Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,700   -0,850   (-3,20%) Dagrange 25,700 - 0,000 777.575   Gem. (3M) 109,2K

Heijmans 2024

661 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Boss57 26 juli 2024 19:49
    Deaxter stop toch met die onzinnige technische analyses met die MA-200. Als je het verschil niet weet tussen hype en een trend ga je nog vaker de boot missen of te vroeg uitstappen. Lokeend geeft hierboven duidelijk weer waarom en waardoor hogere koersen voor Heijmans gerechtvaardigd zijn. En gebruik je gezond verstand er moeten nog 400.000 huizen komen.
  2. Rob_vd 26 juli 2024 20:41
    quote:

    KVE83 schreef op 26 juli 2024 13:32:

    Bir:

    Een aantal dingen waarom ik in Heijmans 4 jaar geleden ben ingestapt fors ook.

    1. Bouwen& Bouwen is het credo vanuit de regering
    2. Wie grond heeft kan zelf ontwikkelen woningen
    3. 2e plek grond posities Heijmans van Nederland
    3. Heijmans is veel meer buiten stedelijk gaan bouwen niet binnenstedelijk
    4. Binnenstedelijk bouwen is verdomt moeilijk vanwege logistiek enzo. '' werk zelf bij een aannemer ''
    5. Wie controle heeft over het bouwen '' systeem & risoc beheersing '' is het meer voorspelbaar de winst marge ''
    6. Heijmans neemt geen grote projecten meer aan zoals een zeesluis bij Ijmuiden
    7. Dividend zal naar in 2027 wel naar 2,5 euro gaan bij een koers van circa 40 euro of nog meer.
    8. Komen geen aandelen meer bij dus geen verwatering meer
    9. Misschien gaat Heijmans zelf aandelen inkopen na de aflossing op van Wanrooij '' dan nog meer winst per aandeel.
    10. Er komen de komende jaren nog hele mooie jaren aan voor Heijmans we staan nog maar aan het begin van deze parel.
    11. Bam is alleen nog niet op het pad van Heijmans..
    Volledig mee eens!

    Mag nog wel bij:

    12. Bijna schulden vrij
    13. Koploper in emissieloos bouwen, waardoor er nog veel projecten vanuit rijkswaterstaat gaan komen
    14. Geweldig management team
    15. Aantrekkelijk bedrijf om te kopen, wanneer ze schulden vrij zijn(hopelijk voorlopig niet)
  3. Rob_vd 26 juli 2024 21:02
    Ook verwacht Heijmans begin 2025 weer een positieve nettokaspositie te hebben in plaats van in 2026. Daarnaast vertelde het bedrijf bij de overname van Van Gisbergen dat er nog genoeg financiële ruimte van voor verdere overnames.

    - hurksbouw is wel een mooie kandidaat om over te nemen

    Het verbeteren van de winstgevendheid en daarmee de financiële positie van het bedrijf is een knappe prestatie en maken het aandeel in Heijmans minder risicovol. Deze goede prestaties zijn voor ons reden het koersdoel te verhogen van €20 naar €24 waarmee het op een k/w van 6,4 zou komen te staan, kijkend naar de verwachte winst van volgend jaar. Vergeleken met bedrijven in andere sectoren is dat erg laag, maar een belegging in een bouwbedrijf komt met hogere risico's omdat opdrachten niet altijd uitvallen zoals verwacht en dat bij economische tegenwind de resultaten snel kunnen inzakken.

    - risico’s blijven er altijd en ze zijn hierin een volledige anderen weg ingeslagen afgelopen jaren
  4. Bir 27 juli 2024 20:51
    quote:

    lokeend schreef op 26 juli 2024 16:44:

    [...]

    Er is totaal geen sprake van een hype, maar van een goed fundament met dank aan het goede management bij Heijmans!!
    Zo is het, geen hype, maar een heel goed fundament.
    @Daexter was / is overtuigd dat Heijmans terug gaat naar het 200 daags gemiddelde, dat was 16 euro. Vaak klopt dat soort aannames wel, maar bij een zeer stijl koersverloop is dat geen zekerheid, dat zei ik al eerder. De koers zit nu in unknown territory en dus is er geen peil op te trekken waar en wanneer een top wordt gezet.

    Succes komende week, en voor nu een mooi weekend toegewenst.

    Grt Bir.
  5. Rob_vd 30 juli 2024 16:08
    Heijmans zet opnieuw een belangrijke stap in haar duurzaamheidsdoelstellingen met de aanschaf van de eerste elektrische rioolinspectievrachtwagen. Door het gebruik van deze vrachtwagen, kan er nu zonder uitstoot worden gewerkt. Ook is het nieuwe voertuig geluidsarm in gebruik.?De rioolinspectiewagen wordt ingezet voor werkzaamheden op Schiphol en draagt daarmee bij aan de duurzaamheidsambities van de luchthaven.
    De nieuwe Renault D E-Tech vrachtwagen, uitgerust met een Ipek Rovion riool-inspectiesysteem, vervangt de verouderde diesel aangedreven inspectiebus. De elektrische vrachtwagen heeft een actieradius van 300 kilometer en is voorzien van geavanceerde inspectieapparatuur, waaronder 500 meter inspectiekabel en meerdere camerawagens. De inspecties en bijbehorende onderhoudswerkzaamheden kunnen hierdoor nauwkeuriger en efficiënter worden uitgevoerd.

    Elke zeven jaar inspecteert Heijmans de leidingen rondom Schiphol, specifiek bij de start- en landingsterreinen. Met de nieuwe elektrische vrachtwagen kan het team nu per dag, op een duurzame manier, 1000 meter leiding reinigen en inspecteren.

    Positieve gebruikerservaring

    Ruud Zeinstra, rioolinspecteur bij Heijmans, deelt zijn ervaringen: “De vrachtwagen hebben we nu enkele weken in gebruik, en ik kan inmiddels zeggen dat ik zeer tevreden ben over de prestaties van de elektrische vrachtwagen. Het voertuig rijdt comfortabel, is stil en ik kan een week vooruit zonder op te laden. Ik ben trots dat ik onderdeel uitmaak van de transitie naar emissieloos werken!”

    Emissieloze bouwsector

    De elektrificatie van zwaar materieel is cruciaal in de ambitie voor een emissievrije bouwsector in 2030. Met de toevoeging van een elektrische rioolinspectievrachtwagen op Schiphol, zet Heijmans opnieuw een stap om de duurzaamheidsdoelstellingen waar te maken.
  6. Bir 31 juli 2024 09:47
    quote:

    joeparkers schreef op 29 juli 2024 14:12:

    allemaal leuk & aardig dat gestuiter (van + 0,65 naar - 0,75 naar + 0,05) maar wat is hier gaande?
    Koersen gaan nou eenmaal niet in een rechte lijn omhoog of omlaag. Dergelijke schommelingen duiden er juist op dat er actiever wordt gehandeld in het aandeel.
    Komt bij dat aan het einde van de maand vaak posities worden gewisseld, dus is er sowieso vaak meer handel.
    Tenslotte vinden sommigen het aandeel duur worden, en anderen nemen winst.
    Al met al is een beetje koersbeweging met dit soort dagverschillen helemaal niets om ongerust over te worden.
    Grt Bir.
  7. Bir 31 juli 2024 13:06
    quote:

    joeparkers schreef op 31 juli 2024 12:50:

    ik maak me niet ongerust, zeker niet op dit koers niveau, maar dagverschillen van ruim 1 euro heb ik gedurende mijn 10-jarige Heijmans lidmaatschap niet eerder gezien....
    Nee tot voor kort niet, maar het laatste half jaar wel vaker hoor. Sinds het aandeel door veel mensen is opgepikt tocb?
  8. Rob_vd 31 juli 2024 22:42
    Juridische twist Zuidplaspolder: Heijmans waardeert grond af
    De bouw van 8000 woningen in de Zuidplaspolder loopt vertraging op door een beroep van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard bij de Raad van State. Het juridische geschil dwingt bouwers en ontwikkelaars tot afwaarderingen van hun grond in het gebied tussen Rotterdam en Gouda.

    'Slachtoffer' in het geschil is Heijmans dat een afwaardering van vier miljoen euro heeft moeten doen op de 'gebiedsontwikkeling Zuidplaspolder', schrijft het Financieele Dagblad (FD).

    Het Brabantse bouwbedrijf zag zich genoodzaakt om de grond af te waarderen vanwege het beroep van het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan voor het 'Vijfde Dorp'.

    Het hoogheemraadschap, verantwoordelijk voor het waterbeheer in Zuid-Holland, vindt dat in het plan van de gemeente Zuidplas onvoldoende maatregelen staan om toekomstige waterproblemen aan te pakken.

    Ze eisen een grotere waterbergingscapaciteit en een hoger vloerpeil voor de woningen. De Zuidplaspolder ligt 6,76 meter onder NAP, waardoor de veiligheid en waterkwaliteit in gevaar kunnen komen.

    De gemeente Zuidplas wil het plan aanpassen, maar dit zorgt voor aanzienlijke investeringen zoals het verplaatsen van een gemaal en het verhogen van woningvloeren. De geschatte meerkosten bedragen tussen de 10 tot 20 miljoen euro.

    Omstreden ontwikkeling

    De bouw van de eerste woningen in het 'Vijfde Dorp' stond gepland voor 2026, maar het juridische proces kan jaren duren, aldus het hoogheemraadschap. Dit ongebruikelijke geschil tussen overheidsorganisaties heeft Heijmans gedwongen tot afwaardering van de grond voor de tweede keer in nog geen jaar tijd.

    Heijmans is één van de vijf partners in de Gebiedsontwikkelings Maatschappij (GOM) Zuidplaspolder. ASR Vastgoed Exploitatie Zuidplas, AM Grondbedrijf, Amvest Management en Woonbron ZPP Beheer maken ook deel uit van dit consortium.

    De GOM Zuidplaspolder werd in 2002 opgericht met een totale inbreng van bijna 64 miljoen euro. Heijmans is de enige partij die volgens het FD tot nu toe afwaarderingen heeft gemeld.

    De ontwikkeling van de Zuidplaspolder is omstreden en kent een lange geschiedenis van politieke discussies.

    In mei stemde de gemeenteraad van Zuidplas nog in met de bouw van 8000 woningen. Het project wordt omschreven als het grootste sinds Almere.
  9. forum rang 5 Daexter 5 augustus 2024 00:25
    quote:

    joeparkers schreef op 31 juli 2024 12:50:

    ik maak me niet ongerust, zeker niet op dit koers niveau, maar dagverschillen van ruim 1 euro heb ik gedurende mijn 10-jarige Heijmans lidmaatschap niet eerder gezien....
    Dat komt simpelweg omdat de koers daar te laag voor stond. Je moet nooit naar het absolute verschil kijken, maar naar het relatieve. En dalingen van meerdere procenten op dagbasis grossierde Heijmans de afgelopen 10 jaar in. Een daling van 3% is daarbij nog een kleine daling als je naar de daaldagen kijkt.

    Heijmans is inmiddels al een stuk goedkoper ondanks dat men dacht dat het spotgoedkoop was. Maar ja als je denkt dat er 440.000 huizen gebouwd moeten worden terwijl dat eigenlijk 1,2 miljoen is, duidt dat er wel op dat je er geen snars van begrijpt en dat Heijmans een mooie gok is geweest, niets meer niets minder.

    Die 1,2 miljoen wordt niet gehaald, dat is waar het hele probleem zit. Ton Hillen heeft een meester strategische zet gedaan met de overname van Van Wanrooij, ik heb dat zeker onderschat. Ze kunnen tot aan 2027 deels onder de problematiek uitkomen waar de hele bouwmarkt mee kampt.

    Toch ben ik wel benieuwd in welke mate het nieuws van Intel afgelopen week hierop alsnog een bedreiging vormt. Als Intel investeringen stopt, dan doet dat wat met de omzet van ASML vandaar de -11% van ASML. Maar als ASML minder hard groeit, doet dat mogelijk ook wat met de groeiambities en als ik me niet vergis zat van Wanrooij vooral in de regio Eindhoven. Dus als ASML de uitbreidingsplannen tempert lijkt me de daling nog zeer mild
  10. Bir 5 augustus 2024 10:10
    quote:

    Daexter schreef op 5 augustus 2024 00:25:

    [...]

    Dat komt simpelweg omdat de koers daar te laag voor stond. Je moet nooit naar het absolute verschil kijken, maar naar het relatieve. En dalingen van meerdere procenten op dagbasis grossierde Heijmans de afgelopen 10 jaar in. Een daling van 3% is daarbij nog een kleine daling als je naar de daaldagen kijkt.

    Heijmans is inmiddels al een stuk goedkoper ondanks dat men dacht dat het spotgoedkoop was. Maar ja als je denkt dat er 440.000 huizen gebouwd moeten worden terwijl dat eigenlijk 1,2 miljoen is, duidt dat er wel op dat je er geen snars van begrijpt en dat Heijmans een mooie gok is geweest, niets meer niets minder.

    Die 1,2 miljoen wordt niet gehaald, dat is waar het hele probleem zit. Ton Hillen heeft een meester strategische zet gedaan met de overname van Van Wanrooij, ik heb dat zeker onderschat. Ze kunnen tot aan 2027 deels onder de problematiek uitkomen waar de hele bouwmarkt mee kampt.

    Toch ben ik wel benieuwd in welke mate het nieuws van Intel afgelopen week hierop alsnog een bedreiging vormt. Als Intel investeringen stopt, dan doet dat wat met de omzet van ASML vandaar de -11% van ASML. Maar als ASML minder hard groeit, doet dat mogelijk ook wat met de groeiambities en als ik me niet vergis zat van Wanrooij vooral in de regio Eindhoven. Dus als ASML de uitbreidingsplannen tempert lijkt me de daling nog zeer mild
    Beste @Daexter, op basis van wat je hier aanhaalt kun je idd vragen stellen bij de huidige koers. Maar kijkend naar het totaal aan prestaties irt de verwachtingen (zeker ook met oog op wat men denkt dat het kabinet gaat doen met wet en regelgeving), in combinatie met de vooruitzichten, lijkt er toch een zeer gezond fundament. Jij ziet dat blijkbaar minder positief in dan heel veel andere beleggers.
    Ik zie (mijn) instap en blijven zeker niet als gok maar als kans, en met het prima dividend als vooruitzicht blijf ik in elk geval lekker zitten. Misschien krijg je wel gelijk ( de beurs heeft altijd gelijk), maar zou ook goed kunnen van niet.

    Ik wens je veel beleggingssucces toe en hoop dat je vanmorgen ook een beetje hebt kunnen profiteren. Mooie dag!
661 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.