Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,243   +0,009   (+0,73%) Dagrange 1,234 - 1,249 464.594   Gem. (3M) 1,8M

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. torkom 19 december 2021 13:29
    Ik heb toen de koers van Post rond de 4,50 stond een weddenschap afgesloten dat de koers eind december op of boven de 5 zou staan...dat etentje moet ik dus gaan betalen maar ik verwacht toch dat die koers gehaald gaat worden in de eerste helft van volgend jaar..

    Daar durf ik wel een nieuwe weddenschap voor aan te gaan..
  2. Atlas M. Dogan 19 december 2021 13:31
    Aan de deelnemende forumleden te zien, is er veel animo om morgen pre-opening een onrealistische verkooporder aan te maken. Daarmee halen we een heleboel aandelen uit de markt. Kijken wat dat ons brengt. Louter vanuit een experimenteel oogpunt vind ik dit al interessant om te volgen.

    @DeWalt Heb je informatieve uiteenzetting destijds ook gelezen. Mooi dat je het weer onder de aandacht brengt. Bedankt!
  3. forum rang 6 win some... 19 december 2021 13:39
    quote:

    Boir schreef op 19 december 2021 12:58:

    In de bezorgde 1,7mln pakjes 2020 zitten de Belgische, gezien de cijfers van postNL 2021, beperkte groei, zitten in de piek 2021 van 2mln ook de Belgische, dus ze bedoelen net als in de cijfers Benelux=Netherlands denk ik, maar dan blijft waarom de naamsverandering EN Lies noemt 27 punten en niet de 27+9. Het geheel boeit me al een tijdje, wordt er iets verzwegen/zit er een afscheiding aan te komen waartoe al jaar geleden toe beslist is ? Of is het aantal van 2mln wel degelijk alleen Nederland en zou er dus 2,5 mln piek gecommuniceerd moeten zijn om ontwikkeling 2020-2021 te laten zien. Ik geloof niet dat t 2,5mln moet zijn, de regionale krantenartikels met de cijfers van lokale depots laten niet echt forse groei zien volgens mij, maar ik weet t echt niet, waarom de naamsverandering en waarom het niet noemen van de 9 Belgische ....
    Is inderdaad apart. In onderstaand persbericht is wel te lezen dat ze de huidige locaties in België 'depots' noemen. Volgend jaar komt er dan een eerste sorteer- en distributiecentrum.
    www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

    Maar blijft vreemd dat ze dan de term Parcels Netherlands gebruiken in de presentatie.
  4. forum rang 4 Filasoft 19 december 2021 13:43
    quote:

    wins schreef op 19 december 2021 13:37:

    Ik heb ook een verkoop order gezet op mijn ijzeren voorraad voor morgen op 5,75eur, dit om te voorkomen dat deze worden uitgeleend aan shortpartijen
    Als ik me niet vergis moet je daarvoor zelf toestemming geven. Je ontvangt dan een bescheiden vergoeding en dus wat extra rendement. Geef je geen toestemming dan worden jouw aandelen niet uitgeleend.
  5. Atlas M. Dogan 19 december 2021 13:52
    quote:

    Filasoft schreef op 19 december 2021 13:43:

    [...]

    Als ik me niet vergis moet je daarvoor zelf toestemming geven. Je ontvangt dan een bescheiden vergoeding en dus wat extra rendement. Geef je geen toestemming dan worden jouw aandelen niet uitgeleend.
    Bij de budgetbrokers worden je aandelen ongevraagd uitgeleend. Dat is een deel van hun verdienmodel.
  6. forum rang 4 BW2017 19 december 2021 14:00
    quote:

    SEVA_ schreef op 19 december 2021 13:48:

    [...]

    Ordertje voorbeurs inleggen om de laatste stuiptrekkingen van MW te counteren. Op zekers dat ze nog wat gaan proberen.
    Ik denk er morgen weinig tegen te houden valt. Als ik de vergelijking trek met vorige jaar toen MW de shortpositie 2 dagen voor de lock down compleet had afgebouwd hebben ze toen dus eieren voor de geld gekozen. Nu zijn ze geheel onverwacht te laat, ik denk dus ook dat ze er vanuit gingen dat het niet zover meer zou komen tot een lock down, ook omdat andere landen om ons heen het niet gedaan hebben. Ik denk ze daar dus een flinke mis calculatie hebben gemaakt, en ik hoop dus ook dat ze niet anders kunnen dan voor veilig gaan, ook omdat hun niet weten hoe dit zich verder gaat ontplooien en Hoelang deze lock down gaat duren.
    In combinatie met de basis die er al lag en dat ze toch eerdaags moesten gaan afbouwen.

    - Q4 Cijfers
    - Toenemende Winstverhoging die dagelijks zo maar kan gaan verschijnen.
    - Aanloop naar dividend.

    Nu dus ook :

    - Toename van volume briefpost, denk aan o.a. Vaccinatie afspraak brieven, meer kerstkaarten.
    - En de belangrijkste weer een record aantal pakketten die verstuurd gaan worden, Incl retour.

    Olieprijs zal ook steeds verder zakken nu steeds meer landen maatregelen gaan nemen is een bijkomstig voordeel op de kosten.

    Dus ik zie eigenlijk weinige redenen waarom MW nu nog het risico wil nemen om de winsten te laten verdampen of enigszins meer short te gaan.

    Zou prachtig zijn als er morgen ook een Short squeeze plaats zou gaan vinden. Dan hebben we echt een goede dag.

    ( En niet te vergeten Postnl heeft hier op voorgesorteerd en met de ervaring van de vorige lock downs, En niet op voorgesorteerd in de cijfers)
  7. forum rang 6 win some... 19 december 2021 14:02
    ’s Nachts werken is duur in België, dus vestigen distributiecentra zich in Nederland

    Webshops? Die zijn er weinig in België, dus bestellen onze zuiderburen hun cadeautjes over de grens. Vakbonden houden de komst van grote distributiebedrijven in België tegen, tot frustratie van de regering.

    Rick van de Lustgraaf 14 december 2021, 10:47
    Ook in België zorgt de opleving van het coronavirus rondom de feestdagen voor een massale vlucht naar online shoppen. Dat is duidelijk zichtbaar aan de lange rijen witte bestelbusjes uit Nederland op het toch al drukke Belgische wegennet. Kunnen de grote distributiecentra zich niet wat dichterbij vestigen?

    In de bestuurskamers van de zogenoemde e-commercebedrijven ligt die vraag op tafel, weet Els Breugelmans, retailexpert aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Maar, weet ze ook, e-commercebedrijven vestigen zich graag in Nederland en Duitsland. Ook wel in Frankrijk, maar Belgisch grondgebied wordt genegeerd.

    Belgen bestellen hun pakketjes daardoor massaal over de grens bij Bol en Coolblue. Of bij de Duitse ketens Zalando en Mediamarkt. De paar Belgische namen die wat tegenwicht bieden zijn al in handen van buitenlandse partijen, zoals elektronicaketen Vanden Borre (Frans), en vertrekken mogelijk uit het land.

    40.000 banen
    Dat al die bestelbusjes op de weg vaak een Nederlands kenteken hebben, steekt de federale regering. Grote e-commercebedrijven brengen veel banen en die zijn hard nodig. Waar de Vlaamse werkloosheid rond het EU-gemiddelde scoort, bungelt Wallonië onderaan de lijst. Vooral laaggeschoolde mensen zijn werkloos.

    Belgische arbeid is duur. Helemaal ’s nachts, als in de distributiecentra hard gewerkt moet worden om de bestellingen van de avond daarvoor te verwerken. De nachtpremies zijn zo hoog dat een Belg 25 procent duurder is dan een Nederlandse distributiecollega, berekende handelsfederatie Comeos. En in België begint ‘nachtwerk’ al om 20.00 uur in plaats van middernacht.

    Grote bedrijven die hun oog lieten vallen op België, kozen de voorbije jaren daarom toch voor Nederland als vestigingsplaats, zoals Decathlon (Tilburg). Die trend heeft het land al zeker 40.000 banen gekost, zei premier Alexander De Croo. Zijn regering wil de hoge nachtpremies verlagen, maar daarvoor is goedkeuring nodig van alle vakbonden (socialistisch, liberaal en christelijk), die in België zeer sterk staan.

    Uitbuiting
    De al zes jaar durende onderhandelingen zijn onlangs weer gestart, weinig succesvol vooralsnog. “De vakbonden wijzen naar Nederland als voorbeeld van hoe het níet moet”, zegt econoom Ive Marx van de Universiteit Antwerpen. “Dan doelen ze op werken op zondag, werken met deeltijdcontracten en zzp-constructies die weinig om het lijf hebben, veel te flexibel. Dat komt allemaal samen bij dit soort bedrijven.”

    Ook in België werken chauffeurs en distributiemedewerkers zich voor een habbekrats het snot voor de ogen, bleek onlangs nog uit een inval van de arbeidsinspectie bij PostNL in Mechelen. Eind november kwamen serieuze misstanden aan het licht, waaronder pakketbezorgers die zonder rijbewijs pakketjes bezorgden en illegalen die aan het werk waren. Slecht betaald personeel wordt er uitgeperst. In Wommelgem werd vanwege de misstanden een depot van PostNL verzegeld na een inval door de sociale inspectie; geen pakketje mocht de opslaglocatie nog verlaten.

    De druk vanuit de achterban van de vakbonden om tot een akkoord te komen is ‘logischerwijs’ laag, vindt Marx. “Het zijn natuurlijk geen leuke banen, en vrijwel nergens zijn de regelingen voor werklozen zo goed als in België.” Daarbij kent België nog relatief veel kleine zelfstandigen, die veelal lid zijn van een vakbond. Voor hen hoeven die grote ketens niet te komen.

    Vergunningen
    Maar inmiddels verhuizen ook die kleinere detailhandelaren hun bedrijf steeds vaker naar Nederland, merkt directeur van Comeos, Dominique Michel. Want groot of klein: ieder bedrijf wil vandaag de dag online actief zijn. Maar in hun bureaucratische thuisland moeten de ondernemers vaak jarenlang wachten op de benodigde vergunningen die in Nederland binnen no time geregeld zijn.

    “De economie digitaliseert keihard, maar onze conservatieve economie lijkt op die van de jaren zeventig”, zegt Michel. “We verliezen banen, denk ook aan marketing en ICT. En al ons geld stroomt naar het buitenland, want de Belgische consument gaat wel met de tijd mee. We hebben niet alleen de eerste, maar ook de tweede en derde trein gemist.”

    Daar gelooft Jan De Weghe, die namens de socialistische vakbond aan tafel zit, niets van. “Politici zien die grote digitale bedrijven als de ideale wereld, maar dat is het niet. Ze bieden vooral zwaar werk, op ongunstige tijden tegen lage lonen. Natuurlijk is Coolblue, Amazon of Alibaba van harte welkom. En natuurlijk hebben we werk nodig, maar wel tegen goede voorwaarden.”

    Te veel macht
    De vakbonden en de regering komen er nooit uit. Daar is iedereen in België wel van overtuigd, zegt retailexpert Breugelmans. De macht van vakbonden moet snel worden teruggeschroefd, vindt ze, vanwege ‘hun vertragende factor’.

    Toch denkt ze niet dat het land ook de laatste e-commercetrein heeft gemist, al is het maar omdat in Nederland nog nauwelijks personeel te vinden is. België is met de havens van Zeebrugge en Antwerpen, uitstekende spoorverbindingen en snelwegknooppunten het logistieke hart van West-Europa, aldus Breugelmans. “Maar er moet wel snel iets gebeuren voor het écht te laat is.”
    www.trouw.nl/economie/s-nachts-werken...
  8. forum rang 7 DeWalt 19 december 2021 14:07
    quote:

    BW2017 schreef op 19 december 2021 14:00:

    [...]

    Ik denk er morgen weinig tegen te houden valt. Als ik de vergelijking trek met vorige jaar toen MW de shortpositie 2 dagen voor de lock down compleet had afgebouwd hebben ze toen dus eieren voor de geld gekozen. Nu zijn ze geheel onverwacht te laat, ik denk dus ook dat ze er vanuit gingen dat het niet zover meer zou komen tot een lock down, ook omdat andere landen om ons heen het niet gedaan hebben. Ik denk ze daar dus een flinke mis calculatie hebben gemaakt, en ik hoop dus ook dat ze niet anders kunnen dan voor veilig gaan, ook omdat hun niet weten hoe dit zich verder gaat ontplooien en Hoelang deze lock down gaat duren.
    In combinatie met de basis die er al lag en dat ze toch eerdaags moesten gaan afbouwen.

    - Q4 Cijfers
    - Toenemende Winstverhoging die dagelijks zo maar kan gaan verschijnen.
    - Aanloop naar dividend.

    Nu dus ook :

    - Toename van volume briefpost, denk aan o.a. Vaccinatie afspraak brieven, meer kerstkaarten.
    - En de belangrijkste weer een record aantal pakketten die verstuurd gaan worden, Incl retour.

    Olieprijs zal ook steeds verder zakken nu steeds meer landen maatregelen gaan nemen is een bijkomstig voordeel op de kosten.

    Dus ik zie eigenlijk weinige redenen waarom MW nu nog het risico wil nemen om de winsten te laten verdampen of enigszins meer short te gaan.

    Zou prachtig zijn als er morgen ook een Short squeeze plaats zou gaan vinden. Dan hebben we echt een goede dag.

    ( En niet te vergeten Postnl heeft hier op voorgesorteerd en met de ervaring van de vorige lock downs, En niet op voorgesorteerd in de cijfers)
    Eens
  9. forum rang 4 BW2017 19 december 2021 14:11
    quote:

    SEVA_ schreef op 19 december 2021 14:06:

    @BW2017, vorig zat K er nog niet in. Ik verdenk ze nog steeds van een samenwerking.
    Klopt. Maar shortpartijen kunnen alleen handelen op onzekerheid van particulieren, doordat die meedoen met het verkopen van de aandelen. De basis wordt sterker nu, ook particulieren gaan inzien dat je nu Postnl moet hebben. En de shortpartijen hebben nu de slechtste hand omdat er nu een toename in positief nieuws gaat komen, mogelijk ook nog van Postnl.

    Er moet uiteindelijk voor beide partijen een verdien model zijn, voor MW en K.
    Tenzij er op de achtergrond een overname speelt?
4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.