Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

Laatste koers (eur) Verschil Volume
73,940   +1,220   (+1,68%) Dagrange 72,840 - 74,140 284.604   Gem. (3M) 255,7K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 281 282 283 284 285 ... 338 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 QueSera 5 augustus 2023 22:53
    @Branco

    AOW is nu een volksverzekering, geen voorziening, De bijstand is een voorziening. Verschil is dat je een voorziening alleen krijgt als je aan bepaalde criteria voldoet (geen of weinig inkomen). Een volksverzekering krijgt iedereen die premie heeft betaald en aan de voorwaarden van uitkering voldoet (zoals je leeftijd) ongeacht je verdere financiële situatie. Wat LToke bedoelde was dat de AOW van volksverzekering veranderd in een voorziening. Is dit wat je ook bedoelde?

    Zelf denk ik toch dat dit voor de politiek een lastige is. Demografisch gezien wordt de kiezer steeds ouder. Iedereen - dus 100% van de kiezers - heeft AOW rechten opgebouwd. Vanuit budgettair oogpunt is dit misschien een no-brainer, electoraal gezien is het denk ik wel zelfmoord. Veel makkelijker is het om “vermogende” mensen aan te pakken via de VRB. 80% van de kiezers zal denken dat dit niet over hen gaat, terwijl straks 75% van alle mensen er op enig moment mee te maken zullen krijgen. En echt, niemand gaat medelijden hebben met tweede huizenbezitters, bezitters van een effectenporto e.d., zeg maar de bewoners van ons draadje.

    Dus wij zijn de klos. Linksom of rechtsom. Ik zie nog meer mooie mogelijkheden om geld binnen te harken: veel hogere eigen bijdrage zorgkosten voor “vermogende” ouderen, belasting op verkoopwinst eigen huis, veel hogere erfbelasting. Ik zie veel draagvlak om alle “onverdiende” winsten substantieel weg te belasten. Zeg maar alles waarvan je geen eelt op je handen hebt gekregen, het zou helemaal passen in het calvinistische denkpatroon.

    Tja. Hoe hiermee om te gaan? Emigreren vindt ik wel heel erg drastisch. Bovendien ben ik al een keer gevlucht, maar dan echt en naar Nederland. Ik ga niet nog een keer vluchten, maar dan fiscaal. Ik probeer mijn gedrag zo min mogelijk te laten beïnvloeden door fiscale prikkels, daar ben ik te eigenwijs voor. Voor mij is autonomie en handelsvrijheid het belangrijkste (ik heb aan den lijve ondervonden hoe dat is als je dat van staatswege wordt ontzegt). Dus ik wil best wat afstaan. Dus voor mij zijn de belastingen een gegeven, ook al probeer ik het wel een beetje handig in te richten en vind ik ze niet altijd even eerlijk.

    Ik heb mijn leven nu zo ingericht dat ik hele lage vaste lasten heb. Ik heb een eigen huis (bijna geen hypotheek) en een vakantiewoning (geen hypotheek) die ik niet verhuur. Daar betaal ik me bont en blauw voor aan gemeente belastingen en VRH. Kan ik qua bedrag inderdaad wegstrepen tegen de AOW. So be it.

    Ik kan het nu allemaal nog prima betalen. Doe ik ook altijd gelijk en dan probeer ik het zo snel mogelijk uit mijn systeem te krijgen. Ik probeer ook wat meer geld uit te geven. Is inderdaad wennen, maar ik wil nog wel een beetje reizen. En dan zit ik liever niet in een tentje op de camping. Maar in een fatsoenlijk hotel in het stadscentrum.

    Ik heb twee kinderen. Beide hebben een universitaire studie en goede banen. Die hebben een erfenis niet keihard nodig. Maar ze erven straks twee huizen zonder hypotheek. De rest is voor mij (en de overheid). We gaan het zien.

    Ik denk dat bij mij de relatie zal zijn: hoe hoger de belastingen hoe verder weg en duurder de reizen.
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 6 augustus 2023 00:09
    Ha Branco, leuk je hier (weer of voor het eerst?) te zien, voel je welkom!

    Eens met QueSera dat het voor de meeste mensen "gewoon" een kwestie wordt van slikken, omdat fiscale emigratie niet alleen emotioneel voor de meesten niet wenselijk is, maar ook financieel domweg niet haalbaar. Wel goed opletten of en hoe je geraakt gaat worden door nieuwe plannen, dusdanig dat je zo nodig je beleggingsstrategie erop kan aanpassen (ik heb daar zó'n grote hekel aan: fiscaal gedreven beleggingsbeslissingen moeten nemen) en/of extra geld daarvoor opzij zetten (dat betekent dus ook domweg interen, maar dan dusdanig dat je er bij voorbaat rekening mee houdt).

    Voor wat betreft het schrijven van opties op URW: zo doe ik dat ook al twee jaar! ;-) Al moet ik wel zeggen dat de volatiliteit de laatste tijd wat minder is en de premies daardoor wat lager. Ik zal de komende tijd daarom waarschijnlijk een stuk minder daarop kunnen verdienen dan in de afgelopen 2 jaren. Maar je zult merken dat in dit draadje de meningen over het genereren van extra cashflow door put opties te schrijven nogal verdeeld zijn. En dat is eigenlijk alleen maar goed. Dat houd je (me) scherp en voorkomt hopelijk dat je (ik) al te onverstandige digen ga doen...

    @Stier: cash die dient als margin voor een geschreven put optie hoef je niet persé cash op de beleggingsrekening aan te houden. Dat mag ook "gewoon" cash zijn die je elders klaar hebt staan. Je moet dan wel kunnen lenen van je broker. Als je niet mag lenen, dan is het óf niet toegestaan om een put optie te schrijven (wat wel zo veilig is om ongelukken te voorkomen) óf je loopt kans op een margin call, waarbij je broker lukraak stukken van je kan verkopen om aan geld te komen voor het aankopen van de aandelen van een plotse uitoefening van een geschreven put optie. Dat wil je natuurlijk niet. Als je een leenfaciliteit bij je broker hebt, dan hoef je in feite niet eens cash elders hebben staan. Mits je maar voldoende andere stukken hebt bij die broker die óók na een crash nog voldoende waard zijn om geen margin call te krijgen.

    Vuistregel: neem 40% van de waarde van je beleggingen (=crash van -50%, en daarna nog 20% afslag) en zorg ervoor dat je maximale uitoefenwaarde van al je geschreven put opties ver onder die waarde blijft. Dus stel dat je 100K aan beleggingen hebt, dan zou je volgens deze vuistregel ervoor moeten zorgen dat je ver onder de 40K aan maximale uitoefenwaarde aan puts gaat schrijven. Bij een put optie op URW met een strike van €40, zouden dat dus maximaal 10 put opties zijn(*). En hierbij ga ik er ook van uit dat je daarnaast ook nog elders cash hebt staan (of snel eraan kan komen) om na een crash en uitoefening van die put opties direct cash kan bijstorten om direct het risico op een margin call te verminderen, omdat je dan helemaal op het randje zit. Dus voor mensen die zonder cash zitten, zou ik er heel erg ver onder blijven (tenzij je elders nog een dik inkomen hebt en beleggen ziet als een spel zonder grenzen, waarbij je margin calls makkelijk weet te absorberen).

    Dit zo opschrijvende komt het erop neer dat e.e.a. afhangt van je persoonlijke situatie en voorkeuren... zoals ik zo vaak betoog ;-)

    (*) Fictief voorbeeld! Ik spreid zelf niet alleen enorm over aandelen, maar ook over opties. Dus ik zou dan niet maximaal 10 URW putjes schrijven, maar 10 verschillende put opties op 10 verschillende posities. Maar dat is misschien persoonlijk en kan er ook toe leiden dat ik 9 minder effectieve put opties schrijf. Het zij zo...
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 6 augustus 2023 00:36
    quote:

    QueSera schreef op 5 augustus 2023 22:53:

    [...]
    Ik denk dat bij mij de relatie zal zijn: hoe hoger de belastingen hoe verder weg en duurder de reizen.
    Begrijp ik je dan goed dat je dan eigenlijk zegt dat naarmate de heffing op vermogen/vermogenswinsten hoger wordt, je sneller begint met het afbouwen van je vermogen, zodat je minder belasting kwijt bent?

    Dat is wel een manier om ermee om te gaan en rust daarin te vinden. Het enige nadeel is dat je natuurlik wel voldoende vermogen en/of (al dan niet passief) inkomen moet hebben om dat in een FIRE situatie te kunnen doen. If so: dan is het een perfecte manier van geesteijk loslaten van materiële (aardse) zaken en genieten van het leven zo lang het nog kan.

    Voor mensen die nog in de begin/opbouwfase van FIRE zitten zal het resulteren in het verder weg drijven van je FIRE doel. Immers: dure reizen kosten meer, net als die hogere belastingen, en daardoor zal je of meer actief dan wel passief inkomen moeten genereren. Meer actief inkomen (en tegelijikertijd FIRE) kan een hele uitdaging worden, en meer passief inkomen zal ook lastig worden als het vermogen minder hard stijgt (door hogere belastingen en hogere uitgaven).

    Hoe zie je dat voor de beginnende FIRE lezers in dit draadje?
    Misschien moeten die juist leren te genieten van campings i.p.v. dure verre reizen? ;-p
  4. forum rang 7 Branco P 6 augustus 2023 10:02
    @QueSera:

    Emigreren is wel iets waar ik, in financiële zin, veel over nadenk, maar het is in emotionele zin waarschijnlijk geen optie voor mij, omdat ik me al snel vervreemd zal gaan voelen. Wat dat betreft veel respect voor jouw situatie (en voor jouw verhaal!) en als jij je, net als ik, helemaal thuis voelt in Nederland, dan zullen we denk ik met de veranderende fiscale situatie moeten dealen.

    Zo in detail heb ik me niet in de AOW verdiept. Voorziening of volksverzekering, in beide gevallen is de uitkomst hetzelfde: OF ik krijg minder (of geen) AOW OF ik zal met mijn vermogen in de toekomst steeds meer moeten bijdragen aan 's Neerlands begroting teneinde de AOW in stand te kunnen houden. Ik denk verder dat je gelijk hebt en dat we ook via o.a. eigen bijdrage zorgkosten en erfbelasting steeds meer kwijt zullen zijn aan ome fiscus. De verschillen met België moeten overigens niet al te groot worden, want dan zou ik wel nog net over de grens gaan wonen, aangezien familie en vrienden allemaal in Brabant wonen. Alhoewel ik me daarbij nu bedenk dat, zodra je dan verhuisd bent, België ook ineens bedenkt om vermogen meer te gaan belasten. Fiscale migratie is dus denk ik definitief geen optie.

    Ik begrijp je gedachte om bij hoger wordende belasting steeds meer te willen gaan consumeren, maar voor mij heeft het gematigd consumeren ook veel voldoening gegeven. Daarbij heb ik ook een minimale standaard (een goed hotel als ik op reis ben), maar een roadtrip door Zweden op de bonnefooi geeft mij zeker net zo veel voldoening als een georganiseerde excursie naar Antarctica en of die roadtrip nu in een Volkswagen of in een BMW is, dat is voor mij ook maar een marginaal verschil in beleving. Dus ik neig niet naar excessiever consumeren, maar ik baal wel dat voorgaande generaties mochten profiteren van maatregelen ter vermindering van de vermogensbelasting en net nu het voor mij relevant is, wordt vermogen versneld belast in een dusdanig tempo dat ik mij afvraag of de overheid niet tegen het vertrouwensbeginsel ingaat. Immers mensen moeten hun toekomst met enige zekerheid financieel kunnen plannen en dat is niet mogelijk wanneer een overheid abrupte wijzigingen doorvoert in de fiscale voorwaarden rondom belasting van inkomen en vermogen. Desalniettemin zal ik bij het consumeren altijd de "kleine investering, groot plezier" insteek hanteren omdat dit mij ook weer een bepaalde voldoening geeft (onderdeel van het grote plezier). Dat is FIRE-technisch ook relevant, denk ik.

    @AVM:

    Dank je! Ik lees regelmatig stukjes op dit draadje mee, soms onbedoeld omdat ik dacht op het URW2023 draadje te klikken ;-) Ik denk dat fiscale omstandigheden een grotere rol spelen om het moment dat je van je opgebouwde vermogen wilt gaan leven. In de opbouwfase, als je tevens regulier inkomen hebt, is dat minder relevant en moet je, denk ik, vooral kijken naar een strategie die leidt tot vermogensopbouw. Ik ben zelf echter altijd een meer cash-flow-gedreven belegger geweest: particuliere vastgoedfondsen en dividendaandelen en ooit stond een deel van mijn spaargeld bij Icesave. Omdat ik zelf in het vastgoed zit, kan ik de vastgoedfondsen iets beter doorgronden en, hoewel er altijd veel geld naar de initiatiefnemer gaat, kun je in sommige periodes prima toeslaan. De afgelopen paar jaar niet (of nauwelijks) omdat er te veel voor vastgoed betaald werd (je ziet dit ook terug in de huidige discounts in de koersen van vastgoedaandelen), maar de komende tijd, wellicht al in de loop van 2024, verwacht ik op dat gebied wel weer interessantere proposities. Daarnaast heb ik een hele trits aan (met name Nederlandse) dividendaandelen in het vizier en op dipjes probeer ik die aan te komen of uit te breiden (en wat OTM puts schrijven) en als de aandelen pieken bouw ik ze wat af (laatst nog met o.a. Shell en Vopak). OTM Calls schrijven doe ik minder vaak. De premies op de meeste puts vallen wat tegen de laatste tijd. Bij veel aandelen loont het niet echt de moeite. Je kunt daaruit herleiden dat de markt de komende tijd minder volatiliteit verwacht, maar mijn ervaring is dat hoge volatiliteit vrijwel altijd het gevolg is van zwarte zwanen die overvliegen en het is voor vrijwel iedereen moeilijk te voorzien wanneer welke zwarte zwanen overvliegen. Het enige dat ik na zo'n 25 jaar beleggen heb geleerd is dat er om de zoveel tijd een bepaalde zwarte zwaan komt overvliegen. Ik hoop dat ik nog beter word in het vroegtijdig herkennen van zwarte zwanen zodat ik op tijd de posities op de beurs afbouw. Ik heb verder geen al te hoge doelstellingen. Op dit moment denk ik 3,75% rendement per jaar te kunnen maken op mijn totale vermogen, netto, dus na aftrek van vermogensbelasting, en daar kan ik van rondkomen, ook omdat ik vast ben blijven houden aan lage maandlasten (woon in een relatief simpel appartementje en heb geen cash-burners in de vorm van kinderen ;-)).
  5. forum rang 7 Branco P 6 augustus 2023 10:19
    Via Saxo beleg ik momenteel in:
    ABN, Acomo, Aegon, Ahold, Akzo, ASR, B&S, BASF, Carmila, Corbion, ECP (veruit grootste positie), Evonik, Flow Traders, HAL, Hamborner Reit, Gruppo IGD (beetje een bleeder), ING, Kimco Realty, Klepierre (grote positie), Bols, Mercialys, NN, NSI (grote positie), OCI, PostNL (beetje een bleeder), Randstad, Realty Income, SBM, Shell, Signify, Sligro, URW, Unilever, Van Lanschot, Vonovia, Vopak én Rabo Certificaten 6,5% (grote positie)

    Voor een mooie prijs wil ik toevoegen:
    Air Liquide, AMG, Besi, Heineken, JDE, TKH

    Met name dus NL, Dld en FR. Wil ook wel nog iets meer gaan kijken naar USA en UK.

    En de komende maanden bouw ik posities die mooi in de plus staan dus af. Met name ECP en KLEP en dan ga ik op de verkochte posities kortlopende OTM puts schrijven. Als daarna de aandelenkoersen in één streep door gaan stijgen, dan is dat maar zo. Daar zal dan een dalende rente tegenover staan en dan zal ik gaan kijken of er iets met real life vastgoed te doen is (in combinatie met goedkope financiering). Dat had ik een aantal jaar geleden eigenlijk al moeten doen, maar toen vond ik mijn vermogen daarvoor te beperkt.
  6. forum rang 4 QueSera 6 augustus 2023 16:56
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 6 augustus 2023 00:36:

    [...]

    Begrijp ik je dan goed dat je dan eigenlijk zegt dat naarmate de heffing op vermogen/vermogenswinsten hoger wordt, je sneller begint met het afbouwen van je vermogen, zodat je minder belasting kwijt bent?

    Dat is wel een manier om ermee om te gaan en rust daarin te vinden. Het enige nadeel is dat je natuurlik wel voldoende vermogen en/of (al dan niet passief) inkomen moet hebben om dat in een FIRE situatie te kunnen doen. If so: dan is het een perfecte manier van geesteijk loslaten van materiële (aardse) zaken en genieten van het leven zo lang het nog kan.

    Voor mensen die nog in de begin/opbouwfase van FIRE zitten zal het resulteren in het verder weg drijven van je FIRE doel. Immers: dure reizen kosten meer, net als die hogere belastingen, en daardoor zal je of meer actief dan wel passief inkomen moeten genereren. Meer actief inkomen (en tegelijikertijd FIRE) kan een hele uitdaging worden, en meer passief inkomen zal ook lastig worden als het vermogen minder hard stijgt (door hogere belastingen en hogere uitgaven).

    Hoe zie je dat voor de beginnende FIRE lezers in dit draadje?
    Misschien moeten die juist leren te genieten van campings i.p.v. dure verre reizen? ;-p
    Ja, dat begrijp je goed. Het is voor iedereen anders en het hangt af van je persoonlijke situatie. Mijn man en ik zijn beide van het slag dat we in principe geen dure statusdingen nodig hebben. Mijn vaste lasten zijn laag. We kunnen dus in principe leven van mijn halve pensioen en AOW. Zoals gezegd, we hebben twee huizen, twee kinderen. Meer hoef ik niet te vererven vind ik. Mag wel, maar hoeft niet. Dus ja, ik ben FIRE. Ik voeg niets meer toe, maar heb ook nog niets opgenomen. Vooralsnog werk ik nog een beetje, zolang ik het leuk vindt.

    Mijn effectenporto is mijn extraatje. Idealiter vul je je inkomen aan met alleen het dividend. Je plukt dus alleen de vruchten maar draagt de boomgaard ook over aan de volgende generatie. Maar als de koning / overheid al mijn vruchten opeist, dan ga ik elk jaar een paar bomen verkopen. Ik ga niet zuinig doen en me van alles ontzeggen wat ik graag wil doen. Zouden mijn kinderen ook niet willen overigens.

    Neemt niet weg dat ik het geld niet over de balk ga smijten. Ik herken me sterk in het levensgevoel van Branco. Ik vind rondreizen het leukste. Gewoon met de trein. Een paar weken in Europa. Waar je heen waait zullen we maar zeggen. Mooi hotel en dan een beetje inblenden. En mee met de flow. Dat is overigens duurder dan menige verre reis.
  7. J.Me 7 augustus 2023 19:41
    quote:

    robutrecht schreef op 7 augustus 2023 15:57:

    Is bij jullie ook seekingalpha aangepast? Bij mijn portfolio krijg ik nu maar 2 nieuwsberichten te zien. Voor meer moet ik betalen. Vroeger kon je gewoon alle nieuwsberichten zien.
    Ik zie meer nieuwsberichten, maar SA wil mij graag aan een lidmaatschap van $4,95 per maand helpen. Voor bestaande leden is het $239 per jaar. En dat neemt een te grote hap uit mijn dividendinkomen. Dus zie ik ook van de aanbieding af.
  8. FlatEarthBeliever 12 augustus 2023 00:11
    quote:

    robutrecht schreef op 7 augustus 2023 15:57:

    Is bij jullie ook seekingalpha aangepast? Bij mijn portfolio krijg ik nu maar 2 nieuwsberichten te zien. Voor meer moet ik betalen. Vroeger kon je gewoon alle nieuwsberichten zien.
    Ik gebruik een add-on die paywalls omzeilt. Ik krijg af en toe wel zo'n verificatie of je een mens bent, maar als ik die heb gedaan en de pagina refresh kan ik naar alle hartelust rondklikken github.com/iamadamdev/bypass-paywalls...
  9. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 13 augustus 2023 13:14
    quote:

    midjj schreef op 4 augustus 2023 09:54:

    seekingalpha.com/news/3995014-main-st...

    En weer het dividend verhoogd!
    Ben net terug van vakantie en de boel aan het bijwerken:
    Niet alleen is het dividend (wéér) verhoogd van $0.23/m naar $0.235/m (vanaf oktober), wat een stijging is van ca +2.2%, maar het is ook de 3e(!) stijging in 12 maanden tijd. T.o.v. het dividend van OKT22 van $0.22/m is het een stijging ca +6.8% in 12 maanden tijd. Op de huidige koers van ca $40 is dit een FW dividendrendement van ca 7% va oktober.

    Tenslotte is er (wederom) een "supplemental dividend" aangekondigd: $0.275 per 27SEP23. De totale "supplemental" dividenduitkeringen in 12 maanden tijd komt daarmee op $0.775 (=0.1+0.175+0.225+0.275) in 12 maanden tijd. In totaal is er dan over de afgelopen 12 maanden een supplemental dividend van ca 2% uitgekeerd (op een koers van ca $40).

    Uiteraard valt er weinig te zeggen over toekomstige supplemental dividends, maar het is fijn om te zien dat MAIN (een private equity BDC) lekker voort blijft tuffen als cashflowmachine, met af en toe een leuke extra, ongeacht wat de dagkoersen doen.
  10. Zwitserleven 13 augustus 2023 14:00
    @AOW:

    ik zie de overheid steeds meer bepalen wat goed voor ons is. ZIe de pensioenwet die niet voor ministers geldt. Ik zie het er dan ook van komen dat een pensioen boven een x bedrag als bovenmatig aangemerkt gaat worden en dan de aow vervalt. Ik vrees dat de belastingen op vermogen blijven toenemen. Probleem is wel dat dit ondernemerschap gaat remmen.
  11. forum rang 7 Branco P 14 augustus 2023 08:33
    quote:

    Zwitserleven schreef op 13 augustus 2023 14:00:

    @AOW:

    ik zie de overheid steeds meer bepalen wat goed voor ons is. ZIe de pensioenwet die niet voor ministers geldt. Ik zie het er dan ook van komen dat een pensioen boven een x bedrag als bovenmatig aangemerkt gaat worden en dan de aow vervalt. Ik vrees dat de belastingen op vermogen blijven toenemen. Probleem is wel dat dit ondernemerschap gaat remmen.
    Als ik mijn vermogen niet meer goed kan laten renderen, dan wordt het aantrekkelijker om te gaan ondernemen (of te consumeren). Dus dan zou het ondernemerschap juist kunnen stimuleren?
  12. forum rang 4 LTOke 14 augustus 2023 13:54
    quote:

    Kaar$ schreef op 5 augustus 2023 10:16:

    Nog een Kassa gemist: SPG van $0.85 naar $0.90 increase of 2.7%, new yield 6.13%
    Je mist een dollar.
    Wordt nu 1,90 van 1,85

    Gisteravond teruggekomen van vakantie en vandaag administratie bijwerken.
    Fijn om over alle verhogingen hier te lezen. Ga ik met plezier in mijn sheet aan de slag!
  13. Joost_K 16 augustus 2023 21:33
    Ik ben weer terug van vakantie en ik zie meteen Realty income op 57.88 staan. Wat is er de laatste weken met REITS gebeurd? Lange rente gaat weer omhoog geloof ik?

    (Overigens is Polen een prachtig land. Mooie natuur, gastvrije mensen, heerlijk eten en eigenlijk schofterig goedkoop ook nog)
  14. Kaar$ 17 augustus 2023 12:39
    Ik zie dat ik er eentje had gemist:
    Kassa
    $GLAD naar $0.0825 van $0.07, increase van 17.86%, new yield 9.37%

    Common Stock: $0.0825 per share of common stock for each of July, August and September 2023, and a supplemental distribution of $0.02 per share of common stock in September 2023, payable per the table below.
6.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 281 282 283 284 285 ... 338 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.