Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Arrowhead Pharmaceuticals OTC:ARWR.Q, US04280A1007

Vertraagde koers (usd) Verschil Volume
18,570   0,000   (0,00%) Dagrange 18,540 - 21,240 1.908.747   Gem. (3M) 1M

Forum Arrowhead Research geopend

8.565 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 429 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mvdln 6 augustus 2021 13:20
    ARO-C3 kwam inderdaad nog als verrassing uit de hoed. Ik heb het transcript doorspit en zet, wat mij betreft, de meest interessante zaken op een rij:

    - Voor het Q&A gedeelte toont aan waarom de huidige koers stagneert en is teruggevallen o.b.v. het ENaC pauzeverhaal. In meer dan de helft van alle vragen van analisten kwam ENaC wel ter sprake. Het toont aan dat de kleinste negatieve factor kan uitstralen op het geheel, ook al staat het er volledig los van. Het (potentieel) probleem bij ENaC heeft immers helemaal geen uitstraling op het gros van de indicaties (in de lever). We moeten op korte termijn ook geen opheldering verwachten. Pas eind dit jaar hebben ze data van NHP's dat voor mogelijke opheldering kan zorgen.

    - CA benoemt openlijk dat ze momenteel preklinisch bezig zijn met CNS targets (Alzheimer,.Parkinson,...?)

    - De longindicaties moeten wachten tot eind dit jaar / begin volgend jaar alvorens ze kunnen starten (als ik het goed begrijp door flinke vertragingen sinds COVID voor het verkrijgen van proefdieren)

    - De 1e phase III study voor APOC3 (FCS) start in het najaar maar ze zijn nog al druk bezig het bepalen van de dosis intervallen voor diverse phase III studies in andere indicaties voor APOC3.

    - Cashburn tussen 50 en 60M USD per kwartaal.

    Verder weinig nieuws onder de zon. iemand vat het goed samen op YMB: voor de korte termijn belegger (speculant) was dit geen goede CC maar voor de LT beleggers is het plaatje niet veranderd. De lung franchise is misschien wat vertroebeld, wachtende op definitieve data die uitsluiting geven over de toxic issues.

    Ik wacht met ongemak op de call jan/24 die waarschijnlijk in september ergens beschikbaar wordt. Daar ga ik er toch een paar van inslaan. Volgens mij hebben we in 2023 minstens een 1e medicijn op de markt en 4 tot 6 phase III studies lopen.
  2. Matsversch 6 augustus 2021 15:41
    quote:

    G.dezwaluw schreef op 6 augustus 2021 15:40:

    Weet niet wat de mensen verwacht hadden te horen bij de CC. Hopelijk volgend jaar eindelijk wat (stabiele) groei. 2021 is toch al een teleurstellend jaar geweest vr de SP
    Ja had er ook niet al te veel meer van verwacht.
    Zie het als een bijkoopmoment.
    Ik hou ze gewoon vast. Ik kijk naar 2023-2024.
  3. forum rang 5 Hulskof 9 augustus 2021 07:51
    Ik lees her en der steeds vaker dat TPD (Targeted Protein Degradation) alles kan wat RNAi kan, maar dan sneller, goedkoper, veiliger en in pilvorm ook nog. Bedrijven die op dit front actief zijn: ARVN, CCCC, GLUE en, de enige naam die mij wat zei: KYMR.

    Nu weet ik zelf niets van TPD, dus kan ik totaal niet inschatten of bovenstaande bewering enige waarde bevat. Schijnbaar zit de technologie pas in preklinische fase of hier en daar in fase 1, maar als ik kijk naar de waardering van genoemde bedrijven, schat de markt ze niet heel laag in. Waarderingen lopen uiteen van 1,5 miljard tot 4,6 miljard.

    Heeft iemand van jullie een zinnige kijk op deze ontwikkeling?
  4. mvdln 9 augustus 2021 09:06
    quote:

    Hulskof schreef op 9 augustus 2021 07:51:

    Ik lees her en der steeds vaker dat TPD (Targeted Protein Degradation) alles kan wat RNAi kan, maar dan sneller, goedkoper, veiliger en in pilvorm ook nog. Bedrijven die op dit front actief zijn: ARVN, CCCC, GLUE en, de enige naam die mij wat zei: KYMR.

    Nu weet ik zelf niets van TPD, dus kan ik totaal niet inschatten of bovenstaande bewering enige waarde bevat. Schijnbaar zit de technologie pas in preklinische fase of hier en daar in fase 1, maar als ik kijk naar de waardering van genoemde bedrijven, schat de markt ze niet heel laag in. Waarderingen lopen uiteen van 1,5 miljard tot 4,6 miljard.

    Heeft iemand van jullie een zinnige kijk op deze ontwikkeling?
    Ik vermoed dat je deze postinhoud hebt opgepikt via Twitter van een persoon die een niet al te hoge pet op heeft met ARWR maar vooral RNAi en ASO. Hij spuwt dagelijks gal over ARWR en consorten.

    Volgend artikel bevat veel info over TPD: pubs.acs.org/doi/10.1021/acsmedchemle...

    Blijkt dat heel wat (ook grotere) bedrijven al jaren bezig zijn met TPD (AstraZeneca, Bayer, Novartis, Amgen, Pfizer, GlaxoSmithKline, Merck)

    Als ik het goed begrijp (maar ik ben absoluut niet wetenschappelijk aangelegd) is TPD een manier (PROTAC) om small molecule veel effectiever en gerichter te binden / targetten. Vandaag de dag zien we dat small molecule (nog steeds de standaard vandaag) vaak als probleem heeft dat het (veel) bijwerkingen heeft omdat men het celtype niet specifiek genoeg kan bereiken en daardoor ook niet bedoelde celtypes blootstelt aan nevenwerkingen.

    Het artikel voegt overigens onmiddellijk toe dat er nog heel wat hobbels zijn op het pad. Ik denk toch dat we overigens kunnen stellen dat het tijdspad toch wel een stuk verder in de toekomst ligt. Vooralsnog gaat het over vooral preklinisch werk. In het artikel wordt oom omschreven dat helemaal niet geweten is hoe TPD zich vertaalt (reageert) in verschillende diersoorten en uiteindelijk daarna de mens. Ongetwijfeld komt er op (lange?) termijn een bedrijf moet de juiste formule, net zoals bij RNAi. Dat gaat niet zonder slag of stoot en kost tijd. Er zijn voldoende indicaties in de wereld om ook naast elkaar te kunnen leven.

    Laten we vooral even focussen op het RNAi-veld en dan met name Arrowhead: een handvol bedrijven (waaronder ALNY, DRNA,...) beheerst deze techniek en heeft een potent platform, maar alles wat de concurrentie doet kan en doet ARWR beter en sneller. Kijk naar AAT, HBV data tot op vandaag: ARWR verslaat ze in effectiviteit en snelheid. TRiM onderscheidt zich. De kunst is de winnaars er vroeger uitpikken dan de brede markt.

    Bij TPD (net zoals bij CRISPR, CAR-T noem maar op) moet nog maar blijken dat de obstakels die vandaag bestaan en morgen op het pad komen overwonnen kunnen worden. Mogelijk zit er tussen deze aandelen ook een nieuwe "Tesla" (qua waardering wel te verstaan) en daar wordt ongetwijfeld nu op gespeculeerd.
  5. forum rang 5 Hulskof 9 augustus 2021 12:33
    quote:

    mvdln schreef op 9 augustus 2021 09:06:

    [...]
    Ik vermoed dat je deze postinhoud hebt opgepikt via Twitter van een persoon die een niet al te hoge pet op heeft met ARWR maar vooral RNAi en ASO. Hij spuwt dagelijks gal over ARWR en consorten.

    Thanks, ik zal er eens induiken.

    Je bedoelt Biotech2k? Die zeikt niet alleen ARWR af, maar vlgs mij alle RNAi-bedrijven. Hij was eerst ook tegen AFMD, maar dweept er intussen mee.
    Hij is idd weg van TPD, maar niet alleen hij. Ik ben het meer tegengekomen.

    Enfin, er lijkt daar nog een lange weg te gaan.
  6. forum rang 6 Tom3 9 augustus 2021 19:22
    quote:

    Hulskof schreef op 9 augustus 2021 18:17:

    Minder goed nieuws voor ARWR:

    phys.org/news/2021-08-crisprcas9-tech...

    New CRISPR/Cas9 technique corrects cystic fibrosis in cultured human stem cells
    Hans Clevers was in mijn beleving altijd een fan van Crispr Cas. Kennelijk is hij nu bekeerd tot Prime editing:

    pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32123335/

    Heel bijzonder ook dat er op dat Prime Editing geen patenten rusten die zijn proeven in de war sturen. Het zal een kwestie van tijd zijn dat hier meer partijen mee aan de slag gaan.

    Inderdaad zie je de marktwaarde van vooral een Dicerna hevig onder druk staan in tegenstelling tot de crispr-cas fondsen. Bizar natuurlijk omdat al die crispr fondsen niet met prime editing werken.

    RNA wordt echter nog steeds The Next Big Thing genoemd afgaande op de info rond de laatste Sanofi aankoop..Voor ieder zal er een plekje onder de zon zijn.

    www.evaluate.com/vantage/articles/new...
  7. forum rang 6 Tom3 9 augustus 2021 23:32
    Prime editing kent nog wel de nodige in vivo uitdagingen (ontleend aan de Wikipedia):

    Delivery method
    Base editors used for prime editing require delivery of both a protein and RNA molecule into living cells. Introducing exogenous gene editing technologies into living organisms is a significant challenge. One potential way to introduce a base editor into animals and plants would be to package the base editor into a viral capsid. The target organism can then be transduced by the virus to synthesize the base editor in vivo. Common laboratory vectors of transduction such as lentivirus cause immune responses in humans, so proposed human therapies often centered around adeno-associated virus (AAV) because AAV infections are largely asymptomatic. Unfortunately, the effective packaging capacity of AAV vectors is small, approximately 4.4kb not including inverted terminal repeats.[5] As a comparison, an SpCas9-reverse transcriptase fusion protein is 6.3kb,[6][7] which doesn't even account for the lengthened guide RNA necessary for targeting and priming the site of interest.
  8. Matsversch 10 augustus 2021 16:41
    quote:

    RW1963 schreef op 10 augustus 2021 16:30:

    [...]

    Wij gaan alweer richting de laagste weekafsluiting dit jaar :((
    de science achter Arrowhead blijft solide. Het discord forum dat hier werd gepost maakt me enkel nog enthousiaster. Zie het als een extra koopkans!

    Fase 3 studies kunnen niet ver meer blijven voor enkele producten in de pijplijn.
    Even geduld en niet te veel kijken, we komen er echt wel!
  9. Marble Arch 11 augustus 2021 17:03
    Niet dat we er iets mee opschieten, maar wil toch even twee speculatieve scenario's op tafel leggen:

    1| De grote jongens schudden aan de boom en proberen 'Piet Particulier' uit te roken. Dit met in achtneming van meerdere 'mogelijke' phase 3 aankondigingen die in het verschiet liggen. Short interest is op 30/7, t.o.v. 15/7wel iets toegenomen, maar niet significant. (Zie bijgaand de PNG afbeelding)

    2| Belanghebbenden dirigeren de koers bewust naar het zuiden t.b.v. een op handen zijnde buy-out. De overnemende partij biedt dadelijk een premie van 100% waar beleggers dan ‘blij’ mee zijn, want die zitten, gechargeerd gezegd, momenteel allemaal in de stress vanwege de belabberde koersontwikkeling in de afgelopen maanden. Een bod van 100-120$ per aandeel zou velen doen besluiten eieren voor hun geld te kiezen. Een zeer onwenselijk scenario als je het mij vraagt.
  10. Marble Arch 11 augustus 2021 17:12
    quote:

    Marble Arch schreef op 11 augustus 2021 17:03:

    Niet dat we er iets mee opschieten, maar wil toch even twee speculatieve scenario's op tafel leggen:

    1| De grote jongens schudden aan de boom en proberen 'Piet Particulier' uit te roken. Dit met in achtneming van meerdere 'mogelijke' phase 3 aankondigingen die in het verschiet liggen. Short interest is op 30/7, t.o.v. 15/7wel iets toegenomen, maar niet significant. (Zie bijgaand de PNG afbeelding)

    2| Belanghebbenden dirigeren de koers bewust naar het zuiden t.b.v. een op handen zijnde buy-out. De overnemende partij biedt dadelijk een premie van 100% waar beleggers dan ‘blij’ mee zijn, want die zitten, gechargeerd gezegd, momenteel allemaal in de stress vanwege de belabberde koersontwikkeling in de afgelopen maanden. Een bod van 100-120$ per aandeel zou velen doen besluiten eieren voor hun geld te kiezen. Een zeer onwenselijk scenario als je het mij vraagt.
    Ter onderbouwing van 'scenario 2'; zie bijvoorbeeld de koersontwikkeling van TBIO over de laatste maand vóór de overname door Sanofi.
    tinyurl.com/TBIOstock
8.565 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 429 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.