Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,929   +0,016   (+1,75%) Dagrange 0,911 - 0,927 5.358.750   Gem. (3M) 6,7M

Pharming maart 2023

12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 500 501 502 503 504 ... 628 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Sharen 27 maart 2023 22:27
    quote:

    Kees J schreef op 27 maart 2023 22:18:

    Er is in ieder geval 1 trend die Pharming zal helpen met identificeren van nieuwe patienten: lagere kosten van en toename van het gebruik van whole exome sequencing (WES). Toch is nieuwe patienten vinden nu lastig lijkt me omdat de symptomen niet heel duidelijk, ze niet meteen zeer acuut en ernstig zijn en veel artsen geen weet hebben van apds. Maar eenmaal gevonden heeft pharming daar jaren omzet van.

    Over WES: Steeds vaker wordt WES ingezet bij kinderen met niet verklaarbare medische klachten. Hiermee kan al heel jong stofwisselingsziekten worden opgespoord. Capaciteit is flink uitgebreid de laatste jaren. Qua kosten kan het al dacht ik uit om dit te doen als algemene screening bij pasgeboren (zoals de hielprik), maar vooral in de VS een discussie of de kinderen nog verzekerbaar zijn na zo’n screening als ze een ziekte vinden en of kinderen een keuze hebben te weten dat ze een stofwisselingsziekte hebben die zich pas laat manifesteert.

    Er van uitgaande dat Joenja ook effectief en veilig is voor kinderen (moet nog bewezen worden natuurlijk, maar kans is groot) zal een vroege screening en medicatie deze kinderen en hin familie echt een beter leven kunnen geven.
    Pharming heeft al meer dan een jaar een website in de US waarmee ze APDS-patienten kunnen opsporen, en hen dan een gratis APDS-diagnosetest aanbieden:

    www.navigateapds.com

    Deze website is voorlopig alleen te zien met amerikaanse IP-adressen, dus gebruik evt een VPN. In Europa wordt je voorlopig nog doorgerouteerd naar:

    www.allaboutapds.eu/
  2. [verwijderd] 27 maart 2023 22:28
    quote:

    Janssen&Janssen schreef op 27 maart 2023 22:22:

    [...]

    als jij dan wel alles paraat hebt wil je het dan vermelden dan hebben we het ook helder en hoeven er geen fantasietjes de wereld in geslingerd worden. je bent toch zo van de correcte feiten dan moet je ze ook benoemen het voorwerk is al gedaan je hoef t alleen cijfers in te vullen.

    USA
    Totaal aantal
    Aantal boven de 12
    Aantal onder de 12

    EU
    totaal aantal
    aantal boven de 12
    aantal onder de 12
    Je hebt zélf gereageerd op een post waar dit onderwerp van discussie was. Daarin werd besproken wat Pharming hierover zei.
    Je leest maar terug Janssen. Ik ga je niet alles voorkauwen omdat je zelf de moeite niet neemt om je fatsoenlijk in te lezen.
  3. Mauke 27 maart 2023 22:30
    quote:

    DE MONITOR schreef op 27 maart 2023 22:24:

    [...]

    Kijk voorlopig niet naar dit nare forum waar mensen met een laag iq het uiterste doen om anderen te frustreren
    Je doelt op de ongefundeerd onrealistische torenhoge koersen en omzet schreeuwers die zonder enige onderbouwing zaken beweren die niet waar zijn en laten zien slecht ingelezen te zijn?
    De koersdoelen hier van 1.40 tot 2 euro hier op het forum zijn een fractie van de koersdoelen van analisten. Hoe kijkt u dan tegen die analisten aan? Ik snap best dat die koersdoelen over langere tijd gaan, maar 1.14 euro is toch wel erg mager t.o.v de hogere koersen van kort geleden zonder goedkeuring?
  4. [verwijderd] 27 maart 2023 22:31
    quote:

    Rossi34 schreef op 27 maart 2023 22:18:

    Die dikke auto's komen wel. Vandaag was een spel van short partijen. Kijk voorlopig niet naar dit nare forum waar mensen met een laag iq het uiterste doen om anderen te frustreren. Kijk gewoon vooruit, er komen mooie tijden aan voor pharming.
    Kijk voorlopig niet naar dit nare forum waar mensen met een laag iq het uiterste doen om anderen te frustreren.

    Ik sluit me hier volledig bij aan :)
  5. [verwijderd] 27 maart 2023 22:33
    quote:

    Mauke schreef op 27 maart 2023 22:30:

    [...]

    De koersdoelen hier van 1.40 tot 2 euro hier op het forum zijn een fractie van de koersdoelen van analisten. Hoe kijkt u dan tegen die analisten aan? Ik snap best dat die koersdoelen over langere tijd gaan, maar 1.14 euro is toch wel erg mager t.o.v de hogere koersen van kort geleden zonder goedkeuring?
    De koers is vorig jaar ongefundeerd al hard gestegen op basis van hoge verwachtingen van leniolisib.
    Ik was vandaag zeer verbaasd van de voorlopige omzetprognose van rond de 90 miljoen in de US die door Pharming werd genoemd. Een prognose die behoorlijk laag is op de voornaamste markt tegenover de hoge cijfers die geroepen werden richting analisten.
  6. forum rang 6 win some... 27 maart 2023 22:33
    Weinig waardering voor Pharming na goedkeuring medicijn

    Aandeelhouders van Pharming zijn waarschijnlijk teleurgesteld met de slechts 14% hogere slotkoers op maandag. ’s Ochtends stond er namelijk een ruim twee maal hogere plus op het koersenbord, in reactie op de goedkeuring die de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA vrijdagavond gaf aan zijn medicijn Joenja tegen de afweerstoornis APDS. De vraag is nu of aandeelhouders beloond worden als zij de komende jaren rustig blijven zitten.

    De koerssprong in de ochtend leek een redelijke weerspiegeling van het verbeterde toekomstperspectief voor Pharming. Daarbij moet in het achterhoofd worden gehouden dat volgers van het bedrijf de kans op goedkeuring op 60 tot 90% schatten. Ceo Sijmen de Vries heeft zich nooit aan een concreet percentage gewaagd, maar zijn uitspraken wezen er wel op dat hij zich bij het optimistische kamp schaarde. Daarbij zag hij zich gesterkt door uitstekende testresultaten. Dat sommige analisten en beleggers het minder positief inzagen, komt deels doordat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een maand geleden liet weten meer tijd nodig te hebben voor zijn oordeel. Voorts zullen zij hebben meegenomen dat de FDA medio 2020 tegen alle verwachtingen in het reumamedicijn van het grootste in Amsterdam genoteerde biotechbedrijf Galapagos afkeurde.

    De goedkeuring aan Joenja (stofnaam leniolisib) betekent dat Pharming vanaf april twee medicijnen op de markt heeft, en dus niet meer een one-trick pony is. De timing is ook uitstekend, want het negen jaar geleden gelanceerde Ruconest, een middel tegen de acute erfelijke zwellingsziekte angio-oedeem, laat nog maar weinig groei zien. Na de omzetplus van 3% tot $206 miljoen in 2022 voorziet Pharming een soortgelijke vooruitgang in 2023.\n\nGroeipotentieel\n\nPharming schat het aantal patiënten dat lijdt aan APDS, een afweerstoornis waarvoor tot dusverre geen medicijn was, op ruim 1500. Hiervan zijn ruim 500 geïdentificeerd. Ongeveer 40% van de patiënten bevindt zich in de VS. Tijdens de maandagmiddag gehouden analistencall meldde Pharming dat een patiënt in de VS op jaarbasis $547.500 aan omzet kan opleveren, gebaseerd op tweemaal daags een inname van een pil van $750. Het bedrijf verwacht dat patiënten Joenja hun hele leven zullen slikken. Zoals gebruikelijk zullen de prijzen buiten de VS lager liggen. Pharming schat deze voor Europa op grofweg 60 tot 70% van die in de VS. Analisten hebben er over het algemeen vertrouwen in dat ook andere gezondheidswaakhonden tot een positief oordeel zullen komen. Sushila Hernandez van zakenbank Van Lanschot Kempen noemt goedkeuring door de EMA eind dit jaar zeer waarschijnlijk.\n\nOmdat waarschijnlijk niet alle ruim 1500 patiënten geïdentificeerd en behandeld worden, komen we op een enigszins voorzichtig aantal van 1100 over vijf jaar. Uitgaande van de huidige prijsindicaties levert dat de volgende omzetschatting op: 40% van 1100 maal $547.500 plus 60% van 1000 maal 65% van $547.500 = $476 miljoen.

    Hernandez schat de piekomzet op $320 miljoen. Daarbij moet aangetekend worden dat Pharming bij de aankoop van de licentierechten van leniolisib in 2019 overeenkwam Novartis bij succes maximaal $190 miljoen te betalen plus 11-19% van de verkopen. Dit drukt de omzet en de winstgevendheid, maar deze kan volgens analisten nog altijd duidelijk hoger uitkomen dan die van Ruconest.\n\nInclusief Ruconest zou Pharming over vijf jaar grofweg $600 miljoen kunnen omzetten. Ervan uitgaande dat het bedrijf dan op een gemiddelde winstgevendheid in de sector zit, lijkt een waardering van 4 maal de omzet haalbaar. Andere biofarmaceuten zitten daar veelal nog wat boven. Dat levert bij de huidige euro-dollarkoers een beurswaarde op van €2,25 miljard. Rekening houdend met een beperkte stijging van het aantal uitstaande aandelen, komt dit met zo’n €3,15 per aandeel overeen. Dat is bijna drie maal de huidige koers, waarmee het perspectief voor de komende vijf jaar aantrekkelijk oogt. Het betekent echter niet dat beleggers Pharming zonder meer zouden moeten kopen. Zoals bij alle biotechbedrijven zijn de risico’s bovengemiddeld hoog. Dat Joenja niet op andere markten worden toegelaten, is maar één van de vele risico’s.

    www.telegraaf.nl/financieel/972691545...
  7. forum rang 7 lucas D 27 maart 2023 22:39
    Weetje wat het is, Pharming heeft niet één aandeel verkocht.
    Er waren vandaag meer bange beleggers als beleggers die het nieuws wel op waarde schatten en zijn blijven kopen.
    De angst kudde was echter te groot om een beter resultaat dan wat er nu staat te behalen.

    De bange belegger:
    Dat zijn veelal dezelfde beleggers die vorige week dachten we spelen op save we stappen in na goedkeuring.
    We hebben vandaag gezien wat dat opgeleverd heeft.
    Vermoed zomaar dat daar wat klagers tussen zitten.
  8. bollewieter 27 maart 2023 22:41
    quote:

    win some... schreef op 27 maart 2023 22:33:

    Weinig waardering voor Pharming na goedkeuring medicijn

    Aandeelhouders van Pharming zijn waarschijnlijk teleurgesteld met de slechts 14% hogere slotkoers op maandag. ’s Ochtends stond er namelijk een ruim twee maal hogere plus op het koersenbord, in reactie op de goedkeuring die de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA vrijdagavond gaf aan zijn medicijn Joenja tegen de afweerstoornis APDS. De vraag is nu of aandeelhouders beloond worden als zij de komende jaren rustig blijven zitten.

    De koerssprong in de ochtend leek een redelijke weerspiegeling van het verbeterde toekomstperspectief voor Pharming. Daarbij moet in het achterhoofd worden gehouden dat volgers van het bedrijf de kans op goedkeuring op 60 tot 90% schatten. Ceo Sijmen de Vries heeft zich nooit aan een concreet percentage gewaagd, maar zijn uitspraken wezen er wel op dat hij zich bij het optimistische kamp schaarde. Daarbij zag hij zich gesterkt door uitstekende testresultaten. Dat sommige analisten en beleggers het minder positief inzagen, komt deels doordat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een maand geleden liet weten meer tijd nodig te hebben voor zijn oordeel. Voorts zullen zij hebben meegenomen dat de FDA medio 2020 tegen alle verwachtingen in het reumamedicijn van het grootste in Amsterdam genoteerde biotechbedrijf Galapagos afkeurde.

    De goedkeuring aan Joenja (stofnaam leniolisib) betekent dat Pharming vanaf april twee medicijnen op de markt heeft, en dus niet meer een one-trick pony is. De timing is ook uitstekend, want het negen jaar geleden gelanceerde Ruconest, een middel tegen de acute erfelijke zwellingsziekte angio-oedeem, laat nog maar weinig groei zien. Na de omzetplus van 3% tot $206 miljoen in 2022 voorziet Pharming een soortgelijke vooruitgang in 2023.\n\nGroeipotentieel\n\nPharming schat het aantal patiënten dat lijdt aan APDS, een afweerstoornis waarvoor tot dusverre geen medicijn was, op ruim 1500. Hiervan zijn ruim 500 geïdentificeerd. Ongeveer 40% van de patiënten bevindt zich in de VS. Tijdens de maandagmiddag gehouden analistencall meldde Pharming dat een patiënt in de VS op jaarbasis $547.500 aan omzet kan opleveren, gebaseerd op tweemaal daags een inname van een pil van $750. Het bedrijf verwacht dat patiënten Joenja hun hele leven zullen slikken. Zoals gebruikelijk zullen de prijzen buiten de VS lager liggen. Pharming schat deze voor Europa op grofweg 60 tot 70% van die in de VS. Analisten hebben er over het algemeen vertrouwen in dat ook andere gezondheidswaakhonden tot een positief oordeel zullen komen. Sushila Hernandez van zakenbank Van Lanschot Kempen noemt goedkeuring door de EMA eind dit jaar zeer waarschijnlijk.\n\nOmdat waarschijnlijk niet alle ruim 1500 patiënten geïdentificeerd en behandeld worden, komen we op een enigszins voorzichtig aantal van 1100 over vijf jaar. Uitgaande van de huidige prijsindicaties levert dat de volgende omzetschatting op: 40% van 1100 maal $547.500 plus 60% van 1000 maal 65% van $547.500 = $476 miljoen.

    Hernandez schat de piekomzet op $320 miljoen. Daarbij moet aangetekend worden dat Pharming bij de aankoop van de licentierechten van leniolisib in 2019 overeenkwam Novartis bij succes maximaal $190 miljoen te betalen plus 11-19% van de verkopen. Dit drukt de omzet en de winstgevendheid, maar deze kan volgens analisten nog altijd duidelijk hoger uitkomen dan die van Ruconest.\n\nInclusief Ruconest zou Pharming over vijf jaar grofweg $600 miljoen kunnen omzetten. Ervan uitgaande dat het bedrijf dan op een gemiddelde winstgevendheid in de sector zit, lijkt een waardering van 4 maal de omzet haalbaar. Andere biofarmaceuten zitten daar veelal nog wat boven. Dat levert bij de huidige euro-dollarkoers een beurswaarde op van €2,25 miljard. Rekening houdend met een beperkte stijging van het aantal uitstaande aandelen, komt dit met zo’n €3,15 per aandeel overeen. Dat is bijna drie maal de huidige koers, waarmee het perspectief voor de komende vijf jaar aantrekkelijk oogt. Het betekent echter niet dat beleggers Pharming zonder meer zouden moeten kopen. Zoals bij alle biotechbedrijven zijn de risico’s bovengemiddeld hoog. Dat Joenja niet op andere markten worden toegelaten, is maar één van de vele risico’s.

    www.telegraaf.nl/financieel/972691545...


    Bedankt voor de toelichting + ab
  9. Repelsteeltje 27 maart 2023 22:41
    quote:

    win some... schreef op 27 maart 2023 22:33:

    Weinig waardering voor Pharming na goedkeuring medicijn

    Aandeelhouders van Pharming zijn waarschijnlijk teleurgesteld met de slechts 14% hogere slotkoers op maandag. ’s Ochtends stond er namelijk een ruim twee maal hogere plus op het koersenbord, in reactie op de goedkeuring die de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA vrijdagavond gaf aan zijn medicijn Joenja tegen de afweerstoornis APDS. De vraag is nu of aandeelhouders beloond worden als zij de komende jaren rustig blijven zitten.

    De koerssprong in de ochtend leek een redelijke weerspiegeling van het verbeterde toekomstperspectief voor Pharming. Daarbij moet in het achterhoofd worden gehouden dat volgers van het bedrijf de kans op goedkeuring op 60 tot 90% schatten. Ceo Sijmen de Vries heeft zich nooit aan een concreet percentage gewaagd, maar zijn uitspraken wezen er wel op dat hij zich bij het optimistische kamp schaarde. Daarbij zag hij zich gesterkt door uitstekende testresultaten. Dat sommige analisten en beleggers het minder positief inzagen, komt deels doordat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een maand geleden liet weten meer tijd nodig te hebben voor zijn oordeel. Voorts zullen zij hebben meegenomen dat de FDA medio 2020 tegen alle verwachtingen in het reumamedicijn van het grootste in Amsterdam genoteerde biotechbedrijf Galapagos afkeurde.

    De goedkeuring aan Joenja (stofnaam leniolisib) betekent dat Pharming vanaf april twee medicijnen op de markt heeft, en dus niet meer een one-trick pony is. De timing is ook uitstekend, want het negen jaar geleden gelanceerde Ruconest, een middel tegen de acute erfelijke zwellingsziekte angio-oedeem, laat nog maar weinig groei zien. Na de omzetplus van 3% tot $206 miljoen in 2022 voorziet Pharming een soortgelijke vooruitgang in 2023.\n\nGroeipotentieel\n\nPharming schat het aantal patiënten dat lijdt aan APDS, een afweerstoornis waarvoor tot dusverre geen medicijn was, op ruim 1500. Hiervan zijn ruim 500 geïdentificeerd. Ongeveer 40% van de patiënten bevindt zich in de VS. Tijdens de maandagmiddag gehouden analistencall meldde Pharming dat een patiënt in de VS op jaarbasis $547.500 aan omzet kan opleveren, gebaseerd op tweemaal daags een inname van een pil van $750. Het bedrijf verwacht dat patiënten Joenja hun hele leven zullen slikken. Zoals gebruikelijk zullen de prijzen buiten de VS lager liggen. Pharming schat deze voor Europa op grofweg 60 tot 70% van die in de VS. Analisten hebben er over het algemeen vertrouwen in dat ook andere gezondheidswaakhonden tot een positief oordeel zullen komen. Sushila Hernandez van zakenbank Van Lanschot Kempen noemt goedkeuring door de EMA eind dit jaar zeer waarschijnlijk.\n\nOmdat waarschijnlijk niet alle ruim 1500 patiënten geïdentificeerd en behandeld worden, komen we op een enigszins voorzichtig aantal van 1100 over vijf jaar. Uitgaande van de huidige prijsindicaties levert dat de volgende omzetschatting op: 40% van 1100 maal $547.500 plus 60% van 1000 maal 65% van $547.500 = $476 miljoen.

    Hernandez schat de piekomzet op $320 miljoen. Daarbij moet aangetekend worden dat Pharming bij de aankoop van de licentierechten van leniolisib in 2019 overeenkwam Novartis bij succes maximaal $190 miljoen te betalen plus 11-19% van de verkopen. Dit drukt de omzet en de winstgevendheid, maar deze kan volgens analisten nog altijd duidelijk hoger uitkomen dan die van Ruconest.\n\nInclusief Ruconest zou Pharming over vijf jaar grofweg $600 miljoen kunnen omzetten. Ervan uitgaande dat het bedrijf dan op een gemiddelde winstgevendheid in de sector zit, lijkt een waardering van 4 maal de omzet haalbaar. Andere biofarmaceuten zitten daar veelal nog wat boven. Dat levert bij de huidige euro-dollarkoers een beurswaarde op van €2,25 miljard. Rekening houdend met een beperkte stijging van het aantal uitstaande aandelen, komt dit met zo’n €3,15 per aandeel overeen. Dat is bijna drie maal de huidige koers, waarmee het perspectief voor de komende vijf jaar aantrekkelijk oogt. Het betekent echter niet dat beleggers Pharming zonder meer zouden moeten kopen. Zoals bij alle biotechbedrijven zijn de risico’s bovengemiddeld hoog. Dat Joenja niet op andere markten worden toegelaten, is maar één van de vele risico’s.

    www.telegraaf.nl/financieel/972691545...
    Dus ze houden rekening in 2028 met:
    "Rekening houdend met een beperkte stijging van het aantal uitstaande aandelen, komt dit met zo’n €3,15 per aandeel overeen."
12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 500 501 502 503 504 ... 628 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.