Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.481 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 225 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 14 april 2021 14:25
    quote:

    graham20 schreef op 14 april 2021 13:47:

    Risico's (op mede-klanten en/of op DeGiro zelf) die je mogelijk vermijdt met een custody-rekening. Waarvan het nadeel is dat voor ontvangen dividenden 3% provisie wordt berekend.
    Voor mij daarom totaal niet aan de orde (ik heb een zwaar dividend genererende portefeuille) .

    Ik accepteer het risico van een gewoon account, waarbij ik pas bij een dubbel faillissement (lenende klant én DeGiro) een risico loop op een fractie (ongedekt deel) van de uitgeleende aandelen. Dat DG geld verdient op dat uitlenen (waar je bij sommige brokers een vergoeding voor krijgt) vind ik verder ook prima.

    Verder heb ik overigens ook een account bij InteractiveBrokers: ongeveer even goedkoop als DG, maar met veel meer keuzes. Nadeel is een (relatief) ingewikkelde en trage webinterface (en hun desktop app is dusdanig mega-uitgebreid, met zoveel schuifjes, knopjes, toeters en bellen, dat ik er met mijn ongetrainde handjes niet aan durf te zitten). Nadeel van IB (na de Brexit migratie van mijn account van IB-UK naar IB-IE) is verder dat ik nu om een wazige reden geen geld meer mag opnemen, zolang ik een negatief saldo heb. Dat is een beetje onhandig, omdat ik met een kleine leverage handel (ca 15%), maar zo lang ik dat geld nog niet nodig heb is dat te overzien en meer een irritatie. Mocht ik tzt het geld wél nodig hebben, dan moet ik in feite eerst stukken gaan verkopen om het negatieve saldo op te heffen voordat ik geld kan opnemen. Dat is bij DG gelukkig niet nodig. Omdat DG ook gewoon binnen de EU wetgeving valt, snap ik daarom ook niet waarom mijn IB-IE account deze restrictie plots wél heeft. Misschien een voorbeeld van een EU-pesterij richting UK bedrijven met EU klanten.
  2. forum rang 6 'belegger'' 14 april 2021 15:14
    quote:

    graham20 schreef op 14 april 2021 13:47:

    Risico's (op mede-klanten en/of op DeGiro zelf) die je mogelijk vermijdt met een custody-rekening. Waarvan het nadeel is dat voor ontvangen dividenden 3% provisie wordt berekend.
    De afweging custody account en corporate actions kosten zie ik als een persoonlijke keuze.

    Verder was ik in de veronderstelling dat volgens de WGE alle brokers/banken verplicht zijn om een eigen bewaarbedrijf te hebben en dat omnibusrekeningen gebruikelijk zijn met uiteindelijke bewaarplaatsen zoals Euroclear, Clearstream of CACEIS. Jouw eerdere bericht over WGE-achtige-bewaring óf i.p.v. én een afgescheiden vermogen komen overeen met wat de AFM aangeeft: www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/p...

    Alles bij elkaar blijft het (voor mij) toch lastig te doorgronden hoe het nu echt zit. Bijvoorbeeld hoe (het risico van) een custody account bij DeGiro zich verhoudt tot bijvoorbeeld een rekening bij een Nederlandse grootbank of een andere broker.
  3. forum rang 8 Leefloon 14 april 2021 15:20
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 april 2021 11:55:

    DEGIRO zorgt ervoor dat al uw beleggingen veilig worden bewaard.
    www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2020/juli/afm...

    Om maar aan te geven dat het niet betrouwbaar/robuust/gegarandeerd is, met bij deze nepbroker bewezen grove fouten. Het staat iedereen vrij om het stapsgewijs wéér door een nieuwe ondergrens van de interneteconomie te zakken te accepteren, maar het antwoord of de vraag of het 100% betrouwbaar is, is nee. Het is meer dan denkbaar dat je aandelen ongevraagd uitgeleend zijn aan eem "Nick Leeson",, en dus elders worden bewaard voor DEGIRO. Met onbekende overeenkomsten en een bij een hoog risico passende hoge vergoeding voor het lenen.

    Binnen de EU is Duitsland misschien ook niet zo'n groot probleem, maar illiquide en ondoorzichtige Duitse Aldi-beurzen die marktaandeel willen veroveren met orders van remissier DEGIRO wel. Dure grap meestal, een Duits beursje op jouw kosten aan wat veroverd marktaandeel helpen, tenzij het om zéér kleine orders gaat.

    Helaas raakt het stapsgewijze verval bijna de hele markt, dus het hangt er een beetje vanaf welke verlegde ondergrens iemand accepteert, en of de bedrogene doorheeft bedrogen te worden. Door winstbejag en door door ondergrenzen zakkende concurrrentie is ook Binck allang niet meer wat het ooit was. Zeker sinds TOM MTF, Bincks variant op obscure Duitse Aldi-beursjes.

    En dus maar weer de algemene tip` koop aandelen sowieso op de hoofdmarkt van dat aandeel, zeker wanneer je bij een voorzieningsloos Aldi-beursje toch het Euronext-tarief mag aftikken. Orders via Morgan Stanley? Ridicuul, Flow Traders wordt blij van je, en meer parasiterende technische schakels in de keten dus ook meer storingen. Door winstbejag is ook de on-topic nepbroker allang niet meer wat het ooit was.
  4. forum rang 5 graham20 14 april 2021 16:51
    quote:

    Leefloon schreef op 14 april 2021 15:20:

    [...]
    En dus maar weer de algemene tip` koop aandelen sowieso op de hoofdmarkt van dat aandeel,
    Betere tip: koop aandelen daar waar totaal van laatprijs en commissie het laagst is - en negeer zielige teksten met oeverloos gezwets over "nepbrokers" en "Aldi-beurzen"
  5. forum rang 5 graham20 14 april 2021 20:32
    quote:

    stef1978 schreef op 14 april 2021 18:51:

    Als ik het even kort samenvat. Giro goedkoop maar niet 100 procent garantie
    Binck duur, geen 100 procent garantie. En de vraag is wat gaan ze straks veranderen met Saxo
    Ouderwetse Nederlandse banken duur, maar wel 100 procent garantie
    Geen idee wat je met "garantie" bedoelt. Bij de keuze zou ik ook de kwaliteit van de website en/of app meenemen, de rapportage en de klantenservice. Bovendien zijn ook Flatex en Lynx/IAB kandidaten. De traditionele banken zijn voor dhz-ers niet veel duurder dan Binck, maar hebben vzviw nog steeds omslachtige orderprocedures en/of een beperkt assortiment effecten. ING heeft ooit een oud platform van Binck gekocht. Misschien kan ING dat weer doen nu Binck zelf naar het platform van Saxo overstapt. Binck biedt een uitstekende klantenservice en goede rapportage (orderuitvoeringsbericht via mail en sms, transactiegeschiedenis op site en app). Flatex is ook goedkoop maar minder geschikt voor grote orders omdat in Nederland (anders dan in Duitsland) alleen met Tradegate wordt gewerkt. Tijdens Euronext-uren is de spread voor liquide fondsen vaak niet groter dan bij Binck (dwz bij Euronext zelf). De rapportage van Flatex is slecht (bv. overzichten met alleen ISIN-nummers en geen fondsnamen). Lynx is duurder dan DeGiro, goedkoop vwb valuta-omwisseling; de reguliere website vereist het doorlopen van een training van twee weken.
  6. forum rang 8 objectief 14 april 2021 20:41
    quote:

    stef1978 schreef op 14 april 2021 18:51:

    Als ik het even kort samenvat. Giro goedkoop maar niet 100 procent garantie
    Binck duur, geen 100 procent garantie. En de vraag is wat gaan ze straks veranderen met Saxo
    Ouderwetse Nederlandse banken duur, maar wel 100 procent garantie
    M.i. is dit onjuist; DeGiro, Binck en alle zgn. ouderwetse banken: geen 100% garantie!!
  7. [verwijderd] 14 april 2021 20:47
    quote:

    small_investor schreef op 14 april 2021 20:42:

    ik kreeg een scherm van 30 regels waar de COIN order aan moest voldoen. ik begreep er geen hout van. op het einde stond : als uw order niet wordt uitgevoerd bel ons dan niet, zo lachen.
    Je kunt alleen maar een limietorder opgeven. Wordt ie niet uitgevoerd moet je dus een andere limiet opgeven. Lijkt mij logisch, daar hoef je niet voor te bellen.
  8. stef1978 14 april 2021 21:19
    Wat gebeurt er met mijn aandelen of derivaten als mijn effectenbank omvalt?
    De levering en de bewaring van effecten zijn geregeld in de Wet giraal effectenverkeer (Wge). De effecten worden (fysiek middels een global note, of ook wel verzamelbewijs) in bewaring gegeven bij Euroclear, waarbij de banken zijn aangesloten.

    Door deze regeling vallen effecten zoals binnenlandse aandelen, binnenlandse (staats)obligaties, Turbo’s, Speeders, gestructureerde producten en warrants buiten het vermogen van de bank. In geval van faillissement blijven dergelijke effecten dus buiten schot.

    Met obligaties, gestructureerde producten, turbo’s en warrants loopt de belegger echter wel ‘debiteurenrisico’ op de uitgevende instelling van dit product. Voor effecten die niet in de verzameldepots van Euroclear vallen en die niet via een bewaarbedrijf bewaard worden, kent Nederland het beleggerscompensatiestelsel. Dit stelsel dekt vorderingen tot maximaal 20.000 euro per persoon.

    Dit haal ik bij de VEB weg
4.481 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 225 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.