Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

Laatste koers (eur) Verschil Volume
48,760   +0,510   (+1,06%) Dagrange 48,080 - 48,930 1.427.527   Gem. (3M) 1,6M

Proost!

5.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 225 226 227 228 229 ... 272 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Concojones 31 augustus 2022 08:09
    CNBC over Coors Q2:

    A year ago, Molson Coors began trimming its portfolio of lower-priced beers to focus on more other options. Some investors wanted the company to ditch the segment altogether and instead focus entirely on more expensive beers, which have performed better in recent years.

    “What some would regard as an Achilles heel, in the past, has positioned us perfectly at the moment,” Hattersley said. “Some of our competitors only operate in the premium space, which is obviously not a place I’d like to be as we’re heading into what’s clearly going to be tough times.”

    As Molson Coors’ six-packs get more expensive, more consumers could trade down to its lower-priced options. The company raised its prices in the spring by nearly double its usual rate and is considering another round of hikes toward the end of 2022, Hattersley said.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 31 augustus 2022 09:29
    Nederland blijft grootste bierexporteur van EU

    - Nederland was ook vorig jaar de grootste bierexporteur van alle Europese landen. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag. In 2021 exporteerde Nederland zo’n 1,9 miljard liter bier naar landen zowel binnen als buiten de EU.

    Dit is meer dan een vijfde van al het bier dat vanuit Europa uitgevoerd werd. Alcoholvrij bier is hierbij overigens niet meegerekend.

    België staat op de tweede plaats, met een export van ongeveer 1,7 miljard liter bier in 2021, gevolgd door Duitsland met 1,6 miljard liter. Hoewel Nederland de grootste exporteur van bier is, wordt in Duitsland het meest geproduceerd. Ongeveer een kwart van al het bier dat in Europa gebrouwen wordt, komt uit dat land. Frankrijk is van alle EU-landen de grootste importeur van pils en andere soorten bier.

    De voornaamste bestemmingen van het Europese bier zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zo’n 41 procent van al bier uit vanuit Europa wordt uitgevoerd, komt in die twee landen terecht.

    Volgens het Europese statistiekbureau wint non-alcoholisch bier steeds meer terrein. Vorig jaar werd in de EU 20 procent meer alcoholvrij bier geproduceerd dan in 2020.

    De productie van alcoholvrij bier valt nog altijd in het niet bij die van bier mét alcohol. In 2021 werd er 33,1 miljard liter bier geproduceerd in de EU, een groei van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 31 augustus 2022 13:49
    Maak de crisis niet erger.

    Het is echter sterk overdreven hoe (sommige) media en politici ons een ware crisis – vergelijkbaar met de beginjaren ’30 – proberen aan te praten.

    Nu is het een heel andere kwestie: de meeste mensen onder ons zullen het dit jaar en volgend jaar met wat minder welvaart moeten doen.
    Moeten we medelijden hebben met al diegenen die zich niet meer een tweede luxe vakantie kunnen permitteren?

    Maar als de nieuwe werklozen nog enigszins ‘vet op hun botten’ hebben zal die tijd ook wel weer te overkomen zijn.
    Sommige politici, die hun kiezers nauwelijks de waarheid durven te vertellen, komen nu met hun verhullende boodschap dat we ons nu volledig moeten storten op duurzaamheid en de energietransitie.

    Het wordt toch weer eens tijd te wijzen op de in principe gezonde structuur van de economie.

    Betekent dit alles dat er in de economie weinig aan de hand is?
    Maar rampspoed afkondigen is onzin.

    Laten we een pintje nemen om sterker te komen uit dit ‘theater van het leven’.
  4. Billy 31 augustus 2022 17:03
    @Lepre, volgens mij onderschat je toch wel de toxische cocktail die we hier in EU voorgeschoteld krijgen zulle. Bedrijven leggen hier hun productie stil omdat ze negatief draaien met die energieprijzen en jij noemt dit een fait divers? Energie is duur en schaars, de prijzen ontploffen daardoor en de rente zal daardoor enkel nog maar stijgen de komende weken en maanden. Het lijkt me niet abnormaal dat ABI dan een kind van de rekening wordt...
  5. Syna 31 augustus 2022 18:15
    Vandaag in "De 7" van De Tijd: 1/3 (als ik me niet vergis) van de bedrijven heeft zijn productie reeds moeten verminderen door de energiekosten.
    Nu vraag ik me af; is dit niet eveneens van toepassing op ABI? Door de hoge energiekosten dat zij hun producties in Europa althans gaan verminderen/stopzetten wat uiteindelijk betekent dat er minder omzet zal zijn en dus ook minder winst om de schulden af te betalen?
    Zijn er cijfers van ABI hun energiekosten? Want natuurlijk zullen zij ook minder loon dienen te betalen, want ze zetten mensen op TW of ontslagen hen.. Iemand hier concrete cijfers? Vond er niet direct
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 31 augustus 2022 19:16
    quote:

    Billy schreef op 31 augustus 2022 17:03:

    @Lepre, volgens mij onderschat je toch wel de toxische cocktail die we hier in EU voorgeschoteld krijgen zulle. Bedrijven leggen hier hun productie stil omdat ze negatief draaien met die energieprijzen en jij noemt dit een fait divers? Energie is duur en schaars, de prijzen ontploffen daardoor en de rente zal daardoor enkel nog maar stijgen de komende weken en maanden. Het lijkt me niet abnormaal dat ABI dan een kind van de rekening wordt...
    he Billy ben je al weer vergeten ---> De 10-jarige Virtual Power Purchase Agreement (VPPA) voorziet in de levering van elektriciteit door twee zonne-energieparken met een gecombineerde productie van bijna 200 megawatt, waarvan AB InBev meer dan 130 megawatt geleverd krijgt. Dit maakt het de grootste pan-Europese zakelijke overeenkomst voor zonne-energie in de geschiedenis.

    Ik vind het heel vreemd dat we weten dat 70% van de leningen al vast staan voor de komende 5 jaar en er totaal geen probleem is met de rest en hun rente betalingen.

    Dus waarom dalen We dan steeds op de beste zomer allertijden , En de grondstof prijzen dalen al maanden .
    iedereen weet al dat we een giga cijfers krijgen in Oktober en Wij dalen i.p.v. dat We behoren te stijgen .
    Plus een WK voetbal aankomend etc etc .
    Dus Ze willen niet dat We naar de 65 stijgen we hadden al op 57 behoren te staan .
  7. Concojones 31 augustus 2022 20:31
    Kijk. Zolang de schuldgraad hoog is, verwacht ik niet dat de koers van ABI zich als een defensieve waarde gedraagt, wel als een doorsnee riskant bedrijf. Dat is wat we de afgelopen 12 maanden gezien hebben, toch?

    quote:

    Ballie Wallie schreef op 31 augustus 2022 18:15:

    Zijn er cijfers van ABI hun energiekosten? Want natuurlijk zullen zij ook minder loon dienen te betalen, want ze zetten mensen op TW of ontslagen hen.. Iemand hier concrete cijfers? Vond er niet direct
    Energiekosten lijken me echt geen probleem voor ABI, Ballie Wallie. Hun marges zijn enorm, ze zullen het laatste bedrijf in de EU zijn dat de fabriek sluit omwille van de te dure energiekosten. ABI haalt trouwens maar 5-10% van zijn omzet uit de EU (als ik me goed herinner).
    Ze zullen het eerder indirect voelen, in de zin dat consumenten minder geld gaan hebben om premium ABI-bier te kopen in de horeca.
  8. Billy 1 september 2022 03:29
    Natuurlijk gaat de koers bij Q3 rapportering enorm moeten opveren, behalve als we hele markt dan nog in een totale impasse verkeert, en die kans is eerlijk gezegd groot. In oktober/november begint het energieschoentje echt te wringen (denk ook aan stopzetting doel 3 en dus 1GigaW plotsklaps weg) en spreken we over echte tekorten van aanvoer en zitten we mogelijk diep in een EU recessie van serieus formaat. Het opbeurende verhaaltje dat ABI dan over de zomerfestivals en enkele 10.000 hectoliter stella meer etc komt verkopen gaat dan verloren in de marge, opnieuw. Ik zou het ook graag anders zien.
  9. forum rang 8 Lepre Chaun 1 september 2022 08:32
    Het spel voor de lange termijn: hoe buitenlandse zaken die in Rusland blijven zich gedragen.

    Ook de Turkse brouwer Anadolu Efes wil zijn aandeel op de Russische markt vergroten. In Rusland wordt het vertegenwoordigd door AB InBev Efes, een joint venture van het Turkse Anadolu en het Belgische AB InBev. Het controlerende aandeel behoort toe aan Anadolu en in Rusland heeft de joint venture 11 fabrieken die bier produceren onder de merken BUD, Spaten, Corona Extra, Hoegaarden, Stary Melnik, Klinskoye, Polar Bear. In april kondigde AB InBev de verkoop van zijn belang aan zijn Turkse partner aan, waarbij de verliezen door het verlaten van de Russische markt werden geschat op 1,1 miljard dollar.

    Volgens experts van PSB Analytics kan Anadolu Efes na het vertrek uit Rusland van de grootste Europese brouwers Carlsberg en Heineken, die hun besluit in het voorjaar bekendmaakten, ongeveer de helft van de markt innemen. Experts zijn van mening dat het Turkse bedrijf een deel van de Russische activa van Carlsberg - bijvoorbeeld Baltika - kan uitkopen.

    ko.ru/articles/igra-vdolguyu-kak-vede...
  10. marc 1 september 2022 12:18
    Beste lezers,

    * netto schuld AB inbev is groter dan de marktkapitalisatie !

    * in het laatste jaar: divident 0.5 EUR/aandeel (dividenten rendement 1%)

    * marktrentes worden verhoogd om inflatie te bestrijden.

    * stel de rente blijft hoog zodat deze doorsijpelt in de spaarrente.

    * stel dat deze laatste zich stabiliseert op 3%

    * om te concurreren met een spaarrekening moet AB Inbev het divident verdrievoudigen of
    moet de koers met een factor 3 naar omlaag.

    Wat zou er mis kunnen zijn met deze logica.
    PS Ik heb zelf een bijbelse positie in het aandeel, dit is zeker geen leedvermaak.
  11. forum rang 8 Lepre Chaun 1 september 2022 13:05
    quote:

    marc schreef op 1 september 2022 12:18:

    Beste lezers,

    Wat zou er mis kunnen zijn met deze logica.
    PS Ik heb zelf een bijbelse positie in het aandeel, dit is zeker geen leedvermaak.
    Nou als jouw Here jou eerder het nieuws had laten lezen en weten.
    Wist je dat er geen nieuwe leningen zijn en voor de andere al 70% vast staat de komende 5 jaar en de afbetalingen geen enkele moeite zijn voor AB InBev.
    We worden dus als particuliere beleggers geknipt en geschoren en met een vork dubbel afgeschreven achter de toog door de instituonele beleggers.
  12. Concojones 1 september 2022 14:06
    quote:

    marc schreef op 1 september 2022 12:18:

    Beste lezers,

    1. netto schuld AB inbev is groter dan de marktkapitalisatie !

    2. in het laatste jaar: divident 0.5 EUR/aandeel (dividenten rendement 1%)

    3. marktrentes worden verhoogd om inflatie te bestrijden.

    4. stel de rente blijft hoog zodat deze doorsijpelt in de spaarrente.

    5. stel dat deze laatste zich stabiliseert op 3%

    6. om te concurreren met een spaarrekening moet AB Inbev het divident verdrievoudigen of
    moet de koers met een factor 3 naar omlaag.

    Wat zou er mis kunnen zijn met deze logica.
    PS Ik heb zelf een bijbelse positie in het aandeel, dit is zeker geen leedvermaak.
    Welcome to the club, ik ben zelf ook met een gelijkaardige oefening bezig.

    1. Dit is idd een red flag, die je zou moeten doen afvragen onder welke scenario's ABI in de problemen kan komen met zijn schulden. M.i. bij $12bn ebitda op het moment dat er schuld moet geherfinancierd worden (2026?), d.i. 40% daling van de marges t.o.v. analyst consensus en nog iets meer t.o.v. 2019. Vraag je af in wat voor omstandigheden dit kan gebeuren. Mij lijkt dit quasi uitgesloten. Wat kan dan wel de koers verklaren? Wel, dan vraag je eigenlijk: welke aannames steekt de markt in de koers van dit bedrijf? Maak dus een valuatiemodel en zie wat de markt incalculeert.(Niet iedereen kan dit, als je hier niet zo beslagen in bent, hoor je in de index te zitten, in individuele aandelen ga je zwaar underperformen, want als ABI volgend jaar 35 staat, ga je niet begrijpen waarom en ga je domme dingen doen).

    2. Zo mag je het niet bekijken want je rendemen komt ook deels uit appreciatie van de koers naarmate het zijn schulden afbouwt en terug de waardering krijgt van een brouwer. Dus iemand die in dit aandeel om deze reden gekocht heeft, moet 1 ding doen: de winst in de gaten houden en proberen voorspellen want daar hangt van af hoelang het gaat duren eer de schuld afgebouwd is en je kan verkopen. Stel, je conclusie is 2026, dan doe je winst per aandeel in 2026 x P/E die je verwacht (bij dit soort aandeel en een bepaalde langetermijnrente) = $76 (een voorbeeld), en de markt wil een rendement van bv. 10%/jaar of meer (gezien de zwakke balans), als er 1% dividend is, zal de markt 9% koersappreciatie willen --> $76/1.09^4 = $53 is de juiste koers vandaag. Als het meer of minder is, wil dat zeggen dat de markt andere aannames maakt, bv. als de ebitda met 20% daalt, dan krijg je een lagere winst x zelfde P/E en 2 jaar langer schuldafbouwen om 2.5x schuldgraad te bereiken = $35. Zo ga je te werk als belegger. Mss post ik hier vandaag of morgen mijn eigen oefening.

    3-4-5-6. Je denkt in de goede richting. Lees eens wat we hier vorig weekend over schreven, wellicht heb je er iets aan.
5.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 225 226 227 228 229 ... 272 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.