Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel DGB Group N.V. AEX:DGB.NL, NL0009169515

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,708   +0,018   (+2,61%) Dagrange 0,674 - 0,708 8.149   Gem. (3M) 16,3K

DGB Group - 2022: groeien bomen tot in de hemel?

1.678 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 84 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Hammer 18 januari 2024 10:17
    quote:

    Diede schreef op 17 januari 2024 16:57:

    [...]
    Voor DGB heeft de notering niet veel toegevoegde waarde vooralsnog.
    Heeft het enige toegevoegde waarde dat dit vehikel überhaupt bestaat? Zelfs al was het een eenmanszaak, dan lijkt mij dit niet meer dan een singulariteit in het heelal.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 21 januari 2024 16:46
    In Follow the money weer een uitgebreid artikel over de bonanza bij klimaatfondsen. Ze beoefenen een andere tak van sport dan ons DGB (wat ook niet genoemd wordt oid) maar zitten in dezelfde vijver.

    Klimaatfondsbeheerder verdient grof aan ontwikkelingshulp
    Jesse Pinster
    Salsabil Fayed

    Wat is het nieuws?

    Vier kopstukken van een in Den Haag gevestigd investeringsfonds krijgen ‘bizar hoge’ salarissen en bonussen dankzij overheidsuitgaven aan klimaatprojecten in ontwikkelingslanden.
    Nederland steekt veel geld in de energietransitie van ontwikkelingslanden, denk aan windmolens in Afrika of zonnepanelen in Azië. Dit soort projecten zijn vrijwel alleen mogelijk met blended finance: met een mix van publiek en privaat geld.
    Het Haagse Climate Fund Managers (CFM) is speciaal opgericht voor zulke ‘gemengde’ financieringsconstructies. Het bedrijf selecteert klimaatprojecten en zoekt daar geldschieters bij: overheidsinstellingen en commerciële kapitaalverstrekkers. Met dank aan een ‘complexe’ beloningsstructuur ontvangen de vier directieleden in totaal rond de 2 miljoen euro per jaar.
    Topman Andrew Johnstone is bovendien aandeelhouder in Climate Fund Managers. Die positie leverde hem al ruim 10 miljoen euro op.

    Waarom is dit belangrijk?

    Blended finance heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een ‘goudmijn’. Er zijn gigantische investeringen nodig voor de aanpak van klimaatverandering. Maar projecten in ontwikkelingslanden zijn vaak niet interessant voor commerciële beleggers. Daarom investeren de Europese Unie en de Nederlandse regering in publiek-private samenwerkingsprojecten.
    Via het ministerie van Buitenlandse Zaken kreeg het bedrijf Climate Fund Managers inmiddels 126 miljoen euro voor het aanjagen van commerciële investeringen in klimaatprojecten, en een toezegging van nog eens 90 miljoen. De Europese Commissie droeg zo’n 118 miljoen euro bij.

    Lees verder

    Vanuit een statig pand aan Korte Vijverberg in Den Haag – uitzicht over de Hofvijver en het Torentje van de premier – investeert fondsbeheerder Climate Fund Managers (CFM) in een duurzame wereld: windmolens in Tanzania, zonnepanelen in Vietnam, het ecosysteem rond de Galapagoseilanden en, binnenkort, groene waterstof in zuidelijk Afrika.

    Niet met eigen geld, want het bedrijf van medeoprichter en bestuursvoorzitter Andrew Johnstone kreeg van de Nederlandse overheid 126 miljoen euro – de volgende 90 miljoen liggen ook al klaar.

    De Europese Unie stak er 118 miljoen euro in, en daarnaast krijgt Climate Fund Managers geld van de Verenigde Naties, de Amerikaanse en de Canadese overheid, en van verschillende banken, pensioenfondsen en verzekeraars.

    ‘Ons businessmodel promoot het voorkomen van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen,’ staat op de website.

    Climate Fund Managers zamelt geld in bij publieke en private partijen en zoekt in ontwikkelingslanden projecten en bedrijven om in te investeren, soms via een overname en soms door geld uit te lenen. Voor zijn werk als tussenpersoon brengt CFM uitvoeringskosten (management fees) in rekening: 1 à 2 procent van het geld in de investeringsfondsen onder zijn beheer.
    Windmolens in Djibouti

    De kern van het werk bestaat uit fondsenwerving, waar CFM zo goed in is dat het daarmee prijzen wint, en het selecteren van veelbelovende projecten of bedrijven.

    In de zandduinen bij het meer van Goubet in Djibouti staan bijvoorbeeld de windmolens van het Red Sea Power-project, dat CFM uitkoos om er 23 miljoen euro in te investeren.

    Het straatarme Oost-Afrikaanse land, waar vier van de tien inwoners geen toegang tot elektriciteit hebben, verdubbelde met het windpark in een klap de binnenlandse energieproductie. Climate Fund Managers van topman Johnstone kreeg daarvoor 17 procent van de aandelen in handen, die het in de toekomst met winst hoopt te verkopen.

    Het bedrijf richt zich op klimaatprojecten in landen die grote investeerders vaak links laten liggen. Dit businessmodel blijkt zeer lucratief voor de vier directieleden. Ze kregen in 2022 2,3 miljoen euro aan salarissen en bonussen, blijkt uit het jaarverslag. In 2021 was er 1,8 miljoen euro voor ze te verdelen, in 2020 2,3 miljoen euro.

    Dit zijn buitenproportionele vergoedingen in vergelijking met die van bestuurders van andere investeringsfondsen die geld steken in arme landen. En per hoofd verdienen de vier gemiddeld zo’n drie keer het salaris van hun overbuurman, premier Rutte.


    En zo gaat het artikel nog even verder...........
  3. forum rang 4 Pitmans 26 januari 2024 10:47
    Bijna een maand verstreken en nog steeds geen nieuws over de definitieve afname die de leading car manufacturing company zal gaan doen en op 31-12-2023 aan DGB zou laten weten.
    De afname betreft overigens het Bulindi Chimpanzee Habitat Restoration Project. Wat aan dat project een beetje vreemd is : het laatste nieuwsbericht van dit project op hun eigen website is van 19-01-2019, 5 jaar geleden dus : bulindichimpanzees.weebly.com/news .
    Op die site overigens geen woord over DGB, maar het project is dan ook pas sinds, ik denk, 2021 onder beheer van DGB. Dat is op de site van DGB zelf niet zo snel te vinden. Ook niet in het profiel van Matt McLennan `, die volgens DGB 'the Uganda Project Director for DGB Group leading the Bulindi Chimpanzee Habitat Restoration Project' is, maar op z'n eigen linkedin niets meldt over een dienstverband bij DGB.
    Misschien dan op de site die voor het project de donaties beheert, friendsofchimps.org/bulindi/ ? Nee, helaas. Op die site wel een oproep om de CO2 van je volgende reis af te kopen door te doneren aan Friends of Chimps, maar niet door aandelen DGB te kopen ( friendsofchimps.org/carbon-offset-you... )

    Het blijft toch vreemd hoe DGB claimt die projecten volledig in eigen beheer te hebben, maar dat de direct betrokkenen geen enkele band met deze 'leading large-scale carbon & biodiversity project developer' melden.
  4. forum rang 4 Hammer 29 januari 2024 14:04
    quote:

    Pitmans schreef op 26 januari 2024 10:47:

    Bijna een maand verstreken en nog steeds geen nieuws over de definitieve afname die de leading car manufacturing company zal gaan doen en op 31-12-2023 aan DGB zou laten weten.

    Het blijft toch vreemd hoe DGB claimt die projecten volledig in eigen beheer te hebben, maar dat de direct betrokkenen geen enkele band met deze 'leading large-scale carbon & biodiversity project developer' melden.
    Als je druk bent met het redden van de aarde dan schieten dit soort randzaken er wel eens bij in. Hoewel Selwyn natuurlijk zo transparant is als een boterhamzakje, integer als majoor Bosshardt en zo robuust en betrouwbaar als een Nokia van 20-25 jaar geleden mag het hem niet verweten worden dat er zo nu en dan een steekje blijft liggen.
  5. forum rang 4 Hammer 7 februari 2024 11:38
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 7 februari 2024 11:16:

    Geen idee wie dit soort bullish (luchtfietserij) stukken schrijft maar wat een bullshit;
    Ik denk dat ze dit met zijn allen schrijven, lekker gezellig aan de keukentafel zitten brainstormen. Het heeft er echter wel alle schijn van dat dit soort schrijfsels ofwel maandagochtend in elkaar geflanst worden dansel vrijdag middag waarbij iedereen halfdronken in de gordijnen hangt en er ook nog iets op papier moet komen.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 februari 2024 12:39
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 7 februari 2024 11:16:

    Geen idee wie dit soort bullish (luchtfietserij) stukken schrijft maar wat een bullshit;

    www.green.earth/blog/bullish-growth-p...

    Wel knap dat je in de huidige zeer onzekere wereld kan voorspellen dat het mn vanaf 2040 skyhigh zal gaan :-) Maar goed, wie weet.
    Ik heb het al eerder gezegd: Peppie heeft een peperdure, maar zeer goede tekstschrijver gevonden.
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 7 februari 2024 16:11
    quote:

    Pitmans schreef op 7 februari 2024 15:46:

    En dat siert hem.
    Aantoonbaar gaat niet de hele inleg van alle obligaties direct naar hem toe (of z'n vriendein, of z'n moeder).
    Nou, Hilda is director bij DGB en wordt dus uit dezelfde ruif betaald. Selwyn moet geen ruzie met haar krijgen want ze is, in elk geval op papier, de founder en director van de stichting waar via een bizarre constructie 60% van de aandelen van DGB worden gehouden. Ze kan hem zo naar huis sturen.

    Wel dezelfde tekstschrijver denk ik :-)

    Hilda van der Meulen

    Ms. Van der Meulen held various management positions in different countries around the world in companies and foundations with a focus on the combination of culture and finance.

    Born in Friesland, The Netherlands, Hilda van der Meulen is the Founder and Executive Director of the environmental not-for-profit Prosper And Nature. As a former representative of the Netherlands in the Miss World Pageant, she is an ardent country person, equestrian, philanthropist, and all-around enthusiast of life.

    Hilda’s purpose is to help restore regional ecosystems through reforestation and regenerative agriculture to improve the condition of the plant- and animal kingdom, the natural life forms of Earth. She is dedicated to guiding DGB’s team to transform ecosystem restoration management systems and advance nature conservation.
  8. forum rang 4 Hammer 7 februari 2024 17:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 februari 2024 16:27:

    Ik verwacht trouwens dat DGB gaat stoppen met bomen planten en cookstoves en zich gaat omvormen tot een adviesbureau voor CO2-zaken.

    Want het eerste kost veel te veel geld en aan het tweede is grote behoefte.
    Iets zeggen dat je doet of gaat doen en het vervolgens achterwege laten kost toch helemaal niets? Of zie ik iets over het hoofd nu.
1.678 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 84 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.