Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Beleggen in kweekvlees

95 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2022 10:35
    SuperMeat in zee met Zwitserse retailer Migros
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Het Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat gaat een samenwerking aan met het Zwitserse retailbedrijf Migros.

    Migros investeert een onbekend bedrag in SuperMeat om het bedrijf verder te laten groeien. Het grote doel is om het bedrijf klaar te stomen om in 2025 op commerciële schaal kweekvlees te verkopen in Zwitserland.

    Migros gaat SuperMeat helpen bij het veroveren van de lokale markt. Om het doel te bereiken zullen de bedrijven gezamenlijk werken aan een productie- en vooral distributienetwerk om kweekvlees bij de klant te krijgen. Ook zal Migros de Israëliers helpen om de lokale markt beter te begrijpen zodat de ontwikkelde kweekvleesproducten beter aansluiten bij de lokale behoeften.

    Het is niet voor het eerst dat SuperMeat een dergelijke samenwerking aangaat met een invloedrijke partner uit de voedingsindustrie. Eerder in 2022 ging het een nauwe samenwerking aan met het Duitse pluimveeverwerkersconglomeraat PHW Group. Ook wist het begin 2022 een akkoord te bereiken met het Japanse biotechbedrijf Ajinomoto.

    Migros investeerde op haar beurt al met partners Givaudin en Bühler in een heuse kweekvlees innovation hub voor kweekvlees om de komst van kweekvlees op de Zwitserse markt te versnellen.

    De CEO van SuperMeat, Ido Savir heeft grote verwachtingen van de samenwerking met Migros. Hij ziet in het innoverende vermogen van zijn bedrijf en de vergaande expertise met het grote bereik van Migros een winnende combinatie om kweekvlees succesvol op de markt te krijgen. Savir mikt niet alleen op de Zwitserse, maar op de hele Europese markt voor de afzet van SuperMeat kweekvlees.

    “We are thrilled to be working with a prominent foodservice partner like Migros as we move toward our joint vision of producing cultivated meat on a mass scale. Their expertise and reach in food production and grocery paired with SuperMeat’s advancements in the industry will set the stage to bring cultivated meat to European consumers in the near future”, aldus Savir

    Ook Migros ziet grote kansen in de samenwerking. Matthew Robin, CEO van de Migros groep ELSA-Mifroma hierover tegenover Vegconomist:

    “As consumers demand more sustainable, healthier, and alternative protein products, Migros wants to ensure it is prepared to meet the needs of this growing customer base when the time comes. Having the opportunity to taste SuperMeat’s cultivated chicken personally at their restaurant in Israel, I was very impressed with how similar this was to traditional chicken, confirming my conviction of the potential for this technology to change the meat industry.”

    SuperMeat had bijna twee jaar geleden ook de primeur om als eerste ter wereld een kweekvleesrestaurant te openen waar men kip van kweekvlees kan proeven.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/07/29/supermea...
  2. [verwijderd] 15 augustus 2022 10:36
    MeaTech verder onder nieuwe naam Steakholder Foods
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    MeaTech heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag verder zal gaan onder de naam Steakholder Foods.

    MeaTech is het eerste en tot op heden enige kweekvleesbedrijf op de internationale beurs. Sinds 2018 is het Israëlische bedrijf bezig met het kweken van hele steaks.

    MeaTech handelde voorheen op de Nasdaq beurs onder het symbool MITC. Het symbool waaronder het het nieuwe Steakholder Foods handelt op de Nasdaq verandert mee. Vanaf heden zal het bedrijf onder het symbool STKH onder andere via onze partner DEGIRO te vinden zijn.

    Het bedrijf is van mening dat het met Steakholder Foods een passender naam heeft gevonden. Het refereert met de naam duidelijk aan het idee dat we met het eten van steaks van kweekvlees als stakeholders van de aarde bijdragen aan een betere wereld zonder dierenleed. En toevalligerwijs is het dus ook het eerste beursgenoteerde kweekvleesbedrijf ter wereld met vele stakeholders.

    Steakholder Foods is hard bezig om zowel nationaal als internationaal de markt te bestormen met haar kweeksteaks. Afhankelijk van de wettelijke goedkeuring van kweekvlees wereldwijd, verwacht het bedrijf in 2023 restaurants met kweekvlees te kunnen voorzien.

    Nu al investeren in andere kweekvleesbedrijven dan Steakholder Foods? Lees hier hoe je tòch al kunt investeren in kweekvlees.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/08/03/meatech-...
  3. [verwijderd] 15 augustus 2022 10:54
    quote:

    meedoen-of-winnen schreef op 13 augustus 2022 20:56:

    Kweekvlees vleeswaren is iets waar ik echt nooit mijn brood mee zou beleggen. Alleen de gedachte al maakt me misselijk.
    Kun je uitleggen waarom? Processed vlees, waar bijna alle vleeswaren van gemaakt zijn, is sowieso schadelijk voor je gezondheid (overigens zal dit waarschijnlijk niet heel veel veranderen als er kweekvlees voor gebruikt wordt). Het valt me in het algemeen op dat mensen over het algemeen geen idee hebben wat er in hun voeding zit. Ze zetten wel hun hakken in het zand bij nieuwe ontwikkelingen (kweekvlees, coronavaccin), maar rijden daarna net zo makkelijk even naar McDonalds voor een Bic Mac of een broodje kroket. Daar word ik nou misselijk van...

    www.healthline.com/nutrition/why-proc...

    Helaas geldt hetzelfde voor de vegetarische vleesvervangers die in de supermarkt liggen. Overprocessed, bevalt veel koolhydraten, zout en andere troep. Daar gaat de komende jaren nog wel 1 en ander over naar buiten komen.
  4. [verwijderd] 21 augustus 2022 10:45
    Novel Farms onthult eerste varkenslende van kweekvlees ter wereld
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Novel Farms onthulde onlangs de allereerste varkenslende van kweekvlees ter wereld.

    In Berkeley, Californië werd het stuk vlees, waarvoor gebruik is gemaakt van cellen van een varken, met trots gepresenteerd. Trots met recht, omdat het kweken van hompen vlees nog steeds een behoorlijke uitdaging is.

    De meeste kweekvleesbedrijven wagen zich toch vooral aan het kweken van hamburgers, nuggets en worstjes van fijngehakt vlees. Dit omdat het kweken van fijngehakt vlees in zijn algemeenheid als makkelijker beschouwd wordt dan het cultiveren van vaste stukken vlees.

    Er zijn momenteel nog maar een handvol kweekvleesbedrijven die bewezen hebben een prototype van gestructureerd varkensvlees of hele steaks van kweekvlees te kunnen maken.

    Ook is het Novel Farms gelukt om het varkensvlees gemarmerd te krijgen. De getoonde varkenslende bevat dus niet alleen vlees, maar ook het varkensvet dat vlees zijn gekende smaak en structuur geeft.

    Het bedrijf maakt gebruik van gepatenteerde microbiële fermentatie om tegen lage kosten eetbare scaffolds te maken die makkelijk aanpasbaar zijn. Scaffolds die nodig zijn om de structuur aan het vlees mee te geven.

    Dankzij het eigen weefselontwikkelingsplatform kan het bedrijf vlees met structuur maken tegen zeer lage kosten. Terwijl biomaterialen zoals alginaat een kostbare functionalisering moeten ondergaan om effectieve celhechting mogelijk te maken, kan deze stap door Novel Farms overgeslagen worden. Het resultaat hiervan is dat de productiekosten van de scaffolds met 99.27% teruggebracht kunnen worden. De verwachting is hierdoor dat de Amerikanen hun kweekvleesproducten tegen zeer concurrerende prijzen kunnen aanbieden op de markt.

    Mede-oprichter en CEO Nieves Martinez Marshall van Novel Farms tegenover Perishable News:

    “Our goal is to accelerate the widespread adoption of cultivated meat and its benefits by producing ‘hard-to-resist’ whole muscle cuts. Therefore, we need to be able to fulfill consumer demand by delivering cultivated meat with the same fibrous texture and mouthfeel as conventional cuts from an animal.”

    Omdat kweekvlees in de VS nog illegaal is, moet Novel Farms wachten op de wettelijke goedkeuring van kweekvlees, alvorens het de markt op kan met kweekvleesproducten zoals de varkenslende.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/08/16/novel-fa...
  5. [verwijderd] 8 september 2022 09:34
    China zet in op kweekvlees
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    China zet met een vijfjarig agrarisch toekomstplan in op kweekvlees. Het Chinese Ministerie van Landbouw en Landelijke Zaken heeft dit plan begin dit jaar vrijgegeven.

    Het agrarische toekomstplan behelst een omschrijving waarin kweekvlees een rol moet gaan spelen. Het ontwerp schetst hoe de inlandse innovatie een stevige impuls kan krijgen met behulp van baanbrekende en interdisciplinaire technologieën zoals gebruikt bij de ontwikkeling van kweekvlees.

    Volgens de Aziatische tak van het Good Food Institute (GFI APAC) duidt dit er op dat China kweekvlees van nationaal belang acht. De verwachting is dan ook dat er in de komende jaren verder zal worden geïnvesteerd in de sector.

    Eerder berichtte het GFI APAC al over de stille Chinese omschakeling naar kweekvlees. Meerdere projecten op het gebied van cellulaire agricultuur worden inmiddels door de Chinese overheid gefinancierd.

    Naast diverse overheidsinitiatieven op het gebied van cellulaire agricultuur heeft China ook twee kweekvleesbedrijven die hard aan de weg timmeren om de Chinezen van kweekvlees te voorzien.

    Zowel Joes Future Food als CellX weten steeds meer (vooral binnenlandse) private investeerders aan te trekken. Beide kweekvleesproducenten richten zich vooral op het kweken van varkensvlees voor de enorme binnenlandse markt. CellX maakt daarnaast ook rundvlees en kip van kweekvlees.

    Onderzoek wijst uit dat men in China veel meer openstaat voor kweekvlees dan in het westen. Maar liefst 90% van de Chinezen is bereid om kweekvlees te eten.

    China zet hiermee dus niet alleen in op innovatie op het gebied van schonere energie, maar het wil dus ook duidelijk een rol van betekenis gaan spelen in de alternatieve eiwittransitie.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/09/07/china-ze...
  6. [verwijderd] 20 oktober 2022 09:29
    Biden sluit kweekvlees in de armen
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    De Amerikaanse president Joe Biden omarmt het idee van kweekvlees, zo blijkt uit een executive order die de biotech- en biofabricagesector in de Verenigde Staten moet stimuleren.

    Biden is bezig een plan te implementeren om van de Verenigde Staten een leider op het gebied van biotech en biofabricage te maken. Het land wil hiermee een mogelijk toekomstige afhankelijkheid van medicijnen, voedsel en dranken voorkomen.

    Doel van het plan is om een veilige, duurzame en voortvarende Amerikaanse economie op te bouwen met behulp van een florerende bio-economie:

    “Biotechnology harnesses the power of biology to create new services and products, which provide opportunities to grow the United States economy and workforce and improve the quality of our lives and the environment”, zo valt te lezen in de executive order.

    “Although the power of these technologies is most vivid at the moment in the context of human health, biotechnology and biomanufacturing can also be used to achieve our climate and energy goals, improve food security and sustainability, secure our supply chains, and grow the economy across all of America.”

    Naast kweekvlees is ook microbiële fermentatie hiervan een goed voorbeeld. Met behulp van microbiële fermentatie kan men zuivelproducten maken zonder de inbreng van koeien en kan men betere plantaardige alternatieven voor dierlijke producten ontwikkelen.

    Dat nu ook de Amerikaanse overheid serieus werk maakt van de ontwikkeling van onder andere kweekvlees is van groot belang. Niet alleen omdat private kweekvleesgrootmachten als Eat Just en UPSIDE Foods vermoedelijk ook overheidsondersteuning kunnen genieten, maar vooral omdat men in de VS op de drempel staat van wettelijke goedkeuring van kweekvlees.

    Kweekvlees is namelijke een dermate nieuw product dat uit voedselveiligheidsoverwegingen goedkeuring van de (nationale) instanties nodig is om kweekvlees te slijten aan de consument.

    Eat Just is op dit moment het enige kweekvleesbedrijf dat kweekvlees onder de naam GOOD Meat legaal verkoopt in Singapore. Daarmee is Singapore ook gelijk het enige land ter wereld waar kweekvlees al commercieel verkocht mag worden.

    CEO van Eat Just, Josh Tetrick was duidelijk verguld met de actie van Biden zo blijkt wel uit zijn reactie tegen VegNews:

    “America has an opportunity to lead the world in building a new, healthier, and more sustainable approach to making meat. It’s critical for our food security, for our manufacturing and technology base, and for our moral leadership. I applaud this week’s bold move by the White House.”

    In augustus nog tekende Biden de US Climate Bill in de strijd tegen klimaatverandering. Hiervoor wordt $369 miljard vrijgemaakt om de uitstoot van koolstof met 40% terug te brengen tegen 2030. Deze climate bill van Biden in combinatie met de executive order kan de commercialisering van kweekvlees zomaar een enorme boost geven.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/09/15/biden-sl...
  7. [verwijderd] 21 oktober 2022 08:47
    Meatable in 2024 met kweekvlees de markt op in Singapore
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable uit Delft gaat in 2024 voor het eerst kweekvlees op de markt brengen in Singapore.

    Meatable volgt hiermee het voorbeeld van Eat Just dat met GOOD Meat als eerste en tot dusver enige kweekvleesbedrijf ter wereld kleinschalig kweekvlees verkoopt in het Aziatische land. Singapore is ook het enige land waar kweekvlees op dit moment verkocht mag worden.

    Het bedrijf gaat samenwerken met het Singaporese bedrijf Esco Aster dat als eerste ter wereld wettelijke toestemming heeft gekregen om kweekvlees op commerciële schaal te produceren in eigen land.

    Samen gaan ze onder andere dumplings en worstjes van gekweekt varkensvlees verkopen in de vooruitstrevende stadsstaat. De producten zullen eerst in restaurants met kweekvlees op het menu komen te staan. Een jaar later is het de bedoeling dat het kweekvlees ook in supermarkten verkocht wordt.

    Singapore wordt voor Meatable de eerste afzetmarkt. Esco Aster gaat Meatable ook helpen bij de productie en de verdere opschaling. In een latere fase zal Meatable daar profijt uit kunnen halen als het kweekvlees in Europa wil introduceren. Hiervoor moet wel eerst wettelijke goedkeuring van kweekvlees volgen van de EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid.

    Medeoprichter en CEO van Meatable Krijn de Nood over de samenwerking op de eigen website:

    “At Meatable we strongly believe that cultivated meat is the future of food, in order to produce meat sustainably and as local as possible. To do that it’s imperative that we provide a wide variety of products to cater for all cuisines, worldwide. Given Singapore’s status as a pioneer of cultivated meat, we’re delighted to be partnering with ESCO Aster to begin production of our cultivated pork products with the aim to launch in restaurants in 2024. Our team has been working closely with the country’s butchers and chefs to develop the perfect cultivated pork dumplings and it was incredible to recently taste the dumplings and know that we have created something indistinguishable from traditional meat – because it is real meat. Along with our sausages, we have made great strides in recent months to create products that will satisfy the world’s appetites without harming the planet or animals in the process.”

    Xiangliang Lin CEO van Esco Aster eveneens op de website van Meatable:

    “Meatable has emerged as one of the world’s leading companies in developing cultivated meat. We’re delighted to be partnering with them to facilitate their launch in Singapore and to enable the business to start producing cultivated pork for customers. With our scientific expertise, operational know-how and enabling technologies, we believe that we can help companies reach their milestones and advance to the next step of cultivated meat production with market approval at scale. We’re excited about the potential for cultivated meat to transform how we feed the world and we’re looking to expand our facilities within and outside of Singapore to enable more companies like Meatable across this space.”

    Ben je benieuwd waar en wanneer je in Nederland voor het eerst kweekvlees in restaurants kunt bestellen? Schrijf je dan in via www.kweekvleesrestaurants.nl
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/10/09/meatable...
  8. [verwijderd] 21 oktober 2022 08:49
    Mosa Meat zet volgende stap in productie kweekvlees op grote schaal
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat uit Maastricht heeft gisteren op de eigen website de volgende stap in de productie van kweekvlees op grote schaal aangekondigd.

    Op slechts enkele minuten van de bestaande testfabriek waar Mosa Meat al heeft bewezen kweekvlees op kleine schaal te kunnen maken, komt een nieuwe productiefaciliteit waar kweekvlees op grotere schaal geproduceerd kan worden.

    Het bedrijf breidt met 2.760 m2 uit tot een totale gebruiksoppervlakte van maar liefst 7.340 m2. Deze uitbreiding maakt de Mosa Meat campus de grootste ter wereld.

    CEO Maarten Bosch over de uitbreiding op de website van Mosa Meat:

    “We’ve expanded our space by 2,760 square metres in our next phase, which brings Mosa Meat’s total footprint to over 7,340 square metres.This makes us the largest cultivated meat campus in the world, and provides a solid foundation for our European and global commercialisation plans.”

    Ergens volgend jaar moet de nieuwe productiefaciliteit in gebruik genomen gaan worden om grotere hoeveelheden kweekvlees te produceren. Het Nederlandse bedrijf zal vooral gekweekt rundvlees in de nieuwe fabriek produceren, omdat de productie van conventioneel rundvlees verreweg de grootste impact op de aarde heeft.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/10/19/mosa-mea...
  9. [verwijderd] 2 november 2022 10:15
    Na Meatable ook Mosa Meat in zee met Esco Aster
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Na Meatable gaat nu ook Mosa Meat samenwerken met Esco Aster uit Singapore om kweekvlees in Azië en Europa op de markt te brengen.

    Afgelopen week was Mosa Meat op uitnodiging van de Singapore Food Agency (SFA) aanwezig op het Roundtable on Novel Food Regulation evenement, een rondetafelsessie over de regelgeving omtrent novel foods.

    Het evenement bood een platform aan alle regelgevers en steakholders uit de cellulaire agricultuurbranche om van gedachten te wisselen over met name de veiligheidsbeoordelingen met betrekking tot novel foods.

    Kweekvlees is een vorm van cellulaire landbouw en een typisch voorbeeld van een novel food. Een nieuwe methode om voedsel te maken door het cultiveren van cellen. Maar naast vlees worden bijvoorbeeld ook vis, zuivel, leer, eieren en zelfs chocolade gemaakt met behulp van celkweek.

    Maar naast deze gedachte-uitwisseling over regelgeving werden er direct spijkers met koppen geslagen. Er werd namelijk ook een samenwerkingsovereenkomst met Esco Aster uit Singapore ondertekend om de hamburgers van kweekvlees van Mosa Meat zowel in Azië als in Europa te produceren.

    CEO Maarten Bosch over de samenwerking op de eigen social mediakanalen:

    “Combined with the facility in the Netherlands, we will now be able to produce our beef in Europe and Asia”

    Esco Aster ging eerder al in zee met het andere Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable uit Delft om onder andere dumplings en worstjes van gekweekt varkensvlees te verkopen in Singapore.

    Esco Aster heeft als eerste ter wereld wettelijke toestemming gekregen om kweekvlees op commerciële schaal te produceren in eigen land. Het bedrijf heeft mede tot doel om als productieplatform voor kweekvleesbedrijven wereldwijd te fungeren door faciliteiten te bieden om kweekvlees op grote schaal te produceren.

    Mosa Meat zet met deze overeenkomst om ook in Azië runderkweekvlees te produceren wederom een stap in de missie om het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel te veranderen. Een duurzamer voedselsysteem waarin dieren niet langer voor ons vlees hoeven te sterven.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/10/31/na-meata...
  10. [verwijderd] 2 november 2022 10:16
    Nederlandse overheid bevestigt investering van €60 miljoen in cellulaire agricultuur
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    De Nederlandse overheid heeft vorige week vrijdag bevestigd €60 miljoen aan investeringen uit te trekken voor de ondersteuning van een ecosysteem rond cellulaire agricultuur.

    De uitvoering van het zogeheten Groeiplan zal onder de coördinatie van het CAN (Cellulaire Agricultuur Nederland) plaatsvinden, in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

    Naast deze eenmalige financiële injectie door de overheid vanuit het Nationaal Groeifonds wordt nog een additionele €25 miljoen aan cofinanciering verwacht waarmee het totale budget van het CAN op een slordige €85 miljoen uitkomt. Men schat in dat hiermee een incrementele €1,25 – €2,0 miljard in groei van het Nederlands verdienvermogen tegen 2050 wordt gerealiseerd. Tegelijkertijd kan het plan significante wereldwijde klimaat-, milieu- en gezondheidsvoordelen opleveren. Uit berekeningen komt naar voren dat het naar schatting ~1,8 Mton CO2-eq. aan emissies en 15-20 kton ammoniak per jaar in 2050 kan voorkomen.

    Het Groeiplan is een gedetailleerd plan waarmee Nederland zich in de top van de internationale cellulaire agricultuursector kan positioneren. Een plan dat naast een waardeketen, een volledig ecosysteem behelst. Het bevat onderwijs- en onderzoeksprogramma’s, de ontwikkeling van opschalingsfaciliteiten, maatschappelijke integratieprogramma’s, en meer ideeën om een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor start-ups gerelateerd aan cellulaire agricultuur te creëren.

    Bestuurslid en een van de initiatiefnemers Ira van Eelen namens de Cellulaire Agricultuur Nederland Stichting op de eigen website hierover:

    “Het is goed dat we nu kunnen starten met de eerste activiteiten om cellulaire agricultuur in Nederland te stimuleren en te consolideren. Hiermee kunnen we borgen dat Nederland de ideale plek blijft om cellulaire agricultuur te laten gedijen. We hebben een rijke geschiedenis in cellulaire agricultuur en zijn een wereldwijde koploper op het gebied van biotechnologie, alternatieve eiwitten en voedselinnovatie. Gesteund door dit visionaire leiderschap dat de Nederlandse regering vandaag weer laat zien, gaan we de komende maanden ons team uitbreiden en de eerste activiteiten rond publiek onderzoek, opschaling en onderwijs uitrollen.”

    De Cellulaire Agricultuur Nederland Stichting is het centrum van een snelgroeiende community van inmiddels 34 organisaties (onderwijs- en kennisinstellingen, NGO’s, startups, industrie) die als gezamenlijk doel hebben een gezonde CA-sector te bouwen. De stichting zal een uitvoerend programmabureau opzetten en contact gaan leggen met potentiële partners die relevant zijn voor de uitvoering van de programma’s.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/10/31/nederlan...
  11. Stock81 18 november 2022 10:08
    quote:

    Enzo123 schreef op 15 augustus 2022 10:36:

    MeaTech verder onder nieuwe naam Steakholder Foods
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    MeaTech heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag verder zal gaan onder de naam Steakholder Foods.

    MeaTech is het eerste en tot op heden enige kweekvleesbedrijf op de internationale beurs. Sinds 2018 is het Israëlische bedrijf bezig met het kweken van hele steaks.

    MeaTech handelde voorheen op de Nasdaq beurs onder het symbool MITC. Het symbool waaronder het het nieuwe Steakholder Foods handelt op de Nasdaq verandert mee. Vanaf heden zal het bedrijf onder het symbool STKH onder andere via onze partner DEGIRO te vinden zijn.

    Het bedrijf is van mening dat het met Steakholder Foods een passender naam heeft gevonden. Het refereert met de naam duidelijk aan het idee dat we met het eten van steaks van kweekvlees als stakeholders van de aarde bijdragen aan een betere wereld zonder dierenleed. En toevalligerwijs is het dus ook het eerste beursgenoteerde kweekvleesbedrijf ter wereld met vele stakeholders.

    Steakholder Foods is hard bezig om zowel nationaal als internationaal de markt te bestormen met haar kweeksteaks. Afhankelijk van de wettelijke goedkeuring van kweekvlees wereldwijd, verwacht het bedrijf in 2023 restaurants met kweekvlees te kunnen voorzien.

    Nu al investeren in andere kweekvleesbedrijven dan Steakholder Foods? Lees hier hoe je tòch al kunt investeren in kweekvlees.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/08/03/meatech-...
    Ben je er in belegd Enzo123?

    Veel positief nieuws de laatste weken:
    steakholderfoods.com/investors-relati...

    Kweekvlees mag gerust wat meer onder de aandacht komen...
  12. [verwijderd] 8 januari 2023 10:37
    Groen licht in de VS voor de verkoop van kweekvlees:

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    UPSIDE Foods krijgt als eerste kweekvleesbedrijf ooit groen licht van de Food and Drug Administration (FDA) voor de verkoop van kweekvlees in Amerika.

    UPSIDE Foods heeft een zogeheten “no questions” brief van de FDA ontvangen. De eenduidige conclusie van de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit over het ingediende rapport luidt dat de gecultiveerde kip van UPSIDE Foods veilig is om te eten.

    Dr. Uma Valeti CEO en mede-oprichter van UPSIDE Foods over deze historische mijlpaal:

    “This is a watershed moment in the history of food. We started UPSIDE amid a world full of skeptics, and today, we’ve made history again as the first company to receive a ‘No Questions’ letter from the FDA for cultivated meat. This milestone marks a major step towards a new era in meat production, and I’m thrilled that U.S. consumers will soon have the chance to eat delicious meat that’s grown directly from animal cells.”

    Al sinds 2015 werkt UPSIDE Foods aan een regulerend kader voor kweekvlees dat veiligheid en transparantie waarborgt. Sinds 2018 werkt het samen met Amerikaanse kweekvis- en kweekvleesbedrijven om te pleiten voor gezamenlijk regelgevend toezicht van kweekvlees door de FDA en de USDA (United States Department of Agriculture).

    In 2019 werd mede hiervoor onder leiding van UPSIDE Foods de Alliance for Meat, Poultry & Seafood Innovation opgericht. Een samenwerkingsverband dat naast UPSIDE Foods bestaat uit Eat Just, New Age Eats, SCiFi Foods, Fork & Goode, BlueNalu en Finless Foods.

    Vice-President of Regulatory and Public Policy Eric Schulze van UPSIDE Foods over de goedkeuring van de FDA:

    “Since our earliest days, our top priority has been to ensure the safety and quality of our products. FDA sets the standard for global acceptance of new food innovations, and we are incredibly grateful for the agency’s rigorous and thoughtful process to ensure the safety of our food supply. We’re also extremely proud to have played a leading role in helping to champion the framework for how cultivated meat, poultry and seafood are regulated in the U.S.”

    Toch betekent het groene licht van de FDA nog niet dat UPSIDE Foods nu direct kan starten met de verkoop van kweekvlees in Amerika. Na de FDA moet ook de USDA zijn licht nog laten schijnen over het gekweekte kippenvlees.

    UPSIDE Foods zal nu nauw gaan samenwerken met de Food Safety and Inspection Service (FSIS) van de USDA om ook van hen goedkeuring te krijgen. Pas dan mag het kweekvlees ook aan consumenten verkocht worden.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/11/16/groen-li...
  13. [verwijderd] 8 januari 2023 10:39
    Eerste (fictieve) kweekvleesboerderij is een feit:

    Systeemintegrator en facilitator RESPECTfarms heeft een blauwdruk ontwikkeld voor boeren om hun boerenbedrijf te transformeren tot kweekvleesboerderij.

    RESPECTfarms voert campagne met een filmpje over de vooruitstrevende boer Teun. Een fictief verhaal over een boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie wordt voortgezet. Een verhaal over tegenslagen van de boerderij in het verleden en het broodnodige perspectief voor de toekomst. Een toekomstperspectief waarvoor juìst de productie van kweekvlees op de boerderij kan zorgen.

    Teun wordt aan de hand meegenomen door specialisten om de boerderij en het bijbehorende businessmodel te transformeren van pure vleesproductie naar een duurzame mix waarin kweekvlees (mede) een onderdeel vormt van de bedrijfsvoering.

    Prototype kweekvleesboerderij van RESPECTfarms
    De initiatiefnemers van RESPECTfarms (v.l.n.r. op foto hierboven) Ralf Becks, Ira van Eelen, Florentine Zieglowski en Ruud Zanders willen hiermee laten zien dat er een minder disruptieve manier van produceren van kweekvlees mogelijk is. Een minder ontwrichtende manier dan massaproductie van kweekvlees in ‘megalomane’ fabrieken, een model dat duidelijk op minder sympathie kan rekenen.

    “Het idee is dat boeren dit als een hele logische volgende stap zien. We hebben meer aan duizend boerderijen van een ander, dan drie van onszelf,” aldus mede-initiator Ralph Becks op de website van InnovationQuarter.

    En juist het boerenbedrijf met al zijn faciliteiten en facetten leent zich volgens Ira van Eelen uitstekend voor een duurzame en lokale productie van kweekvlees. Er zijn dieren, bekwame mensen en ruimte aanwezig. Ruimte voor een groene opwekking van energie, productie van plantaardige voeding voor de cellen en de verwerking van reststromen om tot een circulaire productieketen te komen.

    RESPECTfarms benadrukt overigens dat het niet zelf een boerderij wil opzetten. Het doel is om ervoor te zorgen dat de eerste werkelijk bestaande kweekvleesboerderij er komt, en dat er velen zullen volgen. Het concept is er echt vóór de boeren. Een manier om boeren te tonen dat de bestaande infrastructuur hergebruikt kan worden èn dat er hulp mogelijk is bij deze transitie.

    Want kweekvlees is ontegenzeggelijk één van de meest veelbelovende alternatieve eiwitbronnen om de noodzakelijke eiwittransitie mogelijk te maken naast plant-based en fermentatie. Niet voor niets hebben de provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Zuid-Holland aan InnovationQuarter en TNO gevraagd om onderzoek te doen naar de kansen voor de eiwittransitie in de provincie.

    Uit dit onderzoek kwam naar voren dat Zuid-Holland een goede uitgangspositie heeft om een leidend ecosysteem op te zetten rond op fermentatie gebaseerde en vooral gecultiveerde eiwitten. Onder andere het groeifonds Cellulaire Agricultuur komt hieruit voort.

    Onlangs heeft de overheid nog bevestigd €60 miljoen aan investeringen uit te trekken voor de ondersteuning van een ecosysteem rond cellulaire agricultuur.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2022/12/17/eerste-f...
  14. [verwijderd] 8 januari 2023 10:43
    Mooi nieuws, China en de VS praten over kweekvlees:

    China and US regulatory experts discuss cultivated meat adoption
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    The US Food and Drug Administration's (FDA) recent approval for cultivated chicken from Upside Foods in the US on November 16 set a positive tone for the adoption of cultivated meat and other innovative food in global markets. One month after the FDA's approval, another milestone was reached. On December 22, the AgFood Future Center of Excellence (AGF) and the Agriculture Food Partnership (AFP) co-organised an online event where, for the first time, regulatory experts from two of the largest potential markets for meat innovation, the FDA and China National Center for Food Safety Risk Assessment (CFSA), conferred on the regulatory approval process and prospects for cultivated meat in these two major markets. The event was supported and attended by the Ministry of Agriculture and Rural Affairs (MARA) and the China Meat Association (CMA), who are also major influencers in developing China's protein innovation market, according to a press release from AGF.

    The Agfood Future Center of Excellence (AGF), the main organiser for this event, has been facilitating protein innovation development in China since 2018, including partnering with AFP to organise ongoing policy dialogues between Chinese and US regulators and industry representatives.

    "These meetings provide opportunities for start-ups, financiers, and ultimately all players involved in protein innovation," said Ryan Xue, the Chairman of Agfood Future. Xue believes "This in-depth sharing between the US and China will have far-reaching significance for governments and industries interested in seeing the adoption of food innovation that will help shape food innovation and the future of food in the US, China, and the world."

    Jeremiah Fasano, Senior Policy Advisor, at the FDA's Regulatory Review Office, provided a keynote at the event. Fasano played a key role in Upside's pre-market approval process and is an FDA expert on cultivated meat. He expressed FDA's ongoing support for food technology innovation, encouraging industry representatives to connect "early and often" to "discuss the development of food technology, promote industry development, and solve food safety problems together."

    Fasano also shared his view on the prospect of the meat innovation industry, stating that the "FDA is communicating with different companies, and we are preparing public guidelines for the industry." He further explained, "As companies engage with more regulators, more reviews and approvals get completed, adding to the global body of knowledge to jointly promote food technology innovation and food safety."

    Xiaohong Wang, the Ministry of Agriculture and Rural Development's (MARA)'s Deputy Director of China's Institute of Food and Nutrition Development, expressed that while Chinese regulatory authorities continue to attach great importance to food safety and will continue to conduct safety assessments on innovative meat products, they will also consider the contribution of the development of new technologies to meet the market's increasing demand for the supply of protein, while also comprehensively considering consumers' acceptance of cultivated meat and other products.

    Yan Song, Director of Division III Risk Assessment, CFSA, highlighted, "China will focus more on the food safety assessment of cell-cultivated meat in 2023. In addition, 2023 plans include setting up expert working groups to ensure innovation, industry development, and food safety move forward together." Song expressed appreciation for the platform and events organized by AgFood Future along with AFP and looks forward to a future follow-up in 2023.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    www.thepoultrysite.com/news/2022/12/c...
  15. [verwijderd] 8 januari 2023 10:51
    quote:

    Stock81 schreef op 18 november 2022 10:08:

    [...]

    Ben je er in belegd Enzo123?

    Veel positief nieuws de laatste weken:
    steakholderfoods.com/investors-relati...

    Kweekvlees mag gerust wat meer onder de aandacht komen...
    Hallo Stock81, ik ben ook van mening dat er meer aandacht mag komen voor kweekvlees en andere innovatieve technieken voor het kweken van dierlijke/plantaardige materialen. Ik heb geïnvesteerd in Agronomics. Dit bedrijf investeert in bedrijven die zich bezighouden met cellulaire landbouw en kweekvlees. Sta op het moment op verlies, ik heb onlangs weer flink wat bijgekocht, gemiddelde aankoopkoers nu 0.169 GBP. De koers heeft het in 2022 niet al te best gedaan, net als de koersen van andere tech/innovatieve bedrijven. Voor mij in ieder geval een kans om goedkoop in te stappen.
  16. [verwijderd] 8 januari 2023 11:00
    Agronomics heeft nu ook geïnvesteerd in Solar Foods. Dit bedrijf maakt gebruikt van super innovatieve technieken om eiwitten te maken. Het komt erop neer dat de eiwitten gemaakt worden door voornamelijk lucht en electriciteit te gebruiken in een fermentatie proces.

    www.youtube.com/watch?v=0YIwGeqwG5Y
  17. [verwijderd] 10 februari 2023 11:44
    CellX gaat als eerste in China productie van kweekvlees opschalen
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CellX gaat samen met Tofflon een eerste fabriek bouwen in China om de productie van kweekvlees op te schalen.

    Het Chinese kweekvleesbedrijf CellX heeft in Tofflon, leverancier van farmaceutische apparatuur, een partner gevonden om kweekvlees vanuit het laboratorium naar de fabriek te brengen.

    Samen gaan ze innovatieve apparatuur doorontwikkelen en bouwen aan de eerste kweekvleesfabriek van China. Door de bundeling van krachten denken de samenwerkingspartners versneld te kunnen opschalen.

    Met de kennis van CellX op het gebied van celcultivering en serumvrij groeimedium en het vermogen van Tofflon om apparatuur voor de bioprocestechnologie zoals bioreactoren te vervaardigen, verwachten de bedrijven alles in huis te hebben om op commerciële schaal te gaan produceren.

    Tijdens het persmoment brachten CellX en Tofflon meer details over de plannen naar buiten. Zo moet de productiefaciliteit het mogelijk maken om de cellijnensuspensie in een serumvrij medium van duizend liter te cultiveren. Het wordt daarbij uitgerust met het intelligente en digitale beheersysteem dat van Tofflon afkomstig is. Er zullen in de fabriek meerdere bioreactoren met een capaciteit van duizend liter komen te staan.

    Ziliang Yang, mede-oprichter en CEO van CellX, over de samenwerking:

    “Tofflon is one of the world’s leading providers of comprehensive solutions for drug and food manufacturing, and their equipment and technologies can be quickly applied to the field of cultivated meat. As part of our strategic partnership, the construction of a pilot facility is the cornerstone of CellX’s journey to scale up cultivated meat production in China.”

    Xiaodong Zheng, Tofflon’s voorzitter over het partnerschap:

    “CellX is the leading cultivated meat company in China. With the experience and expertise accumulated in the field of biopharma and food production, Tofflon will help CellX to speed the scaling up of its cultivated meat products, and it hopes to contribute to a sustainable future for humankind.”

    In het complex zal verder de eerste “transparent food space” van China te vinden zijn. Een ruimte waarin consumenten meer wordt verteld over het onderzoek naar en de ontwikkeling van kweekvlees. Ook zal er een open keuken komen waar het kweekvlees door het publiek geproefd kan worden.

    CellX werkt naar eigen zeggen samen met vooraanstaande bedrijven en universiteiten om de commercialisering te versnellen en om wettelijke goedkeuring te krijgen om kweekvlees te verkopen in de APAC (Azië-Pacific) regio.

    De nieuwe fabriek moet eind 2023 gereed zijn voor productie.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2023/02/06/cellx-ga...
  18. [verwijderd] 10 februari 2023 11:49
    Mooi nieuws. Hopelijk volgt de islamitische gemeenschap met eenzelfde beslissing.

    Opperrabijn Israël verklaart kweeksteak Aleph Farms koosjer
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Eten mag volgens de wet nog niet, toch heeft de kweeksteak van Aleph Farms al de zegen gekregen van de opperrabijn van Israël.

    Op het eerste gezicht en door de bril van een atheïst bekeken, leest dit wellicht als weinig betekenisvol nieuws. Toch is het een behoorlijke opsteker voor zowel het Israëlische Aleph Farms, als voor de gehele kweekvleesbranche an sich.

    Niet in de laatste plaats omdat Israël nu niet erg bekend staat om zijn strikte scheiding van kerk en staat. De ‘Joodse’ staat Israël kent een religieus gezag. Het opperrabinaat is het hoogste religieuze gezag. Het heeft veel invloed op religieuze aangelegenheden die zowel burger als overheid aangaan.

    Laat het koosjer verklaren van de steak van kweekvlees van Aleph Farms nu een typisch voorbeeld zijn van een dergelijke een aangelegenheid.

    De verklaring zet, althans zo lezen wij het, de deur wagenwijd open voor de wettelijke goedkeuring van kweekvlees in Israël, mits het (cel)cultiveringsproces en de steak zelf veilig worden geacht uiteraard.

    Er wordt inmiddels ook rekening mee gehouden dat de wettelijke goedkeuring in Israël later dit jaar volgt. Aleph Farms werkt nauw samen met Israëlische, en andere regelgevende instanties wereldwijd om zijn biefstuk van kweekvlees op meerdere plekken te mogen verkopen.

    De naderende wettelijke goedkeuring is zeker niet het enige goede nieuws voor Aleph Farms. Want tegelijk vergroot deze koosjerverklaring de binnenlandse afzetmarkt aanzienlijk, gezien het feit dat driekwart van de Israëlische bevolking Joods is.

    Nog breder gezien zal de uitspraak van opperrabijn David Baruch Lau niet alleen in Israël, maar binnen religieuze gemeenschappen wereldwijd nagalmen. Ongetwijfeld zal de vraag of kweekvlees naast koosjer ook halal is, prominenter op de religieuze agenda komen te staan om definitief beantwoord te worden.

    Aleph Farms is naar eigen zeggen al in nauw contact met verschillende religieuze autoriteiten, waaronder moslim- en hindoe-organisaties, om de gecultiveerde steaks tevens (halal) gecertificeerd te krijgen.

    Nu is het zo dat in Israël 20% en wereldwijd zelfs bijna 25% van de bevolking islamitisch is. Het hindoeïsme wordt door 15% van de wereldbevolking aangehangen. Samen zijn ze goed voor bijna 40% van de wereldbevolking, en dus van de potentiële mondiale afzetmarkt.

    Vanuit commercieel perspectief niet onverstandig dus van Aleph Farms om wat te lobbyen bij deze organisaties. Maar vanuit het perspectief van wereldwijde impact die kweekvleesbedrijven samen kunnen/willen maken nog veel belangrijker.

    Didier Toubia, mede-oprichter en CEO van Aleph Farms over de koosjerverklaring in een persbericht via Businesswire.com.

    “This ruling is meaningful not only for Aleph Farms as a company but also for the entire cultivated meat industry. It sets a foundation for an inclusive public discourse about the intersection of tradition and innovation in our society. At Aleph, we innovate in order to provide quality nutrition to anyone, anytime, anywhere in service of people and the planet, and that includes people with different culinary traditions.

    “We’re excited that more groups of diners can enjoy our products regardless of their religion, helping us to advance our inclusive vision for food security and tap into different food cultures around the world”.

    De koosjerverklaring van de rabbijn kan dus verstrekkender gevolgen hebben dan ogenschijnlijk gedacht. Maar of kweekvlees ook halal verklaard wordt, is hiermee niet per se gezegd. Maar volgens vooraanstaande Islamitische geleerden is de goede interpretatie van het geschrift de Koran dat kweekvlees onder voorwaarden halal kan zijn. Kweekvlees is halal als cellen worden gebruikt van een dier dat tevens (erna) halal geslacht is/wordt. Ook mag geen dierlijk serum gebruikt worden bij het kweekproces.

    En als je dit zo leest, lijkt het vooral een verhaal van waar een wil is.. Want zo moet het dus praktisch mogelijk zijn dat kweekvlees eveneens als halal bestempeld wordt. Van belang is dan vooral hoe het dier voor en/of na celafname behandeld wordt.

    Nu is Aleph Farms zeker niet het enige kweekvleesbedrijf afkomstig uit Israël. En het koosjervraagstuk leeft ongetwijfeld niet alleen bij hen. Believer Meats, eveneens uit Israël, ontwikkelt cellijnen die afkomstig zijn van ritueel gedode dieren, zo blijkt. En ook bij Steakholder Foods en SuperMeat zal hierover nagedacht zijn.

    De kweeksteak van Aleph Farms komt overigens van Lucy, een Black Angus koe die leeft op een fokkerij in Californië. Lucy leverde de bevruchte eicel die via een eenmalige afname diende als basis voor alle producten van Aleph Farms. Het bedrijf beweert dat het een duizelingwekkend aantal kilo’s kweekvlees van deze ene cel kan maken.

    In de lezing die volgens volgens prominente Islamitische geleerden gegeven wordt, is het gecultiveerde vlees van Lucy dus halal, indien zij (pas na een lang en gelukkig leven) halal geslacht wordt.

    De reikwijdte van de koosjerverklaring kan dus gezien zijn mogelijke precedentwerking voor andere geloven dan het Joodse, weleens veel groter zijn dan aanvankelijk gedacht.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kweekvleesinfo.nl/2023/02/09/opperrab...
95 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.