Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

Laatste koers (eur) Verschil Volume
46,670   +1,230   (+2,71%) Dagrange 46,140 - 46,790 2.698.561   Gem. (3M) 1,9M

Proost!

5.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 274 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Moonshot 2 augustus 2022 20:02
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 2 augustus 2022 16:55:

    Waarom daalt AB InBev weer zo overdreven vandaag.
    Een hittegolf van 2 weken opkomst.
    Een giga omzet opkomst
    Was inderdaad opvallend want tot de middag stond ABI bijna break-even. Maar Molson Coors kwam vandaag met resultaten en de sales kwamen onder de verwachtingen uit. Aandeel daalt bijna -10% en sleurde op die manier ABI mee zodra de US markt opende.

    Daar kwam voor ABI nog eens bij dat de LatAm FX koersen (Real, Chilean Peso, Mexican Peso,...) allen onder druk kwamen. Verloren bij US opening allen rond -1,5%, vermoedelijk door flight to safety naar USD door hele Nancy Pelosi in Taiwan gebeuren.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 3 augustus 2022 08:22
    ondergewaardeerde aandelen op 1 augustus 2022 die de analisten van Morningstar behandelen en die voldoen aan onze definitie van recessiebestendig..

    Anheuser-Busch InBev

    Prijs/reële waarde: 0,59
    Morningstar Onzekerheidsbeoordeling: Gemiddeld
    Morningstar Economic Moat Rating: Breed
    Sector: Consumenten defensief

    Het aandeel Anheuser-Busch InBev is een koop en handelt 41% onder onze schatting van de reële waarde. Als grootste brouwer ter wereld profiteert AB InBev van een aanzienlijk kostenvoordeel ten opzichte van zijn concurrenten, wat aanzienlijke toetredingsdrempels opwerpt en daardoor een aanzienlijk concurrentievoordeel of een brede economische slotgracht oplevert, zegt Morningstar-directeur Philip Gorham.
    We denken dat het aandeel AB InBev $ 90 waard is.
  3. Concojones 3 augustus 2022 08:46
    Ik zie het net zo als Billy en Moonshot. Moonshot, super goed punt i.v.m. Molson Coors. Dit bevestigt de trend.

    @Lepre:

    P = P/E x E
    als de marges zakken, zakken de earnings (E), en dus ook de koers (P)
    ja de volumes stijgen, maar heb je gecheckt of dat al ingeprijsd was? want de markt is doorgaans vrij efficient (d.w.z. slimmer dan jij of ik)

    De marges zijn dus aan het krimpen, en zullen herstellen, we weten enkel niet wanneer de bodem bereikt wordt. Dus niet verrast zijn als de koers zakt he.
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 4 augustus 2022 09:56
    Bierbrouwer AB InBev verhoogt de prijs weer.

    BREDA - En weer verhoogt een bierbrouwer de inkoopprijzen, nu AB InBev. De horeca gaat voor merken als Hertog Jan en Jupiler in een jaar tijd 12 tot ruim 14 procent meer betalen.
    Tijd voor tekst en uitleg van Michele Van Spilbeeck, horecadirecteur Nederland.

    Met z’n allen drinken we in een prachtige zomer inmiddels alweer meer bier dan vóór corona. Elke bierbrouwer ziet de omzetcijfers stijgen. En kondigt vervolgens in koor met zijn concurrenten nieuwe prijsverhogingen aan.

    In navolging van Heineken, Grolsch en Swinkels dus ook AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, met voor Nederland een hoofdkantoor in Breda. Ongeveer zevenduizend horecabedrijven kopen er hun Hertog Jan, Dommelsch, Jupiler, Leffe en Corona in. En krijgen van horecadirecteur Michele Van Spilbeeck te horen dat ze per 1 oktober wéér meer gaan betalen.

    Zo gaat de inkoop van een 50-literfust Hertog Jan van 171 euro in 2021, via 179 euro begin dit jaar nu naar bijna 192 euro. En bijvoorbeeld Jupiler kelderbier - in die enorme tanks - kost straks 3,73 euro inkoop per liter, dik 14 procent meer dan een jaar geleden.

    De productie draait op volle toeren, de bestellingen blijven doorkomen en tóch verhoogt AB InBev de rekening. Blijft dat duren?

    ,,Als brouwer worden we getroffen door een ongekend snelle stijging van de grondstof- en energieprijzen. Het brouwen, verpakken en vervoeren van bier is een energie-intensief proces. Zo zijn de kosten van energie bijvoorbeeld bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Ook onze ingrediënten als graan en mout en de verpakkingen in glas en karton zijn fors duurder geworden. Hierdoor zijn we hierdoor helaas genoodzaakt de prijzen aan te passen.”

    Daar zullen die 7000 Nederlandse horecabedrijven die jullie afnemers zijn én hun klanten niet blij mee zijn. Boze mensen?

    ,,Natuurlijk hebben we begrip voor de reacties van onze horecaondernemers. Bij de meesten die ik zelf heb gesproken, proef ik naast begrip ook onzekerheid. Iedereen ziet en voelt kostenstijgingen om zich heen, juist ook voor andere producten, inkopen, energie en arbeid. Na een hoopvolle heropening van de horeca dit jaar, voelen we allemaal dat de komende tijd nog steeds veerkracht zal vragen van alle ondernemers.”

    Prijst u zichzelf niet uit de biermarkt? Niet bang voor de concurrentie of alternatieven van kleinere merken?

    ,,Kwaliteit zou de doorslag moeten geven. Wij geloven in de kracht van onze merken zoals Bud, Leffe, Hertog Jan en Jupiler. Als brouwer maken we onze eigen afwegingen en kijken we niet naar anderen. Er is veel concurrentie in de biermarkt en dat is goed. Die gaan we graag aan.”

    Wat noemt u in stad of dorp nog redelijke consumentenprijzen voor een gewoon pilsje?

    ,,Onze prijswijziging is van toepassing op de inkoop van de horecazaak. De horecaondernemer gaat vervolgens over de prijs richting zijn of haar gasten. Ik roep horeca-ondernemers op goed te luisteren naar de wensen en feedback van hun gasten. Daarnaast spelen de locatie en positionering van de horecazaak uiteraard een rol.”

    Slaan we nu van schrik over de rekening met z’n allen een rondje over? Wat doet dit met ons collectieve drinkgedrag?

    ,,We zien dat er dit jaar weer volop wordt genoten van een mooi glas bier in de diverse en gastvrije Nederlandse horeca. De behoefte om samen te genieten is groot en zal blijven. Het is aan ons om samen met de horeca-ondernemer te blijven zorgen voor kwaliteit in de horeca om deze turbulente periode te komen. Want turbulent blijft het zeker nog wel even.”
    ‘Jeuk van die prijsverhogingen’

    Horeca-ondernemers als Bredanaar Johan de Vos voelen de bui al hangen. ,,Wij zullen die prijsverhogingen op een manier moeten doorberekenen. Daar zijn klanten nooit blij mee. Wij dus ook niet.”

    De voorman van verenigde Bredase horeca betaalt nu ‘al’ 3.48 euro inkoop voor een liter Jupiler en ziet die AB InBev-prijs per 1 oktober verhoogd naar 3,73 euro. ,,Momenteel reken ik 3,20 voor een glas, maar dat lukt mij straks niet meer. Of ik moet genoegen nemen met nóg minder marge.”

    De Vos krijgt naar eigen zeggen 'jeuk’ van de bierbrouwers en hun prijsstrategieën. ,,Niet alleen AB InBev, hoor. Ook die andere maken enorme winsten, soms met miljarden tegelijk. Het houdt een keer op, zou je zeggen. En wij mogen straks de klanten en de klappen opvangen.”
  5. Concojones 5 augustus 2022 14:28
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 5 augustus 2022 13:15:

    Waarom dalen We nu weer ???
    Aankomende weken tropische temperaturen en een prachtige Bierzomer .
    stranden overvol , terrassen overvol.koelkasten gevuld thuis , koeltassen mee naar park,bos en hei .
    Hoe ziet het weer eruit in de landen waar ABI zijn echte omzet draait?
    Is dit wat de koers van een aandeel bepaalt: iets eenmaligs?
    Wat zijn de voornaamste factoren die de koers van ABI bepalen, en hoe evolueren die?
  6. Concojones 5 augustus 2022 18:16
    OK, stel dat de helft van hun landen een supermooie zomer hebben, het equivalent van 2 weken extra omzet op een jaar van 52 weken, dat is 2% extra omzet (winst). Dus zou je zeggen, het aandeel moet 2% hoger. Maar da's enkel dit jaar... de koers van het aandeel noteert aan 25x de winst m.a.w. 25 jaren winst, waarvan 1 jaar +2% winst, da's dus 0.1% verwachte stijging van het aandeel = 5 cent. Je zal, zeggen, de markt ziet niet goed dat het eenmalig is en denkt dat alle volgende 25 jaren zo gaan zijn... OK, koers +2% dan, maar die extra winst is nog niet gerealiseerd/zeker... in afwachting doet de koers mss +1% = 50 cent. Dus niet zo belangrijk m.i.
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 8 augustus 2022 02:03
    Hittegolf op komst! De zomer van 2022 is al zeer zonnig en droog; nu staan we aan de vooravond van mogelijk langdurig heet weer. De verwachting voor NL laat vanaf 9/10 aug een serie van zeker 6-7 tropische dagen toe, later mogelijk zelfs tot ruim 35 graden. #hitte

    Prachtig weer voor een lekker koele pintjes extra voor Ab inbev. En natuurlijk lekker avonds op terras .
    Vamos Ala Playa
  8. forum rang 8 Lepre Chaun 8 augustus 2022 11:24
    beursduel
    AB InBev vs. Heineken

    De nummers 1 en 2 in de wereld van het bier herstelden in de eerste jaarhelft verder van de coronapandemie. Nu voeren ze strijd tegen de inflatie en proberen ze bier meer als betaalbare luxe te verkopen.

    De coronapandemie was erg negatief voor de bierbrouwers, want een belangrijk deel van hun verkopen gebeurt via de horeca. En, vooral, de brouwers verdienen meer aan bier dat verbruikt wordt in cafés en op terrassen dan aan de pintjes die thuis worden gedronken.

    Op een terrasje trakteren mensen zich ook graag op luxemerken en ­speciaalbieren. Dat gamma hebben de brouwers de voorbije jaren ook fors uitgebreid. De marketinginspanningen hebben duidelijk geloond.

    Hebben de brouwers dan geen last van consumenten die naar hun budget kijken omdat energie zo duur is geworden? Nee, want de knaldrang was zo groot dat er zeker niet bespaard werd op reizen, uitgaan en bier drinken.

    Ceo Dolf van den Brink van Heineken verwoordde het zo bij de presentatie van de halfjaarresultaten: ‘Amsterdam staat strak van de toeristen. Een premiumbiertje is voor hen een luxe die nog net betaalbaar genoeg is.’

    Toch maakt hij zich zorgen en vraagt hij zich af of dit kan blijven duren. ‘Wie weet waar de energieprijzen in Europa naartoe gaan’. Hoewel Heineken wat ­beter dan verwachte cijfers (omzet plus 24 procent) rapporteerde over de eerste jaarhelft, schrapte het bedrijf alvast de margedoelstelling voor 2023. Nu wordt gemikt op een ‘hoge eencijferige groei (lees: richting 10 procent) van de operationele winst.

    Behalve het zo veel mogelijk doorrekenen van de inflatie – iets wat naar ­Heinekens verwachtingen pas in de loop van 2023 volledig doorgevoerd zal zijn – snijdt Heineken ook stevig in de kosten. Over dit jaar wil de groep de ­kostenbasis verlagen met 1,7 miljard ­euro. Volgens analisten was dat zeker nodig, want de voorbije jaren waren de marges van ­Heineken te veel weggezakt.

    Op die manier neemt Heineken nu een beetje de oude rol over van ­het Belgisch-Braziliaanse AB InBev, dat onder de oude ceo, Carlos Brito, vele jaren zwaar hakte in alle mogelijke kosten.

    En tegelijk wordt AB InBev een beetje ‘Heineken’ door vooral in te zetten op organische groei, met een verbreding van het aanbod en de verkoop van duurdere bieren. Op die manier wil de groep de omzet en per saldo ook de marges kunnen verhogen. Daarnaast kan AB InBev, met zijn belangrijke ­activiteiten in de VS, een graantje ­meepikken van de hogere dollarkoers.

    Over het tweede kwartaal verkocht AB InBev 3,4 procent meer biervolume en de omzet nam toe met 11,3 procent. De nieuwe ceo, Michel Doukeris, net als zijn voorganger een Braziliaan, verhoogde ondanks de beter dan verwachte groei de jaarprognose niet. Hij blijft vasthouden aan een groei van de bedrijfskasstroom met 4 à 8 procent. Net als bij Heineken illustreert dat de onzekere omstandigheden.

    Wat de koersevolutie betreft, doet Heineken het al jaren beter dan de ­lamentabele prestatie van AB InBev. Dat komt niet doordat de resultaten zo zijn verzwakt, maar wel doordat de waardering van het aandeel enorm is gezakt. Door de extreem dure overname van SAB Miller was de schuldpositie zo hoog opgelopen dat het bedrijf het dividend verschillende keren moest verlagen.

    Het aandeel Heineken biedt nu een dividendrendement van zo’n 2,5 procent, terwijl de aandeelhouders van AB InBev tevreden moeten zijn met amper 1 procent. Maar dat is de enige manier om de nog schuldpositie verder af te bouwen. Gelukkig blijft AB InBev ook erg winstgevend, zodat het met de nodige tijd wel zal lukken.

    Tegelijk is AB InBev op sommige parameters nu lager gewaardeerd dan Heineken. Tijd voor een herkansing.

    Bron:DS
  9. kedewa 11 augustus 2022 08:41
    Zijn er echt serieuze beleggers die 's morgens buiten kijken om te weten of de zon schijnt, en dan aandelen kopen? De laatste posts gaan meer over het weer dan over fundamentele of macro-economische zaken die echt van belang zijn voor AB Inbev. De beurs loopt minstens een half jaar vooruit...

    Ik denk dat we nog wel even zijwaarts tussen 50 en 55 blijven aanmodderen. Als trotse Belg en bierdrinker wil ik graag een pluk AB Inbev bijkopen, maar ik wacht toch nog even af tot ze weer dalen onder de psychologische/technische grens van 50 €. Als ze niet zo ver dalen, ligt dat eerder aan een beter sentiment op de brede markt dan aan de bedrijfsresultaten, denk ik.

    Dit zijn mijn bearisch argumenten:

    1. De rente stijgt. AB Inbev heeft nog steeds veel schulden. De impact van de stijgende rente treedt op met vertraging omdat hun leningen lange looptijden hebben. Maar het is sowieso geen positieve factor.

    2. Inflatie is hoog. Dat weegt op hun personeelskosten, en ook op hun grondstofkosten. De prijs van graan is na een enorme stijging terug wat gedaald, maar de kosten blijven historisch hoog (https://tradingeconomics.com/commodity/wheat)

    3. Opkomende markten hebben het moeilijk. Dat hangt in een hoge mate samen met de sterke dollar, waardoor de staatsschuld van opkomende markten meer in de problemen komen. Dat zorgt dan weer voor minder investeringen, een minder snel groeiende middenklasse en dus minder pintjes. Aangezien een groot stuk van de groei van AB Inbev komt uit opkomende markten, zitten ze ook op dit vlak in de problemen.

    Wat zijn jullie bullish argumenten, behalve zonneschijn?
    1. Premium merken met pricing power? hun prijsverhogingen minder zijn dan bijv. Diageo...
    2. Knaldrang na corona? Misschien, maar in mijn omgeving geven mensen veel geld uit aan reizen en verbouwingen, maar veel meer aan bier drinken.
  10. Concojones 11 augustus 2022 10:42
    quote:

    kedewa schreef op 11 augustus 2022 08:41:

    Zijn er echt serieuze beleggers die 's morgens buiten kijken om te weten of de zon schijnt, en dan aandelen kopen? De laatste posts gaan meer over het weer dan over fundamentele of macro-economische zaken die echt van belang zijn voor AB Inbev. De beurs loopt minstens een half jaar vooruit...

    Ik denk dat we nog wel even zijwaarts tussen 50 en 55 blijven aanmodderen. Als trotse Belg en bierdrinker wil ik graag een pluk AB Inbev bijkopen, maar ik wacht toch nog even af tot ze weer dalen onder de psychologische/technische grens van 50 €. Als ze niet zo ver dalen, ligt dat eerder aan een beter sentiment op de brede markt dan aan de bedrijfsresultaten, denk ik.

    Dit zijn mijn bearisch argumenten:

    1. De rente stijgt. AB Inbev heeft nog steeds veel schulden. De impact van de stijgende rente treedt op met vertraging omdat hun leningen lange looptijden hebben. Maar het is sowieso geen positieve factor.

    2. Inflatie is hoog. Dat weegt op hun personeelskosten, en ook op hun grondstofkosten. De prijs van graan is na een enorme stijging terug wat gedaald, maar de kosten blijven historisch hoog (https://tradingeconomics.com/commodity/wheat)

    3. Opkomende markten hebben het moeilijk. Dat hangt in een hoge mate samen met de sterke dollar, waardoor de staatsschuld van opkomende markten meer in de problemen komen. Dat zorgt dan weer voor minder investeringen, een minder snel groeiende middenklasse en dus minder pintjes. Aangezien een groot stuk van de groei van AB Inbev komt uit opkomende markten, zitten ze ook op dit vlak in de problemen.

    Wat zijn jullie bullish argumenten, behalve zonneschijn?
    1. Premium merken met pricing power? hun prijsverhogingen minder zijn dan bijv. Diageo...
    2. Knaldrang na corona? Misschien, maar in mijn omgeving geven mensen veel geld uit aan reizen en verbouwingen, maar veel meer aan bier drinken.
    Blij je te verwelkomen in deze thread, kedewa. :)
    Jij wil nadenken en bent niet bang een aandeel van beide kanten te bekijken. My kind of guy!

    Mijn antwoord op jouw puntjes:

    0. Niet door jou vermeld, maar cruciaal: + ~60% rerating t.g.v. schuldafbouw

    1. De rente is voor mij de tweede (en laatste) echt cruciale factor. En wel om 2 redenen:
    - Hoe hoger de langetermijnrente, hoe lager het sustainable schuldniveau, dus hoe langer ze gaan moeten deleveragen - en als dat voldoende lang is bv. 10 jaar, valueert de markt hen wellicht niet o.b.v. earnings maar o.b.v. earnings na aftrek van schuldaflossing. Dus 1/3 lager! Dit als de rente hoog genoeg is.
    - ABI is een bond proxy, dus als de rente voldoende stijgt zakt de P/E van dit soort aandeel (nog eens!) met 1/3 (zie mijn posts van juni). Onmogelijk te zeggen of en wanneer deze bom ontploft. Dus als de rente begint te stijgen, moet ik uitstappen en mogelijks met verlies.

    2. Inflatie: erodeert hun marges meer dan andere producenten van consumentengoederen. Dat is, denk ik, een feit na hun laatste cijfers. (Hoe dat komt, pricing power en/of minder besteedbaar inkomen t.g.v. inflatie, is niet belangrijk, wat we zien is dat hun marges lijden onder inflatie). En voor mij zal dit zo blijven zolang de inflatie hoger blijft dan de loonstijgingen. De vraag is of het ergste van deze marge-erosie ACHTER of VOOR ons ligt (de kost van graan voelt ABI pas volgend jaar: 1 jaar vertraging t.g.v. heding). Moeilijk in te schatten. Ik weet het niet. Nog een bedenking: aangezien het de inflatie is die de koers van ABI de afgelopen weken/maanden onder druk zette, kan je speculeren dat de meevallende inflatiecijfers van gisteren het aandeel gaan ondersteunen de komende weken en maanden (zolang de inflatiecijfers en earnings dit beeld niet veranderen).

    3. Volgens mij zijn de opkomende markten net ABI's troef. Dat zagen we ook in de cijfers. De bevolking groeit en wordt steeds welvarender. Maar da's dus de lange termijn.
  11. Concojones 11 augustus 2022 11:02
    Samengevat: voor mij is beleggen in ABI een gok dat de opwaartse rerating t.g.v. schuldafbouw sneller zal gaan dan de neerwaartse derating t.g.v. een eventuele significante rentestijging. Waarbij de schuldafbouw gegarandeerd is, maar de rentestijging niet (ik neig naar ja, maar ik weet dat je bij dit soort dingen nederig moet zijn en erkennen dat niemand dit kan voorspellen).

    Al de rest is secundair / kortetermijn en moeilijk te zeggen.
  12. forum rang 8 Lepre Chaun 11 augustus 2022 15:14
    AB InBev
    :
    World Beer Awards: 18 successen voor bieren op de Duitse markt door Anheuser-Busch InBev

    Voordat de beslissingen over 's werelds beste bieren worden genomen tijdens de World Beer Awards 2022 op 25 augustus, zijn de awards nu op staatsniveau uitgereikt. Tot grote vreugde van Anheuser-Busch InBev Duitsland: Premium bieren van de toonaangevende brouwerijgroep ontvingen 18 onderscheidingen, waaronder drie staatswinnaars. 14 daarvan worden in Duitsland gebrouwen.

    Meer kan niet: Country Winner 2022. Dit jaar dragen Franziskaner Weißbier als beste witbier en Franziskaner Non-Alcoholic als winnaar in de categorie "Low & No Alcohol Weißbier" deze titel met trots. En weer een ander premiumproduct, dat pas begin dit jaar op de markt kwam en een sterke start kende, beklom de troon van de gerenommeerde competitie: de vakjury verkoos de nieuwe alcoholvrije Corona Cero voor België als de beste bier in de categorie alcoholvrije en alcoholarme lagers.

    Fried-Heye Allers, bedrijfswoordvoerder van Anheuser-Busch InBev: "Het feit dat we een landwinnaar kunnen vieren met de nieuwkomer Corona Cero is echt uitstekend.

    populair.De twee successen van Franziskaner Weissbier en Franziskaner Non-Alcoholic zijn geenszins inferieur - ze zijn een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze Münchense brouwtraditie Onze brouwers mogen trots op zichzelf zijn."

    Naast het Country Winner Trio, dat nu aan het begin staat van de wereldwijde beslissing, ontvingen de merken van Anheuser-Busch InBev die beschikbaar zijn op de Duitse markt nog eens 15 onderscheidingen. Uitmuntend was het "Goud" in de categorie "Gearomatiseerd" voor Löwenbräu Naturradler. Beck's Lemon Brew werd bekroond met "Silver" in de categorie "Fruit & Vegetable", Beck's in de internationale pilsbieren, Haake-Beck in het klassieke Pilsener-assortiment, Löwenbräu Original (München Hell) en Löwenbräu Dunkel (donker bier). Ook San Miguel Especial (International Camps) en Leffe Brune (Belgian Style Dubbel) kregen een zilveren medaille. "Bronze" ging naar de Bremen productinnovatie Beck' in de categorie "Zwickl/Kellerbier" s Ongefilterd evenals het alcoholvrije Beck's Blue, dat al vele jaren beproefd is, en het cultbier Corona Extra (International Lager). Er waren vier bronzen awards in München: Spaten (Münchner Hell), Spaten Non-Alcoholic (Low & No Alcohol Lager), Franziskaner Kristall (kristal witbier) en Franziskaner Royal (sterk bier) waren succesvol op staatsniveau.

    Anheuser-Busch InBev Duitsland
  13. Billy 12 augustus 2022 02:29
    @Lepre Chaun. Ik bewonder hoe je vasthoudt aan korte termijn berichten, al dan niet door het de weersvoorspellingen gemotiveerd. Na al die tijd kan je zelf zien dat het te maken heeft met grote trends. ABI blijft een parel van een bedrijf maar door de aanslepende malaise door recessie, inflatie, rente, schuldratio die daar tussen gewrongen zit, grondstoffen/energie (klaart nu misschien wel op?)... wordt al het goede ondergesneeuwd door korte termijn speculaties. Als ze stijf door doen en nu keihard focussen op het verkleinen van hun schuldratio, kunnen ze binnenkort weer uitzicht geven op een iets of wat dividend ook. Dan zijn we vertrokken voor betere rendementen, ergens Q2/23...laten we hopen!
5.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 274 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.