Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
46,820   0,000   (0,00%) Dagrange 46,700 - 47,320 402.972   Gem. (3M) 291,1K

2021

347 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Tonydwi 18 januari 2022 08:01
    Vrees voor Chinese invloed versnelde Belgische instap in Ageas

    De toenemende greep van de Chinese aandeelhouders op Ageas en aanzwellende geruchten over een bod versnelden de instap van de federale overheid in de verzekeraar. Dat vernam De Tijd.

    Zaterdag kwam uit het niets het bericht dat de Belgische staat via zijn financiële arm, de FPIM, een belang van 6,3 procent had gekocht in Ageas

    . Over de verkoper en de prijs houden de betrokkenen de lippen op elkaar, maar alles wijst erop dat de Chinese verzekeraar Ping An, sinds 2007 al in het kapitaal van Ageas en diens voorganger Fortis, de verkoper is. Het prijskaartje bedraagt zo'n 590 miljoen euro.

    In totaal was, met de participatie van Fosun erbij (minstens 10%), meer dan 15 procent van de grootste Belgische verzekeraar in Chinese handen. Het deed alarmbellen afgaan in de Wetstraat. Een concreet Chinees bod was er niet, maar de vrees bestond dat Ageas op termijn in Chinese handen zou komen.

    De essentie
    De federale regering heeft een belang van 6,3 procent in de verzekeraar Ageas gekocht van het Chinese Ping An.
    Dat Ping An samen met zijn landgenoot Fosun meer dan 15 procent in de grootste Belgische verzekeraar bezat, zorgde voor onrust in de Wetstraat.
    Met een belang van 6,3 procent weegt de overheid niet zwaar, maar vermindert ze het gewicht van de Chinezen en kan ze een uitrookbod bij een eventuele overname tegenhouden.
    'Door het zeer verspreide aandeelhouderschap en gezien de beperkte aanwezigheid van aandeelhouders op algemene vergaderingen kwam het gewicht van de Chinezen dicht bij een feitelijke meerderheid', zegt een goedgeplaatste bron. 'In het verleden heeft België altijd de fout gemaakt om in belangrijke sectoren en bedrijven de zeggenschap stap voor stap te verliezen, om dan achteraf te moeten vaststellen: we zijn naïef geweest. Die fout willen wij niet meer maken.'


    Dat Ageas via verzekeraar AG Insurance onder meer in de pensioenopbouw een belangrijke rol speelt en via zijn vastgoedpoot een prominente rol in tal van (infrastructuur)projecten - denk aan Scholen van Morgen bijvoorbeeld - was een bijkomend argument om te investeren.

    Opportuniteit
    Maar er moest een opportuniteit zijn. Die kwam er na contacten met de Chinese verzekeraar Ping An, die bereid bleek zijn aandelen te verkopen. Volgens meerdere bronnen werd de deal in minder dan twee weken bezegeld.

    Met 6,3 procent weegt de overheid niet zwaar in het kapitaal van Ageas, maar vermindert ze het gewicht van de Chinezen en kan ze een uitrookbod bij een eventuele overname tegenhouden.

    Krijgt de federale regering een vertegenwoordiger in het bestuur van Ageas? Iedere partij die 1 procent van het kapitaal van Ageas bezit, kan een zitje aanvragen.
    De deal kreeg de zegen van de regering-De Croo, die zich op verankeringsvlak assertiever opstelt dan de voorgaande kabinetten. Een bron sluit nieuwe dergelijke investeringen door de FPIM niet uit, al is er op dit moment niets concreet.

    Zal het bij die 6,3 procent blijven? De kans is groot, al is een bijkomende investering niet uitgesloten. '10 procent maakt de verankering uiteraard duurzamer', klinkt het in regeringskringen. Het is koffiedik kijken of de regering een vertegenwoordiger krijgt in de raad van bestuur. Iedere partij die 1 procent van het kapitaal van Ageas bezit, kan een zitje aanvragen. De benoeming moet dan wel worden goedgekeurd op de algemene vergadering.

    Financiële sector
    Met de Ageas-deal wordt de aanwezigheid van de federale regering in de financiële sector nog wat groter (zie grafiek). Ze controleert vandaag al de bank-verzekeraar Belfius (100%) en is met 7,7 procent van het kapitaal ook de grootste aandeelhouder van de Franse bankreus BNP Paribas.

    Samen met Vlaanderen en Wallonië is de federale regering ook medeaandeelhouder van verzekeraar Ethias (31,6%). De jongste jaren hebben zowel Belfius als Ageas hun interesse voor een overname van Ethias nooit onder stoelen of banken gestoken. Nu zit de federale regering aan tafel bij de drie financiële instellingen, wat het risico op mogelijke belangenconflicten vergroot.

    -7,41%
    KOERSVAL
    Het aandeel Ageas kreeg een klap van 7,41 procent na de instap van de federale regering in het kapitaal van de verzekeraar.
    De federale regering is ook voor ruim 3 procent mede-eigenaar van de effectenreus Euroclear. Samen met een consortium Belgische investeerders controleert ze 9,16 procent van de effectenreus. De FPIM heeft ten slotte ook 3,2 procent in handen van de beursuitbater Euronext. België is tevens de grootste aandeelhouder van de restbank Dexia.

    Koersval
    Het aandeel van de verzekeraar Ageas kreeg klappen na de intrede van de federale regering. Maandagochtend dook het aandeel 12 procent lager op de Brusselse beurs en eindigde de dag 7,41 procent onder de slotkoers van vrijdag. Voor de Belgische staat betekent dat een papieren verlies van een kleine 50 miljoen euro.

    De koersdaling is logisch, gezien Ageas na de instap van de Belgische overheid niet meer gezien wordt als een mogelijke prooi. Met 6,3 procent geeft België het signaal: Ageas staat niet te koop. Beleggers die daarop speculeerden lijken zich nu terug te trekken.

    Voor Ping An werd Ageas uiteindelijk geen succesvolle investering. Volgens berekeningen van De Tijd verloor de Chinese verzekeraar ongeveer 1 miljard euro op zijn bijna 15 jaar oude investering
  2. forum rang 8 Leefloon 18 januari 2022 10:42
    quote:

    Tonydwi schreef op 18 januari 2022 08:01:

    De koersdaling is logisch, gezien Ageas na de instap van de Belgische overheid niet meer gezien wordt als een mogelijke prooi. Met 6,3 procent geeft België het signaal: Ageas staat niet te koop. Beleggers die daarop speculeerden lijken zich nu terug te trekken.
    Op de langere termijn, die van hun adviezen, was KBC positiever:

    Belangrijker op langere termijn is dat de nieuwe CEO recent ambitieuzere winstdoelstellingen ontvouwde, waarbij de groei van de winst per aandeel in het nieuwe driejarenplan van 2022-24 versnelt tot 6 à 8%. Ook werd de aangekondigde dividendgroei bijgespijkerd, om dat in lijn te brengen met de verwachting om overtollige liquiditeiten over te hevelen van een inkoopprogramma van eigen aandelen naar langetermijndividenden. En tot slot mogen beleggers zich verwachten aan meer fusies en overnames, wat mogelijk een vierde markt in de EU kan aanboren. Dat, samen met opwaartse rentedruk, maakt dat analist Thomas Couvreur meent dat de daling van het aandeel met meer dan 5% vandaag overdreven is.

    Even daarvoor, zowaar eens een écht bestaande herhaling:

    KBC Securities ziet de Belgische overheid als een stabiele aandeelhouder voor zeer lange termijn en vindt dat een positief, zodat het “Kopen”-advies en 57 euro koersdoel opnieuw in de verf wordt gezet.
  3. forum rang 7 JdeFL 18 januari 2022 11:08
    Kan me toch niet van de indruk ontdoen dat het eerder om een opportuniteit ging, dan om 'verankering'. Belgische verankering eindigt trouwens meestal in Franse handen. Dat was vroeger al zo, Petrofina bvb., electrabel, fortis, .... Lijkt hier bij tijden wel een Frans wingewest...
    Vermoed eerder dat Ping An een koper zocht, en België dan liefst niet nog meer of liefst minder Chinese invloed had.
  4. forum rang 8 Leefloon 18 januari 2022 12:00
    quote:

    JdeFL schreef op 18 januari 2022 11:08:

    Frans wingewest...
    Ff bekijken of het koersrendement al aan het verfransen is. Één jaar terugkijkend ten opzichte van de bredere eigen ICB supersector Insurance (het totaal van het onderste lijstje percentages is dus ~0%), met bij Ageas dan wel een zeer recente daling die andere verzekeraars, herverzekeraars en distributiekanalen misschien nog moeten ondergaan:

    ICB supersector Insurance, ongewogen: +28,41% (#4, van de 20)
    ICB supersector Insurance, gewogen: +35,84% (#3)

    ICB sector Life Insurance, ongewogen: +35,22% (#7, van de 43)
    ICB sector Life Insurance, gewogen: +33,49% (#8)

    ICB sector Nonlife Insurance, ongewogen: +24,14% (#12, van de 43)
    ICB sector Nonlife lnsurance, gewogen: +37,54% (#7)

    ICB subsector Full Line Insurance, ongewogen: +40,91% (#23, van de 140)
    ICB subsector Full Line Insurance, gewogen: +41,17% (#26)

    ICB subsector Life Insurance, ongewogen: +35,22% (#34, van de 140)
    ICB subsector Life Insurance, gewogen: +33,49% (#38)

    ICB subsector Reinsurance, ongewogen: +3,66% (#96, van de 140)
    ICB subsector Reinsurance, gewogen: +3,66% (#91)

    ICB subsector Property and Casualty Insurance, ongewogen: -7,53% (#115, van de 140)
    ICB subsector Property and Casualty Insurance, gewogen: +37,01% (#31)

    Illiquide componenten: Ashler & Manson, Münchener Re.
    Niet meegenomen hoofdnoteringen: Firstcaution, Gjensidige Forsikring

    Enkele werkelijke rendementen, zonder dividenden:

    CAC 40 +28,33%
    AEX +19,88%
    BEL 20 +14,37%

    Ageas -0,59%

    Tenslotte, ten opzichte van de (ongewogen) ICB supersector Insurance:

    +54,97% Protector Forsikring
    +24,83% CNP Assurances
    +13,24% Axa
    +11,25% NN Group
    +10,52% Storebrand
    +9,13% Aegon
    +9,11% Coface
    +0,35% Generali

    -1,75% ASR Nederland
    -9,33% Ashler & Manson
    -9,74% Münchener Re.
    -10,06% FBD Holdings
    -18,08% SCOR
    -21,45% Ageas
    -62,98% Insr Insurance Group
  5. forum rang 10 voda 4 februari 2022 07:31
    Ageas bezit 3 procent van zichzelf

    Nieuws van donderdagavond dat we even in herinnering brengen. Ageas AGS 0,00% lanceerde in september een nieuw aandeleninkoopprogramma voor een totaalbedrag van 150 miljoen euro. Als gevolg daarvan bezit de verzekeraar nu 3 procent van zichzelf, blijkt uit een transparantiemelding.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/am...
  6. Demir 6 juni 2022 21:41
    ‘ABN AMRO moet compensatieregeling stopzetten’

    Geldbelangen heeft als taak op zich genomen om de collectieve belangente behartigen, die consumenten, ZZP-ers en MKB hebben bij financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, financieel adviseurs. Wij doen dit door deze financiële instellingen kritisch te volgen en bij die instellingen zelf, hun branchevertegenwoordigers, de politiek, toezichthouders en de media aan te kloppen als wij collectieve misstanden bespeuren. Op deze pagina vind je een aantal zaken waarop wij onze pijlen op richten

    www.veb.net/acties-menu/actieoverzich...
  7. Demir 25 november 2022 18:27
    Het vaste FORTIS Schikkingsbedrag van € 1.308.500.000 moet worden gedeeld tussen alle geldige claims, kan de uitkomst van een geschil met bepaalde eiser van invloed zijn op de berekening van het uiteindelijke claimbedrag van alle andere eisers.

    LET OP: Ageas heeft ermee ingestemd om de extra kosten te dragen. AGEAS GING AKKOORD om de extra kosten op zich te nemen.
  8. Demir 29 november 2022 21:49
    Opgevraagde informatie verwijzen wij U naar VEB en AGEAS rechtsopvolger van Fortis,

    Want, Eisers hebben tot op heden Nog steeds Niets ontvangen.
    Eisers Wisten en Weten Nog steeds Niets over Schikkingsvoorstel van Fortis Claim--Fortis Compensatie.
    Tevens, Bekend Alleen maar Uit Media!!!!

    www.ageas.com/nl
  9. Demir 30 november 2022 07:30
    quote:

    Demir schreef op 29 november 2022 21:49:

    Opgevraagde informatie verwijzen wij U naar VEB en AGEAS rechtsopvolger van Fortis,

    Want, Eisers hebben tot op heden Nog steeds Niets ontvangen.
    Eisers Wisten en Weten Nog steeds Niets over Schikkingsvoorstel van Fortis Claim--Fortis Compensatie.
    Tevens, Bekend Alleen maar Uit Media!!!!

    www.ageas.com/nl
    www.veb.net/acties-menu/actieoverzich...
347 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.