Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Boeren krijgen te weinig

651 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mjmj 3 juni 2022 21:05
    wat zielig voor die boeren dat ze niet in de gaten hebben gehad dat ze de bredere context niet goed hebben geduid en dus gewoon hebben verondersteld dat hun manier van werken duurzaam is. Nou... ik kan je vertellen... ik wil niet meer tot deze keten behoren.. en koop dus zo min mogelijk producten van deze keten.Jammer voor die boeren die vooral geinteresseerd zijn in productie en asfalt gras en zich niet bezig houden met het effect van bestrijdingsmiddelen die de gezondheid aantasten. Maar goed, ik maar een eenling dus ze zullen er niet veel van merken.
  2. mjmj 3 juni 2022 21:18
    quote:

    objectief schreef op 17 mei 2022 14:18:

    [...]

    Nee, je wilt de waarheid niet onder ogen zien.
    De VVD/CDA jagen de boeren het land uit, want zij beslissen alles in Nederland.
    En terecht, want de helft van de boeren is volkomen overbodig en ze kosten al decennia tientallen miljarden, (ook van de EU)
    (D^66 en GL komen met de goeie dingen: zonnepanelen, windparken etc. en VVD en CDA nemen het als conservatieven schoorvoetend over)
    Ja de NL-politiek is corrupt omdat de politiek. met de VVD voorop, de oren laat hangen naar de lobbyisten i.p.v. zelf na te denken en een visie te ontwikkelen. Was het niet Mark Rutten die zei dat hij weinig op heeft met een visie?
  3. [verwijderd] 15 juni 2022 10:35
    FrieslandCampina verkoopt Duitse consumententak
    Door GERT VAN HARSKAMP

    Updated 6 min geleden
    17 min geleden
    in FINANCIEEL

    AMERSFOORT - FrieslandCampina verkoop zijn Duitse consumentenactiviteiten aan de Duitse zuivelproducent Theo Müller.
    De Nederlandse zuivelcoöperatie maakt geen overnamesom bekend, maar volgens de Duitse Lebensmittelzeitung gaat het om een bedrag van €1 miljard.

    ? GETTY IMAGES
    De transactie omvat de in Duitsland bekende merken Landliebe, Tuffi, Südmilch, Puddis, Mondelic, foodservicemerk Gastro, enkele door FrieslandCampina geproduceerde Duitse huismerken en drie Duitse productievestigingen en distributiecentra.

    Hoewel Duitsland een van de sterkste markten is voor FrieslandCampina, kunnen deze merken vanwege de synergievoordelen onder de vlag van The Müller beter doorgroeien, stellen de twee partijen in een verklaring.

    ? ANP/HH
    De internationale merken als Chocomel en de vegetarische vleesvervangers van Valess blijven bij FrieslandCampina en moeten worden uitgebouwd.
    „In Duitsland, een van onze thuismarkten, zal FrieslandCampina zich blijven richten op de verkoop van zijn sterke internationale merken”, zegt Roel van Neerbos, president van FrieslandCampina Food & Beverage.
  4. forum rang 8 objectief 15 juni 2022 10:48
    quote:

    mjmj schreef op 3 juni 2022 21:18:

    [...]

    Ja de NL-politiek is corrupt omdat de politiek. met de VVD voorop, de oren laat hangen naar de lobbyisten i.p.v. zelf na te denken en een visie te ontwikkelen.
    Je bericht begrijp ik niet, de grootste lobbysten zijn toch wel de boerenaanhang. Die zijn overal vertegenwoordigd in Den Haag en Rutte c.s. trekt zich hier (voorlopig) weinig van aan. Dit kabinet heeft haar op de tanden en doet wat het moet doen.
  5. [verwijderd] 15 juni 2022 13:48
    Het kabinet droomt dat het uitkopen van boeren 32 miljard gaat kosten, maar dat zijn alleen de startkosten. De echte pijn zit in permanent minder inkomsten uit export en belasting, samen met meer uitgaven aan import van zaken die we niet meer produceren. We draaien hier een volledige sector de nek om, maar weten niet wat buitenlands voedsel morgen kost.
  6. forum rang 7 jowi 15 juni 2022 14:08
    quote:

    free1, niets is wat het lijkt. schreef op 15 juni 2022 13:48:

    Het kabinet droomt dat het uitkopen van boeren 32 miljard gaat kosten, maar dat zijn alleen de startkosten. De echte pijn zit in permanent minder inkomsten uit export en belasting, samen met meer uitgaven aan import van zaken die we niet meer produceren. We draaien hier een volledige sector de nek om, maar weten niet wat buitenlands voedsel morgen kost.
    En dan het boerenbedrijf omturnen tot zorgboerderij (gat in de markt). Met al die PGB's gaat daar heel veel geld in om.
    Een echte win-win situatie.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 15 juni 2022 15:38
    Stikstofboeren moeten eens in de spiegel kijken

    Stikstofcrisis De plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot te verminderen maken boerenbedrijven stabieler in de toekomst, schrijft Jur Jacobs.

    In 2018 waren er grootse protesten van de Nederlandse vissersvloot. Schepen voeren over ’t IJ in Amsterdam en op de Dam werden dode vissen gedumpt. De ‘aanlandplicht’ werd ingevoerd. Daarvoor mocht vis, die na de vangst onder de maat bleek te zijn, weer overboord gegooid worden. Dit werd verboden, want een deel van deze bijvangst gaat dood overboord en de EU wilde vissers dwingen tot selectievere vangstmethoden. De vissers protesteerden massaal omdat de hele vloot zou verdwijnen. Ook de tussenhandel en visverwerkers zouden failliet gaan.

    Jur Jacobs is boer en ondernemer.

    Op dit moment is het ook spannend in de agrarische sector. Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD) en Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, ChristenUnie) hebben bekendgemaakt dat de stikstofemissies verlaagd worden; tussen de 12 en 70 procent voor agrarische bedrijven. Hoe dichter bij een natuurgebied, des te groter de verlaging. Want klimaat, waterkwaliteit en biodiversiteit lijden eronder.

    Protestacties

    Boeren zijn boos; er staan grootse protestacties gepland op 22 juni en boeren hebben al op de stoep gestaan bij Van der Wal. Maar de plannen van de ministers zijn erg goed nieuws. De grootste vervuilers zijn in de meeste gevallen gangbare veehouders. Zo’n boer kan met de huidige plannen kiezen: stoppen, of de bedrijfsvoering kleinschaliger maken met meer ruimte voor natuur; een boerderij die zich bezighoudt met kringlooplandbouw, of regeneratief boert. En als een boer kiest voor optie één, komt er waarschijnlijk een nieuwe boer op die plaats die zich gaat bezighouden met deze toekomstbestendige manieren van boeren.

    Veel boeren waren hun tijd vooruit en zijn uit het gangbare systeem gestapt, ook wel ‘toekomstboeren’ genoemd. Zij maken gebruik van de bodem en putten de grond niet uit, door bijvoorbeeld minder dieren te houden. Dit is niet alleen goed voor de bodem, maar ook voor de autonomie van boeren. Landschappen worden diverser, boeren hebben meer perspectief en er is een sterkere verbinding tussen stad en platteland. Daardoor hebben ze ook een stabieler inkomen en zijn ze beter in staat crises op te vangen.

    Want nu hebben we de stikstofcrisis, volgend jaar een droogte en het jaar erop weer een andere crisis. Boeren die op deze manier werken hebben zich al meerdere malen bewezen; bij bijna de helft is het bedrijfsresultaat hoger dan dat van hun collega-boeren.

    Groter en meer

    Want de boeren die nu protesteren zijn veelal gangbare boeren van de andere kant van het spectrum: zij kiezen voor groter en meer. Zij hebben de afgelopen jaren niet nagedacht over toekomstige crises. Ze hebben wel meer koeien, meer melk en meer opbrengst. En dus ook meer uitstoot, meer stikstof, kunstmest of krachtvoer en meer vervuiling.

    Het is niet zo erg dat deze manier van boeren wat minder wordt en dat meer boeren gaan investeren in natuur, bodem en biodiversiteit. En weerbaarder worden voor crises, en een stabieler inkomen krijgen. Want dát zijn eigenlijk de plannen van beide ministers.

    En die vissers uit 2018? Die zijn niet gestopt. Die hebben nieuwe netten en vangstmethoden ontwikkeld met minder bijvangst en nog steeds opbrengst. Dus deze protesterende boeren kunnen misschien ook over een paar jaar zeggen: die plannen waren eigenlijk zo gek nog niet.

    Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC van 14 juni 2022
  8. [verwijderd] 16 juni 2022 14:44
    Nadat Reed Elsevier, Unilever, Shell en DSM Nederland verlieten moeten wij zuiniger zijn op de resterende producerende bedrijven. Bedrijven die zorgen voor onze veilige voedselvoorziening en die van de omringende landen. Dit naast de werkgelegenheid en handelsbalans inkomsten die zij genereren.
    En eh... zeker dat laatste dat lukt politici en ambtenaren niet.
    Hun salaris wordt betaald door producerende, exporterende en belasting betalende bedrijven.
    Welvaart en welzijn moet eerst door het bedrijfsleven verdiend en geproduceerd worden, voordat politici het kunnen uitgeven
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 18 juni 2022 09:24
    Nederlands Dagblad
    Farmers Defence Force (FDF) is van plan keihard actie te gaan voeren tegen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet.

    Daarbij wordt onder meer gedacht aan „de voedselvoorziening platleggen met een leverstop en snelwegen blokkeren in Natura 2000-gebieden”, zegt FDF-voorman Mark van den Oever in een interview met de Volkskrant. „Naar Schiphol kan ook. We bouwen het op en gaan door tot het af is.”

    Eerder noemde Van den Oever het protest van tientallen boeren vorige week vrijdag bij de woning van minister Christianne van der Wal (Stikstof) een „topactie”. Hij sluit niet uit dat dat vaker gaat gebeuren, ondanks de felle kritiek die daarop kwam uit politiek Den Haag. „Dat zou zomaar kunnen gebeuren ja. Maar dan met veel meer. Wij zijn niet bangig uitgevallen”, zegt hij tegen de krant.

    Met de kinderen van de minister, die tijdens het protest volgens Van der Wal „binnen zitten te trillen”, heeft hij geen enkel medelijden. Op de vraag wat hij denkt als hij de minister dat hoort zeggen, antwoordt hij: „dat het pussy’s zijn.” Evenmin vindt de FDF-leider dat zo’n actie te ver gaat. „Nee. In Den Haag zeggen ze dat het een morele grens overgaat. Goed, Van der Wal had een halfuurtje een paar boeren op de stoep. Maar dat staat niet in verhouding tot wat ze zelf al die boerengezinnen aandoet.”

    Volgens Van den Oever stoppen de acties pas „als al die onzin over stikstof nou eens een keer ophoudt.”

    Minister Van der Wal maakte vorige week bekend dat de uitstoot van stikstof fors omlaag moet, zodat de natuur kan herstellen. Dat heeft grote gevolgen voor agrariërs. Volgens de doelstellingen van het kabinet moet de uitstoot in Noord-Brabant, de Gelderse Vallei en Limburg met meer dan de helft omlaag.

    Het helpt wel, natuurlijk, het verkeer platleggen: dat vermindert de stikstofuitstoot.
  10. forum rang 6 marique 18 juni 2022 09:35
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 juni 2022 09:24:

    Nederlands Dagblad
    Farmers Defence Force (FDF) is van plan keihard actie te gaan voeren tegen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet.
    (...)
    Protesteren is meestal een teken van zwakte en gebrek aan visie.
    Hebben FDF én diens aanhang én betreffende toeleverings- en afhankelijkheidsindustrie zélf een goed toekomstbestendig plan?
  11. [verwijderd] 25 juni 2022 09:10
    in deze gigantische fabriekshal worden binnenkort de meest recente producten van Lely gefabriceerd.
    De koning komt de nieuwe hal én de bijbehorende kantoorruimten aanstaande donderdag openen. © Roel Dijkstra
    ===============================================================================================
    veehouderij onder druk, maar dit agrarische bedrijf groeit als kool: ‘In vier jaar 800 man aangenomen’

    De Nederlandse melkveehouderij staat vanwege de stikstofdiscussie onder druk, maar het agrarische familiebedrijf Lely groeit wereldwijd als kool: donderdag opent de vernieuwde Lely Campus en verdubbelt het bedrijfspand in oppervlakte. Toch raken de stikstofplannen Lely wel degelijk: ,,Nederland is ons thuisland, met innovatie kunnen we bijdragen aan de oplossing.”
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 26 juni 2022 15:01
    Voor de #boeren die nog denken dat @thierrybaudet
    @GideonvMeijeren
    en #fvd echt betrokken zijn bij onze #boeren luister AUB even naar deze opname van een mislukt interview met @Boerderij_nl
    waar Baudet z'n ware aard toont: "Wat moet ik met in godsnaam zeggen over die kutboeren."
    twitter.com/hendrikotten3/status/1540...
  13. Wilmetpensioen 26 juni 2022 20:40
    Zonder de extreme groei van het aantal huishoudens in Nederland tussen 2008 en 2021 van 10% zouden we niet zoveel hoeven bouwen en was het probleem niet zo groot. Zonder die 800.000 arbeidsmigranten exclusief familieleden was het vlees niet zo goedkoop en zou de de
    sector niet zo groot zijn. Zonder al die arbeidsmigranten was het aantal huishoudens niet zo sterk gestegen. Zonder het asielrecht, maar met echte hulp aan vluchtelingen, was het aantal huishoudens niet gestegen en waren vluchtelingen wereldwijd beter geholpen. De huidige politieke klasse houdt graag problemen in stand. Problemen oplossen is niet de manier waarop Rutte in het d
    zadel kan blijven. Met nog eens 10% groei van het aantal huishoudens volgens de cbs prognose tot 2033 wordt het nog knap vervelend in dit land. En waarom? Er zijn te veel belangen gemoeid bij kwantitatieve groei. Dat is het echte probleem.
  14. forum rang 8 objectief 27 juni 2022 08:24
    quote:

    Wilmetpensioen schreef op 26 juni 2022 20:40:

    Zonder de extreme groei van het aantal huishoudens in Nederland tussen 2008 en 2021 van 10% zouden we niet zoveel hoeven bouwen en was het probleem niet zo groot. Zonder die 800.000 arbeidsmigranten exclusief familieleden was het vlees niet zo goedkoop en zou de de sector niet zo groot zijn.
    Het echte probleem is natuurlijk dat (onze) gezondheidzorg zo perfect geworden is, dat de burgers veel later sterven.
    Natuurlijk zijn wij als gepensioneerde daar blij mee.
  15. [verwijderd] 27 juni 2022 14:13
    Kan iemand mij uitleggen waarom of waardoor een liter melk minder kost in de winkel dan een liter Coca Cola.
    Melk moet je uit een koe trekken, zorgvuldig behandelen, snel vervoeren en bewerken en vervolgens gekoeld transporteren en gekoeld verkopen.
    Terwijl Coca Cola slechts houdbaar gesuikerd water is met wat chemische toevoegingen.
  16. [verwijderd] 27 juni 2022 14:38
    Ik heb geen last van de boeren (keihard noodzakelijk) en die armzalige planten die geen stikstof kunnen verdragen kunnen me gestolen worden.
    Voor de rest zou het beter zijn een flinke hoeveelheid katten en honden minder te hebben in dit overbevolkte land , de voedselproductie hiervoor schaadt het milieu in hoge mate.
  17. forum rang 6 marique 27 juni 2022 15:43
    quote:

    free1, niets is wat het lijkt. schreef op 27 juni 2022 14:13:

    Kan iemand mij uitleggen waarom of waardoor een liter melk minder kost in de winkel dan een liter Coca Cola.
    Melk moet je uit een koe trekken, zorgvuldig behandelen, snel vervoeren en bewerken en vervolgens gekoeld transporteren en gekoeld verkopen.
    Terwijl Coca Cola slechts houdbaar gesuikerd water is met wat chemische toevoegingen.
    Als de zuivelindustrie zélf zou moeten opdraaien voor de productie van melk zou de prijs van melk aanzienlijk hoger liggen. Helaas, de zuivelindustrie is zo slim geweest de melkveeboeren als verdienmodel uit te buiten.

    Ooit, heel lang geleden, was de zuivelindustrie in handen van de melkveeboren zelf. De boeren leverden hun melk aan de coöperatie, waarvan zij zelf de leden waren. Eventuele winst van de coöperatie bleef binnen de coöperatie en kwam dus ten goede aan de boeren zelf.
651 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.