Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

Laatste koers (eur) Verschil Volume
24,330   0,000   (0,00%) Dagrange 24,030 - 24,470 1.018.336   Gem. (3M) 1,8M

PB

2.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 107 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 november 2022 12:51
    Mogelijk 260 sterfgevallen door beademingsapparaten Philips

    Inmiddels meer dan 90.000 technische klachten.

    (ABM FN-Dow Jones) Sinds Philips bekendmaakte dat het schuim in zijn slaapapneu-apparaten mogelijk gezondheidsproblemen en letsel kan veroorzaken, zijn er meer dan 90.000 meldingen geweest van defecten, waaronder 260 sterfgevallen die mogelijk het gevolg waren van deze apparaten. Dat heeft de medische toezichthouder FDA bekendgemaakt.

    Tot april 2021 waren er 30 Medical Device Reports over de apparaten. Nadat Philips de problemen meldde, kwamen er in 12 maanden tijd 20.000 meldingen bij, en in de afgelopen maanden nog eens 70.000.

    Daarbij zaten in totaal 260 meldingen van overlijdensgevallen, die verband zouden houden met het afbrokkelen of veronderstelde afbrokkelen van het PE-PUR-schuim in de slaapapneu-apparaten, aldus de FDA.

    Het merendeel van deze rapporten, namelijk 93 procent, betreft technische problemen die niet hebben geleid tot ernstige lichamelijke schade of dood, benadrukt Philips zelf. Dit impliceert dat van de resterende 7 procent van 90.000 rapporten, of ruim 6.000 gevallen, de gevolgen mogelijk ernstiger waren.

    Philips benadrukt dat het indienen van een zogeheten Medical Device Report niet bewijst dat het apparaat daadwerkelijk de gebeurtenis heeft veroorzaakt die tot de klacht leidde. Ook is dit rapportagesysteem doorgaans niet in staat om te bepalen wat de oorzaak was, stelt Philips.

    Het bedrijf zegt alle aantijgingen van technische defecten, ernstig letsel en overlijden te onderzoeken.

    Enkele dagen geleden publiceerde de FDA al een update, om te melden dat Philips twee nieuwe mogelijke problemen heeft aangetroffen bij de Trilogy-beademingsapparaten die inmiddels vervangen zijn. Volgens een woordvoerder van Philips ontving het een tiental klachten over het loslaten van het schuim in de apparaten en ook een tiental klachten over vuiltjes in het systeem.

    De FDA heeft daarop aanvullende informatie opgevraagd bij Philips.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 30 december 2022 09:47
    Uitgelicht: Philips prolongeert negatieve titel

    Een probleem komt nooit alleen.

    (ABM FN-Dow Jones) De koersgrafiek van het aandeel Philips leek dit jaar verdacht veel op een rechte lijn schuin omlaag, en ook nog eens behoorlijk steil. Het was met recht een rampjaar voor aandeelhouders van de fabrikant van medische apparatuur uit Eindhoven. Het aandeel verloor dit jaar circa 57 procent van zijn beurswaarde.

    De neerwaartse trend werd echter al in april 2021 ingezet, toen de koers nog boven de 50 euro noteerde. Als we uitzoomen naar de laatste decennia, blijkt de marktwaarde die sinds de financiële crisis van 2009 werd heroverd in anderhalf jaar tijd weer geheel te zijn prijsgegeven.

    Philips is dus weer terug bij af. Ook in 2003 en 2011 bereikte Philips rond dit niveau van 13-14 euro zijn laagste punt.

    Begin 2021 kon Philips wijzen op toenemende groei, dankzij de sterke vraag naar beademingsapparatuur. De omzetprognoses kropen omhoog, richting 5 procent groei, dankzij de divisies Diagnosis & Treatment en Personal Health. Analisten van JP Morgan zetten het koersdoel op 50 euro.

    De laatste grote desinvestering, volgens CEO Frans van Houten, kreeg zijn beslag. De coronacrisis maakte het moeilijk voor buitenlandse kopers, dus overwoog Philips zijn divisie huishoudelijke apparaten naar de beurs te brengen. Uiteindelijk bleek er toch een koper gevonden voor 3,7 miljard euro. Daarmee zouden nog eens 7.000 mensen het bedrijf verlaten.

    Een last van 250 miljoen euro bij de eerstekwartaalcijfers, voor problemen met ademhalingsapparaten, was al wel een smet op het blazoen. In juni werd duidelijk dat hier nog eens 250 miljoen euro bij moest en dat het probleem wel eens heel groot kon worden, omdat er miljoenen van dit soort apparaten waren verkocht, die kennelijk soms deeltjes en gassen konden uitstoten die schadelijk voor patiënten zijn. Er werd geadviseerd om andere apparaten te gebruiken. En daar ging de omzetgroei.

    Toezichthouder FDA classificeerde de problemen niet veel later als "zeer ernstig." Een ruimhartig aandeleninkoopprogramma stelde beleggers niet gerust en de koers zakte gestaag verder. In het najaar merkte de VEB op dat er aan beurswaarde inmiddels 10 miljard euro was verdwenen, veel meer dan de 500 miljoen euro aan kosten die waren aangekondigd.

    Massaclaims konden niet uitblijven. De verwachting van snellere groei moest worden teruggedraaid. Philips sputterde tegen omdat de Amerikaanse toezichthouder het aantal klachtenrapporten zou hebben overdreven. Een eerste onderzoek leverde geen gezondheidsrisico op van de apparaten die teruggeroepen werden. Maar de koers bleef dalen, met een versnelling tegen het einde van het jaar en over 2021 was Philips de grote verliezer op de Amsterdamse beurs.

    Een nieuw jaar en nieuwe kansen, maar in april van 2022 moest Philips weer een nieuw probleem melden. Nu betrof het de stroomvoorziening van de apparaten, die in het beklaagdenbankje zaten.

    Aandeelhouders lieten intussen hun ongenoegen blijken door massaal tegen het nieuwe beloningsvoorstel voor bestuurders te stemmen. "Het management heeft ook goede dingen gedaan", probeerde voorzitter Fijke Sijbesma het ongenoegen weg te wuiven. De bestuurders waren nodig om de problemen op te lossen en moeten daarvoor dus goed worden beloond, was het betoog.

    De gifbeker was nog lang niet leeg. Toezichthouder FDA merkte op dat er mogelijk 124 sterfgevallen verband hielden met de slaapapneu-apparaten. Philips wees het schoonmaakmiddel ozon aan als mogelijke schuldige.

    De halfjaarupdate van Philips werd als "zeer zwak" betiteld door ING. De vooruitzichten voor de marges holden achteruit, concludeerde de analist van dienst. Een opvolger voor Frans van Houten trad aan als CEO.

    Weldra volgde echter een nieuwe terugroepactie, nu voor plastic dat in de motor van sommige apparaten terecht kon komen. Dit betrof een klein aantal apparaten. Ook met de magnetische clips van beademingsmaskers kon een probleem zijn, bleek vervolgens. Zoals eerder gebeurde bij vliegtuigbouwer Boeing na een aantal vliegrampen, stapelden de technische problemen zich op nadat de producten onder een vergrootglas kwamen te liggen.

    En dus ook de mogelijke kosten van toezichthouders en ontevreden klanten. In Parijs werd een strafrechtelijk onderzoek op poten gezet en beleggersclub VEB deed dat met een miljardenclaim, omdat Philips relevante informatie jarenlang verborgen hield. Een interessante vraag in dit soort kwesties, is hoeveel van de verdampte beurswaarde er überhaupt was geweest, als die informatie meteen op tafel had gelegen.

    Tot overmaat van ramp gaf Philips in oktober nog een "zeer grote winstwaarschuwing" vanwege problemen in de aanvoerketen. De orderstroom droogde in rap tempo op, zodat de omzet in het vierde kwartaal zo'n 5 procent lager zou worden dan een jaar eerder. De verliezen van de beademingsdivisie liepen snel op, omdat er voorzieningen werden genomen voor de sterk versomberde vooruitzichten. De impact van de lopende rechtszaken kon zelfs nog niet worden ingeschat, zei Van Houten.

    Een flinke inkrimping van het personeelsbestand kon niet uitblijven, terwijl de koersdoelen van analisten omlaag vlogen.

    Waar bleef toch het licht aan het einde van de tunnel? Tegen het einde van het jaar had Philips meer dan 4 miljoen beademingsapparaten vervangen of gerepareerd. Maar het einde van de problemen bleek nog niet in zicht. Een paar dagen na de hoopgevende berichten over de vervanging van de slaapondersteunende apparaten, werd duidelijk dat het aantal mogelijke sterfgevallen in verband met de klachten rond deze apparatuur inmiddels 260 bedroeg, volgens gegevens van de FDA.

    Vlak voor kerst kwam Philips met tussentijdse resultaten van zijn grootschalige tests van zijn apparatuur door een aantal externe partijen. Hier kwam als voornaamste conclusie uit naar voren dat de apparaten in principe veilig zijn. De toezichthouder moet die resultaten nu beoordelen.

    De toxicologische risico's van apparaten die met ozon werden schoongemaakt ontbreken nog. Deze laten veel vaker aantasting zien van het schuim. Aandeelhouders zullen in spanning afwachten wat de resterende testen opleveren en vooral wat het oordeel van de FDA is.

    Ondertussen blijft ook Philips, net als andere multinationals, overgeleverd aan het coronavirus in China, dat eerst moet uitwoeden voordat het voor de inkomsten zo belangrijke Aziatische land weer normaal kan functioneren.

    De strategie-update van de nieuwe CEO biedt beleggers genoeg om naar uit te kijken, maar daarmee zal de claimdreiging voorlopig niet van de baan zijn.

    Cruciaal voor de aandeelhouder is hoeveel risico er nog in het vat zit, nu het aandeel op zijn historische bodem lijkt te zijn aanbeland. Een zinvolle uitspraak daarover lijkt echter niet mogelijk. De optimistische belegger mag natuurlijk altijd hopen dat de streep in het nieuwe jaar een heel andere richting zal kiezen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 2 januari 2023 08:49
    Videobericht: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

    AEX stijgt vermoedelijk met 5 procent dit jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat in 2023 stijgen en ASML en Philips zijn de favoriete aandelen. Dit blijkt maandag uit de enquête die analist Corné van Zeijl afnam onder beursexperts.

    "Volgens de experts wordt 2023 een aardig jaar [...] maar we gaan eerst een dip zien in het eerste halfjaar", aldus Van Zeijl.

    De experts verwachten verder dat de rente niet zal dalen. Ook komt er een recessie aan en zal de euro versterken ten opzichte van de dollar.

    Voor dit jaar is ASML verreweg het meest favoriete aandeel onder de beursexperts. De tweede naam is een opvallende, aldus Van Zeijl, want dat is Philips. Maar de nummer drie is dan wel weer een "oude vertrouwde", namelijk ING. En op de vierde plek staat Adyen. "Dat aandeel stond voor 2022 nog bij de floppers", merkt Van Zeijl op. En afgelopen jaar daalde het aandeel Adyen ook 45 procent. "Dat was puur een waarderingskwestie. De onderliggende winsten stegen wel met 24 procent."

    ASM International sluit de lijst met toppers af.

    De floppers voor 2023 zijn Unibail-Rodamco-Westfield, ArcelorMittal, nieuwkomer Exor en Randstad. Daarbij valt het Van Zeijl op dat de aandelen die voor 2022 als flopper werden getipt, bijna ook allemaal weer worden getipt als flopper voor 2023.

    De experts zijn voor de AEX in 2023 redelijk positief gestemd. Zij rekenen op een slotstand aan het einde van dit jaar van 725 punten. De AEX sloot 2022 af op 689,01 punten, wat betekent dat de experts op een koersstijging van circa 5 procent rekenen.

    Verwachtingen januari

    Voor januari is ASML ook het favoriete aandeel van de experts. "Dat komt onder andere omdat beleggers verwachten dat de orders blijven binnenstromen als gevolg van het feit dat iedere regio zijn eigen chip-industrie wil opbouwen", zegt Van Zeijl.

    ING staat nummer twee, "want die profiteert van de gestegen rente".

    Adyen en KPN maken de topperslijst compleet.

    De lijst met floppers voor januari bestaat uit ArcelorMittal, Besi, Exor, Randstad en Unibail-Rodamco.

    De AEX zal in januari vermoedelijk stijgen. Van de experts rekent 45,0 procent op een stijging en 31,7 procent op een daling.

    youtu.be/v52frOKEqLo

    Klik hier voor: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 27 januari 2023 08:42
    ’Massaontslag bij Philips op komst: ook in Nederland veel banen weg’
    Door REDACTIE DFT

    Updated 38 min geleden
    45 min geleden
    in FINANCIEEL

    Philips kondigt maandag opnieuw een ingrijpende reorganisatie aan, meldt Eindhovens Dagblad op basis van ingewijden.

    Philips wil de aantallen niet bevestigen. Alleen al in Nederland zou het gaan om meer dan duizend banen, melden bronnen rond het concern. Philips koerst af op een verlies van ruim 1,5 miljard euro over het afgelopen jaar.

    BEKIJK OOK:
    Gezondheidsrisico’s apparaten Philips lijken mee te vallen

    De nieuwe reorganisatie bij Philips komt mogelijk nog harder aan dan die van drie maanden geleden. Boven op de vierduizend arbeidsplaatsen die eind oktober al werden geschrapt, komt maandag een nieuwe reorganisatie waarbij opnieuw duizenden banen op de tocht staan.

    Aan het roer
    Topman Roy Jakobs ontvouwt maandag bij de presentatie van de jaarcijfers zijn plannen voor de komende jaren. Hij staat dan ruim honderd dagen aan het roer. Bij de bekendmaking van de sanering eind oktober werd al duidelijk dat de gifbeker met een streep door vierduizend banen nog niet leeg was. Om "Philips aan een sterke toekomst te helpen", liet hij doorschemeren aan een nieuw plan te werken.

    www.telegraaf.nl/financieel/145693785...
  5. forum rang 10 voda 27 januari 2023 09:17
    Weer klap bij Philips: alleen al in Nederland mogelijk meer dan duizend banen op de tocht

    Philips kondigt maandag opnieuw een ingrijpende reorganisatie aan. Alleen al in Nederland zou het gaan om meer dan duizend banen, melden bronnen rond het concern. Philips koerst af op een verlies van ruim 1,5 miljard euro over het afgelopen jaar.

    Bart-Jan van Rooij 27-01-23, 06:00 Laatste update: 07:32

    De nieuwe reorganisatie bij Philips komt mogelijk nog harder aan dan die van drie maanden geleden. Boven op de vierduizend arbeidsplaatsen die eind oktober al werden geschrapt, komt maandag een nieuwe reorganisatie waarbij opnieuw duizenden banen op de tocht staan.

    Alleen al in Nederland zouden meer dan duizend werknemers moeten vrezen voor hun baan. Dat melden bronnen rond het concern waarmee het ED de afgelopen dagen sprak. Philips wil de aantallen niet bevestigen.

    Gifbeker nog niet leeg
    Topman Roy Jakobs ontvouwt maandag bij de presentatie van de jaarcijfers zijn plannen voor de komende jaren. Hij staat dan ruim honderd dagen aan het roer. Bij de bekendmaking van de sanering eind oktober werd al duidelijk dat de gifbeker met een streep door vierduizend banen nog niet leeg was. Om ‘Philips aan een sterke toekomst te helpen’, liet hij doorschemeren aan een nieuw plan te werken.

    Philips moet wat Jakobs betreft eenvoudiger en flexibeler. Ook wil hij stappen zetten om de productiviteit te verhogen. Daarbij wil hij zich vooral gaan richten op producten waar in de toekomst veel vraag naar is.

    Analisten: 1,5 miljard euro verlies
    Philips koerst af op het eerste verlies in ruim tien jaar en het grootste in twintig jaar. Analisten verwachten dat het bedrijf over 2022 ruim 1,5 miljard euro in het rood is gekomen. Ze schatten in dat de verkopen uitkomen op 17,4 miljard euro, wat een daling van dik 5 procent zou zijn ten opzichte van 2021.

    De verwachting is niet dat Philips opnieuw bedrijfsonderdelen in de etalage zet. De afgelopen tien jaar hield het concern juist ‘uitverkoop’ door het afstoten van de tv- en audioactiviteiten, de lichttak – nu Signify – en de divisie met huishoudelijke apparatuur. De huidige Philips-tak persoonlijke gezondheid (scheerapparaten, tandenborstels) laat juist groei zien en bevat bovendien consumentenproducten met hoge marges. Kopers vinden voor ‘probleemtak’ Respironics lijkt onbegonnen werk.

    Allerlei terugroepacties
    Bij dat Philips-onderdeel speelt de affaire rond adem- en apneuapparatuur, waardoor het concern in een diepe crisis terechtkwam. In 2021 kwam naar buiten dat miljoenen apparaten wereldwijd moesten worden vervangen. Het terughalen verliep echter moeizaam en het concern kreeg daarop veel kritiek van toezichthouders, patiënten en leveranciers. Ook rond andere beademingsapparaten speelden allerlei terugroepacties.

    Bij de reorganisatie die afgelopen oktober werd aangekondigd werden in Nederland achthonderd banen geschrapt. Aanvankelijk rekende Philips erop dat de helft daarvan via gedwongen ontslag moest worden gerealiseerd. Door natuurlijk verloop en het niet invullen van vacatures kwam dat aantal uiteindelijk uit op 163 ontslagen.

    www.ad.nl/economie/weer-klap-bij-phil...
  6. forum rang 10 voda 27 januari 2023 11:14
    Beursblik: lagere resultaten Philips voorzien

    Focus op strategie-update en outlook 2023.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het vierde kwartaal van 2022 de resultaten onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

    In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van 5,0 miljard euro, grofweg gelijk aan de 4,9 miljard euro een jaar eerder.

    De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 2,6 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,1 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 1,1 miljard euro.

    Op een vergelijkbare basis daalde de omzet van Philips afgelopen kwartaal met 5,2 procent volgens de analisten, waarbij de daling bij Connected Care het grootst zal zijn met maar liefst 14,0 procent.

    De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Personal Health, lieten volgens de consensus een krimp op vergelijkbare basis zien van respectievelijk 2,9 en 1,4 procent.

    De aangepaste EBITA kwam volgens de analisten afgelopen kwartaal uit op 428 miljoen euro tegen 647 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 8,5 procent. Dat zou flink lager zijn dan de 13,1 procent in het vierde kwartaal van 2021.

    Onder de streep restte volgens analisten een verlies van 16 miljoen euro. Vorig jaar boekte Philips nog een winst van 151 miljoen euro.

    Zakenbank Jefferies denkt dat analisten misschien te optimistisch zijn over de omzetkrimp in de divisie Diagnosis & Treatment in het vierde kwartaal. Voorzichtigheid bij klanten, beschikbaarheid van onderdelen en vertraagde effecten van prijsverhogingen kunnen tegenvallers opleveren. Jefferies denkt dat niet alle bestellingen kunnen worden afgerond, omdat er onderdelen ontbreken.

    Bij Connected Care voorzien de analisten aanhoudende zwakte door aanleveringsproblemen. Bij Personal Health zijn de prijzen verhoogd, maar kunnen deze de volumedalingen vermoedelijk niet compenseren, aldus Jefferies.

    Analisten van Barclays verwachten ook dat Philips in het vierde kwartaal weer last heeft gehad van de verstoringen in de aanvoerketen, maar voorzien ook dat er dit jaar een geleidelijke verbetering optreedt. Daarbij houdt de Britse bank duidelijk rekening met positieve verrassingen in 2023, als de verstoringen sneller dan verwacht verdwijnen en als Philips met een realistischere, conservatieve outlook komt.

    Volgens Jefferies zijn de kwartaalresultaten dan ook niet zo belangrijk, na een update van Philips in december vorig jaar over de testsresultaten van zijn beademingsapparaten DreamStation 1. Daaruit rolde dat de blootstelling aan de deeltjes die vrijkomen geen gezondheidsrisico's op te leveren, terwijl ook de blootstelling aan de vluchtige gassen die vrijkomen, op lange termijn geen consequenties lijken te hebben voor patiënten. Verder lijkt ook het afbrokkelen van het schuim in de apparaten mee te vallen.

    Volgens Jefferies kijken beleggers vooral vooruit naar de strategische update die de nieuwe CEO vermoedelijk zal geven, en de verwachtingen voor 2023, naast nieuwe testresultaten en de reactie van Amerikaanse toezichthouders. Het is nog steeds onduidelijk wanneer de FDA zal reageren op de testresultaten die Philips in december publiceerde.

    Jaarcijfers

    Over heel 2022 voorzien analisten een omzet van 17,4 miljard euro, wat neerkomt op een daling op vergelijkbare basis van 5,2 procent. De aangepaste EBITA komt uit op 1,1 miljard euro, zo voorzien analisten. Dit was in 2021 circa 2,0 miljard euro. Onder de streep rest dan vermoedelijk een verlies van 1,5 miljard euro tegen een winst van 3,3 miljard euro een jaar eerder.

    Philips opent de boeken maandag voorbeurs. Vrijdagochtend meldde het Eindhovense Dagblad dat Philips maandag een nieuwe reorganisatie zal aankondigen, die alleen al in Nederland 1.000 banen gaat kosten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 27 januari 2023 12:30
    Weer een ontslaggolf bij Philips? ’Personeel vast op zoek naar andere baan’
    Door VIAN SCHOUTEN

    Updated 41 min geleden
    51 min geleden
    in FINANCIEEL

    Het is onrustig bij Philips. Er lijkt volgende week een grote reorganisatie te worden aangekondigd bij het zorgtechnologiebedrijf. Het Eindhovens Dagblad meldt op basis van bronnen dat er alleen al in Nederland duizend banen op de tocht staan.

    Philips-topman Roy Jakobs zinspeelde al op nog meer ontslagen. ANP/HH/DE TELEGRAAF

    BEKIJK OOK:
    Grote onzekerheid bij personeel Philips: vakbonden krijgen zondag inzage omvang massaontslag

    Wat is er aan de hand?

    Het gaat al tijden niet goed met Philips. Het bedrijf lijdt met name onder een grote terugroepactie van slaapapneu-apparaten. Die kost het bedrijf miljarden. Maar ook de coronalockdowns in China van de afgelopen jaren hebben Philips pijn gedaan. Het is voor zijn productie afhankelijk van onderdelen uit dat land. Gelet op recente updates van andere bedrijven is het waarschijnlijk dat de problemen in China ook in het vierde kwartaal voor ernstige verstoringen in de toeleveringsketen hebben gezorgd.

    BEKIJK OOK:
    Philips schrapt wereldwijd 4000 banen, in Nederland 400 gedwongen ontslagen

    Had Philips niet al een ontslagronde aangekondigd?

    Dat klopt. In oktober maakte het zorgtechnologiebedrijf bekend dat er wereldwijd zo’n 4000 banen werden geschrapt. Op dat moment werkten er wereldwijd 79.000 mensen bij Philips, waarvan zo’n 11.000 in Nederland. Hier verdwenen 800 banen waarvan de helft in de vorm van gedwongen ontslagen. De nieuwe topman van Philips, Roy Jakobs, liet toen al aan De Telegraaf weten dat hij mogelijk meer banen zou moeten schrappen. Jakobs had toen net Frans van Houten opgevolgd als leider.

    BEKIJK OOK:
    Leeft Philips nog? ’Kan stootje hebben, maar overname is een scenario’

    Maar daar blijft het niet bij?

    Het lijkt er heel sterk op dat er iets groots aan zit te komen. Vakbonden FNV en CNV bevestigen dat ze dit weekend worden bijgepraat over de plannen van Jakobs. Dat kan een voorteken zijn van een flinke reorganisatie. De bonden zijn bezorgd. Een aantal medewerkers is volgens vakbond VHP2 al op zoek gegaan naar een andere baan. Bij zijn aantreden zei Jakobs al te gaan nadenken over de toekomst van Philips. Daar wilde hij een aantal maanden de tijd voor nemen. Er lijkt nu een grote reorganisatie te worden aangekondigd. Omdat er enorm veel mensen bij Philips werken gaat het al snel om een hoop banen. Het Eindhovens Dagblad meldt op basis van ingewijden dat de reorganisatie alleen al in Nederland duizend banen gaat kosten.

    Wanneer weten we meer?

    Maandagochtend wordt alles duidelijk. Philips publiceert dan in alle vroegte zijn jaarcijfers, voordat de beurs in Amsterdam opent. Het bedrijf maakt dan bekend hoe het laatste kwartaal van vorig jaar is verlopen en hoe een eventuele reorganisatie eruit komt te zien. Ook worden medewerkers van Philips ingelicht. Later op de dag mogen journalisten en analisten vragen stellen aan Jakobs.

    Hoe gaan beleggers reageren?

    Dat is nooit te voorspellen. Aandeelhouders reageerden in ieder geval nauwelijks op de geruchten over de reorganisatie die vrijdag in de media verschenen. Het is goed mogelijk dat die al is ’ingeprijsd’ door beleggers. In ruim anderhalf jaar tijd is Philips zo’n twee derde van zijn beurswaarde kwijtgeraakt.

    www.telegraaf.nl/financieel/135397316...
  8. forum rang 10 voda 30 januari 2023 07:36
    Philips ontslaat nog meer personeel

    Nog eens 6.000 banen verdwijnen.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een nieuwe reorganisatie aangekondigd, waarbij er nog eens 6.000 werknemers op straat komen. Dit bleek maandag uit cijfers van het bedrijf.

    "2022 is een erg moeilijk jaar geweest voor Philips en onze stakeholders en we nemen flinke stappen om de prestaties in hoog tempo op te schroeven", aldus CEO Roy Jakobs. Al eerder liet Philips weten dat het personeelsbestand met 4.000 werknemers teruggeschroefd moet worden. Deze reorganisatie is inmiddels in volle gang, zei Jakobs. Philips kondigde maandag aan dat er tegen 2025 wereldwijd nog eens 6.000 banen verdwijnen. Circa 3.000 daarvan zullen al in 2023 verdwijnen. Afgelopen week gingen er al geruchten dat er circa 1.000 extra banen verloren zouden gaan in Nederland.

    De ontslagronde is onderdeel van een nieuwe strategie, die op maandag werd aangekondigd. De strategie richt zich op het creëren van waarde via duurzame maatregelen. Dit moet tegen 2025 leiden tot een groei van circa 5 procent van de vergelijkbare omzet en een aangepaste EBITA-marge van circa 10 tot 14 procent. Na 2025 wil Philips een omzetgroei van 5 procent blijven realiseren in combinatie met een aangepaste EBITA-marge van circa 15 tot 19 procent.

    In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 5,4 miljard euro, tegenover 4,9 miljard euro een jaar eerder. Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten op een omzet van 5,0 miljard euro.

    De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 2,8 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,4 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op krap 1,1 miljard euro.

    Op een vergelijkbare basis steeg de omzet van Philips afgelopen kwartaal met 3 procent, vanwege de verbeteringen in de aanvoerketen. Analisten mikten juist op een daling van 5,2 procent.

    Bij Diagnosis & Treatment was er sprake van een vergelijkbare groei van 5 procent, net als bij Connected Care. Bij Personal Health liep de omzet juist met 4 procent terug.

    De aangepaste EBITA van Philips kwam afgelopen kwartaal uit op 651 miljoen euro tegen 647 miljoen euro een jaar eerder. Dit is veel beter dan de 428 miljoen euro waar de consensus op mikte. De bijbehorende marge bedroeg 12,0 procent. Dat was lager dan de 13,1 procent in het vierde kwartaal van 2021, maar hoger dan de 8,5 procent waar analisten op mikten.

    De vergelijkbare orderintake liep met 8 procent wel flink terug, vanwege de lagere vraag naar coronagerelateerde producten.

    Onder de streep restte een verlies van 105 miljoen euro. Vorig jaar boekte Philips nog een winst van 151 miljoen euro. Het verlies viel beduidend hoger uit dan de 16 miljoen euro die analisten hadden voorzien.

    De operationele kaasstroom bedroeg 540 miljoen euro tegen 720 miljoen euro een jaar eerder.

    Philips wil een dividend uitkeren van 0,85 euro. Het dividend wordt uitgekeerd in aandelen.

    Outlook

    Philips verwacht in 2023 een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei en een hoge enkelcijferige aangepaste EBITA-marge. Daarbij waarschuwt het bedrijf voor een trage start van het jaar, waarbij er later in het jaar verbeteringen zullen optreden dankzij onder meer hogere prijzen. In de outlook is niet de impact meegenomen dan de huidige zaken rond de beademingsapparatuur.

    Maandag kondigde Philips aan nog eens 85 miljoen euro opzij te zetten voor deze kwestie. Philips wil de afronding van de terugroepactie versnellen en zal meer apparaten vervangen dan repareren dan eerder gepland.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 30 januari 2023 08:24
    Beursblik: cijfers Philips iets beter dan verwacht

    Jefferies handhaaft Underperform advies.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in 2022 iets beter dan verwacht gepresteerd, vooral met de divisies Diagnosis & Treatment en Connected Care. Dit oordeelde analisten van Jefferies maandag.

    Het orderboek liep in het afgelopen jaar met 3 procent terug, waarbij de daling bij Diagnosis & Treatment met 7 procent in het vierde kwartaal fors was.

    De outlook die Philips voor 2023 gaf, noemde Jefferies conform verwachting voor wat betreft de vergelijkbare omzetgroei en het aangepaste EBITA-resultaat. Philips verwacht in 2023 een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei en een hoge enkelcijferige aangepaste EBITA-marge. Daarbij waarschuwt het bedrijf voor een trage start van het jaar, waarbij er later in het jaar verbeteringen zullen optreden dankzij onder meer hogere prijzen.

    Jefferies merkte wel op dat in de outlook niet de impact is meegenomen van de huidige zaken rond de beademingsapparatuur. De analisten zagen dat 90 procent van de vervangende beademingsapparaten in 2022 werd geproduceerd en dat 80 procent daarvan werd verscheept. Philips verhoogde daarbij een reservering met 85 miljoen euro, omdat meer apparaten vervangen zullen worden in plaats van gerepareerd.

    Jefferies heeft een Underperform advies op Philips met een koersdoel van 11,40 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 15,56 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 30 januari 2023 09:29
    Update: Philips ontslaat nog meer personeel

    Nog eens 6.000 banen verdwijnen.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een nieuwe reorganisatie aangekondigd, waarbij er nog eens 6.000 werknemers op straat komen. Dit bleek maandag uit cijfers van het bedrijf.

    "2022 is een erg moeilijk jaar geweest voor Philips en onze stakeholders en we nemen flinke stappen om de prestaties in hoog tempo op te schroeven", aldus CEO Roy Jakobs. Al eerder liet Philips weten dat het personeelsbestand met 4.000 werknemers teruggeschroefd moet worden. Deze reorganisatie is inmiddels in volle gang, zei Jakobs. Philips kondigde maandag aan dat er tegen 2025 wereldwijd nog eens 6.000 banen verdwijnen. Circa 3.000 daarvan zullen al in 2023 verdwijnen. Afgelopen week gingen er al geruchten dat er circa 1.000 extra banen verloren zouden gaan in Nederland.

    De ontslagronde is onderdeel van een nieuwe strategie, die op maandag werd aangekondigd. De strategie richt zich op het creëren van waarde via duurzame maatregelen. Dit moet tegen 2025 leiden tot een groei van circa 5 procent van de vergelijkbare omzet en een aangepaste EBITA-marge van circa 10 tot 14 procent. Na 2025 wil Philips een omzetgroei van 5 procent blijven realiseren in combinatie met een aangepaste EBITA-marge van circa 15 tot 19 procent.

    Met deze de strategie wil Philips dit jaar 9 procent van de omzet investeren in R&D, goed voor circa 1,7 miljard euro. In 2022 investeerde Philips nog 10,5 procent van de omzet. De nieuwe strategie moet er ook toe leiden dat de kostenstructuur "significant" lager zal zijn.

    Kwartaalcijfers

    In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 5,4 miljard euro, tegenover 4,9 miljard euro een jaar eerder. Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten op een omzet van 5,0 miljard euro.

    De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 2,8 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,4 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op krap 1,1 miljard euro.

    Op een vergelijkbare basis steeg de omzet van Philips afgelopen kwartaal met 3 procent, vanwege de verbeteringen in de aanvoerketen. Analisten mikten juist op een daling van 5,2 procent.

    Bij Diagnosis & Treatment was er sprake van een vergelijkbare groei van 5 procent, net als bij Connected Care. Bij Personal Health liep de omzet juist met 4 procent terug.

    De aangepaste EBITA van Philips kwam afgelopen kwartaal uit op 651 miljoen euro tegen 647 miljoen euro een jaar eerder. Dit is veel beter dan de 428 miljoen euro waar de consensus op mikte. De bijbehorende marge bedroeg 12,0 procent. Dat was lager dan de 13,1 procent in het vierde kwartaal van 2021, maar hoger dan de 8,5 procent waar analisten op mikten.

    De vergelijkbare orderintake liep met 8 procent wel flink terug, vanwege de lagere vraag naar coronagerelateerde producten.

    Onder de streep restte een verlies van 105 miljoen euro. Vorig jaar boekte Philips nog een winst van 151 miljoen euro. Het verlies viel beduidend hoger uit dan de 16 miljoen euro die analisten hadden voorzien.

    De operationele kaasstroom bedroeg 540 miljoen euro tegen 720 miljoen euro een jaar eerder.

    Philips wil een dividend uitkeren van 0,85 euro. Het dividend wordt uitgekeerd in aandelen.

    Jaarcijfers

    Over heel 2022 werd een omzet geboekt van 17,8 miljard euro, hetgeen een daling betekende van 3 procent op vergelijkbare basis. De consensus hield rekening met een omzet van 17,4 miljard euro, ofwel een daling op vergelijkbare basis van 5,2 procent. Philips had last van verstoringen in de aanvoerketen, terwijl de omzet in China onder druk stond. Ook de oorlog in Oekraïne en de lopende zaken rond de beademingsapparatuur speelden een rol. De orderinstroom liep met 3 procent terug na een groei van 4 procent in 2021.

    De aangepaste EBITA bedroeg 1,3 miljard euro bij een marge van 7,4 procent. In 2021 was dit nog 2,1 miljard met een marge van 12,0 procent. De consensus voorzag een resultaat van 1,1 miljard euro.

    De operationele kasstroom was met 173 miljoen euro negatief. In 2021 was er nog een instroom van 1,6 miljard euro.

    Outlook

    Philips verwacht in 2023 een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei en een hoge enkelcijferige aangepaste EBITA-marge. Daarbij waarschuwt het bedrijf voor een trage start van het jaar, waarbij er later in het jaar verbeteringen zullen optreden dankzij onder meer hogere prijzen. In de outlook is niet de impact meegenomen dan de huidige zaken rond de beademingsapparatuur.

    Maandag kondigde Philips aan nog eens 85 miljoen euro opzij te zetten voor deze kwestie. Philips wil de afronding van de terugroepactie versnellen en zal meer apparaten vervangen dan repareren dan eerder gepland.

    Het aandeel Philips noteert maandag, op een rood Damrak, 4,7 procent hoger.

    Update: om meer informatie en koersreactie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 30 januari 2023 09:51
    Beursblik: cijfers Philips veel beter dan verwacht

    ING handhaaft Houden advies.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het vierde kwartaal van dit jaar veel beter dan verwacht gepresteerd. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

    Een normalisering van de aanvoerketens leidde ertoe dat Philips meer orders kon omzetten naar daadwerkelijke verkopen. De hogere omzet leidde bovendien tot betere marges, waardoor de aangepaste EBITA meer dan 50 procent hoger uitviel dan gedacht.

    De kasstroom was dan wel weer wat zwakker, oordeelde Hesselink.

    Verder wees de analist op een verdere verlaging van het personeelsbestand. Philips kondigde maandag aan nog eens 6.000 banen te schrappen, bovenop de 4.000 die in oktober vorig jaar al werden aangekondigd. Gezamenlijk betreft dit 13 procent van het personeelsbestand, zo stelde ING.

    De outlook van Philips voor 2023 is volgens ING in lijn met de verwachtingen, nadat deze in de afgelopen maanden al flink waren getemperd. Philips voorziet in 2023 een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei en een hoge enkelcijferige aangepaste EBITA-marge.

    De eenmalige posten, waaronder herstructureringskosten, zullen dit jaar volgens ING wel fors hoger liggen. "Maar dat is logisch, gezien de ontslagrondes", aldus Hesselink.

    ING denkt dat de update goed zal vallen in de markt. "De kwartaalresultaten waren significant beter en de maatregelen ter verbetering van de operationele activiteiten zijn zeer groot", aldus de analist. "Nu ligt de focus op de uitvoering van deze maatregelen. Philips heeft een lange geschiedenis van kostenbesparingen, maar deze leidden nooit tot de gewenste resultaten."

    ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel Philips steeg maandag met 4,8 procent tot 16,31 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 6 februari 2023 09:11
    Philips meldt voortgang met slaapapneu-apparaten in Nederland
    Artikel van ANP Producties • 1 uur geleden

    © ANP

    AMSTERDAM (ANP) - Philips zegt in Nederland bijna klaar te zijn met het vervangen van zogeheten Dreamstation-slaapapneu-apparaten van de eerste generatie. Dat is de grootste groep van de apparaten die Philips moet vervangen omdat het isolerende schuim kan verbrokkelen.

    Dat Philips bijna klaar is betekent nog niet dat alle patiënten ook al een vervangend apparaat hebben gekregen. Het medisch technologiebedrijf levert de vervangende apparaten namelijk aan thuiszorgleveranciers en die hebben de banden met de patiënten.

    Naast de eerste generatie Dreamstation-apparaten moet Philips ook andere slaapapneu-apparaten en beademingsapparatuur vervangen. Dat gaat nog enkele maanden duren, geeft president Sylvia van Es van Philips Nederland aan. Volgens haar is "dit een complexe operatie" omdat het om meerdere types apparaten gaat.

    5,5 miljoen apparaten

    In totaal moest Philips wereldwijd 5,5 miljoen slaapapneu- en beademingsapparaten vervangen. Daarvoor moest het bedrijf al honderden miljoenen euro's apart zetten. Bovendien dreigen er ook nog schadeclaims te komen, vooral uit de Verenigde Staten.

    Eind vorig jaar kwam Philips met de resultaten van tests naar de problemen die volgens het bedrijf veel minder groot waren dan eerder gedacht. Zo waren de gezondheidsrisico's voor patiënten niet zo groot.

    Volgens Philips vindt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat de onderzoeken "grondig zijn uitgevoerd". Ook zijn de conclusies die Philips trekt "voor de IGJ goed te volgen".

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ph...
  13. forum rang 10 voda 8 februari 2023 08:08
    Voormalige tv-tak Philips breidt jongerenmerk uit
    Door REDACTIE DFT

    Gisteren, 17:49
    in FINANCIEEL

    SCHIPHOL - Het audiomerk Philips krijgt een zusje. Het Chinese TP Vision, dat sinds 2012 televisie- en sinds 2018 audio-apparaten onder het Philipsmerk produceert, brengt vanaf dit jaar onder de naam AOC producten op de markt gericht op een jongere doelgroep.

    AOC moet een jongere uitstraling krijgen dan het Philips-merk. TP VISION

    AOC is al een merk van TP Vision voor monitoren, dat zich onder andere richt op gamers. „Jongeren vinden Philips als merk voor televisies prima, maar voor een koptelefoon of bluetoothspeaker is het minder bekend”, zegt chief marketing officer Martijn Smelt van TP Vision. „AOC kennen ze al door de gameconnectie en sluit meer aan op de manier waarop ze muziek luisteren, connectiviteit met hun andere apparaten en apps en hoe het via social media aan de man gebracht wordt.” Onder dertigers en ouders slaat Philips als audiomerk met zijn formule van design, geluids- en materiaalkwaliteit goed aan. Voor het hogere segment werd eerder ook opnieuw het oude Philipsmerk Fidelio opgepoetst.

    BEKIJK OOK:
    Televisie wordt goedkoper: ’Verkoopgolf door streaming en WK voetbal’

    Behalve soundbars, luidsprekers en koptelefoons komt TP Vision onder het Philips-merk ook met speciale oordopjes die mensen moeten helpen slapen. Daarvoor werkt het samen met de Britse slaaptechnologie-start-up Kokoon, dat al een eerdere versie ervan op de markt heeft. De earbuds maskeren buitengeluid, spelen muziek-, meditatie- of soundscape-audio af en draaien het geluid weg als de sensoren merken dat de drager in slaap valt. Via een app is ook de kwaliteit van de slaap te zien. De Philips-slaapoortjes moeten qua draagcomfort beter zitten dan de eerdere versie van Kokoon.

    In de wereld van de tv-verkopen volgden na een piek dankzij corona twee zwaardere jaren, met veel aanbod in de markt en lage marges. „Er was veel gooi- en smijtwerk in de markt. We zijn tevreden en niet tevreden”, zegt Smelt. „Tevreden dat we ons marktaandeel stabiel konden houden, maar de prijzen konden beter.”

    BEKIJK OOK:
    Signify blijft inzetten op lichtballet

    www.telegraaf.nl/financieel/551677558...
  14. forum rang 10 voda 10 februari 2023 08:23
    Weer duizenden meldingen van problemen apneu-apparaten Philips
    Gisteren, 23:32
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft in november en december 8000 nieuwe meldingen gedaan van problemen bij patiënten die mogelijk het gevolg zijn van defecte slaapapneu-apparaten. In 82 van die gevallen was er sprake van een sterfgeval, meldt de Amerikaanse toezichthouder voor medische apparaten FDA.

    De problemen met de slaapapneu-apparaten draaien om het isolatieschuim in de machines. Dat kon afbrokkelen of chemische stoffen afgeven na contact met bepaalde schoonmaakmiddelen, met mogelijke schade voor de gezondheid als gevolg. In totaal moet Philips 5,5 miljoen apparaten vervangen vanwege het defect.

    Geen ernstige gevolgen
    Philips benadrukt in een eigen update dat meer dan 90% van de 99.000 meldingen van de sinds april 2021 gemelde incidenten geen ernstige gevolgen had. Daarnaast zegt een melding van een incident na het gebruik van de bewuste apparatuur niet direct dat er een verband is tussen die twee, schrijft het medisch-technologisch concern uit Nederland.

    BEKIJK OOK:
    Column: Philips wordt misschien overgenomen, maar dat had niet gehoeven

    In totaal zijn 346 overlijdens gemeld die mogelijk te maken hebben gehad met de ondeugdelijke apparaten. Philips zegt al die meldingen te onderzoeken, maar tot op heden geen overtuigend bewijs te hebben gevonden dat die sterfgevallen in verband brengt met de technische problemen.

    www.telegraaf.nl/financieel/207588648...
  15. forum rang 6 JustRevisited 10 februari 2023 08:53
    Dit is echt gefabriceerd non nieuws

    Benieuwd wanneer de Philips update over de tests komt.
    ‘Early 2023’.

    Alle info op de FDA site is indentiek alleen daar staat een tabel hoeveel cases er per maand gemeld worden. Wat nog niets zegt over de grond ervan en FDA zegt ook zelf erbij dat deze passieve surveillance weinig zegt.

    Het enige wat is gebeurd is dat het aantal cases is geupdate met nieuwe maanden. In augustus tm oktober waren dit er 21.000 en in november tot en met december 8.000. Een stuk minder dus. En deze passieve surveillance daar zit van alles in, rijp en groen, het is gewoon wat er de database is loopt zonder enige kwalificatie of validatie.
  16. forum rang 6 JustRevisited 16 februari 2023 10:23
    Global

    Feb 16, 2023

    Philips recognized as top innovator for 10th consecutive year

    Company once again on Clarivate Top 100 Global Innovator list for consistent high performance and scale in innovativeness

    Amsterdam, the Netherlands – Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), a global leader in health technology, has once again been recognized as a Clarivate Top 100 Global Innovator™ in Clarivate Analytics’ 2023 list, which measures excellence focused on consistency and scale in innovativeness [1], thanks to its constant high performance on these metrics. Philips has now been included in this reputable list for 10 consecutive years.
    It’s a great honor to be recognized as a Top 100 Global Innovator for the 10th consecutive year, along with so many esteemed companies. Building on our more than 130 years of delivering meaningful innovation, we will continue to innovate with great passion, with our goal to improve 2.5 billion lives a year by 2030.

    Roy Jakobs
    CEO of Royal Philips

    “Our innovations empower people to take care of their health and well-being and help doctors and nurses to provide better, more sustainable and more convenient care,” said Roy Jakobs, CEO of Royal Philips. “It’s a great honor to be recognized as a Top 100 Global Innovator for the 10th consecutive year, along with so many esteemed companies. Building on our more than 130 years of delivering meaningful innovation, we will continue to innovate with great passion, with our goal to improve 2.5 billion lives a year by 2030.”

    Philips is one of the world's leading innovators in health technology, investing more than EUR 1.7 billion annually in research and development to deliver patient- and people-centric innovation. With its global presence, strong informatics platforms, ambulatory monitoring and imaging data, and personal health offerings, as well as strong capabilities to support care across settings, Philips is well positioned to help improve people’s health and healthcare outcomes, and make care more convenient and sustainable, both in the hospital and at home.

    In the consumer domain, Philips develops innovative solutions that support healthier lifestyles, prevent disease, and help people to live well with chronic illness, also in the home and community settings. In clinics and hospitals, Philips cooperates closely with healthcare providers to innovate and transform the way care is delivered. This includes flagship innovations such as:

    Ingenia Ambition MR with BlueSeal magnet, leveraging a breakthrough design where the magnetic components are completely sealed and only need seven liters of helium over its lifetime compared to roughly 1,500 liters with other systems. Additionally, it uses up to 53% less power per patient;

    Azurion image-guided therapy platform, supporting less invasive procedures and helping physicians deliver better patient care by combining clinical excellence with workflow automation, resulting in 17% time saving per procedure;

    IntelliVue patient monitoring solutions, leveraging superior hardware and predictive AI-based software and services that together monitor patients throughout their hospital stay;

    Sonicare 9900 Prestige, the most advanced AI-supported electric toothbrush for personalized oral care. It senses pressure, motion, tooth coverage, and other brushing actions, and then automatically adapts in real time to those consumer behaviors.

    The full Top 100 Global Innovators 2023 report and full list can be found here.

    [1] The Top 100 Global Innovators uses a complete comparative analysis of global invention data to assess the strength of every patented idea, using measures tied directly to their innovative power. To move from the individual idea strength to identify the organizations that create them more consistently and frequently, Clarivate sets two threshold criteria that potential candidates must meet and then adds a measure of their patented innovation output over the past five years. For full information on the methodology used to identify the 2023 list, see here.

    About Royal Philips
    Click here to read more

    Topics
    Awards & recognition Press release

    Contacts
    Ben Zwirs

    Ben Zwirs
    Philips Global Press Office
    Tel: +31 6 1521 3446

    Media assets
    Download image (.jpg) (opens in a new window)
    1.53 MB

    Ingenia Ambition MR
    Download image (.jpg) (opens in a new window)
    735.0 KB

    Azurion image-guided therapy platform
    Download image (.jpg) (opens in a new window)
    1.19 MB

    IntelliVue patient monitoring solutions
    Download image (.jpg) (opens in a new window)
    2.33 MB

    Sonicare 9900 Prestige
    Discover all media assets

    Press releases
    Get our press releases by e-mail
    Subscribe

    Share on social media
    www.philips.com/a-w/about/news/archiv...

    Related news
    News center
    Consumer products
    Healthcare professionals
    Other business solutions
    About us
    Contact & support
    Stay up-to-date

    Select country

    Global (English)
    Philips Logo
    Privacy Notice
    Terms of use
    Cookie notice
    © Koninklijke Philips N.V., 2004 - 2023. All rights reserved.
    Cookie Preferences
  17. forum rang 10 voda 16 februari 2023 14:31
    Beursblik: Philips heeft nog een lange weg te gaan

    Kwartaalresultaat volgens ING veel beter dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een veel beter dan verwacht vierde kwartaal achter de rug en de vooruitzichten verbeteren, maar op het juridische front is er nog een lange weg te gaan. Dat stelde ING donderdag in een reactie op de recente cijfers.

    Cruciaal is de uitvoering die moet leiden tot betere marges en de afronding van de terugroep van de slaapapneu-apparaten, volgens de bank.

    Omdat de uitkomst van de juridische nasleep als een zwarte wolk boven het aandeel blijft hangen, handhaaft ING het Houden advies.

    Door de herstelde aanvoerketens werden afgelopen kwartaal veel meer orders omgezet in verkochte producten en dit leverde een aangepaste EBITA op die 50 procent hoger was dan voorspeld. Verder ontslaat Philips in totaal 10.000 medewerkers of 13 procent van het personeelsbestand en snijdt het bedrijf in de investeringen in innovaties.

    Rond de terugroep van de Respironics-apparaten wil de bank echter eerst een 'consent decree' zien van de Amerikaanse toezichthouders, en vervolgens meer zicht op het risico van juridische claims, met name een mogelijke schikking met patiënten voor economische en gezondheidsverliezen.

    De testresultaten over de toxiciteit van vrijgekomen deeltjes die eind vorig jaar gepubliceerd werden, waren veelbelovend, maar het juridische risico blijft toch een onzekerheid, volgens ING. De bank heeft een maximale aansprakelijkheid van 5 miljard euro ingecalculeerd.

    ING verhoogde donderdag het koersdoel voor Philips van 15,00 naar 16,00 euro. Daarmee blijft het aandeel goedkoop in vergelijking tot sectorgenoten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  18. forum rang 10 voda 21 februari 2023 08:31
    Mondrian Investment meldt belang in Philips

    Kapitaalbelang nipt boven meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones) Mondrian Investment Partners heeft voor het eerst een belang in Philips gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 februari 2023.

    Mondrian meldde een kapitaalbelang van 3,02 procent en een stemrecht van eveneens 3,02 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 107 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.