Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BabyGenius 17 maart 2023 11:37
    Een eventueel bod kan enkel maar tot teleurstelling leiden, vermoed ik. Ik lees hier scenario’s tussen 25 euro en 35 euro, dus zowaar een verdubbeling van de huidige koers. Het klopt wel dat er veel beleggers veel hoger dan de huidige koers zijn ingestapt en er dus serieus moet geboden worden om deze tot een verkoop te laten overgaan.
  2. Tenko 17 maart 2023 12:18
    quote:

    ElTorro schreef op 17 maart 2023 12:11:

    Er duikt nieuws op over handel met voorkennis..
    Lijkt me logisch ook, er is schijnbaar nieuws dat geleid heeft tot een plotse stijging van 10% maar de markt weet van niets..

    Zelf zit ik met een GAK van om en bij de 17,9. Dat er ooit mensen 35 betaald hebben zie ik dan weer niet als een reden dat ze nu 30 euro zouden moeten bieden, dat is gewoon niet realistisch ten opzichte van de huidige marktomstandigheden. Het aandeel noteert nu 15 euro omdat de markt vindt dat een aandeel 15 euro waard is. Het zou een grote gok zijn om als opkoper dan te gaan zeggen dat jij vind dat het dit dubbel waard is en dat risico gaat nemen. Puur gevoelsmatig verwacht ik, indien dit er al komt, een bod rond de 20 euro gezien dit een stevige meerwaarde is ten opzichte van de huidige beursprijs(+30%) en een doenbare investering voor de opkoper.
  3. bruguy 17 maart 2023 12:19
    De Standaard
    Wat is er aan de hand met Telenet?
    Vandaag om 11:20 door Pascal Dendooven

    Wat is er aan de hand met Telenet?

    De aandelenkoers van Telenet werd donderdag geschorst wegens mogelijke handel met voorkennis. Maar wie wist wat? Alle ogen zijn gericht op de Amerikaan John Malone, die Telenet beter wil inpassen in zijn bedrijf.

    Kabelbedrijf Telenet is een buitenbeentje in het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Liberty Global van John Malone. In Telenet zit een belangrijk deel minderheidsaandeelhouders. Die werken al langer op de zenuwen van Malone omdat hij, als hij bepaalde voordelen wil realiseren bij Telenet, niet geneigd is die te delen met iedereen.

    ‘De man is erg genereus, maar niet ten aanzien van veel mensen’, zegt een directeur die vroeger nog met Malone heeft gewerkt. Vrij vertaald: Malone rijdt voor zichzelf. Hoe dan ook is er iets aan de hand. Donderdagochtend veerde de koers van Telenet met 10 procent op bij hoge volumes. Een duidelijk verdacht patroon, waardoor de beurswaakhond de koers schorste en Telenet interpelleerde. ‘In afwachting van een mededeling.’

    Later op donderdag zei Telenet dat de mededeling er die dag niet meer zou komen, maar ook vrijdagochtend was ze er nog niet. Dat is zelden gezien. Waarom duurt de biecht van Telenet zo lang? Alles wijst op een vroegtijdig lek, waardoor het bedrijf gedwongen werd eerder dan gepland te communiceren. Evengoed zegt de Amerikaanse aandeelhouder van Telenet, Liberty Global, dat hij zich niet laat opjagen door die Belgische beurswaakhond en neemt hij rustig de tijd om te communiceren.

    Dat er iets is, is duidelijk. Heel wat mensen bij Telenet hebben een vertrouwelijkheidsclausule moeten ondertekenen – en die dateert niet van gisteren. Telenet zit dus op een koersgevoelig project. Het is niet duidelijk hoe de plannen van hoofdaandeelhouder Liberty er concreet zullen uitzien, maar er wordt gespeculeerd op een bod. Dat heeft alles te maken met de val van de beurskoers van Telenet. Een koersval waaraan Telenet zelf deels schuldig is. Het Belgische telecombedrijf maakte vorig jaar bekend dat het zijn dividend met twee derden zou verlagen, wat de aandelenkoers een mokerslag gaf. Vervolgens trok de top van Telenet naar Londen om analisten toelichting te geven. Wat bleek? Ze hadden geen concrete cijfers op zak. Analisten reageerden erg verbaasd. Wat kwamen ze dan doen?

    Onzekerheid

    De reactie van de beurs liet zich raden: een nieuwe koersdaling. Het zijn dan ook onzekere tijden voor Telenet. Het plan om met Fluvius werk te maken van een glasvezelnetwerk is nog niet goedgekeurd door Europa. Er komt ook een vierde telecomspeler in de markt die zich als een discounter zal opstellen, en het is niet duidelijk wat de impact zal zijn op de klantenbasis. Groei kan ze ook niet voorhouden. En in Wallonië kaapte Orange Belgium dan weer het kabelbedrijf Voo voor de neus van Telenet weg. Daarom verwacht iedereen dat er een bod komt op Telenet met als doel de minderheidsaandeelhouders uit te kopen.

    Wat is er aan de hand met Telenet?
    Specialisten zien drie grote mogelijkheden. Ofwel koopt Liberty Global Telenet helemaal op, om het bedrijf vervolgens door te verkopen aan een financieel fonds. Ofwel heeft Liberty andere plannen – zoals Telenet in een volgende fase fuseren met Orange Belgium. Dit scenario is plausibel omdat Telenet dan alsnog in heel België een eigen netwerk zou bezitten en een stevige mobiele speler blijft. De derde mogelijkheid is dat John Malone het gewoon een goed moment vindt om de minderheidsaandeelhouders uit te kopen. Veel lager dan nu zal de koers wellicht niet zakken.

    Voor dat laatste scenario, Telenet van de beurs halen en er voor 100 procent een dochter van Liberty Global van maken, zijn er ook technische argumenten. De echte waarde van Telenet wordt de joint venture met Fluvius waarin het netwerk wordt ondergebracht. Telenet moet er dan wel de zuivere intercommunales als minderheidsaandeelhouder dulden. Dat is lastig, want het is moeilijker om de winsten uit zo’n gedeeld bedrijf te halen als je niet als enige de baas bent. Minderheidsaandeelhouders in het netwerk en dan ook nog eens in de beursgenoteerde holding? Het is allemaal lastig, en dus wil Liberty mogelijk al één niveau uitschakelen. Daarmee vermijdt Malone ook dat hij lastige vragen over de samenwerking met Fluvius moet blijven toelichten. Er is voor Malone trouwens nóg een reden om nu toe te slaan: ook de koers van bijvoorbeeld Proximus is het afgelopen jaar gehalveerd. Mooier dan dit wordt het voor hem wellicht niet.

    Koude douche
    Als het bod er effectief komt, wordt dat mogelijk een koude douche voor de beleggers die Telenet tot voor kort aangepraat kregen als stabiel dividend-aandeel. Malone heeft nog maar zelden een premie betaald van meer dan 25 procent. Dat betekent dat beleggers niet moeten hopen op een bod dat de 20 euro per aandeel overtreft. In 2012 bood Malone nog 35 euro, maar sindsdien zijn er verschillende uitkeringen aan aandeelhouders geweest. Telecombedrijven noteerden toen ook duurder in de markt dan nu.

    In 2012 kwam er verzet tegen het bod van Liberty Global. De onafhankelijke bestuurders van Telenet, aangevoerd door Frank Donck, gingen in verzet en schakelden een onafhankelijke zakenbank in die het bod van Liberty afkraakt. De kans lijkt vandaag kleiner dat David Goliath opnieuw in het stof doet bijten.

    Liberty bezit al 59,2 procent van Telenet, dat zelf nog eens 3,12 procent van zijn eigen aandelen in handen heeft. Het publiek staat dus voor 37,7 procent. Dat pakket heeft een waarde van 586 miljoen, wat bekent dat Malone niet al te veel geld op tafel zou moeten leggen. Begin vorig jaar noteerde Telenet nog tegen 33 tot 35 euro per aandeel. Nu is dat 15 euro.
  4. Akwaba 17 maart 2023 12:19
    ING: "Le moment nous semble opportun pour que Liberty rachète les minoritaires de Telenet"
    Les analystes d'ING reviennent sur la suspension de l'action Telenet
    TNET
    0,00%
    (voir post de 7h14).

    L'analyste David Vagman rappelle que Mike Fries, le PDG de Liberty, a récemment été interviewé par le Financial Times après son acquisition d'une participation de 5 % dans Vodafone. Dans cet interview, Mike Fries expliquait que Liberty avait 3,5 milliards de dollars à dépenser en fusions et acquisitions et qu'il était désireux de se concentrer davantage sur ses marchés existants, qui sont passés de 17 à 5 aujourd'hui, dont la Belgique.

    David Vagman estime qu'étant donné la capitalisation boursière actuelle de Telenet de 1,7 milliard d'euros, le rachat des minoritaires ne coûteraient à Liberty qu'environ 600 millions. "Le moment nous semble opportun", ajoute David Vagman, alors que "les investisseurs sont négatifs sur les télécoms en général".

    Pour Liberty, il y a la possibilité de monétiser l'infrastructure de Telenet et, enfin, la possibilité de se développer en Wallonie grâce au nouveau deal "wholesale" avec Orange Belgique, tandis que les craintes suscitées par l'impact de Digi pourraient éventuellement s'avérer exagérées, note encore l'analyste.
  5. Akwaba 17 maart 2023 15:23
    quote:

    Dr. Ing. JV schreef op 17 maart 2023 11:16:

    Heeft er iemand ervaring met een dergelijke situatie?
    Wanneer kunnen we eindelijk een bericht verwachten? Al is het maar om te laten weten waarop we aan het wachten zijn :)
    En zijn er nog andere scenario's denkbaar dan een uitkoopbod? Ik kan me niet voorstellen dat er voor een beklonken deal met Fluvius zo'n suspense wordt opgebouwd.

    Als er effectief een bod komt, geef ik niets weg onder de 25 euro. Heb ook nog een deel aan 34 euro wat ze me manu militari zullen moeten afnemen :)
    Er wordt een bod gedaan op uw aandelen. Wat houdt dat in? Wat kunt u doen?
    Als een bedrijf een ander bedrijf (waarvan u aandelen bezit) wil overnemen of de grootaandeelhouders van het bedrijf willen graag een bod doen op alle aandelen om zo het bedrijf van de beurs te halen, dan wordt er gesproken over een bod of overnamebod.

    Eens de mededingingsautoriteiten zich uitgesproken hebben en er een prospectus opgesteld is, kan het bod van start gaan.

    Bij een bod zal u als aandeelhouder gevraagd worden of u al dan niet het bod aanvaardt en uw aandelen wilt aanbieden voor de biedprijs. Die biedprijs kan bestaan uit cash, uit aandelen van het overnemende bedrijf of een combinatie en ligt doorgaans wat hoger dan de laatste op dat moment gekende koers.

    Als u het bod aanvaardt en uw instructie zo doorgeeft op het Bolero-platform, dan wordt de biedprijs op de betaaldatum op uw Bolero-rekening gestort.

    Als de biedperiode afgelopen is, kunnen er verschillende mogelijkheden zijn.

    Het bod gaat alsnog niet door. Bv. als de voorwaarden van het bod niet voldaan zijn of er onvoldoende aandelen aangeboden werden.
    De modaliteiten van het bod worden gewijzigd. Bv. de prijs van het bod kan verhoogd worden.
    Het bod wordt heropend, omdat er nog niet voldoende aandelen aangeboden werden.
    Het bod gaat door, maar wordt niet heropend.
    Er volgt een squeeze-out of zogenaamd uitkoopbod.
    Heropening van het bod:

    Het bod wordt heropend. Dat kan vrijwillig zijn op vraag van de bieder of verplicht als de bieder na de eerste biedperiode minstens 90% van de aandelen in zijn bezit heeft.

    Had u het bod nog niet aanvaard tijdens de eerste biedperiode, dan kunt u beslissen om bij de heropening al dan niet uw aandelen aan te bieden.

    Squeeze-out:

    Als de bieder minstens 95% van de aandelen in bezit heeft en tijdens het bod minstens 90% heeft verworven van de aandelen die deel uitmaakten van het bod, dan kan de overnemer overgaan tot een eenvoudige squeeze-out (maar hij is daar volgens de huidige Belgische wetgeving niet toe verplicht, tenzij die het expliciet in het overnameprospectus heeft vermeld).

    Voor buitenlandse aandelen is dit percentage afhankelijk van de lokale wetgeving.

    Aandeelhouders die dan nog steeds niet op het bod zijn ingegaan, zullen dan automatisch hun aandelen aanbieden via deze squeeze-out.

    Wat als u niet ingaat op een bod/squeeze-out?

    Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van de bedoelingen van het overnamebod:

    Als de bieder voldoende aandelen bezit om de notering van het aandeel te laten schrappen: Voor Belgische aandelen kan u uw aandelen nog gedurende 30 jaar te gelde maken via de Deposito- en Consignatiekas. De bieder zal de biedprijs x het aantal openstaande stukken storten aan deze kas. Op vraag van de belegger zal de financiële instelling de uitbetaling aanvragen. De doorlooptijd van zulke uitbetaling kan verschillende maanden of langer in beslag nemen.
    Als het aandeel beursgenoteerd blijft, kan men de aandelen verkopen op de beurs. Het aantal overblijvende stukken kan erg beperkt zijn waardoor het aandeel moeilijker verhandelbaar kan zijn.
  6. ODN 17 maart 2023 17:37
    quote:

    Akwaba schreef op 17 maart 2023 17:16:

    In het laatste nieuws maken ze ook gewag van een ander scenario, mogelijk een fusie met het Nederlandse Ziggo.... Maar daar geloof ik niet veel van
    Tja, HLN. De roddelkrant bij uitstek.
    Ik denk dat geen enkele kleine aandeelhouder het weet zolang er geen bericht komt. Het blijft speculeren.
    Van mijn part mogen ze Telenet opstoken zolang ik mijn centen maar recupereer. En ik denk dat dit het belangrijkste is voor de meeste kleine beleggers.
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.