Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

Breaking News SNS

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 48 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Amaja 28 maart 2022 21:28
    Bijna goed: de procureur generaal hoopt uiterlijk op 1 juli 2022 zijn conclusie voor de raadsheren van de Hoge Raad klaar te hebben. Daar mogen de betrokken partijen middels de zogenaamde Borgerbrieven op reageren. Daar na beraadt de Hoge Raad zich over een definitieve uitspraak. Ik houd het op 1 februari 2023. Precies 11 jaar na de onteigening door Dijsselbloem. Saillant detail: Dijsselbloem werd destijds geadviseerd door oa Gita Salden. Huidige CEO van BNG die de bank onlangs liet opdraaien voor een verliespost van € 65 miljoen. Trots vertelde ze dat zij daarvoor verantwoordelijk was. Maar van wegwezen is natuurlijk geen sprake. Stel je voor zeg!!
  2. Demir 5 juni 2022 04:44
    ‘ABN AMRO moet compensatieregeling stopzetten’

    Geldbelangen heeft als taak op zich genomen om de collectieve belangente behartigen, die consumenten, ZZP-ers en MKB hebben bij financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, financieel adviseurs. Wij doen dit door deze financiële instellingen kritisch te volgen en bij die instellingen zelf, hun branchevertegenwoordigers, de politiek, toezichthouders en de media aan te kloppen als wij collectieve misstanden bespeuren. Op deze pagina vind je een aantal zaken waarop wij onze pijlen op richten

    www.veb.net/acties-menu/actieoverzich...
  3. forum rang 10 voda 23 juni 2022 08:19
    Volksbank heeft nieuwe CFO
    André Haag begint op 1 augustus.

    (ABM FN-Dow Jones) De Volksbank heeft een nieuwe CFO in de persoon van André Haag, die na voordracht van de raad van commissarissen door aandeelhouder NLFI is benoemd. Dit maakte de voormalige SNS Bank donderdag bekend.

    Haag begint op 1 augustus aanstaande en is afkomstig van Triodosbank, waar hij ook al CFO was.

    De benoemingstermijn van Haag loopt tot en met de aandeelhoudersvergadering van 2026.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. A1 8 juli 2022 20:30
    Over de waarde van de in 2013 onteigende effecten SNS Reaal wordt al sinds 2013 geprocedeerd. Inmiddels is deze procedure aanbeland bij de Hoge Raad. Vandaag, op 8 juli 2022, publiceerde de advocaat-generaal (AG) zijn advies over deze zaak. Zijn conclusie: laat de beschikking van de Ondernemingskamer over de waarde van de onteigende SNS-effecten in stand.

    In 2013 nationaliseerde minister van Financiën Dijsselbloem SNS Reaal. Een unicum; nooit eerder werd een Nederlandse beursvennootschap genationaliseerd. Vanaf 2013 al is geprocedeerd over de waarde van de onteigende SNS-effecten. Met de beschikking van de Ondernemingskamer van 11 februari 2021 kwam de eerste duidelijkheid over de waarde per aandeel: 0,0 eurocent.

    Er is wel een vergoeding vastgesteld voor (achtergestelde) obligaties en andere effecten van in totaal ruim 804 miljoen euro. Omdat de Staat cassatie bij de Hoge Raad heeft ingesteld, heeft de betaling aan de onteigende beleggers nog niet plaatsgevonden.

    De minister van Financiën had een groot aantal bezwaren tegen de beschikking van de Ondernemingskamer en heeft deze aan de Hoge Raad voorgelegd. Voordat de Hoge Raad uitspraak doet, ontvangt deze onafhankelijk advies van de advocaat-generaal.

    De advocaat-generaal heeft vandaag, op 8 juli 2022, zijn conclusie gepresenteerd. Zijn advies aan de Hoge Raad is om de beschikking van de Ondernemingskamer in stand te laten.

    Ook de Stichting Beheer SNS Reaal stelde cassatie in tegen de uitspraak van de Ondernemingskamer. De advocaat-generaal concludeerde dat ook dat cassatieberoep tevergeefs is ingesteld.??

    Hoge Raad
    Oftewel: bij beide cassaties is het advies van de advocaat-generaal om de uitspraak van de Ondernemingskamer in stand te houden. De Hoge Raad buigt zich nu over dit advies en zal naar verwachting eind dit jaar uitspraak doen. In de meeste gevallen neemt de Hoge Raad de conclusie van de advocaat-generaal over.

    Meer informatie over het verloop van de schadeloosstellingsprocedure leest u hier.

    Uitkering? Nog even geduld
    De houders van onteigende obligaties en effecten waaraan door de Ondernemingskamer wel een vergoeding is toegekend, zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat zij deze vergoeding ontvangen. De schadeloosstelling is pas betaalbaar vier weken nadat de beschikking van de Ondernemingskamer definitief vaststaat, zo volgt uit de wet. Dus: als de Hoge Raad de beschikking van de Ondernemingskamer inderdaad in stand laat, zal de Staat binnen vier weken na de uitspraak van de Hoge Raad dienen te betalen.

    Als de Hoge Raad de beschikking van de Ondernemingskamer vernietigt, zal de zaak naar verwachting worden terugverwezen naar de Ondernemingskamer. De betaling zal dan nog langer op zich laten wachten.

    Enquêteprocedure
    In de schadeloosstellingsprocedure wordt de waarde van de onteigende effecten bepaald op het moment van nationalisatie op 1 februari 2013. De VEB is een enquêteprocedure gestart zodat onderzoek kan worden gedaan naar mogelijk wanbeleid bij SNS voorafgaand aan de nationalisatie. De uitkomsten van een enquêteonderzoek zijn van groot belang in een eventuele aansprakelijkheidsprocedure. Op basis van het enquêteonderzoek heeft de VEB op 27 september 2021 de Ondernemingskamer verzocht wanbeleid bij SNS vast te stellen. Als de Ondernemingskamer het verzoek van de VEB honoreert, kan dat een opstap zijn richting compensatie van gedupeerde beleggers. De Ondernemingskamer liet weten voornemens te zijn op 29 september 2022 uitspraak te doen.
  5. DrKoo 27 augustus 2022 08:22
    Een buitenlandse partij biedt 25 procent van de nominale waarde voor de onteigende SNS-obligaties. Diverse banken hebben dit aanbod zonder waarschuwing of nadere duiding aan hun cliënten doorgestuurd. De VEB waarschuwt onteigende SNS-obligatiehouders om kritisch te zijn op dit bod. De Ondernemingskamer heeft immers een hogere waarde vastgesteld dan de geboden 25 procent.

    In 2013 nationaliseerde minister van Financiën Dijsselbloem SNS Reaal. Een unicum; nooit eerder werd een Nederlandse beursvennootschap genationaliseerd. Vanaf 2013 is al geprocedeerd over de waarde van de onteigende SNS-effecten. Met de beschikking van de Ondernemingskamer van 11 februari 2021 kwam de eerste duidelijkheid over de waarde per aandeel: 0,0 eurocent.

    Er is wel een vergoeding vastgesteld voor (achtergestelde) obligaties en andere effecten van in totaal ruim 804 miljoen euro. Omdat de Staat cassatie bij de Hoge Raad heeft ingesteld, heeft de betaling aan de onteigende beleggers nog niet plaatsgevonden.

    Via VEB-leden bereikten ons berichten over een buitenlandse partij die nu 25 procent van de nominale waarde van de onteigende SNS-obligaties biedt. De Ondernemingskamer heeft echter in haar beschikking van 11 februari 2021 een aanmerkelijk hogere waarde dan die 25 procent per onteigende obligatie vastgesteld. “ [D]e aan de rechthebbenden toekomende schadeloosstelling ter zake van de onteigende effecten” verschilt per soort obligatie zo blijkt uit de beschikking.

    Bovendien komt boven op deze waarde nog de wettelijke rente vanaf 1 februari 2013 tot het moment van onteigening.

    Stand van zaken
    De minister is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad tegen de beschikking van de Ondernemingskamer. Deze zomer werd duidelijk dat de Advocaat-Generaal aan de Hoge Raad adviseert het oordeel van de Ondernemingskamer in stand te laten. In de meeste gevallen neemt de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal over.

    Het arrest van de Hoge Raad staat op de rol van 27 januari 2023.

    Als de Hoge Raad inderdaad de beschikking van de Ondernemingskamer in stand laat, zal binnen 4 weken uitbetaling aan de onteigende obligatiehouders volgen. Als de Hoge Raad toch besluit de beschikking van de Ondernemingskamer te vernietigen zal de uitbetaling mogelijk nog enkele jaren duren.

    Aanbod onbekende buitenlandse partij
    De buitenlandse partij die een bod doet van 25 procent op de onteigende obligaties is onbekend en heeft geen track record in de financiële wereld. De VEB is zeer kritisch op de banken en brokers die dit aanbod zonder nadere toelichting hebben doorgestuurd aan hun cliënten.

    De obligatiehouders moeten als onderdeel van de transactie ook afstand doen van hun vorderingen op de Nederlandse Staat.

    De buitenlandse partij doet overigens geen bod op de onteigende SNS-aandelen. Eerder werd duidelijk dat de waarde daarvan 0 euro is.
  6. forum rang 10 voda 21 september 2023 10:50
    Beursblik: woekerpolisaffaire nadert einde

    Langslepende kwestie wellicht volgende week opgelost.

    (ABM FN-Dow Jones) De woekerpolisaffaire, met zijn massaclaims tegen Nederlandse verzekeraars, die zich al vele jaren voortsleept, kan mogelijk op dinsdag 26 september een beslissende draai nemen, als het eindoordeel van de rechter niet opnieuw wordt uitgesteld. Dat schreef analist Jason Kalamboussis van ING donderdag in een rapport.

    Een besluit over NN Group zal waarschijnlijk de referentiezaak worden voor de rechtszaken tegen de andere Nederlandse verzekeraars en andere massaclaims, en kan een sneeuwbaleffect veroorzaken, aldus de analist.

    ING houdt daarom rekening met een voorziening van 390 miljoen euro voor NN Group en van 488 miljoen euro voor ASR, inclusief de overgenomen activiteiten van Aegon Nederland. Daarmee zou het risico voor ASR op 5,6 procent van de marktkapitalisatie komen.

    Voor het aandeel NN Group blijft de waardering bij ING onveranderd, omdat de verzekeraar deze voorziening al heeft genomen, terwijl voor ASR het koersdoel wordt verlaagd van 49,00 naar 48,00 euro, om de mogelijke resterende schade voor de woekerpolissen van Aegon ook mee te nemen.

    ASR blijft wel op de favorietenlijst staan. Ook NN Group en Aegon hebben een koopadvies bij ING, met ongewijzigde koersdoelen van 41,00 en 5,60 euro.

    Na de massaclaims onder leiding van woekerpolis.nl, met steun van de Stichting Wakkerpolis en de Consumentenbond, zijn er verschillende rondes van hoorzittingen geweest, tot zelfs bij de Hoge Raad, herinnert Kalamboussis ons.

    NN Group won in 2017 zijn rechtszaak in eerste instantie, maar verloor in februari 2022 voor de Hoge Raad. Tegen het eindoordeel dat deze maand verwacht wordt, is geen beroep meer mogelijk. Aegon en ASR wonnen hun eerste rechtszaken in juni 2017 en 2019 maar de verdere procedures zijn in afwachting van de uitkomst bij NN Group. Het definitieve vonnis voor NN werd in februari en mei van dit jaar uitgesteld.

    Bij de berekening van de kosten gaat ING uit van 1.000 euro voor actieve woekerpolissen en 350 euro voor inactieve polissen. ASR Nederland heef zelf een beperkt aantal actieve woekerpolissen, namelijk 144.000 stuks op een totaal van iets meer dan een miljoen polissen, maar door de overname van Aegon Nederland is dat toegenomen met zo'n 300.000 stuks.

    Aegon Nederland had een marktaandeel van 20 procent in Nederlandse unit-linked-beleggingsverzekeringen, of woekerpolissen, waardoor het aandeel van ASR door de overname is toegenomen tot 37 procent. Dat is iets meer dan de 35 procent van NN Group. De overige actieve woekerpolissen zijn te vinden bij SNS Reaal en Achmea, met samen 28 procent.

    De Nederlandse verzekeraars hebben al compensatie betaald voor de hoge kosten van woekerpolissen tussen 2008 en 2015. In de periode van 1995 tot 2005 werden echter al meer dan 6,5 miljoen van zulke beleggingsverzekeringen verkocht, met een uitstaande waarde die groeide van 5 miljard tot 49 miljard euro. NN Group, toen nog onderdeel van ING, kwam in 2008 tot een schikking voor 365 miljoen euro voor 700.000 polissen. Delta Lloyd, later overgenomen door NN, nam een voorziening van 350 miljoen euro. Aegon nam voorzieningen ter waarde van 900 miljoen euro en ASR van 1,05 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 11 april 2024 13:26
    Staat betaalt €900 miljoen aan onteigende SNS Reaal-beleggers
    3 min geleden in FINANCIEEL

    DEN HAAG - Het kabinet heeft zo’n 900 miljoen euro betaald aan mensen met bepaalde obligaties en leningen die zijn onteigend toen de overheid in 2013 bankverzekeraar SNS Reaal nationaliseerde. Het gaat om ruim €700 miljoen aan schadeloosstelling, zo’n €200 miljoen aan rente. Vorig jaar oordeelde de Hoge Raad dat het kabinet schadeloosstelling moest betalen.

    Het uitbetalingsproces is hiermee afgerond, meldt demissionair minister van Financiën Steven van Weyenberg in een brief aan de Tweede Kamer. Direct na de uitspraak van de Hoge Raad zijn loketten geopend waar beleggers konden aankloppen voor een schadevergoeding. 93% van het totaal uit te betalen bedrag is overgemaakt. Het bedrag waarover nog geen aanvragen zijn ingediend, gaat in een speciale kas. De komende twintig jaar kunnen mensen hier alsnog aanspraak op maken, aldus Van Weyenberg.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/135885817...

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/135885817...
956 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 48 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.