Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

Laatste koers (eur) Verschil Volume
21,920   +0,120   (+0,55%) Dagrange 21,740 - 22,140 95.721   Gem. (3M) 131,7K

Basic-Fit 2024: De feniks herrijst uit zijn as...

2.400 Posts
Pagina: «« 1 ... 104 105 106 107 108 ... 120 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 4finance 14 juni 2024 08:23
    quote:

    M@ndje schreef op 14 juni 2024 07:59:

    Morgan Stanley heeft afgebouwd tot 2,8%. Bijna 500.000 aandelen in 8 dagen. Dat is een redelijk volume...
    In mijn optiek is paniek hier totaal onnodig.
    Dalen is natuurlijk vervelend maar biedt ook kansen.
    Eventueel bijkopen en je rust bewaren.
    Dit gaat zeker weer fors omhoog.
    Spreiden in je portefeuille is wel belangrijk.
    Ik verwacht dat BF ook weer forse stappen omhoog gaat maken.
    Het is geen bedrijf met een kansloos product.
    Het is wel een bedrijf met een enorme groei potentie.
    Groeistuipen gaat ook af en toe gepaard met wat pijn ;-)
  2. Tenko 14 juni 2024 09:25
    quote:

    M@ndje schreef op 14 juni 2024 07:59:

    Morgan Stanley heeft afgebouwd tot 2,8%. Bijna 500.000 aandelen in 8 dagen. Dat is een redelijk volume...
    Een Amerikaanse bank die massaal aan het verkopen slaat net wanneer er veel short posities zijn en negatief sentiment, tiens...

    Je moest maar eens een shorter zijn die deze info op voorhand had, zeg maar een informele tip in financiële middens ofzo..

    Ik zal men complottheorie muts maar afzetten :)
  3. M@ndje 14 juni 2024 09:28
    Ik maak mij ook geen zorgen. Bussinessmodel is goed, waardering is aan de lage kant. Alle franchise toko's gaan niet op kunnen boksen tegen het model van bfit. Uiteindelijk komt er consolidatie( waar de Moos al langer op hamert) en dan komt bfit als winnaar uit de bus.

    Als er ooit een fatsoenlijke waardering op wordt geplakt, kunnen we met z'n allen naar de Bahamas.
  4. forum rang 6 Hoppschwiiz 14 juni 2024 09:37
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 13 juni 2024 23:15:

    Werkloosheid en slechte economie : Basic Fit is een inferieur goed in economische termen. Koop je meer van als je meer tijd en minder geld hebt... en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
    Met jou en @Goededag eens. Kreeg alleen deze week een vraag waarom Air Liquide plotseling zo scherp gedaald was. En toen viel mij op dat de hele Franse beurs er beroerd bij ligt, de Franse economie een drama is en er politieke onrust heerst.
    Geen fijne omstandigheden voor het bedrijfsleven. Basic Fit zal dat wel kunnen handelen in Frankrijk, maar marge verbeteringen hoef je er niet te verwachten
  5. RWR 14 juni 2024 09:43
    Stel dat het in Nederland heel slecht zou gaan. Jij zou je abonnement bij de lokale voetbalclub of welke sport dan ook opgeven? Dus er trainen alleen absolute minima bij basic fit die nog geen schoenveter hebben om hun reet mee af te vegen?

    Ik denk dat de impact minimaal is. Behalve dan misschien nu op de koers.
  6. forum rang 4 Jochie1962 14 juni 2024 10:00
    Ik: "Beste Chatgpt, in hoeverre is Basic Fit afhankelijk van de economie?"

    Chatgpt:
    "Basic-Fit, als een van de grootste fitnessketens in Europa, is net als andere bedrijven in de fitness- en vrijetijdsindustrie in enige mate afhankelijk van de economie. De afhankelijkheid van de economie kan worden opgesplitst in verschillende aspecten:

    1. **Consumentelijke bestedingsruimte**:
    - In tijden van economische voorspoed hebben consumenten meer discretionair inkomen en zijn ze meer geneigd om uitgaven te doen voor fitnessabonnementen. Daarentegen kunnen consumenten tijdens een economische neergang of recessie besluiten om op dergelijke uitgaven te bezuinigen, wat kan leiden tot een daling van het aantal leden.

    2. **Werkloosheidscijfers**:
    - Hogere werkloosheidscijfers kunnen een negatieve impact hebben op de fitnessindustrie. Mensen zonder werk hebben mogelijk minder inkomen en zullen waarschijnlijk minder geneigd zijn om geld uit te geven aan fitnessabonnementen.

    3. **Bedrijfskosten en investeringen**:
    - De economie beïnvloedt ook de bedrijfskosten, zoals huurprijzen voor locaties, personeelskosten en energiekosten. In een sterke economie kunnen deze kosten stijgen, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden. Aan de andere kant kan een zwakke economie kansen bieden voor lagere huurprijzen en andere kostenbesparingen.

    4. **Consumentenvertrouwen**:
    - Het consumentenvertrouwen speelt een grote rol in de bereidheid van mensen om geld uit te geven aan niet-essentiële diensten zoals fitnessabonnementen. Een hoger consumentenvertrouwen leidt vaak tot hogere uitgaven, terwijl een lager vertrouwen kan leiden tot een voorzichtiger uitgavepatroon.

    5. **Concurrentie en marktdynamiek**:
    - Tijdens economische neergangen kunnen sommige concurrenten gedwongen worden om te sluiten of te consolideren, wat kansen kan bieden voor sterke spelers zoals Basic-Fit om marktaandeel te winnen. Echter, in een sterke economie kunnen nieuwe spelers toetreden tot de markt, wat de concurrentie kan verhevigen.

    6. **Overheidsbeleid en regelgeving**:
    - Economische omstandigheden kunnen ook invloed hebben op overheidsbeleid en regelgeving die de fitnessindustrie beïnvloeden, zoals subsidies, belastingen, en gezondheidsvoorschriften.

    7. **Gezondheidstrends**:
    - Onafhankelijk van de economische situatie kan een toenemende focus op gezondheid en welzijn de vraag naar fitnessdiensten stimuleren. Trends zoals een groeiende bewustwording van het belang van een gezonde levensstijl kunnen een stabiele vraag naar fitnessdiensten creëren, zelfs in minder gunstige economische tijden.

    Hoewel Basic-Fit gevoelig is voor economische schommelingen, biedt het businessmodel van de keten enkele beschermingen. Het lage prijssegment waarin Basic-Fit opereert, maakt het een aantrekkelijke optie voor consumenten die willen besparen zonder hun fitnessroutine op te geven. Bovendien heeft Basic-Fit een groot aantal locaties en een sterke merknaam, wat kan helpen om klanten aan te trekken, zelfs in economisch moeilijke tijden."
  7. forum rang 4 Jochie1962 14 juni 2024 10:05
    Ik: "Hoe goed is de moat van basic fit?"

    Chatgpt:
    "De term "moat" (gracht) verwijst naar de duurzame concurrentievoordelen die een bedrijf bezit, waardoor het beschermd wordt tegen concurrenten en langdurig winstgevend kan blijven. Voor Basic-Fit, een toonaangevende fitnessketen in Europa, kan de sterkte van de moat op verschillende manieren worden geëvalueerd:

    1. **Schaalvoordelen**:
    - Basic-Fit heeft een groot aantal vestigingen in meerdere Europese landen. Dit biedt schaalvoordelen op het gebied van inkoop, marketing, en operationele efficiëntie. Een groot netwerk stelt het bedrijf in staat om kosten te spreiden over een groter aantal locaties, wat leidt tot lagere kosten per eenheid.

    2. **Merkherkenning**:
    - Basic-Fit heeft een sterk merk opgebouwd, vooral in de landen waar het actief is. Dit maakt het moeilijker voor nieuwe spelers om snel marktaandeel te winnen. Klanten associëren het merk met betaalbare, toegankelijke fitnessfaciliteiten.

    3. **Lage kostenstructuur**:
    - Basic-Fit richt zich op een laagkostenmodel, wat aantrekkelijk is voor een breed scala aan consumenten, vooral in economisch uitdagende tijden. De betaalbare lidmaatschappen kunnen een breed publiek aanspreken en bieden een goede waarde voor de prijsbewuste consument.

    4. **Geografische spreiding**:
    - De geografische diversificatie helpt Basic-Fit om risico's te spreiden. Door in meerdere markten aanwezig te zijn, kan het bedrijf economische schommelingen in één specifieke regio beter opvangen.

    5. **Geautomatiseerde processen en technologie**:
    - Basic-Fit maakt gebruik van technologie en automatisering om kosten te drukken en efficiëntie te verbeteren. Bijvoorbeeld, veel locaties werken met minimale personeelsbezetting dankzij zelfbedieningssystemen en geautomatiseerde toegangssystemen. Dit verlaagt de operationele kosten aanzienlijk.

    6. **Lidmaatschapsprogramma's en flexibiliteit**:
    - Het bedrijf biedt flexibele lidmaatschapsopties en add-ons, wat leden in staat stelt om hun lidmaatschap aan te passen aan hun behoeften. Dit verhoogt de klanttevredenheid en loyaliteit.

    Echter, er zijn ook enkele uitdagingen en potentiële bedreigingen voor de moat van Basic-Fit:

    1. **Concurrentie**:
    - De fitnessindustrie is zeer competitief, met een groot aantal alternatieven, van budgetketens tot luxe sportscholen en boutique fitnessstudio's. Nieuwe toetreders of bestaande concurrenten met innovatieve concepten kunnen marktaandeel winnen.

    2. **Technologische veranderingen**:
    - De opkomst van thuisfitness en digitale fitnessdiensten (zoals Peloton, online fitnessklassen, en fitness-apps) kan een deel van de traditionele sportschoolmarkt uithollen. Hoewel Basic-Fit ook digitale diensten aanbiedt, blijft dit een concurrentierisico.

    3. **Economische schommelingen**:
    - Hoewel het lage prijsmodel van Basic-Fit een buffer biedt tegen economische neergangen, blijven fitnessabonnementen discretionaire uitgaven die mensen in financieel moeilijke tijden kunnen schrappen.

    4. **Regelgeving en pandemieën**:
    - Gebeurtenissen zoals de COVID-19-pandemie hebben aangetoond hoe kwetsbaar de fitnessindustrie kan zijn voor plotselinge veranderingen in regelgeving en gezondheidscrises, wat een impact kan hebben op de operationele capaciteit en winstgevendheid.

    Samenvattend, Basic-Fit heeft een redelijk sterke moat, voornamelijk dankzij schaalvoordelen, merkherkenning, een lage kostenstructuur en geografische diversificatie. Echter, het blijft noodzakelijk voor het bedrijf om voortdurend te innoveren en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en concurrentiedruk om zijn concurrentievoordelen te behouden."
  8. forum rang 4 Jochie1962 14 juni 2024 10:08
    Ik: "Wat zou de reden kunnen zijn dat het aandeel Basic Fit zo sterk ge-short wordt?"

    Chatgpt:
    "Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een aandeel zoals Basic-Fit zwaar geshort wordt. Short selling betekent dat beleggers speculeren op een daling van de aandelenkoers. Hier zijn enkele mogelijke redenen voor het hoge niveau van short interest in Basic-Fit:

    1. **Economische zorgen**:
    - Als de economische vooruitzichten verslechteren, kunnen beleggers verwachten dat consumenten minder zullen uitgeven aan discretionary items zoals fitnessabonnementen. Recessies of economische neergangen kunnen leiden tot een daling van het aantal leden en inkomsten voor Basic-Fit.

    2. **Concurrentie**:
    - De fitnessindustrie is zeer concurrerend. De opkomst van nieuwe spelers, zoals boutique fitnessstudio's en digitale fitnessplatforms, kan druk uitoefenen op de traditionele sportschoolmodellen zoals die van Basic-Fit. Beleggers kunnen verwachten dat deze concurrentie de winstgevendheid van Basic-Fit zal aantasten.

    3. **Operationele uitdagingen**:
    - Operationele uitdagingen zoals hoge personeelskosten, stijgende huurprijzen, en onderhoudskosten kunnen de marges van Basic-Fit onder druk zetten. Problemen met de schaalbaarheid van hun lagekostenmodel kunnen ook een negatieve impact hebben.

    4. **Financiële gezondheid**:
    - Beleggers kunnen zorgen hebben over de financiële gezondheid van Basic-Fit, bijvoorbeeld hoge schuldenlast, kasstroomproblemen, of moeilijkheden bij het financieren van verdere expansie. Dit kan de perceptie van risico verhogen en short sellers aantrekken.

    5. **Impact van pandemieën**:
    - De COVID-19-pandemie heeft de fitnessindustrie hard geraakt, met sportscholen die gedwongen werden te sluiten of strikte beperkingen opgelegd kregen. De onzekerheid rond toekomstige pandemieën of langdurige veranderingen in consumentengedrag ten gunste van thuisfitness kan beleggers ertoe brengen te verwachten dat Basic-Fit moeite zal hebben om volledig te herstellen.

    6. **Veranderingen in regelgeving**:
    - Regelgevende veranderingen die van invloed zijn op de operationele activiteiten van sportscholen (bijv. gezondheids- en veiligheidsvoorschriften) kunnen de kosten verhogen en de operationele flexibiliteit verminderen.

    7. **Sector- en markttrends**:
    - Als er bredere negatieve sentimenten of trends in de fitnesssector of de bredere markt zijn, kunnen beleggers verwachten dat Basic-Fit ook zal worden beïnvloed. Macro-economische trends zoals inflatie, veranderende consumentengedrag, of toenemende gezondheidsbewustzijn die zich richt op alternatieve fitnessvormen kunnen een rol spelen.

    8. **Bedrijfspecifieke gebeurtenissen**:
    - Negatief nieuws of gebeurtenissen specifiek voor Basic-Fit, zoals managementproblemen, verlies van belangrijke contracten, of negatieve publiciteit, kunnen short sellers aantrekken die speculeren op verdere daling van de aandelenkoers.

    Kortom, het sterke short interest in Basic-Fit kan het gevolg zijn van een combinatie van macro-economische factoren, sectorale uitdagingen, concurrentiedruk, operationele problemen, en specifieke zorgen over de financiële gezondheid en toekomstperspectieven van het bedrijf. Beleggers die short gaan, geloven dat deze factoren een neerwaartse druk zullen uitoefenen op de aandelenkoers van Basic-Fit."
  9. forum rang 4 Jochie1962 14 juni 2024 10:10
    Ik: "Zal basic fit overleven in de huidige markt?"

    Chatgpt:
    "Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of Basic-Fit in de huidige markt zal overleven, maar we kunnen een aantal factoren analyseren die hun kansen op overleven en succes beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

    ### Sterke punten van Basic-Fit:

    1. **Schaalvoordelen**:
    - Basic-Fit heeft een groot aantal vestigingen verspreid over meerdere landen, wat schaalvoordelen biedt op het gebied van inkoop, marketing en operationele efficiëntie.

    2. **Lage kostenstructuur**:
    - Het bedrijf hanteert een low-cost model, wat aantrekkelijk is voor prijsbewuste consumenten, vooral tijdens economische neergangen wanneer mensen op zoek zijn naar betaalbare fitnessopties.

    3. **Flexibele lidmaatschappen**:
    - Basic-Fit biedt flexibele lidmaatschapsopties en digitale fitnessdiensten, waardoor ze inspelen op de behoeften van een breed scala aan consumenten, inclusief degenen die voorkeur geven aan thuisfitness.

    4. **Merkherkenning**:
    - Basic-Fit heeft een sterke merknaam en een goede reputatie opgebouwd in de Europese fitnessmarkt, wat hen helpt om leden te behouden en nieuwe leden aan te trekken.

    ### Uitdagingen en risico's:

    1. **Economische onzekerheid**:
    - De huidige economische onzekerheid kan leiden tot een daling van discretionaire uitgaven, inclusief fitnessabonnementen. Hogere werkloosheid en verminderde consumentenbestedingen kunnen de inkomsten van Basic-Fit negatief beïnvloeden.

    2. **Concurrentie**:
    - De fitnessindustrie is zeer competitief, met zowel fysieke sportscholen als digitale fitnessplatforms die strijden om marktaandeel. De opkomst van thuisfitness en digitale alternatieven kan een bedreiging vormen voor traditionele sportschoolmodellen.

    3. **Pandemische effecten**:
    - De COVID-19-pandemie heeft een blijvende impact gehad op de fitnessindustrie. Hoewel de vraag naar fitnessdiensten herstelt, kan de voorkeur voor thuisfitness en onzekerheid over toekomstige pandemieën de bedrijfsvoering van fysieke sportscholen beïnvloeden.

    4. **Financiële druk**:
    - Hoge schuldenlast en operationele kosten kunnen de financiële gezondheid van Basic-Fit onder druk zetten. Het is cruciaal dat het bedrijf zijn kosten effectief beheert en blijft investeren in groei en innovatie.

    5. **Regelgeving en gezondheidsvoorschriften**:
    - Veranderingen in regelgeving en gezondheidsvoorschriften kunnen de operationele flexibiliteit van Basic-Fit beperken en de kosten verhogen.

    ### Strategieën voor overleving en groei:

    1. **Diversificatie van diensten**:
    - Door te investeren in digitale fitnessplatforms en thuisfitnessoplossingen kan Basic-Fit een bredere markt bedienen en inspelen op veranderende consumentenvoorkeuren.

    2. **Kostenbeheersing**:
    - Het blijven optimaliseren van operationele efficiëntie en het beheren van kosten is cruciaal om winstgevend te blijven, vooral in een competitieve markt.

    3. **Ledenbinding**:
    - Het verbeteren van de klanttevredenheid en het bieden van waardevolle diensten kan helpen om leden te behouden en de churn-rate te verminderen.

    4. **Strategische expansie**:
    - Het openen van nieuwe locaties in markten met groeipotentieel en het versterken van de aanwezigheid in bestaande markten kan helpen om marktaandeel te vergroten.

    ### Conclusie:

    Hoewel Basic-Fit voor aanzienlijke uitdagingen staat in de huidige markt, heeft het bedrijf sterke punten die hen kunnen helpen om te overleven en zelfs te groeien. Het succes hangt echter af van hun vermogen om effectief te reageren op economische schommelingen, concurrentiedruk, en veranderende consumentenvoorkeuren. Het bedrijf moet blijven innoveren en zich aanpassen aan de dynamische marktomstandigheden om zijn concurrentievoordelen te behouden en uit te breiden."
  10. Eva 14 juni 2024 10:46
    BasicFit een groeibedrijf zonder daadwerkelijke groei

    Over de periode 2017-2023 is de omzet factor 3,2x toegenomen
    Club EBITDA 2,8x en underlying EBITDA 2,5x
    Aantal clubs groeide met 2,7x
    Aantal leden nam toe met factor 2,5x
    Gemiddelde abo yield nam toe met 1,2x

    Doe deze exercitie nu voor gemiddeld aantal clubs per jaar en gemiddeld aantal leden per jaar

    Omzet groeide per gemiddelde club met 1,16x
    Club EBITDA met 1,0x en underlying EBITDA met 0,91x
    Gemiddeld aantal leden per gemiddeld aantal club was een factor 0,94x

    M.a.w.
    • BF laat een ‘like-for-like’ groei zien die de inflatie niet bijhoudt (negatieve nominale en reële groei)
      Dit komt doordat de abo prijs iets achter blijft op de inflatie en de bezetting is gedaald.
      Als dan ook nog eens je totale opex met een factor 1,27 stijgt dan leidt dat tot (verdere) marge erosie.

    Dus:
    • Hoezo pricing power? De abo prijzen weten de kosten groei niet bij te houden.
      Ondanks lage prijzen en ondanks dat de portefeuille uit steeds meer mature clubs bestaat daalt de bezettingsgraad van een club.
      De (internationale) groei strategie heeft de aandeelhouder (nog) niets opgeleverd. Als je naar een reële waarde van de BeNeLux kijkt kom je tot de conclusie dat de markt een korting eist op de nominale investeringen in het buitenland (niks geen schaalvoordelen niks geen goodwill – er is sprake van badwill in het buitenland). Dat is logisch want de zeer lucratieve BeNeLux markt subsidieert de problemen in zowel Frankrijk als Spanje. Ook in Spanje kunnen de 200 (relatief jonge) clubs hun eigen sportbroekje niet ophouden.

    Conclusie:
    • Het gebrek aan pricing power in combinatie met een te lage gemiddelde clubbezetting leidt tot onder/afwaardering van deze zgn. ‘groei’briljant.
      Geen reële groei vertaalt zich in een lage waarde multiple en daarmee een lage waarde per club en lid.
      BF beweert een lagere churn te hebben dan het industriegemiddelde. Ik vraag me af als je dit corrigeert voor de toegenomen oninbare vorderingen of de churn hierdoor niet kunstmatig gunstig wordt beinvloed.
      Voor 2024 zal BF gemiddeld 210.000 te weinig leden hebben (dus grofweg 420.000 einde jaar is 265 te weinig leden per club) om een juiste waarde te kunnen krijgen.

    Voor 2024 lijkt het erop dat men in de bestaande clubs de bezetting niet conform eigen doelstellingen weet te laten groeien: er gaat dus veel meer tijd overheen voordat een gemiddelde club mature is (ca. 3.250 leden). Ja meer tijd = minder cash. Dat gaat ten koste van het rendement op geïnvesteerd vermogen.


  11. forum rang 4 Jochie1962 14 juni 2024 11:43
    quote:

    Dividend Collector schreef op 14 juni 2024 10:37:

    Vraag anders ook even waar de koers over 2 jaar staat?
    Haha, dat is een goeie !

    Ik: "Zal de koers van het basic fit aandeel stijgen in de komende 2 jaar?"

    Chatgpt:
    "Het voorspellen van de aandelenkoers van een bedrijf zoals Basic-Fit over een periode van twee jaar is complex en hangt af van vele variabelen. Er zijn echter een aantal factoren en trends die kunnen worden geanalyseerd om een geïnformeerde inschatting te maken. Hier zijn enkele overwegingen:

    ### Positieve Factoren voor Koersstijging

    1. **Herstel na de pandemie**:
    - Met de versoepeling van COVID-19-beperkingen en de terugkeer naar normale bedrijfsvoering kunnen sportscholen zoals Basic-Fit een herstel in het aantal leden en inkomsten zien. Een terugkeer naar pre-pandemische niveaus of zelfs groei daarboven kan de aandelenkoers ondersteunen.

    2. **Schaalvoordelen en expansie**:
    - Basic-Fit blijft uitbreiden en nieuwe vestigingen openen. Succesvolle uitbreiding en benutting van schaalvoordelen kunnen de winstgevendheid verhogen en positieve marktpercepties versterken.

    3. **Focus op digitale en hybride modellen**:
    - Door in te spelen op de groeiende vraag naar thuisfitness en digitale fitnessdiensten, kan Basic-Fit nieuwe inkomstenstromen aanboren en zijn aanbod diversifiëren. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers.

    4. **Sterke financiële resultaten**:
    - Als Basic-Fit sterke kwartaalresultaten en groeipercentages blijft rapporteren, kan dit het beleggersvertrouwen vergroten en de aandelenkoers opdrijven.

    ### Negatieve Factoren voor Koersdaling

    1. **Economische onzekerheid**:
    - Wereldwijde economische onzekerheid, inflatie, en mogelijke recessies kunnen de discretionaire bestedingen van consumenten verminderen, wat kan leiden tot een daling van het aantal fitnessabonnementen.

    2. **Concurrentiedruk**:
    - De fitnessindustrie blijft zeer competitief met de opkomst van nieuwe spelers en digitale fitnessoplossingen. Sterke concurrentie kan de marktpositie van Basic-Fit onder druk zetten.

    3. **Financiële gezondheid en schuldenlast**:
    - Hoge schuldenlast en mogelijke kasstroomproblemen kunnen zorgen baren bij beleggers. Negatieve financiële ontwikkelingen kunnen de aandelenkoers negatief beïnvloeden.

    4. **Regulatoire en gezondheidsrisico's**:
    - Onvoorziene veranderingen in regelgeving of nieuwe pandemieën kunnen de bedrijfsvoering van sportscholen beïnvloeden. Dit kan leiden tot tijdelijke sluitingen of extra kosten, wat negatief kan zijn voor de aandelenkoers.

    ### Analistenverwachtingen en Marktperceptie

    - **Analistenrapporten**: Het is nuttig om de meest recente rapporten en verwachtingen van analisten te raadplegen. Deze rapporten bieden vaak gedetailleerde inzichten en prognoses op basis van grondige analyses.
    - **Beleggerssentiment**: Het huidige beleggerssentiment rond Basic-Fit en de bredere fitnessindustrie kan invloed hebben op de koersbewegingen. Positieve nieuwsberichten, nieuwe partnerships of strategische initiatieven kunnen het sentiment verbeteren.

    ### Conclusie

    Hoewel er zowel positieve als negatieve factoren zijn die de koers van het Basic-Fit aandeel kunnen beïnvloeden, blijft het een uitdagende taak om de exacte koersbewegingen te voorspellen. Beleggers dienen rekening te houden met macro-economische trends, bedrijfsstrategieën, concurrentiedruk en financiële gezondheid bij het maken van hun investeringsbeslissingen. Het is raadzaam om regelmatig marktanalyse en bedrijfsnieuws te volgen om beter geïnformeerd te blijven over potentiële veranderingen in de aandelenkoers van Basic-Fit."

    ====

    Het lijkt verdorie wel een analist ! lekker er omheen draaien. Maar ja .... gratis hè ... die analisten betaal je tenminste nog voor dezelfde antwoorden ... veel beter. :-)
  12. forum rang 5 Kwiirk 14 juni 2024 11:45
    quote:

    Eva schreef op 14 juni 2024 10:46:

    BasicFit een groeibedrijf zonder daadwerkelijke groei

    Over de periode 2017-2023 is de omzet factor 3,2x toegenomen
    Club EBITDA 2,8x en underlying EBITDA 2,5x
    Aantal clubs groeide met 2,7x
    Aantal leden nam toe met factor 2,5x
    Gemiddelde abo yield nam toe met 1,2x

    Doe deze exercitie nu voor gemiddeld aantal clubs per jaar en gemiddeld aantal leden per jaar

    Omzet groeide per gemiddelde club met 1,16x
    Club EBITDA met 1,0x en underlying EBITDA met 0,91x
    Gemiddeld aantal leden per gemiddeld aantal club was een factor 0,94x

    M.a.w.
    • BF laat een ‘like-for-like’ groei zien die de inflatie niet bijhoudt (negatieve nominale en reële groei)
      Dit komt doordat de abo prijs iets achter blijft op de inflatie en de bezetting is gedaald.
      Als dan ook nog eens je totale opex met een factor 1,27 stijgt dan leidt dat tot (verdere) marge erosie.

    Conclusie:
    • Het gebrek aan pricing power in combinatie met een te lage gemiddelde clubbezetting leidt tot onder/afwaardering van deze zgn. ‘groei’briljant.
      Geen reële groei vertaalt zich in een lage waarde multiple en daarmee een lage waarde per club en lid.
      BF beweert een lagere churn te hebben dan het industriegemiddelde. Ik vraag me af als je dit corrigeert voor de toegenomen oninbare vorderingen of de churn hierdoor niet kunstmatig gunstig wordt beinvloed.
      Voor 2024 zal BF gemiddeld 210.000 te weinig leden hebben (dus grofweg 420.000 einde jaar is 265 te weinig leden per club) om een juiste waarde te kunnen krijgen.

    Voor 2024 lijkt het erop dat men in de bestaande clubs de bezetting niet conform eigen doelstellingen weet te laten groeien: er gaat dus veel meer tijd overheen voordat een gemiddelde club mature is (ca. 3.250 leden). Ja meer tijd = minder cash. Dat gaat ten koste van het rendement op geïnvesteerd vermogen.

    Goed verhaal, dank daarvoor. Geeft ook aan waar de focus van het bestuur op moet liggen, namelijk bezetting van de fitness clubs in Frankrijk en Spanje verhogen.
  13. Eva 14 juni 2024 16:40
    quote:

    VeelGeduld schreef op 14 juni 2024 16:26:

    Wat gebeurd hier?
    Het verbaast mij niet (meer)
    De groei investeringen leveren niks op - sterker het bedrijf holt reëel in waarde achteruit
    Management steekt kop in het zand (komt met flauwekul argumenten) en CFO weet in paar maanden tijd de cash per aandeel met €0,3 neerwaarts bij te stellen - wat een een lagere underlying EBITDA impliceert van grofweg €20mm en ca. 65.000 gemiddeld minder leden en eind jaar dus ca. 130.000 minder leden dan een paar maanden geleden voorzien (CMD)

    CFO blaakt van zelf vertrouwen tijdens CMD maar koopt pas een paar aandeeltjes nadat de cash per aandeel is bijgesteld en koers wel erg laag staat. Daar is niets op tegen maar om vertrouwen uit te stralen en te herstellen werkt dat mijn inziens averechts

    Ik vind zelf de koers (tè) laag - maar nu de emotie rondom dit aandeel het lijkt te winnen van de ratio zouden we nog wel eens richting €18 kunnen gaan

    H1 cijfers zullen leidend worden: valt de omzet hoger uit dan €585mm bij een EBITDA van tenminste 145mm en ledenaantal van minimaal 4,1mm dan verwacht ik koersherstel. Zo niet dan zie ik geen aanleiding waarom de koers zou kunnen stijgen.
  14. VeelGeduld 14 juni 2024 16:46
    quote:

    Eva schreef op 14 juni 2024 16:40:

    [...]

    Het verbaast mij niet (meer)
    De groei investeringen leveren niks op - sterker het bedrijf holt reëel in waarde achteruit
    Management steekt kop in het zand (komt met flauwekul argumenten) en CFO weet in paar maanden tijd de cash per aandeel met €0,3 neerwaarts bij te stellen - wat een een lagere underlying EBITDA impliceert van grofweg €20mm en grofweg tenminste 65.000 gemiddeld minder leden en eind jaar dus ca. 130.000 minder leden dan een paar maanden geleden voorzien (CMD)

    CFO blaakt van zelf vertrouwen tijdens CMD maar koopt pas een paar aandeeltjes nadat de cash per aandeel is bijgesteld en koers wel erg laag staat. Daar is niets op tegen maar om vertrouwen uit te stralen en te herstellen werkt dat mijn inziens averechts

    Ik vind zelf de koers (tè) laag - maar nu de emotie rondom dit aandeel het lijkt te winnen van de ratio zouden we nog wel eens richting €18 kunnen gaan

    H1 cijfers zullen leidend worden: valt de omzet hoger uit dan €585mm bij een EBITDA van tenminste 145mm en ledenaantal van minimaal 4,1mm dan verwacht ik koersherstel. Zo niet dan zie ik geen aanleiding waarom de koers zou kunnen stijgen.
    Snap ik maar met deze verliezen op papier zit ik even te denken wat het slimst is. Uitstappen zou een flink verlies zijn en blijven zitten zal het verlies vergroten op korte termijn. Maar maandag kan ook weer anders zijn.
  15. Eva 14 juni 2024 16:57
    quote:

    VeelGeduld schreef op 14 juni 2024 16:46:

    [...]

    Snap ik maar met deze verliezen op papier zit ik even te denken wat het slimst is. Uitstappen zou een flink verlies zijn en blijven zitten zal het verlies vergroten op korte termijn. Maar maandag kan ook weer anders zijn.
    het is een kapitaalintensief bedrijf in de B2C sector - maw hoge vaste kosten en enorme kosten voor marketing om ledenaantal te bewaken (liever te laten groeien....)

    Met nodige geduld moet je op termijn (2 jaar) bij deze koers toch 1,5x je geld kunnen maken. Covid heeft roet in het eten gegooid waardoor de investeringen vanaf 2020 meer tijd eisen om clubbezetting op een redelijk niveau te krijgen

    Voor mij is H1 leidend en vooral het commentaar van management - obv die cijfers en toelichting heroverweeg ik mijn positie

    2024 lijkt een 'verloren' jaar te worden. Als je 2023 normaliseert voor de hoge energie lasten (dus €11k per gemiddelde club lager) kom je op een EBITDA marge van 25,6% ik ben bang dat eind 2024 die marge niet behaald kan worden (dus verdere afkalving van het resultaat)
2.400 Posts
Pagina: «« 1 ... 104 105 106 107 108 ... 120 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.