Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

Laatste koers (usd) Verschil Volume
102.284,75   +1.157,70   (+1,14%) Dagrange 98.743,03 - 102.569,70 0  

Is de bitcoin een bubbel?

74 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mariske 31 mei 2021 20:16
    quote:

    !@#$!@! schreef op 25 mei 2021 17:24:

    [...]

    Maar op zich is het wel een goede gok met een positieve verwachte waarde.

    Immers je kan maar 50-90% verliezen , maar tot wel 1000% winnen.

    Stel je de kans op 50/50 zoals in het casino, dan heb je toch mooi een gok die je niet kan laten liggen.

    Dat is inderdaad wat je doet, gokken.
  2. Maurice021973 4 juni 2021 12:43
    www.cnbc.com/2021/06/04/bitcoin-falls...

    ...

    “I think crypto is just fake money,” Andrey Kostin, chairman of Russia’s VTB Bank, told CNBC’s Hadley Gamble at the St. Petersburg International Economic Forum on Friday. “Somebody’s sitting somewhere mining and mining like in the Middle Ages and then using them.”

    “No government will accept it because it’s not under any government regulations,” he added. “They can’t control it.”

    Kostin alluded to several central bank initiatives to develop digital versions of existing money like the dollar, the euro, the Chinese yuan or, in Russia’s case, the ruble.

    “It’s inevitable,” he said. “The whole world is moving to a digital world. And currency is not excluded from this process.”
  3. thejaguar 20 oktober 2021 16:00
    de grote verliezers zijn de mensen die tot het eind in de bitcoin blijven zitten. als gebakken lucht 66.000 dollar per (virtueel) cointje doet, - waarom in godsnaam, al die crypto's zijn niet eens zeldzaam - dan weet je dat dat mis gaat. het doet denken aan de tulpenmanie van 1634, toen een tulpenbol meer waard was dan een amsterdams grachtenpand. daar kwam in 1637 een abrupt einde aan, toen de tulpenbol alles van zijn waarde verloor. dat gaat ook met bitcoin en al die andere crypto's gebeuren. ik vind het eigenlijk onbegrijpelijk dat banken en overheden niet (meer) waarschuwen voor deze idiotie, deze gekte!
  4. [verwijderd] 20 oktober 2021 16:48
    quote:

    thejaguar schreef op 20 oktober 2021 16:00:

    de grote verliezers zijn de mensen die tot het eind in de bitcoin blijven zitten. als gebakken lucht 66.000 dollar per (virtueel) cointje doet, - waarom in godsnaam, al die crypto's zijn niet eens zeldzaam - dan weet je dat dat mis gaat. het doet denken aan de tulpenmanie van 1634, toen een tulpenbol meer waard was dan een amsterdams grachtenpand. daar kwam in 1637 een abrupt einde aan, toen de tulpenbol alles van zijn waarde verloor. dat gaat ook met bitcoin en al die andere crypto's gebeuren. ik vind het eigenlijk onbegrijpelijk dat banken en overheden niet (meer) waarschuwen voor deze idiotie, deze gekte!
    Grappig, de ATH is nog maar net gebroken en mensen beginnen alweer over bubbel en tulpenmanie :) zo voorspelbaar...
  5. [verwijderd] 20 oktober 2021 19:03
    quote:

    thejaguar schreef op 20 oktober 2021 17:57:

    kun je ook nog met argumenten komen waarom 1 virtueel muntje 66.000 dollar waard is, in alle nuchterheid? het is een bubble, ja, het is gebakken lucht, het is fake, het is onzin, totale onzin
    Ik ben 3 jaar geleden opgehouden met beargumenteren en uitleggen, mijn ervaring is dat de 'bubble' roepers daar toch niet in zijn geïnteresseerd dus ik ga daar geen tijd meer insteken. Als je echt interesse hebt in argumenten, lees dan het forum 'Bitcoin en andere cryptocurrencies' eens een keer door. Daar vind je uitgebreide uitleg over Blockchain, Metcalf's law, decentralisatie, store of value, etc.
    Maar laten we het eens even omdraaien, kun jij beargumenteren waarom de prijs geen 66.000 dollar waard zou moeten zijn?
  6. alexnr75 20 oktober 2021 19:18
    Shortseller Hindenburg stookt vuurtje op bij niet zo stabiele stablecoin tether

    Wanneer moet een bedrijf zich echt zorgen gaan maken? Als er geen winst meer wordt gemaakt. Als een schuldenberg zwaar op de balans drukt. En zeker ook als shortsellers zich roeren op de beurs. Dat zijn investeringsbureaus die speculeren op een koersdaling, en soms een handje helpen door pikante informatie naar buiten te brengen.
    Een van de beruchtste shortsellers van de afgelopen tijd is het Amerikaanse Hindenburg Research, vernoemd naar de zeppelin die in 1937 in de fik vloog en vrijwel meteen explodeerde, aangezien de zeppelin een soort vliegende bom met waterstof was.
    Vorig jaar stookte Hindenburg het vuurtje op bij truckbouwer Nikola. Nikola wekte de indruk al rijdende elektrische trucks te hebben, maar die reden in reclamefilmpjes van een helling af. Toen Hindenburg dat openbaarde ging ook de koers van Nikola bergafwaarts. Hindenburg was eerst short gegaan en liep binnen.
    Daarna hield de shortseller zijn aansteker bij verzekeraar Clover Health en het gokbedrijf DraftKings. Maar in het geval van Clover Health ging de Hindenburg bij uitzondering eens niet short. 'We vinden het nu belangrijker dat mensen de rol van shortsellers begrijpen in het openbaren van fraude', aldus een verklaring. 'Shorters waren belangrijk bij de ondergang van fraudebedrijven als Enron, Valeant, Wirecard en Lehman Brothers.'
    De zelfbenoemde idealisten van de beurs hebben nu een nieuw doelwit op het oog: de cryptomunt tether. Deze stablecoin is de dollar van de cryptowereld en wordt gebruikt in een groot deel van de transacties. Maar toezichthouders vinden de stablecoin nogal wiebelig. En zelfs een bedreiging voor de stabiliteit van het financiële systeem.
    Het mysterieuze bedrijf achter tether beweerde dat elke munt gedekt was door een dollar. Maar tether bleek voor het grootste deel gedekt met kortlopend schuldpapier van onbekende debiteuren. Vorige week kreeg tether $41 mln boete voor de leugen. Toezichthouders zijn bezig met onderzoeken, topoverleggen en rechtszaken, maar nog altijd blijft onduidelijk waar het onderpand, inmiddels ruim $70 mrd, precies heen is.
    Als de munt instort en voor $70 mrd aan tether in één klap verdwijnt, kan dat volgens toezichthouders de hele cryptomarkt van pakweg $2500 mrd in gevaar brengen. Dat zou zonde zijn, net nu de bitcoin een nieuwe recordstand heeft bereikt van boven de $66.000.
    Hindenburg heeft nu een bounty van $1 mln uitgeloofd voor degene die meer vertelt over waar tether al dat geld in stopt. Misschien is die bonus verdiend in het Nikola-debacle. Hindenburgs motivatie van nu is echter onduidelijk, omdat het zegt in ieder geval geen tether of andere crypto's te hebben, en niet short te zitten.
    Het zou kunnen dat Hindenburg weer uit ideële motieven handelt. Dat de shortseller de brand wil blussen voordat de zeppelin explodeert, en de cryptomarkt in zijn val meeneemt.

    fd.nl/financiele-markten/1416529/shor...

    hindenburgresearch.com/tether/
  7. forum rang 7 jowi 20 oktober 2021 22:07
    Als je crypto vergelijkt met euries en dollars is er geen sprake van een bubbel maar ontwaarding van de eurie.
    Crypto en euries hebben geen onderliggende waarde (de goud standaard is losgelaten)
    De waarde is het vertrouwen in het ruilmiddel.
    BTC zijn er 21 mio in omloop. Dit worden er niet meer.
    De euries worden dagelijks bijgedrukt en wordt iedere dag feitelijk minder waard.
    Hoeveel zijn er vanaf 2001 bijgedrukt !!!!!!! Tel uit je winst of de waardevermindering!!!!
  8. Gevelboer 21 oktober 2021 06:15
    quote:

    jorisvanderveen schreef op 17 augustus 2021 17:10:

    Ik vind dat de bitcoin markt te gevoelig is. Een tweet van Elon Musk of een andere grote aandeelhouder zorgt ervoor, hoe snel de waarde kan vallen. Zo zie je dat één man de koers veel kan manipuleren. Wie zal uiteindelijk de grote verliezer zijn?
    Ondertussen heb ik me gewaagd aan een voorzichtige aankoop van bitcoins en deze staan nu 10% hoger.
    Dat ging beter dan het portie Shell dat ik voor dit doel had verkocht. Voel me totaal geen verliezer.
  9. thejaguar 21 oktober 2021 14:36
    ik kan zeker beargumenteren waarom bitcoin geen 66.000 dollar waard is; in tegenstelling tot de dollar of de euro kun je er niet mee betalen, om een voorbeeld te geven. in tegenstelling tot bijvoorbeeld de oude meesters van de schilderkunst, waar dure schilderijen enig in hun soort zijn, zowel in kwaliteit, magie en zeldzaamheid, is bitcoin helemaal niet zeldzaam, in tegendeel, en ook niet mooi. in tegenstelling tot goud, tot door de jaren heen altijd (op zijn minst) zijn waarde heeft behouden, is bitcoin niets fysieks, het is slechts een virtueel muntje, niet meer. en in tegenstelling tot een aandeel in een bedrijf, geeft bitcoin geen inkomsten, zoals dividend.

    de enige reden dat bitcoin zo in waarde stijgt, is dat veel niet al te betrouwbare lieden stellen dat je stinkend rijk van bitcoin en andere crypto's gaat worden, en dat er kennelijk veel mensen zijn die dat nog geloven ook. de cryptomarkt is niet of nauwelijks gereguleerd. dat gaat wel gebeuren, dat zie je in china al. en op het moment dat deze markt gereguleerd wordt zullen speculanten zich realiseren dat er grote risico's aan crypto's zitten. dat zal over niet al te lange tijd gebeuren, dat kan bijna niet anders!
  10. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 21 oktober 2021 14:52
    quote:

    Mariske schreef op 21 oktober 2021 14:43:

    Volledig mee eens thejaguar. De enige die hier stinkend rijk van worden zijn de oprichters van de munt.
    Een van de voordelen van een blockchain is dat je alles kunt zien. Er is een heel oud adres waar ongeveer 1 miljoen bitcoin op staat. Nooit is er ook maar een satoshi van dat account verstuurd. Het vermoeden is dat dit het originele account van Satoshi Nakamoto is en dat deze persoon niet meer leeft.
  11. Gemberthee 21 oktober 2021 14:57
    quote:

    Jojet schreef op 21 oktober 2021 06:15:

    [...]Ondertussen heb ik me gewaagd aan een voorzichtige aankoop van bitcoins en deze staan nu 10% hoger.
    Dat ging beter dan het portie Shell dat ik voor dit doel had verkocht. Voel me totaal geen verliezer.

    Proficiat. Jojet.
    Je bent pas een winner als je uw winsten verzilverd en je bent pas een loser als je uw verliezen neemt.

  12. Gemberthee 21 oktober 2021 15:02
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 21 oktober 2021 14:52:

    [...]

    Een van de voordelen van een blockchain is dat je alles kunt zien. Er is een heel oud adres waar ongeveer 1 miljoen bitcoin op staat. Nooit is er ook maar een satoshi van dat account verstuurd. Het vermoeden is dat dit het originele account van Satoshi Nakamoto is en dat deze persoon niet meer leeft.
    Je spreekt je zelf tegen.
    Je zegt enerzijds dat alles zichtbaar is en anderzijds eindig je 'het vermoeden is dat dit'.
    De transparantie waarvan je spreekt, zorgt dus niet voor opheldering.
74 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.