Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
27,460   0,000   (0,00%) Dagrange 26,600 - 27,460 128.120   Gem. (3M) 88,8K

Galapagos januari 2022

526 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. EFBO 8 januari 2022 11:44
    Arrogant ?
    Onno van de Stolpe (CEO Galapagos): 'Bescheidenheid helpt niet
    Onno van de Stolpe zwaait binnenkort af als CEO van Galapagos, het biotechbedrijf dat hij 23 jaar geleden mee oprichtte en altijd heeft geleid. "Als ik binnen twintig jaar met een calvados in de hand bij de open haard terugblik, zal ik denken: ik heb verdomme toch maar mooi een medicijn gebracht naar patiënten die daarmee geholpen werden."

    En wat dan, met al diegene die hebben geloofd aan “groter dan Phillips” ? Ja ik heb
    gekocht aan 200 euro en niet verkocht zoals Wallid en hemzelf.
  2. forum rang 6 Neunelfer 8 januari 2022 12:55
    quote:

    Shortgala schreef op 7 januari 2022 17:05:

    [...]

    Hoe dan ook: met shorten gala bent u in ieder geval nog op tijd.
    Oké, welke posities heb je momenteel open staan (niet in aantallen aub; het is geen verplassen).

    Gala momenteel verkocht? Put opties gekocht en zo ja, welke series gekocht? Ongedekte calls geschreven en zo ja welke? Of iets met turbo's gedaan?
  3. forum rang 4 Wall Street Trader 8 januari 2022 13:26
    Onno van de Stolpe (CEO Galapagos): 'Bescheidenheid helpt niet'

    Bert Lauwers redacteur bij Trends 06/01/2022

    Onno van de Stolpe zwaait binnenkort af als CEO van Galapagos, het biotechbedrijf dat hij 23 jaar geleden mee oprichtte en altijd heeft geleid. "Als ik binnen twintig jaar met een calvados in de hand bij de open haard terugblik, zal ik denken: ik heb verdomme toch maar mooi een medicijn gebracht naar patiënten die daarmee geholpen werden."

    Onno van de Stolpe (62) glundert terwijl hij ons rondleidt in zijn indrukwekkende kasteelhoeve in het pittoreske Waalse dorpje Falaën. Hij kocht het vervallen gebouw in 2019 en zwoegde sindsdien aan de restauratie ervan. "Het dorp is heel blij met ons, dat we zo gek zijn om dit te doen", zegt hij grijnzend. Binnenkort zal hij zich nog harder kunnen toeleggen op zijn Ardense woonst. Dan eindigt de opmerkelijke topcarrière van Van de Stolpe, die Trends Manager of the Year 2019 werd nadat hij een miljardendeal had gesloten met het Amerikaanse Gilead en klaar stond om het reumamedicijn filgotinib onder de merknaam Jyseleca op de markt te brengen. Galapagos werd toen op handen gedragen en was op zeker moment 15 miljard euro waard op de beurs. Tot het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA dwars ging liggen en later de ontwikkeling van de veelbelovende molecule ziritaxestat tegen de longziekte IPF werd stopgezet, net als een medicijn tegen knieartrose. Bovendien ontgoochelden de eerste resultaten van Toledo, een nieuw werkingsmechanisme voor medicijnen tegen ontstekingsziektes.

    "Het is een enorm zwaar jaar geweest", zegt Van de Stolpe. "Wie had kunnen denken dat er zoveel negatieve momenten achter elkaar zouden volgen? Dan is het lastig positief en optimistisch te blijven." De tegenslagen leidden tot een scherpe terugval van de aandelenkoers en gaven een knauw aan het aanzien dat Van de Stolpe genoot bij beleggers."Galapagos moet dringend nieuw leiderschap hebben, een nieuw elan om de boel weer op te bouwen."

    ONNO VAN DE STOLPE. "Ja, enorm. Omdat dit voor de organisatie zo'n vervelende periode is. Zodra je als CEO aankondigt dat je met pensioen gaat, is je executive team eigenlijk vleugellam. De raad van bestuur gaat natuurlijk geen strategische beslissingen meer goedkeuren zonder dat ze weten wie de nieuwe CEO is. Wat dat betreft, was het beter geweest als we eerst die zoektocht hadden gedaan en de opvolger meteen hadden kunnen voorstellen. Maar uit vrees dat het zou uitlekken, heeft de board ervoor geopteerd dat niet te doen."

    VAN DE STOLPE. "We hebben flink wat tegenslag gehad. We hebben het grondig onderzocht, met externe experts, om te zien of we daar lessen uit kunnen trekken, of we ergens de verkeerde afslag hebben genomen. Maar zo zwart-wit is het niet. Misschien was ik wat naïef optimistisch om te denken dat we grote ziektes als artrose en longfibrose met onze expertise wel konden oplossen. In diermodellen zag het er allemaal spectaculair uit, maar dan blijkt het in de mens toch complexer te zijn. Misschien zijn we te snel gegaan. Maar in biotech heeft iedereen last van het feit dat bijna altijd alles faalt, en als iets niet faalt, ontstaat er een soort positief denken rond zo'n project. Het woord 'tunnelvisie' is wat te krachtig, maar iedereen wil dat het project succesvol is en vooruitgaat. Als publiek bedrijf heb je ook een nieuwsstroom nodig. Je zit ook met de patentperiode die verder tikt, en dus wil je snel naar de markt. Misschien staan er daarom te weinig criticasters op gedurende dat proces, en kun je je achteraf afvragen of we als organisatie voldoende kritisch zijn geweest."

    VAN DE STOLPE. "Ik heb alle vertrouwen in dit bedrijf. Er staat een dijk van een organisatie. Het heeft cash en is onafhankelijk. De deal met Gilead loopt nog zevenenhalf jaar. Er wordt her en der gespeculeerd dat Gilead de boel overneemt na mijn vertrek. Ik zie dat niet gebeuren. De nieuwe CEO gaat niet zeggen: laten we de boel maar bij Gilead onderbrengen. Waarom zou iemand dan CEO worden? "Wat zo snel mogelijk moet gebeuren, is het versterken van de commerciële propositie met bijkomende producten. We hebben ook overcapaciteit in de ontwikkeling. Die machine moet worden gevoed. Alleen filgotinib volstaat niet om je hele overhead op af te schuiven. Filgotinib toont trouwens aan hoe afhankelijk medicijnontwikkeling is van het succes op de Amerikaanse markt. Ons aandeel knalde omlaag door die beslissing van de FDA omdat bijna alle winst op een medicijn, meer dan 80 procent, gerealiseerd wordt op die markt. Op lange termijn is dat systeem niet houdbaar. In Europa wordt enkel geprobeerd de prijs omlaag te krijgen en de goedkeuring te vertragen. Op zeker moment zullen producenten denken: laat Europa maar zitten, we richten ons alleen op de Verenigde Staten, want daar heb je veel beter rendement op je kapitaal."

    VAN DE STOLPE. "De plannen voor dat heel grote gebouw staan on hold. We waren bijna gestart, maar nu is het niet meer opportuun en zijn we bezig met plannen op een kleinere schaal. Dat is een beslissing die de nieuwe CEO moet nemen, maar we zullen in ieder geval een nieuw onderkomen moeten zoeken. Ik verwacht dus dat het hoofdkantoor gewoon in Mechelen wordt gebouwd."

    VAN DE STOLPE. "Biotech is nu eenmaal een verhaal van enorme successen en enorm falen. Filgotinib is een goed voorbeeld van een succes, met prachtige data en enorme deals. Alles ging goed en als uiteindelijk de FDA nee zegt, zakt het verhaal als pudding in elkaar. Je bent dan weer dat verlieslatende bedrijf, en dan blijft er heel snel weinig over. Er is geen enkele business waar één product zoveel waarde kan creëren. Dat zag je bij Galapagos en we zien het nu met argenx, dat nog veel meer waard kan worden. Diens CEO Tim Van Hauwermeiren is nu terecht de gevierde persoon, net zoals ik dat was."

    VAN DE STOLPE. "Ik vind niet van mezelf, en ook mijn vrienden vinden niet dat ik in de jaren dat Galapagos in stijgende lijn ging, een ander persoon ben geworden. Ik was stoutmoedig, maar ben niet arrogant geworden. Toen het slecht ging, moest ik dan ook geen andere houding aannemen. Ik ben dezelfde Onno die ik was toen het goed ging. Ik heb ook altijd beseft dat het verschil tussen succes en mislukking heel erg dun is. Bij mijn fameuze uitspraak dat we groter konden worden dan Philips, wordt altijd het tweede zinsdeel vergeten, namelijk 'als we drie medicijnen goedgekeurd krijgen'."

    Full Article Longread see:

    trends.knack.be/economie/bedrijven/on...
  4. forum rang 6 Neunelfer 8 januari 2022 16:55
    Fijn om te horen dat het goed gaat met Onno, dat hij een mooi buitenverblijf heeft en een kasteel in Leiden. Dat doet hij goed.

    Maar eigenlijk verwacht ik dat hij het interview afsluit door het volgende te zeggen:

    Dank je wel, goed gelovige beleggers, dat jullie geïnvesteerd hebben in mij, zodat ik dit luxe leventje kan leiden. Zie later, suckers!!!
  5. Maycon 8 januari 2022 17:17
    quote:

    Bert12345 schreef op 8 januari 2022 16:55:

    Fijn om te horen dat het goed gaat met Onno, dat hij een mooi buitenverblijf heeft en een kasteel in Leiden. Dat doet hij goed.

    Maar eigenlijk verwacht ik dat hij het interview afsluit door het volgende te zeggen:

    Dank je wel, goed gelovige beleggers, dat jullie geïnvesteerd hebben in mij, zodat ik dit luxe leventje kan leiden. Zie later, suckers!!!
    Had zeker verwacht dat hij ook in mindere tijden eens van zich zou laten horen hier op het forum.....het is tenslotte akelig stil rond Beagle06.....
  6. Zeus 8 januari 2022 19:13
    The selections in SMIDs are led by Galapagos (GLPG), with a price target of $77 per share. With a new CEO who has the potential to “drive a transformational business plan,” the company could return to positive enterprise value, the analysts argue, anticipating royalty from an upcoming data readout in H1 2022 from AbbVie (NYSE:ABBV) for a cystic fibrosis therapy.

    Aldus Morgan Stanley. Ik mag het hopen.
  7. forum rang 6 Neunelfer 8 januari 2022 19:55
    Het is een aandeel waar je zeker in kan geloven. Ik twijfel ook. Soms denk ik: teveel beloftes gebroken. Anderzijds denk ik: de Amerikanen zijn niet helemaal gek en zullen wel een gedegen onderzoek hebben gedaan.

    Hoe dan ook; ze zullen niet blij zijn met hun investering. Ik blijf puts schrijven en ben niet chagrijnig als ik ze krijg.
  8. gigatron 9 januari 2022 10:12
    quote:

    Bert12345 schreef op 8 januari 2022 19:55:

    Het is een aandeel waar je zeker in kan geloven. Ik twijfel ook. Soms denk ik: teveel beloftes gebroken. Anderzijds denk ik: de Amerikanen zijn niet helemaal gek en zullen wel een gedegen onderzoek hebben gedaan.

    Hoe dan ook; ze zullen niet blij zijn met hun investering. Ik blijf puts schrijven en ben niet chagrijnig als ik ze krijg.
    Amerikanen zijn niet gek???
    Als je ziet hoe goedgelovig al die Trumpisten zijn,hoe Coucke ze heeft kunnen belazeren, hoe de oorlog in Irak is gebaseerd op leugens.Een land waar je als je een gsm koopt je er een geweer bij krijgt en waar elke zwarte als loslopend wild wordt beschouwd.
    Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe Amerikanen weloverwogen beslissingen nemen.
    Laat me niet lachen. It's like taking candy from a baby.
    Onno de meester manipulator heeft hen een zo grote leugen verkocht en zag $$$$$ in hun ogen verschijnen en wist toen "de buit is binnen".
  9. forum rang 6 Neunelfer 9 januari 2022 10:36
    quote:

    gigatron schreef op 9 januari 2022 10:12:

    [...]
    Amerikanen zijn niet gek???
    Als je ziet hoe goedgelovig al die Trumpisten zijn,hoe Coucke ze heeft kunnen belazeren, hoe de oorlog in Irak is gebaseerd op leugens.Een land waar je als je een gsm koopt je er een geweer bij krijgt en waar elke zwarte als loslopend wild wordt beschouwd.
    Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe Amerikanen weloverwogen beslissingen nemen.
    Laat me niet lachen. It's like taking candy from a baby.
    Onno de meester manipulator heeft hen een zo grote leugen verkocht en zag $$$$$ in hun ogen verschijnen en wist toen "de buit is binnen".
    hoe de oorlog in Irak is gebaseerd op leugens
    Amerika heeft een grote defensie-industrie. Die heeft door de oorlog weer een boost gekregen.

    Een land waar je als je een gsm koopt je er een geweer bij krijgt

    Je geeft wapens en de ander moet ook wapens kopen om zich te verdedigen. Economie,

    Ik geloof, dat de Amerikanen onethisch zijn, maar wat geld betreft niet gek. Kijk naar Google, Apple, Amazon, Meta.......ze betalen geen belasting en iedereen - ook de Europeanen - maken gebruik van hun diensten,.

    Laat het geld verdienen maar over aan de Amerikanen. Je moet ethiek niet met geld verwarren.
  10. [verwijderd] 9 januari 2022 20:48
    Ik zie hier veel mensen die telkens wanhopig opzoek zijn naar goed nieuws om hun aankoop goed te praten.
    En dat doen ze al maanden lang terwijl het aandeel steeds lager en lager gaat.

    Heb een aantal keer laten weten dat wanneer ik short ben gegaan en dat ik ze gesloten heb.
    Goed aandeel omdat het redelijk voorspelbaar lijkt in ieder geval. Zeker weet je het nooit.

    Blijft een aandeel waar het echte goede nieuws nog ver weg is.
    Kleine onzin nieuwtjes zoals wat EFBO deelde is dat wanhopige gedrag.
    Dat nieuws is een aantal dagen oud en het aandeel zakte weg.

    Ik zie het niet lager gaan dan 42,50 en dat is alleen vanwege dat geld topic dat telkens aangehaald word.
    Als dat er niet was hadden we het over een 5euro aandeel.

    Zal vast opnieuw long gaan en ook weer opnieuw shorten.
    Verder weinig vertrouwen in dit bedrijf
  11. En_Hausse 10 januari 2022 08:55
    quote:

    Joffrey23 schreef op 9 januari 2022 20:48:

    Ik zie hier veel mensen die telkens wanhopig opzoek zijn naar goed nieuws om hun aankoop goed te praten.
    En dat doen ze al maanden lang terwijl het aandeel steeds lager en lager gaat.

    Heb een aantal keer laten weten dat wanneer ik short ben gegaan en dat ik ze gesloten heb.
    Goed aandeel omdat het redelijk voorspelbaar lijkt in ieder geval. Zeker weet je het nooit.

    Blijft een aandeel waar het echte goede nieuws nog ver weg is.
    Kleine onzin nieuwtjes zoals wat EFBO deelde is dat wanhopige gedrag.
    Dat nieuws is een aantal dagen oud en het aandeel zakte weg.

    Ik zie het niet lager gaan dan 42,50 en dat is alleen vanwege dat geld topic dat telkens aangehaald word.
    Als dat er niet was hadden we het over een 5euro aandeel.

    Zal vast opnieuw long gaan en ook weer opnieuw shorten.
    Verder weinig vertrouwen in dit bedrijf
    Ik sta er hetzelfde in, de cash positie vormt een praktisch zekere bodem onder het aandeel. Opwaartse potentie is vrijwel volledig afhankelijk van de fantasie, tenzij er nieuws komt. Op huidige koers een aardige risk/reward, maar rond de 55/60 een risico.
  12. forum rang 6 Triple A 10 januari 2022 10:03
    quote:

    Joffrey23 schreef op 9 januari 2022 20:48:

    Ik zie hier veel mensen die telkens wanhopig opzoek zijn naar goed nieuws om hun aankoop goed te praten.
    En dat doen ze al maanden lang terwijl het aandeel steeds lager en lager gaat.

    Heb een aantal keer laten weten dat wanneer ik short ben gegaan en dat ik ze gesloten heb.
    Goed aandeel omdat het redelijk voorspelbaar lijkt in ieder geval. Zeker weet je het nooit.

    Blijft een aandeel waar het echte goede nieuws nog ver weg is.
    Kleine onzin nieuwtjes zoals wat EFBO deelde is dat wanhopige gedrag.
    Dat nieuws is een aantal dagen oud en het aandeel zakte weg.

    Ik zie het niet lager gaan dan 42,50 en dat is alleen vanwege dat geld topic dat telkens aangehaald word.
    Als dat er niet was hadden we het over een 5euro aandeel.

    Zal vast opnieuw long gaan en ook weer opnieuw shorten.
    Verder weinig vertrouwen in dit bedrijf
    Een cash positie van € 4,8 miljard. Dat is meer dan € 70 cash per aandeel. Aan de creditzijde van de balans gefinancierd met 50% eigen vermogen en 50% lange termijn schuld die alleen verschuldigd is bij het behalen van resultaten in de pijplijn (geen strak aflossingsschema).

    Zonder de cash wordt op dit moment een negatieve waarde aan Galapagos toegekend. Ik verbaas me zeer over deze wijze van waarderen van een bedrijf.

    Ergens in het komende jaar komen er echter grote koersschokken bij opening van de beurs. Het kan niet anders dat Galapagos licentiedeals of overnames gaat aankondigen. En dan kan het aandeel bij opening zomaar 30% hoger (of lager openen). Die berg cash moet een bestemming krijgen. En dat is precies de reden dat ik dit aandeel niet geschikt vind voor een short-long strategie. Je zal maar net short zitten als Galapagos een bestemming voor de cash (bijvoorbeeld een overname) aankondigt!

526 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.