Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

Laatste koers (eur) Verschil Volume
23,030   +0,290   (+1,28%) Dagrange 22,750 - 23,080 1.276.666   Gem. (3M) 2,3M

Arcelor oktober 2023

457 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 10 oktober 2023 13:26
    quote:

    Dutchess41 schreef op 10 oktober 2023 13:17:

    Wekenlang is de trend zijwaarts of zuidwaarts. Dan vliegt het middenoosten in brand met alle risico’s van dien en denk ik er verstandig aan te doen om eindelijk dan maar eens te verkopen. En boem………..3% erbij. Ik wordt krankjorum van die beurs.
    Als de daling niet altijd logisch is, hoeft de stijging dat ook niet te zijn.
  2. Tijgie 10 oktober 2023 16:46
    Hopelijk werkt de bijlage weer, deed het van de week niet... We zijn eerder al uit de wig naar beneden uitgebroken maar hebben vandaag de voormalige steun lijn (nu weerstand) op EUR 23,50 getest. Een slot duidelijk hierboven geeft verder ruimte richting bovenkant dalende weerstand en die is al snel bereikbaar op ~EUR 24,35. Als we hier uitbreken dan.....
  3. forum rang 10 voda 11 oktober 2023 06:43
    Beursupdate: AEX op Wall Street

    Door ABM Financial News op dinsdag 10 oktober 2023
    Views: 4.051

    (ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn dinsdag zes van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

    Aegon (-0,98%)
    ArcelorMittal (-1,07%)
    ASML (-0,71%)
    ING Groep (-0,38%)
    Philips (-0,23%)
    RELX (-0,25%)
    Royal Dutch Shell (+0,40%)
    Unilever (+0,03%)

    Euro/dollar: 1,0600

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 738,89 punten, zijn geëindigd op 737,93 punten.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 7 mvliex 1 11 oktober 2023 09:41
    Beurzen in oorlogstijd
    Door Fintessa (Jan-Willem Nijkamp)Marktoverzicht
    10.10.2023 15:22

    Oorlog in het Midden-Oosten
    Israël maakt zich op voor een langdurige grondoorlog in de Gazastrook, nadat het dit weekend de grootste invasie van het land in vijftig jaar te verduren kreeg. De aanval van Hamas zaterdag verraste het Israëlische leger en inlichtingendiensten volledig. ”Dit is ons 9/11. Onze tweede Jom Kipoer-oorlog”. Het financiële nieuws wordt dezer dagen bepaald door de hernieuwde geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten met de oorlog tussen de Palestijnse groepering Hamas en Israël. Nog een oorlog erbij in de wereld. Met de nog voortslepende strijd in Oekraïne zorgt dat voor nog meer onrust op de beurzen.

    Het aanpassingsvermogen van de mensheid
    Na zo’n negatieve gebeurtenis krijgt het doemdenken al snel de overhand. Natuurlijk zijn er nare effecten te bespeuren, maar het is belangrijk om je daar als belegger niet volledig op te richten. Merkwaardig genoeg blijkt namelijk uit de historie dat oorlogen helemaal niet zo slecht voor de beurs hoeven uit te pakken. Zo zou men er goed aan doen om ook aandacht te hebben voor het aanpassingsvermogen van bedrijven, consumenten en overheden. Mensen blijken onder hoge druk tot veel in staat als het gaat om aanpassingen aan veranderende omstandigheden.

    Het laatste dat je wil hebben is cash
    Zo verklaarde ’s werelds meest vermaarde belegger Warren Buffett in een interview met CNBC: “Je moet in iets beleggen. En als we zeker van iets kunnen zijn, dan is het dat oorlogen de waarde van geld aantasten. Dat gebeurde voor zover ik weet in iedere oorlog. Het laatste wat je dus wil bezitten tijdens een oorlog is cash. Tijdens de Tweede Wereldoorlog steeg de beurs”. Een jonge Buffett kocht zijn eerste aandelen in 1942. De fameuze belegger Sir John Templeton deed in dat jaar overigens hetzelfde. Het gitzwarte oorlogsjaar 1942 bleek achteraf de bodem van de sinds 1929 durende bearmarket. Het was het jaar waarin de beurs aan een decennialange rally begon.

    Beleggen in oorlogstijd
    Beleggen in oorlogstijd? Even terug in de tijd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog steeg de Dow Jones-index tussen 1914 en 1918 met ruim 43 procent. Een rendement van 8,7 procent gemiddeld per jaar. In september 1939 viel het Duitse leger Polen binnen. Het was de start van de Tweede Wereldoorlog. De reactie op de beurs? De Dow Jones-index steeg met bijna 10 procent op één dag. Beurzen blijken volkomen harteloos en bij tijd en wijle zelfs volledig pervers. Toen in 1945 het bloedigste militaire conflict uit de moderne geschiedenis beëindigd was bleek de Dow Jones-index gedurende deze periode met ruim 50 procent te zijn opgelopen. Een rendement van gemiddeld 7 procent per jaar.

    Korea, Vietnam, Irak en Oekraïne
    De Koreaanse oorlog woedde van 1950 tot 1953. Beleggers bleken in deze periode een rendement van 16 procent gemiddeld per jaar te kunnen bijschrijven. Vietnam? Tussen het zenden van de Amerikaanse troepen in 1965 en het overhaaste vertrek in 1975 realiseerde de index gemiddeld 5 procent per jaar. De invasie van de VS in Irak? De index steeg de daaropvolgende dag met 2,3 procent en zou het jaar met een winst van meer dan 30 procent stijgen. En Oekraïne dan? Na de invasie van het Russische leger zakten de beurzen inderdaad. De AEX-index bijvoorbeeld met 5,5 procent. Een maand later stond de index echter 1,5 procent hoger dan op de dag voor de invasie.

    Wachten leidt tot niets
    Niet zozeer de oorlog zelf, maar de enorme onzekerheid die eraan voorafgaat zorgt voor koersdalingen. De oplopende kans dat er een oorlog komt draagt bij aan dalende koersen. Op het moment dat de langverwachte oorlog uitbreekt verdwijnt de onzekerheid en beginnen de koersen te stijgen. Onderzoek wijst uit dat de volatiliteit op de beurzen tijdens oorlogen lager is dan gemiddeld. Spaarders zijn vaak geneigd om toch nog even af te wachten met beleggen in tijden van onzekerheid. Gevoelsmatig lijkt dat een goed idee, maar het heeft meestal een averechts effect. Beurzen verwerken nieuws razendsnel in de koersen. Zodra de lucht is opgeklaard staan de beurzen al weer fors hoger en is de kans voorbij.

    Als de kanonnen bulderen
    Door niet alleen rekening te houden met alles wat er verkeerd kan gaan, maar ook oog te hebben voor het aanpassingsvermogen van bedrijven, consumenten en overheden kunnen beleggers een strategie opstellen die overeind blijft bij diverse uitkomsten. Cash blijkt op lange termijn een slechte belegging die alleen maar in waarde daalt. Tijdens een oorlog versnelt dat proces alleen maar. Beleggers zijn beter af met productieve activa zoals aandelen. Een oude beurswijsheid luidt dan ook dat je moet kopen zodra de kanonnen bulderen.

    nl.investing.com/analysis/beursen-in-...
  5. SteelFollower 11 oktober 2023 10:39
    quote:

    Wollin schreef op 10 oktober 2023 17:16:

    De rek lijkt eruit op een verder stijgende beurs.
    Nog ver onder mijn GAK.
    Dit signaal vind ik enigszins zorgelijk.
    Ik hoop dat ik het mis heb
    is op dit moment een uiterst grillig aandeel. Ik mik op november als goede maand. Ik blijf zitten.
  6. Tijgie 11 oktober 2023 11:28
    quote:

    SteelFollower schreef op 11 oktober 2023 10:39:

    [...]

    is op dit moment een uiterst grillig aandeel. Ik mik op november als goede maand. Ik blijf zitten.
    Ja het gaat alle kanten op. Helaas weer afgeketst op de EUR 23,5X weerstand. Hierboven ziet het er pas beter uit. Ik verwacht ook een fors ver herstel van dit behoorlijk zwaar in koers gedaalde aandeel
  7. tempus fugit 11 oktober 2023 19:51
    quote:

    christo1 schreef op 11 oktober 2023 19:25:

    Heeft iemand een abonnement op seeking Alpha, Nippon steel zou samen met arcelormittal bieden op us steel, maat kan enkel de kop zien.

    Mvg.
    US Steel ( NYSE: X ) steeg snel met 1,4% na speculaties dat een Japans
    bedrijf zich mogelijk bij ArcelMittal ( NYSE: MT ) zou aansluiten bij een mogelijk bod op de Amerikaanse staalproducent.

    Er wordt gespeculeerd dat het Japanse Nippon Steel ( OTCPK:NISTF ) mogelijk samenwerkt met ArcelorMittal ( MT ), mogelijk in een gezamenlijk bod op US Steel ( X ), volgens een 'ongekookt alarm' van Betaville, waarin mensen werden aangehaald die de situatie volgden.

    Het rapport benadrukte dat ArcelorMittal ( MT ) en Nippon Steel ( OTCPK:NISTF ) al joint ventures hebben, waaronder ArcelorMittal Nippon Steel India Ltd.

    Er is ook enige speculatie dat het Canadese Stelco ( OTCPK:STZHF ) mogelijk steun heeft gekregen van Nucor ( NUE ) voor zijn potentiële bod op US Steel ( X ), volgens het Betaville-item.

    Er wordt gespeculeerd dat het verkoopproces van US Steel ( X ) behoorlijk geavanceerd is en dat er in de komende weken een winnende bieder kan worden aangekondigd, voegde Betaville eraan toe.

    Het laatste rapport komt na berichten eind vorige maand dat Cleveland-Cliffs ( CLF ) een geheimhoudingsovereenkomst en een korte standstill-overeenkomst heeft ondertekend, zodat het kan deelnemen aan het verkoopproces van US Steel ( X ). Volgens CNBC loopt de standstill-overeenkomst op 1 december af.

    US Steel ( X ) zei in augustus dat het vertrouwelijkheidsovereenkomsten heeft gesloten met "talrijke" derde partijen. US Steel ( X ) startte een formeel beoordelingsproces nadat het bod van Cliffs ( CLF ) was afgewezen.

    US Steel ( X ) verwierp in augustus een bod van $7,3 miljard in contanten en aandelen van Cliffs ( CLF ) en te midden van berichten dat ArcelorMittal ( MT ) overwoog om een ??bod uit te brengen op US Steel, mogelijk tegen een prijs van $38-$39 per aandeel.
457 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.