Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
8,380   +0,020   (+0,24%) Dagrange 8,270 - 8,430 15.068   Gem. (3M) 121,1K

Ontex 2024: overpromise and underdeliver or underpromuse and overdeliver

782 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. hvanv 13 juni 2024 18:10
    En dan toch weer 8 cent omlaag.
    Langzaam verdwijnt al het positivisme en blijft alleen de waarde v d geschreven calls naar je toe lopen.
    Nu juiste moment zoeken om calls terug te kopen.
    Dat is lastigste deel, gaat nooit helemaal goed omdat de handel in opties te beperkt is. En natuurlijk kan ik de markt niet precies timen.

    Voorlopig lijkt het er op dat ook nu het schrijven van calls de goede actie was, waar anderen vonden dat ik daarmee koerswinst zou missen.
    De call van 9,50 dec heeft toch 0.60 opgeleverd.

    Ik blijf voor de langere termijn wel oprimistisch, maar voorlopig kan het aandeel behoorlijk stuiteren en ik vermoed dat dan de late kopers het schip weer verlaten nu de koers wat doorzakt.
  2. forum rang 4 stockholder 13 juni 2024 18:16
    quote:

    MilesDavis schreef op 13 juni 2024 11:14:

    [...]

    Dit is eigenlijk een hervorming die er al lang zat aan te komen. Drylock zit met productie in veel goedkopere landen. Nu Ontex sterker is geworden kunnen ze ook dit soort pivots doorvoeren. Voor aandeelhouders alleen goed nieuws. De expertise blijft in Belgie met een grote investering.
    Ik zie het dan ook als een teken van kracht en goed ondernemerschap
    Mogelijk kunnen ze hierdoor de winstgevendheid opstuwen.
    Ik blijf vertrouwen in het MT en het aandeel houden. Hogere koers moet mogelijk zijn.
  3. Riquer 14 juni 2024 09:45
    Het besluit om de productie vestiging te sluiten zou de koers een boost moeten geven . Naar aanleiding van het artikel zakt de koers de oorzaak ligt in het feit dat de sluiting aangeeft dat productie in Europa niet concurrerend is. Goed dat Mt dit inziet beter laat dan nooit.
    Toch is het verstandig dat de productie en RD in België bewaard blijft
    Voorlopig zal er koersdruk zijn uiteindelijk zal het besluit tot hogere koersen leiden
  4. forum rang 6 keffertje 14 juni 2024 10:06
    Mijn analyse:

    1. Op deze initiatieven (mes in het personeelsbestand) zat ik te wachten, want waar ik eerder stelde dat het bestuur feestvierde op kosten van de aandeelhouder, druppelt die cultuur uiteraard ook naar beneden door en zal het personeel zich, met goudgerande arbeidsvoorwaarden, ook niet het vuur uit de sloffen lopen. Inmiddels lijkt deze constatering dus achterhaald, want er wordt inmiddels aandeelhouderwaarde gecreeerd (waarbij het dus gaat om positieve cashflows, de koers is op korte termijn niet relevant) en onpopulaire maatregelen worden niet geschuwd.
    2. De koersdruk voor de aankondiging wijst er volgens mij op dat er een aantal partijen meer wist (is natuurlijk altijd zo), die goed in de gaten hebben gehad dat de markt - anders dan ik verwachtte - negatief zou reageren op deze daadkracht.
    3. Naar Nederlandse maatstaven zou deze reorganisatie gemakkelijk eenmalig 45 miljoen gaan kosten en dat slaat natuurlijk tijdelijk een deuk een deuk in de resultaten en liquiditeiten. Het zou dus goed zijn als Ontex naast deze eenmalige kosten straks ook de structurele besparingen meldt, zodat de markt opnieuw ziet dat ze goed bezig zijn.
  5. forum rang 6 Tordan 14 juni 2024 11:34
    quote:

    Riquer schreef op 14 juni 2024 10:54:

    Als je vertrouwen hebt in dit aandeel dan zijn dit achteraf de momenten om in te stappen
    Maar dat weet je pas achteraf dit besluit toont daadkracht inzien waar het knelt om Ontex op de kaart te zetten moet je soms impopulaire maatregelen
    Je ziet de koers nu al uitbodemen
    Zolang ze niet tornen aan de doelen voor dit jaar, zie ik geen problemen.
    Dus lage enkelvoudige omzetgroei en marges tussen 11en 12%.
    Als ze daarnaast.ook Turkije en of Brazilië voor een hele nette prijs kunnen afstoten, zie ik dat als een mooie bonus.
  6. forum rang 6 keffertje 15 juni 2024 07:10
    quote:

    Riquer schreef op 14 juni 2024 12:08:

    De beslissing om in te grijpen toont dat de marges onder druk staan daarvoor is ingrijpen vereist voorheen bleef het Mt het aankijken
    Niet voor niks is de koers 75% teruggezakt
    Het vertrouwen in Ontex is nog broos maar zie dat Mt vooruitziet en reageert op veranderende marktomstandigheden
    Huh, 75% gezakt? Volgens mij bedoel je 75% van de stijging is weg, althans dat hoop ik
  7. forum rang 6 keffertje 15 juni 2024 07:27
    quote:

    MilesDavis schreef op 14 juni 2024 13:29:

    Die herstructuring moet hij maar financieren met het extra geld van de verkoop dit jaar.
    Ik blijf erbij dat ze niet kunnen afwijken van hun doelstellingen. En dat is 15 euro begin 2026.

    No excuses, want daar zijn ze goed in.
    De doelstelling zal niet gewijzigd worden, maar belangrijker is natuurlijk dat ze die halen. Als ze dit jaar operationeel 1 euro gaan verdienen en de wpa groeit minimaal 10-15% per jaar, dan zou dit inderdaad een gerechtvaardigde koers zijn.

    Inderdaad is verkoop van Bra/Tur met een forse boekwinst nu belangrijker dan ooit, maar zonder wetenschap van het proces verwacht ik dat pas veel later in HJ2.

    Uit analistenrapporten maak ik op dat mijn eigen inschatting (herstructureringslast 45 miljoen) breder wordt gedeeld en dat is even slikken, maar met een verwachte terugverdientijd van 3-4 jaar, is het wel een goede beslissing.

    Voor degene die snel dividend verwachten, zal het een teleurstelling zijn, want de hervatting van de betaling zal (nog) langer op zich laten wachten.
  8. forum rang 7 Hopper58 16 juni 2024 10:14
    quote:

    Riquer schreef op 14 juni 2024 09:45:

    Het besluit om de productie vestiging te sluiten zou de koers een boost moeten geven . Naar aanleiding van het artikel zakt de koers de oorzaak ligt in het feit dat de sluiting aangeeft dat productie in Europa niet concurrerend is. Goed dat Mt dit inziet beter laat dan nooit.
    Toch is het verstandig dat de productie en RD in België bewaard blijft
    Voorlopig zal er koersdruk zijn uiteindelijk zal het besluit tot hogere koersen leiden
    De koersdruk was enkel te wijten aan de algehele malaise op de beurzen na het besluit van Macron voor verkiezingen op 30/06, met het risico dat het FN kan winnen en het Europese project in het slop geraakt. Altijd het grotere plaatje in het oog houden.
  9. MilesDavis 16 juni 2024 11:57
    Uit non core halen ze een ebita van +40Mio euro dit jaar. Hiermee herstructureren ze op papier de core activiteit deels en verhogen ze de marge in 2025.

    Ik denk dat ze nu al een goed idee hebben wat de non core zouden opleveten bij verkoop. Hij weet dat hij niet van zijn doelstellingen kan afwijken of het is terug naar af.
    Probeer hier de relatie te vinden die zij al in hun plan hebben.
  10. forum rang 5 Gaston Lagaffe 16 juni 2024 12:08
    quote:

    keffertje schreef op 15 juni 2024 07:27:

    [...]
    Uit analistenrapporten maak ik op dat mijn eigen inschatting (herstructureringslast 45 miljoen) breder wordt gedeeld en dat is even slikken, maar met een verwachte terugverdientijd van 3-4 jaar, is het wel een goede beslissing.
    Dag Keffertje, eigenlijk niet het nieuws waar we op zaten te wachten (en zie hoe de koers zicht ontwikkelt). Als Ontex inderdaad ca. € 90mio aan reorganisatie kosten België (voornamelijk sluiting Eeklo en aanpassing Buggenhout) kwijt is heeft dit een vernietigend effect op de liquiditeit. De last is weliswaar eenmalig maar dit soort 'aderlatingen' kan Ontex eigenlijk niet dragen. Niet dat ze er door failliet zullen gaan maar dit levert geen basis om koerstechnisch door de € 10,- te gaan. We duiken waarschijnlijk weer beneden de € 8,- Ben benieuwd of ze nog meer van dit soort 'verrassingen' voor ons in petto hebben. Het leed had optisch verzacht kunnen worden door een koppeling met de opbrengsten uit verkoop te maken (2e deel opbrengst Mexico ?) maar die handigheid/optie hebben ze blijkbaar niet. In de basis ben ik negatief verrast dat er blijkbaar geen andere optie was dan een groot aantal productielijnen volledig, op zeer korte termijn en in 1 keer te sluiten. Niks geen uitloop van bestaande productielijnen. Een stevige kapitaalvernietiging. Dit is een teken van zwakte en geeft aan hoe inefficiënt productie daar wel niet was. En wat dat betreft : het blijft Ontex, een bedrijf met een ruim geschiedenis van problemen. Er wordt gesproken over koersdoelen van + € 15,- ik zie het niet gebeuren. Als we nu aan de onderkant van de marge doelstelling terecht komen is het helemaal bal. Kortom : gewoon slecht nieuws en des te belangrijker dat ze Brazilië nu echt op korte termijn gaat regelen. Jammer want ze waren goed op weg.
  11. forum rang 5 Gaston Lagaffe 16 juni 2024 16:49
    quote:

    Riquer schreef op 16 juni 2024 13:05:

    Wees eens realistisch dit MT neemt besluiten die in eerste instantie pijn doen maar MT regeert op veranderende marktomstandigheden doen ze en regeren is vooruit zien.
    Dat is nu net het probleem : ik ben te realistisch :-) Laten we nu maar hopen dat die Ebitda-marge (om wat voor reden dan ook) niet aan de onderkant van de bandbreedte uitkomt.
782 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.