Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Plug Power OTC:PLUG.Q, US72919P2020

Vertraagde koers (usd) Verschil Volume
2,090   0,000   (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000 283.536   Gem. (3M) 38M

Forum Plug Power Inc geopend

4.605 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juni 2021 17:50
    quote:

    Underdog schreef op 27 juni 2021 14:38:

    [...]Euuuh. GINER is de grootste electrolyzer bouwer in de US doe al jaren werkt voor de nasa.

    Wacht tot de de CO2 prijs nog wat opkrikken en olie en gas duurder worden en de overheid met groene certificaten strooit om de boel van de grond te krijgen. Binnen 5 jaar spreken we anders. Afnemers betalen zelfs graag wat meer voor waterstof is al gebleken. Want dat geeft een boost aan het imago. Aan wat denk jij dat elon musk geld verdiend? Niet aan de winstmarge op zijn autos hoor. Tegen de moment dat de winst gemaakt kan worden staat plug als eerste in de rij.
    Giner is een flutbedrijfje met 66 man personeel dat net is gekocht door Plug.

    Ik schat hun omzet op enkele miljoenen.

    En geloof maar niet dat Plug ooit winst gaat maken.
  2. Belegopjeboterham 27 juni 2021 17:59
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 juni 2021 17:50:

    [...]
    Giner is een flutbedrijfje met 66 man personeel dat net is gekocht door Plug.

    Ik schat hun omzet op enkele miljoenen.

    En geloof maar niet dat Plug ooit winst gaat maken.
    haha tot nu heb jij het iedere keer fout met voorspellingen dus ik zet mijn geld in op underdog en Plug Power.

  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juni 2021 18:13
    quote:

    Belegopjeboterham schreef op 27 juni 2021 17:59:

    [...]haha tot nu heb jij het iedere keer fout met voorspellingen dus ik zet mijn geld in op underdog en Plug Power.
    Ik kan me niet herinneren dat jij ooit een juiste voorspelling hebt gedaan.

    Jouw keuze voor Plug zegt eigenlijk al genoeg.
  4. Belegopjeboterham 28 juni 2021 10:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 juni 2021 18:13:

    [...]

    Ik kan me niet herinneren dat jij ooit een juiste voorspelling hebt gedaan.

    Jouw keuze voor Plug zegt eigenlijk al genoeg.
    Klopt. Ik heb ook geen voorspellingen gedaan. Ik heb al vaak aangegeven dat Plug voor de langere termijn is.(2030)

    Maar jouw keuze om geen aandelen van plug te hebben, maar wel hier elke dag druk bezig te zijn, snap ik dan niet.

  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juni 2021 10:32
    quote:

    Belegopjeboterham schreef op 28 juni 2021 10:18:

    [...] Klopt. Ik heb ook geen voorspellingen gedaan. Ik heb al vaak aangegeven dat Plug voor de langere termijn is.(2030)
    Maar jouw keuze om geen aandelen van plug te hebben, maar wel hier elke dag druk bezig te zijn, snap ik dan niet.
    In 2030 is Plug allang failliet.
  6. forum rang 7 Thorgall 28 juni 2021 17:15
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juni 2021 10:32:

    [...]

    In 2030 is Plug allang failliet.
    als de rest hier van dit soort postings plaatst dan wordt ie weggemodereert met de mededeling dat je geen niet onderbouwde postings mag plaatsen, maar voor sommigen gelden andere regels blijkbaar.
  7. Belegopjeboterham 28 juni 2021 17:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 juni 2021 11:52:

    Watersof
    Mathijs Bouman 00:30

    Honda stopt er mee. Productie van de Clarity, de waterstofauto van het Japanse merk, wordt gestaakt. De auto was in Nederland nooit te koop, maar was wel al jaren ‘gereed voor de Europese introductie’. Het zal er nooit van komen.

    Gelukkig maar, want de waterstofauto is een misbaksel. Zeker in een dicht bekabeld land als Nederland is rijden op waterstof nergens voor nodig. Waterstof moet geproduceerd worden, bij voorkeur uit groene stroom en wordt daarna in de auto via een brandstofcel weer omgezet in elektriciteit. Het is veel efficiënter om met die groene stroom direct de auto aan te drijven. De schaarse groene waterstof dan worden ingezet voor processen die veel moeilijker te elektrificeren zijn. Bijvoorbeeld in de chemische- en staalindustrie.

    Toch blijft de overheid de twee laatste waterstofauto’s op de markt, de Hyundai NEXO en de Toyota Mirai fiscaal voortrekken. Ook al kosten ze minimaal €65.000, ze vallen geheel onder de voordelige bijtelling. Voor gewone elektrische auto’s met een accu geldt dat lage tarief slechts tot €40.000. Zo stimuleert de overheid de verkeerde technologie.

    Over Bouman & Dijkman

    Elke doordeweekse dag reflecteren journalisten Mathijs Bouman en Anna Dijkman kort en krachtig op de actualiteit in het FD. Reageren? Stuur uw mail naar opinie@fd.nl
    www.fd.nl
    BMW wedt op meerdere paarden. Eind 2022 brengt het merk namelijk de i Hydrogen Next, een EV met een brandstofcel, op de markt. De waterstofauto moet op termijn gaan dienen als een extra keuzemogelijkheid naast batterij-elektrische aandrijflijnen. Aan vermogen is er in ieder geval geen gebrek.

    In tegenstelling tot de iX is bij de i Hydrogen Next geen sprake van een opvallend, extravagant ontwerp. De waterstofauto is namelijk ontwikkeld op basis van de X5 en lijkt qua design vooralsnog nauwelijks af te wijken van de SUV. BMW test het model momenteel op de weg, waarbij de technici zich vooral richten op het finetunen van de software. BMW werkte voor de ontwikkeling van de i Hydrogen Next samen met Toyota. De cellen in de brandstofcel zijn afkomstig uit Japan, terwijl de behuizing van de brandstofcel en de rest van de aandrijflijn door BMW zelf zijn ontwikkeld. Die samenwerking tussen BMW en Toyota kwam overigens al in 2013 tot stand.

    Het eigen sausje van BMW zorgt ervoor dat de i Hydrogen Next een vermogen van 374 pk heeft. Dat is flink meer dan de 174 pk van de tweede generatie Toyota Mirai. Het extra vermogen is mede te danken aan de 'performance buffer battery', die elektriciteit uit de brandstofcel en via regeneratief remmen opslaat om zo kortstondig meer vermogen te kunnen leveren. De brandstofcel zelf levert wel een elektrische output die gelijk staat aan 170 pk. Dankzij twee waterstoftanks kan de i Hydrogen Next 6 kilogram aan waterstof mee torsen. In drie tot vier minuten is hij weer volgetankt. Hoe ver de SUV op zijn waterstofvoorraad komt, vermeldt BMW nog niet. De fabrikant spreekt van 'enkele honderden kilometers onder alle weersomstandigheden'.

    Eind 2022 moet de i Hydrogen Next in een kleine oplage in productie gaan. Het lijkt erop dat BMW met het ontwerp hetzelfde recept volgt als bij de iX3, in dat geval gaat het dus om een subtiel aangepaste X5. Het is nog niet bekend hoeveel de SUV moet gaan kosten.

    Knipperlichtrelatie
    De band tussen BMW en waterstof kan gerust omschreven worden als een knipperlichtrelatie. In 2006 kwam het merk namelijk al op de proppen met de Hydrogen 7, die uiteindelijk in een gelimiteerde serie is geproduceerd. De Hydrogen 7 was een bijzonder geval, vooral omdat de limousine beschikte over een V12 die zowel op benzine als op waterstof liep. Dat bleek uiteindelijk toch niet zo'n groot succes. In 2009 stopte München namelijk in zijn geheel met het testen van auto's op waterstof, om vervolgens in 2015 de deur toch weer op een kiertje te zetten. Audi hanteert vandaag de dag een duidelijkere lijn als het gaat om waterstof.

    Ontwikkelingsbaas Frank Weber ziet momenteel in ieder geval een waardevolle aanvulling voor de toekomst, vooral voor mensen die regelmatig lange afstanden rijden en minder toegang tot oplaadpunten hebben. "Brandstofceltechnologie kan vooral bij grotere voertuigen een interessante optie zijn als het gaat om duurzame aandrijflijnen", zegt hij. "Dat is waarom het testen van nagenoeg standaard auto's met een aandrijflijn op waterstof een belangrijke mijlpaal is in onze inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling
  8. Matsversch 29 juni 2021 09:39
    quote:

    JoebarTeam schreef op 29 juni 2021 07:37:

    Heb dat al meerdere keren geuit.. Klopt geen bal van dat dit trolling gedrag wel binnen de kaders valt. Nee, mod of bekent met de mods.
    Zeer vervelend en verstorend, kwaliteit forum loopt echt hard achteruit met dit soort figuren
    op groene dagen hoor je hem niet.
    nel asa is ook aan serieus herstel bezig,
    helaas heeft hij heel dat forum ook verziekt en zijn frequente poster er gewoon weg.
    gewoon stijgen, en het is vanzelf ridderloos.
    ik hoop dat zijn gas en olie-aandelen instorten :p
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juni 2021 11:30
    Autorijden op waterstof is niet zo groen als we vaak denken

    Wat zegt de wetenschap
    Waterstof, het wordt al jaren genoemd als dé oplossing voor ons energieprobleem. Maar waarom rijden we er dan nog niet massaal op?
    Loes van Langen < 28 jun. 2021

    ,,Waterstof wordt vaak genoemd als duurzaam alternatief voor benzine’’, zegt Willem Haverkort, ,,maar eigenlijk is dat niet altijd terecht. Slechts een zeer klein deel van de waterstof is op dit moment groen.’’ Haverkort werkt bij de TU Delft wél aan een duurzame vorm van waterstof en die haalt hij simpelweg uit water.

    Een watermolecuul bestaat uit twee waterstofatomen en één zuurstofatoom. Die kun je splitsen en dan houd je het brandbare gas waterstof over. Dat splitsen doen we met elektriciteit, legt Haverkort uit. ,,Door een kleine spanning op het water te zetten, geef je de moleculen genoeg energie of motivatie om uit elkaar te gaan.’’

    Als je het waterstofgas vervolgens opvangt, kun je het gebruiken om er bijvoorbeeld een auto op te laten rijden ,,Het enige wat uit je uitlaat komt is water of eigenlijk waterdamp.’’

    Hij vervolgt: ,,Het grappige is dat we eigenlijk al heel ver waren met de ontwikkeling van duurzame waterstof.’’ Twee Nederlanders haalden het voor het eerst uit water in 1789. In de tweede helft van de 20ste eeuw werd waterstof desalniettemin steeds minder uit water gehaald, maar steeds meer uit aardgas. ,,Dat is veel goedkoper. Alleen komt daar CO2 bij vrij en dat is nu net wat we niet willen.’’

    Toch is volgens Haverkort waterstof uit water ook niet altijd 100 procent duurzaam. ,,De elektriciteit die je gebruikt om water te splitsen moet wel groen zijn, dus afkomstig zijn van bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen, dan pas spreek je echt van groene waterstof.’’

    Bijkomend probleem is dat je bij het omzetten van water naar waterstof een deel van de energie verliest. Waterstof neemt ook nog eens veel ruimte in beslag.

    ,,Om te voorkomen dat je met een gigantische tank rond moet rijden, persen we het samen, maar daarbij raak je ook weer een deel van de energie kwijt.’’

    Waterstof wordt volgens Haverkort dus pas echt relevant op het moment dat we elektriciteit van duurzame bronnen over hebben. ,,Je kunt die elektriciteit dan opslaan in de vorm van waterstof en bijvoorbeeld bewaren in tanks of in zoutuitgravingen onder de grond.’’

    Waterstof functioneert dan eigenlijk als een energiedrager. ,,Net als een batterij of accu. Als je op grote schaal energie wilt opslaan voor langere tijd, is waterstof waarschijnlijk voordeliger en minder vervuilend dan batterijen.’’ Waterstof leent zich daarom ook goed voor grote schepen, vrachtwagens of vliegtuigen. ,,Die hoeven dan al die zware accu’s niet mee te nemen.’’
  10. JoebarTeam 29 juni 2021 11:58
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 juni 2021 11:30:

    ,,Om te voorkomen dat je met een gigantische tank rond moet rijden, persen we het samen, maar daarbij raak je ook weer een deel van de energie kwijt.’’

    Waterstof wordt volgens Haverkort dus pas echt relevant op het moment dat we elektriciteit van duurzame bronnen over hebben. ,,Je kunt die elektriciteit dan opslaan in de vorm van waterstof en bijvoorbeeld bewaren in tanks of in zoutuitgravingen onder de grond.’’

    Waterstof functioneert dan eigenlijk als een energiedrager. ,,Net als een batterij of accu. Als je op grote schaal energie wilt opslaan voor langere tijd, is waterstof waarschijnlijk voordeliger en minder vervuilend dan batterijen.’’ Waterstof leent zich daarom ook goed voor grote schepen, vrachtwagens of vliegtuigen. ,,Die hoeven dan al die zware accu’s niet mee te nemen.’’

    Je hebt eigenlijk een heel positief verhaal voor waterstof geplaatst. Was dat wel de bedoeling :)
    Alles wat hier staat is echt bij iedereen bekend. Werkelijk iedereen in de H2 industrie ziet consumenten persoonlijk vervoer met H2 niet zitten, dat is voor de battery. Dat H2 niet perse groen is, ja elektrolyse op die schaal is er nog niet vandaar dat plug (sorry, je stikt waarschijnlijk nu) ook een target voor 2024/2025 heeft.
    Sterker nog, er zijn 17 H2 versies/kleuren waar er maar 1 echt duurzaam is.
    Maar dat is niet het issue, H2 is OPSLAG, een energy drager en doordat we uiteindelijk wel de volledig groene opwek krijgen is het een zeer flexibele en schaalbare oplossing.

    Battery, Zout warmte opslag en H2 kunnen prima naast elkaar bestaan in een energy transitie en niet elkaars concurrent
  11. Mariske 29 juni 2021 12:08
    Wat er ook van is, als je ziet wat er allemaal aangekondigd is en van de grond gekomen is in het afgelopen jaar, dan laat dat het beste verhopen voor de toekomst, want de vraag zal alleen maar toenemen als er meer voorzieningen zijn.
    Succes aan de believers, waaronder mezelf, ik geloof alleszins dat uw geld hier op een mooie plaats zit om iets duurzaams te betekenen voor de toekomst.
  12. Belegopjeboterham 30 juni 2021 19:20
    Kabinet: Gasunie gaat gasnetwerk ombouwen voor waterstof uit windenergie
    Het kabinet wil dat Gasunie het bestaande gasleidingennetwerk gaat ombouwen tot een waterstofnetwerk. Waterstof is een gas dat kan worden omgezet naar elektriciteit zonder CO2-uitstoot. Het is de bedoeling dat in eerste instantie de zware industrie daardoor klimaatneutraler kan gaan produceren.

    VVD-staatssecretaris Yesilgöz van Economische Zaken, verantwoordelijk voor het klimaatbeleid, zegt dat deze stap nodig is om de industrie in Nederland te kunnen behouden en tegelijkertijd de klimaatdoelen te halen. De werkgelegenheid in de grote industriële ondernemingen blijft op deze manier behouden.

    "Het gasleidingenstelsel dat we in ons land hebben is uniek. Het is een fijnmazig stelsel dat we kunnen ombouwen voor waterstof", zegt de staatssecretaris. "Het zou zonde zijn om die gasleidingen niet te gebruiken." Ze doelt daarmee op de transitie van gas naar duurzame energie, waardoor het gasleidingennetwerk op den duur overbodig zou worden.

    Gasunie spreekt van een historisch besluit. "Het is voor ons belangrijk om deze nieuwe energie te gaan transporteren maar het is voor de samenleving nog veel belangrijker", zegt Han Fennema van Gasunie. "We kunnen energie gaan transporteren die ons helpt om de klimaatambities in Nederland, Europa en de wereld te realiseren."

    Ongeveer 85 procent van de bestaande leidingen kan worden hergebruikt voor waterstof.

    'Veilig en betaalbaar'
    Het kabinet kiest bij deze eerste stap voor leidingbeheerder Gasunie omdat het bedrijf veel kennis en ervaring heeft en de ombouw van het bestaande netwerk aankan. Daardoor kan het veilig en betaalbaar, zegt Yesilgöz. Op termijn worden andere marktpartijen niet uitgesloten. "Bedrijven die nu bezig zijn met fossiele brandstoffen zien ook wel dat er wat gaat veranderen."

    Dat is GroenLinks met het kabinet eens. "We hebben het voordeel van een bestaand gasnetwerk en van de Noordzee voor windmolenparken", zegt Kamerlid Van der Lee. "Waterstof wordt gemaakt door elektriciteit door water te laten lopen. Die elektriciteit moet dan wel schoon worden opgewekt. Andere Europese landen investeren daar miljarden meer in."

    Van windparken op zee naar de productie van groene waterstof, tot transport via het bestaande leidingnetwerk:

    NOS
    Op het moment is er nog heel weinig groene waterstof. Dat is waterstof gemaakt uit wind- en zonne-energie. Voorlopig is er vooral nog grijze waterstof, gemaakt uit aardgas. Yesilgöz: "Maar we moeten nu vast beginnen met het ombouwen van het leidingennetwerk. Op termijn moeten er meer windmolenparken op zee komen om groene waterstof te kunnen maken."

    GroenLinks wil dat Nederland op termijn ook waterstof over het omgebouwde leidingnetwerk gaat verdelen die is opgewekt met zonne-energie. "Waterstof wordt een wereldmarkt", zegt Van der Lee. "Zonnecentrales in bijvoorbeeld Zuid-Europa, Afrika maar ook Australië gaan productie van groene waterstof daar mogelijk maken. Die waterstof kunnen we importeren en via de Rotterdamse haven en het leidingnetwerk gaan doorleveren."

    Het kabinet is demissionair en moet voorzichtig opereren. Tegelijkertijd kan een volgend kabinet niet met een achterstand worden opgezadeld omdat Nederland gehouden is aan de klimaatafspraken. De zogenoemde waterstofcoalitie, met daarin onder meer energiebedrijven, de industrie en milieuorganisaties, riepen het kabinet daarom in maart op snel actie te ondernemen
  13. Mariske 1 juli 2021 16:02
    Zo goed als alle landen heeft door dat waterstof de oplossing voor veel problemen is.
    Als medium heeft het als voordeel dat het met een bijna oneindig beschikbaar materiaal (H is het meestvoorkomende element in onze wereld) werkt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de supervervuilende batterijen die momenteel zo gehyped worden op de automarkt , waar bovendien voor elke batterij een hoop zeldzame metalen moet worden aangekocht, meestal dan nog via China, die het merendeel van deze metalen heeft opgekocht.
4.605 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.