Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,042   +0,002   (+0,19%) Dagrange 1,037 - 1,044 359.455   Gem. (3M) 1,6M

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 manuss 19 december 2021 22:10
    quote:

    JohnDeHond schreef op 19 december 2021 21:49:

    Morgen gaan we zien hoever deze lockdown is ingeprijsd bij de shorters, ben zeer benieuwd hoe de koersen gaan reageren.
    Volgens mijn bescheiden mening hebben ze daar geen berekening voor kunnen maken. Afgelopen vrijdag was er nog geen sprake van een strenge lockdown. Hoe denk je dat ze iets ingeprijsd kunnen hebben. Ze zijn min of meer overvallen door Rutte en de Jonge en OMT.
  2. BW2017 19 december 2021 22:13
    quote:

    manuss schreef op 19 december 2021 22:10:

    [...] Volgens mijn bescheiden mening hebben ze daar geen berekening voor kunnen maken. Afgelopen vrijdag was er nog geen sprake van een strenge lockdown. Hoe denk je dat ze iets ingeprijsd kunnen hebben. Ze zijn min of meer overvallen door Rutte en de Jonge en OMT.
    Ja compleet verrast.

    De bevestiging is terug te zien in de shortsell lijst van vorig jaar, toen hebben ze 2 dagen voordat Nederland volledig in de 1 ste lock down ging compleet afgebouwd. Toen kon je dat min of meer beter aan zien komen. Ik denk ze erop gerekend hadden dat een lock down niet meer ging gebeuren. Wel dus.
  3. [verwijderd] 19 december 2021 22:19
    quote:

    SEVA_ schreef op 19 december 2021 18:12:

    Dirk heeft zitten klagen bij Jannie:

    CEO van bpost over eindejaarsdrukte, beurskoers en wanpraktijken bij PostNL: “Valsspelers komen ermee weg. Dat is niet eerlijk”
    www.hln.be/economie/ceo-van-bpost-ove...

    Wellicht kan een Zuiderbuur het hele artikel plaatsen? Bvd. En United, ik zal niks zeggen over subsidies/ staatsteun enzo ;)
    U mag op uw beide oren slapen: uw kerstcadeaus worden op tijd geleverd om een plekje onder de kerstboom te krijgen. Dat garandeert Dirk Tirez, sinds deze zomer CEO van bpost. Een uitgebreid gesprek over pakjes, eindejaarsdrukte, uitbuiting in de sector en een aandeel dat nog half zoveel waard is als de koers waartegen het in 2013 naar de beurs ging.

    Robbe van Lier 15-12-21, 04:05 Laatste update: 15-12-21, 10:16
    Dirk Tirez (57) werd in maart van dit jaar benoemd tot CEO van bpost. Hij bracht rust in de tent, want bpost komt uit een woelige periode, erkent hij zelf ook. Zijn voorganger moest plaats ruimen, de eindejaarsperiode van 2020 werd een chaos, en ondanks een recordomzet door de coronapandemie, vielen de financiële resultaten vorig jaar tegen. Maar sinds zijn benoeming tot CEO in maart van dit jaar, eerst ad interim en sinds deze zomer definitief, lijkt het tij te keren. De kwartaalcijfers kleuren positiever en vooralsnog kan Bpost de pakjesstroom dit keer wél aan. “Samen met de nieuwe raad van bestuur denk ik dat we de rust hebben doen terugkeren na een moeilijke periode vorig jaar.”

    Vorig jaar liep het in deze eindejaarsperiode stevig mis voor bpost. Uw bedrijf kreeg de grote aantallen pakjes niet verwerkt. Pakketten bleven liggen in de magazijnen en veel klanten moesten de feestdagen in zonder kerstcadeau of het dan maar zelf afhalen. Garandeert u dat dit niet opnieuw zal gebeuren?
    “Ik kan aan iedereen zeggen: bestel uw pakje met een gerust hart, het komt voor Kerstmis toe. Eigenlijk begint de eindejaarspiek voor ons al met Black Friday (vrijdag 26 november, red.) en Cyber Monday (29 november, red.) en is die dus al drie weken volop bezig. Ook al zijn de winkels nu open, we draaien nog altijd drie keer zoveel volume als in 2019. Op dit moment verwerken we zo’n vijf miljoen brieven en meer dan 600.000 pakketten per dag (vorig jaar noteerde het bedrijf op 3 december 2020 de absolute uitschieter, met 630.000 pakjes, red.). Ondanks die enorme volumes verloopt alles vlot.”

    Daarvoor steekt u ook zelf de handen uit de mouwen. U bent al een aantal keren op het terrein gaan helpen. Waarom doet u dat?
    “We zijn dit voorjaar al begonnen met het voorbereiden van deze eindejaarspiek om te vermijden wat vorig jaar gebeurd is. Daarop hebben we onze sorteercapaciteit verhoogd en hebben we nu elke week contact met onze grote klanten om correcte volumevoorspellingen te maken. Waar dat nodig is, hebben we extra rondes geïnstalleerd om het volume aan te kunnen.”

    “Daarnaast organiseren we op dit moment het grootste teamevent in België, met 650 medewerkers van het hoofdkantoor die deze weken gaan helpen op het terrein met het verdelen van de pakjes. Ik doe dat ook zelf en zie op die manier collega’s die in weer en wind alles doen voor een zo goed mogelijke dienstverlening. Al is het niet zo dat wij de mensen uit het hoofdkantoor willen gebruiken of dat het operationeel nodig is. Voor mij gaat het om solidariteit en het versterken van de teamspirit onder alle 26.000 bpost-werknemers in België. Dat creëert een band. En die verbondenheid tussen collega’s vind ik belangrijk.”

    CEO Dirk Tirez op pakjesronde: "Voor mij gaat het om solidariteit en het versterken van de teamspirit onder alle 26.000 bpost-werknemers in België. Dat creëert een band. En die verbondenheid tussen collega’s vind ik belangrijk."
    CEO Dirk Tirez op pakjesronde: "Voor mij gaat het om solidariteit en het versterken van de teamspirit onder alle 26.000 bpost-werknemers in België. Dat creëert een band. En die verbondenheid tussen collega’s vind ik belangrijk." © Joel Hoylaerts / Photonews
    Een undercoverreportage van VTMNieuws en Het Laaste Nieuws bij uw concurrent PostNL, toonde aan hoe via onderaannemers illegalen, zwartwerkers en zelfs kinderen worden ingezet om pakjes rond te brengen in ons land. Hoe reageert u daarop?
    “Ik was niet verbaasd, maar het maakt me wel bijzonder triest. Het toont aan dat er een structureel probleem is. Wie het eerlijk speelt, zoals bpost, betaalt belastingen en sociale zekerheid. Maar zij die vals spelen, komen er structureel onderuit. De economische machtsverhoudingen maken het voor de onderaannemers moeilijk om correcte voorwaarden te onderhandelen. Daarom vind ik dat zij door de wetgever in bescherming genomen moeten worden.”

    “Ik wil ook onderstrepen dat het om buitenlandse ondernemingen gaat die in handen zijn van klassieke postale operatoren: GLS is eigendom van Royal Mail, DPD is onrechtstreeks in handen van La Poste Française en PostNL is uiteraard een Nederlands bedrijf. Ik kan me niet voorstellen dat een van die drie in hun thuisland doet wat we in de reportage hebben gezien.”

    Bpost heeft een filosofie van sociale duurzaam­heid. Wij bieden onze mensen arbeidscon­trac­ten aan van onbepaalde duur. 98 procent van het werk doen wij met vaste mensen.

    Dirk Tirez, CEO van Bpost
    Wat moet er dan gebeuren?
    “Bpost spreekt zich niet over welke regulering noodzakelijk is. Ik geef wel graag het voorbeeld van Duitsland, waar de postale operatoren aansprakelijk en verantwoordelijk zijn voor de betaling van sociale zekerheid en belastingen. Men mag daar niet zomaar aan ontsnappen door een wirwar aan structuren op te zetten. Ik hoop dat er ook bij ons structureel wordt ingegrepen om een eerlijk speelveld te creëren. Het is aan de overheid - die toch miljoenen belastingen misloopt - om dat op te lossen. Bpost vraagt daarbij geen voordelen, maar wel dat iedereen in de markt op een correcte manier belastingen en sociale zekerheid betaalt. En dat het spel eerlijk wordt gespeeld.”

    Zet bpost onderaannemers in?
    “Bpost heeft een filosofie van sociale duurzaamheid. Wij bieden onze mensen arbeidscontracten aan van onbepaalde duur. Op zeer uitzonderlijke piekmomenten werken wij met 1 à 2 procent interimmers of subcontractors. 98 procent van het werk doen wij met vaste mensen.”

    Tegelijk hebben de onthullingen bpost geen windeieren gelegd. Enkele grote spelers zijn uit onvrede met de gang van zaken afgehaakt bij de concurrentie om over te schakelen op bpost.
    “Ik mag geen namen noemen, maar er zijn inderdaad verschillende grote marktspelers die klachten kregen van hun klanten en hun volumes geswitcht hebben naar bpost. Het toont aan dat veel mensen gechoqueerd zijn over wat er gebeurt. En dat heeft dan weer impact. Want zij willen niet bestellen bij bedrijven die een loopje nemen met sociale duurzaamheid.”

    PostNL blijft ondertussen wel zijn pijlen richten op ons land. Het heeft al negen depots in België. En daar komen binnenkort nog twee hoogtechnologische verdeelcentra bij. Wat is het antwoord van bpost daarop?
    “Bpost verwelkomt concurrentie, maar vraagt wel eerlijke concurrentie en geen valsspelers. Wat bpost zelf betreft: ik zet volledig in op maximale tevredenheid van onze klanten. Wij willen de beste dienstverlening waarborgen, met een kwaliteit die niemand anders bereikt. Capaciteit, prijs, kwaliteit en duurzaamheid zijn de troeven die we uitspelen. Bpost is een duurzaam, sociaal en ecologisch bedrijf. We worden een van de meest groene operatoren. Daarin onderscheiden we ons van onze concurrentie.”
  4. [verwijderd] 19 december 2021 22:19
    Op termijn is er geen aparte brievenron­de en pakketron­de meer, maar wordt dat een geïnte­greer­de ronde.

    Dirk Tirez, CEO van Bpost
    U haalt heel vaak duurzaamheid aan. Maak dat eens concreet. Wanneer rijden de postbodes en pakjesbezorgers rond in een elektrisch busje op groene energie?
    “Tegen 2030 gaan we voor de volledige elektrificatie van 18.000 bestelwagens en willen we onze volledige CO2-uitstoot met 60 procent verminderen. Vanaf 2026 zal elke bedrijfswagen die bpost aankoopt volledig elektrisch of hybride zijn. Daarnaast voldoet elk gebouw dat wij neerzetten vanaf volgend jaar aan de strengste milieunormen. Ons nieuwe hoofdkwartier, waar we vanaf januari naar verhuizen, is trouwens al een volledig passief gebouw. Kijk ook naar de uitrol van onze ecozones (stadszone waar alle pakjes uitstootvrij geleverd worden, red.). Die worden in verschillende steden en gemeenten de norm.”

    En toch. Bij veel mensen komt ‘s ochtends nog de krantenbezorger, wat later de brievenpost, en in de namiddag nog een postbode met het pakje dat een dag eerder werd besteld. Is dat zo duurzaam?
    “Nee. En dat is een van de redenen waarom we het brievendepartement en dat van de pakketten samenvoegen. Een krantenronde zal altijd apart blijven, omdat die zeer vroeg moet gebeuren. Maar de klassieke brievenpost en de pakjes zullen geïntegreerd worden. Hoe dat zal gebeuren? Ik spreek van een post-pakketbezorger. Op termijn is er geen aparte brievenronde en pakketronde meer, maar wordt dat een geïntegreerde ronde. We maken een pakketronde, waarmee de brieven meegaan. Op die manier doen we minder kilometers en stoten we minder CO2 uit.”

    Wil dat zeggen dat ik als klant op termijn op minder of op meer momenten brieven zal ontvangen?
    “Ik kan u garanderen dat u met een priorzegel elke dag de brievenpost krijgt. Dat is het verschil tussen een prior en non-priorzegel. Wil u dat de postbode elke dag brieven brengt? Dan moet u gewoon een priorzegel kleven en wordt de priorbrief beschouwt als een pakket, dat dagelijks wordt gebracht. Kleeft u een non-priorzegel, dan zal uw brief enkele dagen meer onderweg zijn.”

    Is duurzaamheid überhaupt te verzoenen met e-commerce, met z’n snelle, gratis leveringen en retours?
    "Bij bpost maken de investeringen in duurzaamheid deel uit van het businessmodel. Als we minder kilometers afleggen, hebben we ook minder kosten. Als we onze routes optimaliseren, door de pakket- en postronde te integreren, hebben we minder auto’s nodig. Je kan duurzaam zijn en tegelijk heel concurrentiële prijzen aanbieden aan klanten. Voor ons is het mogelijk om tegelijk goede én duurzame dienstverlening aan te bieden.”

    Het aantal verzonden brieven daalt al jaren in ons land, terwijl bpost vorig jaar onvoldoende kon profiteren van de boost aan e-commerce door de coronacrisis. Hebt u dit jaar de omslag wél kunnen maken?
    “Bpost zit met een jaarlijkse volumedaling van 10 procent op de brievenpost. Elke procent staat voor 10 miljoen euro ebit (operationele winst vóór aftrekposten, red.). Dat is 100 miljoen euro bedrijfswinsten die elk jaar verdwijnen. Dat betekent dat je je inkomsten elders moet halen. Uit pakketten, e-commerce en andere logistieke activiteiten. En dat is ook wat bpost doet. Maar het betekent wel dat je in volle transformatie zit. Je bent je vliegtuig aan het verbouwen terwijl je in de lucht hangt. Daar is bpost niet alleen in. Dat is voor de hele Europese markt het geval, maar terwijl wij in de lucht blijven, zie ik er toch ook waar het anders loopt. Bpost is goed geplaatst om die transformatie - een periode van minstens vijf jaar - tot een goed einde te brengen.”

    Heeft de bpost-aandeelhouder daar evenveel vertrouwen in? De beurskoers staat vandaag op minder dan de helft van de waarde waaraan bpost midden 2013 naar de beurs trok. Begin 2018 piekte het aandeel boven 25 euro, maar nu staat het op een dikke 7 euro. Wanneer gaan al die investeringen en toekomstplannen zich vertalen in een goede beurskoers?
    Twee opmerkingen daarbij. Ten eerste gaat u er vanuit dat bpost een groei-aandeel was. Dat is niet het geval, bpost is altijd een dividendaandeel geweest. Telt u eens alle dividenden op die de aandeelhouder jaarlijks heeft ontvangen. U zal versteld staan dat bpost ook in schijnbaar mindere periodes een interessant aandeel was. In termen van payout zal bpost een van de aandelen zijn die over een periode van 10 jaar de meeste dividenden heeft betaald. Mijn tweede punt: bpost is een aandeel dat u op lange termijn moet zien. We zitten in onze transformatie op het punt dat we investeringen - 200 à 220 miljoen euro per jaar - doen, om op lange termijn opnieuw te groeien.”

    Wij willen dat een Belgische kmo kan zeggen: ‘Ik wil online verkopen. Bpost, help mij.’

    Dirk Tirez, CEO van Bpost
    De investeringen waar u het over heeft gebeuren onder meer in buitenlandse activiteiten van de bpost Group, zoals Active Ants en Radial. Wat zijn de ambities van bpost buiten belgië?
    “Wij hebben enorme ambities in de e-commercelogistiek. Wij willen dat een Belgische kmo kan zeggen: ‘Ik wil online verkopen. Bpost, help mij.’ Met Active Ants kunnen we voor een bedrijf dat online wil verkopen de hele logistieke keten in handen nemen. We plaatsen de producten in het magazijn, pikken het op met de robot, doen de verpakking, nemen de customer care in handen, verzorgen het transport en doen - indien nodig - de retournering. Daarmee zijn we veel meer dan louter een pakjesbedrijf, zoals PostNL dat wel alleen is.”

    “Waarom we buiten België investeren? E-commercelogistiek is nu eenmaal geen lokale activiteit, vandaar dat we dat internationaal doen. We willen Belgische bedrijven ook helpen in Europa, bij het exporteren. Onze ambitie is om heel snel de helft van onze omzet uit het buitenland te halen. En ik denk dat ook de helft van de bedrijfswinst op relatief korte termijn uit het buitenland kan komen.”

    U bent sinds maart CEO ad interim en sinds deze zomer definitief benoemd, hoe zijn deze eerste maanden u op persoonlijk vlak bevallen?
    “Ik kende het bedrijf natuurlijk al goed, ik werk hier al 18 jaar. Maar ik moet zeggen dat ik enorm veel steun heb gevoeld en plezier heb beleefd aan de de samenwerking met de collega’s. Het belangrijkste in het leven is wat je energie geeft en wat je graag doet. Wel, ik geniet van elke dag omdat zoveel collega’s me energie geven. Ik ben bijzonder enthousiast en dankbaar om die ploeg te kunnen dienen. Dat vind ik geweldig.”

    U spreekt over dankbaarheid en uw ploeg dienen. Enkele jaren geleden werd u getroffen door een ernstige, zeldzame ziekte die u vier maanden aan een ziekenhuisbed gekluisterd hield en een jaar revalidatie kostte. Speelt dat mee in hoe u in uw job staat?
    “Ik heb het voorrecht van twee keer geboren te zijn. Als je twee keer geboren wordt, ben je je heel goed bewust van hoe je wil leven. En voor mij is dat: iets betekenen voor anderen. Een onderneming leiden, is voor mij meer dan dat alleen. Het is een maatschappelijke opdracht die mij betekenis geeft. Om voor anderen, voor de maatschappij, voor elke burger, iets te kunnen doen. Ik moet ook zeggen dat dat de reden is waarom ik de job aanvaard heb.”

    Wat zijn uw wensen voor het nieuwe jaar voor uzelf en voor bpost?
    “Ik wens iedereen dat zij iets voor anderen kunnen betekenen en dat we werk maken van een meer duurzame wereld, waarbij er aandacht is om elkaar te helpen en niemand achter te laten.”
  5. torkom 19 december 2021 22:22
    quote:

    Forza schreef op 19 december 2021 21:58:

    Bij deGiro mag je een verkooporder maximaal 1 euro boven de huidige koers plaatsen. Vreemd.
    Ben benieuwd wat er gebeurt als de koers zakt en er dus meer als 1 euro verschil is...vervalt de order dan of blijft hij toch gewoon staan ?
    Maar dat scenario morgen gaan we morgen natuurlijk niet zien.
  6. Atlas M. Dogan 19 december 2021 22:26
    quote:

    Boba Fett schreef op 19 december 2021 22:16:

    Allé, ik doe ook mee, 24k aan 5.75. Ik vraag me of dat werkelijk iets uitmaakt. Ik hoor het graag hoe dit kan.
    Bedankt Boba Fett en alle anderen die meedoen.

    Als je een verkooporder aanmaakt, worden er aandelen gereserveerd, in jouw geval worden er 24.000 aandelen gereserveerd/bevroren. Je hebt immers een verkooporder aangemaakt en je broker moet wel kunnen leveren, vandaar dat ze gereserveerd/bevroren worden. Daardoor zijn er veel minder vrij verhandelbare aandelen op de markt (om bijvoorbeeld aan shorters uit te lenen).

    Dat is de gedachte achter het collectief en op grote schaal aanmaken van verkooporders.
  7. BW2017 19 december 2021 22:29
    quote:

    United We Stand schreef op 19 december 2021 22:19:

    [...]

    U mag op uw beide oren slapen: uw kerstcadeaus worden op tijd geleverd om een plekje onder de kerstboom te krijgen. Dat garandeert Dirk Tirez, sinds deze zomer CEO van bpost. Een uitgebreid gesprek over pakjes, eindejaarsdrukte, uitbuiting in de sector en een aandeel dat nog half zoveel waard is als de koers waartegen het in 2013 naar de beurs ging.

    Robbe van Lier 15-12-21, 04:05 Laatste update: 15-12-21, 10:16
    Dirk Tirez (57) werd in maart van dit jaar benoemd tot CEO van bpost. Hij bracht rust in de tent, want bpost komt uit een woelige periode, erkent hij zelf ook. Zijn voorganger moest plaats ruimen, de eindejaarsperiode van 2020 werd een chaos, en ondanks een recordomzet door de coronapandemie, vielen de financiële resultaten vorig jaar tegen. Maar sinds zijn benoeming tot CEO in maart van dit jaar, eerst ad interim en sinds deze zomer definitief, lijkt het tij te keren. De kwartaalcijfers kleuren positiever en vooralsnog kan Bpost de pakjesstroom dit keer wél aan. “Samen met de nieuwe raad van bestuur denk ik dat we de rust hebben doen terugkeren na een moeilijke periode vorig jaar.”

    Vorig jaar liep het in deze eindejaarsperiode stevig mis voor bpost. Uw bedrijf kreeg de grote aantallen pakjes niet verwerkt. Pakketten bleven liggen in de magazijnen en veel klanten moesten de feestdagen in zonder kerstcadeau of het dan maar zelf afhalen. Garandeert u dat dit niet opnieuw zal gebeuren?
    “Ik kan aan iedereen zeggen: bestel uw pakje met een gerust hart, het komt voor Kerstmis toe. Eigenlijk begint de eindejaarspiek voor ons al met Black Friday (vrijdag 26 november, red.) en Cyber Monday (29 november, red.) en is die dus al drie weken volop bezig. Ook al zijn de winkels nu open, we draaien nog altijd drie keer zoveel volume als in 2019. Op dit moment verwerken we zo’n vijf miljoen brieven en meer dan 600.000 pakketten per dag (vorig jaar noteerde het bedrijf op 3 december 2020 de absolute uitschieter, met 630.000 pakjes, red.). Ondanks die enorme volumes verloopt alles vlot.”

    Daarvoor steekt u ook zelf de handen uit de mouwen. U bent al een aantal keren op het terrein gaan helpen. Waarom doet u dat?
    “We zijn dit voorjaar al begonnen met het voorbereiden van deze eindejaarspiek om te vermijden wat vorig jaar gebeurd is. Daarop hebben we onze sorteercapaciteit verhoogd en hebben we nu elke week contact met onze grote klanten om correcte volumevoorspellingen te maken. Waar dat nodig is, hebben we extra rondes geïnstalleerd om het volume aan te kunnen.”

    “Daarnaast organiseren we op dit moment het grootste teamevent in België, met 650 medewerkers van het hoofdkantoor die deze weken gaan helpen op het terrein met het verdelen van de pakjes. Ik doe dat ook zelf en zie op die manier collega’s die in weer en wind alles doen voor een zo goed mogelijke dienstverlening. Al is het niet zo dat wij de mensen uit het hoofdkantoor willen gebruiken of dat het operationeel nodig is. Voor mij gaat het om solidariteit en het versterken van de teamspirit onder alle 26.000 bpost-werknemers in België. Dat creëert een band. En die verbondenheid tussen collega’s vind ik belangrijk.”

    CEO Dirk Tirez op pakjesronde: "Voor mij gaat het om solidariteit en het versterken van de teamspirit onder alle 26.000 bpost-werknemers in België. Dat creëert een band. En die verbondenheid tussen collega’s vind ik belangrijk."
    CEO Dirk Tirez op pakjesronde: "Voor mij gaat het om solidariteit en het versterken van de teamspirit onder alle 26.000 bpost-werknemers in België. Dat creëert een band. En die verbondenheid tussen collega’s vind ik belangrijk." © Joel Hoylaerts / Photonews
    Een undercoverreportage van VTMNieuws en Het Laaste Nieuws bij uw concurrent PostNL, toonde aan hoe via onderaannemers illegalen, zwartwerkers en zelfs kinderen worden ingezet om pakjes rond te brengen in ons land. Hoe reageert u daarop?
    “Ik was niet verbaasd, maar het maakt me wel bijzonder triest. Het toont aan dat er een structureel probleem is. Wie het eerlijk speelt, zoals bpost, betaalt belastingen en sociale zekerheid. Maar zij die vals spelen, komen er structureel onderuit. De economische machtsverhoudingen maken het voor de onderaannemers moeilijk om correcte voorwaarden te onderhandelen. Daarom vind ik dat zij door de wetgever in bescherming genomen moeten worden.”

    “Ik wil ook onderstrepen dat het om buitenlandse ondernemingen gaat die in handen zijn van klassieke postale operatoren: GLS is eigendom van Royal Mail, DPD is onrechtstreeks in handen van La Poste Française en PostNL is uiteraard een Nederlands bedrijf. Ik kan me niet voorstellen dat een van die drie in hun thuisland doet wat we in de reportage hebben gezien.”

    Bpost heeft een filosofie van sociale duurzaam­heid. Wij bieden onze mensen arbeidscon­trac­ten aan van onbepaalde duur. 98 procent van het werk doen wij met vaste mensen.

    Dirk Tirez, CEO van Bpost
    Wat moet er dan gebeuren?
    “Bpost spreekt zich niet over welke regulering noodzakelijk is. Ik geef wel graag het voorbeeld van Duitsland, waar de postale operatoren aansprakelijk en verantwoordelijk zijn voor de betaling van sociale zekerheid en belastingen. Men mag daar niet zomaar aan ontsnappen door een wirwar aan structuren op te zetten. Ik hoop dat er ook bij ons structureel wordt ingegrepen om een eerlijk speelveld te creëren. Het is aan de overheid - die toch miljoenen belastingen misloopt - om dat op te lossen. Bpost vraagt daarbij geen voordelen, maar wel dat iedereen in de markt op een correcte manier belastingen en sociale zekerheid betaalt. En dat het spel eerlijk wordt gespeeld.”

    Zet bpost onderaannemers in?
    “Bpost heeft een filosofie van sociale duurzaamheid. Wij bieden onze mensen arbeidscontracten aan van onbepaalde duur. Op zeer uitzonderlijke piekmomenten werken wij met 1 à 2 procent interimmers of subcontractors. 98 procent van het werk doen wij met vaste mensen.”

    Tegelijk hebben de onthullingen bpost geen windeieren gelegd. Enkele grote spelers zijn uit onvrede met de gang van zaken afgehaakt bij de concurrentie om over te schakelen op bpost.
    “Ik mag geen namen noemen, maar er zijn inderdaad verschillende grote marktspelers die klachten kregen van hun klanten en hun volumes geswitcht hebben naar bpost. Het toont aan dat veel mensen gechoqueerd zijn over wat er gebeurt. En dat heeft dan weer impact. Want zij willen niet bestellen bij bedrijven die een loopje nemen met sociale duurzaamheid.”

    PostNL blijft ondertussen wel zijn pijlen richten op ons land. Het heeft al negen depots in België. En daar komen binnenkort nog twee hoogtechnologische verdeelcentra bij. Wat is het antwoord van bpost daarop?
    “Bpost verwelkomt concurrentie, maar vraagt wel eerlijke concurrentie en geen valsspelers. Wat bpost zelf betreft: ik zet volledig in op maximale tevredenheid van onze klanten. Wij willen de beste dienstverlening waarborgen, met een kwaliteit die niemand anders bereikt. Capaciteit, prijs, kwaliteit en duurzaamheid zijn de troeven die we uitspelen. Bpost is een duurzaam, sociaal en ecologisch bedrijf. We worden een van de meest groene operatoren. Daarin onderscheiden we ons van onze concurrentie.”

    Weet je wat oneerlijk is, en wat geen eerlijk spel is voor concurrentie. Dat je 170 miljoen subsidie per jaar gesponsord krijgt door je eigen regering. ( Dat vergeet die even te benoemen )
  8. Atlas M. Dogan 19 december 2021 22:30
    quote:

    torkom schreef op 19 december 2021 22:22:

    [...]

    Ben benieuwd wat er gebeurt als de koers zakt en er dus meer als 1 euro verschil is...vervalt de order dan of blijft hij toch gewoon staan ?
    Maar dat scenario morgen gaan we morgen niet zien.
    Ben daar ook wel benieuwd naar, hoewel het mij sterk lijkt dat 'ie dan permissieloos vervalt. Wat ik in ieder geval wel ga doen is mijn verkooporder continu aanpassen aan de hopelijk hogere koers. Dus bij 3,70 maak ik er 4,70 van.

    Overigens, wat raar en arbitrair van De giro om er een bovenlimiet van 1 euro op te zetten. Hoe doen ze dat dan bij bijvoorbeeld Adyen?

    Had eerder een bovengrenspercentage verwacht dan een rond getal als 1 euro.
  9. [verwijderd] 19 december 2021 22:39
    quote:

    BW2017 schreef op 19 december 2021 22:29:

    [...]

    Weet je wat oneerlijk is, en wat geen eerlijk spel is voor concurrentie. Dat je 170 miljoen subsidie per jaar gesponsord krijgt door je eigen regering. ( Dat vergeet die even te benoemen )
    Once and for all, beste janker en calimero's ...

    Die 850 miljoen over 5 jaar krijgen ze voor het bezorgen van tijdschriften en dagbladen. Deze worden voor 7h30 bedeeld in een aparte ronde. Logisch dat je hiervoor extra betaald wordt want de uitgevers van die tijdschriften en dagbladen betalen niet voor de bezorging. Dit is dus belastingsgeld die naar de uitgevers gaat, niet naar Bpost. Bpost heeft de meeste bedrijfjes die vroeger zelf die bedeling deden overgenomen.

    Kader het in en hang het boven uw bed, dan hoef ik het nooit meer te herhalen.
  10. BW2017 19 december 2021 22:44
    quote:

    United We Stand schreef op 19 december 2021 22:39:

    [...]
    Once and for all, beste janker en calimero's ...

    Die 850 miljoen over 5 jaar krijgen ze voor het bezorgen van tijdschriften en dagbladen. Deze worden voor 7h30 bedeeld in een aparte ronde. Logisch dat je hiervoor extra betaald wordt want de uitgevers van die tijdschriften en dagbladen betalen niet voor de bezorging. Dit is dus belastingsgeld die naar de uitgevers gaat, niet naar Bpost. Bpost heeft de meeste bedrijfjes die vroeger zelf die bedeling deden overgenomen.

    Kader het in en hanf-g het boven uw bed, dan hoef ik het nooit meer te herhalen.
    Nou zit je hoog he! Dat van die krantjes had ik erbij moeten zeggen , was al bekend bij mij hoor. Die paar krantjes en foldertjes.
    Mooie deal ruim €465.000 per dag.
    Daar staat een dienst tegenover waar ze Bpost mee willen steunen, misschien moet je even de berichten lezen hoeveel kritiek daar de laatste jaren op geweest is in België door andere instanties. (Vooral omdat het zo goedkoop is voor die geleverde diensten )
4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.