Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,980   +0,370   (+1,44%) Dagrange 25,380 - 26,130 421.499   Gem. (3M) 1,7M

Philips 2022

7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 396 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jalen 19 juli 2022 22:26
    quote:

    I AM • schreef op 16 juli 2022 18:01:

    [...]

    Ik denk sowieso 75 anders zijn ze niet meer serieus te nemen. Ze lopen zwaar achter de feiten aan en ik denk dat ze een inloopje willen doen. Dat inloopje wordt zoals bij elke verandering verkeerd geëxtrapoleerd door de meerderheid en daardoor ontstaat een mini crash. Boven op die verhoging volgt ook die van de fed eind July waardoor je een soort paren week van markt onheil krijgt. AKA gewoon 14 dagen dalen vanaf 20 Juli, want je weet hoe het gaat: De meerderheid staat al te panieken voordat de woorden gesproken zijn, maar altijd wel pas om 2 voor twaalf. Alles tussen 20 Juli en 3 Augustus is gewoon een en al dalen. Die daling kan met een handje pech heek augustus beslaan waardoor je pas begin september een beetje lucht krijgt. Neem dan maar meteen een hap adem want eind september komt de ECB met ronde 2 en die zal heel H2 tot de verdoemenis brengen. Misschien met de uitzondering van de olie en andere commodity aandelen in Q3. Alles tech is sowieso verdoemd gezien het weinig of geen dividend betaald en vaak niet sterk zijn in moeilijke tijden. Crypto zal blijven branden, vooral met de ingeving dat de Amerikanen de kraan dicht draaien voor Cryptos en steun zoeken bij andere westerse landen. Good luck met een betaalmethode waarmee je in het westen niet kan betalen. Dan is het hooguit interessant voor witwassers.

    Dit is hoe ik het zie. Ik denk dat er geen redelijke relief komt tot aankomend April op zn vroegst. Tot die tijd is het ellende waarbij pieken en dalen om een dalende as heen bewegen.
    Nou, zien we je weer in april 2023. Als het weer wat beter wordt. Houdoe he?
  2. forum rang 6 Jalen 20 juli 2022 17:35
    quote:

    Erg chebbi schreef op 20 juli 2022 13:53:

    Nou ja. Je kunt I AM natuurlijk afzeiken, maar hij heeft wel feitelijke punten en de wereldmarkt is nu niet bepaald positief in beweging (gascrisis, inflatie etc.).
    Ik gooi er daarom een stel uit op 21.48
    Bij feitelijke punten had ik er graag op in gegaan, maar er is een verschil tussen feitelijke punten en vaag negatief gebral.
  3. I AM • 21 juli 2022 15:33
    quote:

    Jalen schreef op 20 juli 2022 17:35:

    [...]

    Bij feitelijke punten had ik er graag op in gegaan, maar er is een verschil tussen feitelijke punten en vaag negatief gebral.
    Het feit dat het maar 50 base points is betekend dat de ECB nu de eurozone op een recessie afzeilt waarbij de inflatie getemperd wordt en de schulden dragende landen niet door hun idiote schulden beleid compleet verorberd worden door de rente.

    De recessie is nu onvermijdelijk en het wordt geen lichte landing.

    Ik deel mijn gedachten hier niet omdat ik het leuk vindt of omdat ik vindt dat ik gehoord moet worden. Ik deel ze in de soms ijdele hoop dat er 1 iemand is die daardoor makkelijker door de storm komt straks. Voor mezelf hoef ik dit niet te doen.
  4. forum rang 6 Jalen 21 juli 2022 23:31
    Maar waarom doe je dat op het Philips forum? Het is bijkans een van de meest rustige van de IEX. Zo wek je de indruk dat je paniek wil zaaien onder Philips aandeelhouders, maar als ik je goed snap moet iedereen uit zijn aandelen stappen? Maar dan crashed de beurs in het geheel. Lastig.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 22 juli 2022 15:28
    Philips opent de boeken maandag voorbeurs.

    Analisten verwachten margedruk Philips
    ABM vrijdag, 22 juli 2022 15:25

    Philips heeft in het tweede kwartaal van 2022 de winst onder druk zien staan en zal de outlook voor heel het jaar vermoedelijk verlagen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

    In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van iets meer dan 4,2 miljard euro, net als vorig jaar.

    De divisie Diagnosis & Treatment droeg met krap 2,2 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,1 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 858 miljoen euro.

    Op een vergelijkbare basis daalde de omzet met 5,4 procent volgens de analisten, waarbij de daling bij Connected Care het grootst zal zijn met maar liefst 15,0 procent.

    De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Personal Health, lieten volgens de consensus respectievelijk een krimp op vergelijkbare basis zien van 2,2 en 2,1 procent.

    Het aangepaste EBITA-resultaat kwam volgens de analisten afgelopen kwartaal uit op 324 miljoen euro tegen 532 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 7,7 procent, tegenover 12,6 procent in het tweede kwartaal van 2021.

    Onder de streep restte volgens analisten een winst van 67 miljoen euro. Vorig jaar boekte Philips nog een winst van 153 miljoen euro.

    Barclays verwacht dat het tweede kwartaal opnieuw zwak is geweest voor Philips, vanwege de tegenwind in China. Het bedrijf heeft daar meer last van dan sectorgenoten, omdat de blootstelling van Personal Health aan China vrij hoog is, aldus de Britse bank.

    Analisten van Deutsche Bank verwachten net als Barclays een zwak kwartaal met een autonome omzetdaling van 6 procent op jaarbasis en een terugval van de aangepaste EBITA met 38 procent. De marge daalt volgens Deutsche met 4,7 procentpunt naar 7,9 procent.

    De aanhoudende verstoringen in de mondiale aanvoerketen, lockdowns in China en terugroepactie's van de slaapapneu-apparaten van Philips liggen hieraan ten grondslag, aldus Deutsche Bank.

    Outlook

    Bij publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal, gaf Philips geen update over de outlook voor dit jaar. Bij de jaarresultaten, die in januari verschenen, liet het bedrijf weten voor heel dit jaar te mikken op een vergelijkbare omzetgroei van 5 tot 6 procent, exclusief Sleep & Respiratory Care. Voor de hele groep bedraagt de vergelijkbare omzetgroei dit jaar mogelijk 3 tot 5 procent.

    Barclays sluit een verlaging van de outlook door Philips niet uit. De bank mikt zelf op vlakke marges voor dit jaar, terwijl Philips nu nog rekent op een stijging van 40 tot 90 basispunten.

    Ook Deutsche Bank sluit een outlookverlaging niet uit.

    De consensus voorziet voor heel 2022 een vergelijkbare omzetgroei van 2,4 procent met een aangepaste EBITA-marge van 11,8 procent. De marge was in 2021 nog 12,0 procent.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 juli 2022 12:55
    Dure dollar kost bedrijven VS miljarden, Nederlandse bedrijven profiteren licht
    22 juli 10:11

    De dollar is in korte tijd uitzonderlijk duur geworden. Dat raakt de winsten van verschillende grote Amerikaanse bedrijven hard, omdat zij veel naar de rest van de wereld exporteren. Dat kost tientallen miljarden aan winsten, zo verwachten analisten.

    De valuta-effecten zijn een belangrijk thema bij de presentaties van kwartaalcijfers van Amerikaanse bedrijven. Microsoft liet bijvoorbeeld weten dat de dure munt het bedrijf dit jaar zelfs $600 mln aan winst kan gaan kosten.

    Ook Coca-Cola en Salesforce waarschuwden hun beleggers voor lagere inkomsten tijdens dit boekjaar, net als IBM en Netflix. Als de dollar duur is ten opzichte van andere valuta's, raakt dat Amerikaanse bedrijven dubbel: voor consumenten in het buitenland zijn Amerikaanse producten dan relatief duurder, waardoor ze eerder voor een concurrent zullen kiezen. Daar bovenop zijn de inkomsten die deze bedrijven boeken in andere valuta's omgerekend naar dollars, nu minder waard, terwijl de kosten wel in dollars worden geboekt.

    De dollar is in een rap tempo duurder geworden. Vooral het contrast tussen 2021 en 2022 is groot: was de gemiddelde euro-dollarkoers in het eerste halfjaar van 2021 nog 1,21, afgelopen halfjaar was dat nog maar 1,09. Vorige week bereikte de koers zelfs pariteit, waarbij een euro en een dollar dezelfde waarde hadden.

    In 2020 was de dollar nog zeer zwak. Dat had alles te maken met corona-omstandigheden in de Verenigde Staten. Dat raakte de Amerikaanse economie harder dan die binnen de eurozone, waarna de waarde van de dollar flink daalde ten opzichte van andere valuta's.

    Dat die situatie de afgelopen jaren omsloeg, is te danken aan de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Die verkrapte zijn beleid eerder dan de ECB, waarmee de rente opliep en Amerika, vooral staatsobligaties, aantrekkelijker werd voor beleggers.

    Ook de solide Amerikaanse economie speelt een rol: de oorlog in Oekraïne joeg beleggers uit Europese waarden, terwijl de onzekere coronasituatie in China handelaren eveneens naar andere landen duwde. Daarmee steeg de vraag naar Amerikaanse beleggingen, en daarmee ook de vraag naar dollars.

    In reactie op het besluit van de Europese Centrale Bank van donderdag om de rente met vijftig basispunten te verhogen, steeg de euro dan ook iets. Daarmee kwam de euro even in de buurt van de $1,03, het hoogste punt sinds begin deze maand. Tijdens de persconferentie van ECB-president Christine Lagarde zorgde verwarring over het nieuwe crisismiddel Transmissie Protectie Instrument (TPI) ervoor dat die winst weer werd ingeleverd.

    Tegenover de Amerikaanse bedrijven die last hebben van de dure dollar, zouden Europese bedrijven die naar de Verenigde Staten exporteren kunnen profiteren van datzelfde effect. Een aantal Nederlandse bedrijven is zeer actief in de VS, waarmee hun winsten ook afhankelijk zijn van de dollarkoers. Supermarktketen Ahold Delhaize en uitgevers Wolters Kluwer en RELX halen alle drie rond de 60% van hun omzet uit de Verenigde Staten, terwijl ook Aegon, UMG en Philips een groot deel van hun inkomsten in de VS boeken.

    Het grote verschil tussen deze bedrijven en Microsoft is dat de Nederlandse bedrijven de producten die zij in de Verenigde Staten verkopen ook veelal daar maken. De kosten maken zij dan ook in dollars, zodat deze bedrijven bedrijfseconomisch geen last hebben van de veranderende koers. Wel heeft de hoge dollarkoers invloed op de winsten en omzetten die zij bij de halfjaarcijfers publiceren, aangezien ze dat in euro's doen.

    In de praktijk zijn er maar weinig bedrijven die op grote schaal Europese producten naar de Verenigde Staten exporteren. Autofabrikant Porsche en luxegoederenverkoper LVMH zijn uitzonderingen.

    Bedrijven kunnen de risico's dekken dat valuta-effecten hun winsten drukken. Dit zogenoemde hedgen kan bijvoorbeeld door contracten te sluiten waarmee bedrijven afspreken om tegen een vooraf afgesproken prijs dollars te verkopen op een datum in de toekomst.

    Maar hedgecontracten kosten geld om af te sluiten, en bij grote koersbewegingen stijgen die kosten mee. Daarom dekt geen enkel bedrijf al het valutarisico dat het loopt, meestal doen bedrijven dat slechts voor de helft. 'Hedgen verzacht de volatiliteit op de korte termijn, maar het sluit valuta-effecten niet uit', zo stelde ceo James Kavanaugh bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers van IBM. 'Het geeft je wel tijd om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden.'
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 24 juli 2022 17:49
    quote:

    bodemvisser50 schreef op 24 juli 2022 16:54:

    Man, man man. zo negatief. Ik kocht op 20.50 euro en morgen 10 procent bij. Let op mijn woorden. Lees

    ook de analyse van Barcleays. Bekijk het positief. Denk goed na waarom analisten crap verkopen.
    Ik dacht dat hij zich vergist had in het draadje. :)
  8. forum rang 10 voda 25 juli 2022 07:06
    07:04
    *Philips voorziet vergelijkbare omzetgroei van 1 tot 3 procent in 2022
    07:04
    *Philips mikte eerder op omzetgroei van 5 tot 6 procent
    07:03
    *Philips omzet tweede kwartaal 4,2 miljard euro, verwacht was 4,2 miljard euro
    07:03
    *Philips omzetkrimp tweede kwartaal 7 procent op vergelijkbare basis, verwacht was 5,4 procent
    07:03
    *Philips aangepaste EBITA tweede kwartaal 216 miljoen euro, verwacht was 324 miljoen euro
    07:03
    *Philips aangepaste EBITA-marge tweede kwartaal 5,2 procent, verwacht was 7,7 procent
    07:03
    *Philips nettoverlies tweede kwartaal 20 miljoen euro, verwacht was winst van 67 miljoen euro
    winst H1 CHF1,99 mrd
    07:02
    *Philips omzet KW2 EUR4,18 mrd
    07:02
    *Philips nettoverlies KW2 EUR22 mln
7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 396 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.