Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

Laatste koers (usd) Verschil Volume
79.389,89   +3.526,66   (+4,65%) Dagrange 75.766,98 - 80.086,51 0  

Nieuw Bitcoin Forum

16.255 Posts
Pagina: «« 1 ... 338 339 340 341 342 ... 813 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Prijsman 19 mei 2021 15:30
    quote:

    Insider schreef op 19 mei 2021 15:27:

    De site www.coinbase.com ligt eruit.
    Ja, dat is logisch. Dit soort instanties kopen momenteel niets, totdat het gestabiliseerd is en dan zullen ze weer kopen met een flinke marge erop of eronder.. Dit gebeurde 4 jaar geleden al, en Ridder zit er al 8 jaar in als ik hem moet geloven, ik weet niet hoe het destijds was.

    Tevens heeft het natuurlijk met overbelasting van de website te maken. Iedereen zit nu op de verkoopknop te rammen.
  2. forum rang 10 voda 19 mei 2021 16:42
    Beursblik: Bitcoin onderuit na Chinese waarschuwing
    Beleggers vrezen nieuwe crypto-winter.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs van een bitcoin kelderde woensdag met tientallen procenten en trok andere cryptovaluta met zich mee, nadat de Chinese centrale bank zou hebben gewaarschuwd tegen het gebruik van digitale valuta als betaalmiddel.

    Bitcoin koerste woensdag circa 15 procent lager naar 36.000 dollar, maar de koers was zeer volatiel. Eerder op de dag werd een dieptepunt bereikt op minder dan 32.000 dollar.

    Sinds begin februari was de koers niet onder 40.000 dollar gezakt.

    Ether, een andere cryptomunt, werd 30 procent minder waard op 2.460 dollar, na een piek boven 4.000 dollar begin mei. Ook Ripple en Dogecoin gingen fors onderuit.

    Econoom Teunis Brosens van ING zei tegen ABM Financial News niet zeker te weten of er nu één nieuwsbericht verantwoordelijk was voor de sterke bewegingen op woensdag. Hij denkt zelf dat de nasleep van de geruchten dat Elon Musk de Tesla-bitcoins zou willen verkopen, zeker nog een rol speelde.

    Dan was er de waarschuwing van de Chinese centrale bank, maar volgens sommigen is dat slechts een herhaling van eerdere uitspraken.

    Ook de Amerikaanse toezichthouder OCC deed een duit in het zakje, aldus Brosens, door te zeggen dat men zich tot nu toe welwillend had opgesteld met het bewaren van cryptomunten door banken, in het kader van financiële innovatie, maar dat men die welwillende houding nu toch wel wilde evalueren.

    Volgens Brosens is het belangrijkste verschil tussen de cryptomarkt en traditionele markten dat je op de meer volwassen financiële markten een bredere mix hebt van langetermijnbeleggers en meer kortetermijnbeleggers, tot aan flitshandelaren. In de cryptomarkt zitten aan de ene kant veel "gelovers" die kopen en vasthouden, en aan de andere kant veel speculanten, die het daghandelen met de volatiele munten ook als een spelletje zien. Bemiddelende partijen zoals hedgefunds die vaak kopen op de dip ontbreken misschien in deze markt nog.

    "Er is een groep beleggers bijgekomen met niet heel veel ervaring, en dit kan leiden tot kuddegedrag, waarbij iedereen hard naar de uitgang holt", zei Brosens. "Dan kan het hard gaan."

    Overigens staat de koers van de bitcoin nog hoger dan in februari, en hebben al veel mensen geroepen dat er een correctie zat aan te komen, zei Brosens.

    De waarschuwing van de Chinese centrale bank werd gegeven op het WeChat-account, meldden analisten en media. "De Chinese Volksbank gaf gisterenavond in Azië een waarschuwing over een opleving van speculatie in virtuele munten", zei Jeffrey Halley van Oanda in een rapport. "China kondigde aan dat financiële instellingen en betaalbedrijven niet mogen handelen in virtuele munten. Het verhaal kreeg weinig aandacht gisteren maar lijkt vanmorgen tractie te krijgen."

    De Chinese centrale bank zou ook hebben gezegd dat virtuele munten geen betaalmiddel zijn en dus ook niet zo mogen worden gebruikt. China joeg in 2017 al bitcoin-miners het land uit en zou intussen zelf werken aan een digitale yuan.

    Eerder deze week daalde de koers van bitcoin al fors na speculatie dat Elon Musk de bitcoin-beleggingen van Tesla zou willen verkopen. Later zei Musk dat dit niet het geval was.

    "Veel beleggers vrezen dat we een nieuwe crypto-winter kunnen ingaan", zoals in 2017 ook gebeurde, "en dat het lang kan duren voordat de Bitcoin-koers herstelt, omdat de cyclus van optimisme voorbij is", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. Insider 19 mei 2021 17:06
    FrankElderson Executive Board Member & Supervisory Board Vice-Chair ECB, the central bank for the euro; Chair of the Network for Greening the Financial System "Tulips are beautiful flowers. For those who remember 17th century Tulip Mania, they also serve as a reminder of what can happen when prices don’t reflect intrinsic value"
  4. forum rang 10 voda 19 mei 2021 17:32
    Herstel in bitcoin
    Musk tweet.

    (ABM FN-Dow Jones) Na de enorme verliezen eerder op de dag voor bitcoin en andere cryptomunten, lijkt er inmiddels een herstel gaande.

    Nog altijd staat bitcoin op een verlies van 15 procent, maar op een prijs van 37.642 dollar is de daling een stuk minder sterk dan eerder.

    Ook andere cryptomunten maken een deel van hun verliezen goed.

    Elon Musk twitterde dat Tesla 'diamanten handen' heeft. Daarmee suggereert hij dat Tesla zijn voorraad bitcoin niet verkoopt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 19 mei 2021 17:45
    Bloedbad op cryptobeurzen
    Joost van Kuppeveld Anouk Eigenraam 17:26

    De belangrijkste crypto, bitcoin, verloor woensdag tot meer dan 30% van zijn waarde en halveerde ten opzichte van de piek van een maand geleden. Foto: Dado Ruvic/REUTERS
    I
    Markten in cryptovaluta gingen woensdag fors onderuit. De belangrijkste crypto, bitcoin, verloor tot meer dan 30% van zijn waarde en halveerde ten opzichte van de piek van een maand geleden. Daarmee is er sinds die tijd zo'n $500 mrd van de marktwaarde af. In het kielzog daarvan daalden andere bekende munten als ethereum en dogecoin met vergelijkbare percentages. Bitcoin stond even kortstondig onder de $31.000 om later weer aan te trekken. Tegen het sluiten van de Amsterdamse beurs stond de munt rond de $37.600. Dat is nog altijd een stuk hoger dan de $10.000 waar omheen de munt het grootste gedeelte van 2020 stond.

    'Het is de correctie waar analisten al een tijd op zaten te wachten', zegt Bert Slagter van de website LekkerCryptisch. 'We stonden met bitcoin in maart 2020 op $5.000 een jaar later 2021 op $65.000. Het was ook wel heel erg hard opgelopen', aldus Slagter, al is de daling groter dan hij had gedacht.

    Volgens Slagter heeft een combinatie van een aantal factoren voor angst gezorgd onder cryptobeleggers. 'Er liep natuurlijk al een discussie over de gevolgen voor het klimaat, toen sprong Elon Musk daar nog eens bovenop en toen volgde het incorrecte Reuters-bericht over China', zegt Slagter.

    Klimaat
    Omdat voor het delven van de cryptomunt veel energie nodig is lag de munt al onder vuur bij klimaatactivisten. Automaker Tesla trok vorige week de beslissing in om bitcoins te accepteren voor betalingen na nog geen 50 dagen. Enkele tweets van topman Musk over dit onderwerp versterkten toen de al ingezette daling van bitcoin.

    Dinsdag meldde persbureau Reuters dat China banken verbiedt cryptogerelateerde diensten te verlenen, waarop de toch al ingezette koersdaling werd versterkt. Volgens Slagter is dat 'oud nieuws', omdat die wet al sinds 2017 geldt. Maar dat de Chinese centrale bank nu opnieuw deze vermanende woorden spreekt, kan erop wijzen dat de overheid mogelijk nog strenger gaat optreden tegen de cryptomarkt.

    Bitcoin-analisten zagen de laatste dagen op de openbare blockchain bitcoins van portefeuilles naar cryptobeurzen bewegen om die daar te kunnen verkopen. 'Dan ontstaat er een sfeertje van dit kan alleen nog maar omlaag en dit komt niet meer goed', aldus Slagter.

    Hype
    Het is niet de eerste grote crash in bitcoin. Eind 2017, tijdens de eerste grote crytpohype steeg de munt tot $20.000 om vervolgens in een paar maanden naar $6.000 in te zakken en later naar $3.000. 'Nieuwe cryptobeleggers maken nu zoiets voor het eerst mee', zegt Slagter. 'Die weten nu ook hoe het voelt.'

    Diverse cryptobeurzen kampten door de drukte met storingen. Bij sommige beurzen was het soms niet mogelijk geld te storten, bij andere werden tijdelijk het opnemen van daarvan opgeschort.

    Tulpenmanie
    Niet alleen de munten zagen hun marktwaarde verdampen. Ook beursgenoteerde bedrijven die een gedeelte van hun cash in bitcoin hebben geïnvesteerd gingen fors onderuit. Softwarebedrijf Microstrategy, dat $2,3 mrd in de munt investeerde, verloor 8% en staat nu bijna 70% lager dan de piek in februari. Het had maandag nog voor $10 mln bijgekocht. Cryptobeurs Coinbase, dat zelf iets meer dan een maand geleden een beursnotering kreeg, verloor 6% en staat zo'n 50% onder de top.

    Volgens Luis de Guindos, vice-president van de Europese Centrale Bank, zijn cryptomunten 'geen echte beleggingen', omdat de waarde ervan moeilijk is vast te stellen, zei hij in een interview met zakenzender CNBC. De centrale bank vergeleek in een woensdag gepubliceerd rapport de koersontwikkeling van bitcoin met de tulpenmanie uit de 17e eeuw.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1384449/bloedbad-op-crypt...
  6. Rider 19 mei 2021 18:47
    quote:

    stoffer schreef op 19 mei 2021 17:38:

    Kunnen we ook niet een forum maken van t h casino , met mensen die ervaring hebben met op Rood en Zwart spelen Waar je de meeste kans op hebt waar t balletje valt ?
    idd, ondertussen al 100 verschillende coins.. geef mij maar aandelen en grondstoffen!
  7. [verwijderd] 19 mei 2021 19:38
    quote:

    Pavlov44 schreef op 19 mei 2021 14:02:

    dat het vandaag ook zomaar weer de andere kant op kan gaan, bitcoin 45000 is niet uit te sluiten.
    Echt ik heb zelden zo'n goed werkende glazen bol gehad. Men heeft geweten dat er in de 30-40K range een heleboel stoplossen zouden doorknallen. Ze gaan het binnen 24 uur weer op 45000 zetten. Je kunt geloven of niet geloven in cryptos en hun toekomst, best, maar als je niet inziet dat het allemaal een compleet geënsceneerde zaak is dan ben je echt ziende blind. Allemaal leuk die gasten die roepen 'eerlijker financieel systeem' maar je mag me uitleggen hoe iets waarvan de prijs in 1 dag 50% hoger of lager gemanipuleerd kan worden dan zonodig eerlijker zou zijn.
  8. forum rang 4 Straddleman 19 mei 2021 22:02
    quote:

    Enzo123 schreef op 19 mei 2021 10:23:

    [...]
    Ik noem het zeker een belegging. Dat jij niet begrijpt wat de onderliggende waarde van crypto is, wil niet zeggen dat andere mensen dat wel begrijpen en daarin investeren. We zijn weer terug bij het oude liedje 'ik begrijp het niet en ik vind het onzin, dus het is waardeloos'.
    Daar valt niet mee te twisten en dat zal ik dus ook niet proberen.
    Wat is dan de onderliggende waarde en waarom zou jij en anderen daaraan moeten verdienen?
  9. Mariske 20 mei 2021 08:41
    quote:

    Straddleman schreef op 19 mei 2021 22:02:

    [...]

    Wat is dan de onderliggende waarde en waarom zou jij en anderen daaraan moeten verdienen?
    Het is een digitale munt met de meest denkbare volatiele koers. Mensen denken, hopen, dat dit banken overbodig zal maken. Echter is er niets van regulering. Opdat regeringen dit als betaalmiddel zullen erkennen dient er een zekere mate van regulering (zwartgeld, criminaliteit,...) en prijsstabilisering te zijn.
    De meeste mensen stappen echter in bitcoin omdat ze die praatjes geloven dat het tot de maan zal gaan. De waarheid is , het BBP van Nederland is 907,1 miljard USD. bitcoin is bijna evenveel waard. Dat is toch waanzin mensen. Degenen die hier rijk van zijn geworden zijn al lang langs de kassa gepasseerd.
  10. 2610 20 mei 2021 09:09
    quote:

    Mariske schreef op 20 mei 2021 08:41:

    [...]

    Het is een digitale munt met de meest denkbare volatiele koers. Mensen denken, hopen, dat dit banken overbodig zal maken. Echter is er niets van regulering. Opdat regeringen dit als betaalmiddel zullen erkennen dient er een zekere mate van regulering (zwartgeld, criminaliteit,...) en prijsstabilisering te zijn.
    De meeste mensen stappen echter in bitcoin omdat ze die praatjes geloven dat het tot de maan zal gaan. De waarheid is , het BBP van Nederland is 907,1 miljard USD. bitcoin is bijna evenveel waard. Dat is toch waanzin mensen. Degenen die hier rijk van zijn geworden zijn al lang langs de kassa gepasseerd.
    Beste ,je kan het niet beter verwoorden ! Veel mensen lopen als kiekens zonder kop in de val en beseffen niet dat er niets maar dan ook niets de waarde van een bitcoin dekt !
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 mei 2021 09:19
    quote:

    Mariske schreef op 20 mei 2021 08:41:

    [...]
    Het is een digitale munt met de meest denkbare volatiele koers. Mensen denken, hopen, dat dit banken overbodig zal maken. Echter is er niets van regulering. Opdat regeringen dit als betaalmiddel zullen erkennen dient er een zekere mate van regulering (zwartgeld, criminaliteit,...) en prijsstabilisering te zijn.
    De meeste mensen stappen echter in bitcoin omdat ze die praatjes geloven dat het tot de maan zal gaan. De waarheid is , het BBP van Nederland is 907,1 miljard USD. bitcoin is bijna evenveel waard. Dat is toch waanzin mensen. Degenen die hier rijk van zijn geworden zijn al lang langs de kassa gepasseerd.
    Hou toch op met die onzin: je snapt er niks van...!!!

    Crypto's zijn niet uitgevonden om banken overbodig te maken; crypto's hebben hun eigen markt en hun eigen wereld gecreëerd en zullen nooit meer verdwijnen.

    Ze vullen een groot gat in de markt en passen perfect bij het internettijdperk.
16.255 Posts
Pagina: «« 1 ... 338 339 340 341 342 ... 813 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.