performance Computing duurt 3 tot 5 jaar. De wachttijden voor de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk zijn zoals gezegd ook lang. Daarom sluiten exploitanten van datacenters overal langdurige contracten om verzekerd te kunnen zijn van voldoende stroom. Deze stroombehoefte kan in de toekomst als een rem gaan werken. En niet alleen de stroombehoefte. Datacenters draaien voornamelijk op fossiele brandstoffen (aardgas). Microsoft berekende dat de CO2-uitstoot sinds 2020 met een derde is gestegen. Bij Google was dat zelfs 50 procent sinds 2019. De AI-revolutie en de digitalisering (uw mobiele telefoon) zijn niet zo klimaatneutraal als vaak verondersteld.

    Olievlek

    De AI-revolutie breidt zich als een olievlek steeds verder uit over de rest van de economie en de samenleving. Steeds meer sectoren ondervinden de gevolgen. Bitcoin miners die tegen een faillissement aanliepen zagen opeens nieuw levenslicht. Ze hadden voorheen de grootste moeite om beleggers te overtuigen dat ze het digitale goud produceerden. Met een omweg lijkt het er toch op. Energienetwerken zijn het nieuwe goud.
  4. silverbullet 30 juli 2024 15:56
    quote:

    Chipie schreef op 30 juli 2024 15:30:

    Generatie artificiële intelligentie

    In november 2022 maakte de wereld kennis met ChatGPT. De komst van generatieve artificiële intelligentie zette de beurzen in vuur en vlam. De koersen van de Magnificent Seven - Microsoft (NASDAQ:MSFT), Alphabet (NASDAQ:GOOGL), Amazon (NASDAQ:AMZN), Apple (NASDAQ:AAPL), Meta (NASDAQ:META), Tesla (NASDAQ:TSLA) en Nvidia (NASDAQ:NVDA) - explodeerden en met hun zware weging trokken ze de indices mee omhoog. De Nasdaq 100-index verdubbelde in deze periode bijna in waarde. Verreweg de grootste winnaar van de AI-revolutie bleek echter de leverancier van de benodigde rekenkrachtige chips, Nvidia . De koers ging twaalf keer over de kop in minder dan twee jaar tijd.

    Liever te veel dan te weinig

    AI gaat ons leven veranderen. Hoe en in welke mate weten we nog niet. Maar grote technologiebedrijven investeren duizelingwekkende bedragen in generatieve AI. Volgens topman Sundar Pichai van Alphabet is het risico om te weinig te investeren groter dan te veel. De AI-revolutie is overal zichtbaar op de beurs. De grote winnaars zijn tot op heden vooral de leveranciers van de noodzakelijke infrastructuur als datacenters en chips.

    Energieslurper

    AI is echter ook een energieslurper. Google schat het stroomverbruik van een opdracht aan ChatGPT tien keer zo groot als dat van een normale zoekopdracht. De wereld wordt in hoog tempo volgebouwd met datacenters. Microsoft (NASDAQ:MSFT) zet er iedere week wel ergens één neer. De bestaande energiesystemen zullen moeite krijgen het stroomverbruik bij te benen. Het is niet voor niets dat sinds enige tijd ook de aandelen van elektriciteitsbedrijven in de VS zijn gaan stijgen. Energie is een waardevolle commodity geworden in de wereld van AI.

    Een zieltogende sector

    De AI-revolutie brengt zelfs zieltogende sectoren weer tot leven. Bijvoorbeeld die van de Bitcoin miners. De koers van de Bitcoin – en andere crypto’s – beweegt zich sinds dit voorjaar voornamelijk zijwaarts. De laatste halving van de Bitcoin heeft de inkomsten van de crypto mijnbouw geen goed gedaan. De inkomsten liepen hard terug. De koersen ook. Tot vorige maand. Toen sloot cloudprovider CoreWeave – ondersteund door Nvidia - een overeenkomst met miner Core Scientific (NASDAQ:CORZ). De datacenters van Core Scientific zullen vanaf nu AI-gerelateerde hardware gaan huisvesten.

    Dubbele marges

    De crypto miner zal de datacenters van de benodigde energie gaan voorzien. Het verkrijgen van een aansluiting op het bestaande elektriciteitsnetwerk duurt al gauw 4 tot 6 jaar. Zoveel tijd heeft Big Tech niet in zijn nietsontziende AI-strijd. Miners als Core Scientific streken voorheen brutomarges van 40 procent op. Het hosten van AI-gerelateerde klanten is veel interessanter. De marges lopen op naar 80 procent. Door hun AI-potentieel verdubbelen crypto miners volgens zakenbank Morgan Stanley (NYSE:MS) in marktwaarde. Een verandering van het businessmodel wordt opeens erg lucratief.

    Chapter 11

    Core Scientific was juist uit een periode van faillissementsbescherming herrezen. De koers steeg in twee maanden van 2 naar 11 dollar. De index van de 14 Amerikaanse beursgenoteerde crypto miners steeg sinds de deal met 22 procent. De Bitcoin daalde in dezelfde periode met 12 procent. De AI-revolutie kon voor de crypto miners niet op een beter moment komen.

    Een upgrade is wel nodig

    Niet alle crypto miners zijn echter geschikt om AI-klanten te hosten. Ze maken doorgaans gebruik van minder rekenkrachtige chips en ook de koelinstallaties en watervoorziening zijn minder geavanceerd. Een upgrade van de gebouwen is noodzakelijk. Een bitcoin mining site kost 300.000 dollar per megawatt. Een AI-datacenter al snel 8 miljoen dollar. Er zijn dan ook forse koersverschillen merkbaar tussen de verschillende miners.

    Veel energie nodig

    Voor Big Tech is het van vitaal belang om over voldoende energie te beschikken. De bouw van datacenters voor High Performance Computing duurt 3 tot 5 jaar. De wachttijden voor de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk zijn zoals gezegd ook lang. Daarom sluiten exploitanten van datacenters overal langdurige contracten om verzekerd te kunnen zijn van voldoende stroom. Deze stroombehoefte kan in de toekomst als een rem gaan werken. En niet alleen de stroombehoefte. Datacenters draaien voornamelijk op fossiele brandstoffen (aardgas). Microsoft berekende dat de CO2-uitstoot sinds 2020 met een derde is gestegen. Bij Google was dat zelfs 50 procent sinds 2019. De AI-revolutie en de digitalisering (uw mobiele telefoon) zijn niet zo klimaatneutraal als vaak verondersteld.

    Olievlek

    De AI-revolutie breidt zich als een olievlek steeds verder uit over de rest van de economie en de samenleving. Steeds meer sectoren ondervinden de gevolgen. Bitcoin miners die tegen een faillissement aanliepen zagen opeens nieuw levenslicht. Ze hadden voorheen de grootste moeite om beleggers te overtuigen dat ze het digitale goud produceerden. Met een omweg lijkt het er toch op. Energienetwerken zijn het nieuwe goud.
    Wat draagt dit expliciet bij aan besi?

    Een hyperlink lijkt me voldoende als je specifieke gedateerde info wil delen ipv met hele pagina's data te strooien.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 30 juli 2024 17:05
    quote:

    voda schreef op 30 juli 2024 16:36:

    Het begint nu wel erg op te vallen hoe iedere rond de openings tijd van de yanken de koers weer 'netjes' naar beneden gaat.
    Is toch niks nieuws. (?)
    De US heeft de grootste markt met chippers waar ASML/ASMi en Besi een relatie mee heeft. Gedrag daar wordt rechtlijnig vertaald naar het gedrag hier.
    Nu dus ook.
    SOX daalt richting -2.6% momenteel.
6.527 Posts
Pagina: «« 1 ... 314 315 316 317 318 ... 327 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.