Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Alphabet OTC:GOOG.Q, US02079K1079

Vertraagde koers (usd) Verschil Volume
179,860   -2,420   (-1,33%) Dagrange 179,570 - 182,350 15.021.549   Gem. (3M) 17,2M

Forum Alphabet (v.h. Google) geopend

384 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 januari 2023 10:34
    Optietip: Alphabet
    Harry Klip, CEO en Founder van OptieAcademy.nl, levert periodiek interessante optieconstructies aan.

    De wereldeconomie heeft de afgelopen jaren ongekende schokken gekend. Dat verergerde nog eens na de oorlog en toen liep de inflatie nog sterker op mede vanwege een exploderende gasprijs.

    Het jaar 2022 kenmerkte zich door inflatie. Inflatie mede verzorgd door het onderschatten van de impact door de centrale banken met de lakse ECB, die nog in winterslaap was en pas maanden later in actie kwam.

    Lagarde, ‘the laggard’ was daarom helaas aan de orde van de dag… maand en jaar.

    Dit zorgde vooral voor veel tech-aandelen door de hogere rente voor flinke dalingen in 2022. Voor groeiaandelen is de rente als zwaartekracht: de huidige waarde van toekomstige kasstromen wordt doorgaans lager bij een hogere rente, doordat de kostenvoet van kapitaal toeneemt.

    Des te verder de vrije kasstromen in de toekomst liggen, des te groter de impact van een verandering van de rente op de waarde van de aandelen. Ook hooggeprijsde aandelen, die behalve groei al flinke winst lieten zien, zoals de FAANG aandelen, werden hiervoor flink afgestraft door de markt.

    Alphabet opveren vanaf de bodem en weer van A tot Z?
    Alphabet, het moederbedrijf van Google, wist de afgelopen jaar door het negatieve sentiment rond de FAANG aandelen in 2022 ruim 35% te dalen!

    De waardering van GOOGL is historisch laag.

    Hoewel er een risico bestaat dat het aandeel Google zijn recente dieptepunt ($83,45) zal testen, is de risico/opbrengst voor Google uiterst aantrekkelijk, aangezien Google ’s werelds grootste zoekmachine een extreem waardevol digitaal vastgoed bezit is.

    Ook kan de advertentieverkoop zich in 2023 herstellen wanneer adverteerders terugkeren naar ’s werelds grootste digitale reclameplatform.

    Google kopen is volgens mij een uitstekende deal:

    1) Google heeft een monopolie op search
    2) de concurrerende moat ondersteunt een uitstekende winstgevendheid
    3) de winst stijgt
    4) de ‘buyback bonanza’ gaat door en Google is goedkoper dan de markt.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 januari 2023 15:29
    Google Cloud sluit strategische alliantie met Koeweitse overheid

    Google Cloud sloot een strategische alliantie met de Koeweitse overheid om de digitalisering van de publieke sector in het land te ondersteunen. De meeste Golfstaten investeren aanzienlijk in digitale technologieën in de overheidssector om de efficiëntie te verbeteren en overheidsdiensten gemakkelijker online toegankelijk te maken, en als een manier om de van olie afhankelijke economieën te diversifiëren.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 januari 2023 12:42
    Zoals al eerder opgemerkt.

    Chatbots kunnen het Google lastig gaan maken

    Anders dan bij Google kun je bij ChatGPT niet zien waar de informatie vandaan komt. Ontwikkelaar OpenAI geeft toe dat het programma soms foute antwoorden geeft.
    ChatGPT, de nieuwe AI-chatbot van OpenAI, werd in de eerste weken na de lancering niet alleen waanzinnig populair, de chatbot introduceerde meteen een potentieel nieuw model voor zoeken op het internet. Als je ChatGPT iets vraagt, krijg je niet alleen een gedetailleerde uitleg. Gebruikers kunnen ook doorvragen totdat ze het antwoord helemaal begrijpen.
    Bij een zoekopdracht op Google moet je eerst zelf de zoekresultaten en allerlei websites doorzoeken en vervolgens zelf een conclusie trekken. ChatGPT geeft daarentegen binnen een paar seconden een sluitend antwoord – althans een antwoord dat sluitend klinkt.
    De positie van Google als zoekmachine was tot nu toe eigenlijk onaantastbaar. Een handvol bedrijven, waarvan sommige zijn opgericht door ex-Googlemedewerkers, denken echter dat dat gaat veranderen. Volgens hen is het huidige model – waarbij de zoekmachine het internet afstroopt op basis van zoektermen – aan het verschuiven is naar zoeken met uitgebreide taalmodellen, zoals ChatGPT doet. De Chatbots leren de vragen van gebruikers te begrijpen en meteen te beantwoorden doordat ze enorme databases aan tekst analyseren.

    Vast aan verdienmodel

    Sommige technologische doorbraken die deze taalmodellen mogelijk maakten, komen uit de ontwikkelingsafdeling van Google zelf. Maar volgens ex-werknemers die nu zelf ondernemer zijn, zal het Google nog niet meevallen om die nieuwe technologie volledig te gelde te maken. Dat komt vooral doordat het huidige verdienmodel, gebaseerd op zoekresultaten met advertenties, te lucratief is om op te geven.
    ‘Google zit in zekere zin gevangen in de opmaak en de werking van de resultatenpagina’
    Sridhar Ramaswamy, ceo van zoekmachine Neeva
    Google haalde in het derde kwartaal van 2022 $54,48 mrd aan advertentie-inkomsten binnen, 78,9% van de bruto-omzet. Advertenties bij zoekresultaten vormden het leeuwendeel.
    ‘Google is een slachtoffer van zijn eigen succes’, zegt Sridhar Ramaswamy, ooit hoofd advertentieacquisitie bij Google, maar inmiddels ceo van Neeva, een privacy-vriendelijke zoekmachine. ‘Ze zitten in zekere zin gevangen in de opmaak en de werking van de resultatenpagina.’
    Bij de toepassing van de nieuwe technologie gelden voor Google wellicht strengere eisen dan voor start-ups. ChatGPT en andere grote taalmodellen genereren vaak foute informatie die er echter overtuigend uitziet.

    Geen data van internet

    Anders dan bij Google kun je bij ChatGPT niet zien waar de informatie vandaan komt en OpenAI geeft toe dat het programma soms foute antwoorden geeft. Google stuurt gebruikers soms naar sites die desinformatie verspreiden, maar zelf onjuiste informatie geven is iets fundamenteel anders – en riskanters.
    OpenAI zegt dat ChatGPT geen data van het internet in zijn antwoorden verwerkt en dat de huidige chatbot een onderzoeksversie is, bedoeld om ‘veiliger, betrouwbaarder, gestroomlijnder en nuttiger modellen’ te ontwikkelen en niet om adviezen te genereren.
    Google lanceerde zijn zoekmachine in 1998, op basis van het algoritme PageRank, dat het belang van iedere website bepaalde aan de hand van de manier waarop andere websites ernaar verwezen. Het werd al snel de belangrijkste zoekmachine. Google werkt al decennia aan het indexeren van het internet en de hoeveelheid zoektermen die de zoekmachine kan verwerken is ongeëvenaard. ChatGPT werkt daarentegen met een dataset die maar beperkt informatie van na 2021 bevat.
    Google heeft de laatste jaren nieuwe manieren van zoeken geïntroduceerd, zoals met de lens van de smartphone en met combinaties van beeld en tekst. Het gebruikt uitgebreide taalmodellen om de vragen van gebruikers te begrijpen. Die technologie wordt ook toegepast om de zogenoemde ‘featured snippets’ bovenaan een resultatenpagina te genereren. Hierin wordt een antwoord op de zoekvraag in de vorm van een zin weergeven.

    Ontwikkelaars willen opschieten

    Google, met zijn enorme dataverzameling en rekenkracht, lijkt de ideale omgeving om geavanceerd AI-onderzoek te doen. Getalenteerde ontwikkelaars willen echter graag sneller opschieten dan binnen zo’n groot bedrijf mogelijk is en Google heeft veel mensen zien vertrekken, onder wie een aantal AI-onderzoekers.
    Google publiceerde in 2017 de paper ‘Attention Is All You Need’, waarin werd uitgelegd hoe AI-modellen de belangrijkste informatie uit data kunnen halen. Zeven van de acht auteurs van deze paper zijn inmiddels een start-up begonnen, zo blijkt uit hun LinkedIn-profielen. Noam Shazeer, oprichter van Character.AI, is duidelijk over zijn motief om zelfstandig ondernemer te worden: ‘Start-ups kunnen dingen sneller van de grond krijgen.’
    ‘Je hebt geen honderden miljoenen dollars meer nodig om Google te verslaan’
    De termen waarmee kenners van de techsector de bedreiging van de start-ups voor Google beschrijven, variëren van ‘zorgwekkend’ tot ‘existentieel’. De Amerikaanse bank Morgan Stanley schreef in december dat mensen mogelijk AI-zoekprogramma’s gaan gebruiken voor productrecensies en reizen. Volgens Paul Buchheit, de ex-Googlemedewerker die Gmail opzette, kan Google’s verdienmodel binnen één of twee jaar ‘totaal op zijn kop kunnen staan’.
    Nu er veel meer AI-tools beschikbaar zijn, zowel open source als commercieel, zijn er geen belemmeringen meer om een start-up te beginnen, zegt Edwin Chen, oprichter van Surge AI, een platform voor data-labeling dat samenwerkt met zoekstart-ups. Uit zijn eigen consumentenonderzoek blijkt dat gebruikers vaak de voorkeur geven aan zoekresultaten van nieuwkomers, zoals Neeva, You.com en Kagi, vooral als ze bijvoorbeeld recepten zoeken. ‘Je hebt geen honderden miljoenen dollars meer nodig om Google te verslaan’, zegt hij.

    Chatbot-personen

    Noam Shazeer lijkt met Character.AI weer een ander zoekmodel te ontwikkelen. Hij richtte het bedrijf op met Daniel de Freitas, die bij Google leiding gaf aan de ontwikkeling van de baanbrekende chatbot LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), die in mei 2021 werd aangekondigd.
    In september 2022 introduceerde Character.AI een website met verschillende ‘chatbot-personen’, waarmee gebruikers realtime kunnen praten – allemaal met behulp van grote taalmodellen.
    De site opent eerst een venster met disclaimers – ‘Let wel: alles wat de Characters zeggen is verzonnen!’ – die enige juridische bescherming bieden als de chatbots onwaarheden verkondigen. Shazeer noemt de eerste versie van de website ‘nog maar het topje van de ijsberg’.

    Google blijft werken aan de verfijning van LaMDA en andere grote taalmodellen en heeft daar vanwege zijn dominante positie nog wel even de tijd voor. Er is echter zeker één goede reden om toch haast te maken met de introductie van een nieuwe versie: de concurrentie.

    ‘Je moet Google nooit onderschatten’, zegt Oren Etzioni, adviseur en bestuurder van het Allen Institute for Artifcial Intelligence. ‘Maar GPT leert steeds meer bij.’

    Bron: Bloomberg/Vertaling: Hans Scholten
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 januari 2023 12:42
    Zoals al eerder opgemerkt.

    Chatbots kunnen het Google lastig gaan maken

    Anders dan bij Google kun je bij ChatGPT niet zien waar de informatie vandaan komt. Ontwikkelaar OpenAI geeft toe dat het programma soms foute antwoorden geeft.
    ChatGPT, de nieuwe AI-chatbot van OpenAI, werd in de eerste weken na de lancering niet alleen waanzinnig populair, de chatbot introduceerde meteen een potentieel nieuw model voor zoeken op het internet. Als je ChatGPT iets vraagt, krijg je niet alleen een gedetailleerde uitleg. Gebruikers kunnen ook doorvragen totdat ze het antwoord helemaal begrijpen.
    Bij een zoekopdracht op Google moet je eerst zelf de zoekresultaten en allerlei websites doorzoeken en vervolgens zelf een conclusie trekken. ChatGPT geeft daarentegen binnen een paar seconden een sluitend antwoord – althans een antwoord dat sluitend klinkt.
    De positie van Google als zoekmachine was tot nu toe eigenlijk onaantastbaar. Een handvol bedrijven, waarvan sommige zijn opgericht door ex-Googlemedewerkers, denken echter dat dat gaat veranderen. Volgens hen is het huidige model – waarbij de zoekmachine het internet afstroopt op basis van zoektermen – aan het verschuiven is naar zoeken met uitgebreide taalmodellen, zoals ChatGPT doet. De Chatbots leren de vragen van gebruikers te begrijpen en meteen te beantwoorden doordat ze enorme databases aan tekst analyseren.

    Vast aan verdienmodel

    Sommige technologische doorbraken die deze taalmodellen mogelijk maakten, komen uit de ontwikkelingsafdeling van Google zelf. Maar volgens ex-werknemers die nu zelf ondernemer zijn, zal het Google nog niet meevallen om die nieuwe technologie volledig te gelde te maken. Dat komt vooral doordat het huidige verdienmodel, gebaseerd op zoekresultaten met advertenties, te lucratief is om op te geven.
    ‘Google zit in zekere zin gevangen in de opmaak en de werking van de resultatenpagina’
    Sridhar Ramaswamy, ceo van zoekmachine Neeva
    Google haalde in het derde kwartaal van 2022 $54,48 mrd aan advertentie-inkomsten binnen, 78,9% van de bruto-omzet. Advertenties bij zoekresultaten vormden het leeuwendeel.
    ‘Google is een slachtoffer van zijn eigen succes’, zegt Sridhar Ramaswamy, ooit hoofd advertentieacquisitie bij Google, maar inmiddels ceo van Neeva, een privacy-vriendelijke zoekmachine. ‘Ze zitten in zekere zin gevangen in de opmaak en de werking van de resultatenpagina.’
    Bij de toepassing van de nieuwe technologie gelden voor Google wellicht strengere eisen dan voor start-ups. ChatGPT en andere grote taalmodellen genereren vaak foute informatie die er echter overtuigend uitziet.

    Geen data van internet

    Anders dan bij Google kun je bij ChatGPT niet zien waar de informatie vandaan komt en OpenAI geeft toe dat het programma soms foute antwoorden geeft. Google stuurt gebruikers soms naar sites die desinformatie verspreiden, maar zelf onjuiste informatie geven is iets fundamenteel anders – en riskanters.
    OpenAI zegt dat ChatGPT geen data van het internet in zijn antwoorden verwerkt en dat de huidige chatbot een onderzoeksversie is, bedoeld om ‘veiliger, betrouwbaarder, gestroomlijnder en nuttiger modellen’ te ontwikkelen en niet om adviezen te genereren.
    Google lanceerde zijn zoekmachine in 1998, op basis van het algoritme PageRank, dat het belang van iedere website bepaalde aan de hand van de manier waarop andere websites ernaar verwezen. Het werd al snel de belangrijkste zoekmachine. Google werkt al decennia aan het indexeren van het internet en de hoeveelheid zoektermen die de zoekmachine kan verwerken is ongeëvenaard. ChatGPT werkt daarentegen met een dataset die maar beperkt informatie van na 2021 bevat.
    Google heeft de laatste jaren nieuwe manieren van zoeken geïntroduceerd, zoals met de lens van de smartphone en met combinaties van beeld en tekst. Het gebruikt uitgebreide taalmodellen om de vragen van gebruikers te begrijpen. Die technologie wordt ook toegepast om de zogenoemde ‘featured snippets’ bovenaan een resultatenpagina te genereren. Hierin wordt een antwoord op de zoekvraag in de vorm van een zin weergeven.

    Ontwikkelaars willen opschieten

    Google, met zijn enorme dataverzameling en rekenkracht, lijkt de ideale omgeving om geavanceerd AI-onderzoek te doen. Getalenteerde ontwikkelaars willen echter graag sneller opschieten dan binnen zo’n groot bedrijf mogelijk is en Google heeft veel mensen zien vertrekken, onder wie een aantal AI-onderzoekers.
    Google publiceerde in 2017 de paper ‘Attention Is All You Need’, waarin werd uitgelegd hoe AI-modellen de belangrijkste informatie uit data kunnen halen. Zeven van de acht auteurs van deze paper zijn inmiddels een start-up begonnen, zo blijkt uit hun LinkedIn-profielen. Noam Shazeer, oprichter van Character.AI, is duidelijk over zijn motief om zelfstandig ondernemer te worden: ‘Start-ups kunnen dingen sneller van de grond krijgen.’
    ‘Je hebt geen honderden miljoenen dollars meer nodig om Google te verslaan’
    De termen waarmee kenners van de techsector de bedreiging van de start-ups voor Google beschrijven, variëren van ‘zorgwekkend’ tot ‘existentieel’. De Amerikaanse bank Morgan Stanley schreef in december dat mensen mogelijk AI-zoekprogramma’s gaan gebruiken voor productrecensies en reizen. Volgens Paul Buchheit, de ex-Googlemedewerker die Gmail opzette, kan Google’s verdienmodel binnen één of twee jaar ‘totaal op zijn kop kunnen staan’.
    Nu er veel meer AI-tools beschikbaar zijn, zowel open source als commercieel, zijn er geen belemmeringen meer om een start-up te beginnen, zegt Edwin Chen, oprichter van Surge AI, een platform voor data-labeling dat samenwerkt met zoekstart-ups. Uit zijn eigen consumentenonderzoek blijkt dat gebruikers vaak de voorkeur geven aan zoekresultaten van nieuwkomers, zoals Neeva, You.com en Kagi, vooral als ze bijvoorbeeld recepten zoeken. ‘Je hebt geen honderden miljoenen dollars meer nodig om Google te verslaan’, zegt hij.

    Chatbot-personen

    Noam Shazeer lijkt met Character.AI weer een ander zoekmodel te ontwikkelen. Hij richtte het bedrijf op met Daniel de Freitas, die bij Google leiding gaf aan de ontwikkeling van de baanbrekende chatbot LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), die in mei 2021 werd aangekondigd.
    In september 2022 introduceerde Character.AI een website met verschillende ‘chatbot-personen’, waarmee gebruikers realtime kunnen praten – allemaal met behulp van grote taalmodellen.
    De site opent eerst een venster met disclaimers – ‘Let wel: alles wat de Characters zeggen is verzonnen!’ – die enige juridische bescherming bieden als de chatbots onwaarheden verkondigen. Shazeer noemt de eerste versie van de website ‘nog maar het topje van de ijsberg’.

    Google blijft werken aan de verfijning van LaMDA en andere grote taalmodellen en heeft daar vanwege zijn dominante positie nog wel even de tijd voor. Er is echter zeker één goede reden om toch haast te maken met de introductie van een nieuwe versie: de concurrentie.

    ‘Je moet Google nooit onderschatten’, zegt Oren Etzioni, adviseur en bestuurder van het Allen Institute for Artifcial Intelligence. ‘Maar GPT leert steeds meer bij.’

    Bron: Bloomberg/Vertaling: Hans Scholten

    fd.nl/bedrijfsleven/1463617/chatbots-...
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 januari 2023 13:02
    quote:

    Rider schreef op 10 januari 2023 12:57:

    Ik heb chatgpt eens gebruikt en idd je kan er zeer veel mee doen. Maar er zitten zeker nog veel fouten in. Of het Google zijn positie gaat overnemen dat denk ik niet.
    Ik denk het ook niet. Bing zal gebruikt gaan worden en MSFT = Bing.
    Microsoft Considers $10 Billion Investment in ChatGPT Creator
    www.bloomberg.com/news/articles/2023-...
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 12 januari 2023 10:17
    Google, Porsche in talks over Google Apps access - Manager Magazin
    Thu, January 12, 2023 at 9:39 AM GMT+1
    (Adds further detail)

    BERLIN, Jan 12 (Reuters) - Google and Porsche are in talks over a possible deal to allow Google Apps to be used in Porsche cockpits, German business magazine Manager Magazin reported on Thursday, citing managers from both companies.

    A focus of the deal would be access to Google Maps, the report added.

    Spokespeople for Porsche and Google were not immediately available for comment.

    Porsche Chief Financial Officer Lutz Meschke said at a conference call last October that the company was in close contact with Google and Apple as well as Baidu, Tencent and Alibaba in China following the end of its cooperation with Volkswagen's Cariad unit on software research and development.

    Porsche had previously been reluctant to use Google software because Google asked for too much data to be shared, according to Manager Magazin, even as Volkswagen brand Audi enabled its customers to connect their vehicles to Android phones.

    Porsche managers travelled late in 2021 to the United States to discuss possible joint projects with iPhone maker
  7. 030 N 13 januari 2023 11:10
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 13 januari 2023 11:04:

    Sanford C. Bernstein & Co herhaalt het koopadvies voor Alphabet
    vrijdag 13 januari 2023 - 06:40u -
    Sanford C. Bernstein & Co verlaagt het koersdoel van Alphabet naar $ 120,00 van $ 3.500,00.
    genoeg upwards potentieel vanaf de huidige koers!
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 13 januari 2023 11:13
    quote:

    030 N schreef op 13 januari 2023 11:10:

    [...]

    genoeg upwards potentieel vanaf de huidige koers!
    Ja, klopt, met $3500 was dat nog beter.
    Ik geloof niet in deze koersdoelen. Slaat nergens op ($3500). Geeft een beetje het sentiment weer.
    Voor mij mooie info samen met een analyse en de macro-economische informaties.
  9. Plaympa 13 januari 2023 11:24
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 13 januari 2023 11:13:

    [...]

    Ja, klopt, met $3500 was dat nog beter.
    Ik geloof niet in deze koersdoelen. Slaat nergens op ($3500). Geeft een beetje het sentiment weer.
    Voor mij mooie info samen met een analyse en de macro-economische informaties.
    Voor de split stond hij natuurlijk op enig moment wel op 3000
  10. 030 N 13 januari 2023 22:46
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 13 januari 2023 11:13:

    [...]

    Ja, klopt, met $3500 was dat nog beter.
    Ik geloof niet in deze koersdoelen. Slaat nergens op ($3500). Geeft een beetje het sentiment weer.
    Voor mij mooie info samen met een analyse en de macro-economische informaties.
    Dat was voor de splitsing.
  11. forum rang 10 voda 20 januari 2023 12:17
    Ook Alphabet komt met grootschalige ontslagronde

    Circa 12.000 banen op de tocht.

    (ABM FN) Alphabet, het moederbedrijf van Google, gaat circa 12.000 banen schrappen. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag.

    Daarmee zou het personeelsbestand met 6 procent inkrimpen.

    Hoewel de ontslagronde bedrijfsbreed is, worden vooral de afdelingen voor werving en selectie en voor projecten die niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf behoren, geraakt.

    Amazon, Meta en Microsoft gingen Alphabet al voor met het aankondigen van grote ontslagrondes.

    Het aandeel Alphabet sloot donderdag 2,1 procent hoger en lijkt vrijdag nog eens 1,4 procent te winnen.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
384 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.