Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.145 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 158 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2022 11:32
    quote:

    ffff schreef op 6 mei 2022 11:26:

    DZR,Laat Kees nu gewoon eerst eens antwoord geven op mijn prangende vragen en daarna kun je weer doorgaan met de diverse draden te domineren....
    Wees gerust,
    Kees is druk aan het bellen met de baas van Gazprom om jouw vraag te kunnen beantwoorden...........
  2. cdbe 6 mei 2022 11:53
    Er zijn er hier die alles mogen zeggen en schrijven en dan zijn er die niets mogen of bericht is direct verwijdert, heb het zelf ook al meegemaakt.
    Hij kan zelf ook niet toegeven als hij fout zit, kijk eens naar AMG, had hij ook niet zien aankomen en daarom is hij nu nogal een beetje humeurig, moewahahahaha
  3. forum rang 6 hirshi 6 mei 2022 11:56
    Eén aspect komt in de discussie op dit draadje nog niet aan de orde.
    En dat is een eventuele nationalisatie van Gazprom.

    Meerderheidsaandeelhouder van Gazprom is de Russische Staat.
    In 1917 werd de volledige Russische industrie genationaliseerd
    Aandelen en obligaties werden op slag niets meer waard.
    Russische machthebbers weten dus hoe het werkt.

    Rusland maakte eerder een lijst bekend van multinationals waarvan het de Russische activiteiten wil nationaliseren. Op die lijst stonden onder andere Shell en IKEA. Geen Russische bedrijven dus, maar dat kan veranderen.

    Duitsland gaf aan Russische energiebedrijven in geval van nood te kunnen onteigenen. Dit is al gebeurd met het Duitse dochterbedrijf van Gazprom.

    Wat ik me dan afvraag is dit;
    Poetin heeft geld nodig voor het voeren van de oorlog met Oekraïne.
    Zal hij toelaten dat een deel van de winst van Gazprom naar zijn vijanden in het Westen vloeit terwijl in het Westen Russische energiebedrijven worden onteigend?

    Als meerderheidsaandeelhouder van Gazprom is het toch denkbaar dat Poetin de stap tot nationalisatie gaat zetten, zeker als de olieboycot door het Westen wordt doorgezet?
    Zelf denk ik dat dat kan gebeuren bij verdere escalatie.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2022 11:57
    quote:

    ffff schreef op 6 mei 2022 11:31:

    Benito,
    BLIJF posten wat je broker doet. MIJN bankier is nog aan het " studeren".......
    Op die manier houden we elkaar op de hoogte, wat er al of niet gedaan wordt.
    Dank voor je posting Benito, want komt een beetje overeen met MIJN ervaring de afgelopen dagen...Peter
    Het is wel vreemd dat jouw peperdure Zwitserse bankier niet weet wat ze met Gazprom-aandelen moeten doen.
  5. forum rang 7 ffff 6 mei 2022 12:21
    DZR,

    Tenslotte: Is jouw brein zo gebrainwasht dat bij voorbaat alweer een Zwitserse bankier peperduur is? Als je mij ook maar 1 procent kende dan weet je dat Peter nooit bij " een peperdure Zwitserse bankier " zijn fortuin zal stallen.
    En net als de Broker van Benito zijn ze aan het : overwegen" Heel wat bankiers/ brokers in heel Europa zullen zich het hoofd buigen over de vraag: Wat nu te doen? Bij ING, ABN AMRO, KBC, bij de tientallen brokers. Ook in jouw Amsterdam heb ik nog geen verstandig woord gehoord, wat ze daar gaan doen.

    Maar Peter ploegt maar door en vindt een kleine mogelijke uitweg...
    Dat heb je met harde werkers:

    Gazprombank biedt haar klanten ook makelaarsdiensten aan op de beurs- en over-the-counter effectenmarkten.

    Voor klanten die service in Europa nodig hebben, zijn er dochterbanken in Luxemburg en Zürich.

    Meer gedetailleerde informatie over beleggingsbeslissingen kunt u verkrijgen bij uw persoonlijke beheerder of telefonisch:
    +****** ******* ********

    Sterretjes zijn MIJN censuur !!! Daar barst het tenslotte van in de KK van IEX.

    Peter

    P,S. Hirshi, ik denk ook dat jouw vermoeden wel eens de toekomst kan zijn. Maar van de andere kant: Als vermogensbeheerdeer behoor je NU al eventuele stappen te ondernemen en niet maar stompzinnig afwachten.

    [Modbreak: gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen of te beledigen.]
  6. [verwijderd] 6 mei 2022 12:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 mei 2022 11:57:

    [...]

    Het is wel vreemd dat jouw peperdure Zwitserse bankier niet weet wat ze met Gazprom-aandelen moeten doen.
    mss kan de betrokken bankier 'n vliegtuigticket voor 2 personen sturen naar Groothertogdom ?
    met naar keuze hoofdkantoor Moskou. Of St. Petersburg. In gezelschap van 'n tolk

    ps; Ik wens u mooi weekend
  7. forum rang 7 ffff 6 mei 2022 12:35
    Haas,

    Alweer zo'n stemmingsposting! Verbaast mij overigens want enkele dagen geleden was je, dacht ik, oprecht geïnteresseerd in het verdere afhandeling van ADR's

    Nou kom ik met zinnige postings en kom jij weer met zo'n totaal nietszeggende stemmingsposting. LEZEN, Haas. ! Eens goed lezen: Het kantoor bevindt zich in...Luxemburg.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2022 12:45
    quote:

    ffff schreef op 6 mei 2022 12:35:

    Haas,
    Alweer zo'n stemmingsposting! Verbaast mij overigens want enkele dagen geleden was je, dacht ik, oprecht geïnteresseerd in het verdere afhandeling van ADR's

    Nou kom ik met zinnige postings en kom jij weer met zo'n totaal nietszeggende stemmingsposting. LEZEN, Haas. ! Eens goed lezen: Het kantoor bevindt zich in...Luxemburg.
    En waarom ben je dan niet even langsgegaan bij Gazprom....???
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2022 12:48
    Poetin kan niet bij de Europese gasbetalingen: is het een onbedoeld sanctie-effect?

    Rusland vraagt zijn Europese gasklanten om roebels. Door allerlei sancties heeft het land weinig aan de euro’s die het voor het gas krijgt. In Europa ontstaat hierdoor discussie: moeten de afnemers van het gas tegemoet komen aan Moskous eisen?

    Tjerk Gualthérie van Weezel, 6 mei 2022, 05:00

    Waar zit vanuit Russisch gezichtspunt de pijn in de kwestie rond de gasbetalingen?
    Vladimir Poetin kan door de sancties al een paar maanden niet bij de miljarden euro’s kan die Europese bedrijven betalen voor het Russische gas dat zij bij Gazprom afnemen. Dat probeert de Russische president nu op te lossen door te eisen dat klanten van Gazprom via een ingenieuze constructie met roebels betalen voor het gas.

    De afgelopen maanden is geregeld gezegd dat Europa door gas te kopen de oorlog tegen Oekraïne financiert. Klopt dat niet?
    Nee. Althans, niet zo letterlijk. Europese bedrijven hebben de afgelopen maanden nog wel voor gas betaald aan Gazprom. Maar doordat zowel de Russische staat als de Russische centrale bank onder sancties gebukt gaat, laat het Europese betalingssysteem Target2 niet toe dat die euro’s door de Russische regering worden gebruikt.

    Poetin heeft dit zelf aangevoerd als reden voor zijn decreet waarin hij eind maart ‘roebels voor gas’ eiste, hij zei: ‘Wat er nu gebeurt, is dat wij aan Europese afnemers gas leveren en zij ons in euro’s betalen en vervolgens bevriezen zij die euro’s. Dus er is reden om te stellen dat een deel van het gas dat we aan Europa geleverd hebben, zonder betaling heeft plaatsgevonden.’ Ook de bondskanselier Olaf Scholz liet eind maart op de Duitse tv al weten dat Poetin met de gaseuro’s ‘niets kan beginnen’.

    Toch is het niet zo dat Poetin helemáál niets kan met de bevroren gaseuro’s. Hij zou die tegoeden kunnen aanbieden als onderpand voor een lening met een land dat Rusland geen sancties heeft opgelegd. ‘Bijvoorbeeld bij de Chinezen’, zegt de Amsterdamse hoogleraar Sweder van Wijnbergen. ‘We hebben in het verleden gezien dat regimes die onder sancties vallen, bijvoorbeeld Iran of Zuid-Afrika, toch altijd manieren vinden om daaromheen te werken, dat kan hier ook. Alleen: dat is wel ingewikkeld en dan moet Poetin ook een stevige discount accepteren. Dus die blokkade via Target2 gooit echt wel zand in de raderen.’

    Is dit de bedoeling geweest toen de Europese Unie het sanctiepakket in elkaar zette?
    Daar leek het in eerste instantie niet op. In alle uitingen over de sancties is immers steeds gezegd dat het zo pijnlijk was dat er door de grote afhankelijkheid van Russisch gas een uitzondering is gemaakt voor gasbetalingen. En waarom zou Rusland doorgaan met het leveren van gas aan de EU als het vervolgens (bijna) niets kan met het geld dat ervoor wordt betaald?

    ‘Aanvankelijk was ik er daarom van overtuigd dat dit een onvoorziene uitwerking van de sancties is’, zegt Maria Demertzis, een van de auteurs van denktank Bruegel die in een artikel uitlegde waarom Poetin de euro’s niet krijgt. ‘Speciaal om voor gas te kunnen betalen zijn twee Russische banken, Sberbank en Gazprombank, buiten de sancties gelaten. Als Rusland vervolgens niet bij dat geld kan, zal Poetin dat natuurlijk niet lang tolereren.’

    De reactie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat namens Nederland bij de sancties betrokken is, doet inderdaad vermoeden dat van een zeer weloverwogen actie geen sprake is. ‘Dat is bij ons niet bekend’, zegt de woordvoerder op de vraag of ze er bij het ministerie van op de hoogte zijn dat de gaseuro’s op dit moment niet direct de Russische schatkist bereiken.

    Toch vermoedt Demertzis inmiddels dat de Europese Commissie zich er terdege van bewust was. ‘Zo komen Europese gaskopers wel hun betalingsverplichtingen na, maar kan Poetin er niet bij. Een win-winsituatie voor Europa.’ Voor Sweder van Wijnbergen is er geen twijfel over: ‘Natuurlijk wisten ze dat in Brussel. En als Poetin nu besluit de gaskraan dicht te draaien, heeft hij daar in eerste instantie zelf last van. Het is inmiddels lente in Europa en op korte termijn levert een gasboycot hier geen problemen meer op.’

    Poetin eist nu dus dat Europese landen via een ingewikkelde constructie in roebels gaan betalen. Zou dat zijn probleem oplossen?
    Zeker. De gekunstelde betalingsconstructie die hij heeft opgetuigd in zijn decreet omzeilt slim het betalingssysteem Target2 en de roebels vloeien uiteindelijk in de oorlogskas van Rusland.

    Moet de EU met de constructie akkoord gaan?
    Daarover is nu volop discussie. Sommige Europese gasafnemers, waaronder Hongarije en grote Duitse energiebedrijven, willen dat wel en proberen ‘de cirkel vierkant te maken’, zo vat energiedeskundige Katja Yafimava van de Universiteit van Oxford de situatie samen. ‘Ze kijken hoe de sancties zijn te verenigen met de eisen van Poetin.’

    Vanuit Brussel wordt hun daarin weinig ruimte geboden. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zette vorige week resoluut een streep door Poetins roebeltruc. Toch bestudeert de Commissie nog eens in hoeverre Poetins decreet inderdaad de bestaande sancties en contracten schendt. Daarover volgt ‘binnen enkele dagen een verklaring’, liet de commissie deze week weten. Maar uiteindelijk bepalen de lidstaten zelf hoe zij de sancties invoeren.

    ‘Bij die afweging is het van belang te beseffen dat Poetin nu dus niet direct bij de gaseuro’s kan en dat hij daardoor geneigd zou kunnen zijn de gaskraan echt dicht te draaien’, zegt Harald Benink, hoogleraar banken en financiering aan de Universiteit Tilburg. ‘Ik vind dat Europa daarbij helder moet houden wat het doel is. Het gaat de oorlog echt niet stoppen als de EU geen gas meer afneemt, terwijl het de economie wel grote schade toebrengt.’

    Yafimava is dat met Benink eens en vindt dat het er misschien ‘nobel uitziet om een gesloten front te vormen’ tegen Poetins eis, maar dat het dat uiteindelijk niet is. ‘De oorlog in Oekraïne wordt er niet mee opgelost en in Europa raken deze winter mogelijk wel de gasvoorraden uitgeput.’ Zij verwacht daarom dat veel lidstaten uiteindelijk met het nieuwe betalingssysteem akkoord zullen gaan.

    www.volkskrant.nl/
  10. Keesdejongen 6 mei 2022 13:28
    Aan ffff : om een bankrekening te openen (dit is zowel een c depot als een bankrekening ) moet je alleen je aanvraagformulier volledig invullen en mailen maar de bank, dit staat in de instructies op de site van zowel gazprom als de gazprombank. Ik heb alleen het formulier gestuurd en een mail ontvangen dat ze ermee aan de slag gaan. Geen andere informatie erbij doen of vragen stellen. Daarmee kom je onderaan de stapel te liggen.

    After completing the client application, you should sign it, scan or photograph it and send the scanned copy or the photograph of the completed and signed client application to the following email address: depo@gazprombank.ru.
  11. Keesdejongen 6 mei 2022 13:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 mei 2022 11:15:

    [...]

    Dat bedoel ik: de omwisseling gaat vanzelf, alleen zal de liquidatiewaarde niet echt veel zijn als Mellon Bank alle aandelen tegelijk verkoopt.
    Wederom bevat dit misinformatie. New York Mellon Bank mag de aandelen helemaal niet tegelijk verkopen. In het reglement van termination staat dat zij maximaal 0,2% van hun aandelen per dag mag verkopen on de markt niet te verstoren. Het is dus een proces van exact twee jaar, namelijk 100 weken. Dat zou een goeie zijn, 4 miljard aandelen bestens dumpen. Weet u hoe een beurs werkt?
  12. Keesdejongen 6 mei 2022 13:38
    quote:

    benito c. schreef op 6 mei 2022 09:07:

    @Keesdejongen: dank voor je info. Ik ben in gesprek met Interactive Brokers over de omwisseling van ADR´s, ze zeggen te werken aan een oplossing om dat mogelijk te maken, maar kunnen het op dit moment nog niet doen. Ik zou die route prefereren boven de route via Gazprombank. Maar wellicht is dat toch onvermijdelijk. Het is wel gelukt een bepaalde ADR van Saxo naar IB te transfereren, dat heb ik gedaan omdat Saxo zeker geen handel op Moskou mogelijk zal maken en dat bij IB in beginsel wel kon.
    IB werkt niet goed mee, die houden zich teveel vast aan de sancties. Ik kon er geen rekening meer openen en geen adrs transferren ivm met bla bla bla. Ik mag geen advies geven maar als ik advies Zou morgen geven dan Zou ik een andere niet USA broker zoeken die wel toegang heeft tot de moex. Of een russische bank die niet gesanctioneerd is en een type C depot kan openen.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2022 17:27
    quote:

    Keesdejongen schreef op 6 mei 2022 13:33:

    [...]Wederom bevat dit misinformatie. New York Mellon Bank mag de aandelen helemaal niet tegelijk verkopen. In het reglement van termination staat dat zij maximaal 0,2% van hun aandelen per dag mag verkopen on de markt niet te verstoren. Het is dus een proces van exact twee jaar, namelijk 100 weken. Dat zou een goeie zijn, 4 miljard aandelen bestens dumpen. Weet u hoe een beurs werkt?
    Dus iedereen moet 2 jaar wachten tot alles verkocht is.....???
  14. forum rang 7 ffff 8 mei 2022 11:14
    quote:

    Keesdejongen schreef op 6 mei 2022 13:28:

    Aan ffff : om een bankrekening te openen (dit is zowel een c depot als een bankrekening ) moet je alleen je aanvraagformulier volledig invullen en mailen maar de bank, dit staat in de instructies op de site van zowel gazprom als de gazprombank. Ik heb alleen het formulier gestuurd en een mail ontvangen dat ze ermee aan de slag gaan. Geen andere informatie erbij doen of vragen stellen. Daarmee kom je onderaan de stapel te liggen.

    After completing the client application, you should sign it, scan or photograph it and send the scanned copy or the photograph of the completed and signed client application to the following email address: depo@gazprombank.ru.
    Kees,

    Je hebt mijn vraag en mijn posting van 6 mei 11.14 hr niet goed gelezen , dan wel niet goed begrepen.

    In die posting wijs ik jou ( als eerste overigens in dit wat opgefokte draadje ) dat jij NIET de procedure van Gazprom volgt. Lees nu eens rustig, kalm en aandachtig wat Gazprom voorstelt, wat jijzelf dan in postings weet te melden en daar mijn vragen over.

    Zelfs als je een bankrekening en tevens een effectenrekening bij Gazprombank bezit......... dan heb je nog niet zomaar jouw Gazprom ADR's van jouw Euopese bankier als ABN AMRO, KBC, ING, Credit Agricole Indosuez of van één van de twintig brokers naar je zojuist geopende rekeningen bij Gazprombank overgeplaatst.

    DAAR WEES IK JOU OP EN NU OPNIEUW !

    Jij gaat volledig voorbij aan Step 1 van de procedure die door Gazprom zelf wordt voorgesteld. Maar ook jouw ADR's staan op dit moment op een effectenrekening en moeten, via Mellon naar zeg maar voor het gemak Gazprombank.

    Probleem voor jou en voor mij is, dat alleen je bankier en/of broker die verhuisactie kan starten. STEP 1 Vandaar dat ik de postings van andere bezoekers van dit draadje , die ook ADR's bezitten, zo waardeer omdat zij ook merken dat hun bankier/ broker nog " aan het studeren/ overwegen " is

    Het handigst en uiteindelijk toch ook het elegantst zou zijn als alle Europese baniers/ brokers eenzelfde lijn volgen. Lijkt mij trouwens voor Mellon ook het handigst.

    Dus, bezoekers blijven posten wat jullie ondervinden en de klierpostings van tegenstanders van Gazprom en fervente Ruslandhaters maar proberen te negeren. Het gaat hier om een beleggingsprobleem met ADR's .

    Deze draad bestaat al 16 lange jaren en op de eerste pagina van deze draad vind je verwijzingen van mij naar 2004. TOEN waren we er al mee bezig, met al die gas en oliebeleggingen, maar plots is Gazprom verketterd, verdoemd, verguisd in de KK van IEX, terwijl men wel vanmorgen nog een heerlijke warme douche nam dank zij hun gas.....

    Peter
  15. Kaboom 8 mei 2022 12:10
    clearstream
    www.clearstream.com/clearstream-en/pr...
    www.clearstream.com/clearstream-en/pr...

    en

    interfax:

    4 May 2022 18:48
    Foreigners from unfriendly states may perform some transactions with shares of Russian cos without govt approval - decree

    MOSCOW. May 4 (Interfax) - Entities connected to unfriendly states will be able to acquire additional shares and stakes in the capital of Russian companies without the permission of the government commission overseeing foreign investments in Russia if ownership following the transaction does not exceed 25%, according to a Russian presidential decree published on Wednesday.

    Decree No. 254 "On the temporary arrangement for fulfilling financial obligations to certain foreign creditors in the sphere of corporate relationships" has been published on the official Internet portal for legal information.

    Approval from the government commission has been necessary to carry out securities transactions with the participation of entities from unfriendly states since March 1, 2022 in line with presidential decree No. 81.

    The new decree makes a number of exceptions to this rule. Other than the aforementioned, the decree allows without the permission of the commission carrying out transactions with additional shares and company obligations if the foreign entity from an unfriendly state is in one group with Russian companies with the mandatory condition that payment is carried out in rubles.
    interfax.com/newsroom/top-stories/78889/
3.145 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 158 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.