Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

Laatste koers (eur) Verschil Volume
77,560   +2,360   (+3,14%) Dagrange 75,200 - 77,660 380.512   Gem. (3M) 271,4K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.787 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 340 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 26 september 2022 12:27
    quote:

    robutrecht schreef op 26 september 2022 08:33:

    Bij saxo zit ik nog op een YTD van +2.38%.
    In deze tijden geven mijn binnenkomende dividenden mij rust. Alhoewel het met al het negatieve nieuws en vooruitzichten het toch steeds moeilijker en lastiger wordt. Soms denk ik echt ik verkoop alles. Pak mijn flinke winst en kom over een paar jaar terug. Aan de andere kant werkt het dividend op dividend principe natuurlijk alleen maar als je erin blijft zitten en herinvesteerd.
    Heel herkenbaar. Maar ik blijf ook maar zitten. Ik bedenk dan altijd dat je niet kunt weten wat de beurs gaat doen. We hebben altijd de neiging om mentaal een lineaal te leggen langs de laatste ontwikkeling en die dan door te trekken. Maar het hoeft natuurlijk niet zo te lopen. Dat weten we namelijk niet want het staat nog in de toekomst.

    Dat op en neer hoort er een beetje bij. Zolang de bedrijven winstgevend zijn en dividend uitkeren is er eigenlijk niets aan de hand. Tenminste niet voor een buy and hold belegger.
  2. forum rang 5 QueSera 26 september 2022 12:34
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 26 september 2022 12:25:

    Dat heb je goed gedaan! Had je de bulk al op 1/1 in je porto of heb je veel in de "zomerdip" (medio juni) gekocht?

    Ik denk overigens nooit aan de optie om alles te verkopen, omdat ik dan van mezelf weet dat ik niet kan slapen van de kans dat ik weer eens mis heb gegokt qua timing. Dus bij koersdalingen heb ik alleen last van een gevoel van "hebberigheid" die ik in bedwang moet zien te houden nu de rentes zo hoog aan het stijgen zijn (eigenlijk niet zo hoog, maar meer naar normale niveaus) en ik mijn roodstand wil afbouwen i.p.v. verder op laten lopen. Als de rentes nog steeds rond de nul hingen, dan had ik mezelf helemaal laten gaan... Het blijft nu dus bij dividendjes grotendeels herbeleggen en de rest (+salaris) gebruiken om de roodstand versneld af te lossen. Maar als ik Buffet/Munger was, dan zou ik... precies doen als wat ze nu aan het doen zijn! ;-p
    Beginnen met inslaan, hamsteren, bonuskortingen, bodemvissen etc. etc.!
    Niet alles tegelijkertijd, maar toch wel een mooie start maken.
    Ha ha. Ja. Dat ook. Zeg maar afwisselend. De ene dag gaan nadenken wat nog te kopen, terwijl de volgende dag door mijn brein komt wapperen of ik niet alles beter kan verkopen. Is voor mij altijd een aanwijzing om ff helemaal niets te doen.

    Gelukkig heb ik het heel druk en weinig tijd voor mijn beleggingen. Die stuiteren ook op en neer / genereren dividenden zonder dat ik er constant naar kijk.

    Dat beetje tijd dat ik nu kan afknijpen besteed ik liever aan het nieuws. Poetin gaat nu volledig op zijn bek. Nu moeten we alleen met zijn allen heel hard duimen dat hij op weg naar de hel niet nog effen een kernbommetje gooit. Bij wijze van afscheidskadootje.
  3. forum rang 4 LTOke 27 september 2022 15:07
    Hier ook "mixed emotions".
    Mijn hele porto schommelt opeens rond het 0-punt. De putopties gaan héél hard door het putje.
    Voor de zekerheid ben ik nu versneld aandelen aan het omhangen van DG naar IB. Geen zin om nu alsnog margin gezeik te krijgen na de juni-crash overleefd te hebben. Voor de rest ben ik niet van plan om iets te verkopen.

    Aan de positieve kant staat het goedkoop herbeleggen. En de dividendverhogingen van de laatste tijd en de sterke dollar zorgen voor een hele positieve verwachte cashflow. En daar gaat het mij uiteindelijk om. In mijn dividendplaatje ligt de lijn 2023 weer iedere maand boven realisatie 2022. Dus zo lang er geen dividendverlagingen komen, ga ik op de gekozen route door.

    Overigens komende periode wel met een lagere instroom. Er komt een overkapping in de tuin en vrouwlief is echt niet van plan om dat van het vakantiebudget af te laten gaan :-)

    En eens met QS: hopen dat Poetin binnenkort iets te kort bij het open raam staat.... Kan de wereld weer langzaam terug naar "normaal".
  4. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 27 september 2022 16:09
    Voor degenen die NLY hebben en in hun google sheet verwerken:
    De google ticker symbol is sinds de reverse split veranderd van NYSE:NLY naar NYSE:NLY-I
    Let erop dat je in je sheet het aantal aandelen deelt door 4, en het verwachte dividend en de GAK (als je die ook bijhoudt) in je sheet juist vermenigvuldigt met 4.

    Daarna werkt je sheet als het goed is weer okay...

    Dan nog twee kleine kassa momentjes (ik weet niet meer of die al waren gemeld):
    Verizon Communications Inc (NYSE:VZ) verhoogt vanaf 1 NOV het dividend van $0.64/kw naar $0.6525/kw. Dat is een stijging van ca+2% en geeft een forward dividendyield van ca 6.7% op de huidige koers (die behoorlijk is gezakt). Net als vele andere aandelen, zit ook VZ in de hoek waar de klappen vallen (analisten verwachten een lager aantal abonnees en hogere kosten), maar blijkbaar vond VZ het opportuun om het dividend toch te verhogen. Ik zal wel zien of dit de laatste stuiptrekking was voordat het mes erin wordt gezet (door VZ), of dat dit een voorbeeld is van "paniek op de markt, maar de cashflows blijven stromen".

    Philip Morris International Inc (NYSE:PM) heeft ook het dividend verhoogd: van $1.25/kw naar $1.27/kw (pay out 12 OKT). Dat is een stijging van ca 1.6% en daarmee komt de forward dividendyield op ca 5.7% t.o.v. de huidige koers.
  5. Questions 27 september 2022 18:24
    Ik had NLY maar die heb ik net onder de $7 verkocht. Persoonlijk vind ik de 4*0.88=3.52 dollar dividend per aandeel niet houdbaar. Op de huidige koers van 19.77 geeft dit een rendement van 17.8% !!. Ik ga er zelf van uit dat zij het dividend gaan verlagen. Eens kijken wat het gaat worden en dan misschien weer instappen.
  6. KB1984 27 september 2022 22:53
    Hebben jullie NEWT ook nog? Ik maak mij een beetje zorgen over de koersontwikkeling van de afgelopen weken. Het lijkt maar te blijven dalen. Het sentiment is momenteel natuurlijk erg negatief, maar Newtek springt er bij mij wel uit qua koersontwikkeling, in negatieve zin dan. Ik kan geen nieuws vinden dat dit zou verklaren. Hebben jullie meer info?
  7. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 28 september 2022 00:19
    quote:

    KB1984 schreef op 27 september 2022 22:53:

    Hebben jullie NEWT ook nog? Ik maak mij een beetje zorgen over de koersontwikkeling van de afgelopen weken. Het lijkt maar te blijven dalen. Het sentiment is momenteel natuurlijk erg negatief, maar Newtek springt er bij mij wel uit qua koersontwikkeling, in negatieve zin dan. Ik kan geen nieuws vinden dat dit zou verklaren. Hebben jullie meer info?
    Ik heb NEWT gewoon nog hoor!
    Men is bang dat er een dividend cut aankomt nu NEWT afgaat van de BDC status en een bank wordt.
    Op zich is er september al een cut geweest, vanaf $0.75/kw in juni weer terug naar het niveau van $0.65/kw in maart en ik zie wel of er meer volgen.

    Ik blijf vertrouwen houden in NEWT en zie de lage koersen gewoon als discounts (ik heb voor mijn vrouw weer een plukje bijgekocht in de dividend-herbeleggingsronde van deze maand).

    Overigens is NEWT niet de enige BDC die hard wordt geraakt door de inverse rentecurve en de paniek op de markt. Feit is wel dat de NAV hard daalt bij die stijgende rentes, dus mensen die o.b.v. koerswinsten/verliezen beleggen, hebben alle reden gehad om tijdig te gaan verkopen. Je hebt op SA ook legio artikelen van mensen die menen dat je daarom z.s.m. van de BDC's af zou moeten. Ik kijk daar echter helemaal niet naar. Zoals al vaker gezegd, doen wilde koersbewegingen mij niet zo veel (anders dan dat ik nu moet oppassen niet al te hebberig te worden), en let ik veel meer op de cashflow. Hogere rentes en/of inverse curves betekenen niet persé dat die cashflows hard gaan dalen. Dat hangt maar helemaal af van hoe de BDC in de wedstrijd zit. Mits ze het renterisico van de bestaande portefeuille goed gehedged hebben, dan hoeven ze niet (zo veel) last te hebben van hogere rentes. Hogere rentes geven een BDC wel de mogelijkheid om hogere yields te kunnen halen op nieuwe productie. Bij NEWT is het dan de vraag of die hogere productie (mede vanwege de hogere leverage mogelijkheid als een bank dan die als een BDC) opweegt tegen de mogelijk lagere payout ratio.

    Mogelijk is het in de komende maanden wel wat lastiger met die inverse curve, maar hopelijk blijkt over een tijdje dat de markt volledig in paniek was en dat NEWT met vaste hand door alle onrust is blijven navigeren. In de tussentijd ontvang ik wel de dividenden ook als ze nog wat verder worden gekort: ik kan op dit moment toch geen ander aandeel bedenken dat me ca 16.5% op gaat leveren, Zelfs als dat wordt gehalveerd, blijft dat een fors dividendrendement en heb ik er ook wel vertrouwen in dat daarna wel weer een herstel gaat volgen. We zullen wel zien wat de toekomst brengt, maar ik heb groot vertrouwen in de grootaandeelhouder/CEO Barry Sloane en zijn team. Hij heeft ook geen track record van (laat staan belang bij) continue verwateringen en dalingen.

    PS: Mocht iemand dit anders zien dan hoor ik dat natuurlijk ook graag! Niet dat ik dan als een malle mijn stukken zal gaan dumpen, maar het is altijd goed om een ander perspectief te lezen...
  8. forum rang 5 QueSera 28 september 2022 10:51
    Ik heb mijn NEWT ook nog. En mijn Annaly. Was ook niet van plan om ze te verkopen. Ik heb nog meer BDCs, allemaal van hoge kwaliteit, en ze zijn allemaal gevallen als een baksteen. Heel erg ook CSWC, en die hebben hun dividenden juist recent 2 keer verhoogd. Ik denk dat het de algehele malaisestemming is. Bij een crisis horen kredietverliezen en die worden nu ingeprijsd. Dus is het van belang om goede BDCs te hebben die hun due diligence op orde hebben. Als die geen rommel op de balans hebben, dan lijden ze geen kredietverliezen, dus betalen ze hun dividend dus kun je die dividendstroom nu heel goedkoop inkopen.
    De 1000-dollar vraag is dus hoe goed is de kwaliteit van hun balans? En dat kun je als buitenstaander bijna niet beoordelen. Dus moet je het hebben van hun track record en die is uitstekend bij NEWT. Het komt dus neer op de vraag op je erop vertrouwd dat Barry Sloan zijn bootje ook over deze golven veilig weet te navigeren. Ik heb vooralsnog geen reden om daaraan te twijfelen.

    Dan Annaly. Daar spelen 2 dingen. Door de stijgende rente daalt hun NAV, dat is de boekwaarde van hun huidige porto obligaties. Dat is uitsluitend een papieren verlies omdat die nooit never even gerealiseerd kan worden. Zij houden dit papier tot aflossingsdatum en dan wordt toch echt voor 100% van de waarde afgelost. Herbelegde gelden kunnen ze bij hogere rente dus juist beleggen in obligaties die meer rente betalen. Dus ik denk dat het dividend wel degelijk houdbaar is. Ik denk dat ze op dit moment geld verdienen als water, maar we gaan het zien bij de q3 cijfers. Ik zal weer eens naar hun conference call luisteren.

    Ik wacht af hoever de paniek gaat en hoe ver het blijkt te kunnen vallen. Als het bodemt dan koop ik nog bij. Maar dat is uitdrukkelijk geen beleggingsadvies.
  9. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 28 september 2022 12:02
    Zekers, aanvullend kan ik erbij melden dat NLY investeert in zogenaamde agency mortgages (vergelijk dat een beetje met NHG). Dat zou moeten inhouden dat de credit risk vrijwel nul zou moeten zijn. Concreet betekent dat (of zie ik dit verkeerd?) dat bij een default van een tegenpartij, de staat garant staat voor de hoofdsom. Als dat gebeurt, dan is dat in feite zelfs gunstig voor de aandeelhouders van NLY, omdat er dan met dat geld een nieuwe hoger renderende hypotheeklening kan worden gekocht. Of met andere woorden: er wordt dan meer vergoed dan de de huidige NAV (de NAV is steeds verder gedaald onder de nominale waarde vanwege de stijgende rentes).

    Kort gezegd: voor cashflow beleggers is er volgens mij niet zo veel aan de hand, maar voor mensen die beleggen o.b.v. koersen zijn het wel degelijk spannende tijden. Ik zou daar echt geen advies kunnen geven. Immers: ben je te laat met verkopen en verkoop je nu precies op het dieptepunt? Of kan je beter het verlies nemen en uitstappen voordat de koersen verder gaan dalen? Ik weet in ieder geval dat ik daar ver vandaan moet blijven, omdat ik daar echt niet voor in de wieg ben gelegd. Daarom ben ik blij dat ik alleen maar op de cashflow meter hoef te letten: en die spint rustig door... nog steeds elke maand weer nieuwe record hoogtes bereikend (mede dankzij de in elkaar zakkende euro...)
  10. forum rang 6 'belegger'' 28 september 2022 13:34
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 28 september 2022 12:02:

    Zekers, aanvullend kan ik erbij melden dat NLY investeert in zogenaamde agency mortgages (vergelijk dat een beetje met NHG). Dat zou moeten inhouden dat de credit risk vrijwel nul zou moeten zijn. Concreet betekent dat (of zie ik dit verkeerd?) dat bij een default van een tegenpartij, de staat garant staat voor de hoofdsom.
    In het verleden werd een flink deel van de NHG-claims afgewezen. Misschien zijn de "dossiers" nu beter op orde. Maar Amerika is weer een andere markt. Laten we het er even op houden dat je (in principe) geen kredietrisico loopt. Investeren in MBS genereert ook geen fee, zoals partijen die zelf hypotheken uitgeven. Dan blijft het renterisico over. Als dat met swaps ook wordt dichtgezet, vraag je jezelf als buitenstaander af waar ze dan geld aan verdienen.

    Volgens mij moet je bij NLY kijken naar de funding met (o.a.) repo's. Plus uiteraard swap hedging met hypotheken. In de Q2 2022 earnings call lees ik over TBA dollar roll income. Dat moest ik ook even opzoeken, maar dat is een securities lending markt specifiek voor MBS. Met zo'n TBA dollar roll income kunnen partijen ook short gaan op MBS. Verder begrijp ik dat NLY de markt afstruint naar (verschillen in) liquidity en rente voor de verschillende deelmarkten en het effect op de pricing. Zo hebben zij in Q2 de gemiddelde looptijd voor repo's verkort van 68 tot 47 dagen.

    Hiermee zie ik in NLY niet zozeer een belegging in hypotheken. Het lijken mij meer rentehandelaren die zoeken naar verschillen tussen deelmarkten zoals repo's etc. En dan niet de bredere repo markt, maar daarbinnen weer een deelgebied voor Agency MBS. Dat klinkt als een zeer specifieke tak van sport. Ik heb er net even kort naar gekeken, verder ken ik NLY alleen van naam.
  11. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 28 september 2022 13:52
    quote:

    'belegger'' schreef op 28 september 2022 13:34:

    [...]In het verleden werd een flink deel van de NHG-claims afgewezen. Misschien zijn de "dossiers" nu beter op orde. Maar Amerika is weer een andere markt. Laten we het er even houden dat je (in principe) geen kredietrisico loopt. Investeren in MBS genereert ook geen fee, zoals partijen die zelf hypotheken uitgeven. Dan blijft het renterisico over. Als dat met swaps ook wordt dichtgezet, vraag je jezelf als buitenstaander af waar ze dan geld aan verdienen.
    [...]
    Ik dacht het volgende:
    De rente die de klant betaalt is denk ik niet gelijk aan de risicovrije rente van de (swap)curve, maar iets hoger (spread) toch?
    Wel is het zo dat de spread iets lager is als er zo'n staatsgarantie op zit, maar ik denk dat de klant ook bij een NHG/agency hypotheek meer moet betalen dan alleen het risicovrije tarief (opslag voor kosten, prepayment risk, winstopslag, restant credit risk etc.).

    Als zo'n hypotheekbank dan gaat hedgen op interest rate risk, dan geeft die in feite (een deel) van de winstpotentie weg (als de rente daalt), maar dekt die zich in tegen een mogelijk verlies (als de rente stijgt). Maar dat staat denk ik niet het verdienmodel van "goedkoop geld aantrekken en duurder uitzetten" in de weg.

    Overigens kan het best wel zijn dat je 2e deel van het verhaal ook een rol speelt in hun verdienmodel, maar daar weet ik te weinig van af en moet ik nog een paar keer lezen om te kijken of ik het wel helemaal begrijp... ;-p
  12. forum rang 4 LTOke 28 september 2022 14:27
    Ik heb het gevoel dat er met mijn voeten wordt gespeeld.
    Sinds vrijdag 3 posities omgehangen van DG naar IB en telkens krijgt de hele porto een tik.
    Mijn net liquidity komt hierdoor niet van de plaats.
    We zullen maar stug door gaan..... eens komt er een kantelpunt.
    Het lijkt er nu op dat er rekening mee wordt gehouden dat de wereld vergaat. Dat zal wel meevallen. En als het tegenvalt, weet je er toch niks meer van.....
  13. forum rang 6 'belegger'' 28 september 2022 14:45
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 28 september 2022 13:52:

    [...]

    Ik dacht het volgende:
    De rente die de klant betaalt is denk ik niet gelijk aan de risicovrije rente van de (swap)curve, maar iets hoger (spread) toch?
    Wel is het zo dat de spread iets lager is als er zo'n staatsgarantie op zit, maar ik denk dat de klant ook bij een NHG/agency hypotheek meer moet betalen dan alleen het risicovrije tarief (opslag voor kosten, prepayment risk, winstopslag, restant credit risk etc.).

    Als zo'n hypotheekbank dan gaat hedgen op interest rate risk, dan geeft die in feite (een deel) van de winstpotentie weg (als de rente daalt), maar dekt die zich in tegen een mogelijk verlies (als de rente stijgt). Maar dat staat denk ik niet het verdienmodel van "goedkoop geld aantrekken en duurder uitzetten" in de weg.

    Overigens kan het best wel zijn dat je 2e deel van het verhaal ook een rol speelt in hun verdienmodel, maar daar weet ik te weinig van af en moet ik nog een paar keer lezen om te kijken of ik het wel helemaal begrijp... ;-p
    Het eerste deel was even algemeen en hoog over als inleiding. De aanvullingen die je geeft kloppen. Voor de kostenstructuur en dus winstmarge gaat het om efficiency en hoe goed een partij zijn of haar zaakjes op orde heeft.

    Even een uitstapje met wat punten die jou ook wel bekend zullen zijn. Traditioneel bestond het verdienmodel van hypotheekverstrekkers zoals banken uit kort geld aantrekken en lang uitzetten. Veel van deze partijen zijn overgestapt op een verdienmodel o.b.v. fee business. Hypotheken verkopen, verpakken, doorverkopen en van de opbrengst weer nieuwe hypotheken uitgeven. Kopers van MBS zijn vaak verzekeraars en pensioenfondsen en die hebben van nature juist een lange funding. Maar (partijen zoals) NLY hebben meer een traditionele bankbalans. Bij stijgende rente zal in eerste instantie de kortere funding tegen hun inwerken. Op langere termijn kunnen ze echter gaan profiteren van een hogere rente op nieuwe hypotheken (en obligaties), zoals @QueSera ook heeft aangegeven.

    Dan het tweede deel. In plaats van mijn verhaal, raad ik je aan om zelf kennis te nemen van de earnings call. Ik had hier gekeken:
    www.fool.com/earnings/call-transcript...
  14. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 28 september 2022 15:00
    Ja thanks! Dus dat lang kort verhaal kan dan best wel gehedged worden door uitruil met verzekeraars etc. (dat is in feite wat er gebeurt met renteswaps). In principe lock je dan de spread in en heb je er geen omkijken meer naar: dat geldt dan zowel voor de verzekeraar als voor de bank. Als je dan meer kosten gaat maken, of meer defaults krijgt (of meer sterfte etc.), dan heb je daarmee te maken, maar in principe heb je dan niet meer (minder) te maken met het lang/kort verhaal(*).

    Uit hun earningsverhaal haal ik daarom ook dat het binnentikken van die spreads gewoon door blijft gaan, maar dat de waarde van de onderliggende stukken natuurlijk wel op en neer (nu vooral het laatste) blijft gaan. Dus tsja... zeg ik dan... Voor mensen die op basis van koersen beleggen is dat heel slecht nieuws (zijn het slechte tijden) en zou ik ook niet weten wat te doen (buy/sell/hold?). Voor mijn type belegger is het leven iets simpeler: hold + regelmatig een beetje buy en rustig afwachten hoeveel spreads NLY weet binnen te tikken en of dat opweegt tegen de gestegen kosten en eventueel andere negatieve cashflows. Maar ik hoef me in ieder geval niet af te vragen of en wanneer ik de stukken moet gaan verkopen... (tenzij ik geen vertrouwen meer heb in hun vermogen om gezonde positieve cashflows te genereren).

    (*) Vaak is het onmogelijk om de precieze cashflows (lang en kort) op elkaar af te stemmen en wordt er gewerkt met buckets die gemiddeld redelijk uitkomen. Echter, wanneer de rentecurve vreemde bokkesprongen gaat maken (inverse wordt etc.), dan kan zowel de bank als de verzekeraar toch weer een stukje risico lopen op de rente, omdat de hedge vaak niet heel veel verder gaat dan bescherming tegen mooie parallelle shifts op en neer van de rente curve (maar niet echt tegen wilde slingerbewegingen waarbij de curve steeds meer invers wordt).
  15. forum rang 5 QueSera 28 september 2022 15:32
    NLY verdient zijn geld met het managen van renterisico. Daar zijn ze volledig op gespecialiseerd. Ze zetten hun boeken niet volledig dicht, maar laten een stuk over en dat kan ook best short zijn. Dat hangt van hun rente visie af. Maar dat gaat over de NAV. Hun inkomsten halen ze uit de spread tussen hun funding en de MBS ze opkopen. En die spread ligt zo tussen en 100 en 250 basispunten. Ze doen dat maar met een relatief kleine club van specialisten over een behoorlijk grote balans. Ze hebben een uitstekende reputatie en gaan al heel wat jaartjes mee.
  16. forum rang 4 LTOke 29 september 2022 16:15
    Hier is iemand minder positief over NLY en die voorziet ook een dividendcut:
    seekingalpha.com/article/4543619-anna...

    Nog even en we koersen weer op de $ 7 van voor de split :-(
    Zouden er zijn die het nieuws over de split gemist hebben en nu denken dat ze met winst aan het verkopen zijn??
  17. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 29 september 2022 21:16
    We zullen wel zien of en met hoeveel het dividend wordt gekort. Daar is dit artikel niet heel helder over, anders dan dat er mogelijk een cut komt, en iets heel beknopts over kort lenen versus lang uitlenen. Wel legt het artikel (terecht) de nadruk op de dalende NAV. Dat is gewoon zo, dus voor veel (koers)beleggers is dat een slechte zaak. Of het aandeel nog veel verder gaat zakken (waardoor je beter nu het verlies moet gaan nemen), of dat het dieptepunt wel zo'n beetje bereikt is (waardoor je niet op het dieptepunt moet gaan verkopen): ik zou het niet weten en ik hoef me daar gelukkig ook niet mee bezig te houden. Voor mij is van belang dat NLY ook na een halvering van het huidige dividend nog steeds een hoog dividend overhoudt op de huidige lage koersen (dividendrendement van ca 16.9% zou dan ca 8.5% worden). Ik houd de stukken dus lekker aan (hold) en vind het tegelijkertijd ook geen probleem dat NLY nu aan het wegzakken is in mijn mix (ik voel dus ook geen grote behoefte om nu bij te kopen om te compenseren voor de koersdaling). Laat NLY zich maar even bewijzen in de mix hoe die zich houdt in een wilde rente-omgeving. Zo lang ze niet omvallen, vind ik het best. Over een jaartje kijk ik wel weer hoe de vlag erbij hangt.

    Opvallend is overigens dat vandaag (vanavond) één van de diepst rode dagen is die ik ooit heb gezien in mijn sheet. Hoewel er ook nog enkele groene regels te zien zijn, zie ik ook vooral veel rode regels die behoorlijk diep gedaald zijn in 1 dag. Het "grappige" is dat de daling bij NLY relatief meevalt: op dit moment is die bij NLY ca -1.5%, terwijl de portefeuille gemiddeld ruim dubbel zo veel is gedaald (met uitschieters van -8%, -9% en -11%). Ik begin mezelf een beetje te herhalen: op dit soort dagen ben ik héél erg blij dat ik vooral alleen de cashflowmeter in de gaten hoef te houden. Die is een beetje gedaald t.o.v. gisteren (-1%), maar dat komt door de eur/usd koers die vandaag weer even een klein plusje geeft voor de euro t.o.v. de dollar. Dit geeft rust en ik benijd de beleggers niet die afhankelijk zijn van koerswinsten en die de afgelopen maanden en vooral de afgelopen dagen misschien wel met de handen in het haar zitten...
  18. forum rang 5 QueSera 29 september 2022 22:20
    Ik zit hier ook met verbazing naar te kijken.
    Ten eerste wist je dat de FED de rente ging verhogen. En fors ook. Hebben ze ook gezegd. Nu ze het doen is er ineens paniek. Hoezo rationele markten?
    Volgens mij wordt nu op grote schaal alles gedumpt door partijen die een koersdaling niet kunnen uitzitten. Te veel leverage? Je laatste spaarcenten belegd en er kan straks geen wasmachine vanaf? Ik weet het niet. Ik snap het ook niet.

    Het gaat wel lekker hard naar beneden zo. Volgens mij is er nu sprake van echte paniek. Net als bij Corona. We gaan kijken waar het heen gaat. Ben erg blij dat ik alleen nog put Signify heb voor december. Die krijg ik ook wel. Verder ben ik al een mentaal lijstje aan het maken wat ik ga bijkopen als het grootste geweld over is. Nu doe ik ff niets. (Behalve dividenden verzamelen).
  19. [verwijderd] 30 september 2022 09:53
    De volgende dividend cut van een Mortgage Reit. Gelukkig niet in mijn bezit, het is een van de zwakkere broeders.

    seekingalpha.com/news/3886912-invesco...

    Een andere Mortgage REIT, ORC, staat inmiddels USD8,22. En dat na een recente 1-5 split. Het dividend hebben ze onlangs fors verlaagd en staat nu op USD0,16 per maand.... Ben benieuwd hoe houdbaar dat is.
    We leven in bijzondere tijden.
    Een ding heb ik wel geleerd in al die jaren, mijn grootste winsten heb ik altijd gemaakt tijdens de grootste crisissen. Helaas sta ik voorlopig ook nog even in de aflossingsmodus, dus bijkopen her en der is er nog niet bij. Maar daar zal genoeg tijd voor zijn. Ook dat leert de geschiedenis mij.
6.787 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 340 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.