Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
15,290   +0,100   (+0,66%) Dagrange 15,200 - 15,380 1.521.899   Gem. (3M) 2,2M

ABN AMRO 2024

6.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 25 maart 2024 20:31
    ABN heeft al op 13 euro gestaan, heeft BNP zich aangeboden? NLFI kan toch met BNP onderhandelen om 10% te verkopen aan 15 euro. Waarom het op de markt dumpen? Omdat niemand het moet hebben?

    quote:

    Mr Zorin schreef op 25 maart 2024 19:27:

    [...]

    Des te meer de koers zou wegzakken(wat ik persoonlijk niet denk) des te groter wordt de kans op een bod op ABN..

    Ik verwacht eerder dat Klaas Swaak nog een extra inkoopprogramma gaat pitchen dit jaar nog. Is in het belang van alle stakeholders. Voor het NLFI, want zij kunnen de stukken dan makkelijker kwijt op aanvaardbare koersen voor Vadertje Staat, voor de andere zittende ABN aandeelhouders, want de koers wordt hierdoor ondersteund.

    En het dividend neemt natuurlijk toe doordat de afgestempelde aandelen niet meer meedoen met het dividend. En voor ABN AMRO zelf. Happy beleggers = happy life voor Dé Bank.. En de ruimte is er voor op de ABN - Balans en íets in mij zegt dat de NLFI en de DNB hier niet heel erg moeilijk over gaan doen met ABN AMRO's RvB.. ;-)

    Balans wordt hier op LT-termijn wel iets minder mooi van voor een overname, ik denk dat BNP P's RvB zich op dit moment ook de haren uit hoofd aan het trekken zijn, zich dit realiserende.. Window of opportunity wordt steeds kleiner voor een bod..
  2. Aandelenliefhebber1 26 maart 2024 01:42
    quote:

    ChrisOfWallstreet schreef op 25 maart 2024 20:31:

    ABN heeft al op 13 euro gestaan, heeft BNP zich aangeboden? NLFI kan toch met BNP onderhandelen om 10% te verkopen aan 15 euro. Waarom het op de markt dumpen? Omdat niemand het moet hebben?

    [...]
    Toen abn op 13 stond, stond de rente nog niet waar die nu staat in de EU(4.0 %) en was het onduidelijk hoe ver die zou doorstijgen en hoeveel enorm winstgevender de financials in de EU zouden worden..

    En verder is het puur de oorlog. Bnp P en de andere Noorse potentiele gegadigden durven het niet aan daarom. Er is natuurlijk een (klein)risico dat de oorlog verder verhevigt en dat europa daar dan economisch verder last van krijgt.. Ik geloof daar persoonlijk niet in. Europa en de VS zullen de krachtvelden tussen Oekranie en de USSR gelijk houden in de hoop dat de sancties en de schamele voorgang in Oekranie van het front en het grote Russische dodenaantal in Rusland de publieke opinie voor Putain zullen doen keren en hij tot aftreden gedwongen wordt.. Misschien. Maar dat kan maar zo nog eens maar zo 1 a 2 jaar gaan duren voor het zo ver is..Kernwapens kan ook niet. Want Grote Broer China is daar faliekant tegen. En alleen kan putain het niet winnen van de VS en europa.. Mocht Putin toch nukes inzetten in Oekranie zal de Navo een conventionele oorlog beginnen in oekranie en rusland verdrijven tot de Russische grens. China zal niet helpen en ook Noord korea, dat zwaar onder invloed van China staat. Zal de handen van Putain aftrekken.. Het is een heilloze weg dan voor de dictator, nukes..

    Dat is het spel en de reden dat je geen enkele grote overname ziet binnen de EU vooralsnog . Wordt nu als een te groot risico gezien.
    Ook niet erg. Ik ben LT in ABN, ik wil nog jaren dividend sprokkelen en die op mooie lage ABN-koersen kunnen omzetten in nieuwe stukken..
    Desondanks zie ik toch, ook naar het LT-technische plaatje van ABN kijkende, binnen nu en 24 maanden ABN toch op eigen kracht de 20 doorbreken..
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 maart 2024 07:12
    Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de ROE:

    Ook afgeslankt ABN Amro moet steeds meer bufferkapitaal aanhouden


    ABN Amro verlaagde de afgelopen jaren zijn risicoprofiel door onder meer de zakenbank af te bouwen. Maar ondertussen moet de bank aanzienlijk meer kapitaal aanhouden, omdat leningen een zwaardere risicoweging krijgen. De toezichthouder wordt steeds strenger. Een consequentie is ongetwijfeld dat er in de boardroom wat voorzichtigheid heerst veel kapitaal uit te keren aan aandeelhouders.

    www.veb.net/systeem/artikel/?id=09419
  4. forum rang 7 CLAIMEMISSIE 26 maart 2024 08:43
    Ik heb het al meermaals aangekaart dat de banken hier in de eu naar 15-20% cet1 buffer moeten om de klant te beschermen in moeilijke tijden.
    Voor de aandeelhouders maakt het toch niet uit dat dit geld in de buffer blijft en niet naar extra dividend of inkoop eigen aandelen gaat.
    Het is ook voor de aandeelhouders een verzekering en het geld is niet weg het zit gewoon in de buffer waar zij ook aandeelhouder over zijn.
  5. [verwijderd] 26 maart 2024 08:55
    quote:

    Return on Equity schreef op 26 maart 2024 07:40:

    Het hele VEB artikel over ABNAMRO posten zal de moderator wel niet goed vinden, ik kan een lidmaatschap van de VEB aanbevelen.
    Dit soort analyses zijn voor beleggers veel informatiever dan de gemeenplaatsten op IEX of De Aandeelhouder.

    PS het is geen vrolijke analyse.....
    Ik neem ook deze analyse voor kennisgeving aan.
  6. forum rang 7 Thorgall 26 maart 2024 09:50
    quote:

    Return on Equity schreef op 26 maart 2024 07:40:

    Het hele VEB artikel over ABNAMRO posten zal de moderator wel niet goed vinden, ik kan een lidmaatschap van de VEB aanbevelen.
    Dit soort analyses zijn voor beleggers veel informatiever dan de gemeenplaatsten op IEX of De Aandeelhouder.

    PS het is geen vrolijke analyse.....
    Dat kan ook niet, want de bank presteert al decennia ondermaats. Kosten zijn altijd veel te hoog, daar kun je niet positief over worden.
  7. forum rang 5 Tino 26 maart 2024 10:00
    Normen voor banken kunnen beter wereldwijd ingevoerd worden en zeker in Amerika.
    Wat waren de normen voor de regionale banken en hoe was het toezicht geregeld?

    Deels was het antwoord gewoon niet.

    Hogere eisen, prima, kondig maar aan en dat stapje voor stapje met de eerste over een paar jaar de buffers wat moeten verhogen over de hele wereld met dezelfde eisen.

    Dit betekend ook meer druk op de kredietverlening en dus ook hogere kosten voor de lener en dus zal de spread tussen spaar en lening nog wat toenemen en de standaard kosten voor een rekening ook.
    Zal wel weer op veel onbegrip leiden maar als het wereldwijd gebeurt is dat ook geen probleem.

    Vanzelf sprekend alle andere partijen wat dan geen bank is met licentie maar wel actief zijn met geld uitlenen en sparen ook aan de zwaarste eisen onderwerpen en anders niet toelaten.

    Dan kan er wel weer ergens een deuk zijn een keer in de inkomsten maar de kosten van de hogere buffers worden dan gewoon doorbelast. Een hogere zekerheid kost nu eenmaal meer geld en dat werkt aan beide kanten.

    Alleen als zaken eenzijdig plotseling en slechts regionaal worden ingevoerd trekt de regelmaker zaken scheef en stuk, dat zorgt pas echt voor schade.

    Dus het hier hebben over EU terwijl de meeste drama's uit Amerika en China komen vanwege slechte regelgeving en greed in de US en schadow banking in China is onzin.
    Wereldwijd of niet anders maak je de zaken juist alleen maar erger.

    Wat is de laatste bankencrisis die in Nederland zijn oorsprong heeft?
  8. Aandelenliefhebber1 26 maart 2024 10:09
    quote:

    Return on Equity schreef op 26 maart 2024 07:40:

    Het hele VEB artikel over ABNAMRO posten zal de moderator wel niet goed vinden, ik kan een lidmaatschap van de VEB aanbevelen.
    Dit soort analyses zijn voor beleggers veel informatiever dan de gemeenplaatsten op IEX of De Aandeelhouder.

    PS het is geen vrolijke analyse.....
    Valt nogal mee, werd er wel vrolijk van hoor…

    ..Dan wil ABN Amro ook “ambitieuzer worden als het gaat om aandeleninkopen”. “We zijn gecommitteerd het surplus aan kapitaal uit te keren, in combinatie met gerichte groei”, aldus het kwartaalbericht.

    ABN geeft aan dat het bufferdoel, op basis van de nieuwe boekhoudregels van Basel IV, wordt verlaagd van 15 procent naar 13,5 procent. Wat die ratio op dit moment bij de bank precies is, deelt de bank niet. Wel wordt aangegeven dat het verhoudingsgetal nu rond de 15 procent schommelt. Dat zou betekenen dat er circa 2 miljard euro aan bufferkapitaal als ‘overtollig’ kan worden bestempeld.

    Mogelijk wordt een deel van dit bedrag in toekomstige groei gestoken (bijvoorbeeld overnames), maar analisten rekenen ook op een verhoging van de inkopen tot ruim 800 miljoen euro in 2026.


    Als Swaak het ok krijgt hiervoor(grotere aandeleninkoop van grootaandeelhouder beheerder van de staat, het NLFI) Wat er dik inzit met het uitblijven van een bod van BNP P. En een NLFI dat graag van haar 46% belang afwil. Dan zal Swaak meteen hiermee starten. Ik acht de kans groter dat het wel gebeurt tov van gelijkblijvende inkoop op 500 miljoen euro..

    Als de andere grootaandeelhouders of activistische aandeelhouders harder aan de ABN-bel gaan trekken. Kan Swaak ook de boedel inpakken en verkassen naar bijv. London. Dit maakt ook het gezeur over bankenbelasting en belasten eigen aandeleninkoop een stuk makkelijker..

    Verder zitten ING en RABO in het zelfde schuitje. Swaak zal ongetwijfels met een schuin oog blijven kijken hoe die banken het aanpakken aangaande kapitaaldistributie.. En ING heeft zeer fors ingekocht.. De Staat komt nu een eigen aandeleninkoop van ABN zeer goed uit. Want ze willen van de ABN-stukken af. Dus daar is meer politiek draagvlak voor. Is ook ergens wel eerlijk. Staat helpt in 2008 ABN uit de brand. Nu doet ABN het omgekeerde terug..

    Dus kom maar op met die 800 mil. inkoop op jaarbasis..!
    De voortekenen zijn dus gunstig hiervoor..
  9. forum rang 9 Ron-tron system 26 maart 2024 10:12
    quote:

    Tino schreef op 26 maart 2024 10:00:

    Normen voor banken kunnen beter wereldwijd ingevoerd worden en zeker in Amerika.
    Wat waren de normen voor de regionale banken en hoe was het toezicht geregeld?

    Deels was het antwoord gewoon niet.

    Hogere eisen, prima, kondig maar aan en dat stapje voor stapje met de eerste over een paar jaar de buffers wat moeten verhogen over de hele wereld met dezelfde eisen.

    Dit betekend ook meer druk op de kredietverlening en dus ook hogere kosten voor de lener en dus zal de spread tussen spaar en lening nog wat toenemen en de standaard kosten voor een rekening ook.
    Zal wel weer op veel onbegrip leiden maar als het wereldwijd gebeurt is dat ook geen probleem.

    Vanzelf sprekend alle andere partijen wat dan geen bank is met licentie maar wel actief zijn met geld uitlenen en sparen ook aan de zwaarste eisen onderwerpen en anders niet toelaten.

    Dan kan er wel weer ergens een deuk zijn een keer in de inkomsten maar de kosten van de hogere buffers worden dan gewoon doorbelast. Een hogere zekerheid kost nu eenmaal meer geld en dat werkt aan beide kanten.

    Alleen als zaken eenzijdig plotseling en slechts regionaal worden ingevoerd trekt de regelmaker zaken scheef en stuk, dat zorgt pas echt voor schade.

    Dus het hier hebben over EU terwijl de meeste drama's uit Amerika en China komen vanwege slechte regelgeving en greed in de US en schadow banking in China is onzin.
    Wereldwijd of niet anders maak je de zaken juist alleen maar erger.

    Wat is de laatste bankencrisis die in Nederland zijn oorsprong heeft?
    De banken hier kochten wel deze rommelkredieten vanuit de us en speculeerden mee.
    Ik vind dat banken net als bedrijven wat ze ook zijn ook gewoon failliet moeten kunnen gaan en de overheid zijn handen eraf moet houden.
    De consument zal wel 2 keer nadenken waar hij zijn geld zet en dat verplicht de banken automatisch om gezond te zijn en niet teveel risico’s te nemen voor hogere rendementen.
    Nu krijgen we een pampermaatschappij met bankgarantie 100k vanuit de overheid en als het een grotere bank is schuiven ze nog meer om de boel te redden,
  10. [verwijderd] 26 maart 2024 10:16
    quote:

    Thorgall schreef op 26 maart 2024 09:50:

    [...]Dat kan ook niet, want de bank presteert al decennia ondermaats. Kosten zijn altijd veel te hoog, daar kun je niet positief over worden.
    Met €2,50 wpa ben ik vooralsnog tevreden, een kinderhand is snel gevuld is het niet?
    Door de aandeleninkoop komt de lat telkens weer iets lager te liggen, hier schijnt het zonnetje dus daar zal het wel aan liggen.
  11. forum rang 7 Thorgall 26 maart 2024 10:24
    quote:

    DNFTT schreef op 26 maart 2024 10:16:

    [...]

    Met €2,50 wpa ben ik vooralsnog tevreden, een kinderhand is snel gevuld is het niet?
    Door de aandeleninkoop komt de lat telkens weer iets lager te liggen, hier schijnt het zonnetje dus daar zal het wel aan liggen.
    Ik vind het ook prima en zit zelf ook fors in dit aandeel. Weinig risico, want de overheid red ons wel indien nodig, en inderdaad een prima dividend. Ik schijf wat put en calls en kom zo makkelijk aan 20-25% jaarlijks rendement als ik de opties op het juiste moment schrijf.
    Verder is het hier een grote wolkendeken, dus dat zal mijn negatieve kijk wel beïnvloeden ;)
  12. Free 1 26 maart 2024 10:30
    Ik noemde het geen vrolijke analyse, hetgeen niet wil zeggen dat ik ABNAMRO geen aantrekkelijk geprijsd aandeel vind.
    Ik zit fors long ABNAMRO in combinatie met op de helft daarvan geschreven calls dec. 2024 E. 16,-

    En eh.. Midas die hogere buffer is nu net nodig vanwege de switch uit risicovol zakenbankieren naar de veiliger NL Hypotheken.
    Veel veiliger, maar in Basel 4 geclassificeerd als een relatief hoger risico, niet terecht in de NL situatie i.m.h.o.
  13. [verwijderd] 26 maart 2024 10:48
    quote:

    Return on Equity schreef op 26 maart 2024 10:30:

    I
    En eh.. Midas die hogere buffer is nu net nodig vanwege de switch uit risicovol zakenbankieren naar de veiliger NL Hypotheken.
    Veel veiliger, maar in Basel 4 geclassificeerd als een relatief hoger risico, niet terecht in de NL situatie i.m.h.o.
    Als het op de feiten aankomt is MIDAS dan weer de koning Bazelen. Wees gerust want over een week komt hij weer met dit stokpaardje aangereden.
  14. toontjeavanti 26 maart 2024 10:50
    quote:

    Thorgall schreef op 26 maart 2024 10:24:

    [...]Ik vind het ook prima en zit zelf ook fors in dit aandeel. Weinig risico, want de overheid red ons wel indien nodig, en inderdaad een prima dividend. Ik schijf wat put en calls en kom zo makkelijk aan 20-25% jaarlijks rendement als ik de opties op het juiste moment schrijf.
    Verder is het hier een grote wolkendeken, dus dat zal mijn negatieve kijk wel beïnvloeden ;)
    Dat de overheid ons redt indien nodig is nog maar de vraag, wanneer de nood echt hoog is worden uw en mijn aandelen afgestempeld tot 0.
    Iets vergelijkbaars hebben we gezien tijdens de kredietcrisis van 2008 met, als ik me goed herinner de SNS bank. Hoop voor iedereen dat deze tijden nooit meer terugkomen.
  15. forum rang 7 CLAIMEMISSIE 26 maart 2024 10:57
    quote:

    DNFTT schreef op 26 maart 2024 10:48:

    [...]

    Als het op de feiten aankomt is MIDAS dan weer de koning Bazelen. Wees gerust want over een week komt hij weer met dit stokpaardje aangereden.
    Midas zit op een roos die lang zal blijven bloeien via long goud,
    Onze oosterse vrienden gaan er helemaal voor tot de tegenwind breekt en het goud een shortsqeeze maakt naar 3000-5000-7000usd,’
    Kijk vandaag de goud shorters moeten hun april contracts coveren en dat moet pijn doen::)))
    De financiële wereld wordt dan bij het Ootje genomen;)
    Dit is nu eens echt gratis geld via goud.
  16. Tomark 26 maart 2024 11:17
    quote:

    MIDAS schreef op 26 maart 2024 10:57:

    [...]
    Midas zit op een roos die lang zal blijven bloeien via long goud,
    Onze oosterse vrienden gaan er helemaal voor tot de tegenwind breekt en het goud een shortsqeeze maakt naar 3000-5000-7000usd,’
    Kijk vandaag de goud shorters moeten hun april contracts coveren en dat moet pijn doen::)))
    De financiële wereld wordt dan bij het Ootje genomen;)
    Dit is nu eens echt gratis geld via goud.
    Vooral IN het Ootje genomen. :-)
  17. forum rang 5 Tino 26 maart 2024 18:31
    Nog even en ING gaat ABN duwen, wat een raket dat ING aandeel en nu helemaal sinds de vorige high van voor de inval door Rusland is doorbroken en er nu een koers op het bord staat voor het laatst gezien sinds begin 2018.

    ABN staat meer dan 1,5 euro onder de high van 2022.... en was die dan zo hoog?
    8 feb 2018 is de koers voor het laatst hoger gesloten dan vandaag.
    ABN sloot 8 feb 2018 op 25,34 euro en dat was toen niet toevallig extreem hoog want de koers stond in de 8 maanden er omheen gemiddeld 26 euro ongeveer.
    .
    En zoals eerder aangegeven was toen ook de winst in verhouding tot die van ING veel hoger voor ABN en ook de equity per share veel hoger dan bij ING en dat is nog steeds zo in die verhouding voor de winst als je even het effect van aandelen inkopen buiten beschouwing laat over 2023 en qua equity per share is de verhouding zelfs in het voordeel van ABN.

    Dus waarom ineens die zo ontzettend lage waardering voor ABN tov ING.

    Als je de grafiek er bij pakt met beide er in sinds de IPO van ABN dan zie je dat de koersontwikkeling elkaar niet veel ontloopt en regelmatig elkaar weer vindt. Maar dan wel in een verhouding dat pakweg ING 16 staat en ABN 25, wat ook in verhouding is van de winst, dividend en equity per share ontwikkelingen ongeveer.
    Maar sinds corona is ING ineens volop favoriet bij de analisten en ABN het lelijke eentje en zie je dat de waardering van ING steeds verder weg loopt van de verhouding zoals deze daarvoor was met natuurlijk de naar mijn mening bizarre momenten dat de koers van ING in absolute zin zelfs hoger staat dan die van ABN.
    Ja betaal lekker evenveel voor 2 euro winst en 1 euro dividend als voor 3 euro winst en 1,50 dividend.

    En zoals aangeven in de post met het overzicht van wpa's sinds 2016 en price to book value's is gewoon duidelijk te zien dat het een waarderings issue is en geen prestatie issue.
    Dat ABN een hogere cost to income ratio heeft en nog meer zaken dat is van alle jaren, daardoor is de verhouding wat deze is maar onder de streep maakt ABN per aandeel gewoon veel meer winst dan ING, absoluut maakt ING natuurlijk veel meer winst dan ABN maar ING heeft ook 4x zoveel aandelen uit staan dus daar moet wel even voor gecorrigeerd worden.

    Eind 2023 was de shareholder equity per share van ING 15.32, daar staat de koers bijna.
    Eind 2023 was de shareholder equity per share van ABN 25.62 euro, koers 15,35.

    Ook als je de verwachtingen voor de winsten 2024tm2026 neemt voor beide dan mag je minimaal 30% bij de koers van ING en dan discount ik nog steeds ABN voor het feit dat de overheid aan het verkopen is, maar dat heeft verder geen effect op de absolute hoeveelheid dividend die je ontvangt per aandeel.
    En die cost to income situatie is matig maar daar gaat aan gewerkt worden en zal dit jaar met die doorgeschoven 200mio nog extra hoog zijn maar richting 2026 zakken en alle extra kosten voor automatisering gaan zich ook uitbetalen.
    Samen met de aangekondigde hogere aandelen inkopen de komende jaren waarbij als de koers niet gaat stijgen er met een flinke discount extra veel aandelen ingekocht kan worden is de casus om in ABN te beleggen dan in ING toch veel beter dan de koersen onderling nu laten zien.

    Maar de beurs kan soms lang bepaalde zaken volhouden, dan moeten wij het maar doen met een veel beter dividend rendement en een veel hoger absoluut dividend. Wat erg.

    En voor de mensen die dit allemaal te positief vinden voor ABN, als de koers van ING veel zakt wordt het verschil ook gemaakt dus dit is geen ABN promo maar een ABN vs ING promo welke ook zich kan normaliseren door een dalende koers van ING en nee ik zit geen ING short of hoe dan ook, dat pas weer zodra de koersen elkaar weer helemaal gevonden hebben.

    Zo dat moest ik toch ff kwijt. Fijne avond.
  18. forum rang 7 Thorgall 26 maart 2024 19:03
    quote:

    Tino schreef op 26 maart 2024 18:31:

    Nog even en ING gaat ABN duwen, wat een raket dat ING aandeel en nu helemaal sinds de vorige high van voor de inval door Rusland is doorbroken en er nu een koers op het bord staat voor het laatst gezien sinds begin 2018.
    ....

    Zo dat moest ik toch ff kwijt. Fijne avond.
    Beleggen is vooruitzien. Je betaalt niet voor de winst en dividend van dit jaar, waar jij de focus op legt, maar voor de komende jaren. En hier komt het verschil tussen beide banken tot uiting. Waar analisten voor ING uitgaan van een forse groei komende jaren, wordt voor Abn een daling voorzien.
6.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.