Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Amerikaanse aandelen« Terug naar discussie overzicht

Lightwave Logic

6.571 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 329 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Blessed123 25 november 2022 13:05
    quote:

    Gossie schreef op 25 november 2022 09:49:

    Hey Blessed, 31/12 is een zaterdag en 1/01 is een zondag, ik weet niet, denk je dat hij op die dag dingen zou bekend maken? Is het niet eerder vrijdag 30/12 D-day dan?
    Het kan natuurlijk he, in het weekend.

    Vandaag sluit de beurs al om 19u onze tijd.
    Hi Gossie, die vervaldagen van de guidance vallen inderdaad een beetje vreemd. Eerlijk gezegd ga ik ervan uit dat LWLG al eerder met nieuws komt. Het is bijna begin december. Heb trouwens geen idee of men verplicht is om belangrijk nieuws op handelsdagen vrij te geven of dat daar een willekeurige dag voor kan worden gekozen. Jij of iemand anders misschien bekend met de regels.?
  2. forum rang 5 Dragstar 25 november 2022 19:14
    Shorters kunnen elke dag aandelen lenen die ter beschikking gesteld worden door de institutionele holdings. Vandaag dus een behoorlijk aantal van 1,4 miljoen aandelen.
    Mochten ze deze effectief lenen en goedkoop op de markt gooien dan zou de koers naar diepere regionen zakken .
    De shorters hebben de laatste dagen echter weinig eetlust.
  3. [verwijderd] 25 november 2022 19:15
    quote:

    Dragstar schreef op 25 november 2022 19:14:

    Shorters kunnen elke dag aandelen lenen die ter beschikking gesteld worden door de institutionele holdings. Vandaag dus een behoorlijk aantal van 1,4 miljoen aandelen.
    Mochten ze deze effectief lenen en goedkoop op de markt gooien dan zou de koers naar diepere regionen zakken .
    De shorters hebben de laatste dagen echter weinig eetlust.
    Omdat ze bang zijn ze niet meer goedkoper terug te kunnen gaan kopen nav mogelijk nieuws later bedoel je?
  4. forum rang 5 Dragstar 25 november 2022 20:25
    Inderdaad de geldbuidel blijft dicht .
    Ze wachten op lebby zijn eerste update . Afhankelijk van deze info zullen ze reageren.
    Lebby zal dus best wat positieve inhoudelijke updates geven ;-)
    Vandaag open op 8,78 en sluiten op 8,92 geeft 1,83 % winst.
    Deze halve dag gingen 143,984 aandelen over de toonbank ,Dark Pool-volume is 48.540, wat 33,39% is van het totale volume .
    Goed weekend !
  5. forum rang 5 Dragstar 26 november 2022 12:05
    Inderdaad dat is volgens Richard waar we ons kunnen aan verwachten.
    (1) Alpha-prototypes gebouwd in gieterijen, verwacht in de komende vijf weken.
    (2) Beta's, letterlijk elke dag nu.
    (3) Licentieovereenkomst, kan nu ook elke dag zijn.
    (4) Technologieoverdracht naar gieterijen, verwacht elke dag na 1 januari 2023.

    Opbrengsten kunnen worden opgenomen in stap 3, stap 4 of kort na stap 4 wanneer de volledige productie begint.
    Beta-prototypes, ook wel engineering samples genoemd, worden verwacht in 2H22/1H23. Volgens de dia van de bedrijfspresentatie "Commercialisatie met timing", zijn deze monsters gebouwd "met behulp van siliciumgieterijfabricage".

    Simpel gezegd, dit zijn bètaprototypes die in de gieterijen op hun wafels zijn gebouwd en die op elk moment in de tweede helft van 2022 (nu) en tot het einde van de eerste helft van volgend jaar (eind juni 2023) worden verwacht. We zijn vijf maanden ver in het tijdvenster van twaalf maanden om deze bètaprototypes te verwachten, dus daarom zei ik dat we ze "elke dag nu" kunnen verwachten.
  6. Syna 26 november 2022 14:25
    quote:

    Cohiba's schreef op 25 november 2022 12:07:

    [...]

    Daar zitten we toch een stuk van verwijderd en als de aangekondigde foundry update goed is zien we die koers hopelijk nooit meer terug. Maar hopelijk voor jouw dan eerst nog een koersdipje. Dan koop ik ook nog wel een paar stuks bij.
    Inderdaad, ik vrees dat ik te laat op de wagen ben gesprongen aan die prijs. Het zal zolang er effectief geen nieuws is over de foundries, "een buy the rumour, sell the news" zijn, met andere woorden, ik zie het aandeel komende maand enkel stijgen..
  7. Eddie Merksplas 26 november 2022 19:26
    @Dragstar, de Belgische krant de standaard heeft jouw thema ook opgepikt in een uitgebreid artikel:

    Pokeren om microchips
    Wordt Taiwan het slachtoffer van zijn eigen succes? Als wereldspeler in de chipindustrie dreigt het een speelbal te worden in de geopolitieke krachtmeting tussen de VS en China. Maar ook Europa eist een plaats aan de tafel op. ‘De Koude Oorlog is terug.’

    Betalend maar zeer boeiend artikel, kort samengevat: het is nog niet zo simpel om de huidige grootmacht Taiwan en underdog China, te gaan bekampen, maar de VS en Europa zijn wel bereid om tot het uiterste te gaan. De VS zal dit naar goede gewoonte minder subtiel doen veronderstel ik. Eindhoven en Leuven worden ook genoemd wanneer het over fotonica gaat.

    Als ik het zo lees zal het niet zonder slag of stoot gebeuren. Spannende tijden dus!

    Een klein stukje dan toch maar even snel:

    Nog niet zolang geleden wees Smart Photonics een Chinese investeerder de deur. ‘Wij geloven in Europese strate­gische onafhankelijkheid en dus ook in het belang van Europese aandeelhouders’, zegt Feenstra. De gevaarlijkste concurrenten zijn nu grote Amerikaanse bedrijven die de kleine fotonicamarkt domineren. Maar in Eindhoven geloven ze dat dit niet lang meer zal duren. ‘We hebben de kans om een volledige keten van nul op te bouwen. Maar dan moet wel elk onderdeeltje op het continent vertegenwoordigd zijn, anders trekt de hele industrie weg.’
  8. Eddie Merksplas 26 november 2022 20:49
    quote:

    Dragstar schreef op 26 november 2022 19:43:

    Tja en lebby is van plan om met zowel Amerikaanse als Europese fabrikanten samen te werken.
    Geen idee hoe dit zal aflopen .
    Mijn (financiële) steun heeft hij, nu maar hopen dat hij de man het tornooi wordt, zou wel mooi zijn!
  9. forum rang 5 Dragstar 27 november 2022 10:45
    Het is best wat leesstof, maar wel interessant.
    Pokeren om microchips
    Wordt Taiwan het slachtoffer van zijn eigen succes? Als wereldspeler in de chipindustrie dreigt het een speelbal te worden in de geopolitieke krachtmeting tussen de VS en China. Maar ook Europa eist een plaats aan de tafel op. ‘De Koude Oorlog is terug.’
    Door Giselle Nath
    getty

    Het is bijna vijf uur ’s avonds, een gekoeld minibusje rijdt over de boulevards van een ­Taiwanees industriepark. Door de hitte is het bijna niet te doen om buiten te komen – doorgaans is eind september nochtans het begin van een frissere periode. ­Ordelijke woonblokken wisselen af met rijen bomen. Wie voorbij de slag­bomen raakt, kan genieten van een openluchtzwembad. Toch is er hier amper leven. ‘Alle ­ingenieurs zijn nog aan het werk’, zegt een manager van het park. ‘Maar we zijn trots op de levenskwaliteit die we onze werk­nemers bieden: huisvesting, onderwijs ... ­Onze supermarkt is de meest winstgevende van heel Taiwan.’

    We zijn in Hsinchu Science Park, op ­bijna twee uur rijden van hoofdstad Taipei. Hier, op het eiland dat de langste werkuren ter wereld kent, ligt het kloppende hart van de productie van semiconductoren of chips. Van alle chips ter wereld maakt Taiwan er 62 procent, van de meest geavanceerde soorten is dat 92 procent. Hsinchu is de ­uitvalsbasis van 610 bedrijven, 70 procent daarvan komt uit het buitenland. Allemaal willen ze dicht bij één speler zitten: TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Duizenden techbedrijfjes ­ontwikkelen prototypes van chips, soft- en hardware, maar ze kunnen die maar op één plek laten bouwen: bij TSMC.

    Voorbij de woningen doemen metershoge witte bunkers zonder ramen op. Het zijn ‘fabs’, een soort gieterijen. Die van TSMC verslinden de klok rond indrukwekkende hoeveelheden elektriciteit en water, dat nog zuiverder moet zijn dan drinkwater. Eén zo’n fab verbruikt evenveel elektriciteit als een kleine stad, één storing in het elektriciteitsnetwerk kan maanden werk verknoeien. ‘De chipsector is niet alleen van belang voor onze economie, maar ook voor ­onze nationale veiligheid’, zal de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu later zeggen. ‘Onze Amerikaanse vrienden vinden de overconcentratie op dit eiland een probleem. Maar het wordt pas een probleem als China een aanval zou lanceren.’ Gevreesd wordt dat dat geen tien jaar meer zal ­duren.

    Alles werd anders

    De chip vervult een basisbehoefte, bijna even cruciaal als zuurstof of bloed. De Amerikaanse uitvinders van de microchips maakten in de jaren 50 hebben een einde aan het dagelijkse leven zoals dat er toen uitzag. ‘Hightech’ beperkte zich voordien tot transistoren in radio’s: doorgeefluikjes voor elektrische signalen, die geluid overbrachten van een zender naar een luidspreker. Die productie liep niet optimaal. ‘Eerst maken we al die transistors, daarna moeten we ze in stukjes zagen en duizenden vrouwen met pincetten aannemen om ze te ordenen in een ­keurig circuit’, schreef Robert Noyce, een gefrustreerde ingenieur.
    Noyce wilde machines dat precisiewerk laten doen. De microchip is een bundeling van honderden – later duizenden en miljarden – transistors op een plaatje silicium. Hoe meer er op één plaatje kunnen, hoe indrukwekkender hun rekenkracht. ‘We beseften toen nog niet dat zo’n geïntegreerd circuit de kosten van elektronische functies een miljoen keer zou verminderen’, zei ingenieur Jack Kilby, een andere grondlegger.

    Het veranderde alles. De eerste ­rekenmachines waren nog mechanisch: lompe bakken met ratelende wieltjes die traag sommen maakten. De eerste elektronische rekenmachines begin ­jaren 60 kostten nog 2.100 dollar. Vanaf de jaren 70 werden ze betaalbaar voor elke scholier. Naarmate semiconductoren krachtiger werden, slonken de toestellen. De eerste computer was een ­kamer groot. Dat werd een bak met een beeldscherm, dan een laptop, een smartphone, een smartwatch. Plots kon een apparaat tegelijk radio, rekenmachine en klok zijn. Van saaie interfaces met drie basiskleuren ging het naar digitale televisies die de kleuren van het scherm laten spatten. Elektronica veroverde kantoren, de gps wegen. Op alle continenten begonnen mensen sneller, effi­ciënter en meer verbonden met elkaar te leven. Vandaag zouden chips een elektronicaketen onderbouwen die goed is voor liefst 10 procent van het globale bbp. Zonder werkende chips krijgt de hele informatiesamenleving een black-out.
  10. forum rang 5 Dragstar 27 november 2022 10:47
    In een chip reizen signalen via ­minuscule inkepingen tussen transistors. Voor het bijna militaire precisiewerk van dat ‘inkerven’ worden ultra­violet licht, erg ontvlambare chemica­liën, massa’s water of een combinatie van dit alles gebruikt. Waren inkepingen van 14 nanometer in 2007 groot nieuws, dan zijn die van moderne iPhones nog 5 nanometer. Vandaag ­begint TSMC 3 nano­meter te verschepen. ‘Om de zes maanden heb je een nieuwe innovatiecyclus in de sector’, zegt de manager van ­Hsinchu. ‘Onze werknemers zijn het ­gewend om razendsnel bij te benen.’

    Niemand weet precies hoe de race tegen de wetten van de fysica ons leven de komende jaren zal veranderen. Maar de superieure rekenkracht van de ­volgende generatie chips maakt mogelijk wat nu nog ondenkbaar is. Camera’s die fruit scannen op rotte plekken onzichtbaar voor het blote oog, of gepersonaliseerde kankerbehandelingen waarbij het DNA van de patiënt gemodelleerd wordt met artificiële intelligentie. ­‘Alleen al om de gigantische hoeveelheid data in onze samenlevingen te ­verwerken, hebben we krachtige, innovatieve chips nodig’, zegt professor Luc Van den hove, ceo van het onderzoekscentrum Imec (Leuven). ‘Als de hardware niet zuiniger en sterker wordt, zou het aantal datacentra exponentieel ­moeten toenemen. Dat is onhaalbaar: de wereld heeft daar niet genoeg ruimte of energie voor.’

    Verboden zaal van 2,5 miljard

    We kijken door een glazen wand naar mensen die witte pakken, haarnetjes en brillen dragen. Ze staren naar meters­hoge machines, terwijl non-stop gedreun weerklinkt. Af en toe loopt iemand van de ene installatie naar de ­andere. Dit is de cleanroom van Imec. In een glazen toren op een dunne sokkel staan rijen machines die prototypes van chips maken of testen. Alles hier is hermetisch afgesloten omstoringen te vermijden. De chips worden zelfs afgeschermd van de trillingen van de aarde of de make-up van werknemers.

    Als TSMC de fabriek is, dan is Imec het experimentele ‘ontwerphuis’. Allerlei bedrijven, zelfs concurrenten, vinden hier een stekje. Ze gebruiken liever de infrastructuur van Imec – een zaal met apparatuur ter waarde van 2,5 miljard euro – dan zelf geldverslindende experimenten op te zetten. Europa heeft nog enkele onderzoekscentra voor chips, maar voor alles wat geavanceerd moet zijn, blijkt Leuven het Mekka. Zelfs de VS hebben dit niet. Foto’s maken mag niet, als maatregel tegen bedrijfsspionage.

    ‘Van onze chips is 95 procent geslaagd. In China halen ze nog geen 10 procent – de rest moeten ze weggooien.’ Taiwanese chipbouwers vinden die in Peking amateurs

    ‘Alleen werknemers van Imec die stofwerende kledij dragen, een luchtdouche nemen en een veiligheidstraining doorlopen hebben, mogen binnen’, zegt Pieter Van Nuffel van Imec. ‘Bill ­Gates was hier onlangs en die is ook niet in de cleanroom geweest.’

    Ook Chinese onderzoekers zijn niet meer welkom. ‘Zo is chipbouwer SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation, red.) geen partner meer’, zegt Van den hove. ‘We bouwen systematisch alle samenwerking met China af. Afgelopen zomer, bij de herziening van ons intern reglement, hebben we geanticipeerd op wat komen ging.’
6.571 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 329 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.