Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,776   +0,018   (+2,31%) Dagrange 0,755 - 0,780 1.648.068   Gem. (3M) 4M

Pharming Q3-2024

1.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 souni 11 juli 2024 21:14
    quote:

    Kwiirk schreef op 11 juli 2024 12:43:

    Woensdag 10 juli Hilton Oegstgeest Investor tour
    Hoewel ik de verhalen op de AVA al had gehoord toch op het laatste moment ingeschreven voor deze avond. Start 19.00 uur, QenA rondje na ieder onderwerp. Einde 21.00 uur.
    SdV begon met het beëindigen van de pijplijn van Ruconest met het rationele argument van het te duur worden en te lang gaan duren van het traject opstarten en goedkeuren koeienlijn. Niets over het bedrag aan weggegooide investeringen noch over het over het hoofd zien van deze risicofactor noch over de pijn die de aandeelhouder daardoor heeft geleden.
    ik concludeer dat in dit traject de wens de vader van de gedachte was, dat alle verwachtingsvolle bespiegelingen verhalen waren die achteraf helaas voor aandeelhouders onvoldoende doordacht waren.
    Voor mij nieuw was de aandacht van het bestuur voor investerende partijen die kijken naar resultaten van onderzoeken die kunnen leiden tot verkopen en de gevolgen daarvan voor de multiple van het bedrijf dat de onderzoeken uitvoert. Daar draaide het hele verhaal van SdV om. Pharming is helemaal niet bezig met zijn particuliere aandeelhouders, maar wil door het boeken van resultaten in onderzoeken investerende partijen aan trekken als aandeelhouder. Dit gaat jaren duren. Helaas blijft Pharming vaag over de termijnen waarop mijlpalen in onderzoeken zullen worden bereikt, terwijl huidige aandeelhouders die duidelijkheid wel nodig hebben.
    Daarna volgde een exposé, waarom Pharming denkt dat de omzet van Ruconest zal blijven groeien. Dat exposé en het bijbehorende plaatje, komt op de Pharming side, is moeilijk te volgen voor een leek. Maar het klinkt allemaal vrij aannemelijk. Wel is duidelijk dat niemand een C1remmer ontwikkelt. Wat dat betreft is Ruconest zeer onderscheidend en uniek.
    Dan Joenja, wat groei van de omzet betreft, dat gaat langzaam. Wel werd vermeld dat sommige kwartalen "even wat beter" zullen zijn dan het 1e kw '24 waar de groei 2 patiënten betrof. Wat dan "even wat beter" is blijft onduidelijk. Ik vraag mij af, waarom die vaagheid. Bestuur kan toch een gemiddelde aangeven.
    Een van de bezoekers deed het voorstel op de side van Pharming een teller bij te houden van het aantal betalende Joenja gebruikers. SdV vond het ongebruikelijk, maar het is een idee.
    De CFO gaf in zijn korte presentatie aan dat de operationele kosten dit jaar zo'n 280 mln zullen bedragen.
    Vermeldenswaard vond ik nog dat de discussie met EMA over de grondstoffen definitie in het hele goedkeuringstraject heeft gespeeld. Ik vind het dan merkwaardig dat alle mededelingen over het EMA traject door Pharming bestuursleden op ieder moment waren: "wij rekenen op goedkeuring". Daar zou toch op z'n minst een slag om de arm ivm de grondstoffen discussie op z'n plaats zijn geweest. Het gehalte aan "de wens is de vader van de gedachte" lijkt in dit traject ook wat aan de hoge kant. Oberigens Pharming heeft de tijd tot 1 januari 2026 echt nodig om die grondstoffen kwestie voor de EMA in orde te maken. Crum schrijft in zijn analyse 1/2 jaar, maar dat is fout.
    Nog wat data over Joenja:
    In de VS wordt bij patiënten weinig getest, in Europa veel meer. Er is een wereldwijde patiënten database met onbekende ziektes waarin de verschijnselen van patiënten zijn beschreven. Wordt bijvoorbeeld in de VUS onderzoeken vastgesteld dat bepaalde verschijnselen gekoppeld moeten worden aan APDS, dan krijgen patiënten met dezelfde verschijnselen in deze database allemaal het kenmerk APDS mee.
    1 op de 300 testen levert 1 APDS patiënt op. Bij familietesten is dat door de erfelijkheid van de ziekte meer. Onder de VUS populatie leveren 300 testen 6 APDS patiënten op. Bij Pharming zijn 1100 VUS patiënten bekend.
    Wat de prijs van Joenja betreft, ongeveer 50% van de betalende patiënten ontvangt de vergoeding uit een overheidsregeling, Pharming geeft 24% korting in deze regeling.
    Tenslotte fase 2 studie duurt 1 jaar.
    Op mijn vraag wat Pharming doet voor de particuliere belegger verwees SdV naar het aantrekken van investeerders en de kans op een multiplier effect door goede resultaten uit de onderzoeken. Toen ik toen wees op de recente daling van de koers naar 0,75 had SdV daar geen antwoord op. Vervolgens vroeg ik aandacht voor het tussentijdse persbericht waarin aangekondigd werd dat de Ruconest verkopen hoger waren dan verwacht, maar niet verteld werd dat Pharming ondanks die hogere verkopen toch verlies zou maken. SdV begon te begrijpen dat aandeelhouders op deze wijze van communiceren op het verkeerde been worden gezet. Vervolgens aandacht gevraagd voor het positieve effect van een kleine winst maken in plaats van een klein verlies, wat voor Pharming niet moeilijk is en goed is voor de koers. CEO en CFO begrepen de redenering, maar of het effect zal hebben, geen idee.
    Kortom, de presentaties zijn mooie verhalen met zeer weinig concrete mijlpalen of cijfers. Daarvan moet afgewachte worden of ook hier niet teveel "de wens is de vader van de gedachte speelt.
    Mooi overzicht van de investor avonden, complimenten.

    Volgens deze verhandeling een hoop wazigheden en veel mits en maar. Een ophemeling van het management door het management.
    Weinig echte antwoorden.

    EMA goedkeuring van priority vervallen tot "goedkeuring" misschien eind 2025. Dus tot in 2026 geen inkomsten uit Europa.

    Dan ook maar vast toegeven 280 miljoen operationele kosten tov 289 miljoen omzet. Dus geen winst te verwachten in en mogelijk ook niet in 2025.
    De Vries heeft zich vast ingedekt tot 2026, als hij met pensioen gaat.
    Ben een vent en lever je bonus over 2024 en 2025 eens in als je niets voor je aandeelhouders gaat betekenen.

    De Vries kan weer opgelucht ademhalen. Deze vervelende avonden zijn ook weer voorbij.
    Even geen aandeelhouders meer komende 20 dagen. Helaas presentatie van de H1 2024 cijfers komen nog. Hoe dit weer aan te vliegen.

    Tiktoktiktok pharming.....WAKE UP ( mag onderhand weleens gaan gebeuren voor de aandeelhouders)
  2. forum rang 5 Kwiirk 11 juli 2024 22:22
    quote:

    Arie de Beuker schreef op 11 juli 2024 17:35:

    @Kwiirk:
    Er waren 34 aanwezigen en een stuk of 10 stonden in de versnaperingen hoek met dhr de Vries te praten. Niet iedereen ging voetbal kijken. Anderen gingen direkt naar huis.
    En mbt de koeien etc en de pipeline van ruconest: knap dat ze strategie veranderingen doorvoeren, gefinancieerd door Ruconest en dmv Joenja sneller omzetgroei met minder kosten maken.
    Wat jij had hier gepost als de koers 1,50 was?
    Gr
    Arie de Beuker.
    Met de goedkeuring van de FDA voor Joenja had verwacht mogen worden dat de koers omhoog was gegaan. Maar Pharming heeft het vertrouwen van beleggers verloren en door dat gebrek aan vertrouwen zijn shorters in gestapt en is Pharming koers speelbal geworden van deze partijen. Wat moet gebeuren en liefst op korte termijn is het vertrouwen terug winnen van beleggers. Die prioriteit heb ik bij het bestuur van Pharming niet gezien. Zover ik weet is het woord "vertrouwen" niet gevallen.
  3. relpinda 11 juli 2024 22:46
    Kwiirk
    11 juli 2024 12:43, abtje!

    Dank voor het verslag en m.i. een correcte weergave.
    Ja ik was het die met dat idee kwam om openlijk een teller van het aantal patienten openbaar bij te houden. M.i. stimuleert dat beleggers en wellicht nieuwe patienten over de streep te halen. Wellicht dat een martketingbureau dit idee onderstreept. Voor mij een 1e keer aanwezig bij PHA. maar al heel lang een grote pluk aandelen op de plank liggen. En ja ben het ook wel met SdV eens dat PHA grote investeerders nodig heeft. Ik heb echt de indruk dat iedereen bij het bedrijf er voor wil gaan en zich uit de naad werkt. De passie straalt er van af. Zo ook van de interne communicatie die ik zelf heb mogen ervaren.

    Mijn advies zou zijn dat in elke portefeuille wel een plukje PHA mag zitten. En rustig afwachten.

    lza.
  4. forum rang 4 SpecuKlaas 11 juli 2024 23:05
    @Kwiink & Arie de Beuker.

    Ik was woensdag ook de gehele avond bij de presentatie in Leiden/Oegstgeest. Was 1 v/d weinigen die bij SdV bij de hapjes het gesprek bleef aan gaan.

    Het was een helder betoog. @Kwiink: op jouw vraag of het verliesje van enkele miljoenen ook niet eenvoudig omgezet kon worden in een winstje (door wat extra te bezuinigen) werd in de zaal toch wel met een lach gereageerd, want zo werkt het in de praktijk natuurlijk niet. Er zijn serieuze Opex kosten te maken welke nuttig zijn aangewend. En zoals vaak gezegd de kosten gaan voor de baten uit. Het nu maken van kleine verliezen is dus niet relevant voor de grotere investeerders. Die Multiple van nu 3.6 die zal aanzienlijk opgekrikt gaan worden naar een wie weet wel 8+. Daarvoor wordt:
    1- joenja verder gecommercialiseerd in bestaande en nieuwe markten (als eerste Japan en de UK, en dan Europa)
    2- joenje pijplijn verder uitgebreid (en de huidige werkzame versie zal een extra vertrouwen geven ook naar FDA en EMA en grotere investeerders). Deze nieuwe joenja ontwikkelingen opereren in een markt van ziekte beelden welke veel en veel omvattender zijn dan de nu bekende ca. 1.5 persoon op de mln welkte nu gevonden worden.
    3- opkomen van een rare /zeldzame ziekte medicijn in de fase 2 of 3 , waarbij de huidige eigenaar de vercommercialisering niet ziet zitten om er zelf voldoende aan over te houden maar voor Pharming het een wezenlijke aanvulling van hun 'pakket' is.

    Er werd dan ook stil gestaan dat de zeldzame ziekte markt onvergelijkbaar is met de massa markt en dat daarin een paar financieel gezonde spelers opereren en er velen met geld te kort kampen. Pharming is een gezonde uitzondering hier.

    Ook vertelde SdV dat hij regelmatig ook benaderd wordt voor een 'gesprek tot overname' maar dat dit tot nu toe nooit interessant is geweest om tal van redenen. Het wordt pas serieus als Pharming meer te bieden heeft op meerdere markten. Dus SdV sluit dat komende jaren uit.

    Ook werd verteld dat er op korte termijn weer enkele positieve berichten te verwachten zijn komende vanuit de bovenstaande punten 1,2 en 3.

    Al met al een vertrouwenwekkend verhaal met goede onderbouwing. De markt gaat heus wel op de middenlange/korte termijn inzien dat deze koers veel en veel te laag is voor een financieel gezond bedrijf zij SvD en die mening deel ik met hem.

    Aanrader om deze bijeenkomsten te volgen en vooral ook goed te luisteren. Spreken is zilver, zwij,,,,,,, .

    Vaar je eigen koers en heb ook wat geduld dat komt het allemaal goed.
  5. PieterW845459 11 juli 2024 23:29
    SpecuKlaas, dank voor deze weergave van de Investortour in Leiden. In uw verslag herken ik de sfeer waarin eea door SdV is verteld en uitgelegd. Positief verhaal naar de nabije toekomst. Ik heb aan deze bijeenkomst een zeer positief gevoel overgehouden. Heldere en transparante uitleg door SdV. Natuurlijk kun je er vanuit verschillende zienswijzen naar kijken. Voor mij is het glas meer dan halfvol!
  6. snorre42 12 juli 2024 00:27
    quote:

    fanaat schreef op 11 juli 2024 13:35:

    Het betoog hierboven maakt duidelijk dat ik dicht bij de waarheid zit wat betreft de mogelijkheden van dit bedrijf. Joenja is afwachten en Ruconest zou nog wat brengen. Opgeteld is dat niet zo heel veel. Een kleine tegenvaller bij de resultaten van kwartaal 2 is bijna zeker anders had de baas een andere toon aangeslagen. De 80 cent van vandaag is voorlopig een toppunt en staat voorlopig als een recordhoogte. In de komende kwartalen , dus komende jaren, hoeft niet veel verwacht te worden aan aandeelhouderswaarde. Niet fanaat onderschrijft dit maar ook het management van dit bedrijf. DE kosten zijn de pan uitgerezen en dat kan niet eenvoudig worden teruggedraaid. Nog altijd volhardt het bestuur in veel verdienen en geen verbinding aangaan met de aandeelhouder. Een beursnotering onwaardig gedrag waar de koers op korte termijn gaat reageren.
    ??????????????
  7. Jan Fluit 12 juli 2024 00:32
    Laten we ook beetje eerlijk zijn naar elkaar toe zonder elkaar aan te vallen. Biotech is risico vil dat weten we onderhand wel. Maar Pharming Sijmen de Vries heeft veel beloofd en weinig gegeven en de rest kennen we wel. Veel dingen zijn mis gegaan en veel particulieren zijn de dupe en kunnen of willen niet uit het aandeel . We kunnen niet anders want het verlies zou enorm zijn. Ik zit er in voor gemiddeld 1,32 gewoon eerlijk gezegd. En dat al sinds 2017. Ik mag dan ook hopen dat de Vries het nu eerlijk verteld en dat het nog goed komt. Ik verkoop ze niet, ter verduidelijking en ik het er geen 1000
  8. Nickname 12 juli 2024 02:42
    quote:

    souni schreef op 11 juli 2024 21:14:

    [...]

    Mooi overzicht van de investor avonden, complimenten.

    Volgens deze verhandeling een hoop wazigheden en veel mits en maar. Een ophemeling van het management door het management.
    Weinig echte antwoorden.

    EMA goedkeuring van priority vervallen tot "goedkeuring" misschien eind 2025. Dus tot in 2026 geen inkomsten uit Europa.

    Dan ook maar vast toegeven 280 miljoen operationele kosten tov 289 miljoen omzet. Dus geen winst te verwachten in en mogelijk ook niet in 2025.
    De Vries heeft zich vast ingedekt tot 2026, als hij met pensioen gaat.
    Ben een vent en lever je bonus over 2024 en 2025 eens in als je niets voor je aandeelhouders gaat betekenen.

    De Vries kan weer opgelucht ademhalen. Deze vervelende avonden zijn ook weer voorbij.
    Even geen aandeelhouders meer komende 20 dagen. Helaas presentatie van de H1 2024 cijfers komen nog. Hoe dit weer aan te vliegen.

    Tiktoktiktok pharming.....WAKE UP ( mag onderhand weleens gaan gebeuren voor de aandeelhouders)
    Tiktok Souni…. Waarom niet zelf de woorden van SdV aangehoord? Deze hele Tour was juist bedoeld voor de aandeelhouders. Om meer duiding en begrip te realiseren…. SdV had uw vragen met genoegen beantwoord. U volhardt echter in uw grijsgedraaide TikTok plaat….
  9. forum rang 4 SpecuKlaas 12 juli 2024 05:45
    @Kwiink: inderdaad het verhaal over Ruconest als C1 remmer is medisch complex maar mij wel duidelijk en ook helder door SdV uitgelegd waarom er voor Ruconest geen concurrent te verwachten is op hun marktaandeel. Ook mooi om te horen dat SdV, begonnen als arts he en nu zo'n bedrijf opgezet !!, in de VS wel door emotionele patiënten/ouders wordt omhelst en bedankt voor het geleverde medicijn. Tja je zal er maat baat en meer levensvreugde door krijgen. Mooi !!

    Maar nog even aanvullend op wat ik 11 juli 2024 23:05 schreef het volgende: ik meen ook tussen de regels door gehoord te hebben dat Pharming zich vooral blijft neerzetten als rare/zeldzame ziekten medicijnen ontwikkelaar. MAAR dat er als er zich een uitgesproken kans voor doet dat er een potentieel medicijn is/wordt ontwikkeld dat NIET aan de rare/zeldzame ziekte definitie voldoet en Pharming daar wel kansen ziet als zijnde een aanvullen op hun commerciële netwerk en dat medicijn kan overnemen, Pharming die kans zal pakken tegen de door Pharming gestelde voorwaarden/uitgangspunten.
    Ik meen in de bewoording/'intonaties' te kunnen destilleren dat we zo een ontwikkeling nog wel eens kunnen gaan verwachten binnen een niet al te lange termijn.

    VRAAG :

    Wellicht waren er meerdere aanwezigen in Leiden (of elders) die uit het enthousiaste verhaal hetzelfde konden destilleren ? (ja destilleren want het werd zeker niet SMART / open gezegd. )

    [ Ik ben overigens bij meerder AvA's geweest en ook van Pharming, maar dit soort " investors Tours" zijn echt veel informatiever dan de AvA's, aangezien een AvA uit vooraf vastgelegde agenda punten bestaat en die 1 voor 1 worden afgetikt. Deze Tours zijn veel informeler, waardoor het 'alle kanten 'op kan gaan en er ook meer gehoord kan worden. Altijd doen als je de kans krijgt.

    SdV is echt 'een geval apart' bij de AvA's en Tours. Deze man straalt passie voor zijn werk/vakgebied uit en is echt gedreven om patiënten te helpen. Chapeau.
    Vanuit die passie is uiteindelijk Pharming ontstaan en levend gehouden, want zoals hij ook zei er zijn moeilijke beslissingen/draaien gemaakt om het anders aan te pakken,. Een aanwezige gaf aan dat dit desastreus heeft uitgepakt voor de aandeelhouders. Hier ben ik ( en SdV) het niet mee eens aangezien je soms ook grof moet bijsturen om je hoofd boven water te houden en niet te verzuipen. en naar de langere termijn dient te kijken.
    Hier heel wat anders dan een CEO die bij een multinational wordt binnen gehaald voor een dik salaris en bonus pakket en zijn riedeltje afdraait.

    In Leiden waren ca. 35 man en 2 vrouwen aanwezig en ik schat zo in dat ik de 2na jongste aanwezige was. Beleggen is kennelijk nog steeds een oude mannen hobby. Dit terzijde. ]
  10. forum rang 6 Natal 12 juli 2024 07:01
    Bedankt voor het extra verslag SpecuKlaas. Van de twinkelerende ogen en de passie is menigmaal gewag gedaan, is helemaal niets mis mee. Aan de andere kant, wat kan je ermee als lezer en dan helemaal als iemand eruit denkt te halen dat er iets substantieels te verwachten valt. Dat is zo enorm speculatief.

    Neemt niet weg dat ik blij ben met je verslagen. Top!
  11. forum rang 4 souni 12 juli 2024 07:18
    quote:

    Nickname schreef op 12 juli 2024 02:42:

    [...]

    Tiktok Souni…. Waarom niet zelf de woorden van SdV aangehoord? Deze hele Tour was juist bedoeld voor de aandeelhouders. Om meer duiding en begrip te realiseren…. SdV had uw vragen met genoegen beantwoord. U volhardt echter in uw grijsgedraaide TikTok plaat….
    Kijk naar de post van Jan Fluit. Hij/zij hoopt dat de Vries het nu eerlijk vertelt heeft. Toch wel een teken aan de wand.
    Wat als de Vrues zaken mooier voorstelt als dat ze werkelijk zijn.
    Dan is de aandeelhouder uiteindelijk de dupe.

    In het verleden deze bijeenkomsten al eerder bezocht. De Vries spiegelde toen alles ook rooskleurig voor.
    Dat is ook grotendeels niet uitgekomen. Er een vieze smaak aan ivergehouden.

    Tiktoktiktok pharming...WAKE UP ( mag onderhand weleens gaan gebeuren voor de aandeelhouders)
  12. Zelfvertrouwen 12 juli 2024 08:35
    quote:

    Nickname schreef op 12 juli 2024 02:42:

    [...]

    Tiktok Souni…. Waarom niet zelf de woorden van SdV aangehoord? Deze hele Tour was juist bedoeld voor de aandeelhouders. Om meer duiding en begrip te realiseren…. SdV had uw vragen met genoegen beantwoord. U volhardt echter in uw grijsgedraaide TikTok plaat….
    Beter geen aandacht besteden aan personen die zichzelf steeds herhalen want zij zitten hier met een ander doel of opdracht en het is al droevig genoeg dat zij zo hun dagen moeten slijten.
1.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.