Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,285   +0,475   (+1,54%) Dagrange 30,845 - 31,400 10.868.090   Gem. (3M) 5,9M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6896 6897 6898 6899 6900 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. rentmeester 1 oktober 2021 15:38
    quote:

    De moeder van Juul schreef op 1 oktober 2021 14:42:

    Ik ben enorm blij dat ik 2 euro mag betalen voor benzine. Ik hoop dat we komend jaar 3 euro betalen.
    En dat de energierekening 5.x zo hoog wordt!
    Nou moeder van Juul,
    Nou ga je toch wel een stapje te ver!
    Ik moet vaak erg lachen om je gevatte opmerkingen. Ook soms met een vileine ondertoon. Maar er zijn ook nog mensen die het een stuk minder hebben en die niet gecompenseerd worden door de koers van hun aandelen.
    Maar je kan wel een potje breken bij mij
    Met vriendelijke groet,
    Rentmeester

  2. forum rang 6 Daan 008 1 oktober 2021 15:40
    quote:

    De moeder van Juul schreef op 1 oktober 2021 14:45:

    [...]

    DEGIRO gebruikt een aparte juridische entiteit (SPV) om uw vermogen te scheiden. ... Volgens de wet mag deze entiteit geen andere commerciële activiteiten ondernemen. Mocht er iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen niet in de failliete boedel, maar blijven zij in het vermogen van het bewaarbedrijf.
    Ben je daar 100% zeker van?
    Iets meer dan 30 jaar geleden zijn wij, ik samen met nog een aantal vrienden, ons gans vermogen kwijt gespeeld door een beursmakelaar (broker) die in faling dreigde te gaan.
    Mijn raad ga niet via 1 maar via meerdere brokers, beursmakelaars.
  3. forum rang 4 Marco1962 1 oktober 2021 15:40
    quote:

    De moeder van Juul schreef op 1 oktober 2021 14:42:

    Ik ben enorm blij dat ik 2 euro mag betalen voor benzine. Ik hoop dat we komend jaar 3 euro betalen.
    En dat de energierekening 5.x zo hoog wordt!
    Dan zal ik Rutte vragen om voor jou extra accijns te heffen op de benzine en gasprijs.
  4. forum rang 4 Go Go Go ! 1 oktober 2021 15:41
    (Bron Telegraaf - 1 oktober 2021 - www.telegraaf.nl/nieuws/548210064/bid...

    Biden kiest ’Sovjet-bazin’ die geldsysteem ’radicaal wil veranderen’

    WASHINGTON - Ze zet zich af tegen crypto, is tegen de ’banken zoals we die nu kennen’ en sorteert voor op grotere macht van centrale banken. De nieuwe bazin van het Office of the Comptroller of the Currency van het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten, zeg maar de monetaire baas van Amerika, is nu al controversieel.

    Het nieuws dat Saule Omarova, hoogleraar Recht aan de Cornell University, een belangrijke rol krijgt in Amerika houdt al dagen de kranten bezig. Het Witte Huis noemt haar „een van de toonaangevende academische experts van dit land op het gebied van regulering van systematische risico’s en structuurtrends op financiële markten.” Anderen zien een soort postcommunistisch gevaar.

    Republikeinen stellen dat ze „radicaal de basale architectuur en het gebruik van moderne financiële stelsel wil hervormen”. Ook minister van Financiën Janet Yellen zou volgens de Wall Street Journal niet erg blij zijn geweest.

    ’Niet langer speciaal’

    Begin dit jaar schreef Omarova nog in een rapport dat ze de rol van private banken volledig wil veranderen. Zo zou „bankieren as we know it” verdwijnen. „Banken zullen niet langer speciaal zijn.” In plaats daarvan zouden centrale banken meer macht krijgen.

    Pat Toomey, lid van het Bankencomité van de Senaat, heeft ’serieuze bedenkingen bij haar nominatie’. „Mevrouw Omarova heeft opgeroepen dat ze de structuur van het financiële stelsel volledig wil veranderen, banken wil nationaliseren, en het uitdelen van krediet aan de Federal Reserve (de Fed, de centrale bank, red.) wil overlaten”, aldus Toomey. De Republikein Toomey spreekt van „extreme linkse ideeën”, zijn partijgenoot Ted Cruz van een „radicale dreiging.” De Wall Street Journal merkt in een hoofdredactioneel commentaar op dat „haar radicale ideeën zelfs Bernie Sanders laten verbleken.” Anderen zijn blij. Democrate Elizabeth Warren ziet „geweldig nieuws.”

    Sovjet-Unie

    In het verleden heeft Omarova, die in Kazachstan is geboren en ook in de Sovjet-Unie haar opleiding volgde, het communistische model verdedigd. In 2019 schreef ze op Twitter dat in de „oude USSR” geen verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen bestond. Toen daar kritiek op kwam, schreef ze: „Ik heb nooit gezegd dat vrouwen en mannen absoluut gelijk werden behandeld in ieder aspect van het Sovjetleven, maar het salaris van mensen werd vastgesteld (door de staat) zonder naar geslacht te kijken. Vrouwen kregen erg genereuze ouderschapsvoordelen. Dat is nog steeds een utopie in onze samenleving!” De nominatie van Omarova past om meerdere redenen in een bredere ontwikkeling. Allereerst is ze helemaal tegen cryptomunten – wat aansluit bij wat een hoge ambtenaar, Gary Gensler, laatst zei over „een markt vol fraude, oplichting en misbruik” en andere signalen van topambtenaren over cryptomunten. Het duurde lang voordat overheidsinstanties wakker zijn geworden, „maar nu is het net een bulldozer”, zegt hoogleraar financiële markten Jim Angel van Georgetown University. „Het is traag, stabiel en het vermorzelt alles op zijn weg.” Een waarschuwing voor crypto.

    Ook Omarova’s ideeën over centrale banken zijn een teken aan de wand.

    Wereldwijd zijn centrale bankiers bezig met het voorbereiden van een volledig nieuw financieel systeem, genaamd Central Bank Digital Currency (CBDC). Dat is een soort basisinkomen dat rechtstreeks van de centrale bank komt, in digitale munt en vermoedelijk op basis van blockchain, maar juist met een centrale structuur, in tegenstelling tot decentrale cryptomunten zoals Bitcoin.

    ’Programmeerbaar’

    Dat ’nieuwe geld’ is sneller, goedkoper en veiliger, maar ook ’programmeerbaar’, zei directeur van de Bank of England Tom Mutton deze zomer. Degene die het uitgeeft, zoals de staat, zou mede kunnen bepalen waar de ontvanger het geld aan besteed. Zo kunnen kinderen zakgeld krijgen waarmee ze geen snoep kunnen kopen. En volwassenen kunnen bijvoorbeeld alleen toegang krijgen tot voedsel of essentiële zaken.

    Ook kan worden bepaald wanneer het geld wordt toegekend, en wanneer niet.

    „Er kan een soort sociaal voordelige uitkomst mogelijk zijn. Zo kan activiteit die als sociaal schadelijk wordt gezien, worden voorkomen”, zei Mutton, die tegelijkertijd wel toegaf dat het ook een „beknotting van de vrijheid van mensen” kan zijn en daarom een politieke keuze, die door de ministers moet worden gemaakt. Het feit dat de Bank of England de regering opriep om daar een beslissing over te maken, zorgde voor veel kritiek in Open Source- en cryptokringen. „Zij zien puur en alleen een verdere controle over de keuzes die individuen maken, en hoe ze hun geld uitgeven”, zei blockchain-analist Naomi Brockwell in een discussie van forum Coindesk. „Dit betekent dat de overheid kan bepalen hoe je geld uitgeeft, maar ook wanneer geld vervalt”, zegt ondernemer Jennifer Sanasie. „Bovendien heeft de overheid inzicht in alle transacties die worden gedaan. Dit is heel eng.” Die kritiek is niet nieuw. Washington Post-journalist en -columnist Charles Lane schreef eerder: „We willen geen systeem creëren waar overheden in real time toegang krijgen tot gedetailleerde informatie over iedere transactie die burgers mogelijk uitvoeren. Voor de Chinese overheid, is dat geen vraagstuk. Peking lijkt CBDC als een grote stap te zien naar het compleet maken van volledige, digitaal gedreven sociale surveillance en controle. Voor vrije landen zoals de Verenigde Staten zou de afweging anders kunnen uitpakken.”

    Niet alleen de centrale banken in China en Amerika, maar ook de Europese Central Bank (ECB) experimenteert nu al met een digitale euro. Die „zorgt ervoor dat burgers in het eurotijdperk kosteloos toegang behouden tot eenvoudige, universeel geaccepteerde, veilige en vertrouwde manieren van betaling”, meldt het instituut op de eigen website. De digitale euro is „een elektronische vorm van geldafgifte door de ECB en de nationale centrale banken en beschikbaar voor alle burgers en bedrijven.” Het systeem wordt in principe naast het normale geldsysteem ingevoerd.

  5. forum rang 10 bp5ah 1 oktober 2021 15:52
    Dit zou de verklaring zijn waarom de futs van -300 naar +180 draaiden.

    Wall Street Opens Higher as Merck News Hints at Covid Game-Changer; Dow up 150 Pts


    U.S. stock markets opened higher on Friday, reversing overnight losses in futures after potentially game-changing news on the pandemic front from U.S. pharma giant Merck

    www.investing.com/news/stock-market-n...
  6. Ronin 1 oktober 2021 15:57
    Ik moet zeggen, dat de afgelopen 2 weken zeer Prettig waren.
    Vandaag nog een slotje boven de 19,432 en "we" hebben 9 dagen op rij geplust.
    Ook op dagen dat de brede markt het slecht had.
    Ik denk dat dat wel de aktuele kracht van Shell laat zien (geholpen door verkoop Perm. en hogere Olieprijs.

    Als we zien, dat de winter nog moet beginnen en de voorraden niet al te hoog zijn.
    zouden we, in mijn optiek, nog wel hogere koersen mogen verwachten.

    Risiko factoren zijn er echter ook genoeg
    - America schuldenplateau
    - Hogere inflatie door Energiekosten en chinese productiebeperkingen, daardoor hogere rente
    Gevolg, druk op staatsfinanciering en lagere economische aktiviteit, tevens sell off Tech aandelen.

    Wie het weet mag het zeggen.
    Ik als klein beleggertje kies ervoor long in Value te blijven zitten (Shell + ONEOK)
    Gaat (meestal) niet zo hard als FANG en Tesla, danwel Crypto
    Maar wel dividend en relatief inflatievast.

    Hoe zien julie de Kans / Risico verhouding voor het komende half jaar?

  7. Ernie 1966 zonder bert 1 oktober 2021 15:57
    quote:

    meneer Euro schreef op 1 oktober 2021 15:54:

    Wat ik trouwens wel fictief doe, is net doen alsof ik overdag niet kijk en dan 's avonds op de bank op teletekst pagina 520 kijken. Daar word je heel rustig van als je Shell aandeelhouder bent de laatste dagen. Kalm omhoog met die handel.
    Teletekst wat is dat :-)
  8. m191600 1 oktober 2021 16:06
    vraagje aan de forum-leden:

    ik ben nog niet zo bekend met opties dus af en toe pak ik er een om te oefenen en voor het leerproces. De koersen zijn volatieler dan aandelen en schieten heen en weer, evenals de rendementen. Wanneer pak je daar winst? een winst van 10% lijkt leuk en is een minuut later alweer weg. 5 minuten later is de winst alweer 35%. hoe doen jullie dat cq wanneer stap je eruit en "pak" je de winst op een optie?
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6896 6897 6898 6899 6900 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑