Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

Breaking News SNS

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pinoooo 12 juni 2021 11:05
    Ja, serieus. Ik ben nog aan het uitzoeken waar het fout gaat. Of dat IB een fout heeft gemaakt of dat het bij ING ligt.
    ING heeft de producten jaren geleden al van de site gehaald, info is lastig te achterhalen.
    Ik heb de SNS Reaal Sprinter Short 1,10 met ISIN NL0010343612, per stuk 13 cent gekregen. Enig idee hoe ik het financieringsnivo kan achterhalen? Uit het archive is de info ook matig: web.archive.org/web/20130315160818/ht...
  2. Pinoooo 12 juni 2021 11:34
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 12 juni 2021 11:29:

    Als de stop loss op 1,10 ligt, samen met de door jou genoemde koers dan schat ik in dat het financieringsnivo 1,30 a 1,40 is. Dat zou dan ook uitgekeerd moeten worden. Ik zou contact opnemen met ING, je broker zal zich toch achter de uitgevende partij verschuilen. Vrij bizar.
    Dankje! Uit oude afschriften vind ik wel dat de 'Strike 1.3083 is'. Dit zou het dus kunnen zijn.

    Ik heb ook geen hoge pet van IB. Die zijn soms heel slordig. Het zou mij niks verbazen als die 'per ongeluk' de komma verkeerd hebben gezet. Dus ipv 1,30 hebben ze er 0,13 van gemaakt. Vaker dit dingen meegemaakt bij IB.
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 12 juni 2021 13:38
    Uitgaande van financieringsnivo 1,31 zou je dus 1,31 per sprinter moeten krijgen. Dit klopt aardig met de hefboom van 1,5 die in dat archiveplaatje staat. Immers, er gaat 100% van de koers af, dat betekent dat jij er 150% (hefboom 1,5) bijkrijgt. 150% winst op de laatst gedane sprinterkoers (0,52) maakt precies 1,30.

    Succes ermee, ben benieuwd hoe dit afloopt.
  4. Marco 2019 27 juli 2021 17:29
    Verslag van het onderzoek naar SNS gepubliceerd


    Amsterdam, 27 juli 2021
    [UPDATE 27-2-21, 17.00 uur: wegens een technisch probleem, is het verslag momenteel niet beschikbaar]

    --------------------------------------------------------------------------

    Het onderzoek dat in opdracht van de Ondernemingskamer is uitgevoerd naar het beleid en de gang van zaken van SNS Reaal en SNS Bank over de periode voorafgaand aan de nationalisatie op 1 februari 2013, is voltooid.

    Het verslag van het onderzoek is vandaag gepubliceerd op de website van de Ondernemingskamer. De enquêteprocedure gaat een vervolg krijgen indien een partij binnen twee maanden de Ondernemingskamer verzoekt een oordeel te geven over hetgeen is onderzocht.
  5. neus 28 juli 2021 21:56
    Na jarenlang onderzoek uiten onderzoekers in een lijvig rapport forse kritiek op de bestuurders en commissarissen van SNS Reaal in de periode voor nationalisatie op 1 februari 2013. Op het eerste gezicht ziet de VEB voldoende aanknopingspunten om aan te tonen dat sprake is van wanbeleid door bestuurders. De vereniging beraadt zich op eventuele vervolgstappen ter genoegdoening van gedupeerde effectenbezitters.

    In het op 27 juli 2021 verschenen enquêterapport over SNS uiten de drie door de Ondernemingskamer benoemde onderzoekers forse kritiek op bestuurders en commissarissen van SNS. De onderzoekers zijn zeer kritisch op de gang van zaken rond de overname en integratie van Property Finance. "Onderzoekers twijfelen er niet aan dat, als Property Finance indertijd niet gekocht zou zijn, het niet tot nationalisatie gekomen zou zijn."

    Onderzoekers sluiten niet uit dat, als alles bij Property Finance op orde was geweest, SNS Reaal c.s., evenals andere financiële instellingen, ook in de problemen zou kunnen zijn gekomen. Wel geven ze aan dat de problemen in dat geval wellicht minder groot geweest zouden zijn en het dus niet tot nationalisatie zou zijn gekomen.

    Andere pijnpunten zijn wat onderzoekers betreft "de gebreken die bleken te kleven aan de interne controle en het beheersingsniveau bij Property Finance die tot verliezen hebben geleid; de welwillendheid bij Property Finance om kredieten te (blijven) verlenen aan financieel zwakke relaties, vaak in combinatie met hoge bevoorschottingspercentages, en de kredietdossiers die niet altijd op orde bleken. Maar ook de onjuiste berichtgeving in de jaarstukken van SNS Reaal vanwege het niet juist verwerken van de saldocompensatieproblematiek en de State Securities, alsmede het onthouden van koersgevoelige informatie aangaande de State Securities".

    De State Securities betreffen de door de Staat op 11 december 2008 verworven obligaties van SNS Reaal. Volgens de onderzoekers zijn deze ten onrechte in de jaarrekening van SNS Reaal verwerkt als eigen vermogen (“Core Tier 1”). De onderzoekers stellen vast dat SNS Reaal inzake de classificatie van de State Securities onjuiste informatie aan de markt heeft verstrekt. Hierdoor kregen beleggers een verkeerde indruk van de solvabiliteit van SNS Reaal.

    Ook inzake de saldocompensatieproblematiek speelde een vergelijkbaar probleem. In de publicaties van SNS Reaal over de solvabiliteit van haar verzekeringsdochter was geen rekening gehouden met (kort gezegd) de omstandigheid dat een interne vordering was verpand tot zekerheid van een andere interne vordering. Hierdoor was sprake van minder verliesabsorberend vermogen dan uit de jaarrekening van SNS Reaal bleek.

    Vervolgstappen
    De onderzoekers stellen in de nabeschouwing dat zij bij geen van de geïnterviewde oud bestuurders en commissarissen van SNS Reaal c.s. het idee hebben gehad dat de betreffende personen "niet integer gehandeld hebben en naar beste weten en kunnen hebben getracht om problemen aan te pakken."?

    Niet-integer handelen is geen voorwaarde voor het predicaat wanbeleid of civielrechtelijke aansprakelijkheid.

    De VEB meent na eerste lezing dat het enquêterapport voldoende aanknopingspunten bevat om de gang van zaken bij SNS Reaal voorafgaand aan de nationalisatie als wanbeleid te kwalificeren. De VEB zal na verdere bestudering van het enquêterapport besluiten welke stappen zij zal zetten ter genoegdoening voor de gedupeerde effectenbezitters.

    Tegenwerking onderzoekers
    Onderzoekers hebben geen inzage gehad in de volledige notulen van de vergaderingen van het bestuur en de raad van commissarissen van SNS Reaal. SNS Reaal heeft zich beroepen op het?verschoningrecht ten aanzien van adviezen van advocaten en notarissen. Hierdoor zijn de?onderzoekers geconfronteerd met documenten die geheel of gedeeltelijk zijn geblacklined (onleesbaar gemaakt). Alle uitgeleverde documenten zijn door SNS Reaal gecontroleerd op mogelijk verschoningsgerechtigde informatie, wat bovendien heeft geleid tot de nodige vertraging.

    Ook hebben onderzoekers van een aantal hoofdrolspelers geen inzage gehad in hun mailboxen. "Van de 16 opgevraagde e-mailboxen bleken er slechts 8 bij SNS Reaal c.s. en 1 bij VIVAT beschikbaar." De mailbox van voormalig CEO Sjoerd van Keulen was al 30 dagen na zijn vertrek verwijderd.

    Omvangrijk en kostbaar onderzoek
    De Ondernemingskamer gelastte op 26 juli 2018 een omvangrijk onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij SNS. De onderzoeksperiode betrof de periode vanaf 1 juli 2006 tot 1 februari 2013, de dag waarop het SNS-concern werd genationaliseerd. Het enquêterapport telt 481 pagina's met 10 bijlagen.

    De kosten van het onderzoek, ongeveer 3,8 miljoen euro, worden gedragen door SRH N.V. (de nieuwe naam van SNS Reaal N.V.) en de Volksbank (de nieuwe naam van SNS Bank).

    U kunt het enquêterapport via de website van de Ondernemingskamer raadplegen.

    Nationalisatie op 1 februari 2013 en schadeloosstellingsprocedure
    Op 1 februari 2013 onteigende de Minister van Financiën aandeel- en obligatiehouders SNS op basis van de Interventiewet. De Minister stelde dat de nationalisatie van SNS Reaal niet meer te vermijden was en nodig was om spaarders en het financiële stelsel te redden.

    In een separate procedure bij de Ondernemingskamer is eerder geoordeeld over de waarde van de onteigende effecten per 1 februari 2013. De Ondernemingskamer kwam tot het oordeel dat de waarde van de aandelen nihil was. Aan de overige (minder achtergestelde) effecten werd een waarde toegekend van in totaal 804 miljoen euro. Tegen deze uitspraak heeft de Staat cassatie ingesteld.

    De enquêteprocedure en het op 27 juli 2021 gepubliceerde onderzoek zien echter op de periode voorafgaand aan de nationalisatie en de vraag hoe het ooit zover kon komen dat een beursgenoteerde bank-verzekeraar moest worden genationaliseerd.
  6. forum rang 10 voda 28 september 2021 13:55
    EU maant Volkswagen tot actie met compensatiebetalingen in dieselgate
    Voor misleiding emissiestandaard van alle EU-consumenten.

    (ABM FN-Dow Jones) De Duitse autofabrikant Volkswagen is door de Europese Unie en het netwerk voor consumentenbonden Consumer Protection Cooperation gemaand tot compensatie van alle klanten in de Europese Unie die de dupe zijn geworden van het manipuleren van de uitstoot van zijn dieselauto's. Dit maakte de Europese Commissie dinsdag bekend.

    De commissie benadrukte dat de fabrikant de Europese gezondheidsvoorschriften heeft overtreden door het gebruik van verboden software.

    Volgens de commissie zijn nog altijd niet alle afnemers gecompenseerd. Brussel benadrukt dat Volkswagen niet wil samenwerken met de verschillende consumentenbonden.

    "Niet alleen Duitse consumenten, maar alle consumenten moeten worden gecompenseerd", vindt eurocommissaris Didier Reynders.

    Volkswagen wil echter alleen EU-burgers die in Duitsland woonden toen zij een gemanipuleerde Volkswagen aanschaften, compenseren, ondanks dat de fabrikant zowel in de Europese als in nationale rechtbanken bakzeil moest halen. "Dit is waarom de Commissie en de EU consumentenbonden de druk opvoeren", aldus Reynders.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2021 14:18
    VEB wil wanbeleid bij SNS Reaal vastgesteld zien
    28-09-2021 13:53 - Vereniging van Effectenbezitters vraagt om verder onderzoek.

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft de Ondernemingskamer van de het Amsterdamse Gerechtshof gevraagd wanbeleid vast te stellen bij SNS Reaal. Dit liet de VEB dinsdag weten.

    Het onlangs verschenen onderzoeksrapport naar de gang van zaken bij de acht jaar geleden genationaliseerde bank en verzekeraar biedt volgens de VEB daartoe meer dan voldoende aanknopingspunten. Dit maakte duidelijk dat het bestuur en de commissarissen een aanzienlijk aandeel hebben in het debacle bij SNS.

    De belangenbehartiger vroeg dinsdag tevens om verder onderzoek. "Het jarenlange onderzoek heeft de onderste steen niet boven gekregen en dat is zeer gewenst."

    Door: ABM Financial News.
  8. A1 28 september 2021 19:32
    European Investors-VEB (VEB) heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam gevraagd wanbeleid vast te stellen bij SNS Reaal. Het onlangs verschenen onderzoeksrapport naar de gang van zaken bij de acht jaar geleden genationaliseerde bank-verzekeraar biedt daartoe meer dan voldoende aanknopingspunten. Tegelijkertijd vraagt de VEB om verder onderzoek.

    Niet alleen bij bestuurders en commissarissen (dus ook de 2 van de overheidscommissarissen) is er dus wanbeleid aangetoond!
    Waarom wordt de rol van de Accountant, DNB, AFM, min. Financiën en ABN, Bouwfonds totaal niet onderzocht?
    Of is hier ook niets van terug te vinden?
  9. A1 28 september 2021 19:40
    Meest opvallend is dat er mailboxen compleet verdwenen blijken, waaronder die van oud-topman Sjoerd van Keulen. SNS zou de regel hebben dat de mailboxen van bestuurders dertig dagen na vertrek al gewist zouden worden. Onderzoekers melden fijntjes dat zij het ontbreken van veel mailboxen van bestuurders als beperkend hebben ervaren.
    Een enquête of onderzoek heeft dus totaal geen zin:(
  10. neus 23 november 2021 12:35
    De VEB heeft op 27 september 2021 de Ondernemingskamer verzocht wanbeleid vast te stellen bij SNS Reaal (SNS). Wat kan de VEB met het wanbeleid-oordeel? Welke vervolgstappen moeten nog worden gezet voor genoegdoening voor de gedupeerde beleggers?

    In de SNS enquêteprocedure heeft de VEB de logische vervolgstap gezet na een zeer kritisch onderzoeksrapport van de drie door de Ondernemingskamer benoemde onderzoekers. De VEB heeft de Ondernemingskamer verzocht wanbeleid vast te stellen. Het vaststellen van wanbeleid is in veel gevallen een opmaat voor een aansprakelijkheidsprocedure jegens bestuurders en commissarissen. Ook voor de Volksbank (voorheen SNS Bank, de moedermaatschappij van SNS Property Finance) zijn er mogelijk nog consequenties als wanbeleid wordt vastgesteld.

    Voorgeschiedenis
    Vanaf 2013 heeft de VEB geprocedeerd in de schadeloosstellingsprocedure over de waarde van de per 1 februari 2013 onteigende SNS-effecten. Met de beschikking van de Ondernemingskamer van 11 februari 2021 kwam duidelijkheid over de waarde per aandeel: 0,0 eurocent. Er is wel een vergoeding van in totaal ruim 804 miljoen euro vastgesteld voor (achtergestelde) obligaties en andere effecten.

    De Staat is in cassatie gegaan tegen deze beschikking van de Ondernemingskamer. De VEB zag hier geen aanleiding toe. Gedurende de cassatie is de uitbetaling opgeschort. Voor meer informatie over de schadeloosstellingsprocedure verwijzen wij u naar de Effect van april 2021.

    De waardebepaling van de SNS-effecten op 1 februari 2013 staat los van andere vorderingen tot schadevergoeding van gedupeerde SNS-beleggers. De VEB is de enquêteprocedure gestart zodat onderzoek kan worden gedaan naar mogelijk wanbeleid bij SNS, voorafgaand aan de nationalisatie. De Ondernemingskamer wees dit onderzoek in 2018 toe.

    Het eind juli 2021 verschenen onderzoeksrapport omvat de periode vanaf het moment van de beursgang van SNS tot de nationalisatie. Het rapport maakt duidelijk dat bestuur en commissarissen een aanzienlijk aandeel hebben in het debacle bij SNS. Daarom heeft de VEB de Ondernemingskamer verzocht wanbeleid vast te stellen.

    Aansprakelijkheid
    In een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer kan geen schadevergoeding worden vastgesteld. Dat dient de gewone, civiele rechter te doen. Het oordeel wanbeleid betekent ook niet dat de betrokken personen automatisch aansprakelijk zijn jegens de gedupeerde beleggers. Het oordeel wanbeleid biedt mogelijk wel bouwstenen voor de aansprakelijkheid, zeker in de gevallen waar misleiding van beleggers aan de orde is. Misleiding van beleggers kan in algemene zin op een aantal punten worden geconstrueerd, bijvoorbeeld als koersgevoelige informatie ten onrechte niet tijdig aan de markt is medegedeeld. Ook is er sprake van misleiding van beleggers als de jaarrekening geen getrouw beeld geeft van het vermogen, het resultaat, de solvabiliteit en liquiditeit van de onderneming. De VEB heeft bij het opstellen van het verzoekschrift tot vaststelling van wanbeleid rekening gehouden met het vervolg.

    Op welke punten wanbeleid?
    De VEB heeft de Ondernemingskamer verzocht wanbeleid vast te stellen op een groot aantal punten. In het kader van dit artikel worden enkele punten besproken.

    -SNS zou het beleid hebben dat de mailboxen van bestuurders dertig dagen na vertrek al gewist zouden worden. Zo was ook de mailbox van oud-topman Sjoerd van Keulen verdwenen. De onderzoekers meldden dat zij het ontbreken van veel mailboxen van bestuurders als “beperkend” hebben ervaren. Op grond van de wet geldt een bewaarplicht van zeven jaar. Er is voor de VEB geen verschil tussen het vernietigen van dossiers in de papiervernietiger en het verwijderen van complete mailboxen. Voor de VEB is dit reden om op dit punt reeds wanbeleid vast te stellen.

    -Op basis van de resultaten van het onderzoek dient te worden vastgesteld dat het bestuur en de raad van commissarissen van SNS zich onvoldoende rekenschap hebben gegeven van de voorafgaand aan de overname van Property Finance geïdentificeerde risico’s. Ook dient te worden geconcludeerd dat SNS lichtvaardig heeft besloten tot een bijzonder riskante overname. Aan Property Finance waren immers omvangrijke risico’s verbonden. SNS heeft tot de acquisitie besloten terwijl zijzelf vrijwel geen expertise had op de terreinen waarop Property Finance actief was. Voorafgaand aan de overname heeft zij slechts een uiterst onvolledig onderzoek laten verrichten. De acquisitie van Property Finance was onverantwoord en dient mede daarom volgens de VEB als wanbeleid te worden gekwalificeerd.

    -Ook het beleid van SNS en haar bestuurders en commissarissen met betrekking tot Property Finance vanaf de overname dient als wanbeleid gekwalificeerd te worden. Zo was er geen sprake van effectieve risicobeheersing bij Property Finance waardoor de verliezen op de vastgoedportefeuille steeds verder konden oplopen.

    -Misleiding van beleggers vormt een terugkerend onderwerp waar het gaat om het vaststellen van wanbeleid. Niet alleen heeft SNS – volgens de VEB op minimaal acht verschillende momenten – de markt relevante informatie onthouden, ook bevatten de jaarrekeningen van SNS vanaf 2007 onjuiste informatie. Het eigen vermogen werd veel te hoog weergegeven doordat zowel de staatssteun, de participatiecertificaten als de oplopende verliezen op de leningenportefeuille van Property Finance ten onrechte niet op de juiste manier in de jaarrekening waren verwerkt. Op de markt heeft daardoor zeer geruime tijd een onjuist beeld bestaan over de werkelijke financiële positie van SNS. SNS was in feite reeds lang voor de nationalisatie ten dode opgeschreven. De koers van het aandeel SNS Reaal heeft zich jarenlang boven nul kunnen bewegen terwijl het in feite ging om een aandeel in een zombiebank. Iedereen die in die periode SNS-effecten heeft gekocht, is daarvan het slachtoffer geworden. Deze gang van zaken verdient naar het oordeel van de VEB met recht het oordeel “wanbeleid”.

    Onderzoek schiet tekort
    De harde feiten die de onderzoekers presenteerden zijn waarschijnlijk het topje van de ijsberg. De onderzoekers hebben weinig medewerking en soms ronduit tegenwerking gehad bij het achterhalen van informatie waarover SNS en andere betrokkenen beschikten.

    Tegelijkertijd met het verzoek tot vaststelling wanbeleid, vraagt de VEB daarom om heropening van het onderzoek. Het jarenlange onderzoek heeft namelijk niet de onderste steen boven gekregen maar dit is wel zeer wenselijk, zowel in het kader van waarheidsvinding als bescherming van de rechten van gedupeerde beleggers.

    Het had voor de hand geleden dat de onderzoekers nauwkeurig in kaart hadden gebracht welke informatie op welk moment binnen SNS bekend was omtrent de ernst van de problemen die kleefden aan de leningenportefeuille van Property Finance en de verliezen die daarin besloten lagen. De informatieverschaffing door SNS kan volgens de VEB slechts getoetst worden nadat in kaart is gebracht wat SNS wist en wat zij in redelijkheid had moeten weten. Een nauwgezette analyse van de kennis binnen SNS omtrent de verliezen ontbreekt echter in het onderzoeksrapport. De VEB acht dat een belangrijk manco en heeft daarom gevraagd om heropening van het onderzoek.

  11. neus 23 november 2021 12:36
    Vervolgstappen? De aan(deel)houder wint
    De Ondernemingskamer zal op korte termijn een datum prikken voor de mondelinge behandeling van het verzoekschrift van de VEB. Belanghebbende partijen krijgen daarvoor nog de gelegenheid om een verweerschrift in te dienen. De mondelinge behandeling zal donderdag 17 februari 2022 plaatsvinden. Gezien de complexiteit en de omvang van het dossier zal het wellicht pas eind volgend jaar zijn voordat de Ondernemingskamer al dan niet wanbeleid vaststelt.

    Op basis van die beschikking zal de VEB aansprakelijkheidsprocedures starten jegens de betrokkenen. Verder kijkt de VEB nog steeds zeer kritisch naar de accountant van SNS. Op korte termijn worden ook op dat vlak vervolgstappen verwacht. Deze aansprakelijkheidsprocedures zullen de nodige tijd en aandacht vragen. De ervaring uit enigszins vergelijkbare zaken (Ahold, Fortis, KPNQwest en Landis) leert dat uiteindelijk een schikking wordt bereikt. Dat kan helaas nog enige jaren duren.

  12. forum rang 10 voda 22 december 2021 09:39
    Na ABN, ING en Rabo, betaalt ook Volksbank woekerrente terug
    Door RUBEN EG

    Updated 21 min geleden
    3 uur geleden
    in FINANCIEEL

    UTRECHT - Na ABN Amro, ING en Rabobank heeft ook de vierde bank van Nederland particuliere klanten jarenlang te veel rente laten betalen op kredieten. De Volksbank maakt woensdag bekend €15 miljoen opzij te zetten om klanten van SNS en RegioBank te compenseren.

    ANP/HH

    Om hoeveel klanten het precies gaat kan De Volksbank nog niet zeggen. De staatsbank zegt eerst in samenspraak met de Consumentenbond een terugbetaalregeling op te zetten. De €15 miljoen die is opzijgezet is wel aanzienlijk minder dan de bedragen die ABN Amro (€250 miljoen), ING (€180 miljoen) of Rabobank (€100) moesten reserveren voor compensatie.

    De Volksbank zegt dat na het doornemen van het kredietboek is gebleken dat ‘een deel van de klanten’ jarenlang te veel rente betaalde. Gedupeerden van SNS en RegioBank moeten in het eerste kwartaal van volgend jaar bericht krijgen over een vergoeding. Het probleem deed zich niet voor bij dochter ASR, die tot eind 2020 nog een eigen bankvergunning had.

    BEKIJK OOK:

    Hoe krijg ik te veel betaalde woekerrente terug?
    De bal met te hoge rentes op kredieten en rood bij consumenten staan kwam aan het rollen nadat een klant van ABN Amro hierover zijn gelijk haalde bij het klachteninstituut Kifid. Die gedupeerden hadden doorlopende kredieten afgesloten tegen rentes die soms opliepen tot bijna 15%. De banken hielden die hoge rente al die jaren van de kredietovereenkomst in stand, terwijl de marktrente juist daalde.

    Vanwege de dreiging van een massaclaim door De Consumentenbond besloot ABN Amro uiteindelijk alle particuliere klanten met te hoge rentes te vergoeden. Met De Consumentenbond kwam de bank een regeling overeen, waarin klanten tot 1 januari 2008 het renteverschil plus 5% extra terugbetaald krijgen. Ook Crédit Agricole en Santander plus de Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV) betalen klanten terug.

    BEKIJK OOK:
    Rabobank betaalt ’woekerrente’ met rente terug

    Uit eigen beweging gingen daarop ook Rabobank en ING door hun klantenbestand, om vervolgens te constateren dat ook bij hen klanten jarenlang te veel rente betaalden op krediet. Rabobank gaat tot twintig jaar terug voor een vergoeding aan eigen klanten plus die van dochters Freo en Fideaal. Bij Rabo wordt ook rente op rente vergoed.

    ING presenteerde woensdag een compensatieregeling die de bank met De Consumentenbond is overeengekomen. Klanten met vanaf 2001 een doorlopende krediet en/of een Continu Limiet bij ING krijgen vanaf €50 het renteverschil vergoed. Voor te hoge rentes op gespreid betalen op de creditcard en producten voor rood staan zegt ING nog nader onderzoek te doen.

    Voormalige klanten van ING kunnen zich vanaf medio volgend jaar bij de bank melden. In het tweede kwartaal van 2022 kunnen bestaande ING-klanten een aanbod verwachten.

    www.telegraaf.nl/financieel/190529132...
  13. A1 15 februari 2022 20:46
    Amsterdam, 14 februari 2022
    De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam zendt de mondelinge behandeling van de SNS-enquêteprocedure live uit op 17 februari 2022 om 10.00 uur. Belangstellenden kunnen de zitting volgen via een livestream, die op donderdag 17 februari 2022 vanaf 10.00 uur wordt uitgezonden. De zitting duurt hoogstwaarschijnlijk de hele dag. Volg de livestream via deze link streams.nfgd.nl/livestream-ondernemin... verlaat Rechtspraak.nl

    Pers
    Media worden verzocht om zich aan te melden bij de afdeling persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam. Dat kan d.m.v. een e-mail naar: voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

    Wij raden journalisten aan de zitting te volgen via de livestream.

    Waar gaat de zaak over?
    De zaak betreft de procedure bij de Ondernemingskamer in de zin van artikel 2:355 BW en verder ('tweedefase-enquêteprocedure') inzake SRH N.V. (voorheen SNS Reaal N.V.) en De Volksbank N.V. (voorheen SNS Bank N.V.).

    VEB c.s. hebben de Ondernemingskamer verzocht vast te stellen dat sprake is geweest van wanbeleid bij deze vennootschappen voorafgaand aan de nationalisatie op 1 februari 2013. Daarnaast hebben VEB c.s. de Ondernemingskamer verzocht het uitgevoerde onderzoek met betrekking tot bepaalde onderwerpen te heropenen.
  14. forum rang 10 voda 17 februari 2022 08:30
    VEB wil stempel van wanbeleid bij SNS
    Opmaat voor schadevergoeding.

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters vraagt donderdag een bekrachtiging van de Ondernemingskamer van het oordeel dat er sprake was van wanbeleid bij SNS.

    Een dergelijke kwalificatie van de Ondernemingskamer kan volgens de belangenbehartiger dienen als opmaat naar compensatie van gedupeerde beleggers.

    Volgens de VEB blijkt uit een vorig jaar verschenen onderzoek "hoe slecht de onderneming werd geleid, hoe risicovolle buitenlandse avonturen werden aangegaan zonder dat de noodzakelijke expertise aanwezig was, hoe krakkemikkig de risicobeheersing en interne controle functioneerde en hoe ondermaats de informatievoorziening was aan beleggers".

    In 2013 onteigende de Nederlandse Staat SNS. Aandeelhouders bleven met lege handen achter.

    Bij de Hoge Raad is een schadeloosstellingsprocedure inzake SNS gaande. Deze ziet uitsluitend op de schadeloosstelling van aandeel- en obligatiehouders per datum van de onteigening, 1 februari 2013. De grote waardevermindering van het aandeel SNS heeft evenwel plaatsgevonden in de periode daaraan voorafgaand, aldus de VEB.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
956 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.